Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-09, 22:02   #1741
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jak zawsze niezawodna dziekuje za info

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

mineralka/źródlana w kazdym razie jakas butelkowa Pytam bo ja zawsze przegotowaną podawałam/podaję, i nie wiem czy moge podac od razu kupną maluchowi Doczytałam u wujka google, że tak, i powinna to byc zrodlana, nie mineralna. Jak to jest u Was?
Ja od kilku tygodni podaje mineralna niskozmineralizowana, nieprzegotowana.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na spływie kajakowym, spaliłam sobie kolana, bo się nie posmarowałam na nogach (przecież są w w kajaku, na pewno się nie opalą! - tylko nie pomyślałam, że w sumie kolana mi wystają ), oprócz tego bolą mnie ramiona, ale było świetnie - to był mój pierwszy spływ, ale czułam się jak ryba w wodzie. Mam nadzieję, że wkrótce się znów wybierzemy.
High five Ja tez cierpiaca.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Ja kupuję bez recepty juvit D vigantol miałam raz i to dawno, więc nie pomoge
A na ile wystarcza Ci juvit?
Vigantol grosze kosztuje, a jaaaki wydajny!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:02   #1742
BlackSanctum
Zakorzenienie

Blogerko, było świetnie! Trochę wysiłku włożyłam w tę zabawę, bo byłam "sternikiem" , a mój kumpel-brat "silnikiem" - tzn ja z przodu, on z tyłu siedział... I teraz mnie bolą ramiona niemiłosiernie, ale było suuuuper. Tylko zjarałam sobie kolana, bo nie posmarowałam nóg - przez większość czasu były schowane w kajaku, a ja miałam na sobie spodenki, takie krótkie legginsy do połowy uda... Więc myślałam, że nie opalę się na dole - a jednak. Ale poza tym - ekstra. Pływaliśmy 4h - najpierw rzeką, a potem po jeziorze. W sumie było nas 18 osób, czyli 9 kajaków. Fajna zabawa, naprawdę. Potem, po spływie, wszyscy wyglądaliśmy jak raki - a najgorzej moja mama, dzisiaj skóra jej schodzi, bidula. No i na koniec jeszcze mieliśmy ognisko, na które przyjechał Łukasz z małą, także elegancko było (na ognisku zabiła mnie alergia ).

Muszę się wybrać na windsurfing kiedyś.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-06-09 o 22:05
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:04   #1743
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

To moja Blanka jest jakas dziwna Je za dwoje,a waży 10,1kg. Ale cóż się dziwic jak Ona non stop w ruchu...

Wode daję z Brity niegotowaną.

Ewulka sie odezwala po imprezie?

I sa jakies wiesci od Ewik?

Mam do Was prośbę,kiedys ktoras podawala przepis na warzywa w ciescie chyba dlanaszych brzdacow,moge prosic?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:07   #1744
mala_19kw
Zakorzenienie

Nancy-Oskar też próbuje własnych sił w samodzielnym jedzeniu. Gdyby nie to-to pewnie by nie zjadł nic. Albo mniej.

Przyjechał właśnie facet oglądać samochód (jeden sprzedajemy)-jest po 22,ludzie są jednak porąbani.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:11   #1745
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Nawijko, na opakowaniu chyba nawet piszę że on jest na 30 dni i tak nam starcza. Dwie pompki dziennie.

Blogerko, dużo ludzi nad zalewem było? Dawno tam nie bylam...

U mnie dziś czika niemiłosierna. Pamiętacie temperatury z zeszłego roku z tamtego mieszkania, to był kosmos jak sobie prZypomnę

A jutro ma być jeszcze gorzej. Którą te cziki tak uwielbia to chętnie odesle z dopłatą

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:15   #1746
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Nieśmiało się chwalę, chodzimy, bo chyba nie wspominałam... po mieszkaniu właściwie cały czas, chyba, że upadnie, bo jeszcze nie umie sam wstać...
I sam je, łyżką, widelcem, pije sam ze swojego kubeczka, taki dorosły się wydaje
wiem, że Wasze dzieci robią to od 100 lat ale nawet nie wiecie jak się cieszę
Wooow to co sie nie chwalisz?
wielkie!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46817130]
a weź ty receptę na devikap

[/QUOTE]
Wlasnie w jednej z aptek dowiedzialam sie, ze to zamiennik, bo w innych panie twierdzily, ze nie ma takiego :/
Tylko musze po nowa recepte isc, ehhhhh.

Chyba nie pisalam - Kubeczek od jakichs 2 tyg juz nie jest kp
Ostatnio kp bylo potrzebne do drzemki w dzien, a teraz pieknie zasypia w domu sam albo na dworze w wozku.
Ciesze sie, ze udalo sie tak bezproblemowo odstawic, bez zadnych histerii, itp. Chociaz kp wciaz uwazam za jeden z piekniejszych aspektow macierzynstwa

Aaaaa. Bylismy dzis u pediatry.
Kuba wazy 10,1 kg (w pieluszce :/). Chcialam go zwazyc bez, ale piguła stwierdzila, ze TAAKIE DUZE DZIECi wazy sie w pampersie :/. Co za bzdura, zwlaszcza, ze Kuba od zawsze ma problem z niska waga i wypadaloby wiedziec dokladnie.
W kazdym razie pielucha dosc pelna, takze podejrzewam, ze ok 9,7 - 9,8kg ma.
78cm wzrostu.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Nawijko, na opakowaniu chyba nawet piszę że on jest na 30 dni i tak nam starcza. Dwie pompki dziennie.

Deli, jaka Amelkaaaaaaa

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-06-09 o 22:49
Stary 2014-06-09, 22:19   #1747
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Blogerko, było świetnie! Trochę wysiłku włożyłam w tę zabawę, bo byłam "sternikiem" , a mój kumpel-brat "silnikiem" - tzn ja z przodu, on z tyłu siedział... I teraz mnie bolą ramiona niemiłosiernie, ale było suuuuper. Tylko zjarałam sobie kolana, bo nie posmarowałam nóg - przez większość czasu były schowane w kajaku, a ja miałam na sobie spodenki, takie krótkie legginsy do połowy uda... Więc myślałam, że nie opalę się na dole - a jednak. Ale poza tym - ekstra. Pływaliśmy 4h - najpierw rzeką, a potem po jeziorze. W sumie było nas 18 osób, czyli 9 kajaków. Fajna zabawa, naprawdę. Potem, po spływie, wszyscy wyglądaliśmy jak raki - a najgorzej moja mama, dzisiaj skóra jej schodzi, bidula. No i na koniec jeszcze mieliśmy ognisko, na które przyjechał Łukasz z małą, także elegancko było (na ognisku zabiła mnie alergia ).

Muszę się wybrać na windsurfing kiedyś.
Dobrze czytałam we wcześniejszym poście, że Ty pierwszy raz na spływie byłaś?
Bo dla mnie surfing to też był właśnie pierwszy raz, dlatego nie chciałam wcześniej zapeszać, bo to była szybka decyzja, postanowilam, że muszę zrobić coś dla siebie no i było naprawdę świetnie! Nie myślałam o niczym innym tylko o tym, żeby z tej deski nie spać
W tym tygodniu plauję wybrać się ponownie.
Co do skóry, ja miałam piankę taką od kostek aż po szyję a twarż filtr 30 więc nic mi się nie stało poza tym, że po wyjściu z wody zagotowałam się momentalnie w tej piance.
A co do bólu pleców, to ja na szczęście uniknęłam ale to zasługa treningów ze sztangą
Za to jak samochodem wracałam to krzyż mnie tak bolała, że na 15 km przed domem myślałam, ze za chwilę zejdę z tego świata

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:

Blogerko, dużo ludzi nad zalewem było? Dawno tam nie bylam...

U mnie dziś czika niemiłosierna. Pamiętacie temperatury z zeszłego roku z tamtego mieszkania, to był kosmos jak sobie prZypomnę

A jutro ma być jeszcze gorzej. Którą te cziki tak uwielbia to chętnie odesle z dopłatą
Od cholery :O nie było gdzie się rozłożyć, to była sobota, fajna pogoda, bo sońce grzało ale wiał wiatr więc nic a nic nie odczuwało się tej pogody.
Jakbyś się kiedyś wybierała to daj znać, bo ja bardzo chętnie.
A znasz jeszcze jakieś ciekawe zalewy w okolicy? godne polecenia?
Stary 2014-06-09, 22:23   #1748
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Igor tez ma takie dni że je bardzo malutko...i upały i zęby są przyczyną...ma kilka dni takich i później znowu je pięknie. Od odstawienia od uu naprawdę je super Dzisiaj np. : rano jajko sadzone i pół bułeczki z masłem, później jogurt ten taki mały z Biedronki Mleczny start, przed spaniem kaszka. Jak wstał to 5 placków ziemniaczanych bo akurat dzisiaj mieliśmy na obiad, później banana całego i na kolacje kaszkę sam łyżeczką dużą miseczkę. Przypominam że mm on nie pije.
Jak karmiłam uu to jadł może 1/3 tego co wypisałam.
trochę mnie uspokoiłaś ale zobaczymy czy i u nas po kilku dniach nie jedzenia apetyt wróci do normy,oby

A zdjęcia Igusia cudne-i mama jaka laseczka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:27   #1749
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dobrze czytałam we wcześniejszym poście, że Ty pierwszy raz na spływie byłaś?
Bo dla mnie surfing to też był właśnie pierwszy raz, dlatego nie chciałam wcześniej zapeszać, bo to była szybka decyzja, postanowilam, że muszę zrobić coś dla siebie no i było naprawdę świetnie! Nie myślałam o niczym innym tylko o tym, żeby z tej deski nie spać
W tym tygodniu plauję wybrać się ponownie.
Co do skóry, ja miałam piankę taką od kostek aż po szyję a twarż filtr 30 więc nic mi się nie stało poza tym, że po wyjściu z wody zagotowałam się momentalnie w tej piance.
A co do bólu pleców, to ja na szczęście uniknęłam ale to zasługa treningów ze sztangą
Za to jak samochodem wracałam to krzyż mnie tak bolała, że na 15 km przed domem myślałam, ze za chwilę zejdę z tego świata

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Od cholery :O nie było gdzie się rozłożyć, to była sobota, fajna pogoda, bo sońce grzało ale wiał wiatr więc nic a nic nie odczuwało się tej pogody.
Jakbyś się kiedyś wybierała to daj znać, bo ja bardzo chętnie.
A znasz jeszcze jakieś ciekawe zalewy w okolicy? godne polecenia?
A ta knajpa tam jeszcze działa? co do kąpielisk to mam staw niedaleko a tak serio to woda muł a ludZie tam takie malusZki kapia, Ze się serce kraje. Staw brudny, bez kontroli. Ma Sa kra jedni przychodZą wykąpać psy a drudzy dzieci.
Wracajac do zalewow, to zapytam t. Bo on oblatany. Bywalas na gliniankach?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Marsi, gdzie jesteś?

Stary 2014-06-09, 22:27   #1750
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
A ta knajpa tam jeszcze działa? co do kąpielisk to mam staw niedaleko a tak serio to woda muł a ludZie tam takie malusZki kapia, Ze się serce kraje. Staw brudny, bez kontroli. Ma Sa kra jedni przychodZą wykąpać psy a drudzy dzieci.
Wracajac do zalewow, to zapytam t. Bo on oblatany. Bywalas na gliniankach?
Wiesz co, jeśli chodzi o czystość to w Powidzu woda jest bardzo przejrzysta.
Mietek, wiadomo ...
Tylko ze względu na winsurfing się zdecydowałam.
A knajpa to która? Tam jest tylko taki "beach bar" biedny, jak na festynach.
A glinianki? to te we Wrocławiu, tam gdzie wake park koło stadiou, tak?
Stary 2014-06-09, 22:35   #1751
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Chyba nie pisalam - Kubeczek od jakichs 2 tyg juz nie jest kp
Ostatnio kp bylo potrzebne do drzemki w dzien, a teraz pieknie zasypia w domu sa albo na dworze w wozku.
Ciesze sie, ze udalo sie tak bezproblemowo odstawic, bez zadnych histerii, itp. Chociaz kp wciaz uwazam za jeden z piekniejszych aspektow macierzynstwa [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Jutro idziemy do banku, takze napisze czy oboje jestesmy debilami, czy tylko moj tz Jesli wyjdzie, ze oboje to bedziemy stratni na 3 tysie takze kciuki, zeby tylko moj future husband wyszedl na debila
kciuki!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Ide dzisiaj na spotkanie z paniami z urzedu miasta dot projektu oczywiscie biegowegotakze kciuki prosze!
i jak bylo?

Cytat:
takie głupie pytanie... czy jest wśród naszych brzdąców takie, które nie pije wody/soczków/herbatek? Chodzi mi głównie o dzieciaczki kp...
my kp tylko w nocy ale w dzien mlody pije tylko wode. nie chce nic innego, zanych soczkow, herbat, generalnie zadnego posmaku. musi byc zwykla woda. no i pije jje malutko, rzadko kiedy wypije wiecej niz jeden pstryczek

Cytat:

Pokazuję trochę zdjęć z weekendu

Cytat:
Nieśmiało się chwalę, chodzimy, bo chyba nie wspominałam... po mieszkaniu właściwie cały czas, chyba, że upadnie, bo jeszcze nie umie sam wstać...
I sam je, łyżką, widelcem, pije sam ze swojego kubeczka, taki dorosły się wydaje
brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Igor to samo. Zwłaszcza upodobał sobie białe busy, dzisiaj zwiał z placu zabaw jak zobaczył że niedaleko jest zaparkowany bus DHLu. Biegał wkoło niego ponad godzinę i wydawał okrzyki radości i nawet chciał całować po felgach i ciężko było wytłumaczyć że nie można....ale w końcu się zadowolił robieniem "cacy" - głaskał i mówił "cac"

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

zdjęcie pt. spokój ma być !!

mala Deli

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Kolory sa oczywiście dostępne ale po pierwsze trzeba czekać ( a my nie mozęmy bo juz dzisiaj jest problem (Tż został bez samochodu z pustą lodówka) a po drugie to będą już modele tak jakby z 2015 roku wyposażone w jakiś dziwny nowy system ( wymagany przez UE) za który trzeba dopłacić kilka tysiecy, a jeszcze np w Rzeszowie nie zakładaja gazu więc nam odpada salon, do radomia nie opłaca się nam potem na przeglady jechać, i został tak napradę Kraków a tam wybór kolorów żaden. Zresztą dopwiedzieliśmy się że nei ma naszego koloru jak już zapłaciliśmy zaliczkę ( bezzwrotną).
.
rozumiem
a chociaz jakas rekompensata bedzie? targujcie sie z dziadami!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
do tego nauczyła się dłubać w nosie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Pstryku...ja cały czas gotuje wode do kaszki i mleka...jakoś tak z kranu prosto dawać??? nie wiem...sama piję tą z kranu no my mamy głębinówke..ale jakoś tak nie wiem...można???
mialam na mysli butelkowana!
ja sama kranowy nie pije, brzydze sie, fuj fuj fuj!

Cytat:
Ja tak na szybko - sa tu mamy, ktore podaja Vigantol?
Nie macie problemow z kupieniem?
U mnie nie ma w kilku aptekach, podobno znow jakies partie sa wycofywane i brak go w hurtowniach :/
my podajemy
mam jeszcze troszke i cala kolejna buteleczke w zapasie takze nie pomoge

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

a, i co do jedzenia to u nas bez zmian...
a dodatkowo zeby ida bo slini sie na potege

bylismy dzis znow na przejazdzce rowerowej, eeeextra!
a w drodze powrotnej mlody mi zafunowal masaz plecow

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:42   #1752
Debrah
Zakorzenienie

Nawijko : o, to faktycznie zmiany u Was. Cieszę się że łagodnie poszło

Tak sobie myślę teraz - ile z nas poza mną, Nancy, Majulmi, Ultrą..jeszcze kp?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 22:53   #1753
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

JesZcze Deli

Blogerko, tak to tam czasami jak tamtędy przejeżdżamy, to dZiki tłum
A o knajpe mi chodzi taką co to zaraz ma wiejzdzie byla, takie jasne krete schody e srodku. Bo jak się w dół schodZi już na mietka to były ttakie właśnie "stoiska" i nawet wojskowe żarcie dawali. Tak ja to pamiętam jak byłam lata temu

Stary 2014-06-09, 22:54   #1754
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Deli jeszcze pstryczek i mika
O, i szklanka!

Nie wiem jak z insolito, dawno na dluzej nie bylo...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-06-09 o 23:01
Stary 2014-06-09, 22:57   #1755
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Deli jeszcze pstryczek i mika

Nie wiem jak z insolito, dawno na dluzej nie byla...
heh, ja to tak na 50% bo tylko nocki ale jakby podliczyc nieraz te 96545236587 pobuki w nocy to wyszloby i ze 150%

kurde, co z Ewik? moze jakiegos esa jej napisac...

Stary 2014-06-09, 22:57   #1756
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
JesZcze Deli

Blogerko, tak to tam czasami jak tamtędy przejeżdżamy, to dZiki tłum
A o knajpe mi chodzi taką co to zaraz ma wiejzdzie byla, takie jasne krete schody e srodku. Bo jak się w dół schodZi już na mietka to były ttakie właśnie "stoiska" i nawet wojskowe żarcie dawali. Tak ja to pamiętam jak byłam lata temu
Aaa.. to może chodzi Ci o "u Francuza"? Ja nie wiem, bo ja pierwszy raz byłam tam dwa lata temu.
A na glinianki lubię do tego wake parku na piwo skoczyć fajny klimat jest
Stary 2014-06-09, 23:00   #1757
nafiyqa
Zakorzenienie

pstryczku, ja napisalam do niej na fejsie wczoraj i cisza

Stary 2014-06-09, 23:04   #1758
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ewulka sie odezwala po imprezie?
No chyba kaca jeszcze leczy

PSTRYKU ja się nie brzydze kranòwy bo jakoś do tej wody ze studni mam zaufanie... ale Antoniowi gotuje of cors.. chyba ze przy kąpieli się opije. .. wtedy tylko pije wodę. . Jak sam trzyma słuchawkę od baterii- w innych przypadkach woda jest BLE

A dla mnie aż taka czika nie straszna. .. ja nie lubię upałów ale dziś jakoś źle nie było mimo 30 stopni..mam nadzieje ze taka pogoda utrzyma się do Bożego Ciała. .. bo do wtedy będziemy na Mazurach.
Juz się nie mogę doczekać. ..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-06-09 o 23:07
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 23:06   #1759
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
pstryczku, ja napisalam do niej na fejsie wczoraj i cisza
napisalam do niej esa....

Stary 2014-06-09, 23:08   #1760
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meneq chyba jeszcze kp

Padam na twarz, dobranoc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 23:08   #1761
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Aaa.. to może chodzi Ci o "u Francuza"? Ja nie wiem, bo ja pierwszy raz byłam tam dwa lata temu.
A na glinianki lubię do tego wake parku na piwo skoczyć fajny klimat jest

Tak to chyba o francuza mi chodzi Ja już tam nie byłam kupę lat

A ewik, może nie ma czasu była na badaniach i cisza...

Stary 2014-06-09, 23:09   #1762
Debrah
Zakorzenienie

Mea culpa dziewczyny - oczywiście, że Deli, Szklanka i Pstryń
Stary 2014-06-09, 23:10   #1763
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Meneq chyba jeszcze kp

Padam na twarz, dobranoc
I tress chyba też.

Stary 2014-06-09, 23:12   #1764
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq chyba jeszcze kp
Cytat:
I tress chyba też.
Ano, mamy komplet

Stary 2014-06-09, 23:19   #1765
Debrah
Zakorzenienie

To trochę nas jeszcze jest
Stary 2014-06-09, 23:23   #1766
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Ano, mamy komplet

A laurka?

Stary 2014-06-09, 23:47   #1767
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

Cytat:
w dzień 3-4 razy dłuższego karmienia a kilka razy-kilkanaście tak tylko na chwilę.
Wody/soczków nie chce pić, może z 20 ml w ciągu dnia wypije, sama mu proponuję, on kiwa głową na nie, nie chce... Jak ja piję ze szklanki to od razu chce i wtedy pije ale kilka łyków, jak czytam,że Wasze dzieciątka piją po 500 ml to mój nawet 1/10 tego nie wypija :/

Nie wiedziałam co dokładnie masz na myśli pytając czy są dzieci kp które nie piją innych rzeczy. U nas jest podobnie, tzn Mała bardzo lubi pić, zawsze jak my coś pijemy to ona też chce się napić, jak jej proponuje (ostatnio najbardziej lubi pić ze zwykłej małej butelki przez słomkę) to też prawie zawsze się napije ale zazwyczaj są to znikome ilości, kilka łyków dosłownie.
Raz ewidentnie chciało jej się pić to wypiła ok. 100 ml na raz. Ale to był absolutny rekord. Więc pije dość często ale dosłownie po łyczku.
Natomiast interesuje ją sam fakt picia z różnych kubków/ butelek, jak widzi inny bidonik u kolezanki z osiedla to zawsze się od niej napije, jak ja coś mam to też chce, jak pije z butelki (0,5l) to raz przez słomkę, później bez. Ale właśnie często mam wrażenie że to nie dla zaspokojenia pragnienia, tylko ciekawości

Przy okazji odpowiem na inne pytanie, ja już od kilku mcy nie przegotowuje wody dla Małej, daję jej do picia butelkowaną, zazwyczaj źródlaną.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 23:51   #1768
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A laurka?
O, fakt, ograniczyla, ale chyba jeszcze nie odstawila
Ma nieskazitelna pamiec mnie zawodzi!!

Jesli chodzi o picie, to u nas znaczace postepy sa.
Kiedys przy kp bylo max 80-100ml wody na dzien.
Teraz 300ml wlasciwie jest codziennie, czesto i wiecej.

Stary 2014-06-09, 23:59   #1769
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
To trochę nas jeszcze jest
I bardzo dobrze

Cieszą mnie też ostatnie historie dziewczyn, które niedawno odstawiały że tak łagodnie to przechodziło. Mam nadzieję że jak ja się zdecyduję na odstawienie (bo raczej nie doczekam do samoodstawienia) pójdzie to równie bezboleśnie (dla obu stron ).
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 00:00   #1770
YellowSheep
Rozeznanie

Czy ja już gratulowałam Black dotacji? Chyba nie, więc robię to teraz

MASAKRA. W dzień nie mogę siedzieć w domu, bo remontują dach kamienicy i hałas nie do wytrzymania. Zgadnijcie, co się właśnie zaczęło? Remont drogi którą widzę z okna. Teraz, 5 minut przed północą. K...wa, k...wa, k...wa, żegnaj spokojna nocy, żegnaj śnie brutalnie przerywany o 6 wraz z nadejściem robotników, witajcie robotnicy 24h na dobę! Za co?!!!
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości