Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-09, 18:18   #4021
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Fame to musialyscie z siostra dac mamie popalic bedac w brzuchu

agnes masz racje, ze swiadomosc dostepnosci znieczulenia potrafi zdzialac cuda dlatego tez nie boje sie porodu i mam nadzieje, ze wszystko pojdzie wg planu.
Moja siostra bedzie rodzic na dniach i tez sie nie boi porodu (bez znieczulenia), malo tego mowi ze nawet jakby miala mozliwosc wykupienia znieczulenia, to byloby jej szkoda kasy ciekawa jestem co powie PO

framboise ja pytalam polozna do ktorego momentu moge prosic o znieczulenie to powiedziala mi, ze w kazdej chwili moga mi podac. Ale moze nie zaglebiala sie w szczegoly, widzac jak wolno postepuje mi rozwarcie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 18:31   #4022
svelta
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

agnes ja to chyba głupia jestem, bo właśnie się obawiam, że urodzę, spojrzę na to moje wyczekiwane dziecię i żadna fala bezgranicznej miłości mnie nie zaleje. Zawsze chciałam mieć dzieci, więc teraz się boję, że jak spełni się moje największe marzenie to moja psychika spłata mi figla i rozczaruję się swoją reakcją
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 18:32   #4023
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej ...

Dziewczyny, podczytywałam Was w weekend na bieżąco, ale to chyba gorsze od nadrabiania, bo nie pamiętam w jakich tematach chciałam się wypowiedzieć

i like it ja z praniem zrobiłam dokładnie jak Ty - najpierw 40 stopnie, następnie prasowanko

Agnes ja to pewnie przy takich objawach już bym na porodówkę sprawdzać jechała, ojej... ja chyba nieźłe spanikuję jak się zacznie cokolwiek dziać

Panna Migotka gratulacje, powodzenia i wytrwałości

Vegetka ja sobie strasznie zaczęłam wkręcać, że mogę mieć to co Ty masz. Mam ucisk na jakiś nerw i nie czuję nic i ciągle wydaje mi się, że z moją skórą coś nie tak. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było wszystko w jak najlepszym porządku.

Ja po wycieczce weekendowej tak napuchłam, że szok.
Rekompensata to załatwione wszystkie sprawy, ale i tak wojażom powyżej 50 km mówię dość
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 18:35   #4024
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
agnes ja to chyba głupia jestem, bo właśnie się obawiam, że urodzę, spojrzę na to moje wyczekiwane dziecię i żadna fala bezgranicznej miłości mnie nie zaleje. Zawsze chciałam mieć dzieci, więc teraz się boję, że jak spełni się moje największe marzenie to moja psychika spłata mi figla i rozczaruję się swoją reakcją
Ja też czasami tak myślę, ze urodze i nic a co gorsze pomyśle ze mała jest brzydka hehe ale wydaje mi się ze dla matki jej dziecko jest najpiękniejsze. A wiem ze pierwsze co poczuje rodząc sn to ulgę ze już koniec hehe

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-09, 18:42   #4025
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie tez sie tego boje dlatego pytalam dziewczyny jak to jest z ta miloscia i mnie uspokoily bo w wiekszosci nie ma splywu jakiejs wielkiej fali tylko narasta to z czasem wiec wiem juz czego sie spodziewac i nie wystrasze sie jak nie bede chciala oddac zycia za to dziecko widziane 5min. Wiem ze tak sie zdarza i nie bede wyrodna matka jak nie zakocham sie odrazu.

tatekla nie no narazie nie panikuje choc kregoslup mnie zaczal bolec znowu ale dziec sie rusza wiec nie jade na pogotowie zobacze co sie bedzie dzialo. Widze ze im blizej porodu to jestem spokojniejsza jak wczesniej sialam panike tak teraz juz spokojniej. Nie ma wyjscia dla nas jakos musimy urodzic czy tak czy tak to dziecko musi wyjsc
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 18:47   #4026
TaTekla
Raczkowanie

