|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszcze balkonu gdybym miala to tez po nocach pewnie bym siedziala ![]() a czemu spac nie mozesz ? Cytat:
odpoczywaj jak najwiecej i zeby szyjka sie juz nie skracala
|
|||
|
|
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
venus , oszczędzaj sie kochana
Mam cichą nadzieję, ze wszystkie wytrzymamy do terminów i nie będzie niespodzianek! Co najwyżej 2 tyg wcześniej pozwalam rodzić![]() Mnie wczoraj bolał brzuch i momentalnie twardniał, przez chwile i siostra chciała mnie już wieść na porodówkę,ale mały chyba usłyszał i od razu ból minął Jednak cały czas czuje ruchy, mały daje się we znaki, nie straszne mu nawet upały, kopie jak najęty Dziś z rana trzy razy kopnął tatusia |
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Rozpływam się już mam dość tych upałów
to nie dla mnie
|
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
u mnie w domku chłodno
|
|
|
|
#4025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To i ja dam zdjecie swojego "syneczka" !
|
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w nocy było 29 stopni wiec nie było czym ochladzac
|
|
|
|
|
#4027 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak byliśmy z bratem mali zakładaliśmy się o różne rzeczy jedzeniowe, np. kto zje cały czosnek, jego po tej akcji strasznie rozbolał brzuch, kilka razy się zatruł a ja nic. Teraz np. uwielbiam bardzo pikantne jedzenie i czasami jak mu zrobię obiad to wydziwia, że go pali w przełyku a dla mnie jest ledwo ostre, podobno mam już kubki przepalone. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze Mała nie będzie chciała kotka
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
gosia, justa super zwierzaki! uwielbiam takie łaciate koty
![]() Gorącooo. W nocy miałam pootwierane wszystkie okna w domu a i tak nie dało się spać. I zaczynam chyba spać na golasa bo już nawet w mojej starej koszuli, która ledwo przykrywa mi tyłek teraz, jest mi za gorąco.
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mi dobrze w domku że na dwór nie chce mi sie isc a musze jeszcze ksiażki do biblioteki oddać i coś do jedzonka kupić na obiad. Jak mąż sie prześpi po nocy aby miał już jedzonko ![]() Hmmm tylko nie mam pomysłu na obiad ![]() The fall 30 kg? To ja juz nie marudze na temat wagi chociaż mam 2 miesiace, ale 20 kg to chyba już nie realne mniam ![]() Ja lubie kotki, pewnie dlatego, ze u nas zawsze było ok 10 Teraz chcieliśmy pieska(też wolę psy), ale do bloku to srednio mi sie widzi . Jak bedziemy mieli swój domek, to na pewno będzie i piesek ![]() a i witam sie w 33 tygodniu !
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-11 o 09:07 |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kot jest wyzwaniem, bo ma swój charakter i nie wszystko przetłumaczysz i nauczysz. Mój szary grubas jest taką przylepą, że wskakuje rano na łóżko i jak zobaczy, że już nie śpię to zaczyna mruczeć i trącać rękę, żeby go pogłaskać.
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce mieć psa ale dopiero jak mała będzie miała z 2 latka i jak się przeprowadzimy do mieszkania z ogrodem. Bo ostatnie piętro i pies i dziecko ? Nie nie nie
|
|
|
|
|
#4034 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, trzymaj się, zdrówka dla mamy i babci! I może faktycznie wujkowi lepiej wyjaśnić, jaka jest sytuacja? ![]() Cytat:
![]() Super brzuszek ![]() Cytat:
No właśnie dziwi mnie, że każdy lekarz zobaczył inaczej... z jednej strony ta lekarka od prenatalnych ma lepszy sprzęt, a z drugiej strony mój gin ma o wiele więcej praktyki i doświadczenia! Cytat:
Dzięki Kochana ![]() Cytat:
Generalnie wolę psy od kotów, ale szylkretka śliczna!! ![]() A psina - super. Bullterier? ![]() Cytat:
Oby wszystko na następnej wizycie było dobrze! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Matulu jedyna, u mnie w nocy też taka duchota, że nie miało się jak ziębić ![]() Cytat:
![]() Cześć. Dostałam wczoraj od męża worek sako, chciałam taki mały do siedzenia... patrzę, a on targa wielgachny wór, prawie jak kanapa i do tego podnóżek. Wkurzyłam się troszkę, bo to naprawdę wielkie i chciałam, żeby odesłał, ale jak usiadłam - przepadłam... mega wygodny! Mozna z nim nawet drzemać
|
|||||||||
|
|
|
#4035 |
|
Rozeznanie
|
Lubie psy, ale koty po prostu kocham! Pieski niestety smierdza..., natomiast koty nie! Moj niunius pachnie zawsze dobrymi perfumami
, bo jak rano przed wyjsciem sie tuli i lasi, to sila rzeczy pozniej pachnie np. Light Blue D&G Komus moze sie zdawac, ze koty smierdza, ale to jedynie kocury zaznaczaja swoje terytorium...natomiast taki wykastrowany milus nie znakuje miejsca swojego pobytu, wiec nie ma mowy o smrodzie! No i najwiekszy plus, koty (te domowe) zyja znacznie dluzej niz pieski! Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-06-11 o 09:20 |
|
|
|
#4036 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Współczuję upałów, u nas rano, wieczorem i w nocy jest chłodno. Dzisiaj obudziliśmy się wszyscy z kaszlem. W dzień faktycznie bardzo ciepło, ale chyba ok. 26 stopni. U nas porządki pełną parą, cieszę się, że tż ma kilka dni wolnego. Chcemy wszystko wysprzątać i posegregować, bo wiem, że przez najbliższe kilka m-cy nie będziemy mieli do tego głowy, a ja lubie porządek. Wczoraj dokupiłam plastikowych pojemników. Dzisiaj została nam kuchnia, ale już szybko pójdzie, bo my raczej pilnujemy porządku i na bieżąco sprawdzamy daty ważności produktów itd. Zaczarowana - cukry opanowałam, wiec się uspokoiłam, no ale dzisiaj niespodzianka na czczo 105 Za to wczoraj były ładne poniżej 120. Była u Was w nocy burza? Nie pamiętam, co miałam komu napisać....ciążowy kalafior..... Optymistka, w tej sytuacji tz ma prawo wziąć l4 na opiekę nad chorym członkiem rodziny. Sytuacja nieciekawa, ale mogło być gorzej. Trzymaj się |
|
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze odnośnie psów i kotów to trochę to krzywdzące dla psiaków jak każdy powtarza, że koty mają charakter a psy to takie uległe lizusy. Jak ma się psa w domu to też się zauważa ten charakter. Nasza jest taką małą francą, że potrafi wysępić smakołyka. Jak była młodsza uczyliśmy ją załatwiać się na polu i jak sama prosiła żeby ją wypuścić a potem wracała to dostawała smakołyk. Teraz czasami prosi żeby ją wypuścić, ale jak otwierasz drzwi to wychyli głowę, że niby na polu była i wraca z powrotem do pułki gdzie są smakołyki. Rozwala mnie tym. Z głaskaniem za to jest trochę jak kot. jak ma ochotę to przylezie do ciebie i szturcha cię nosem żebyś pogłaskał, a jak ty chcesz to potrafi schować się pod łóżkiem bo ona nie ma teraz ochoty.
|
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może te rolety nas ratują jak są pozasłaniane jest dużo chłodniej |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściciele psów będą bronić psów, właściciele kotów - kotów Ja jako psiara, moge podać pełno argumentów, czemu psy są lepsze od kotów Ale to nie o to chodzi przecież.Ważne, że każdy ma swojego zwierzaka - kocha go i wzajemnie i ma z tego radość
|
|
|
|
|
#4040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się przyznaję, że od małego jestem z kotami, stąd wolę koty. Ale ogólnie uwielbiam wszystko co ma futro i można się przytulić i pogłaskać. Jak kiedyś będę mieć dom z ogrodem to na pewno będę mieć i psy i koty. ![]() A twój pies niezły sposób sobie wymyślił. A tam poza tematem, jeszcze chwila i się skończy wątek.
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-06-11 o 09:35 |
|
|
|
|
#4042 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak się wali to wszystko naraz, zawsze tak jest. Ważne ze mamie nic nie jest, a brat nie może się dziadkami zająć. Twoja mama ma za dużo. Na głowie. Biedna. Cytat:
śliczny brzuchol;-) Cytat:
ślicznie ;-) Cytat:
Cytat:
to zakupy porobiłaś ;-) Tez mam tyle w pepuszku;-), choć ostatnio po grillu urósł do 98 cm;-) Cytat:
Gra o tron fajny serial ja się zatrzymalam na 2 sezonie. Muszę dokończyć;-) Cytat:
trzymaj się kochana ;-), oby już się nie skracala. Choć mi tez się skrócila do 28 mm a lekarz powiedział ze na tym etapie to normalne. Ile twoja ma ? Cytat:
u mnie całą noc tez były potwierane okna i wentylatory na full włączne. Ale i tak jest mega goraco:'( oby dzisiaj już przyszedł chłód. Prosze Proszę Brawo za 33 tydz ;-) I tez nie mam pomysłu na obiad. Dziewczyny macie jakieś fajne dania na takie upały ?;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Dostalam właśnie wiadomości od kuriera ;-) Dzisiaj dostanę ta pościel . Mam nadzieję ,że będzie ładna. Wstawie zdjęcia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Papryczko - pochwal się koniecznie tą pościelą ;-) |
|
|
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dajcie mi namiar na rodzyneczke na allegro
|
|
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przecież to są 2 zupełnie różne zwierzaki, każdy z nich ma plusy i minusy ale też każdy jest indywidualnością i nie można pakować wszystkich do jednego worka To tak jakby porównywać kobietę i mężczyznę, który jest lepszy... a przecież to od charakteru, wychowania itd zależy a nie od płci![]() Witam się w 33 tygodniu Dziewczyny jakie macie ochraniacze na łóżeczko ?? Polećcie coś ładnego i nie drogiego
|
||
|
|
|
#4046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow Patrycja, wyglądasz mega kobieco ![]() Cytat:
Głowa do góry, mi lekarz co prawda nie kazał leżeć ale prowadzić oszczędny tryb życia, no i oczywiście l-4 kategorycznie, brzuch mi już nie twardnieje, nie boli, wizytę mam dokładnie za tydzień, również mam nadzieje że będzie już w porządku... trzymam kciuki za Twoją wizytę, będzie dobrze, trzymaj się ![]() Cytat:
mój też często pachnie perfumami, bo jest taką przylepą że często się do mnie przytula i leży sobie ze mną jak wypoczywam na kanapie![]() a tak na serio, jak się dba o zwierzę, to nie ma mowy żeby śmierdziało. Cytat:
![]() W domu rodzinnym mam czarnego persa, którego zawsze zamęczam pieszczotami jak jestem u rodziców, a my z Tż mamy pieska, którego uwielbiam i który uwielbia mnie. Nikt nie wita mnie z takim entuzjazmem jak wracam do domu, nawet Tż
|
|
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
W pierwszym poście jest link do aukcji rodzynki.
Co do nowego wątku to możemy zaczynać sondę. Spisałam sobie dwie propozycje które ostatnio padły. ![]() kasia_ruda: Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. ButterBear: Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy Ktoś jeszcze coś doda? |
|
|
|
#4048 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
To akurat prawda, ja jem brokuły, kalafior i nic mi nie ma.. za to jak zjadłam kilka łyżek ogórkowej to mnie nieźle poskręcało. A niby kobiety w ciąży zajadają się kwaśnym
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kiedyś miałam kota, był wyjątkowy, ale drugi raz bym nie chciala.A swojego ukochanego psa musiałam przed wyjazdem oddać siostrze, wiem, ze tam jest mu dobrze, a nawet lepiej..ale tęskie za nim. Z nami mieszkał w bloku, czekał prawie 10h jak wrocimy z pracy..teraz ma wyjscie na ogrodek, dzieci wokół siebie.. kogoś w domu bardzo często. Cytat:
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
achh ty to z tymi cukrami masz Cytat:
|
||
|
|
|
#4050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście ;-)
Cytat:
Kurcze martwię się trochę zaczął boleć. Mnie brzuch jak na okres. Muszę się położyć. :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Tylko jak tak patrze na brzuszki większości dziewczyn tu na forum, to wydaje mi się, że mam 3 razy większy 

od pol godz siedze na balkonie i slucham spiewu ptakow. Jest tak przyjemnie, chlodno.. chyba przerzuce sie na noce a w dzien bede spala 

zeby szyjka sie juz nie skracala

Co najwyżej 2 tyg wcześniej pozwalam rodzić
to nie dla mnie
ale jeśli wiesz, że nie powie dziadkom, to ja bym powiedziała prawdę jak jest.

Kiedyś miałam kota, był wyjątkowy, ale drugi raz bym nie chciala.