|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dzięki dziewczyny
A iii mam tylko 4,5 kg na plusie ![]() Z gorszych rzeczy moja ginka idzie w lipcu na urlop więc mam nadzieję ,że wytrzymam do sierpnia
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-06-11 o 20:04 |
|
|
|
#4172 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
O tez myslalm o tym piekarniku ale w koncu wzielam tanszy BOSH i mikrofale BEKO.. Marzy mi sie podwojna lodowka z kostkarka ale po 1. zajmuje b. duzo miejsca i po 2. mam jeszcze stara lodowke ktora jest ok wiec zaoszczedzimy. Za to kazalam zrobic panu od mebli jedna szafke pod blatem taka ze zwyklymi polkami z mysla o tym aby kiedys wstawic tam maly zamrazalnik a zamiast naszej chlodziarko-zamrazalki kupimy sama lodowke, wiec bedzie sporo miejsca... Kostkarki nadal jednak brak ![]() Nasza kuchnia bedzie...chyba malo nowoczesna, meble biale matowe, podloga drewbopodobna, blat tez, ma byc przejrzyscie ale przytulnie, ae tak naprawde to stresuje mnie jak to wyjdzie, nigdy jeszcze nie pojektowalam kuchni ![]() Na reklamie naszych plytek jest baaardzo podobna kuchnia: http://www.e-plytki.eu/pl/c/Magnetic...c-kuchnia/3850 Meble troche inne tylko, blat ladniejszy kurcze alez jestem ciekawa jak to wyjdzie!A Ty co planujesz?? Ile tam metrow musicie urzadzic? Mozesz pisac i pisac, jakie kolory itd bo wciagnelam sie w temat Cytat:
Do tego czytajac opinie to wiele z nich jest awaryjnych lub sa malo funkcjonalne, dopoki nie zaczelam szukac konkretnego to w zyciu nie pomyslalabym ze to takie trudne ))
|
|
#4173 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dawajcie zdiecia to porównamy ja tez mogę z wami konkurowacCytat:
za 33 tydzCytat:
za 8 mies, brzusio super
|
|||
|
|
|
#4174 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za przekrecenie sie na nietoperzaCytat:
![]() Moj gin ma MIESIECZNY urlop w lipcu ![]() ![]() Cytat:
Zawsze jestem rozdarta miedzy klasyka a nowoczesnosciaPotrzebuje duzej kuchni i massssy szafek wiec kolejna kuchnia marzy mi sie z dwupoziomowymi szafkami pod sam sufit, o TAKA A kolorystyka mi sie wciaz zmienia
|
|||
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzbroić się w cierpliwość bo prawdopodobnie będzie ich więcej![]() Nie mogę polecić żadnego kosmetyku bo żaden na mnie nie działa papryczka super pościel i ta pieluszka ślicznaCo do tej tragedii to ja się nie wypowiadam nawet bo ręce opadają... Nie wiem jak można być takim idiotą jak ten ojciec i nie mam zamiaru oszczędzać w słowach na jego temat, tragedie to przeżyło to dziecko dusząc się w samochodzie a nie on... Jesteśmy dorosłymi ludźmi odpowiedzialnymi za nasze dzieci, one są bezbronne i same nie są w stanie przeżyć---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Śliczne te kuchnie wstawiacie |
|
|
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
Kupujecie posciel do lozeczka w rozmiarze 120x90 czy 135x100?? Nie wiem jaki wybrac.
|
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kostkarka jest taka że do pojemnika wlewasz wody a potem jak jest gotowe to przekręcasz gałkę i kostki wypadają do pojemnika, jakoś tak. Wyjdzie w praniu mamy 70 metrów + poddasze, którego na razie nie będziemy ruszać, tylko trzeba je przed zimą ocieplić i jakieś izolacje zrobić. Na razie jest plan kuchnia+salon+sypialnia+ł azienka, do zrobienia zostanie na dole druga łazienka i garderoba, ale bez tego da się żyć Tylko ściany to wiadomo że trzeba od razu poprzestawiać, no bo później to jak.Ładna ta kuchnia ze zdjęcia my też robimy jasne meble (ale nie białe) i podłogę drewnopodobną, do tego chcielibyśmy blaty z kamienia ale na razie nie starczy kasy i będzie jakieś byle co położone. Oj tak, wybieranie sprzętów nie jest takie proste. Kilkadziesiąt godzin nad tym przesiedziałam... Myślę, że okap w tym stylu: http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57...zeni.html?i=18 mógłby Ci pasować, ten co ja kupiłam też jest w wersji w jasnym kolorze, ale jak chcesz podszafkowy, to nie wiem.. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() Zuken ta co wstawiłaś to przechowywanie mega, ale sam wygląd jak dla mnie za surowy
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z ginekologiem, to jestem w szoku... jak to w lipcu idzie na urlop? przecież w ostatnim miesiacu czesciej sie chodzi....Tak bez opieki zostaniesz??? |
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam tez za duzo serwisow do herbaty ale to juz nie moja wina. To prezenty, swoja droga sliczne
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszly mi dwie paczki oto nasze zakupy :
przypiecia do smoczka ![]() ![]() ![]() kocyk ![]() myjki do przemywania cialka ![]() ![]() ![]() ![]() kosz na brudy ![]() Tz kupil bluzeczke dzisiaj oczywiscie koloru rozowego dla niego to chyba inny kolor nie istnieje dla dziewczynki ![]() ![]() z tego co widzialam juutro dostarcza wanienke ale nie wiem kiedy dostarcza komplet poszewek na posciel baldachim i ochraniacz bo nie jest napisane Tz jutro tam zadzwoni + Tz kupil wiatrak wiec w koncu czuje ulge
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Garderoba Oj dziewczyy, przez was sie rozmarzylam. Wszystko juz mam powybierane tylko mieszkanie by sie przydalo do tych planow dokupic |
|
|
|
|
#4182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc posciel zamówiłam 120x90. Mi tak się wydawało, ale może i źle? ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
to zupełnie jak u mnie, ja to nawet w myślach mam już je urządzone gosia ja kojarzę jakoś ze ty mieszkanko kupywałas, a może ty masz to dwu poziomowe co???
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-11 o 20:52 |
||
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zakupykochany ten twój tż jednak, widzisz jak ładnie się zrekompensował |
|
|
|
#4186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz mialam wszystko powybierane-plytki, drzwi, fugi, meble, rozrysowane gdzie co ma stac i byc zamontowane ale kilka dni rzed wizyta u notariusza wlasciciel umarl i rodzina juz nie chciala sprzedac. Takze mam taka pustke ktorej nie zapelni nic poza innym mieszkankiem. Z reszta to tez kwestia wieku - stara sie robie to chce miec swoj kawalek ziemi na ziemi![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
A po jego powrocie od razu kolejna wizyta u niego.Pewnie pojde do ktoregos gina ktory sie mna zajmowal podczas pobytu w szpitalu i do ktorego chodze na usg (bo moj gin nie robi w przychodni usg). Martwi mnie tylko czy taki gin mnie przyjmie jak nie bedzie juz numerkow ?? Zaczynam po cichu liczyc na to ze do 38tc bede w dwupaku. Juz druga "kolezanka" ze szpitala jest w 38tc a miala mocne krwotoki przez przodujace lozysko od 31tc. Tez dostala sterydy i lezala. W piatek bedzie miec cesarke. Takze jest nadzieja - jest MOC
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-11 o 21:07 |
||
|
|
|
#4187 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do pieskow i kotkow to ja lubie i jedne i drugie w domu u mojej mamy zawsze był zwierzyniec teraz niestety nic nie mamy ze względu na to ze długo pracujemy i nie chcemy żeby tak samo zwierzątko w domu siedziało, ale u mojej mamy w domu to sa 2 pieski, kotek, 2 szynszyle jaszczurka i rybki ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
jeszcze ma czas na pewno się przekreciCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4188 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale tez bede miala pod samiusienki sufit tylko drabine musze zaczac trzymac w kuchni![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tez mnie oswiecilas ze mozna wlac wode do pojemnika, ja myslalam ze wszytskie musze miec podlaczenie do wody... Ale ja jestem zacofana wiec nie wiem ![]() i Wy sami wszytko bedziecie robic w mieszkaniu Jeny podziwiam jeszcze bardziej!Dziekuje za propozycje okapu )))Cytat:
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam łóżeczko 120/60 ale pościel kupiłam 135/100. Tak mi się wydaje, ze lepiej jak jest więcej tej kołdry do opatulenia w zimie.
|
|
|
|
#4190 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za kciuki
Wizyta i dobrze i źle. Dziecko rzeczywiście małe w okolicach 10 centyla, ale to drugie w jego ocenie wcale nie takie duże jak wg mojej gin innymi słowy oboje wyhamowali ale w przypadku bliźniąt to nic wyjątkowego. Temat do dalszego monitorowania ale narazie bez dramatów. Natomiast bardzo się zaniepokoił tym że jedno ma podwyższone tętno 160-170. Ostatni tydzień chodziłam na ktg i taka średnia jest za każdym razem. Mam powtórzyć badania na konflikt serologiczny i tarczycowe. Na weekend kładę się do szpitala bo u nas nie dają sterydów ambulatoryjnie to przy okazji mi zrobią wyniki i zrobią częściej to ktg i zobaczymy. Ogólnie Cytat:
Skierowanie do szpitala dostałam już tydzień temu ale się nie zgodziłam i chodziłam codziennie na ktg. Teraz idę na weekend tak jak pisałam i w pon się wypiszę na żądanie. Nie będę dziecku stresu fundowała po to żeby oni mi 2xdz ktg zrobili. Z tego co mi powiedziała gin to nikt się z nożem nie rzuca(cytat). Jeżeli dziecko ma dobre ktg, przepływy, ilość wód to trzyma się w brzuchu jak najdłużej bo jednak mózg i płuca dojrzewają. CC robi się dopiero kiedy wygląda na to że większa krzywda niż korzyść. Dzieciaki ważą wg dzisiejszego 1770 i 1830. Według mojej gin tydzień temu było 1600 i 2000. Straszne jakie to usg jest niedokładne. |
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Też kupilismy 135/100
|
|
|
|
#4192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam mieszkanie na piętrze, dlatego jest z poddaszem, ale schody są zewnętrzne, nie ma wspólnej klatki schodowej ani nic i mam kawałek swojego ogródka także coś pomiędzy mieszkaniem a domkiem ogółem kupno mieszkania to był mega ciężki temat i cieszę się, że już to mamy za sobą. Cytat:
![]() A robimy sami, bo mąż ma firmę remontową, to trudno żeby obcych ludzi brał tylko musi pogodzić pracę z wykańczaniem, a to już nie takie proste niestety.Ha! Udało mi się wylicytować ekspres ciśnieniowy z ekspozycji za 400 zł, nowy kosztuje ok 2800 jak dobrze pamiętam, mam nadzieję, że będzie 100% sprawny
|
|
#4193 | |
|
Raczkowanie
|
Potwierdzam ze bob juz jest
a to do mnie zupelnie nie podobne![]() W loowce chlodzi sie makaron z truskawami jeszcze, alez meczace to jedzienie ![]() kamilast- wiadomo ze w domu najlepiej ale przecie z nikt Ci tam krzywdy nie zrobi a raczej ew. pomoze.. W ogolw to moze porobia jakies dokladniejsze badania i sie okaze ze wszytsko jest ok! Ja jestem zdania ze lepiej isc do szpitala i dmuchac na zimne niz nie isc... W kazdym razie trzymam kciuki!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Fajnie by bylo jakby robili chlodziarke z kostkarka ![]() a skoro maz ma firme to nie moze jego ekipa robic w Waszym domu? Przepraszam ze tak wprost, juz taka ciekawska z natury jestem... Super sprawa z ekspresem!! pochwalisz sie linkiem jakims? mi sie marzy taki na same guziczki zeby spienial mleko bez tej dyszy tylko zeby w srodku wszytsko bylo juz ) tzn wiadomo ze rurka jakas musi byc zeby mleko pobierac... ehh nie umiem tlumaczyc
|
|
#4194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oszczędziłam na ciuszkach bo wiele kupiłam używanych,karuzela,leżacz ek też używany. A po drugie chcemy wozek mieć dla drugiego dziecka wiec inwestycja na dłużej. Co do tragedi w Rybniku to.rece opadają. W tamtym roku była identyczna sytuacja,nie pamiętam czy w Pl. Również ojciec zapomniał odwieźć dziecko do przedszkola. Szkoda,ze ten parking był tylko dla pracowników,nikt w godzinach pracy tam nie chodził. Tego ojca nic nie usprawiedliwia,ale on zapomniał o dziecku,w czytałam że wczoraj w Krakowie rodzice świadomie zostawili dziecko w aucie i poszli na zakupu,ktoś to zauważył i wezwał policje. Cale szczęście,takich to potępiam. Ja mialam wyrzuty jak zima psa zostawiłam w aucie i poszłam do sklepu,bałam się ze zmarznie. A ludzie świadomie zostawiają dzieci i zwierzęta latem gdzie w takim samochodzie to gorzej niż w saunie!!!
|
|
#4195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na allegro są licytacje używanych, śledziłam od jakichś dwóch tygodni, ten już raz miałam na oku i ktoś mnie przebił o 15 zł ![]() No nie może męża firma robić, bo mają zlecenia, w których ich czas goni i zwyczajnie nie mają na to czasu. Mąż robi po pracy, po nocach, w weekendy, ale pracownikom nie może przecież kazać robić 24h na dobę. A pracować normalnie muszą bo z tego są pieniądze i do tej pracy muszą być jednak w miarę wypoczęci, więc do pomocy bierze raczej kolegów, którzy coś umieją ale na co dzień robią w innej branży. Chociaż wiem, że teraz właśnie wspólnik pomaga mu robić łazienkę ![]() Mówisz, że bób już jest? chyba jutro całe miasto oblecę w poszukiwaniu
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia pod halą mirowską za 8 zł/kg
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4198 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie lubię bobu /bóbu czy jak to się pisze.
![]() Wkoncu zrobiłam zakupy na allegro, prawie 400zl mnie wyszlo. Ale oprócz kosmetyków do kąpieli mam juz wszystko. dodatkowo kupiłam dziś roletę do pokoju,zostalo mi tylko dokupić lampkę i klosz na sufit,koszyki i koniec z wyprawka i urządzaniem pokoiku.
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne za Twoje malenstwaCytat:
![]() ![]() Juz Tz powiedzialam ze ma kupic i zrobie, ale jezyk zaraz mi do tylko wleci jak nie dostane ![]() To widze ze podobnie jak u mnie, my tez mamy juz prawie wszystko jeszcze polka nad przewijakiem pudelka na ☠☠☠☠☠☠☠e lampka kilka ciuszkow i wsio |
||
|
|
|
#4200 |
|
Rozeznanie
|
Jest ktos z okolic krakowa kto poleci jakies fajne lumpekssy z rzeczami dla dzidziusiow ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

kurcze alez jestem ciekawa jak to wyjdzie!

za przekrecenie sie na nietoperza

Juz druga "kolezanka" ze szpitala jest w 38tc a miala mocne krwotoki przez przodujace lozysko od 31tc. Tez dostala sterydy i lezala. W piatek bedzie miec cesarke. Takze jest nadzieja - jest MOC