Agnes, mam nadzieję, że ja się też tak uspokoję za te 4 tygodnie i będę miała podejście takie jak Ty
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 19:02   #4027
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ja też czasami tak myślę, ze urodze i nic a co gorsze pomyśle ze mała jest brzydka hehe ale wydaje mi się ze dla matki jej dziecko jest najpiękniejsze. A wiem ze pierwsze co poczuje rodząc sn to ulgę ze już koniec hehe

Znam jedną matkę, która dopiero po 2 czy 3 miesiącach przyznała się, że jak zobaczyła swoje dziecko to, delikatnie mówiąc, nie jest najpiękniejsze. No a dziś? Jedno z najładniejszych dzieci, jakie widziałam.
Stary 2014-06-09, 19:05   #4028
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Znam jedną matkę, która dopiero po 2 czy 3 miesiącach przyznała się, że jak zobaczyła swoje dziecko to, delikatnie mówiąc, nie jest najpiękniejsze. No a dziś? Jedno z najładniejszych dzieci, jakie widziałam.
Hehe ogólnie mało noworodków jest ładnych, zwłaszcza ze najpierw są opuchniete i taki dziwny kolor mają.
Ja ogólnie byłAm ładnym niemowlakiem ale brzydkim dzieckiem

Stary 2014-06-09, 19:07   #4029
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Nie wypowiadałam sie jeszcze w kwestii ciuszków - ja mam uprane wszystkie i ułożone w komodzie Małego Wynika to pewnie trochę z mojej nienawiści do zapachu nowych ubrań, więc zawsze wszystko piorę od razu po przyniesieniu do domu
Uprasowane mam ciuszki 56 - 68

Wieczorem mam wizytę

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Hej, czytałam Was wczoraj, ale nie miałam jakoś weny odpisać, TŻ mnie skutecznie zabawiał i odciągał od kompa

to przenosimy wczasy do domu
Nie przepracowuj się tylko!

Gratuluję i zazdroszczę

Noo to masz koleżankę, która pewnie równie długo będzie kiblować w szpitalu co Ty, ta ze skracającą się szyjką, może zdążycie się zaprzyjaźnić
Bardzo się cieszę, że wszystko z maleństwem w porządku I z Tobą, że masz w sobie pogodę ducha.

Jak jest Twoim mężem to i papieża sobie możesz podać, a i tak TŻta Ci w urzędzie wpiszą
Spakuj mu walizki i niech spada z powrotem za granicę

Nie śpię już, rozbudziłam się skutecznie. Otworzyłam oczy o 5.15, zobaczyłam, która godzina i dalej kimono. A teraz się obudziłam ciężko przestraszona, że małż do pracy zaspał, bo budzika nie słyszałam. Owszem, nie słyszałam, tak samo jak nie słyszałam jak się zbierał i wychodził. Czyli jestem w formie jeśli chodzi o sen

Co do prania, to ja nastawiam dzieciowe rzeczy na program "bawełna" 60 stopni, plus żelazko na full. Zużyłam na prasowanie 3 litry wody destylowanej

Wczoraj nosiłam mojego miesięcznego bratanka na rękach, takie cudo prawie 5kg Jak się cudownie uspokoił jak go wzięłam W takich chwilach strasznie tęsknię za moim maleństwem, ale wynagradza mi to kopaniem

Idę dziś na wizytę. Ciekawe jak tam moja szyjka, czy się jeszcze trzyma kupy Trzymajcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
nie wiem czy mnie pamiętacie z początku wątku - byłam z Wami z TP na 20 lipca, ale niestety w 12tc okazało się, że serduszko mojego maleństwa przestało bić

Chciałam się pochwalić, że właśnie okazało się, że jestem w ciąży i jeśli wszystko pójdzie dobrze, to w lutym zostanę mamą

czasem Was podczytuję, trzymam kciuki za szczęśliwe i szybkie porody, a mamusiom które już tulą swoje skarby gratuluję!
kochana gratulację!wszytko teraz będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja już po codziennej dawce kroplówek, miałam dziś badanie ginekologiczne - wszystko w porządku. Na jutro mam zlecone pełne badanie usg i próby wątrobowe, więc się dowiem czy coś spada...

