W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 10:29   #4051
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
witam się w upalny dzień,

po poniedziałkowej wizycie zostałam troche uziemiona...szyjka zaczęła się skracać jednak te moje twardnienia nie pozostały bez efektu wizytę mam za 2tyg i zobaczymy co dalej. Na razie leżę...gór już nie przeniose niestety. Nie chce mi się nawet pisać...

trzymajcie się
Musisz się teraz oszczędzać i może przestanie się skracać i na następnej wizycie okaże się że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Pierwszy raz przytrafił mi się tzw. budyń czy kalafior ciążowy w sobotę robiłam badania krwi i okazało się, że moje laboratorium zaczęło wysyłać wyniki e-mailem. Wypełniłam upoważnienie i zadowolona wróciłam do domu. Po paru godzinach uświadomiłam sobie, że zapomniałam podać adresu mailowego
Haha, dobre!

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Jak ktoś ma kota to nie powiem pogłaskam, bo miłe zwierzaki, ale sama wolałabym go nie mieć. Psy są takie wdzięczne i kochane. Mój Tż bał się psów, a naszego uwielbia i czasami leży sobie z nią na kanapie i mówi, że ją kocha.
A ja bym psa wolała nie mieć, bo właśnie tak jak Ty z kotami, mogę pogłaskać cudze ale nie przepadam, przeszkadza mi ta mega uległość i wieczne plątanie się przy nogach, poza tym też niestety jestem zdania że psy śmierdzą - niezależnie od higieny, po prostu pies ma dla mnie taki specyficzny zapach, którego nie znoszę naszego mąż przygarnął, przyprowadził go do nas z żebrami na wierzchu, był tak zagłodzony że rzucał mi się na obierki z ziemniaków. I tak już z nami został, ale miłością do niego nie pałam.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ale cudne zwierzaki.
Generalnie wolę psy od kotów, ale szylkretka śliczna!!
A psina - super. Bullterier?
Szczerze mówiąc nawet nie wiem, chyba jakiś mieszaniec trochę
kotka też jest 'kombinowana', jej mama to brytyjczyk niebieski a tata van turecki ona nie miała rui a on był za młody, żeby kryć

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dajcie mi namiar na rodzyneczke na allegro
Proszę: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=11612773

Paczka z HubiWorld już przyszła, są błyskawiczni

Moja mama ma anginę, muszę ją omijać szerokim łukiem :/

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
moja siostra kiedyś zamówiła 11 łózeczek
Stary 2014-06-11, 10:44   #4052
UmiZumi
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Witam się z Wami w 31+1 <- czyżby 8 miesiąc(?!) Kiedy to przeleciało?

Przesyłam Wam zdjęcie zrobione przed chwilą. Nasze prawie +15 kg - waga jest nieubłagana... Stóp Wam wolę nie pokazywać, bo są mega opuchnięte - niestety przy takich upałach są opuchnięte 24 godziny na dobę (w nocy i rano nieco mniej, a z każdą godzina puchną bardziej) Ręce też mam spuchnięte. Ale żyję i poza tym, że dokucza upał - jak nam wszystkim, to czuję się nieźle

ps. bluzka nie jest ciążowa -kupiona jakiś czas temu. Spodenki z ubiegłego lata - mieszczę się bez problemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.06.2014 - 31+1 - 4.jpg (21,5 KB, 60 załadowań)
Stary 2014-06-11, 10:55   #4053
UmiZumi
Rozeznanie

zVenus leż, leż, już tak niewiele zostało!
Stary 2014-06-11, 10:58   #4054
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Jeju nastepna, widac ze masz wiekszy ale nie jest jakis duzy jak dla mnie, ja mam o wiele wiekszy..
A jakie macie obwody brzucha bo moze te zdjecia tak je optycznie pomniejszaja... Mi sie wydaje ze ja mam przeogromny w porownaniu z waszymi, ale ja jestem mala i mam rowno 100 cm- metrowy brzucho a pod biustem przybylo mi 10 cm, mialam biustonosze 65 a teraz 75 ale ja bardzo niska jestem wiec ten brzuch chyba jeszcze wiekszy sie wydaje przez to...
Taki maly okragly pulpet obecnie
Nakrecilyscie mnie jeszcze bardziej na ten bob
Ja mam 101
Chyba po prostu tak nam się wszystkim zdaje, że mamy takie ogromne brzuchy, a są adekwatne do wieku ciązy ja lubie swój brzuch, i cieszę się, że urósł.
Ja tam napisałam MEGO BRZUCHA a nie MEGA hihih :p

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
fajniutki z tego co pamiętam rzeczywiście ślicznie urósł, podobny kształtem i wielkością do mojego a miałam sie ciebie zapytać czy dużo przytyłąs od początku ciąży(jeśli to nie tajemnica) pytam bo pamietam, ze z podobna wagą stratowałyśmy- 60+ Też pamietam ze tobie ta waga wolniej wzrastała niż mi dlatego zżera mnie ciekawość Chyba że pisałaś, a ja coś przeoczyłam, jak to ja
jasne że mogę . Zaczynałam z wagą 67, teraz mam 74 kg, czyli plus 7, mam 170 cm wzrostu.

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Patrycja, daisydot - prześliczne brzuszki i figury Ja ostatnio przechodzę kryzys w związku ze swoim wyglądem Ale mój brat, który wobec mnie jest zawsze szczery do bólu,mnie pocieszył, ostatnio stwierdził, że brzuch mi urósł, na co ja - chyba nie tylko brzuch , a on-no co Ty, normalnie wyglądasz, tylko brzuch masz coraz wiekszy
jaki fajny brat

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
chyba kazda z nas ma wrazenie ze jej brzuch jest najwiekszy a gdy ktoras wstawi zdjecie to nie wydaje sie az taki duzy ale wiadomo ze co innego zdjecie a co innego na zywo
Dokładnie zgadzam się chciałam to napsiać a tu proszę, już mnie zaczarowana ubiegła. a powiedz jak Twój apetyt? Jest ok dziś też?
Cytat:
Super zwierzaki!!

To i ja dam zdjecie swojego "syneczka" ! Moj mis ma juz 19 lat!
wooow! 19 lat! mój poprzedni kot żył 15 i uważaliśmy że to bardzo długo.

Ja mam pieska i kotka i się ładnie dogadują. Tak więc ja jestem psiarokociarą. Dodaję fotki jak wypoczywają na tarasie i żadne do domu nie chce wejść się ochłodzić.
Powiem Wam, że w listopadzie wzieliśmy z tżtem króliczka (zdjęcia) bo mieszkaliśm wtedy jeszcze na wynajmowanym ale cieżko zachorował i w kwietniu tż jak byłam w szpitalu to go musiał pochować. Chorował na oczka i prawdopodobnie na nerki, wątrobę... Bardzo to przeżyliśmy... Miał niecały roczek. Był taki kochany, strasznie lubił jak sisę go głaskało a jak rano szłam mu zanieść jedzonko to tak się cieszył że mało z klatki nie wyskoczył. Jak byliśmy w domu to biegał po mieszkaniu całym, wracał zawsze do kuwetki się załatwić. Muffin
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1080.jpg (104,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1081.jpg (130,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0999.jpg (116,9 KB, 28 załadowań)
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:00   #4055
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Witam się w 33 tygodniu!
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ajjj to Wam się porobiło. Ja bym wytłumaczyła wujkowi, jaka jest sytuacja żeby się nie obrażał i nie miał Cię za wyrodną wnuczkę, ale z zastrzeżeniem, żeby zostawił te informacje dla siebie...chociaż z tym to różnie bywa ale jeśli wiesz, że nie powie dziadkom, to ja bym powiedziała prawdę jak jest.
Co do łysienia ze stresu - mój teraz wziął się w końcu ostro za wykańczanie tego naszego mieszkania

Nigdy wcześniej o tym nie myślałam, ciekawe, czy to co piszą to prawda, czy ściema. Może ślepa jestem ale nie widzę tam żadnych atestów a jak mam dać za pieluszkę 25 zł to jednak chciałabym żeby ta farba co użyli do druku była ekologiczna i bezpieczna dla dziecka

A skoro się chwalimy zwierzakami, to i ja pokażę swoje zdjęcia co prawda stare, bo z dnia mojego ślubu.

Optymistka
, Gosia ma rację powinnas powiedziec wujkowi prawdę. Chociaż moim zdaniem jesteś już w tak zaawansowanej ciąży, że to automatycznie powinno Cię usprawiedliwiać. Wszystko się ułoży, tylko się nie stresujcie! I nie zapominaj, że jesteś Optymistką

Gosia
ratuj go odżywką. Mój wcierał Jantar, bo miał przerzedzone i pomogło Fajnie, że ruszył z domem, ale też powinien trochę zwolnić. Ja bym wolała później się wprowadzić, ale za to częściej widywać męża.

Mało opinii o tych pieluchach. Może kupię taką najmniejszą za 7zł i zobaczę czy taka fajna. Bo tej dużej to nie wiedziałabym do czego używać. Taka droga, to mi szkoda będzie

Superowe zwierzaki! Piesek wyglada jak z tych zabawkowych z dużymi głowami

Cytat:

po poniedziałkowej wizycie zostałam troche uziemiona...szyjka zaczęła się skracać jednak te moje twardnienia nie pozostały bez efektu wizytę mam za 2tyg i zobaczymy co dalej. Na razie leżę...gór już nie przeniose niestety. Nie chce mi się nawet pisać...

trzymajcie się
Ojej, wypoczywaj! Dasz radę!
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Pierwszy raz przytrafił mi się tzw. budyń czy kalafior ciążowy w sobotę robiłam badania krwi i okazało się, że moje laboratorium zaczęło wysyłać wyniki e-mailem. Wypełniłam upoważnienie i zadowolona wróciłam do domu. Po paru godzinach uświadomiłam sobie, że zapomniałam podać adresu mailowego
dobre! 20 podkładów też
Cytat:
Super zwierzaki!!

To i ja dam zdjecie swojego "syneczka" ! Moj mis ma juz 19 lat!
Co?? Faktycznie nie wygląda na staruszka! A jak ze zdrowiem?
Cytat:
Dostałam wczoraj od męża worek sako, chciałam taki mały do siedzenia... patrzę, a on targa wielgachny wór, prawie jak kanapa i do tego podnóżek. Wkurzyłam się troszkę, bo to naprawdę wielkie i chciałam, żeby odesłał, ale jak usiadłam - przepadłam... mega wygodny! Mozna z nim nawet drzemać
Masz SUPERMĘŻA! To chyba musiał być najiększy. Ja siedzialam tylko na młym i średnim.
Justa piękny kotek!

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Teraz czasami prosi żeby ją wypuścić, ale jak otwierasz drzwi to wychyli głowę, że niby na polu była i wraca z powrotem do pułki gdzie są smakołyki. Rozwala mnie tym
haha to wykombinowała spryciula

Cytat:
Hehe..dla mnie to taka dyskusja jak nad wyższością Bożego Narodzenia nad Wielkanocą...
Właściciele psów będą bronić psów, właściciele kotów - kotów
Ja jako psiara, moge podać pełno argumentów, czemu psy są lepsze od kotów Ale to nie o to chodzi przecież.
Ważne, że każdy ma swojego zwierzaka - kocha go i wzajemnie i ma z tego radość
święta racja. Najważniejsze, że kocha się zwierzaki. Nie ufam ludziom, którzy w ogóle nie przepadają za fauną
U mnie miłość do kotów narodziła się dzięki mamie, która kupowała mi w dzieciństwie komiksy Garfielda. A że był cynicznym leniem i obżartuchem tak jak ja, to szybko stwierdziłam, że to mój prawdziwy brat mniejszy
Cytat:
Moja siostra kiedyś zamówiła 11 łózeczek
zaszalała!
Pieskowi na pewno jest teraz lepiej. Jeszcze będziesz miała u siebie zwierzaka. poczekaj, aż Cię dziecko poprosi o pupila

A komary was nie gryzą w nocy? Ja zamykam wszystkie okna, bo mąż uczulony, a ja się boję, bo już mi w życiu różne bestie wlatywały w nocy przez okna (niestety nigdy nietoperz..)
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:01   #4056
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
hihihi pięknie to ujelaś ;-) Dokładnie się z tym zgadzam, chociaż mi biliżej do kociej natury ;-)
No ja właśnie jestem psiarą. Psy zawsze były u nas w domu. Najdłuższy okres bez psa, to miesiąc, po śmierci mojego poprzedniego psa, który był miłością mojego życia! I może to okropne, ale żaden pies nie będzie już taki jak on. Był najbardziej mój! I powiem Wam coś smutnego...w dniu w którym zmarł, byłam u siostry...a on czekał na mnie. Mój tata mówił, że wyglądał, kto idzie i że wiedział, że czeka na mnie i walczy. Jak wróciłam do domu, mój mąż wziął go koło naszego łóżka, siedziałam przy nim i on umarł jak byłam koło niego i go głaskałam. To było prawie 5 lat temu, a mi ciągle smutno, jak sobie to przypomnę.
Obecnego psiaka też kocham..ale niestety, tamtego psa nie pokona żaden.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Zgadzam się Ogólnie zdziwiło mnie takie pisanie w czym kot jest lepszy od psa Przecież to są 2 zupełnie różne zwierzaki, każdy z nich ma plusy i minusy ale też każdy jest indywidualnością i nie można pakować wszystkich do jednego worka To tak jakby porównywać kobietę i mężczyznę, który jest lepszy... a przecież to od charakteru, wychowania itd zależy a nie od płci

Witam się w 33 tygodniu Byłam już dzisiaj na badaniach i na zakupach, na dworze znowu żar z nieba... Masakra!

Dziewczyny jakie macie ochraniacze na łóżeczko?? Polećcie coś ładnego i nie drogiego
Pewnie, masz rację

Ja też musiałabym wyskoczyć do sklepu, aż się boję, co zastanę na dworze!

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
oj Justa skąd to twierdzenie, że pieski śmierdzą mój też często pachnie perfumami, bo jest taką przylepą że często się do mnie przytula i leży sobie ze mną jak wypoczywam na kanapie
a tak na serio, jak się dba o zwierzę, to nie ma mowy żeby śmierdziało.

hihi no dokładnie, jedne mamusie będą bronić piesków, inne kotów. A ja się wyłamię, bo kocham i jedne i drugie
W domu rodzinnym mam czarnego persa, którego zawsze zamęczam pieszczotami jak jestem u rodziców, a my z Tż mamy pieska, którego uwielbiam i który uwielbia mnie. Nikt nie wita mnie z takim entuzjazmem jak wracam do domu, nawet Tż
Co do smrodu, to na pewno psy mają dość specyficzny zapach po deszczu

Ja generalnie lubię zwierzęta. Wolę w domu psa niż kota, ale lubię wszystkie. W domu mieszka nas pies, a na ogrodzie mieszka kitek, którego dokarmiamy, przychodzi codziennie.

Cytat:
To akurat prawda, ja jem brokuły, kalafior i nic mi nie ma.. za to jak zjadłam kilka łyżek ogórkowej to mnie nieźle poskręcało. A niby kobiety w ciąży zajadają się kwaśnym
Ja właśnie niestety po kalafiorze i wzdymających rzeczach mam problem z brzuchem i tez więcej mi twardnieje.
Co do ogórkowej - to ja w 12 tc po ogórkowej dostałam takiej biegunki i bóli brzucha, że wylądowałam w szpitalu. Więc nie jem ogórkowej od tego czasu!!

Cytat:
Szczerze mówiąc nawet nie wiem, chyba jakiś mieszaniec trochę
kotka też jest 'kombinowana', jej mama to brytyjczyk niebieski a tata van turecki ona nie miała rui a on był za młody, żeby kryć
Piesek wygląda jak bullterier, przynajmniej na tym zdjęciu. Pokaż inne
A kicia śliczna też! Na rasach kotów się nie znam za bardzo - ale najbardziej podobają mi się koty szylkretowe.

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

Przesyłam Wam zdjęcie zrobione przed chwilą. Nasze prawie +15 kg - waga jest nieubłagana... Stóp Wam wolę nie pokazywać, bo są mega opuchnięte - niestety przy takich upałach są opuchnięte 24 godziny na dobę (w nocy i rano nieco mniej, a z każdą godzina puchną bardziej) Ręce też mam spuchnięte. Ale żyję i poza tym, że dokucza upał - jak nam wszystkim, to czuję się nieźle

ps. bluzka nie jest ciążowa -kupiona jakiś czas temu. Spodenki z ubiegłego lata - mieszczę się bez problemu
łoooo... gdzie te 15 kg?? Super wyglądasz!

Dziewczyny, nie wiem, czy przeglądacie okazje allegro? mąż mi polecił, przejrzałam. Któraś szukała podgrzewacza do butelek?
http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:02   #4057
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Oto my w 30tyg.
Super laska z Ciebie
Cytat:

trzymajcie się
A bardzo Ci sie skrocila? Wiesz ile miala cm wczesniej a ile teraz? Mi sie skrocila z 4, 3cm do 3, 7 cm i lekarz powiedział zevto na tym etapie normalne. Nie martw sie, bedzie dobrze
Cytat:

Super brzucholek!

Mialyscie robione posiewy z pochwy? Ja mialam robiony podczas pobytu w szpitalu, wyszla mi jakas bakteria nie grozna. Dostalam globulki (jakieś robione ręcznie) i mialam powtorzyć badanie. Powtorzylam i wyszla mi tym raze gandarella. Lekarz kazal wykupi metronidozal dopochwowy i brac przez 5 dni. Brala to ktoras z Was w ciąży? Jak przeczyralam ulotke to sie przerazilam. No ale wczoraj na noc wzielam i w nocy mualam wrazenie ze mam brzuch jak skala... ale moze mi sie wydawalo, bonpo prostu ta ulotka mnie przerazila, a do tej pory mialam raczej miekki brzuch.... sama nie wiem czy dzwonic do doktora, dziś rano tez wzielam no spe forte i jest ok
Stary 2014-06-11, 11:04   #4058
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, pękła mi górna warga wzdłuż, jakaś tragedia, nic nie mogę jeść, bo szczypie, do tego spuchła tak, że wyglądam jak po botoksie... U nas gorąco strasznie, w nocy po bananie dopadła mnie taka zgaga, że kilka godzin nie spałam, z resztą trzyma do tej pory, jestem zdechła, zła i mam dość upałów zły dzień, pewnie z niewyspania.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:05   #4059
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
u mnie w domku chłodno całą noc były wszędzie pootwierane okna i sie troszkę wyziebiło, bo noc była chłodna. W nocy nawet zamknęłam balkon bo troszkę było mi chłodno..Boi śpie przy otwartyym balkonie, oknie i pod kocem tylko i jest mi akurat
u nas wczoraj była burza - podobno, bo byliśmy wtedy z TŻ akurat zobaczyć porodówkę w szpitalu w mieście obok - tam chcę też rodzic - drogę mam w km prawie taką samą jak do szpitala w swoim mieście, ale nie muszę "przebijać" się przez centrum, a szpital ma lepszą opinię. I gin prowadzący moją ciążę tam pracuje. Pojadę do szpitala w swoim mieście tylko wtedy, gdy odwiezie mnie karetka, bo wtedy nie będę miała raczej nic do gadania, ale mam nadzieję, że tak nie będzie :P

Wracając do tematu - po burzy było bardzo duszno, ale wieczorem nieco się ochłodziło. Spaliśmy z otwartymi oknami - wszystkimi W nocy zrobiło się nieco lepiej w domu, teraz z powrotem się nagrzewa.

A pod kocem nie jest Ci za ciepło? Ja wyciągnęłam dodatkowe prześcieradło do przykrycia zamiast kołdry
Stary 2014-06-11, 11:07   #4060
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Dokładnie zgadzam się chciałam to napsiać a tu proszę, już mnie zaczarowana ubiegła. a powiedz jak Twój apetyt? Jest ok dziś też?

Ja mam pieska i kotka i się ładnie dogadują. Tak więc ja jestem psiarokociarą. Dodaję fotki jak wypoczywają na tarasie i żadne do domu nie chce wejść się ochłodzić.
Powiem Wam, że w listopadzie wzieliśmy z tżtem króliczka (zdjęcia) bo mieszkaliśm wtedy jeszcze na wynajmowanym ale cieżko zachorował i w kwietniu tż jak byłam w szpitalu to go musiał pochować. Chorował na oczka i prawdopodobnie na nerki, wątrobę... Bardzo to przeżyliśmy... Miał niecały roczek. Był taki kochany, strasznie lubił jak sisę go głaskało a jak rano szłam mu zanieść jedzonko to tak się cieszył że mało z klatki nie wyskoczył. Jak byliśmy w domu to biegał po mieszkaniu całym, wracał zawsze do kuwetki się załatwić. Muffin
apetyt niby czasem jest ale co z tego jak konczy sie wizyta w toalecie, jeju jeszcze niecale 2 miesiace gdyby bylo dluzej to bym zrezygnowala na serio czuje sie taka wykonczona i bez zycia
az przez to z Tz sie troche nieuklada , jakos nie umiem udawac ze wszystko jest okej jak nie jest, z dnia na dzien czuje sie gorzej i jeszcze to upaly daja mi w kosc

ale slodkiego kroliczka mialas

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:08   #4061
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
jaki fajny brat

dla brata. Mój brat mi powtarza, że wyglądam super, jak Kim Kardashian (i nie wiem czy się cieszyć, bo widziałam jej zdjęcia z ciąży )

Ojejuniu, kotek jaki diabeł! A króliczek przesłodki! Współczuję straty.. niestety często chorują..
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:09   #4062
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
apetyt niby czasem jest ale co z tego jak konczy sie wizyta w toalecie, jeju jeszcze niecale 2 miesiace gdyby bylo dluzej to bym zrezygnowala na serio czuje sie taka wykonczona i bez zycia
az przez to z Tz sie troche nieuklada , jakos nie umiem udawac ze wszystko jest okej jak nie jest, z dnia na dzien czuje sie gorzej i jeszcze to upaly daja mi w kosc

ale slodkiego kroliczka mialas
Ale w tematach ciążowych się nie układa, czy tak ogólnie gorzej?

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:13   #4063
papryczka160
Wtajemniczenie

UmiZumi i Lilka_vanilka Gratuluję kolejnego tyg ;-)

ButterBear az mi łezki w oku stanęły jak czytałam jak z pieskiem się zegnalas :'(

Moj TZ tez miał jednego jedynego ponad 20 i juz innego nie chce. I tez go trzymał na rękach jak obchodził. :'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:14   #4064
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Witam się w 33 tygodniu!

święta racja. Najważniejsze, że kocha się zwierzaki. Nie ufam ludziom, którzy w ogóle nie przepadają za fauną
U mnie miłość do kotów narodziła się dzięki mamie, która kupowała mi w dzieciństwie komiksy Garfielda. A że był cynicznym leniem i obżartuchem tak jak ja, to szybko stwierdziłam, że to mój prawdziwy brat mniejszy

A komary was nie gryzą w nocy? Ja zamykam wszystkie okna, bo mąż uczulony, a ja się boję, bo już mi w życiu różne bestie wlatywały w nocy przez okna (niestety nigdy nietoperz..)

za 33tc
hahahhahahaha dobre jak to mowia swoj do swego ciagnie

ja nie spotkalam jeszcze zadnego komara chociaz okna mamy pootwierane

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 11:18   #4065
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

trzymajcie się
Góry bedziesz przenosić później Póki co odpoczywaj, nóżki i głowa do góry

Cytat:

Ślicznie wyglądasz, śliczny brzuszek A tych 15 kg wogóle nie widać

Tak jak napisała zaczarowana - każdej z nas jej brzuszek wydaje sie duży, a na zdjeciach wyglądają na male. Mój tez wydaje mi się duzy, a wczoraj pisałyscie, ze zgrabny mały Aktualnie po sniadaniu i sporej juz ilości płynów 95 cm na wysokości pępka
U mnie tez upał okrutny, miałam iść na targ, ale zrezygnowałam, obudziłam sie dzis o 6.30, pogadałam z TŻ przed pracą, poczytałam książke,zjadłam śniadanko, wstawiłam pranie, a teraz leze z nogami gigantami na piłce, wiatraczek na mnie dmucha i da się żyć
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:18   #4066
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
O jaka fajna zwierzyna!
Przykro mi z powodu króliczka

Cytat:
Masz SUPERMĘŻA! To chyba musiał być najiększy. Ja siedzialam tylko na młym i średnim.
Justa piękny kotek!

Garfield, nieźle hehehe..

Co do męża, to zgadzam się! Jest super. Poniżej zdjęcie mojego sako i psiny

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Mialyscie robione posiewy z pochwy? Ja mialam robiony podczas pobytu w szpitalu, wyszla mi jakas bakteria nie grozna. Dostalam globulki (jakieś robione ręcznie) i mialam powtorzyć badanie. Powtorzylam i wyszla mi tym raze gandarella. Lekarz kazal wykupi metronidozal dopochwowy i brac przez 5 dni. Brala to ktoras z Was w ciąży? Jak przeczyralam ulotke to sie przerazilam. No ale wczoraj na noc wzielam i w nocy mualam wrazenie ze mam brzuch jak skala... ale moze mi sie wydawalo, bonpo prostu ta ulotka mnie przerazila, a do tej pory mialam raczej miekki brzuch.... sama nie wiem czy dzwonic do doktora, dziś rano tez wzielam no spe forte i jest ok
Ja miałam robiony i posiew z pochwy i posiew z szyjki. I okazało się, że mam bakterię dość paskudną, musiałam wziąć antybiotyk i to bardzo silny. Na ulotce też były straszne rzeczy, ale jak mus to mus, więc nie stresuj się, lekarz na pewno wie co robi

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-11 o 11:21
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:19   #4067
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ale w tematach ciążowych się nie układa, czy tak ogólnie gorzej?

on powtarza ciagle ze ciaza to nie choroba..
nie mam sily mu ciagle tlumaczyc ze jest mi strasznie ciezko ostatnio ze ledwo zyje a ten ma pretensje ze z nim nigdzie nie wychodze itd.
polozna mowila ze przy spadku zelaza jest sie ospalym itd tez to do niego nie dotarlo tak samo ze widzi ze czesto latam do lazienki wymiotowac a jak wracam to ledwo zyje

wkurza mnie ze juz sie przyzwyczail i sobie nic z tego nie robi a ode mnie oczekuje ze bede szczesliwa i usmiechnieta , on moze narzekac ze go bola plecy ale jak ja powiem ze mam dosc wymiotow albo tego ze bola mnie nogi to mowi ze jeszcze tylko 2 miesiace , no kurde tylko ze u mnie trwa to od listopada i mowi ze moglabym sie juz przyzwyczaic

ach nie mam na niego sily

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 11:27   #4068
UmiZumi
Rozeznanie

zmierzyłam brzuszek na wysokości pępka: 97,5 cm - po II śniadaniu i kilku szklankach wody
Stary 2014-06-11, 11:38   #4069
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
nie mam sily mu ciagle tlumaczyc ze jest mi strasznie ciezko ostatnio ze ledwo zyje a ten ma pretensje ze z nim nigdzie nie wychodze itd.
polozna mowila ze przy spadku zelaza jest sie ospalym itd tez to do niego nie dotarlo tak samo ze widzi ze czesto latam do lazienki wymiotowac a jak wracam to ledwo zyje

wkurza mnie ze juz sie przyzwyczail i sobie nic z tego nie robi a ode mnie oczekuje ze bede szczesliwa i usmiechnieta , on moze narzekac ze go bola plecy ale jak ja powiem ze mam dosc wymiotow albo tego ze bola mnie nogi to mowi ze jeszcze tylko 2 miesiace , no kurde tylko ze u mnie trwa to od listopada i mowi ze moglabym sie juz przyzwyczaic

To przykre, że się tak zachowuje. Mój też ciągle gadał, że ciąża to nie choroba ale po kilku awanturach do niego dotarło.
Nie wiem jakie macie układy, ale ja jestem dość porywcza i gdyby mój tż mnie tak traktował to miałby codziennie awantury i piekło w domu do momentu, aż by nie pożałował każdego jednego słowa i nie zaczynał rozmowy od "przepraszam.."

Mój kot też odchodził na moich rękach, miał 8 lat i raka kości. Miałam wtedy 13 lat i decyzja o uśpieniu była straszna, do samego końca głaskałam go po mordce i mówiłam, że wszystko będzie dobrze. Ehhh...

A co do komarów jest bardzo dobry i sprawdzony sposób. Przejrzyjcie ulotki od swoich witamin, czy jest tam B1. Ta witamina w dużej ilości powoduje, że skóra zaczyna dla komarów śmierdzieć i nie gryzą. Wystarczy brać ok 10-20 mg dziennie i macie spokój. I jest bezpieczna w ciąży
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:44   #4070
patrycja19894
Wtajemniczenie

Zamówiliśmy wózek

U nas nie ma komarów i jestem z tego powodu szczesliwa
Najgorzej, bo w nocy mamy cieplo, a nie mogę otworzyc okna, bo mieszkamy na parterze Jak na razie jest ok, ale jak przyjdą jakieś upały to chyba zwariuje.
Stary 2014-06-11, 11:45   #4071
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Gosia
ratuj go odżywką. Mój wcierał Jantar, bo miał przerzedzone i pomogło Fajnie, że ruszył z domem, ale też powinien trochę zwolnić. Ja bym wolała później się wprowadzić, ale za to częściej widywać męża.

Mało opinii o tych pieluchach. Może kupię taką najmniejszą za 7zł i zobaczę czy taka fajna. Bo tej dużej to nie wiedziałabym do czego używać. Taka droga, to mi szkoda będzie
[...]
Wiesz, zajmuję się też trychologią, więc jak już zacznę go na codzień widywać to będę mogła się zająć jego włosami bardziej chodzi mi o fakt, jak mu to wszystko daje w kość i chwila moment poleciały. Ale może jestem zła i w ogóle - naprawdę wolę go teraz prawie nie widywać ale jak najszybciej być u siebie. Nie wyobrażam sobie z dzieckiem ze szpitala wrócić do mamy byłoby to straszną porażką i ciągle liczę na to, że zdążymy. Pomagam mu jak mogę, robię zakupy, wożę obiady to wtedy się widzimy pakuję nas powoli żeby potem nie musiał. Czasem się złoszczę że tak mało mogę zrobić. Ale mieszkanie jest teraz (przynajmniej dla mnie, a w końcu widzę że i dla niego) priorytetem i kropka.
Co do komarów, to jest ich już zatrzęsienie, ja mam w oknach moskitiery i nic nie wlatuje ale mieszkamy w lesie i trafiają się już żuki i inne paskudztwa, nie wiem którędy to włazi :/

Cytat:
Piesek wygląda jak bullterier, przynajmniej na tym zdjęciu. Pokaż inne
A kicia śliczna też! Na rasach kotów się nie znam za bardzo - ale najbardziej podobają mi się koty szylkretowe.
[...]
Dziewczyny, nie wiem, czy przeglądacie okazje allegro? mąż mi polecił, przejrzałam. Któraś szukała podgrzewacza do butelek?
http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e
nie mam innych zdjęć
A ten podgrzewacz to nie wiem czy nie jest ciut węższy niż niektóre, boję się że butelki tommee które kupiłam mogłyby nie wchodzić. I nie wiem co to za firma w ogóle. A taki też trzy w jednym Sisi można kupić na all za 55 zł z przesyłką, więc wychodzi na to samo a chyba jest troszkę szerszy.

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Ja miałam jakieś dwa miesiące temu, ale wszystko było ok. Teraz coś mi w moczu nie tak wychodzi i może też trzeba będzie się leczyć..

Dziewczyny! Czy któraś się poświęci i spisze taką kompletną listę zakupów (no może bez wyszczególniania ciuszków)? Na tych listach wyprawkowych to praktycznie na każdej co innego i już głupieję, co mi jeszcze potrzeba :/
Stary 2014-06-11, 11:46   #4072
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
To przykre, że się tak zachowuje. Mój też ciągle gadał, że ciąża to nie choroba ale po kilku awanturach do niego dotarło.
Nie wiem jakie macie układy, ale ja jestem dość porywcza i gdyby mój tż mnie tak traktował to miałby codziennie awantury i piekło w domu do momentu, aż by nie pożałował każdego jednego słowa i nie zaczynał rozmowy od "przepraszam.."
uwierz mi jak mi wyjechal ze ciaza to nie choroba to myslalam ze go zabije
teraz chodzi na paluszkach i przeprasza
ale zabolalo mnie ze nie widzi jak 'cierpie' i mi ciezko tylko musze mu przypominac

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 11:49   #4073
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Zamówiliśmy wózek

Najgorzej, bo w nocy mamy cieplo, a nie mogę otworzyc okna, bo mieszkamy na parterze Jak na razie jest ok, ale jak przyjdą jakieś upały to chyba zwariuje.
za zamówienie wózka jaki wybraliście?

my zamówiliśmy w niedzielę Verdi Max 3w1. Przesyłkę ma przywieść kurier w jednej paczce! Ciekawa jestem jej wielkości. Już widzę siebie, jak jestem sama w domu i to odbieram i błagam kuriera żeby mi do domu wstawił
Stary 2014-06-11, 11:50   #4074
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny! Czy któraś się poświęci i spisze taką kompletną listę zakupów (no może bez wyszczególniania ciuszków)? Na tych listach wyprawkowych to praktycznie na każdej co innego i już głupieję, co mi jeszcze potrzeba :/
na 1 stronie jest lista wyprawkowa
a na innych watkach mamusiowych tez sa wklejane na 1 stronie jakies linki do wyprawek na pewno cos Ci podpasuje bo wiadomo ze kazda ma inne potrzeby i nie wszystko jest jej potrzebne

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 11:52   #4075
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

To przykre co piszesz
Mój TŻ tez zawsze mówił, że ciąża to nie choroba, a ja mu wtórowałam, że wręcz przeciwnie, to oznaka zdrowia No i swięta prawda, ale teraz oboje widzimy i czujemy (szczególnie ja), że jednak jest to odmienny stan i człowiek może, i ma prawo czuc sie różnie - raz lepiej raz gorzej.Mój TŻ ostatnio stwierdził, że to rewolucja dla całego kobiecego organizmu, i że widzi, że chciałabym duzo, chciałabym byc aktywniejsza, ale mimo, że czuje sie naprawde niezle, nie jest to do konca mozliwe poza tym tak przejmuje sie naszą kruszynką, że ostatnio zabronił mi np. jezdzic samochodem wariat
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:57   #4076
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
za zamówienie wózka jaki wybraliście?

my zamówiliśmy w niedzielę Verdi Max 3w1. Przesyłkę ma przywieść kurier w jednej paczce! Ciekawa jestem jej wielkości. Już widzę siebie, jak jestem sama w domu i to odbieram i błagam kuriera żeby mi do domu wstawił
Stokke w kolorze black melange.

A ty jaki kolor wybrałaś?
Stary 2014-06-11, 12:00   #4077
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
To przykre co piszesz
Mój TŻ tez zawsze mówił, że ciąża to nie choroba, a ja mu wtórowałam, że wręcz przeciwnie, to oznaka zdrowia No i swięta prawda, ale teraz oboje widzimy i czujemy (szczególnie ja), że jednak jest to odmienny stan i człowiek może, i ma prawo czuc sie różnie - raz lepiej raz gorzej.Mój TŻ ostatnio stwierdził, że to rewolucja dla całego kobiecego organizmu, i że widzi, że chciałabym duzo, chciałabym byc aktywniejsza, ale mimo, że czuje sie naprawde niezle, nie jest to do konca mozliwe poza tym tak przejmuje sie naszą kruszynką, że ostatnio zabronił mi np. jezdzic samochodem wariat

i ma racje martwi sie to sie ceni

ja za to sie sama o siebie martwie oszczedzam sie strasznie bo kazdy wiekszy wysilek to dla mnie nie lada wyzwanie no i brzuch mnie pobolewa wiec wole nieryzykowac

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 12:00   #4078
TheFall
Zadomowienie

No widzicie, u mnie Tż też swego czasu mówił, że ciąża to nie choroba ale w innym kontekście. W domu mnie wyręcza z prawie wszystkich obowiązków, jak się za coś chcę zabrać to mi mówi, żebym nie przesadzał, że on to zrobi. Za to nie podoba mu się, że siedzę w domu i nie chce z nim na wyjazdy jeździć. Pracuje w branży koncertowej i czasami chciałby żebym z nim pojechała a ja tego po prostu nie widzę, tego palentania się za sceną, huku, dymu. Jeszcze te późne godziny kiedy wiadomo, że brzuch twardnieje po całym dniu. I tego nie potrafi zrozumieć, bo przecież "tylko bym sobie siedziała na backstagu".

Teraz już ciąża jest na tyle zaawansowana, że odpuścił temat.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 12:01   #4079
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Stokke w kolorze black melange.
no to bedziemy mialy identyczne wozki

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 12:14   #4080
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Nie moge spac.. od pol godz siedze na balkonie i slucham spiewu ptakow. Jest tak przyjemnie, chlodno.. chyba przerzuce sie na noce a w dzien bede spala

Aisog fajny ten Twoj link z wozkiem, nawet chyba bardziej mi sie podoba od tego co ja znalazlam. Ehh musze cos wybrac
Dzięki. Ja włąsnie taki mam zamiar kupić.

Cytat:
Dziewczyny dajcie mi namiar na rodzyneczke na allegro
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=11612773

Cytat:
Zamówiliśmy wózek

Jaki? - pochwal się

Co do zwierząt ja mam 2 psy i kotka, ale gdybym miała wybierać, to koty zdecydowanie bardziej do mnie przemawiają to mruczenie .....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości