|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
grafitowo-czerwony zamówiliśmy
chcieliśmy coś raczej uniwersalnego. A jak u Was? Mi TŻ dużo pomaga w domowych obowiązkach. Wie, że chciałabym wszystko sama zrobić, ale mi nie daje. Złoty chłop z niego. Za to ja się denerwuję, że z wieloma rzeczami jestem zależna od TŻ. Czasem brakuje mi niezależności. Powiedźcie mi gdzie są moje stopy?! Wyglądam jak yeti! A to siedzę dzisiaj cały czas na tyłku z nogami lekko uniesionymi. Na dwór mam zamiar wyjść dopiero po południu, jak się nieco ochłodzi.
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Zaczarowana przykro mi, że tż tak do tego podchodzi... nie dość, że cierpisz, to jeszcze trudno o zrozumienie ze strony najbliższej osoby... no wiadomo, że można tłumaczyć, ale ile można, nie? Powinien sam już na tym etapie wiedzieć, jak jest ci trudno.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4083 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kupilismy Stokke black melange.
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie jestem cala morka
![]() ide do wanny ![]() chce zime |
|
|
|
#4085 | |||||
|
Zadomowienie
|
Mam dzis 95cm w pepku. Zjadlam kalafiora na kolacje ale bez bulki tylko osolonego i zyje
![]() Wszyscy musimy byc dzielni bo to trudny okres (kolejny raz ech). Czuje sie ok i b sie z tego ciesze choc z tylu glowy mam obawe o ta szyjke bo uprzednio czulam sie suuuper w kondycji jak na moj ciazowy stan a wtedy okazalo sie ze ide do szpitala. Kolezanka proponowala mi zeby isc do duzego SH 3 ulice dalej. Odmowilam bo to moze byc za duzy wysilek, szczegolnie jesli bym sie obkupila.Ona tez jest w ciazy i ma lezec ale chce isc bo swira dostaje po 7tyg w domu Coz ja w sumie od 8tc w wiekszosci sie oszczedzam albo leze czyli juz 22 tyg (!) ale psychicznie daje sobie lepiej rade.Plan na dzis: zamowic posciel o TAKA + rozek , zrobic obiad, spacer 10-15min lub laweczka na dworze 10-15min. Kasia_ruda polec jakas ksiazke babska, nie koniecznie dzieciowa Wszystkie brzuszki pokazujecie sliczne i zgrabne! Zdjecia pupili i kotow i psow sa extra. Mialam b duzo psow i 1 kota. Psy i koty maja swoj zapach - jak wchodze do mieszkania gdzie sa zwierzaki czuje czy to pies czy kot. T nie jest kwestia braku higieny zwierzat i smrodu Gosia oby Tz nie wylysial za bardzo. Widac ze b. sie przejmuje by zapewnic wam wszystko na czas. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Butter ale masz mega sako - maz ci nie pozalowal ![]() Zgadza sie. Ma za duzo na glowie a w dodatku to nie sa jedyne pilne i wazne rzeczy ktore musi ogarnac. wiem ze brakuje jej juz sil. Od grudnia coraz ma jeszcze mnie na glowie. Mam nadzieje ze jaks ie wszystko uspokoi to z Tz w ramach podziekowania wyslemy ja na wycieczke by odpoczela. Nikt mi tak nie pomogl jak ona i nikt nie poswieca dla mnie tyle co ona, daje wiecej niz moze. Cytat:
Cytat:
- zarowno pot jak i mocz maja "szczegolny" zapach od wit z grupy B.
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-11 o 12:34 |
|||||
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet świeczka, która kupiłam w Ikei i stoi na stole w kolorze czerwonym mnie drażni
|
|
#4087 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten upalny dzionek,chyba wskocze do lodowki
.Ja od 4.30 na nogach musialam mloda na 3 dniowa wycieczke wyprawic,i teraz juz o tej porze jestem bez sil Podczytuje Was kochane ale nie zawsze pisze bo mi czasu normalnie brakuje,ostatnio zaganiana jestej bardzo .Obiecuje ze jak ze wszystkim sie ogarne to bede czesciej pisac .Ps.ale z Was zgrabne mamusie,brzuszki piekne
|
|
|
|
#4088 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i teraz jeszcze dłonie namawiają do ucieczki ![]() Cytat:
dla Ciebie, mamy i tz |
|||
|
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
zaczarowanadlaniego wiem co czujesz, fakt ty sie biedna namęczysz i jeszcze nie masz zrozumienia
Jednak powiem wam szczerze, że ja naprawdę teraz czuje sie całkiem nieźle, aż sama jestem zdziwiona, oprócz sporadycznych bóli brzucha itp...Albo tak mnie tamten okres wymęczył, ze doceniam dni bez wymiotów... Chociaż jak do 8 nie zjem śniadania, to potrafie mieć do dnia dzisiejszego mdłości i sporadycznie potrafie z rana jeszcze zwymiotować, ale nie robi to już na mnie wrażenia...
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak lubisz się pośmiać, to polecam książki Andrzeja Pilipiuka, bardzo fajna jest saga (3 książki):Kuzynki, Księżniczka i Dziedziczki i inne jego książki, choć gość ma specyficzne poczucie humoru, ale ja je uwielbiam. To jest fantastyka, ale taka na śmiesznie. Moja mama zaczytuje się w książkach Zofii Nurowskiej, ona też ma taką sagę rodzinną "Panny i wdowy", czytałam, nie jest to wielka literatura, ale dobrze czas przy tym leci. Jedną z moich ukochanych książek jest "Przeminęło z wiatrem" M. Mitchell, jeśli nie czytałaś, naprawdę polecam. Jakiś czas temu babcia tżta poleciła mi książkę "Ostatnie lato" C. Collier, bardzo mi się podobała. Ja zaczytuję się w kryminałach, szczególnie tych klasycznych, zgadywanie, kto zabił... to lubię najbardziej uwielbiam A. Christie, ale już wszystko dawno przeczytałam, fajna jest też Chmielewska, bo kryminały, ale na śmiesznie. Sprawdzam co tam mam fajnego na kindlu teraz do polecenia... Bridget Jones nową czytałaś ("szalejąc za facetem")? Ooo.. John O'Farrell- super śmieszne obyczajówki (np "Może zawierać orzeszki"), Joanna Bator "Ciemno prawie noc" - super! Fajna jest też taka seria o tym, jak wygląda praca w różnych miejscach np. Plaża Babilon, Szpital Babilon... jest ich trochę. Ja jeszcze lubię książki Marqueza, może on ci podpasuje? Chociaż to taka cięższa już literatura. Świetne książki sensacyjne pisze Alex Kava (tylko pilnuj kolejności, bo czasem książki są ze sobą powiązane). Czytałaś "Ojca chrzestnego" Puzo? Też extra! Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szczególnie, że Ty tak ciężko ciążę przechodzisz... ![]() Cytat:
Oj to prawda, nie pożałował ![]() Dziewczyny, właśnie przeglądałam ciuszki i najwięcej mam w rozmiarze 56-62. Chyba mi się na za długo nie przydadzą Za to mam niewiele 68-74. Nie wiem co prawda, kiedy Mała osiągnie takie rozmiar...ale jakby coś kupować, to w takim rozmiarze. Mniejszego już ani jednego nie kupię
|
|||
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny znalazłam taką wanienke i zastanawiam się czy może okazać się tak fantastyczna jak mówią.
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3762747.htm Zalezy mi na małej wanience, a ta dodatkowo jest składana, bede mogła ją schować. Tyle czy nie za mała? Acha, co waszym zdaniem bedzie lepsze? Lezaczek czy leżaczek/huśtawka? Ja caly czas miałam zamiar kupić huśtawke, ale przeczytałam, ze one są zazwyczaj do 9 max do 11kg. Chyba dziecko szybko z niej wyrośnie.
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Moni, to też miałaś przygody :/ ale zaliczasz praktyki śpiewająco, robisz zakupy i dajesz radę!
Mnie wyskoczyły rozstępy na udach! I musiałam ściągnąć pierścionki ![]() Już ledwo dałam radę. Za miesiąc pewnie trzeba by było rozcinać. Gosia pamiętam jak narzekałaś na brak progresu z mieszkaniem. A dużo wam teraz zostało do wykończenia? Mi chodziło o to, żebyś mu pozwoliła na małą przerwę [B]ButterBear[/B genialny zestaw! Optymistka - świetną pościel wybrałaś
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wanienka bardzo fajna. Zaraz wstawie zdjęcia pościeli bo przyszła. Tylko jest pognieciona i na zdjęciach juz nie wygląda tak ładnie. ;-) Optymistko ta twoja pościel tez bardzo ładna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4096 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Myślałam że to niemożliwe ale nadrobiłam
Ale to dlatego że leże dziś plackiem. Ostatnie 2 dni Filip nie był w przedszkolu z powodu zapalenia ucha i tak mi dał w kość że brzuch mi się stawia nawet jak się przekręcam z boku na bok. Tzn nie jego wina, szybko zareagował na antybiotyk i szalał jak zdrowy tylko ja już nie jestem w stanie za nim nadążyćU nas niestety nerwowe 2 tygodnie, jedno z dzieci ma to samo co u Butter czyli podejrzenie hipotrofii. Dziś idę na kolejną kontrolę i jak brzuch nie ruszył to w pt się kładę do szpitala na sterydy, żeby być przygotowaną w razie najgorszego scenariusza ![]() W kontekście waszej dyskusji o podgrzewaczach mam pytanie: gdzie jest napisane jaka jest idealna temperatura mleka dla dziecka? Tzn wierzę że dziecko przezwyczajone do ciepłego z piersi może preferować podgrzewane ale takiemu karmionemu mm naprawdę wszystko jedno oczywiście nie proponuję serwować z lodówki ale w temp pokojowej daje rade
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby na wizycie okazalo sie ze juz jest lepiej
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Kasiu
A propos wanienek spodobala mi sie taka kremowo-perlowa ale nie kupilam od razu bo nie mialam nastroju na zakupy ).Zjadlam obiad i jem lody. |
|
|
|
#4099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pokaż fotki
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za brzuszek maluszkaW piatek masz juz 34tc to juz jest podobno bezpieczny termin, a wiadomo ze malo ktora kobieta donosi blizniacza ciaze do 38tc. Blizniaki rodza sie szybciej i sa czesto w lepszej kondycji niz pojedyncze dzieci z tego samego tc. Tak juz chyba natura urzadzila zeby kobietom pomoc. Glowa do gory bedzie dobrze ![]() Jak dostaniesz sterydy to bedziesz spokojniejsza w razie czego. Ja przynajmniej jestem bo wiem ze Maluch "ma wsparcie" w razie gorszego scenariusza wiec i tak wszystko bedzie dobrze. |
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wanienka bardzo fajna! Sama bym w takiej teraz poleżała ![]() Kamilast oby się poprawiło! I dobra uwaga o tym podgrzewaczu
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4103 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w ten ukrop! Dzisiaj jest mi tak gorąco i duszno, że jeszcze tak źle mi nie było. A wymyśliłam sobie wczoraj, że upiekę ciasto z truskawkami i dodatkowo sobie podgrzewam dom od piekarnika
![]() Cytat:
A brzusio super!jaka laska Cytat:
Ogólnie to bardzo zgrabnie wygląda A jeśli chodzi o wagę to ja mam 11kg na plusie, a u mnie dopiero 27t4d, ledwo 7 miesiąc zaczęłam, więc waga jeszcze sporo podskoczy. Ale też wychodzę z założenia, że to w końcu ciąża i akurat wagą nie ma się co za bardzo przejmować ![]() Cytat:
wydaje mi się, że mam podobny brzuszek Cytat:
Cytat:
|
|
#4104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za brzuszek maleństwa. Trzeba wierzyć, ze wszystko będzie dobrze. A tak jak mówi optymistka, już jesteś w bezpiecznym terminie. Dobre spostrzeżenie odnośnie temperatury mleka
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, czy to faktycznie potrzebne. Waham się od rana. A wanienke pokazałam Tż, oglądaliśmy filmik na yt, nawet jest spoko. Tylko ponoć lepiej nie ruszać korka bo pozniej sam wyskakuje i mozna zalać podłoge
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Co do temp mleka - w Rossmanie obejrzalam pudelka wszystkich dostepnych tam producentow mm (patrzylam te dla noworodkow). W zaleceniach dot ptzygotowania mieszanki podawali ze wode nalezy gotowac 5minut od wrzenia a potem ostudzic. Temp zazwyczaj 30-40 lub 40 stopni. Dwoch tylko sie wylamalo- na jednym byla podana temp wody po ostudzeniu - pokojowa a na drugim 70 stopni C
![]() Takze mysle ze ogolnie temp ma byc zblizona do temp ciala?
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-11 o 13:52 |
|
|
|
#4108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz muszę kupic kilka większych rzeczy. Z resztą nie wiem, jaka będzie Hania jak sie urodzi, ale podejrzewam, że malutka ... Cytat:
A powiedz coś więcej o brzuszku Maluszka? Ile jest mniejszy? Rośnie, czy stanął w miejscu? |
||
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moglam tez pomyslec o uzywanych bo my za lezaczek dalismy 100 euro a widzialam po fakcie ze byly na ebayu za 50 |
|
|
|
|
#4110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

chcieliśmy coś raczej uniwersalnego. 

Coz ja w sumie od 8tc w wiekszosci sie oszczedzam albo leze czyli juz 22 tyg (!) ale psychicznie daje sobie lepiej rade.
a jak sie czujesz dzisiaj po tym jezdzeniu i dosc aktywnym dniu?
jednak te moje twardnienia nie pozostały bez efektu

i teraz jeszcze dłonie namawiają do ucieczki

zeby na wizycie okazalo sie ze juz jest lepiej