Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-09, 10:43   #3691
konsternacja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Wlaśnie blizna po cc boli do dziś, czesto mnie ciągnie wystarczy że w zabawie wezmę małego na ręce i podniosę do góry nad głowe i ciagnie, pięcze. Na skurczach trzymali mnie od 5 do prawie 16 po czym stwierdzili że maly jest takowinięty pępowina że każdy skurcz go dusi, zanika tętno potem znieczulenie mi 3 razy podawali a na koniec stwierdzili że mimo iż znieczulenie do konca mnie nie złapało musze wytrzymać bo już czasu nie ma. Położne zamiast pomoż tylko chodziły i się darly że sama sie o to prosze, że zabiję własne dziecko itp. ponad 9 h na skurczach co 2minuty leżąc bez ruchu na plecach, zakonczone szybką cesarką i dzięki bogu zdrowym dzieckiem.

21 stycznia. 4.5miesiąca ale blizne po cc odczuwam cały czas do dziś moj rekord robienia brzuszków wynosi 1 po potem zaczyna mnie ciągną i piecze niesamowicie....

W miarę możliwości już przeszły tylko rano jak się po nocy zastoje to czasem z łóżka na 4 schodzę bo boli i muszę się delikatnie rozruszać i jest ok. Oczywiście wybiorę inny szpital ale wizja porodu mnie przezraża...

U mnie wczoraj zwariował pokazywał 49c

Wizyte mam o 12...
Po przespaniu nocy i przemyśleniu już sama nie wiem czy chcialabym być czy nie być w ciąży mam takie mieszane odczucia...
Też miałam cesarkę, w środę miną 4 miesiące od niej i też jeszcze odczuwam ciągnięcie. Doskonale rozumem Twoje obawy. Wczoraj przeczytałam o dziewczynie, która zaszła w ciążę 5,5 miesiąca od cc i rodziła naturalnie. Bez obaw, będzie dobrze! Mało tego lekarze pozwalają starać się o kolejne dziecko już 6 mies od cc (mój lekarz mówi, że to dopuszczalne, trzeba tylko sprawdzić stan blizny itp.) Więc głowa do góry. Niedługo wszystko się okaże.

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
23paula23 brzuszki po cc można zacząć robić dopiero po pół roku. Tak samo jest z ćwiczeniami wysilkowymi. Inaczej szwy wewnętrzne mogą się rozejsc. Niektórzy lekarze pozwalają ćwiczyć po 3 miesiącach ale moim zdaniem to za wcześnie i tylko niektóre ćwiczenia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zgadzam się z tym, jak 3,5 mies od porodzie zaczęłam delikatnie ćwiczyć na siłowni pod chmurka ( i to nie były brzuszki) to też poczułam, że jednak miałam operację.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 11:15   #3692
sharey
Raczkowanie

Mam takie pytanie, czy jest to możliwe, że od tego ciągłego ślinienia się mały dostał wysypkę na policzkach i na brodzie?

Edytowane przez sharey
Czas edycji: 2014-07-20 o 23:08
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 11:16   #3693
gosia261282
Gang Iren

Hej.
My po chrzcinach. Wszystko dobrze, impreza udana, pogoda też była OK.

Paula trzymam kciuki, żeby ułożyło się jak najlepiej dla ciebie!
Stary 2014-06-09, 11:21   #3694
konsternacja
Zakorzenienie

Gosia, gratulacje za chrzciny

Cebulowa- sprytnie zrobiłaś z tym wiatrakiem, że wczoraj go zorganizowałaś. Ja jakoś daję radę bez ale chyba jakoś się leciutko ochłodziło

P.S. Też Cię pamiętam z poczekalni- ciągle byłaś w podczytujących tak jak ja
Stary 2014-06-09, 11:33   #3695
senira666
Zakorzenienie

dzień dobry
U mnie też dzisiaj Afryka ... teraz w cieniu pokazuje mi już 31C
na 19 idę dzisiaj na pierwsze zajecia aerobicu i chcę męża wyciągnąć żeby z małą w wózku mnie odprowadził bo wcześniej to żadne wyjście z dzieckiem nie ma sensu w taki skwar.
Stary 2014-06-09, 11:52   #3696
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Rodzić po ludzku... heh dobre jedynie lekarz na koniec trafił mi się bardzo fajny

Byłam załamana, bo zadawałam sobie sprawę, że to jest przede wszystkim zagrożenie dla dziecka. Prosiłam ich, żeby albo pomogli mi oksytocyną albo zrobili cesarkę, ale z-ca ordynatora cały czas się nie zgadzał na nic, argumentując to tym, że mały jest wcześniakiem i nie należy w to ingerować. A na dodatek to cholerne ktg pisało mi cały czas skurcze na poziomie 20 max a ja zwijałam się z bólu i nikt mi nie wierzył tylko fajnie, że już rodziłam, a skurcze dalej się nie pisały... ehhh szkoda mówić.... bylam tak wykończona, że zasypiałam nawet na 15 sek między skurczami, a mąż mnie trzymał co bym się nie utopiła albo rąbnęła głową na piłce.

Co do ząbków to u mnie jest dokładnie tak samo. Językiem jeździ po dziąsełkach, wkłada rączki i ma takie drażliwe dni. Dziąsła są rozpulchnione i też wydaje mi się, że coś tam zaczyna się dziać na dolnej 2. Chyba jest to możliwe, bo dziecko mojej koleżanki miało właśnie tam pierwszego zęba

Dzięki
Super!!! a wiesz, że mój robi dokładnie to samopodnosi dupkę do góry i tak śmiesznie próbuje pełzać, a jak mu nie wychodzi to się strasznie złości

Najlepsze jest to, że później okazało się, że jest to znajoma znajomej męża i bała się na mnie spojrzeć. A na koniec i tak odwróciła do góry kota ogonem. Ja jej powiedziałam, że może być z siebie dumna, bo skutecznie wybiła mi z głowy drugie dziecko, chyba że ciąża zakończy się cesarką, jak najdalej od niej.

Na spacer jedynie pod wieczór, ale za to już z komarami zaczyna być problem.
A własnie dziewczyny co polecacie na te paskudztwa?
Ja do domu zakupiłam lampkę, która wabi komary i je zabija, zobaczymy czy zda egzamin.

Widzę, że u Ciebie też był "wspaniały" poród. Nic tylko ich wystrzelać Nie dziwię się, że masz uraz...
Trzymam kciuki, żeby było tak jak chcesz

Witam się w upalny dzień Bronek znów się wyspał do 10 i teraz po śniadaniu leży sobie pod karuzelą, a raczej zmienia na niej melodyjki

Mam takie pytanie, czy jest to możliwe, że od tego ciągłego ślinienia się mały dostał wysypkę na policzkach i na brodzie?
na komary będę robić mieszankę olejków, muszę tylko kupić składniki i hmm nie ma na co czekać, bo wczoraj na popołudniowym spacerze latały już te paskudy w parku a i w domu jednego drania miałam

do poczytania np tu:
http://www.srokao.pl/2013/05/analiza...w-owadowe.html
http://dziecisawazne.pl/naturalne-sp...-i-inne-owady/

Tymkowi też robią się małe krosteczki na brodzie. Przypuszczam, że to od ślinienia i macania się po buzi rączkami.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.

Paula trzymam kciuki, żeby ułożyło się jak najlepiej dla ciebie!
gratulacje!
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 11:59   #3697
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Byłam załamana, bo zadawałam sobie sprawę, że to jest przede wszystkim zagrożenie dla dziecka. Prosiłam ich, żeby albo pomogli mi oksytocyną albo zrobili cesarkę, ale z-ca ordynatora cały czas się nie zgadzał na nic, argumentując to tym, że mały jest wcześniakiem i nie należy w to ingerować. A na dodatek to cholerne ktg pisało mi cały czas skurcze na poziomie 20 max a ja zwijałam się z bólu i nikt mi nie wierzył tylko fajnie, że już rodziłam, a skurcze dalej się nie pisały... ehhh szkoda mówić.... bylam tak wykończona, że zasypiałam nawet na 15 sek między skurczami, a mąż mnie trzymał co bym się nie utopiła albo rąbnęła głową na piłce.

Co do ząbków to u mnie jest dokładnie tak samo. Językiem jeździ po dziąsełkach, wkłada rączki i ma takie drażliwe dni. Dziąsła są rozpulchnione i też wydaje mi się, że coś tam zaczyna się dziać na dolnej 2. Chyba jest to możliwe, bo dziecko mojej koleżanki miało właśnie tam pierwszego zęba

Toż to koszmar jakiś był. Jak mógł czekać bo wcześniak, a bez wód dziecko było. Jak dobrze, że on z tego wyszedł cało. Omijaj ten szpital szerokim łukiem.

Zobaczymy co tam z tymi zębami wyniknie...

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.
Czyli nasze kciuki na pogodę pomogły
Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Cebulowa- sprytnie zrobiłaś z tym wiatrakiem, że wczoraj go zorganizowałaś. Ja jakoś daję radę bez ale chyba jakoś się leciutko ochłodziło

P.S. Też Cię pamiętam z poczekalni- ciągle byłaś w podczytujących tak jak ja
A bo ja cwana bestia jestem
Fakt, podczytywałam od samego początku. A że dużo polegiwałam w ciąży z tabletem w ręku, a jak powszechnie wiadomo - ciężko się pisze z tego dziadostwa - to nie pisałam.
A teraz mocno tego żałuję, bo dziewczyny pouciekały na FB i ja nie wiem co u nich, a ciekawi mnie bardzo.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
dzień dobry
U mnie też dzisiaj Afryka ... teraz w cieniu pokazuje mi już 31C
na 19 idę dzisiaj na pierwsze zajecia aerobicu i chcę męża wyciągnąć żeby z małą w wózku mnie odprowadził bo wcześniej to żadne wyjście z dzieckiem nie ma sensu w taki skwar.
Aerobic.... kurka... Weźcie mi zasadźcie kopa na rozpęd.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 12:21   #3698
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Aerobic.... kurka... Weźcie mi zasadźcie kopa na rozpęd.
już się drugi miesiąc wybiera ale teraz już koniec z wykrętami, małż kasę dał i z domu wygania - ma już dosyć mojego marudzenia jaka to jestem be i fe i kazał mi w piguły iść i ćwiczyć
Stary 2014-06-09, 12:39   #3699
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość
na komary będę robić mieszankę olejków, muszę tylko kupić składniki i hmm nie ma na co czekać, bo wczoraj na popołudniowym spacerze latały już te paskudy w parku a i w domu jednego drania miałam

do poczytania np tu:
http://www.srokao.pl/2013/05/analiza...w-owadowe.html
http://dziecisawazne.pl/naturalne-sp...-i-inne-owady/

Tymkowi też robią się małe krosteczki na brodzie. Przypuszczam, że to od ślinienia i macania się po buzi rączkami.

gratulacje!
Ooo dzięki poczytam na pewno
Bronek bardzo lubi spać na boczku albo na brzuchu i zlewa mu się ślina i śpi tak z policzkiem na tym. Wtedy najbardziej ma to zaognione.

Cytat:
Toż to koszmar jakiś był. Jak mógł czekać bo wcześniak, a bez wód dziecko było. Jak dobrze, że on z tego wyszedł cało. Omijaj ten szpital szerokim łukiem.

Zobaczymy co tam z tymi zębami wyniknie...

.
Już moja noga tam więcej nie postanie...
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:18   #3700
cebulova
Zadomowienie

Wróciliśmy ze spacerku właśnie. Nawet nie jest tak źle dziś. Upału w każdym bądź razie nie ma. Słońce co moment przysłania jakaś chmurka i wieje lekki wiaterek. Mogę więc rzecz, że jest całkiem przyjemnie.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-06-09, 15:18   #3701
senira666
Zakorzenienie

My wyszłyśmy właśnie z psem dookoła bloku i pot mi po doopie spływa... masakra jakaś.

23Paula23 -- i jak ?? jak wizyta ??
Stary 2014-06-09, 15:19   #3702
23Paula23
BAN stały

A więc jestem iiii... dostalam skierowanie na jutro na bete bo lekarz stwierdzil że nic nie może powiedzieć... Na usg niby widać "cos" ale on nie może nic stwierdzić. Mi to wyglądała na mlodą ciąże bez bijącego serduszka więc albo to pierwsze tygodnie albo fałszywy alarm...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 15:33   #3703
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
A więc jestem iiii... dostalam skierowanie na jutro na bete bo lekarz stwierdzil że nic nie może powiedzieć... Na usg niby widać "cos" ale on nie może nic stwierdzić. Mi to wyglądała na mlodą ciąże bez bijącego serduszka więc albo to pierwsze tygodnie albo fałszywy alarm...
Paula, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i po Twojej myśli!
A wyniki bety będą jutro czy musisz czekać do pojutrza z ostateczną wiadomością?
Stary 2014-06-09, 15:35   #3704
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
jakby nie było to gratuluje ??
Stary 2014-06-09, 15:38   #3705
23Paula23
BAN stały

Niestety pojutrze a jaki wynik bety wskazuje ciąże? Bo nie mam pojęcia...
Stary 2014-06-09, 15:41   #3706
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Zwykle powyżej 10 mówią o ciąży.
Paula trzymam kciuki. A jeśli chodzi o wynik to powinien być tego samego dnia. Ale może to zależy jakie laboratorium.

Senira, no więc wzięłam d.upę w troki i postanowiłam poćwiczyć z Mel B........ Wymiękłam w połowie. Z moją kondycją jest gorzej niż myślałam.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-06-09, 15:44   #3707
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
beta równa 0 brak ciąży, więcej niż 0 ciąża ale jeśli wyjdzie mało to za kilka dni się powtarza, żeby zobaczyć czy ciąża się rozwija-czyli czy beta rośnie w odpowiednim tempie.
Stary 2014-06-09, 15:46   #3708
kulla
Raczkowanie

Paula, jeśli kryje się tam Maleństwo, to gratulacje I dużo, dużo zdrówka Wszystko się poukłada po Twojej myśli, zobaczysz!

U nas skwar okrutny. Nie cierpię upałów. Automatycznie włącza mi się smerf maruda
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 18:09   #3709
saole
Raczkowanie

Paula- kciukasy aby było po twojej myśli

My dzisiaj uprawiamy protest przeciwko słońcu i siedzimy w domu... Na zewnątrz upał straszny, czekam na wisczor aby się trochę ochlodziło. Jeżeli jutro będzie taka pogoda to pojedziemy nad zalew aby posiedzieć sobie pod drzewem i poczuć odrobinę chłodnego powietrza z nad wody

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 18:49   #3710
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
w zależności od laba normy są inne ale zawsze powinnaś mieć na wynikach badań napisane jaka wartośc dla danego tygodnia.
Tam gdzie ja robiłam badania wynik do 5 to było brak ciąży ale hormon ten jest tak "czuły", że nie ma możliwości pomyłki bo szybko skacze. Ja w ok. 5 tyg miałam 738
Stary 2014-06-09, 20:10   #3711
The light
Zadomowienie

U mnie dziś spacer dosyć spory. Trochę się bałam, bo pochmurno było ale w trakcie wyszło słońce i zrobiło się bardzo gorąco.

Wracając z zakupów zaczęło kropic ale w końcu nie padało.

Za to Mała po raz pierwszy sama przekręciła się z pleców na brzuch. Trzy razy.

I zaczęła pełzać. I się teraz zacznie...

Edytowane przez The light
Czas edycji: 2014-06-09 o 21:48
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 20:14   #3712
celin10
Rozeznanie

paula czyli czekamy na betę,ja nie miałam robionej także Ci nie pomogę w tej kwestii.Zachodząc w 2 ciąże poszłam za wcześnie do gina bo nie było widać zarodka,po 2 tygodniach usłyszałam bicie serduszka bety nie chciałam robić bo bałam sie rozczarowania że znów nie wyszło a przez te 2 tyg.żyłam nadzieja ze się udało i sie udało
Stary 2014-06-09, 21:33   #3713
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
beta równa 0 brak ciąży, więcej niż 0 ciąża ale jeśli wyjdzie mało to za kilka dni się powtarza, żeby zobaczyć czy ciąża się rozwija-czyli czy beta rośnie w odpowiednim tempie.
Najlepiej powtórzyć po 48 godzinach

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 10:56   #3714
23Paula23
BAN stały

Witam
Bylam dziś na badaniach jutro okolo 10 będą wyniki. Noramlnie z tego stresu mam jedzeniowstręt, boli mnie glowa, mdli mnie i chyba do jutro się wykonczę. Dowiadywałam się czy jest możliwość zapłacić zeby mniec dziś wyniki ale niestety nie ma takiej opcji bo wysylają próbki do katowic i jutro dostają wyniki dopiero....

Na dodtek jestem wściekła bo kupilam małemu zabawki skoczka, krzesełko uczydelko i stoliczek edukacyjny z fisher price w dość atrakcyjnych cenach i co dupa... już powinny być u mnie a tu cisza baba telefon ma wyłączony od 2dni na maile nie odpisuje a z tablicy wszystkie ogłoszenia usuneła mam nadzieje że to nie jest kolejna oszustka bo szlak mnie trafi... Dopiero z jednym się szarpaliśmy bo zakupililiśmy na allegro przewód elektryczny za 1500zł i przez 1,5mc wysłuchiwalismy kitów że już wyslal (jakieś 10razy) albo inne bajery konto na all mu zawiesili ale wkoncu doszedł mam nadzieje że te zabawki tez wkoncu dostane...

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Polecam sklep super koszyk mają pampersy w dośc atrakcyjnej cenie + do każdej paczki dokładają paczkę chusteczek nawilżających i zabawke z fisher price i powyżej 150zł wysylka gratis zakupiłam 3 paczki i dziś mają przyjśc ciekawa jestem zabaweczek

http://www.superkoszyk

.pl/search.php?text=P3024

link musiałam tak bo inaczej nie wchodzi

Edytowane przez 23Paula23
Czas edycji: 2014-06-10 o 11:00 Powód: poprawa linku
Stary 2014-06-10, 11:21   #3715
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Bylam dziś na badaniach jutro okolo 10 będą wyniki. Noramlnie z tego stresu mam jedzeniowstręt, boli mnie glowa, mdli mnie i chyba do jutro się wykonczę. Dowiadywałam się czy jest możliwość zapłacić zeby mniec dziś wyniki ale niestety nie ma takiej opcji bo wysylają próbki do katowic i jutro dostają wyniki dopiero....

Na dodtek jestem wściekła bo kupilam małemu zabawki skoczka, krzesełko uczydelko i stoliczek edukacyjny z fisher price w dość atrakcyjnych cenach i co dupa... już powinny być u mnie a tu cisza baba telefon ma wyłączony od 2dni na maile nie odpisuje a z tablicy wszystkie ogłoszenia usuneła mam nadzieje że to nie jest kolejna oszustka bo szlak mnie trafi... Dopiero z jednym się szarpaliśmy bo zakupililiśmy na allegro przewód elektryczny za 1500zł i przez 1,5mc wysłuchiwalismy kitów że już wyslal (jakieś 10razy) albo inne bajery konto na all mu zawiesili ale wkoncu doszedł mam nadzieje że te zabawki tez wkoncu dostane...

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Polecam sklep super koszyk mają pampersy w dośc atrakcyjnej cenie + do każdej paczki dokładają paczkę chusteczek nawilżających i zabawke z fisher price i powyżej 150zł wysylka gratis zakupiłam 3 paczki i dziś mają przyjśc ciekawa jestem zabaweczek

http://www.superkoszyk

.pl/search.php?text=P3024

link musiałam tak bo inaczej nie wchodzi
Cześć

Szkoda, że musisz czekać. Zajmij się dzieciątkiem, postaraj się nie mieć ani sekundy na myślenie to może będzie Ci łatwiej doczekać jutra.

A co w ogóle w tej sprawie mówi Twój Mąż?

Straszne mieliście przygody z tym sprzedawcą z allegro! Najważniejsze, że dostaliście towar w odpowiedniej jakości. Oby teraz tak samo się skończyło. W sumie to na tej tablicy też musi być jakiś regulamin- może napisz do administratora?

Fajnie, że ten sklep dodaje zabawki do zamówienia. A jakie już Ci wysłali? Czy dopiero pierwszy raz zamówiłaś?
Stary 2014-06-10, 11:40   #3716
23Paula23
BAN stały

Dopiero pierwszy raz zamowilam dziś sie okaze co to za skarby :P

No otóż właśnie tablica się odcina od tego całkowicie bo pod każdą wiadomością jest że przelewając pieniądze na konto robie to na własną odpowiedzialnośc i takie tam...

A mój mąż hm... przyjmuje to w ciszy... jego jedyny komentarz damy sobie rade a jak już mnie poniosło (bo milczal JAK ZAWSZE) i go ochrzanilam to stwierdził że co by nie powiedzial to już nic nie zmieni a woli się mi nie narażać bo nerwowa teraz jestem... ech... ale wiecie jak to jest od 6 do 16 praca potem szybki prysznic obiad i myk na plac muruje i wieczorem kąpiel w ktorej zasypia czasem kolacja i tak co dzień więc jakby nie bylo w jego życie to zbyt wiele nie wniesie... czasem są takie dni że maly go wogóle nie widzi, czasem się tylko z nim przywita no a mi samej ciężko... Jakby nie maluszek to chyba bym tu zwariowała, nie mamy tu rodziny znajomi ech z tym też ciężko bo tu nikogo w naszym wiek nie ma albo mlodzież 17lat albo przed 40 mieszka tu możę z 10rodzin i tak siedzę cale dnie tyle chociaz że co miesiac moja mama na tydzień przyjeżdza... Normalnie chce mi się już płakać z bezsilności...
Stary 2014-06-10, 11:47   #3717
cebulova
Zadomowienie

Paula to czekamy niecierpliwie na wynik.
Co do nieuczciwych sprzedawców to ja się boję kupować na tablicy z wysyłką. Jeśli tam to tylko w mojej miejscowości i z odbiorem osobistym. Bo o ile na Allegro jest w miarę bezpiecznie, bo jakaś tam ochrona kupujących jest, komentarze można sprawdzić itp to na tablicy nie. Współczuję takiej sytuacji, ale miejmy nadzieję, że zabawki dotrą szczęśliwie do Ciebie.

Ja właśnie dostałam pierwszą @ po porodzie. Dziwne, że tak późno, bo już od 1,5 miesiąca nie karmię piersią.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Patrzę właśnie na ten sklep superkoszyk i liczę. Paczka pampersów 4 162 szt kosztuje 145,99zł to mi wychodzi 0.9zł za pieluchę. Gdzie tu super cena???

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-06-10, 12:23   #3718
23Paula23
BAN stały

Spojrz na mniejsze paczki i przelicz ja kupiłam paczke 82szt za 63 zł + paczka chusteczek + zabawka z fp + darmowa wysyłka to moim zdaniej jednak się opłaca bynajmniej jak dla mnie bo ja nie mam co liczyć na okazje w hipermarketach bo mieszkam tam gdzie "psy dupami szczekaja a diabeł mówi dobranoc " i tu w promocji paczka pielusz 4o iles kosztuje 69zł ale przeglądają np allegro to i tak wydaly mi się najtansze może żle szukałam :P
Stary 2014-06-10, 12:42   #3719
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero pierwszy raz zamowilam dziś sie okaze co to za skarby :P

No otóż właśnie tablica się odcina od tego całkowicie bo pod każdą wiadomością jest że przelewając pieniądze na konto robie to na własną odpowiedzialnośc i takie tam...

A mój mąż hm... przyjmuje to w ciszy... jego jedyny komentarz damy sobie rade a jak już mnie poniosło (bo milczal JAK ZAWSZE) i go ochrzanilam to stwierdził że co by nie powiedzial to już nic nie zmieni a woli się mi nie narażać bo nerwowa teraz jestem... ech... ale wiecie jak to jest od 6 do 16 praca potem szybki prysznic obiad i myk na plac muruje i wieczorem kąpiel w ktorej zasypia czasem kolacja i tak co dzień więc jakby nie bylo w jego życie to zbyt wiele nie wniesie... czasem są takie dni że maly go wogóle nie widzi, czasem się tylko z nim przywita no a mi samej ciężko... Jakby nie maluszek to chyba bym tu zwariowała, nie mamy tu rodziny znajomi ech z tym też ciężko bo tu nikogo w naszym wiek nie ma albo mlodzież 17lat albo przed 40 mieszka tu możę z 10rodzin i tak siedzę cale dnie tyle chociaz że co miesiac moja mama na tydzień przyjeżdza... Normalnie chce mi się już płakać z bezsilności...
Eh, to rzeczywiście jesteś sama z tym wszystkim. Mój mąż też często wraca z pracy i budowy tak późno, że Synek już śpi. W bezpośredniej okolicy też nie znam nikogo, więc dnie spędzamy we dwójkę Synek i ja.

Dobre chociaż to,że mama Was odwiedza. Mężem się w takim razie nie przejmuj, skoro z niego taki milczek. Chociaż pewnie wolałabyś usłyszeć co on myśli. Gdyby wypowiedział swoje obawy to z jednej strony było by Ci raźniej, z drugiej strony mogłabyś się bardziej bać tej sytuacji. Więc może lepiej, że on milczy

Nie wiedziałam, że na tablicy tak jest...

Cytat:
Paula to czekamy niecierpliwie na wynik.
Co do nieuczciwych sprzedawców to ja się boję kupować na tablicy z wysyłką. Jeśli tam to tylko w mojej miejscowości i z odbiorem osobistym. Bo o ile na Allegro jest w miarę bezpiecznie, bo jakaś tam ochrona kupujących jest, komentarze można sprawdzić itp to na tablicy nie. Współczuję takiej sytuacji, ale miejmy nadzieję, że zabawki dotrą szczęśliwie do Ciebie.

Ja właśnie dostałam pierwszą @ po porodzie. Dziwne, że tak późno, bo już od 1,5 miesiąca nie karmię piersią.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Patrzę właśnie na ten sklep superkoszyk i liczę. Paczka pampersów 4 162 szt kosztuje 145,99zł to mi wychodzi 0.9zł za pieluchę. Gdzie tu super cena???
No to rzeczywiście czekasz sobie na @.
Ja kupuję pieluchy tecsowe- tesco loves babies i nie narzekam
Stary 2014-06-10, 14:02   #3720
celin10
Rozeznanie

paula że też musiał ci sie trafić nie rzetelny sprzedawcanie lubię jak sprzedawcy mają wyłączony tel.i żadnego kontaktu z nimi nie ma.ja jak robię zakupy na większą kwotę to płacę za pobraniem,w dniu w którym urodziłam Artura okazało się że sprzedałam ciuszki po Milce i totalnie zapomniałam z tego wszystkiego że coś wystawiałam na all ale trafiłam na wyrozumiałą kupującą,której się gesto wytłumaczyłam i przesyłkę dostała prawie miesiąc od zakupu
na tablicy szukam ogłoszeń w pobliżu z odbiorem osobistym bo fakt,że nie ma żadnej ochrony czy gwarancji przy zapłacie z góry.kupowałam raz na tablicy ale ze sprzedającym umówiłam się że wpłacam na konto pieniadze za przesyłkę a za towar przy odbiorze

co do męża to może lepiej że milczy póki sytuacja jeszcze nie jest jasna? jutro jak będziesz mieć wyniki warto usiąść i pogadać od serca tobie jest ciężko bo całymi dniami jesteś sama z maluszkiem i nie zawsze są lajtowe dni ale on też nie ma lekko-rano zapieprz w pracy a później tyra na budowie i myślę że rozmowa wam obojgu dobrze zrobimój mąż też należy do milczków gdy go coś "męczy" i często muszę wyciagać od niego siłą o co biega
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości