Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 22:24   #2011
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Silver mam do Ciebie KOchana pytanie. Czy to -40% które jest na kuponie z rossa na męskie perfumy łączy się z przeceną produktu? czy tylko na perfumy nie przecenione?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 22:25   #2012
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli jaka chałupka ale chyba nieduża będzie? ile w planach m2?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 22:26   #2013
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale czemu Cię to niepokoi?

Daria też ma mniejszy apetyt przez ten upał.

Co do potówek, u nas zawsze same znikały

uuuuuuulala

Też jestem ciekawa
Silver no nie wiem sama, po prostu nie umiem tego zrozumiec. Moze przez to co ostatnio, ktoras z Was napisala, ze dziecko dostalo kare jak sie uderzylo, wiem, ze raczej na pewno swiruje ale od razu pomyslalam o przedszkolu, ze moze tam jakos dziwnie reaguja na wypadki. No ale nie... swiruje chyba, co?

Wybaczcie, ze Wam tu na temat Gabi pisze, wiem - nie ten rocznik ale na zadnym innym watku sie nie udzielam.

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 22:38   #2014
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za kciuki. Jestem po badaniu. Okazało się że mam jakiś tam guzek ale to są takie zmiany włókniste-niegroźne. A ten ból który odczuwam to ból od kręgosłupa. Nie wiedziałam że można go odczuwać w piersi. Może to się wydawać teraz śmieszne ale naprawdę byłam przekonana że boli mnie ten guzek. To akurat w tym samym miejscu...
Poza tym mam też w piersi jakiś torbiel ale malutki i niegroźny.
Mam brać ibuprofen a jak ból powroci albo nie ustąpi to na prześwietlenie kręgosłupa.
Ale się nastresowałam...

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
całe szczęście !

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Silver- kamień z serca Tylko teraz kontroluj to kochana

Jutro mamy szczepienie więc proszę was o mocne kciuki
Boję się reakcji małego.
na pewno będzie dzielny

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Silver no nie wiem sama, po prostu nie umiem tego zrozumiec. Moze przez to co ostatnio, ktoras z Was napisala, ze dziecko dostalo kare jak sie uderzylo, wiem, ze raczej na pewno swiruje ale od razu pomyslalam o przedszkolu, ze moze tam jakos dziwnie reaguja na wypadki. No ale nie... swiruje chyba, co?

Wybaczcie, ze Wam tu na temat Gabi pisze, wiem - nie ten rocznik ale na zadnym innym watku sie nie udzielam.
wiesz ja pierwsze co to o tym pomyślałam, że pewnie Panie w przedszkolu zamiast przytulic lub się zainteresowac mówią że nic sie nie stało i na pewno nie boli :/ Tzn nie chce Cie nakręcać, ale skąd by tak reagwała? dzieci raczej chcą bliskości gdy cos sobie zrobią

Dziewczyny co o tym myślicie?? http://makoweczki.pl/byc-jak-mama/
Stary 2014-06-11, 22:42   #2015
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no to powysyłaj do różnych firm zapytanie o kosztorys, my tak robiliśmy dobra spadam ! buziaki, trzymajcie kciuki, obym nie usnęła ;p i oby amelka mi nie marudzila....
Tak zrobimy tylko chciałam się już nastawić

Cytat:
Silver- kamień z serca Tylko teraz kontroluj to kochana

Boję się reakcji małego.
Kciuki za Oskara

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Insolito, my co prawda w mieszkaniu, ale jak zmienialiśmy okna to pośrednią opcją były okna z jednej strony białe, z drugiej brązowe, takie też mamy
wiem, że jest tak opcja Ja się napaliłam na dwustronnie brązowe i trochę mnie zasmuciła i zszokowała inf,, że zapłacimy za takie dwa razy drożej

Cytat:

Niestety nie pomogę, mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje

Się może nie wygłupiaj, co?

To ja też pokaże chatkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2855.jpg (58,1 KB, 43 załadowań)

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 22:56   #2016
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, okna wzieliśmy białe, ponieważ będziemy mieć rolety zewnętrzne, więc nie widzieliśmy sensu brania w kolorze. Co do kosztów koloru- z jednej strony to 1000zł więcej, więc myśle że nie tak dużo. Ale są takie rozbieżności w cenach że głowa mała.

Amelka dopiero usnęla a ja mam zamiar sie uczyć.................... ......
Powodzenia. Moja zasnela 5 minut temu. Też chciałam coś na studia zrobić, zobaczymy czy znajdę siłę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 23:00   #2017
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46845510]SIlver, świetnie, że na strachu się skończyło

Ja zrobiłam 11 słoiczków truskawek (coś pośredniego między sokiem, frużeliną a kompotem), w pracy zapierdziel jak cholera, w związku z 1 klasą już, nie wiem, w co ręce wsadzić, Dorka rozrabia (zaczęła otwierać wszystkie szafki i chować różne rzeczy), a Agu - tak jest! znów chora! :/[/QUOTE]

Zdrówka dla Agu !!!!!
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 23:06   #2018
hope01
Zakorzenienie

Aniu ja pomyślałam tak samo jak bokeh...

Stary 2014-06-11, 23:13   #2019
ania13.03
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny, zawsze mozna na Was liczyc Pewnie tak wlasnie jest

Ciekawe jak tam marsi po usg. Moze poznala juz dzisiaj plec a my nie wiemy???

Szaja zdrowia dla Agu!!!

mala kciuki za szczepienie

misia zdrowka dla Hani

Piekne domki dziewczyny i juz tak duuzo zrobione! Idziecie jak burza Po cichu zazdroszcze

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-06-11 o 23:56
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 23:29   #2020
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny, zawsze mozna na Was liczyc Pewnie tak wlasnie jest

Ciekawe jak tam marsi po usg. Moze poznala juz dzisiaj plec a my nie wiemy???
własnie też jestem ciekawa !
Stary 2014-06-11, 23:57   #2021
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Powodzenia. Moja zasnela 5 minut temu. Też chciałam coś na studia zrobić, zobaczymy czy znajdę siłę.

Moja dokładnie tak samo padła. Tyle, że my do 21 jeździłyśmy na rowerku.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 00:39   #2022
Debrah
Zakorzenienie

Ania: też mi się skojarzyło, że ktoś tak do niej mówi. Nie da się delikatnie podpytać?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 06:55   #2023
nancykenator
Zakorzenienie

Kija bo mi wczoraj nie zacytowało :/
można pobrać z palca

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

a tak w ogóle to
u nas dziś pobudka o 5:30 a tż dziś nie ma cały dzień, wróci dopiero w nocy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 07:50   #2024
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Silver mam do Ciebie KOchana pytanie. Czy to -40% które jest na kuponie z rossa na męskie perfumy łączy się z przeceną produktu? czy tylko na perfumy nie przecenione?
łączy się z promocjami
ten rabat będzie można zrealizować od 20 czerwca

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-12, 07:54   #2025
meduzza
Zadomowienie

Helou ale ciężko mi było wstać... of kors 6:30 z zegarkiem w pupalolo Teraz jemy śniadanie-Julianna jest totalnym pomidorożercą, to jest podstawa jej żywienia

Jejku dziewczyny ale Wam zazdroszczę własnych domów...

Maaaarsii bo my tu umieramy z ciekawości czy będzie Ariel czy Arielka

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 07:55   #2026
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Silver ufff!!!

Mika zadowoleni jestescie z tej firmy??? Napalilam sie na splash about ale moze faktycznie kupie pianke tansza

Chrzestna na dzien dziecka pieniazki dala wiec co tam
Tak fajna pianka my uzywamy narazie na basenie nie mam porównwia z innymi ale zadowolona jestem a najlepsze bo z wysyłka o ile dobrze pamietam kosztowała 102 zł a tydzien po zakupie patrze w ciuchach i za 13 zł wisi ale dobrze ze w rózu wiec nie byłam bardzo zła

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46845510]SIlver, świetnie, że na strachu się skończyło

Ja zrobiłam 11 słoiczków truskawek (coś pośredniego między sokiem, frużeliną a kompotem), w pracy zapierdziel jak cholera, w związku z 1 klasą już, nie wiem, w co ręce wsadzić, Dorka rozrabia (zaczęła otwierać wszystkie szafki i chować różne rzeczy), a Agu - tak jest! znów chora! :/[/QUOTE]
Zdrówka dla Agu
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 08:01   #2027
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej hej.

U nas dziś ponury dzień póki co.

Właśnie uświadomiłam sobie że szczepienie przypada w porę drzemki małego. I czy go przetrzymam czy pójdzie spać i go szybciej obudzę wiąże się z tym że będzie niesamowicie marudny
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 08:05   #2028
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ifwka jeszcze mi przyszło do głowy, a może Oliwka niech sama wykąpie jakąś lalę czy misia? Róbcie z tą zabawką dokładnie to samo co robicie jak kąpiesz Oli, może taka wizualizacja jej pomoże? I jeszcze mi przyszło do głowy, że jak będziesz zabierać tą pieluszkę to może to tak mocno podkreśl, u mnie Ewa jak ma opory przed czymś to pomaga pokazywanie, że już jest inaczej i coś zmieniłam (Ewa ma czasem jazdy, że nie chce myć włosów i pomaga gąbka miś, który jej płucze włoski, już zrobiłam zapas misiów na allegro ). Np. że dzisiaj się kąpiecie i może sama wodę nalać (w sensie pomóc odkręcić kurek czy prysznic), albo jest nowa gąbka czy zabawka itp. Żeby tak próbować "podkręcić" atmosferę. A Oliwka próbuje się sama myć?
Pieluszka musi byc dopóki nie kupie maty bo Oli nawet na siedząco się ślizga bez tej pieluszki bo mamy bardzo "śliską" wanne. Spróbuję pomysłu z myciem misia. Dzięki
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
U nas ciepłe i zimne wychodzi fajnie ( na ciepłe od razu mówi, że jest "ciepe" zimne jest "zim") tylko nie wiem co z goracym, jak jej to delikatnie pokazać nie parząc paluchów. Para nie wystarcza, dotknąć chce.
U mnie dotknłęa raqz czy dwa piekarnika, mówiłam wtedy że ziazia i więcej nie dotyka.
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Czy któraś z posiadaczek ogrodu ma albo macała parasol ogrodowy? Chodzi mi o taki 2-3metrowy na wysięgniku i podstawie. Potrzebuję nad piaskownicę/basenik/kocyk takie coś przenośne bo ja mam dużą działkę ale jeszcze słabo zagospodarowaną więc jest problem z cieniem bo drzewka za małe. Pełno tego na all i nawet niedrogie ale zastanawiam się na ile to jest stabilne i na ile wytrzymałe (czy zniesie przenosiny z miejsca w miejsce i ciągłe składanie i rozkładanie)
Polecam taki żeby można go było pod różnymi kątami ustawiać bo inaczej to nie zapewni ochrony przed słońcem.
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
W w czym ją kąpiesz, bo moja Ola ostatnio nie lubi jak ją podmywam jej płynem. Wtedy płacze i się pręży. Jak kuca w wodzie to muszę ją podmywać to wtedy jest ok.

To kup może jej matę antypoślizgową. Może ona boi się tej pieluszki. Teraz dzieciaki wchodzą w okres lęków. Coś co wcześniej było ok teraz może być straszne.
Podmywam ją samą wodę i rękom albo taka myjką frontte ale to już po wyjściu z wanny więc nie ma że tak powiem wpływu na odbiór kąpieli.
Ta pieluszka ogólnoie to nie problem dla Oli, ona nie zwraca na nią uwagi wogóle, tylko mi się wydaje że może jakieś stężenie środków do mycia labo sama nie wiem co zostaje na tej pieluszce i z tąd to podrażnienie.
Cytat:
Insolito- nasza chałupka, wkurzamy sie z tztem, bo się obijają, ale już od poniedziałku będzie deskowanie i zaraz okna..

a jak bedą tynki to juz bede zamawiac kuchnie chcę coś w ten deseń, tylko frezowane uchwyty (tylko boje sie ceny;p ) ---------->
O ładnie Wam idzie. Powiedz ile metrów macie??
Meble śliczne
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Kup matę antypoślizgową, może ją drażni ta pieluszka? U nas też niedawno był taki problem jak u Ciebie i wydaje mi się że Oli nie lubi piany w wannie. Teraz nic przed kąpielą nie wlewam i jest ok, nawet daje sobie lać wodą po buźce. Spróbuj może też coś jak prysznic? Jak my nie mamy czasu na kąpiel bo już późno to Oli stoi w wannie a ja go szybciutko myję.
Próboewałam juz nic nie wlewać, sama woda, i dalej pupka zaczerwieniona. Prysznica się boi, jedynie na stojąco i myjką/ręką pozostaje.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ifwka, odpuść jej takie typowe mycie głowy - u nas to było przyczyną. Wczoraj Oliwia już normalnie dała się umyć, bez płaczu, bawiła się w wannie - ale warunek jest jeden: myję jej włoski dłońmi. Nie używam żadnych wiader, najpierw moczę dłońmi, potem nakładam szampon, masuję, myję, a następnie spłukuję - znów dłońmi. Nawet nie zauważa, jak jej myję kudełki, a płaczu już nie ma. Spokojnie się da tak umyć, Oliwka ma dość gęste włoski i dajemy radę, zajmuje mi to kilka minut co prawda, ale warto, bo dziecko spokojne.

No i dziewczyny dobrze piszą - wyjmij pieluszkę i zmień środek do mycia.

Ja Oliwię już od dawna myję w dużej wannie, nigdy nie używaliśmy do tego pieluchy, jak będziesz pilnować, to przecież nie upadnie.
Włosy moczę przeczesując normalniemokra ręką, myję delikatnie, generalnie tylko spłukiwanie było problemem jeszcze nie dawno bo teraz wiadomo, sama kąpiel jest masakrą. Jak pisałam wyżej nie mając jeszcze maty musi być pieluszka bo jest bardzo sliska wanna.

Naprawdę dziekuję za wszystkie rady, teraz kolej na mycie misia i mycie sie na stojąco.
Chociaz wczoraj było znośnie, bawiła się fajnie, jak widziałam że podkuwka zaczyna sie robic to zagadywałam i jakoś przertwałyśmy.
Jeszcze co do mycia, to tak myje się sama jak ma humor, bierze myjkę i myje kolana, ręce itp
Cytat:
My mamy we wszystkich oknach moskitiery i według mnie nie ma lepszej ochrony przed komarami. Mogę mieć spokojnie otwarte okna i nie mam w domu ani jednego komara, muchy, osy i innych paskudnych owadów.
Komary nie sa problemem w domu tylko na polu, na spacerze nawet wczesnym popołudniem atakują nas chmary.
Wczoraj kupiłam jakiś środek naturakny ( w sensie z olejkami eterycznymi i tp) no i tylko jeden komar usiadł akurat koło oczu bo tam nie chciałam smarować, a tak to mnie atatkowały a Oliwke nie.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 08:10   #2029
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli jaka chałupka ale chyba nieduża będzie? ile w planach m2?
104

Insolito- ile dach będzie Was kosztował??

W nocy miałam kryzys psychiczny i sie pobeczałam, chcialam się uczyć, niestety, pobudki co 15 minut i cyc cyc cyc cyc cyc cyc cyc ......... najgorsze jest to, ze jak ją karmie, to ona mi szczypie drugiego uu... straszne to jest;(

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-06-12 o 08:11
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 08:46   #2030
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli wspolczuje!!! :-*

Mika dziekuje Kupilam wczoraj na allegro za 32zl z wysylka jeszcze szukam pieluszki i jak znajde tanio to kupie jeszcze jedna, nowa

Stary 2014-06-12, 08:47   #2031
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka. Kuba zasnal wczoraj SAM!!!! o 22.30 takze gitez majonez a spalismy do 7.45
Cytat:
Boję się reakcji małego.
kciuki!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyście? http://notosruu.blogspot.com/2014/06/jak-tak-mozna.html
dziecko w żłobku piło z kubeczka lovi 360, który był cały pokryty grzybem
OMG!!!!!

Cytat:
Dziękuję za kciuki. Jestem po badaniu. Okazało się że mam jakiś tam guzek ale to są takie zmiany włókniste-niegroźne. A ten ból który odczuwam to ból od kręgosłupa. Nie wiedziałam że można go odczuwać w piersi. Może to się wydawać teraz śmieszne ale naprawdę byłam przekonana że boli mnie ten guzek. To akurat w tym samym miejscu...
Poza tym mam też w piersi jakiś torbiel ale malutki i niegroźny.
Mam brać ibuprofen a jak ból powroci albo nie ustąpi to na prześwietlenie kręgosłupa.
Ale się nastresowałam...

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka

super domki dziewczyny! Idziecie jak burza

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 08:47   #2032
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
104

Insolito- ile dach będzie Was kosztował??

W nocy miałam kryzys psychiczny i sie pobeczałam, chcialam się uczyć, niestety, pobudki co 15 minut i cyc cyc cyc cyc cyc cyc cyc ......... najgorsze jest to, ze jak ją karmie, to ona mi szczypie drugiego uu... straszne to jest;(
Deli, też miałam wczoraj kryzys i ryczałam jak debil, przerosła mnie ta sesja

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 08:49   #2033
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ifwka wspolczuje akcji kapielowych, moze za goraca woda dla niej? Sprobuj obnizyc temp???

Dziecie radosnie wstalo o 5.30. Usypialam godzine. Po czym sie "obrazilam" obrocilam pupa do mlodego i udawalam, ze spie. Ostatecznie zasnelam faktycznie, ostatkiem swiadomosci uslyszalam mega wielkie chrapanie, takie, ze myslalam, ze maz wrocil no i dospalismy do 8.30

Stary 2014-06-12, 08:51   #2034
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny.. Dopiero co zmarła ta dziewczynka w tym samochodzie, a ☠☠☠☠a wczoraj jakiś debil tatuś ŚWIADOMIE zostawił dwójkę kulkuletnich chłopców w aucie a sam poszedł (chyba do CH)!! Policjanci na szczęśćie szybę wybili a debil się tłumaczył że to było tylko na chwilę

Stary 2014-06-12, 09:12   #2035
insolito
Zadomowienie

Deli, my drzewo na więźbę mieliśmy że swojego lasu, tylko trochę trzeba było dokupić, zapłaciliśmy ok. 2 tyś. Blachodachowke, rynny klinkier, i wszystkie dodatki wyniesie nas 15.5 tyś. ( mogliśmy wziąć tańszą opcję za 13 , ale zdecydowaliśmy sir na Ruukki ) no i robocizna, tu ciężko mi powiedzieć bo płacimy całościowo , za postawienie domu z pokryciem dachu .

Piotrek też molestuje mi drugiego sutka przy cycowaniu.

Kurcze, ja cały czas miałam nadzieję, że jednak z tą trzylatką to jednak nie prawda, ale chyba się myliłam

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2014-06-12 o 09:21
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 09:53   #2036
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wiesz ja pierwsze co to o tym pomyślałam, że pewnie Panie w przedszkolu zamiast przytulic lub się zainteresowac mówią że nic sie nie stało i na pewno nie boli :/ Tzn nie chce Cie nakręcać, ale skąd by tak reagwała? dzieci raczej chcą bliskości gdy cos sobie zrobią

Dziewczyny co o tym myślicie?? http://makoweczki.pl/byc-jak-mama/
Też tak pomyślałam, bo przecież sama sobie tego nie wymyśliła tylko ktoś tak musiał do niej powiedzieć.

Co do wpisu na blogu, to zgadzam sie z mamą. Sama pamietam radośc jaką czułam przymierzając mamine szpilki, apaszki itp. Widze jak Oli patrzy jak ja się maluję, bawi się tuszem (zakreconym) słoiczkami, tubkami, dotyka moich malownaych paznokci. Jak przyjdzie czas ze będzie chciała miec pomalowane paznokcie, zaopatrze sie w takie bezpieczne dla dzieci i od czasu do czasu pomaluję jej. Nie widze w tym nic złego w sensie robienia z dziecka loloitki czy coś, przeciez to nie będzie "Mała miss" tylko zabawa z mamą/w mamę
Cytat:
Właśnie uświadomiłam sobie że szczepienie przypada w porę drzemki małego. I czy go przetrzymam czy pójdzie spać i go szybciej obudzę wiąże się z tym że będzie niesamowicie marudny
Współczuję, lepiej chyba przetrzymać, moze bedzie marud ale potem może uśnie i pośpi.
Cytat:
Współczuję

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Mika dziekuje Kupilam wczoraj na allegro za 32zl z wysylka jeszcze szukam pieluszki i jak znajde tanio to kupie jeszcze jedna, nowa
Zapodaj linka
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Deli, my drzewo na więźbę mieliśmy że swojego lasu, tylko trochę trzeba było dokupić, zapłaciliśmy ok. 2 tyś. Blachodachowke, rynny klinkier, i wszystkie dodatki wyniesie nas 15.5 tyś. ( mogliśmy wziąć tańszą opcję za 13 , ale zdecydowaliśmy sir na Ruukki ) no i robocizna, tu ciężko mi powiedzieć bo płacimy całościowo , za postawienie domu z pokryciem dachu .

Kurcze, ja cały czas miałam nadzieję, że jednak z tą trzylatką to jednak nie prawda, ale chyba się myliłam
No niestety dzisiaj w radiu mówili o tym, a wczoraj w uwadze było

Oli wczoraj spoko, bez większych marud, jednym słowem dała żyć matce. Kąpiel jak już pisałam nawet, nawet, histerii nie było. Dzisiaj bierzemy ze sobą misia żeby mu głowe umyć
Wczoraj zrobiłyśmy z mamą 15 dżemów truskawkowych, dzisiaj mama zrobiłą jeszcze truskawki w zalewie, kupię jeszcze do zamrozenie i będę czekac na maliny
A jeszcze: nie uwarzacie że to moze byc jakas infekcja i stąd ta histeria w wodzie. Ale wttedy chyba przy każdym siku by ją bolało??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 10:06   #2037
marsi11
Zakorzenienie

Hej kochane

jakaja mowiła że się o mnie martwicie więc spieszę do Was zameldować

miałam poważne problemy i pewnie nadal mam- powiem tylko w skórcie Samuel był w szpitalu na szczęscie jest już w domku od wczoraj dochodzi do zdrowia a ja w końcu normalnie funkcjonuje mając dzieci w komplecie przy sobie

śpieszę Wam donieść,że mąż kompletuje drużynę piłkarską, tak tak to będzie CHŁOPIEC tarzamy się ze szcześcia bo naprawdę marzyliśmy o chłopaku i dziś z wrażenia spać nie mogłam
to niesamowite bo przy Leosiu byłam rozczarowana i nawet w chwili porodu miałam cichą nadzieję,ze to dziewczynka
TZ chodzi dumny jak paw

Leosio jest super, mówi dużo, kuma jak się do niego mowi wyknuje dużo poleceń, książeczka KSIĘGA DZWIĘKÓW działa cuda bo maly opanował już chyba wszystkie odgłosy z obrazków i nawet odgaduje jak mu rysuje na kartce
od kilku dni jest szał na znikopis magnetyczny, owsiankę i kąpiel w basenie ogrodowym

Dziewczyny, gratuluję pięknych domow- bo czytalam i troszkę jestem rozeznana co u Was
Hope, kurde wiedziałąm,że decyzja będzie pozytywna, gratulacje ogromne

Sciskam Was mocno i dziękuję,że martwiłyście się o mnie ja też o Was myślałam,czytałąm ale nie miałam głowy do pisania
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 10:09   #2038
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej kochane

jakaja mowiła że się o mnie martwicie więc spieszę do Was zameldować

miałam poważne problemy i pewnie nadal mam- powiem tylko w skórcie Samuel był w szpitalu na szczęscie jest już w domku od wczoraj dochodzi do zdrowia a ja w końcu normalnie funkcjonuje mając dzieci w komplecie przy sobie

śpieszę Wam donieść,że mąż kompletuje drużynę piłkarską, tak tak to będzie CHŁOPIEC tarzamy się ze szcześcia bo naprawdę marzyliśmy o chłopaku i dziś z wrażenia spać nie mogłam
to niesamowite bo przy Leosiu byłam rozczarowana i nawet w chwili porodu miałam cichą nadzieję,ze to dziewczynka
TZ chodzi dumny jak paw

Leosio jest super, mówi dużo, kuma jak się do niego mowi wyknuje dużo poleceń, książeczka KSIĘGA DZWIĘKÓW działa cuda bo maly opanował już chyba wszystkie odgłosy z obrazków i nawet odgaduje jak mu rysuje na kartce
od kilku dni jest szał na znikopis magnetyczny, owsiankę i kąpiel w basenie ogrodowym

Dziewczyny, gratuluję pięknych domow- bo czytalam i troszkę jestem rozeznana co u Was
Hope, kurde wiedziałąm,że decyzja będzie pozytywna, gratulacje ogromne

Sciskam Was mocno i dziękuję,że martwiłyście się o mnie ja też o Was myślałam,czytałąm ale nie miałam głowy do pisania
wow no to super ! jednak rodzinka.pl o mamo jakie to bedzie slodkie chociaz najmlodsza dziewczynka broniona przez braci i sliczna jak mamusia tez było by fajnie :-P to co jakie imię Tż dopnie swojego Arielka? :-D

zdrówka dla S. !

Stary 2014-06-12, 10:09   #2039
elllmi
Zakorzenienie

hej
oczywiście nadrabiam po kryjomu

wczoraj dostałam maila z informacją, że wszystko na tej stronce http://krasnoludek.biz/ 50% taniej; kupowałam tam zabawki na gwiazdkę, fajne są

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A za niedługo jade zawieść Hanie do babci a ja jade do mojego taty do szpitala. Ma podejrzenie takiej rzadkiej choroby sarkoidozy i robia mu szereg badań, łącznie z biopsją płuc
mam nadzieję, że będzie dobrze

Cytat:
Hej
zaliczyłam.

Nie mam siły, jeszcze jutro mega hiper ekstra cięzki egzamin bo nie wiem co ta baba oczekuje, ostatnio myslalam ze zalicze, nawet zadowolona wyszlam z egzaminu a tu gas. I tak połowa mojej grupy . . .
super
i powodzenia

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

U nas pierwsze powtarzanie slowa!! Wiem,
wiem Wasze dzieci robia to od lat. Yae cos mi podala, ja jej podziekowalam po polsku, na co ona powiedziala rowniez "dziekuje", ale po japonsku
ale super

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
byłyśmy u lekarza, dostałam skierowanie na mocz, morfo i crp jutro wyniki, także proszę o kciuki. z paluszka pobierali i nawet nie zapłakała
Hania dostała Groprinosin, mucofluid i mucosolvan (nie wiem po co skoro kaszlu nie ma)
brawa dla dzielnej Hani i zdrówka

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 10:13   #2040
nafiyqa
Zakorzenienie

Nooo pieknie, witamy zatem Ariela

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości