|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4142 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
wcale sie nie dziwie, po takiej tragedii ciężko bedzie im dojść do siebie....A jeszcze to poczucie winy.... dołują mnie takie sytuacje, jak dzieciaczki traca życie.... |
|
|
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj czytalam o tej tragedii. Jest bardzo naglosniona wiec moze ludzie bardziej zaczna zwracac uwage na dzieci zostawione w samochodach i uniknie sie kolejnych tragedii...Ja zaczne.
Pomijajac fakt ze nie pomyslalabym ze dziecko moze umrzec od siedzenia w aucie ech
|
|
|
|
#4144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o tej tragedii w Rybniku słyszałam i jestem wstrząśnięta. Dzisiaj na fb widziałam wśród znajomych wielką nagonkę na tego ojca, ale jak dla mnie to poniósł już taką karę, że ludzie mogliby sobie odpuścić to gadanie...
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4146 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odkąd zaczął faktycznie częściej robić to nawet słowem się nic nie odzywam. Teraz już się wkręcił na tyle że siłą go trzeba odciągać wczoraj nocował na budowie i dzisiaj też będzie, jutro mamy szkołę rodzenia to może po niej wróci się wyspać w łóżku.Czy dużo nam zostało do wykończenia...właściwie wszystko przestawiamy prawie wszystkie ściany, do tego skuta posadzka pod ogrzewanie, na szczęście wszystkie ściany/dziury na drzwi są już wybite, teraz mąż kończy stelaże do sufitów podwieszanych. Potem ogrzewanie podłogowe rozłożyć, wylać, poczekać aż wyschnie i dalej z górki, postawić ściany których nie ma, tynkowanie, gipsowanie, malowanie, łazienka, podłogi, toż to pikuś ![]() Cytat:
Ja dostanę używany leżaczek, więc nawet się nie zastanawiam. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze był dodany komentarz, że ojciec zostawił dziecko przez nieuwagę czy jakoś tak. Kurde, można się zapomnieć na 8 minut a nie na 8 godzin! Dziewczyny, gdyby któraś jeszcze szukała czegoś z minky - znalazłam na allegro dziewczynę, która szyje w bardzo korzystnych cenach. Komplet kocyk+podusia+rożek+ochra niacz+organizer wyliczyła mi na 165 zł albo 195 z oryginalnego minky ze stanów. Jakby któraś była chętna to się podzielę namiarami
|
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
Anius_7 pochwalę się ;-)
Gosiu wstaw linka do tej dziewczyny która szyje na zamówienie z Minky. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam trochę problem z tym minky. Sporo rzeczy z tego miałam i po upraniu niektóre są okropne w dotyku i jakieś takie skołtunione. I co dziwne najgorzej prezentuje się minky z la milou, kupiłam tam maskotkę z minky i jest po praniu bardzo kiepska... za to kocyk z allegro- super.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio też coś było, że dziecko zginęło na pasach, bo kierowca jechał 80km/godz. Tylko że tatuś, który prowadził to dziecko miał chyba dwa promile alkoholu, no ale to kierowca jest winny, a nie tatuś-kretyn który po pijaku z dzieckiem na spacerki wychodzi. Aha, zapomniałam - Kamilast, trzymam kciuki żeby się wszystko wyrównało! ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Ona właśnie napisała, że może uszyć z tego lepszego,który jest trwalszy i milszy w dotyku, a różnica w cenie naprawdę niewielka.
|
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia dzięki za link.
Kasia Ruda kurcze wudzisz i tu się potwierdza ze nie zawsze droższe jest lepsze. Kurde szkoda, a nie możesz tego zareklamować ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie oddam zabawki, bo mimo że się skopała w praniu, to jednak mam do niej ogromny sentyment. Ale masz rację, ja też byłam w szoku, że przy tych cenach mają taką jakość... Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też z tego szoku zapomniałam, kamilast trzymam kciuki, odzywaj się jak bedziesz miała wieści
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-11 o 16:57 |
|
|
|
|
#4153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak byłam na tych targach Mama i dziecko to się wystawiali i w dotyku te kocyki i zabawki były super. A po praniu no popatrz masakra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niestety komary uwielbiają mnie ciąć, na prawie wszystkich zdjęciach wakacyjnych widać wielkie czerwone placki na moich nogach Bo jak już jakiś komar mnie ugryzie, robi mi się taka reakcja alergiczna- właśnie takie czerwone placki, masakra![]() Z tego co czytałam komary nie lubią też zapachu wanilii- akurat mam w domu mgiełkę zapachową z Avonu, muszę się nią wieczorami pryskać, może nie będę do mnie lecieć. Cytat:
Też często podczytuje dziewczyny na wątku, ale nie piszę tak często ![]() Cytat:
Widzi jak się czasami męczę, naprawdę wiele mi pomaga. Teraz jak lekarz zalecił mi więcej odpoczywać, to robi obiady i sprząta. Taki mam skarb w domu.Dziewczyny, które zamawiały już na all koszule do porodu/do karmienia- możecie polecić jakiegoś sprzedawcę?
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-06-11 o 17:22 |
|||
|
|
|
#4155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Zamknelam oczy doslownie na chwilke i obudzialam sie cala morka
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- mam takie samo zdanie |
|
|
|
#4157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to wy chcecie po porodzie od razu tam byc? zdazycie????Dziekuje za linka z okapem, zaraz to oblookam )
|
|
#4158 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pies jest mój dostałam ją na 18ste urodziny, kocham ją strasznie ale nie mogłam jej zabrać na wynajmowane, bo tu ma domek i ogródek... Kot jest mamy. Reaguje na swoje imie, ja go wołasz to przychodzi, zachowuje się jak pies w wielu przypadkach ale też ma typowe kocie zachowania czyli dziwactwa - uwielbia leżeć na prętach suszarki na pranie... Cytat:
Dzięki za namiary na minky
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
oo ale Ty pewnie masz wyciag a my w bloku nie mamy wiec szukammtakiego teledkopowego podszawkowego.... ale i tak dziekuje
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i teraz rozumiem, że jak do nast. usg nie urośnie to szpital, tak? A Ci lekarze Ci to jakoś bardziej tłumaczyli? Czy można coś zrobić? Czemu właściwie nie daje się szansy, że brzuszek będzie rósł, tylko kończy się ciążę? Ile ważą Twoje dzieciaczki? Cytat:
![]() Jak Twoja mgr? Kiedy się bronisz? ![]() Mamamarta, ja mam okap Gorenje i zdecydowanie nie polecam! Poszłam na miasto - myslałam, że się rozpuszczę! Ukrop jest nieziemski. Oczywiście wstapiłam do lumpka, kupiłam kilka rzeczy dla Małej...ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że większych ![]() Co do tego dramatu w Rybniku, to jakiś koszmar. Na pewno rodzice ponieśli już największą karę, jaka mogła ich spotkać, ale ja uważam, że powinno się ten temat wałkować, bo to uwrażliwi ludzi, jeśli chociaż kilkoro dzieci zostanie przez to uratowanych, bo ktoś się odważy zbić szybę, pomóc. Poza tym nie dociera do mnie, jak można zapomnieć o dziecku na 8 godzin! Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-11 o 17:58 |
||
|
|
|
#4161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Meble i sprzęty w kuchni już zamontowane. ![]() Co do tej tragedii to też nie rozumiem tego wszystkiego. Żeby żadne z rodziców nie pomyślało z kim jest dziecko? Co się z nim dzieje? I jeszcze taka straszna śmierć w męczarniach, no nie mogę. ![]() |
|
|
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Byłam dziś na wizycie młody waży 1600 g w 31t5d wydaje mi się ,że mało ale ginka twierdzi ,że ok choć kolosem to on nie będzie no i jest ułożony głową do góry mam nadzieje ,że się przekręci
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zeby sie przekrecil
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby się przekręcił. Mój dzisiaj tak się wypina, że aż momentami mnie boli. Ale to nic
|
|
#4165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stwierdziłam że szkoda mi kasy na droższe, bo po szpitalu raczej nie będę ich używać.Cytat:
![]() O, to ciekawe. Zanim wybrałam ten swój to właśnie dużo Gorenje oglądałam, ale w końcu nie zdecydowałam się na żaden z ich sprzętów. Cytat:
![]() Kurde, dobrze że ta dziewczyna od minky jest tania, bo bym zbankrutowała robi też poduszki do karmienia to od razu kupię, a na fb jak weszłam do niej to ma taaakie cudne maskotki sówki
|
|
#4166 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dziekuje, kazda opinia jest wazna, juz wiem co wyeliminowac
)---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() Przepraszam, nie komentuje wydarzenia ze Slaska tylko jakies malo wazne sprawy, bo ten temat jest dla mnie za ciezki, po prostu nie moge o tym myslec bo bede ryczec do nocy..no .. nie moge Cytat:
za wizyte! super ze malutki, lepiej bedzie Ci urodzic a synek dogoni wszytskich na pewno no to trzymamy kciuki zeby sie przekrecil ))Cytat:
![]() Cytat:
)))) trzymam kciuki w takim razie i licze na zdjecia tez bo w temacie urzadzania jestem ))
|
|
#4167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musi to być jakiś wielki chłopak! I oby się obrócił! ![]() Cytat:
Więc ogólnie nie polecam tej firmy! |
||
|
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() a w mojej lodówce to w ogóle jestem zakochana i nie mogę się doczekać jak już będzie stała wreszcie w kuchni
|
|
#4170 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 31t 1d mój miał 1559 g, to też myślę że w miare podobnie, lekarz też powiedział że w normach się miesci to ok. Przestałam sie przejmować, dla nas to lepiej jak urodzimy mniejsze dzieci, zresztą ponoć często pierwsze dziecko moze być mniejsze niz drugie, choć to nie reguła. Moja najstarsza siostra ważyła 2 kg z kawałkiem(urodzona w terminie), a ja czwarte dziecko 4,100 he he. Mój już ułożony do porodu i niech juz tak zostanie Zresztą akurat nie byłam zdziwiona, da sie odczuć że bardzo nisko już leży ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
niby mój w tych dolnych granicach, ale sie mieści
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-11 o 19:47 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Bo jak już jakiś komar mnie ugryzie, robi mi się taka reakcja alergiczna- właśnie takie czerwone placki, masakra

aaa i super worek - już sobie wyobrażam jaki musi być wygodny mmm, piesek też super