|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale nie przepadam, przeszkadza mi ta mega uległość i wieczne plątanie się przy nogach, poza tym też niestety jestem zdania że psy śmierdzą - niezależnie od higieny, po prostu pies ma dla mnie taki specyficzny zapach, którego nie znoszę naszego mąż przygarnął, przyprowadził go do nas z żebrami na wierzchu, był tak zagłodzony że rzucał mi się na obierki z ziemniaków. I tak już z nami został, ale miłością do niego nie pałam. Cytat:
![]() kotka też jest 'kombinowana', jej mama to brytyjczyk niebieski a tata van turecki ona nie miała rui a on był za młody, żeby kryć ![]() Proszę: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=11612773 Paczka z HubiWorld już przyszła, są błyskawiczni ![]() Moja mama ma anginę, muszę ją omijać szerokim łukiem :/ ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------
|
|
#4052 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Witam się z Wami w 31+1 <- czyżby 8 miesiąc(?!)
Kiedy to przeleciało?Przesyłam Wam zdjęcie zrobione przed chwilą. Nasze prawie +15 kg - waga jest nieubłagana... Stóp Wam wolę nie pokazywać, bo są mega opuchnięte - niestety przy takich upałach są opuchnięte 24 godziny na dobę (w nocy i rano nieco mniej, a z każdą godzina puchną bardziej) Ręce też mam spuchnięte. Ale żyję i poza tym, że dokucza upał - jak nam wszystkim, to czuję się nieźle ![]() ps. bluzka nie jest ciążowa -kupiona jakiś czas temu. Spodenki z ubiegłego lata - mieszczę się bez problemu
|
#4053 |
|
Rozeznanie
|
zVenus leż, leż, już tak niewiele zostało!
|
#4054 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba po prostu tak nam się wszystkim zdaje, że mamy takie ogromne brzuchy, a są adekwatne do wieku ciązy Ja tam napisałam MEGO BRZUCHA a nie MEGA hihih :p Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chciałam to napsiać a tu proszę, już mnie zaczarowana ubiegła. a powiedz jak Twój apetyt? Jest ok dziś też? Cytat:
Ja mam pieska i kotka i się ładnie dogadują. Tak więc ja jestem psiarokociarą. Dodaję fotki jak wypoczywają na tarasie i żadne do domu nie chce wejść się ochłodzić. Powiem Wam, że w listopadzie wzieliśmy z tżtem króliczka (zdjęcia) bo mieszkaliśm wtedy jeszcze na wynajmowanym ale cieżko zachorował i w kwietniu tż jak byłam w szpitalu to go musiał pochować. Chorował na oczka i prawdopodobnie na nerki, wątrobę... Bardzo to przeżyliśmy... Miał niecały roczek. Był taki kochany, strasznie lubił jak sisę go głaskało a jak rano szłam mu zanieść jedzonko to tak się cieszył że mało z klatki nie wyskoczył. Jak byliśmy w domu to biegał po mieszkaniu całym, wracał zawsze do kuwetki się załatwić. Muffin
|
|
#4055 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 33 tygodniu!
Cytat:
Optymistka, Gosia ma rację Gosia ratuj go odżywką. Mój wcierał Jantar, bo miał przerzedzone i pomogło Mało opinii o tych pieluchach. Może kupię taką najmniejszą za 7zł i zobaczę czy taka fajna. Bo tej dużej to nie wiedziałabym do czego używać. Taka droga, to mi szkoda będzie Superowe zwierzaki! Piesek wyglada jak z tych zabawkowych z dużymi głowami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To chyba musiał być najiększy. Ja siedzialam tylko na młym i średnim. Justa piękny kotek! Cytat:
Cytat:
U mnie miłość do kotów narodziła się dzięki mamie, która kupowała mi w dzieciństwie komiksy Garfielda. A że był cynicznym leniem i obżartuchem tak jak ja, to szybko stwierdziłam, że to mój prawdziwy brat mniejszy Pieskowi na pewno jest teraz lepiej. Jeszcze będziesz miała u siebie zwierzaka. poczekaj, aż Cię dziecko poprosi o pupila ![]() A komary was nie gryzą w nocy? Ja zamykam wszystkie okna, bo mąż uczulony, a ja się boję, bo już mi w życiu różne bestie wlatywały w nocy przez okna (niestety nigdy nietoperz..)
|
|
#4056 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnego psiaka też kocham..ale niestety, tamtego psa nie pokona żaden. Cytat:
![]() Ja też musiałabym wyskoczyć do sklepu, aż się boję, co zastanę na dworze! Cytat:
![]() Ja generalnie lubię zwierzęta. Wolę w domu psa niż kota, ale lubię wszystkie. W domu mieszka nas pies, a na ogrodzie mieszka kitek, którego dokarmiamy, przychodzi codziennie. Cytat:
Co do ogórkowej - to ja w 12 tc po ogórkowej dostałam takiej biegunki i bóli brzucha, że wylądowałam w szpitalu. Więc nie jem ogórkowej od tego czasu!! ![]() Cytat:
![]() A kicia śliczna też! Na rasach kotów się nie znam za bardzo - ale najbardziej podobają mi się koty szylkretowe. Cytat:
Dziewczyny, nie wiem, czy przeglądacie okazje allegro? mąż mi polecił, przejrzałam. Któraś szukała podgrzewacza do butelek? http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e |
||||||
|
|
|
#4057 | ||
|
Rozeznanie
|
Super laska z Ciebie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mialyscie robione posiewy z pochwy? Ja mialam robiony podczas pobytu w szpitalu, wyszla mi jakas bakteria nie grozna. Dostalam globulki (jakieś robione ręcznie) i mialam powtorzyć badanie. Powtorzylam i wyszla mi tym raze gandarella. Lekarz kazal wykupi metronidozal dopochwowy i brac przez 5 dni. Brala to ktoras z Was w ciąży? Jak przeczyralam ulotke to sie przerazilam. No ale wczoraj na noc wzielam i w nocy mualam wrazenie ze mam brzuch jak skala... ale moze mi sie wydawalo, bonpo prostu ta ulotka mnie przerazila, a do tej pory mialam raczej miekki brzuch.... sama nie wiem czy dzwonic do doktora, dziś rano tez wzielam no spe forte i jest ok
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pękła mi górna warga wzdłuż, jakaś tragedia, nic nie mogę jeść, bo szczypie, do tego spuchła tak, że wyglądam jak po botoksie... U nas gorąco strasznie, w nocy po bananie dopadła mnie taka zgaga, że kilka godzin nie spałam, z resztą trzyma do tej pory, jestem zdechła, zła i mam dość upałów
zły dzień, pewnie z niewyspania.Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wracając do tematu - po burzy było bardzo duszno, ale wieczorem nieco się ochłodziło. Spaliśmy z otwartymi oknami - wszystkimi W nocy zrobiło się nieco lepiej w domu, teraz z powrotem się nagrzewa. A pod kocem nie jest Ci za ciepło? Ja wyciągnęłam dodatkowe prześcieradło do przykrycia zamiast kołdry
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na serio czuje sie taka wykonczona i bez zycia ![]() az przez to z Tz sie troche nieuklada , jakos nie umiem udawac ze wszystko jest okej jak nie jest, z dnia na dzien czuje sie gorzej i jeszcze to upaly daja mi w kosc ale slodkiego kroliczka mialas |
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla brata. Mój brat mi powtarza, że wyglądam super, jak Kim Kardashian (i nie wiem czy się cieszyć, bo widziałam jej zdjęcia z ciąży ) Ojejuniu, kotek jaki diabeł!
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
UmiZumi i Lilka_vanilka Gratuluję kolejnego tyg ;-)
ButterBear az mi łezki w oku stanęły jak czytałam jak z pieskiem się zegnalas :'( Moj TZ tez miał jednego jedynego ponad 20 i juz innego nie chce. I tez go trzymał na rękach jak obchodził. :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 33tchahahhahahaha dobre jak to mowia swoj do swego ciagnie ja nie spotkalam jeszcze zadnego komara chociaz okna mamy pootwierane
|
|
|
|
|
#4065 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tych 15 kg wogóle nie widać Tak jak napisała zaczarowana - każdej z nas jej brzuszek wydaje sie duży, a na zdjeciach wyglądają na male. Mój tez wydaje mi się duzy, a wczoraj pisałyscie, ze zgrabny mały Aktualnie po sniadaniu i sporej juz ilości płynów 95 cm na wysokości pępka ![]() U mnie tez upał okrutny, miałam iść na targ, ale zrezygnowałam, obudziłam sie dzis o 6.30, pogadałam z TŻ przed pracą, poczytałam książke,zjadłam śniadanko, wstawiłam pranie, a teraz leze z nogami gigantami na piłce, wiatraczek na mnie dmucha i da się żyć
|
||
|
|
|
#4066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu króliczka ![]() Cytat:
hehehe..Co do męża, to zgadzam się! Jest super. Poniżej zdjęcie mojego sako i psiny ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-11 o 11:21 |
|||
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam sily mu ciagle tlumaczyc ze jest mi strasznie ciezko ostatnio ze ledwo zyje a ten ma pretensje ze z nim nigdzie nie wychodze itd. polozna mowila ze przy spadku zelaza jest sie ospalym itd tez to do niego nie dotarlo tak samo ze widzi ze czesto latam do lazienki wymiotowac a jak wracam to ledwo zyje wkurza mnie ze juz sie przyzwyczail i sobie nic z tego nie robi a ode mnie oczekuje ze bede szczesliwa i usmiechnieta , on moze narzekac ze go bola plecy ale jak ja powiem ze mam dosc wymiotow albo tego ze bola mnie nogi to mowi ze jeszcze tylko 2 miesiace , no kurde tylko ze u mnie trwa to od listopada i mowi ze moglabym sie juz przyzwyczaic ach nie mam na niego sily |
|
|
|
|
#4068 |
|
Rozeznanie
|
zmierzyłam brzuszek na wysokości pępka: 97,5 cm - po II śniadaniu i kilku szklankach wody
|
#4069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jakie macie układy, ale ja jestem dość porywcza i gdyby mój tż mnie tak traktował to miałby codziennie awantury i piekło w domu do momentu, aż by nie pożałował każdego jednego słowa i nie zaczynał rozmowy od "przepraszam.." Mój kot też odchodził na moich rękach, miał 8 lat i raka kości. Miałam wtedy 13 lat i decyzja o uśpieniu była straszna, do samego końca głaskałam go po mordce i mówiłam, że wszystko będzie dobrze. Ehhh... A co do komarów jest bardzo dobry i sprawdzony sposób. Przejrzyjcie ulotki od swoich witamin, czy jest tam B1. Ta witamina w dużej ilości powoduje, że skóra zaczyna dla komarów śmierdzieć i nie gryzą. Wystarczy brać ok 10-20 mg dziennie i macie spokój. I jest bezpieczna w ciąży
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiliśmy wózek
U nas nie ma komarów i jestem z tego powodu szczesliwa ![]() Najgorzej, bo w nocy mamy cieplo, a nie mogę otworzyc okna, bo mieszkamy na parterze Jak na razie jest ok, ale jak przyjdą jakieś upały to chyba zwariuje.
|
#4071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej chodzi mi o fakt, jak mu to wszystko daje w kość i chwila moment poleciały. Ale może jestem zła i w ogóle - naprawdę wolę go teraz prawie nie widywać ale jak najszybciej być u siebie. Nie wyobrażam sobie z dzieckiem ze szpitala wrócić do mamy pakuję nas powoli żeby potem nie musiał. Czasem się złoszczę że tak mało mogę zrobić. Ale mieszkanie jest teraz (przynajmniej dla mnie, a w końcu widzę że i dla niego) priorytetem i kropka.Co do komarów, to jest ich już zatrzęsienie, ja mam w oknach moskitiery i nic nie wlatuje ale mieszkamy w lesie i trafiają się już żuki i inne paskudztwa, nie wiem którędy to włazi :/Cytat:
![]() A ten podgrzewacz to nie wiem czy nie jest ciut węższy niż niektóre, boję się że butelki tommee które kupiłam mogłyby nie wchodzić. I nie wiem co to za firma w ogóle. A taki też trzy w jednym Sisi można kupić na all za 55 zł z przesyłką, więc wychodzi na to samo a chyba jest troszkę szerszy. Cytat:
Dziewczyny! Czy któraś się poświęci i spisze taką kompletną listę zakupów (no może bez wyszczególniania ciuszków)? Na tych listach wyprawkowych to praktycznie na każdej co innego i już głupieję, co mi jeszcze potrzeba :/
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz chodzi na paluszkach i przeprasza ale zabolalo mnie ze nie widzi jak 'cierpie' i mi ciezko tylko musze mu przypominac |
|
|
|
|
#4073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za zamówienie wózka jaki wybraliście?my zamówiliśmy w niedzielę Verdi Max 3w1. Przesyłkę ma przywieść kurier w jednej paczce! Ciekawa jestem jej wielkości. Już widzę siebie, jak jestem sama w domu i to odbieram i błagam kuriera żeby mi do domu wstawił
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na innych watkach mamusiowych tez sa wklejane na 1 stronie jakies linki do wyprawek na pewno cos Ci podpasuje bo wiadomo ze kazda ma inne potrzeby i nie wszystko jest jej potrzebne
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ tez zawsze mówił, że ciąża to nie choroba, a ja mu wtórowałam, że wręcz przeciwnie, to oznaka zdrowia No i swięta prawda, ale teraz oboje widzimy i czujemy (szczególnie ja), że jednak jest to odmienny stan i człowiek może, i ma prawo czuc sie różnie - raz lepiej raz gorzej.Mój TŻ ostatnio stwierdził, że to rewolucja dla całego kobiecego organizmu, i że widzi, że chciałabym duzo, chciałabym byc aktywniejsza, ale mimo, że czuje sie naprawde niezle, nie jest to do konca mozliwe poza tym tak przejmuje sie naszą kruszynką, że ostatnio zabronił mi np. jezdzic samochodem wariat
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ty jaki kolor wybrałaś?
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ma racje martwi sie to sie ceni ja za to sie sama o siebie martwie oszczedzam sie strasznie bo kazdy wiekszy wysilek to dla mnie nie lada wyzwanie no i brzuch mnie pobolewa wiec wole nieryzykowac
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
No widzicie, u mnie Tż też swego czasu mówił, że ciąża to nie choroba ale w innym kontekście. W domu mnie wyręcza z prawie wszystkich obowiązków, jak się za coś chcę zabrać to mi mówi, żebym nie przesadzał, że on to zrobi. Za to nie podoba mu się, że siedzę w domu i nie chce z nim na wyjazdy jeździć. Pracuje w branży koncertowej i czasami chciałby żebym z nim pojechała a ja tego po prostu nie widzę, tego palentania się za sceną, huku, dymu. Jeszcze te późne godziny kiedy wiadomo, że brzuch twardnieje po całym dniu. I tego nie potrafi zrozumieć, bo przecież "tylko bym sobie siedziała na backstagu".
Teraz już ciąża jest na tyle zaawansowana, że odpuścił temat. |
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
no to bedziemy mialy identyczne wozki
|
|
|
|
#4080 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=11612773 Cytat:
![]() Co do zwierząt ja mam 2 psy i kotka, ale gdybym miała wybierać, to koty zdecydowanie bardziej do mnie przemawiają to mruczenie ..... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

jednak te moje twardnienia nie pozostały bez efektu
w sobotę robiłam badania krwi i okazało się, że moje laboratorium zaczęło wysyłać wyniki e-mailem. Wypełniłam upoważnienie i zadowolona wróciłam do domu. Po paru godzinach uświadomiłam sobie, że zapomniałam podać adresu mailowego 

Też pamietam ze tobie ta waga wolniej wzrastała niż mi dlatego zżera mnie ciekawość
, a on-no co Ty, normalnie wyglądasz, tylko brzuch masz coraz wiekszy