w ogóle przywieźli tu też ze szpitala bonifratrów (z tego co mnie) dziewczynę też z cholestazą. Przy czym ona jest już w drugiej ciąży, w pierwszej wykryli cholestazę pod koniec bo dopiero w 38 tygodniu, ale dostała tylko leki na wątrobę i nie leżała w szpitalu, rodziła naturalnie. Tylko ona miała alaty 200. Teraz jest tak jak ja w 33 tygodniu, znowu jej skoczyły alaty ponad 200, i zatrzymali ją w szpitalu. też ją płuczą kroplówkami. Tylko ona nie miała i nie ma objawów żadnych typu swędzenie, drapanie ...
super,ze coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
rybka na wolnym super nie musze sie zastanawiac jak bede sie czula w momencie jak trzeba bedzie do pracy wychodzic. Relaksuje sie od bladego switu chyba dlatego obudzilam sie bardzo wczesnie zeby nie tracic czasu na sen skoro moge sie relaksowac

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
kto oprócz mnie dziś pracuje? ahhh dziś miałam w planie prasować to co wczoraj pralam ale chyba odpuszczę w taki upal..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
ja

ja po weekendzie wypoczęta i pełna energii więc i w pracy byłam, całkiem dobrze się nawet czuję pomimo tych upałów więc korzystam z wychodnego póki mogę
co do kolejnych objawów zbliżającego się finału to Małą czuje już naprawdę nisko.... czasami mam normalnie wrażenie,że jak idę do łazienki to mi zaraz TAM z dołu jakaś łapka pomacha mój kot też się jakoś dziwnie zachowuje liże mnie non stop, nie odstępuje na krok i układa się wokół brzucha w każdej wolnej chwili hmmmm... jak będe mieć siłę to zrobię zdjęcie brzuchola i wrzucę później . Czekam na wieści z wizyt dzisiejszych. Ja swoją mam "dopiero" w środę.
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 19:09   #4030
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:

Dzisiaj miał być taki straszny upał w Warszawie a tymczasem 23 stopnie, zero słońca Tak to ja lubię w ciąży
Heh ja szłam na 13.15 na wizytę i mama do mnie dzwoniła "dziecko jak Ty w taki upał się dotoczysz do lekarza"to mi nie wierzyła, że w Warszawie jest fajnie i pochmurno. Niestety dopiero grubo po 14 byłam przyjęta (moja doktor już ledwo na oczy widziała, jakiś sajgon dziś z pacjentkami był) i jak wracałam to już smażyło niemiłosiernie.

Porodówka na Starynkiewicza już czynna jakby co

A na wizycie:
mały już strasznie nisko jest, umówiłyśmy się na 23 czerwca na wizytę, ale doktor powiedziała, że chyba raczej się już nie zobaczymy na niej
Szyjka jeszcze jako tako się trzyma kupy.

Nie widziałam się z moją prowadzącą po moim epizodzie szpitalnym, bo ostatnio 29 maja na wizycie byłam zapisana do innego doktora wyjątkowo. Jak jej dziś opowiadałam co tam się z nami działo i ona przeglądała moje badania i zobaczyła zapisy KTG wtedy z izby przyjęć z tymi skurczami to się za głowę złapała i mało z krzesła nie zleciała, jak jej powiedziałam, że coś tam czułam ale mnie to nie bolało
Powiedziała, że zazdrości bo to bardzo dobrze rokuje na poród
Hahahaha będę pierwszą kobietą na świecie, która bezboleśnie urodziła

Panna Migotka gratulacje Teraz wszystko będzie cudownie
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 19:13   #4031
malwiska
Zakorzenienie

Ines super wieści.. z tym bólem to każdy ma inny próg - życzę ci aby nic Cię nie bolało.

Stary 2014-06-09, 19:24   #4032
Fame
Zakorzenienie

w końcu zrobiło się "przyzwoicie" i jest czym oddychać

i like it ja też czuję czasami Małą tak nisko wczoraj sobie nawet pomyślałam, ze jakbym wsadziła palca to poczułabym główkę

Ines zatem życzę bezbolesnego porodu

mamaya czekamy na wieści

im bliżej terminu tym bardziej mi się czas dłuży a cała ciąża minęła mi jakby w dwa miesiące

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-06-09 o 19:28
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 19:29   #4033
agnes208
Zakorzenienie

i like it moze kot czuje nadchodzacy porod w koncu zwierzeta czuja instynktownie takie rzeczy,chce ci dac duzo milosci w tych ostatnich tyg albo jest interesowny i podlizuje sie zebys go z domu nie wygonila jak pojawi sie dziec.
ines dobrze to rokuje na porod rzeczywiscie a ja czytalam nawet o dziewczynach ktore dostawaly orgazmu podczas porodu. Ze tez wymyslili jak uciszyc bol a tej drugiej opcji nie ma moze rzad powinien zlecic komus wynalezienie tego a by sie dzieci rodzily

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-06-09 o 19:31
Stary 2014-06-09, 20:08   #4034
mamaya
Zakorzenienie

Melduje po wizycie, ze w piątek stawiamy sie do szpitala. Mam tragiczne wyniki badań i generalnie albo w poniedziałek po trzydniowej obserwacji wyjdziemy w dwupaku albo już jak Małego wyjmą...
Pewnie te kilka dni do piątku upłyną mi pod znakiem dopinania wszystkiego na ostatni guzik, także bedzie mnie mało tutaj.

No a Mały z dużego Dziecka zrobił sie Dzieckiem drobnym, bo jest w 39 centylu...

Przepraszam, ze tylko o sobie, pózniej postaram sie nadrobić.

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-09 o 20:10
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 20:21   #4035
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość

i like it ja też czuję czasami Małą tak nisko wczoraj sobie nawet pomyślałam, ze jakbym wsadziła palca to poczułabym główkę
haha mam podobne odczucia

Cytat:
Melduje po wizycie, ze w piątek stawiamy sie do szpitala. Mam tragiczne wyniki badań i generalnie albo w poniedziałek po trzydniowej obserwacji wyjdziemy w dwupaku albo już jak Małego wyjmą...
Pewnie te kilka dni do piątku upłyną mi pod znakiem dopinania wszystkiego na ostatni guzik, także bedzie mnie mało tutaj.

No a Mały z dużego Dziecka zrobił sie Dzieckiem drobnym, bo jest w 39 centylu...

ojej co się dzieje?jakie wyniki? wszystko będzie dobrze bo cioteczki wizażowe trzymają kciuki informuj nas w miarę możliwości na bieżąco co z tobą i synkiem

a tak od siebie to wrzucam brzuch z kotem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 36male.jpg (10,6 KB, 48 załadowań)
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 20:24   #4036
svelta
Rozeznanie

Cytat:

No proszę... To się dzieje. A co z Twoimi wynikami? Co jest nie takie jak powinno? Nie szalej tylko za mocno z tymi przygotowaniami żebyś nie musiała już przed piatkiem naginać do szpitala
Stary 2014-06-09, 20:27   #4037
agnes208
Zakorzenienie

Mamaya u to nie fajne wiesci no ale najwazniejsze,ze bedziecie pod opieka. Co do wielkosci dziecka to wiesz jak to z tymi wymiarami z usg jest albo maly uslyszal,ze chcesz drobne dziecko i zrobil ci niespodzianke

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-06-09 o 20:29
Stary 2014-06-09, 20:33   #4038
malwiska
Zakorzenienie

Mamaya może tamta ginekolog źle Ci mierzyła, bo teraz wychodzi ze
Twój synek przestał rosnąć? czy jak? aż mnie taka fala gorąca przeszła ... w sumie dobrze ze będziesz szła do szpitala, tam będziesz pod ciągłą opieką.

Stary 2014-06-09, 20:38   #4039
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Mamaya może tamta ginekolog źle Ci mierzyła, bo teraz wychodzi ze
Twój synek przestał rosnąć? czy jak? aż mnie taka fala gorąca przeszła ... w sumie dobrze ze będziesz szła do szpitala, tam będziesz pod ciągłą opieką.

