|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Witam się w 32 tc - 8 miesiącu!
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
u nas w nocy ma byc mega burza juz nie moge sie doczekac az bede miala czym oddychac ![]() Cytat:
ja rozdaje chetnie sie podziele
|
||
|
|
|
#3963 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Kochane jeszcze raz
![]() ![]() te upały to jakaś masakra! muszę zakupić jakiś wentylator, bo tak gorąco ma być jeszcze przez najbliższy czas. chociaż rano ok godz 4 u mnie była burza i padał deszcz ale jednak się rozpogodziło na dodatek jaskółki sprowadziły mi się na balkon! muszę coś z tym zrobić w czwartek wizyta, III USG mam nadzieję, że chociaż tutaj będzie wszystko dobrze i tż będzie mógł odjechać bez większych zmartwień.
|
#3964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Brawa dla was ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Nadrobić was po poldniowej przerwie to nie lada wyczyn. Ja bylam dzis w starej pracy, juz tam nie wroce wiec bylam sie pozegnac. Upieklam ciacho - Snickersa oraz pierozki w ciescie francuskim. Mmm pychotka ![]() Bylam tam nie cala godzinke, a wyszlam z rumiencami. Dziewczyny nie widzialy mnie 1,5miesiaca.. mowily, ze slicznie wygladam, ze nie widać abym przytyla, brzuszek ladny ![]() Tylko taka jedna pani / zawsze byla szczera/ stwierdzila, ze te kilogramy widac w kolanach, bo jakies takie spuchniete są i nawet cellulit widac ![]() Butter - trzymam kciuki za brzuszek Twojego maleństwa, oby wszystko było dobrze ![]() Pentuerka ja ta karuzele tez odkupie o polowe taniej od takiej pani co dała mi ostatnio ksiązke - w oczekiwaniu na dziecko. Także nie bede wymyślać i się zastanawiac nad inna. A ogladalam swoja na yt, ona ma projektor i wyswietla gwiazdki na suficie, rewelacyjnie to wyglada. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Miałam jeszcze pisać jakie mi się dziś glupoty snily.. cała noc pisałam na wizażu ![]() W śnie UmiZumi szyła pokrowce na poduszki do karmienia i każda mogła złożyć sobie specjalne zamówienie na swoj wybrany kolor
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
A mi ciśnienie skoczyło, nie wiem, czy przez ten straszny upał, czy samo z siebie... niczym się nie denerwowałam, wszystko ok idzie, a tu nagle mierzę i 140/90
|
|
|
|
#3966 |
|
Raczkowanie
|
Jak to wcczoraj sie dowiedzialas, ze nie bedzie Twojego Meza od-za 5 dni do-za 3 miesiace???? Rany boskie, tak bez konsultacj???
|
#3967 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TheFall ja tez mam chyba wyjmowany materacyk w wózku, a wydaje mi się ze łatwiej będzie utrzymać czystość z prześcieradłami. A jak Wam szkodzi ten kalafior bo ja też mam mega ochotę:'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Cytat:
Powodzenia na zaliczeniach. Gratuluję ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Powodzenia na wizycie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3968 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to bym chetnie zjadla fasolke szparagowa z bulka i...bob Musze troche podjesc zanim urodze bo potem to w nastepnym sezonie dopiero ![]() Podziwiam Was ze tak gotuje twardo obiady w taki upal, ja to olalam! W nd rano ugotowalam zupe kalafiorowa wiec malemu odgrzewam i je w sumie taka letnia, na drugie chlodny makaron z danio Mi sie nie chce i juz! Ja jadlam salatke grecka taka z lodowki!A pragnienie gasze zimna woda lekko gazowana z syropem z kiwi herbapolu- uwielbiam to!!!!!! u nas ok 16 chwilke zrobilo sie ciemno i chwilke padalo, a tu znowu swieci slonce, a juz myslalam ze bedzie zimniej :/ Zaczarowana pytalas o ta koszule do rodzenia- to potwiedzam chodzi mi o meska koszule, mozna obciac rekawki zeby byla na ramiaczkach ale jest wygodna bo i rozpinana wiec dzidzia na brzuchu szybko wyladuje i dluuuga za tylek ze nic nie widac wczesniej, przynajmniej ja jestem mala wiec mam prawie do kolan ))
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko do dziewczyn kore kupowały pół śpioszki w pepcko, te rozmiary nie sa przypadkiem zawyżone???? Pytam bo kupiłam dwie pary na 62 cm...a w innym sklepie mam 56 cm i sa identyczne....
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() kroopka biedulko...kurczę, ze tak nie fajnie wyszło... Ja ostatnio sie wkurzyłam, bo mój maz pracuje na nowej maszynie i operator idzie na urlop w okolicach mojego terminu, wiec mój tż uczy innego chłopaka obsługiwać ta maszynę, bo już mu zapowiedział, że w sierpniu rodzę i on nie bedzie pytał sie o zdanie czy może jechać.. mówi kierownikom, że jedzie i go nie ma... A gdy by nie było osoby która tą maszyne ogarnie, to nie puścili by mojego męża(zaraz by były problemy) A w takiej sytuacji, jak ty pewnie bym była wściekła, no ale jak nie ma wyjścia to trzeba się z tym pogodzić ... Najważniejsze, ze nie bedziesz sama
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-10 o 17:03 |
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieski fajnie reagują, zobaczysz, ze będzie największym obrońcą i przyjacielem Cytat:
![]() U mnie w mieszkaniu nie ma aż takich upałów. Jeszcze się nie topimy, ale jak znajdę wiatrak w dobrej cenie, to na pewno kupię. Najgorzej, że w szpitalu będzie duszno.. Położna radziła kupić wachlarze. Co do kalafiorów, to są wzdymające. W ciąży nie powinno się też jeść brokułów, fasoli, kapusty. Fasolkę szparagową mogę jeszcze normalnie strawić, ale po kalafiorze i brokułach było ciężko. Eh, nie mogę się już schylać. Brzuch mam jak balon! Jeszcze niedawno mogłam normalnie chodzić i w łóżku swobodnie przekręcać się z boku na bok. A teraz jestem jak słoń.. A tyle prania przede mną i prasowania, układania
|
|
#3971 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 33 tydzCytat:
![]() Cytat:
za kolejny tydz. ja jak chodze czy siedze to wogole mnie plecy nie bola ale jak tylko chwile poleze to wstaje jak stara babcia. swoja droga ciekawi mnie jak to jest u dziewczyn które musza dużo lezec, jak wy to znosicie???no to fatalna wiadomość, teraz w sumie najgorszy czas przed porodem, nieda się tego przesunac |
|||
|
|
|
#3972 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej
![]() Współczuję Wam dziewczyny tych upałów, na pewno z brzuszkiem znoszenie tak wysokich temperatur jest jeszcze gorsze niż bez, a tu jeszcze całe lato przed nami...U nas niestety słońca mało i rzadko, dlatego chetnie uszczknęłabym od Was kilka stopni z termometru ![]() Cytat:
![]() Zaczarowana, gratuluję 33 tc !!!
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-06-10 o 17:15 |
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zbiera sie juz na burze
ale ja dzisiaj mam apetyt ciagle cos jem jeszcze mi nie daj boze w cycki pojdzie
|
|
|
|
#3974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale tak jak pisałaś, kasa Wam się przyda.. tylko tak jak dziewczyny radzą, dbaj o to żeby wysyłać zdjęcia itd jeszcze możesz zrobić odciski rączek i stópek, żeby jak najmniej męża ominęło, a jak wróci to będzie mógł porównać różnicę dacie radę!Cytat:
![]() A widzisz, nie pamiętałam ceny tych chińskich normalnie, czyli mówisz, że w dobrym momencie się załapałam? A co to za sklep Babyfant? bo pierwsze słyszę, a może też gdzieś mam ![]() Cytat:
jak zacznie się sezon to jestem w stanie jeść codziennie, ale mi narobiłaś smaka ale jeszcze nigdzie nie ma, nie?
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby tylko coś z tego zostało w żołądku ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
ale pod halę mirowską mi zupełnie nie po drodze
|
|
#3977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UWIELBIAM ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
a to nie ja pytalam o koszule
|
||
|
|
|
#3978 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkie materace, z tych drozszych sa z tych lepszych to chyba jasne. Jednak my wybralysmy ten poniewaz ma DODATKOWA FUNKCJE BEZPIECZNEGO STAWANIA NA BRZEGACH MATERACA. Rozumiesz na pewno slowo dodatkowy. Nie jest to obowiazkowe skoro nie ma tego w innych materacach. Widocznie wpadli na taki pomysl ( nie tylko oni) i zaprojektowali taki materacyk bo uznali tak jak ja i Papryczka ze Dzidzia moze sobie skrzywdzic nozke jesli jej sie omsknie miedzy szczebelkami. Uwazam te funkcje za warta zastanowienia. Ktoras z Was pytala o info o dwustronnosci. Zaraz przesle foto. Jedna str jest twardsza. Butter bedzie dobrze nie martw sie. Aisog gratki! Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Zaczarowana gratki 33tc Co do upalow to ja uwielbiam. M i jest idealnie. Nic mi nie puchnie, trosKe sie poce wiecej ale ja kocham lato ciepelko sloneczko plaze wode o rety rety ja jestem w niebie! Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3979 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 8 miesCytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- a u nas wlasnie szaleje burza, a jak szlam z pracy to jeszcze słonko swiecilo
|
||
|
|
|
#3980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brawo Tasia34 za 8 miesiac ciazy!!! ![]() ![]() Zaczarowana dla Ciebie rowniez za 33 tc! ![]() Dziewczyny ja sie nie odzywam, bo nie mam sily nawet palcem ruszyc... a jakie mam problemy z koncentracja (od kilu dni), to szkoda gadac... Czuje sie jakbym byla pijana.... nigdy tak nie reagowalam na upaly, ale teraz bedac w ciazy jestem padnieta!!!! |
|
|
|
|
#3981 |
|
Rozeznanie
|
super wygladasz! i pamiętaj raz na zawsze - nie ma głupich pytan
Kto pyta nie błądzi Fajne kociaki! Nasz wygrzewa się w cieniu pod magnolią i potrafi tak przez pół dnia...
|
#3982 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Wstawiam zdjęcie mojej mega przesyłki od rodzyneczek i małej od HubiWorld i lece Was nadrabiac ![]() na pierwszym zdjeciu troche odbijam się z paczką w szklanej ławie - wybaczcie
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zakupki.. zauważyłam twój śliczny i malutki brzuszek ![]() Ja właśnie po woli będe sie brała za pranie, bo zaczynam juz się coraz gorzej czuć, chociaz wszyscy mówią że nieźle śmigam 2 miesiace przed terminem.. Powiem szczerze, jest mi troche goraco, ale nie czuje się jak by wybuch był juz za miesiąc, chociaż mam już spory brzuszek |
|
|
|
|
#3984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mi przyszedl ten sam laktator, fajny. Przydatne beda te 3 kubeczki
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
Oto my w 30tyg.
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
jaka laska! brzusio masz śliczny
![]() ale kogo nie zobaczę a widziałam przed ciąża, to serio same brzuszki rosną na chłopaków...Wiadomo pewnie nie zawsze...To są niby zabobony, ale mi od początku rośnie sam brzuch, mimo, zę miałam moment że wydawało mi sie ze tyłek mi urósł...Ale sporo osób mi mówi że w sobie schudłam a brzuch mi urósł...Zobacze jak spadnie mi brzuszek w tedy bede bardziej obiektywna
|
|
|
|
#3987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie wierze w zabobony, ale akurat czesto sie sprawdza, ze jak idzie w brzuch to bedzie chłopak. Zobaczymy, moze kiedys bede w ciaży z dziewczynką..wtedy się przekonam czy to budowa ciała czy jednak ciut w tym prawdy jest
|
|
#3988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ten laktator to ręczny czy elektroniczny? ![]() wyglądasz mega zgrabnie! ile bym dała żeby mieć takie nogi! muszę się wziąć za siebie za niedługo a ile przytyłaś w ciąży?
|
|
#3989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 7,5/8kg +, zależy co zjem na kolacje Przez ostatnie 3 tyg nie przytyłam ani grama, a nagle przez ostatnie dwa dni 800g.
|
|
#3990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakieś 13 kg przytyłam w sumie masakra ![]() ![]() przeglądam wózki. znalazłam taki : http://allegro.pl/hit2013-wozek-wiel...305251888.html co o nim sądzicie? kupiłybyście czy odradzacie? nie znam się zbytnio a nie chce jakiejś prostej gafy popełnić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

na dodatek jaskółki sprowadziły mi się na balkon! muszę coś z tym zrobić

A gdy by nie było osoby która tą maszyne ogarnie, to nie puścili by mojego męża(zaraz by były problemy) A w takiej sytuacji, jak ty pewnie bym była wściekła, no ale jak nie ma wyjścia to trzeba się z tym pogodzić ... Najważniejsze, ze nie bedziesz sama 
no ale tak jak pisałaś, kasa Wam się przyda.. tylko tak jak dziewczyny radzą, dbaj o to żeby wysyłać zdjęcia itd