|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Mam do was pytanie: czy planujecie tak w pobliżu daty porodu rozłożyć sobie pod prześcieradłem podkład na wszelki wypadek, gdyby odeszły wam wody w nocy? Bo chyba to, że poród zaczyna się odejściem wód to raczej taka filmowa rzeczywistość? Zwykle najpierw są skurcze, a wody odchodzą jak się już jest w szpitalu? Ale może lepiej rozłożyć, niż zniszczyć materac?
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
|
|
|
#4233 | |
|
Rozeznanie
|
u mnie się ochłodziło, nawet deszcz padał. Od razu czuję się lepiej
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
|
#4234 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciuszki mniej więcej wszystkie (ale jeszcze nie wyprane)pieluszki tetrowe, flanelowe, paczkę pampersów i tyle. Dziś ma przyjść paczka zamawiana w aptece gemini z większością rzeczy kosmetycznych, więc powoli zaczynam się organizować Cytat:
za zmianę nastawienia, tak trzymaj Ja do ubrania wzięłabym coś wygodnego, leginsy albo dresy i jakieś koszulki. A do jedzenie to biszkopty, bułeczki maślane, owoce, jakieś słodkie przekąski jak lubisz i możesz jeść Cytat:
![]() Cytat:
Ja też aktualnie powinnam się uczyć przed zaliczeniami i egzaminem końcowym (kończę nauczycielskie kolegium językowe), ale po prostu nie mogę się zebrać. Nawet jak już usiądę i coś czytam to mam wrażenie, że nic mi w głowie nie zostaje. Ale pocieszam się, że zawsze lubiłam panikować, że nic nie umiem, a potem jakoś mi się udawało pozaliczać Liczę, że i tym razem będzie podobnie. Ty też na pewno sobie poradzisz! Jeszcze nie masz wyznaczonego terminu obrony? Może jak poznasz konkretną datę to Cię to zmobilizuje do nauki
|
|
#4235 |
|
Rozeznanie
|
Zanim wyjde na zakupy, to powiedzcie mi czy kupujecie sobie pasy poporodowe?? Takie sciagajace? Bo nie wiem co o tym myslec i czy zainwestowac pieniazki w taka rzecz, podobno pomagaja szczegolnie tym kobietom, ktore mialy cc i nie moga za bardzo napinac brzucha.... ale od kiedy mozna je stosowac...
|
|
|
|
#4236 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. W moim otoczeniu to się odbywa tak że impreza jest w ciągu tych pierwszych dni jak kobieta jest w szpitalu. Zresztą impreza to jest dużo słowo, chłopaki z towarzystwa którzy akurat mogą upijają się z tatuśkiem w trupa co by chłop odreagował to co przeżył Cytat:
A marudzenie uzasadnione, zdecydowanie za dużo nieszczęść jak na jeden wieczór. Ale kasą się nie przejmuj, dziecko to skarbonka, to juz będzie tylko gorzej ![]() Kurcze zaczęłam do was odpisywać godzine temu i telefon za telefonem, jak już nie na temat to wybaczcie |
||
|
|
|
#4237 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli ekspres faktycznie uzywany, ale raczej przez kogos kto sie na nim zna a nie zelonych klientoqw wiec powinno byc ok..9 W szpitalu moze maja podklady ale jak sie wroci do domu po 3 dniach to niestety sa jeszcze potrzebne na troche wiec lepiej kupixc wczesniej ![]() Cytat:
Zaczarowana...szalejesz ostatnio z jadlospisem! Supcio, a jak wymioty, nadal tak czesto? Bo albo cos lepiej albo po prostu juz o nich nie piszesz ![]() Cytat:
|
|
#4238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4239 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na chwilę, zaraz nadrobię, właśnie natknęłam się na artykuł o ochraniaczach!
http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze...-kolyski-asap/
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4241 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Zaprosił do restauracji ponad 20 znajomych i do rana wszyscy imprezowali. Wział ze soba aparat i kamerę i wszystkich molestował co chwilę zdjeciami nowonarodzonej córy. A faktura za imprezę wyniosła tyle co za małe wesele. Pracownicy restauracji zabrali mu nad ranem ten aparat i kamerę bo bali się że zgubi w drodze powrotnej bo cały czas tylko te zdjęcia przegladał. I on o tym nie pamietał. Nast dnia dotarł w południe do szpitala i płacząc mówi że musi się do czegoś przyznać - że zgubił kamere i aparat ze zdjęciami naszej córy po narodzeniu. Myslałam że go uduszę z nerwów. A za kilkanascie minut zadzwonili z restauracji że aparat i kamera sa do odebrania ![]() PS. Porodu nie nagrywaliśmy tylko córe jak już była umyta i ubrana. Cytat:
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-12 o 10:30 |
|||||
|
|
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że czasem trzeba od razu, ale na teraz już masz, to masz miesiąc, żeby zrobić zapas ![]() Cytat:
lepiej na zmarnowanie przeznaczyć te kilka złotych na podkład niż materac czy tapicerkę
|
|
#4243 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W aucie jechalam z podkladem tym-podpaska i wielkim recznikiem ale i tak byl mokry jak dojechalam, potem nie panowalam nad tymi wodami, normalnie mialam mokra koszule co chwile, ale im dalej w las tym mniej ich wyplywalo.. Masakra ile tego bylo...a niektorzy pisza ze jakby sobie posikiwali, kurde moze ze mna cos nie tak... Cytat:
Odradzam kupowanie ich przed porodem, bo moga okazac sie niepotzrebne po prostu. zorienzujcie sie tylko czy sa w pobliskiej aptece i ile kosztuja i najwyzej TZ Wam kupia... Ja po 1 porodzie nie uzywalam, ale wiecie co... mi po 5 dniach brzuch po prostu zniknal
|
|
#4244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Obudziłam się w nocy i poczułam takie pyknięcie w środku, a potem że się robi mokro to od razu wstałam i rzeczywiście popłynęło mi po nogach, łóżko nie ucierpiało. Zresztą to nie był wodospad niagara bo rozwarcia nie było to ta woda się po prostu płynęła takim strumyczkiem. Myślę że efekt tego chlupnięcia się uzyskuje jak przy dużym rozwarciu przebijają pęcherz płodowy.Czy rozkładać podkład? Może zobacz na jedną noc - bo jak się okaże że Ci nie przeszkadza to właściwie co to szkodzi |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam że wstałam w nocy na siku i wracając do łózka poczułam jakąś kroplę, dwie na udzie i pomyslałam sobie że źle się wytarłam. Połozyłam sie do łózka i czuje że nadal mi coś kapie. Wróciłam do toalety i się zorientowałam że to woda sobie kapie. Po jakis kilku minutach juz kapało coraz więcej. Do szpitala jechałam z ręcznikiem między nogami. Jak dojechałam (po ok 10 minutach) to ręcznik był juz cały mokry. |
|
|
|
|
#4246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() padlam, ale ja Ci wspolczuje, ja strasznie boje sdie wymiotowac, od zawsze tak mialam ze jak juz sobie puszcze pawia to od razu placze, dziwne to, ale moje dziecko ma dokladnie tak samo..
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mam jakieś upławy i tylko poczuję coś bardziej mokro to zaraz lecę sprawdzać co to, poza tym teraz przy upałach jak się człowiek bardziej poci to czasem mam wrażenie właśnie, że po nogach mi leci i się macam wszędzie, czy to czasem nie to ![]() I strasznie się boję tych problemów z nietrzymaniem moczu którymi się straszy, zastanawiam się, czy człowiek się wtedy nie orientuje, że się posikał? bardziej mnie takie rzeczy dręczą niż poród
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-06-12 o 10:41 |
|
|
|
|
#4249 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Dziewczyny za miesiac bedzie tu zatrzesienie porodowe, ranyyy jak to niedlugo.... ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#4250 |
|
Rozeznanie
|
w temacie pępkowego
u nas w gronie znajomych panuje zwyczaj urządzenia pępkowego, na które zaprasza się nie tylko facetów, ale też ich żony i dzieci - zwykle jest więcej samych facetów. Przyjęło się, że imprezę robi się w domu, jeszcze jak matka z dzieckiem są w szpitalu. Wiem, że mój TŻ też coś planuje, jak urodzę i za nim wrócę, ma postawione 2 warunki: ma przyjechać po nas trzeźwy i posprzątać w domu Wiem, że z rodziną też będą świętować, zwłaszcza z moimi rodzicami - pierwsza wnuczka/wnuk w drodze : )
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dopiero do mnie dociera ze niedługo rodze
![]()
|
|
|
|
#4254 |
|
Rozeznanie
|
nam został dwa miesiące do TP
o mamooooooo!
|
#4255 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam mokre chusteczki i takie do higieny intymnej. Drobne po 1-2-5zl na telewizor. I drobne na zakupy - jak bedziesz czegos potrzebowala do jedzenia a TZ nie bedzie to goscie innych pacjentow zawsze pomoga-wystarczy poprosic.My tak w sali kupowalysmy lody ![]() Czy koszula +figi czy pizama obojetne. I tak odslaniasz non stop brzuch albo biora na samolot na badanie. Byle cos cienkiego bo jest goraco. Ja poszlam ze swoja poduszka do spania - bez niej m.nogami nie usne wez swoje leki ktore bierzesz bo w spzitalach roznie bywa-w jednym ci dadza a drugim kaza swoje brac a tylko swoje do tego dokladaja. Cytat:
Tz nie planuje ale koledzy i tak mu nie daruja Tyle ze nie edzie w domu bo gdzie?Z moja mama czy jego rodzicami?![]() Pojda gdzies do knajpy i beda pic piwo/wodke az im sie znudzi Cos czuje ze zbankrutujemy na ta impreze ![]() Cytat:
Chcialabym tak funkcjonowac ale nie ma co narzekac - dobrze ze jestem w ciazy i dziecko zdrowe. Intensywne zycie nadrobie po porodzie. Szkoda tylko ze nie udalo sie nam pozapraszac gosci do nowego lokum bo z dzieckiem pewnie bedzie trudniej. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzadko bywam w szpitalach, w ogóle się nie znam jak to funkcjonuje, muszę się dowiedzieć czy w moim też tak można. Jak myślisz to trzeba jakoś wcześniej opłacić/zarezerwować taką salę czy dopiero jak się już jest w szpitalu?![]() Cytat:
Cytat:
Póki co mam jedynie te podkłady poporodowe ( grubaśne podpaski ), wzięłam dwie paczki po 10 szt- myślicie że to wystarczy na pobyt w szpitalu czy lepiej dokupić?
|
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
wygoncie mnie z domu...Musze leciec do NFZ podbic mamie papiery i do sklepu ortopedycznego na drugi koniec miasta. Nie chce mi sie z lozka wychodzic
Jeszcze jakos pozmywac bede musiala. Jejku odzwyczailam sie od wszystkich obowiazkow, spieszzenia sie gdzies na konkretna godzine i w dodatku sie boje ze zbyt dlugo posiedze/pojezdze samochodem i bedzie problem a jestem sama w domu. Hmm musze jaskos dac rade. Dam rade, dam rade, dam rade Takie rzeczy przed ciaza to pestka a teraz orzech do zgryzienia. W glowie mi sie to nie miesci ze tak zycie mi sie zmienilo To pomarudzilam, ide sie wybierac. |
|
|
|
#4258 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż mnie pocieszał, ale i jemu się oberwało, że mnie nie pomasował po stopach ehh...Cytat:
Ja zawsze miałam tak samo. Najpierw panika, że nic nie umiem, a potem wszystko szło ok. i mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie1 Pewnie masz rację, że data obrony mnie zmotywuje! ![]() Cytat:
![]() No właśnie, granica błedu jest spora, ale jak ktoś powie,że coś może być nie tak, to już od razu jest stres... Kamilast, wszystko i u Ciebie i u mnie musi być ok ![]() Bliźniaki zazwyczaj są mniejsze, niż dzieciaczki z ciąż pojedynczych... a u mnie w rodzinie zawsze rodziły się małe dzieci, więc pewnie i Hania pójdzie w tę stronę ![]() Dziecko to skarbonka, wiem Cytat:
![]() Cytat:
W tym Gemini można kupić opakowanie za 30 zł, a on za buteleczkę zapłacił 120 zł A do mnie jeszcze nie - w ogóle
|
|||||
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
W aptece też są. Ja tez biorę 2 paczki, przy czym gdyby zabrakło to mąż mi dowiezie bo w domu tez mi zostana. Tak liczę z 5-6 szt na dzień powinno wystarczyć.
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale nudy Dzisiaj już trochę chłodniej i wreszcie mogę odetchnąć Muszę się wziąć za to prasowanie ale mi się nie chce... Łóżeczko mam nadzieję rozłożyć do końca czerwca, żeby jeszcze położyć materac, żeby wywietrzałJeszcze trochę rzeczy muszę kupić a tu dni lecą jak oszalałe Za miesiąc już może niektóre z nas będą tulić swoje maluszki![]() ![]() Już się nie mogę doczekać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

ciuszki mniej więcej wszystkie (ale jeszcze nie wyprane)pieluszki tetrowe, flanelowe, paczkę pampersów i tyle. Dziś ma przyjść paczka zamawiana w aptece gemini z większością rzeczy kosmetycznych, więc powoli zaczynam się organizować
za zmianę nastawienia, tak trzymaj 

Akurat! Ja jeszcze wczoraj rano się nie bałam, a dziś już myślę o cc i generalnie się pytam po co mi to było.

mialam pisac ze hormony, gorszy dzien ale faktycznie mialas powody do dolka... Mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie duzo lepszy