Nie, nie, Mały rośnie, spokojnie Tylko zwolnił z tym wzrostem bardzo. Nie jest to jednak żaden powód do niepokoju

Co do badań to mam wysoki bardzo kwas moczowy co wskazuje na zatrucie ciążowe, które wynika z moich skoków ciśnienia. W związku z tym muszę być non stop monitorowana, zarówno pod KTG, jak i USG, a także ciśnieniowo. No i jak bedzie mi kwas moczowy rósł w takim tempie jak do tej pory to na stół, a wiec jest ruletka...
Stary 2014-06-09, 20:38   #4040
pszczola189
Rozeznanie

Mój mały dzisiaj cały dzień spaceruje po moich żebrach zero litości dla matki

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 20:46   #4041
malwiska
Zakorzenienie

Mamaya to lepiej niech cię potrzymają do 36tc i wyciągają małego. Moja cukrzyca to pikus w porównaniu z waszymi problemami. Dobrze ze masz nowa ginekolog. Trzymaj się ciepło i oczywiście dawaj znać żebyśmy nie musiały się o Ciebie martwić

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Mój tz ostatnio stwierdził ze jestem dziwna bo przejmuje się losami wirtualnych koleżanek których na oczy nie widziałam -jak mu opowiadam co się u której dzieje.
Może myśli ze za komputerem siedzą jakieś zboki i wyrywają ciężarówki hehe faceci są dziwni...

Stary 2014-06-09, 20:47   #4042
Vegetka
Zakorzenienie

Mamaya 3mam kciuki ! będzie dobrze
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 20:53   #4043
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, ja jutro zaczynam 36 tc Byłoby ekstra, gdyby udało sie dotrzymać do 23 czerwca

I ja tez ostatnio usłyszałam, ze pada mi na mózg, ze tak przeżywam Wasze problemy No kurczę, w końcu prawie 9 miesięcy gadamy ze sobą, dzielimy sie troskami, radościami etc.
Stary 2014-06-09, 21:15   #4044
Ines3037200
Rozeznanie

Mamaya trzymaj się i nie rozpakowuj się jeszcze!!

Ejjjj.... chyba jedziemy na IP bo od 2h mam skurcze co 5 minut, nie pomogła turbo no-spa, nie pomógł prysznic.
Poczekam jeszcze chwilę i zobaczę co z tego wyjdzie.

...żebym tylko się nie obudziła w środku nocy we własnym łóżku na skurcze parte
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 21:29   #4045
malwiska
Zakorzenienie

Oj Ines co 5min to bardzo często, ja już bym była pewnie na IP

Stary 2014-06-09, 21:30   #4046
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:

Ejjjj.... chyba jedziemy na IP bo od 2h mam skurcze co 5 minut, nie pomogła turbo no-spa, nie pomógł prysznic.

O to jak prysznic i nospa nie pomagaja to moga byc porodowe. Jak masz skurcze co 5 min to chyba powinnas sie zbierac.
Stary 2014-06-09, 21:31   #4047
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Nie, nie, Mały rośnie, spokojnie Tylko zwolnił z tym wzrostem bardzo. Nie jest to jednak żaden powód do niepokoju

Co do badań to mam wysoki bardzo kwas moczowy co wskazuje na zatrucie ciążowe, które wynika z moich skoków ciśnienia. W związku z tym muszę być non stop monitorowana, zarówno pod KTG, jak i USG, a także ciśnieniowo. No i jak bedzie mi kwas moczowy rósł w takim tempie jak do tej pory to na stół, a wiec jest ruletka...
Mamaya jeśli mogę coś doradzić to odstaw wszelkie białko pochodzenia zwierzęcego, bo to podnosi poziom mocznika.
Stary 2014-06-09, 21:41   #4048
Fame
Zakorzenienie

Ines!!! mnie lekarz kazał przyjeżdzac jakbym miała skurcze co 10 minut a Ty masz co 5 min i się jeszcze zastanawiasz

mamaya trzymam kciuki, bedzie dobrze
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 21:42   #4049
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

No Laska, to ja mam nadzieje, ze akcja sie szybko rozwinie, bedzie super dobrze i w piątek sie widzimy
Stary 2014-06-09, 21:44   #4050
agnes208
Zakorzenienie

Przy kazdym wejsciu tutaj nowe wiesci. Rozpakowujemy sie dziewczyny tylko watek nazywa sie mamy lipcowe;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości