W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 16:02   #4141
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
nie ma sprawy

Dziewczyny oglądacie wiadomosci??? Jestem w szoku...ojciec zostawił dziecko w samochodzie, w ten upał...szacuja ze ok 70 stopni mogło być w samochodzie(ponoć zapomniał o dziecku)Biedny dzieciaczek...Popłakałam sie
Czytałam w necie , straszna tragedia:'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:04   #4142
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Facet i żona wylądowali w szpitalach psychiatrycznych... koszmarna tragedia i straszny wypadek. Facet pewnie się spieszył do pracy, może dziecko zasnęło i nie odzywało się i człowiek po prostu zapomniał... koszmarna tragedia...

Wysłano z aplikacji mobilnej.

wcale sie nie dziwie, po takiej tragedii ciężko bedzie im dojść do siebie....A jeszcze to poczucie winy.... dołują mnie takie sytuacje, jak dzieciaczki traca życie....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:17   #4143
Optymistka26
Zadomowienie

Wczoraj czytalam o tej tragedii. Jest bardzo naglosniona wiec moze ludzie bardziej zaczna zwracac uwage na dzieci zostawione w samochodach i uniknie sie kolejnych tragedii...Ja zaczne.
Pomijajac fakt ze nie pomyslalabym ze dziecko moze umrzec od siedzenia w aucie ech

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:26   #4144
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
AAAA o Matkoooo właśnie dostałam info że kurier z wózkiem do Mnie został nadany !!!! To pewnie będzie jutro , ale jestem szczęśliwa ;-)
pamiętaj, żeby się pochwalić jak przyjdzie

A o tej tragedii w Rybniku słyszałam i jestem wstrząśnięta. Dzisiaj na fb widziałam wśród znajomych wielką nagonkę na tego ojca, ale jak dla mnie to poniósł już taką karę, że ludzie mogliby sobie odpuścić to gadanie...

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:27   #4145
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
pamiętaj, żeby się pochwalić jak przyjdzie

A o tej tragedii w Rybniku słyszałam i jestem wstrząśnięta. Dzisiaj na fb widziałam wśród znajomych wielką nagonkę na tego ojca, ale jak dla mnie to poniósł już taką karę, że ludzie mogliby sobie odpuścić to gadanie...
Zgadzam się. To po prostu koszmarny wypadek.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:29   #4146
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Gosia pamiętam jak narzekałaś na brak progresu z mieszkaniem. A dużo wam teraz zostało do wykończenia? Mi chodziło o to, żebyś mu pozwoliła na małą przerwę
Ależ ja pozwalam, naprawdę odkąd zaczął faktycznie częściej robić to nawet słowem się nic nie odzywam. Teraz już się wkręcił na tyle że siłą go trzeba odciągać wczoraj nocował na budowie i dzisiaj też będzie, jutro mamy szkołę rodzenia to może po niej wróci się wyspać w łóżku.
Czy dużo nam zostało do wykończenia...właściwie wszystko przestawiamy prawie wszystkie ściany, do tego skuta posadzka pod ogrzewanie, na szczęście wszystkie ściany/dziury na drzwi są już wybite, teraz mąż kończy stelaże do sufitów podwieszanych. Potem ogrzewanie podłogowe rozłożyć, wylać, poczekać aż wyschnie i dalej z górki, postawić ściany których nie ma, tynkowanie, gipsowanie, malowanie, łazienka, podłogi, toż to pikuś

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam taką wanienke i zastanawiam się czy może okazać się tak fantastyczna jak mówią.

http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3762747.htm

Zalezy mi na małej wanience, a ta dodatkowo jest składana, bede mogła ją schować. Tyle czy nie za mała?

Acha, co waszym zdaniem bedzie lepsze? Lezaczek czy leżaczek/huśtawka?
Ja caly czas miałam zamiar kupić huśtawke, ale przeczytałam, ze one są zazwyczaj do 9 max do 11kg. Chyba dziecko szybko z niej wyrośnie.
Śmieszna ta wanienka
Ja dostanę używany leżaczek, więc nawet się nie zastanawiam.

Cytat:
Wrzucam zdjęcia pościeli, troszkę ciemno bo żaluzje zasłonięte. A i jeszcze ręczniczek i jedna pieluszka i poducha
Pościel bardzo ładna tylko pognieciona .
Śliczna

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie w kuchni okap ale bez wywiewu, tylko taki z funkcja pochlanacza? Jesli tak to jaki model i firma no i czy jest ok Przepraszam ze zasmiecam watek takimi malo-dzieciowymi tematami ale swira juz dostaje z tym szukaniem...
Nie znam się na tym kompletnie, tu gdzie mieszkamy mamy jakieś byle co którego nawet nikt nie włącza. W wynajmowanym mieszkaniu mieliśmy taki pochłaniacz podszafkowy, ale szału też nie robił. Do nowej kuchni wybrałam taki: http://www.euro.com.pl/okapy/hotpoin...-ha.bhtml#opis mam nadzieję, że się sprawdzi.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądacie wiadomosci??? Jestem w szoku...ojciec zostawił dziecko w samochodzie, w ten upał...szacuja ze ok 70 stopni mogło być w samochodzie(ponoć zapomniał o dziecku)Biedny dzieciaczek...Popłakałam sie
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Wczoraj czytalam o tej tragedii. Jest bardzo naglosniona wiec moze ludzie bardziej zaczna zwracac uwage na dzieci zostawione w samochodach i uniknie sie kolejnych tragedii...Ja zaczne.
Pomijajac fakt ze nie pomyslalabym ze dziecko moze umrzec od siedzenia w aucie ech
Ja o tej historii słyszałam rano w radiu. Optymistka - z tego, co w radiu mówili, on zostawił to dziecko na 8 godzin!!! więc niestety w takim upale mogło umrzeć z przegrzania i odwodnienia..
Jeszcze był dodany komentarz, że ojciec zostawił dziecko przez nieuwagę czy jakoś tak. Kurde, można się zapomnieć na 8 minut a nie na 8 godzin!

Dziewczyny, gdyby któraś jeszcze szukała czegoś z minky - znalazłam na allegro dziewczynę, która szyje w bardzo korzystnych cenach. Komplet kocyk+podusia+rożek+ochra niacz+organizer wyliczyła mi na 165 zł albo 195 z oryginalnego minky ze stanów. Jakby któraś była chętna to się podzielę namiarami
Stary 2014-06-11, 16:33   #4147
papryczka160
Wtajemniczenie

Anius_7 pochwalę się ;-)
Gosiu wstaw linka do tej dziewczyny która szyje na zamówienie z Minky.

Stary 2014-06-11, 16:34   #4148
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja mam trochę problem z tym minky. Sporo rzeczy z tego miałam i po upraniu niektóre są okropne w dotyku i jakieś takie skołtunione. I co dziwne najgorzej prezentuje się minky z la milou, kupiłam tam maskotkę z minky i jest po praniu bardzo kiepska... za to kocyk z allegro- super.

Stary 2014-06-11, 16:37   #4149
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Zgadzam się. To po prostu koszmarny wypadek.
Jasne, facet będzie musiał z tym żyć. Ale serio, jak można być tak bezmyślnym? W zeszłym roku była akcja w mediach na ten temat, krążył taki filmik w necie, gdzie matka wychodzi do sklepu na 'szybkie' zakupy, a w sklepie spotyka koleżankę, potem stoi w kolejce itp a dziecko w tym czasie siedzi w aucie i ludzie je widzą ale nie reagują, aż traci przytomność, w końcu ktoś wybija szybę i wzywa karetkę. I jakie były komentarze pod filmem? Żeby kobiety kładły torebkę na tylnym siedzeniu, to wtedy dziecka nie zapomną wyjąć jak po torebkę będą sięgać
Ostatnio też coś było, że dziecko zginęło na pasach, bo kierowca jechał 80km/godz. Tylko że tatuś, który prowadził to dziecko miał chyba dwa promile alkoholu, no ale to kierowca jest winny, a nie tatuś-kretyn który po pijaku z dzieckiem na spacerki wychodzi.

Aha, zapomniałam - Kamilast, trzymam kciuki żeby się wszystko wyrównało!

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Ja mam trochę problem z tym minky. Sporo rzeczy z tego miałam i po upraniu niektóre są okropne w dotyku i jakieś takie skołtunione. I co dziwne najgorzej prezentuje się minky z la milou, kupiłam tam maskotkę z minky i jest po praniu bardzo kiepska... za to kocyk z allegro- super.

Cytat:
Anius_7 pochwalę się ;-)
Gosiu wstaw linka do tej dziewczyny która szyje na zamówienie z Minky.

Proszę: http://allegro.pl/show_item.php?item=4314066666
Ona właśnie napisała, że może uszyć z tego lepszego,który jest trwalszy i milszy w dotyku, a różnica w cenie naprawdę niewielka.
Stary 2014-06-11, 16:49   #4150
papryczka160
Wtajemniczenie

Gosia dzięki za link.

Kasia Ruda kurcze wudzisz i tu się potwierdza ze nie zawsze droższe jest lepsze. Kurde szkoda, a nie możesz tego zareklamować ?

Stary 2014-06-11, 16:53   #4151
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia dzięki za link.

Kasia Ruda kurcze wudzisz i tu się potwierdza ze nie zawsze droższe jest lepsze. Kurde szkoda, a nie możesz tego zareklamować ?

Nie mam paragonu, więc nie udowodnię, kiedy kupiłam. A w sumie kupiłam to dość dawno, bo przed ciążą, jako dobrą wróżbę przy in vitro więc nie oddam zabawki, bo mimo że się skopała w praniu, to jednak mam do niej ogromny sentyment. Ale masz rację, ja też byłam w szoku, że przy tych cenach mają taką jakość...

Stary 2014-06-11, 16:56   #4152
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Jasne, facet będzie musiał z tym żyć. Ale serio, jak można być tak bezmyślnym? W zeszłym roku była akcja w mediach na ten temat, krążył taki filmik w necie, gdzie matka wychodzi do sklepu na 'szybkie' zakupy, a w sklepie spotyka koleżankę, potem stoi w kolejce itp a dziecko w tym czasie siedzi w aucie i ludzie je widzą ale nie reagują, aż traci przytomność, w końcu ktoś wybija szybę i wzywa karetkę. I jakie były komentarze pod filmem? Żeby kobiety kładły torebkę na tylnym siedzeniu, to wtedy dziecka nie zapomną wyjąć jak po torebkę będą sięgać
Ostatnio też coś było, że dziecko zginęło na pasach, bo kierowca jechał 80km/godz. Tylko że tatuś, który prowadził to dziecko miał chyba dwa promile alkoholu, no ale to kierowca jest winny, a nie tatuś-kretyn który po pijaku z dzieckiem na spacerki wychodzi.

Aha, zapomniałam - Kamilast, trzymam kciuki żeby się wszystko wyrównało!

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Proszę: http://allegro.pl/show_item.php?item=4314066666
Ona właśnie napisała, że może uszyć z tego lepszego,który jest trwalszy i milszy w dotyku, a różnica w cenie naprawdę niewielka.
te 8 godzin też mnie zaszokowało, no bo jak rzeczywiście mozna na tyle czasu zapomnieć o dziecku??? Ale rzeczywiście już karę poniósł, po co te nagonki...Ludzie też są wstrętni jak dla mnie..i tak dziecku nie zwróca życia...Po prostu nie moge wyjsć z podziwu jakie tragedie sie dzieja....

ja też z tego szoku zapomniałam, kamilast trzymam kciuki, odzywaj się jak bedziesz miała wieści

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-11 o 16:57
Stary 2014-06-11, 16:56   #4153
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam paragonu, więc nie udowodnię, kiedy kupiłam. A w sumie kupiłam to dość dawno, bo przed ciążą, jako dobrą wróżbę przy in vitro więc nie oddam zabawki, bo mimo że się skopała w praniu, to jednak mam do niej ogromny sentyment. Ale masz rację, ja też byłam w szoku, że przy tych cenach mają taką jakość...

Kurcze to szkoda ale jeśli ta zabawka ma dla Ciebie wartość emocjonalną to też bym nie oddała.
Jak byłam na tych targach Mama i dziecko to się wystawiali i w dotyku te kocyki i zabawki były super. A po praniu no popatrz masakra.

Stary 2014-06-11, 17:20   #4154
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

A co do komarów jest bardzo dobry i sprawdzony sposób. Przejrzyjcie ulotki od swoich witamin, czy jest tam B1. Ta witamina w dużej ilości powoduje, że skóra zaczyna dla komarów śmierdzieć i nie gryzą. Wystarczy brać ok 10-20 mg dziennie i macie spokój. I jest bezpieczna w ciąży
dzięki, tego sposobu nie znałam A niestety komary uwielbiają mnie ciąć, na prawie wszystkich zdjęciach wakacyjnych widać wielkie czerwone placki na moich nogach Bo jak już jakiś komar mnie ugryzie, robi mi się taka reakcja alergiczna- właśnie takie czerwone placki, masakra
Z tego co czytałam komary nie lubią też zapachu wanilii- akurat mam w domu mgiełkę zapachową z Avonu, muszę się nią wieczorami pryskać, może nie będę do mnie lecieć.

Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Witam w ten upalny dzionek,chyba wskocze do lodowki.
Ja od 4.30 na nogach musialam mloda na 3 dniowa wycieczke wyprawic,i teraz juz o tej porze jestem bez sil a gdzie tam wieczor.
Podczytuje Was kochane ale nie zawsze pisze bo mi czasu normalnie brakuje,ostatnio zaganiana jestej bardzo .Obiecuje ze jak ze wszystkim sie ogarne to bede czesciej pisac.
Ps.ale z Was zgrabne mamusie,brzuszki piekne
łooo kochana to nie dziwię się, że jesteś zmęczona, od tej godziny na nogach.
Też często podczytuje dziewczyny na wątku, ale nie piszę tak często

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Co do tz to mój wie, że źle się czuję, nigdy od niego nie usłyszałam, że ciąża to nie choroba. Krzyczy na mnie jak chce coś zrobić, nawet obiadu nie mogę ugotować
mój Tż jest identyczny Widzi jak się czasami męczę, naprawdę wiele mi pomaga. Teraz jak lekarz zalecił mi więcej odpoczywać, to robi obiady i sprząta. Taki mam skarb w domu.

Dziewczyny, które zamawiały już na all koszule do porodu/do karmienia- możecie polecić jakiegoś sprzedawcę?

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-06-11 o 17:22
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:23   #4155
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Facet i żona wylądowali w szpitalach psychiatrycznych... koszmarna tragedia i straszny wypadek. Facet pewnie się spieszył do pracy, może dziecko zasnęło i nie odzywało się i człowiek po prostu zapomniał... koszmarna tragedia...

Mi wlasnie mama o tym powiedziala i chce mi sie ryczec wiec poszlam sie pobawic z synkiem zeby nie myslec o tym...tragedia

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:28   #4156
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Zamknelam oczy doslownie na chwilke i obudzialam sie cala morka

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:

mam takie samo zdanie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:35   #4157
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Ależ ja pozwalam, naprawdę odkąd zaczął faktycznie częściej robić to nawet słowem się nic nie odzywam. Teraz już się wkręcił na tyle że siłą go trzeba odciągać wczoraj nocował na budowie i dzisiaj też będzie, jutro mamy szkołę rodzenia to może po niej wróci się wyspać w łóżku.
Czy dużo nam zostało do wykończenia...właściwie wszystko przestawiamy prawie wszystkie ściany, do tego skuta posadzka pod ogrzewanie, na szczęście wszystkie ściany/dziury na drzwi są już wybite, teraz mąż kończy stelaże do sufitów podwieszanych. Potem ogrzewanie podłogowe rozłożyć, wylać, poczekać aż wyschnie i dalej z górki, postawić ściany których nie ma, tynkowanie, gipsowanie, malowanie, łazienka, podłogi, toż to pikuś

Śmieszna ta wanienka
Ja dostanę używany leżaczek, więc nawet się nie zastanawiam.

Śliczna

Nie znam się na tym kompletnie, tu gdzie mieszkamy mamy jakieś byle co którego nawet nikt nie włącza. W wynajmowanym mieszkaniu mieliśmy taki pochłaniacz podszafkowy, ale szału też nie robił. Do nowej kuchni wybrałam taki: http://www.euro.com.pl/okapy/hotpoin...-ha.bhtml#opis mam nadzieję, że się sprawdzi.

Ja o tej historii słyszałam rano w radiu. Optymistka - z tego, co w radiu mówili, on zostawił to dziecko na 8 godzin!!! więc niestety w takim upale mogło umrzeć z przegrzania i odwodnienia..
Jeszcze był dodany komentarz, że ojciec zostawił dziecko przez nieuwagę czy jakoś tak. Kurde, można się zapomnieć na 8 minut a nie na 8 godzin!

Dziewczyny, gdyby któraś jeszcze szukała czegoś z minky - znalazłam na allegro dziewczynę, która szyje w bardzo korzystnych cenach. Komplet kocyk+podusia+rożek+ochra niacz+organizer wyliczyła mi na 165 zł albo 195 z oryginalnego minky ze stanów. Jakby któraś była chętna to się podzielę namiarami
o rany ja myslalam ze Wy juz urzadzacie ten dom a tu tyle roboty, naprawde Was podziwiam i wspolczuje jednoczesnie, ja robie sama kuchnie i przedpokoj i jestem przerazona A to wy chcecie po porodzie od razu tam byc? zdazycie????

Dziekuje za linka z okapem, zaraz to oblookam )

Stary 2014-06-11, 17:36   #4158
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:

Przykre to co piszesz o kroliczku, a powiedz jak pies i ot na krolika reagowaly?
Chyba kolejny watek musi miec w nazwie cos ze zwierzakami
kot i pies mieszkają u moich rodziców a przeprowadzilismy się tu dop po moim pobycie w szpitalu a wtedy już króliczka nie było
Pies jest mój dostałam ją na 18ste urodziny, kocham ją strasznie ale nie mogłam jej zabrać na wynajmowane, bo tu ma domek i ogródek... Kot jest mamy. Reaguje na swoje imie, ja go wołasz to przychodzi, zachowuje się jak pies w wielu przypadkach ale też ma typowe kocie zachowania czyli dziwactwa - uwielbia leżeć na prętach suszarki na pranie...

Cytat:

historia straszna, ale czemu nikt nie wybił szyby?!

Dzięki za namiary na minky
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:37   #4159
Mamamarta2010
Raczkowanie

oo ale Ty pewnie masz wyciag a my w bloku nie mamy wiec szukammtakiego teledkopowego podszawkowego.... ale i tak dziekuje

Stary 2014-06-11, 17:55   #4160
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
W 27 tyg dzieciaki były równe, na następnej wizycie w 32 tyg jeden już był za mały i w ciągu tyg nic nie urósł, następna wizyta była po 5 dniach i było lepiej ale badał inny lekarz na innym aparacie i nie wiem na ile to miarodajne.
A o ile był za mały? Przepraszam, że tak męczę, jestem ciekawa ze wzgledu na swój przypadek też.

No i teraz rozumiem, że jak do nast. usg nie urośnie to szpital, tak?
A Ci lekarze Ci to jakoś bardziej tłumaczyli? Czy można coś zrobić? Czemu właściwie nie daje się szansy, że brzuszek będzie rósł, tylko kończy się ciążę? Ile ważą Twoje dzieciaczki?

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Kobietki melduję, że żyje ,ale co to za życie
Ostatnie dni zleciały mi na poprawkach do mgr, papierach do pracy - niestety byłam potrzebna by je wszystkie powypelniać , dzięki Bogu że mogę to robić w domu
Starałam się Was czytać na bieżąco..

Butter - 3mam kciuki by brzuszek rosnął aaa i super worek - już sobie wyobrażam jaki musi być wygodny mmm, piesek też super
Venus - u mnie podobna sytuacja, niestety ale nic nie zrobimy i pozostaje nam leżakowanie i "udawanie księżniczki"
kamilast - również 3 mam kciuci by wszystko było dobrze

Brzuszki i figurki macie świetne! Super się ogląda takie zdjęcia

zaczarowana - głowa do góry , tak to już jest z facetami..
papryczka - to pochwal się jutro wózkiem

Ile czekacie na wózek?
My dostaliśmy wiadomość że do 6 tyg
Jagusia dzięki. Właśnie wyleguję się na worku
Jak Twoja mgr? Kiedy się bronisz?

Mamamarta, ja mam okap Gorenje i zdecydowanie nie polecam!

Poszłam na miasto - myslałam, że się rozpuszczę! Ukrop jest nieziemski.
Oczywiście wstapiłam do lumpka, kupiłam kilka rzeczy dla Małej...ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że większych

Co do tego dramatu w Rybniku, to jakiś koszmar. Na pewno rodzice ponieśli już największą karę, jaka mogła ich spotkać, ale ja uważam, że powinno się ten temat wałkować, bo to uwrażliwi ludzi, jeśli chociaż kilkoro dzieci zostanie przez to uratowanych, bo ktoś się odważy zbić szybę, pomóc.
Poza tym nie dociera do mnie, jak można zapomnieć o dziecku na 8 godzin!

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-11 o 17:58
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 18:01   #4161
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Mmmm super przepis, szybki. Jutro mi przywiozą nową lodówke to zrobię, zeby miała co schłodzić
Mi dzisiaj przywieźli lodówkę

Meble i sprzęty w kuchni już zamontowane. Moja mamuśka jest zachwycona, wieczorem jeszcze przyjdzie teściowa na oględziny, zobaczymy co powie.

Co do tej tragedii to też nie rozumiem tego wszystkiego. Żeby żadne z rodziców nie pomyślało z kim jest dziecko? Co się z nim dzieje? I jeszcze taka straszna śmierć w męczarniach, no nie mogę.

TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 18:02   #4162
niki19
Zadomowienie

Hej

Byłam dziś na wizycie młody waży 1600 g w 31t5d wydaje mi się ,że mało ale ginka twierdzi ,że ok choć kolosem to on nie będzie no i jest ułożony głową do góry mam nadzieje ,że się przekręci

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 18:09   #4163
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Byłam dziś na wizycie młody waży 1600 g w 31t5d wydaje mi się ,że mało ale ginka twierdzi ,że ok choć kolosem to on nie będzie no i jest ułożony głową do góry mam nadzieje ,że się przekręci

zeby sie przekrecil

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 18:18   #4164
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Hej

własnie się ost zastanawiałam ile może ważyć teraz dzidzia.. ja pojde na usg w 32 tyg czyli za 2 tyg. a juz bym chciala wiedziec.
Trzymam kciuki żeby się przekręcił. Mój dzisiaj tak się wypina, że aż momentami mnie boli. Ale to nic
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 18:21   #4165
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zamawiały już na all koszule do porodu/do karmienia- możecie polecić jakiegoś sprzedawcę?
ja właśnie dzisiaj zamówiłam stąd http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4322485 dwie koszule i szlafrok, jak przyjdą to się wypowiem stwierdziłam że szkoda mi kasy na droższe, bo po szpitalu raczej nie będę ich używać.

Cytat:
o rany ja myslalam ze Wy juz urzadzacie ten dom a tu tyle roboty, naprawde Was podziwiam i wspolczuje jednoczesnie, ja robie sama kuchnie i przedpokoj i jestem przerazona A to wy chcecie po porodzie od razu tam byc? zdazycie????
Kochana, ja chcę tam być jeszcze PRZED porodem

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
O, to ciekawe. Zanim wybrałam ten swój to właśnie dużo Gorenje oglądałam, ale w końcu nie zdecydowałam się na żaden z ich sprzętów.

Cytat:
Hej

Moja w 31+6 ok 1670 i też główką do góry, więc mamy podobnie

Kurde, dobrze że ta dziewczyna od minky jest tania, bo bym zbankrutowała robi też poduszki do karmienia to od razu kupię, a na fb jak weszłam do niej to ma taaakie cudne maskotki sówki
Stary 2014-06-11, 18:32   #4166
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:

!
Dziekuje, kazda opinia jest wazna, juz wiem co wyeliminowac )

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj przywieźli lodówkę

Meble i sprzęty w kuchni już zamontowane. Moja mamuśka jest zachwycona, wieczorem jeszcze przyjdzie teściowa na oględziny, zobaczymy co powie.

Co do tej tragedii to też nie rozumiem tego wszystkiego. Żeby żadne z rodziców nie pomyślało z kim jest dziecko? Co się z nim dzieje? I jeszcze taka straszna śmierć w męczarniach, no nie mogę.

Ale Ci zazdroszcze, wstaw zdjecia

Przepraszam, nie komentuje wydarzenia ze Slaska tylko jakies malo wazne sprawy, bo ten temat jest dla mnie za ciezki, po prostu nie moge o tym myslec bo bede ryczec do nocy..no .. nie moge
Cytat:
Hej

za wizyte! super ze malutki, lepiej bedzie Ci urodzic a synek dogoni wszytskich na pewno no to trzymamy kciuki zeby sie przekrecil))
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
własnie się ost zastanawiałam ile może ważyć teraz dzidzia.. ja pojde na usg w 32 tyg czyli za 2 tyg. a juz bym chciala wiedziec.
Trzymam kciuki żeby się przekręcił. Mój dzisiaj tak się wypina, że aż momentami mnie boli. Ale to nic
moj w 30 tyg wazyl 1600 g
Cytat:
ja właśnie dzisiaj zamówiłam stąd http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4322485 dwie koszule i szlafrok, jak przyjdą to się wypowiem stwierdziłam że szkoda mi kasy na droższe, bo po szpitalu raczej nie będę ich używać.

Kochana, ja chcę tam być jeszcze PRZED porodem
ooooo to zycze Wam wytrwalosci )))) trzymam kciuki w takim razie i licze na zdjecia tez bo w temacie urzadzania jestem))

Stary 2014-06-11, 18:36   #4167
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
oo ale Ty pewnie masz wyciag a my w bloku nie mamy wiec szukammtakiego teledkopowego podszawkowego.... ale i tak dziekuje
Kazdy okap/wyciąg/pochlaniacz moze byc zamontowany z fitrm weglowy, bez doprowadzenia do komina
Stary 2014-06-11, 18:40   #4168
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Nie mało, chyba w porządku Nie musi to być jakiś wielki chłopak!
I oby się obrócił!

Cytat:
O, to ciekawe. Zanim wybrałam ten swój to właśnie dużo Gorenje oglądałam, ale w końcu nie zdecydowałam się na żaden z ich sprzętów.
Ja mam jeszcze lodówkę Gorenje i też do kitu!
Więc ogólnie nie polecam tej firmy!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 18:43   #4169
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
ooooo to zycze Wam wytrwalosci )))) trzymam kciuki w takim razie i licze na zdjecia tez bo w temacie urzadzania jestem))
a w jakim stylu chcecie robić?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Ja mam jeszcze lodówkę Gorenje i też do kitu!
Więc ogólnie nie polecam tej firmy!
Lodówki akurat od nich nie chciałam, patrzyłam na piekarniki, ale zdecydowałam się na samsunga z możliwością pieczenia dwóch rzeczy na raz, zobaczymy jak to się sprawdzi
a w mojej lodówce to w ogóle jestem zakochana i nie mogę się doczekać jak już będzie stała wreszcie w kuchni
Stary 2014-06-11, 19:51   #4170
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Hej

super że wszystko dobrze
31t 1d mój miał 1559 g, to też myślę że w miare podobnie, lekarz też powiedział że w normach się miesci to ok. Przestałam sie przejmować, dla nas to lepiej jak urodzimy mniejsze dzieci, zresztą ponoć często pierwsze dziecko moze być mniejsze niz drugie, choć to nie reguła. Moja najstarsza siostra ważyła 2 kg z kawałkiem(urodzona w terminie), a ja czwarte dziecko 4,100 he he. Mój już ułożony do porodu i niech juz tak zostanie Zresztą akurat nie byłam zdziwiona, da sie odczuć że bardzo nisko już leży

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
nie ma chyba wyznacznika wagi, z tego co widzę to od 1500 g do 2 kg się waha waga naszych dzieciaczków na podobnych etapach...Najważniejsze aby było zdrowe, a skoro w tych siatkach centylowych sie miesci to jest oki
niby mój w tych dolnych granicach, ale sie mieści

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-11 o 19:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości