W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-12, 13:44   #4291
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
to ja jestem jakas dziwna, bo dziekowanie za poród i ciąże wydaje mi sie dosyc dziwne , rownie dobrze mogłabym dziekowac Tz za to ze mnie zapłodnił

To samo sobie pomyślałam Ja raczej się na nic nie nastawiam od tż-ta, to nie ten typ niestety
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:52   #4292
h4linka
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Przez te wasze opowieści o wodach w środku nocy i innych dziwnych rzeczach jestem przerażona. Ja chyba jednak nie chcę rodzić...
Moja mama wszystkie 3 ciąże przenosiła o prawie dwa tygodnie, myślałam, że to wystarczający powód do strachu, ale wcale nie pomagacie.

Byłam wczoraj w szpitalu, położna powiedziała, że mam zabrać tylko ciuchy i kosmetyki dla siebie i ręcznik i pampersy dla młodego, oni całą resztę zapewniają. Ufff. I tak zapakuję milion rzeczy ale trochę mi ulżyło, że nie zostawią mnie samej ze sobą z jakimiś przeciekami czy czymś.

Boję się, że mój tż wpadnie na pomysł pępkowego, bo znając jego kolegów to on wróci do domu po trzech dniach. Szczerze mówiąc wolałabym, żeby siedzieli w domu jak już wrócę ze szpitala bo przynajmniej też bym sobie z nimi w mniejszym lub większym stopniu pogadała, nie mam tutaj tyle koleżanek co on i na dobrą sprawę takiej babskiej imprezy nie będzie.
I trochę wkurza mnie myśl, że ja miałabym siedzieć w szpitalu i umierać albo się nudzić a on w tym czasie gdzieś chleje po pubach.

Coraz częściej i mocniej czuję jak młody mnie ciśnie po szyjce, boję się... :/
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:56   #4293
gosia3103
Zakorzenienie

Właśnie mi się udało nagrać w mie 15 minut wiercenia się mojej córki w brzuchu, a ona dalej szaleje oczywiście najbardziej daje czadu jak akurt nie mam telefonu w ręku, ale i tak nigdy wcześniej nie udało mi się nic uchwycić oprócz jakiegoś małego kopniaczka. Jest cudna nie wiecie, czy na wizaż da się dodawać filmiki?

Ciekawe, czy te chusty do noszenia dzieci po 50zl to sie do czgoś nadają...

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-06-12 o 14:02
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:57   #4294
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Jutro robię badani i przy okazji zrobię sobie hemoglobinę glikowaną, żeby zobaczyć jak to jest z moją cukrzycą, jeśli wynik będzie za wyżony to wezmę insulinę. Ciągle mam nadzieję, że jednak dieta wystarczy. Od 2 dni mam na czczo 105, 95 przy normie do 90 to dużo do tej pory na czczo było max 80 czyli choroba postępuje wraz z wiekiem ciąży o czym mnie informowano, że tak może być.

Najlpesze cukry mam po obiadach. Pewnie Was ten temat nudzi.

Co do odejścia wód płodowych to u mnie było takie chluśnięcie i z litr wody na panele w sypialni, a później nic, dopiero na fotelu gin, w szpitalu jak mi tam lekarz łapę włożył to chlusnęła kolejna partia.
Nie nudzi! Ty chcesz sie wygadać, to się wygadujesz - od tego jest wątek
Trzymam kciuki za dobre wyniki

Ginekolog to wspaniała profesja

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Po porodzie, ale podobno w ciąży też się zdaża, dlatego się boję
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No niestety... zdarza się :/ w moim wypadku przy kichaniu gdzieś od ok tygodnia...

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Niestety, potwierdzam, że i w ciąży się zdarza
Przy kichaniu właśnie!

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Kwiatów nie mozna na połozniczy wnosić
Co do podziękowań za dziecko to 2-3 min po urodzeniu przy wszystkich pielęgniarkach mój załozył mi złoty pierścionek na rękę i dziękował.
A napicie się to dla większości facetów sposób na rozładowanie tego całego stresu który im towarzyszył przez ostatnie miesiące - ja nie widze akurat w tym niczego złego.
Mój się porobił strasznie, ale jak wróciliśmy do domu to wszystko było przygotowane na nasz powrót - balony w salonie, wielki transparent z napisem " witam moje 2 skarby"
Woooooowwwww... no to się chłop postarał - pięknie!

Ja też nie widzę nic złego w pępkowym. Byłam na kilku i wiem, jak to miło, wszyscy mówią o maluszku o świeżej mamie, gratulują, piją zdrowie fajnie! A dumny tata chodzi jak paw!

Jedynie raz miałam taką sytuacje, że znajomi zaprosili nas, żeby poznać ich synka, Mały miał tydzień. Myślałam, że będziemy tylko my. Kupiliśmy ciuszki dla Małego, przychodzimy, a tam regularna biba...ludzi chyba z 20 sztuk, każdy przyszedł z flaszką dla młodego taty. Dla dziecka i mamy nic! Byłam w szoku!

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
No i to rozumiem ! dla męża.
Mi chodzi o takich którzy po porodzie jadą balować, a rano jeszcze w szpitalu stękają na kacu.
Mój brat jak zaprosił kolegów na pępkowe to 3 dni u niego byli
No to już trochę nietaktowne ze strony tych kolegów. Bez przesady. Niech sobie chłop robi pępkowe, ale potem sio do domu, a chłop do żony do szpitala

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak napisałam ;-) także LUZIKKKK ;-)
Musimy pomóc naszym Okruszkom przyjść na świat ;-) i juz nikt za nas tego nie zrobi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dokładnie. Co nasunęło mi jakiś czas temu już pewną refleksję...i jak ktoś mówi 'jak się Hania urodzi....', to zawsze odpowiadam, że samo to się nic nie zrobi, sama się nie urodzi

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
to jest ten sprzedawca, ale nie ma teraz wystawionych tych kocyków
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4047411

dacie radę, wiadomo że wszystko kosztuje, ale nie są to jakieś ogromne koszty.
Dziękuję ci bardzo Ja akurat nie chcę kocyka, a rożek. A firma jest blisko mnie, więc mogłabym odebrać sama

Wiem, wiem, szczególnie, że my jakoś dramatycznie finansowo nie stoimy...ale jakiś mnie taki dół dopadł...

Cytat:
to ja jestem jakas dziwna, bo dziekowanie za poród i ciąże wydaje mi sie dosyc dziwne , rownie dobrze mogłabym dziekowac Tz za to ze mnie zapłodnił
Dobre...
Chociaż porównanie mało trafne - myslę, że sam akt zapłodnienia jest dość przyjemny a ciąża i poród to nie aleja róż! I trochę dłużej trwa
Się musi kobieta nacierpieć i natrudzić - miło, jak mężczyzna to docenia. W końcu dziecko jest tez jego

Chwalę się moimi lumpkowymi zdobyczami - kurna, prawie wszystko różowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0145.jpg (24,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0147.jpg (36,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0148.jpg (19,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0149.jpg (22,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0150.jpg (26,5 KB, 16 załadowań)

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 14:03   #4295
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam, wydaje mi się, że dziecko naciska mi na wątrobę i stąd te dolegliwości. Jak będziesz u lekarza, to poproś, żeby tam zerknął, ja wiem, że mój synek ma nogi dokładnie nad miejscem, gdzie mnie boli, więc pewnie po prostu gdzieś tam się pewnie opiera. Mam w poniedziałek wizytę i też będę o to pytać. Ale jak to nie jest jakiś mega ból, to nie ma co jechać do szpitala.

ja do szpitala mam 15 minut drogi
kobiety w ciazy przyjmuja od razu nigdy nie czekalam wiecej niz 10 minut, robia dokladnie badanie wole sie upewnic niz potem sobie pluc w brode ze nie poszlam poza tym znowu powiedzialam Tz ze mnie boli to na mnie krzyczy ze idziemy to sprawdzic.

Cytat:
Ale to przecież nie tak dosłownie "dziękuje Ci kochanie za ciążę" .
Dla mnie to był miły gest i wcale bym się nie obraziła gdyby teraz spotkało mnie to samo.
Tez po cichu na cos licze
zwlaszcza ze jednak ciaza dla mnie to nie jest 'wspanialy' czas i ze znosze ja zle ale wiadomo ze na nic sie nie nastawiam co ma byc to bedzie

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Przez te wasze opowieści o wodach w środku nocy i innych dziwnych rzeczach jestem przerażona. Ja chyba jednak nie chcę rodzić...
Moja mama wszystkie 3 ciąże przenosiła o prawie dwa tygodnie, myślałam, że to wystarczający powód do strachu, ale wcale nie pomagacie.

Boję się, że mój tż wpadnie na pomysł pępkowego, bo znając jego kolegów to on wróci do domu po trzech dniach. Szczerze mówiąc wolałabym, żeby siedzieli w domu jak już wrócę ze szpitala bo przynajmniej też bym sobie z nimi w mniejszym lub większym stopniu pogadała, nie mam tutaj tyle koleżanek co on i na dobrą sprawę takiej babskiej imprezy nie będzie.
I trochę wkurza mnie myśl, że ja miałabym siedzieć w szpitalu i umierać albo się nudzić a on w tym czasie gdzieś chleje po pubach.

Coraz częściej i mocniej czuję jak młody mnie ciśnie po szyjce, boję się... :/
Moj to na szczescie na ten temat nic nie mowi
on zyje tym ze jak ja rodze ma od razu urlop i ze bedziemy mieli pokoj rodzinny i ze bedzie z nami caly czas i watpie zeby mu bylo w glowie picie ale oczywiscie jak po miesiacu bedzie chchial wypic cos to nie ma problemu

Szczerze to ja juz bym wolala urodzic niz sie martwic teraz kazdym bolem
porodu sie nie boje nie nastawiam sie na nic co ma byc to bedzie byle by odbylo sie bez komplikacji i mala byla cala i zdrowa

ooo u Ciebie przenoszone 2 tygodnie a u mnie mama cala trojke przed terminem 2 tygdonie urodzila

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

super lupy

A Ty z moim Tz moglibyscie sobie piatki przybic on tez ostatnio prawie same rozowe rzeczy kupuje

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 14:19   #4296
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
no włąsnie jak przeczytałam to zaczełam o tym myśleć, po co włąściewie ja chciałąm ten ochraniacz na szczebelki.... teraz juz na pewno nie kupię do kołyski, do łożeczka może tylko na stronę tam gdzie jest ściana... ale zastanowię się. Teraz na pewno nie kupuję.
moja znajoma, która mieszka w Anglii i w kwietniu urodziła córeczkę opowiadała mi, że jak po porodzie przyszła do niej położna na wizytę to kazała jej wyciągnąć z łóżeczka maskotki, poduszkę, kocyk i ściągnąć ochraniacz. Miało zostać samo łóżeczko, a do spania kazała małą cieplej ubierać i niczym nie przykrywać. To jest podobno najbezpieczniejsza wersja.

Cytat:
Dziewczyny prosze nie panikowac.;-) nie my pierwsze będziemy rodzic i nie ostatnie ;-)
Ja dzieki szkole rodzenia jestem trochę spokojniejszy jeśli chodzi o przebieg porodu.
Pamiętajcie nie jedziemy od razu jak wody na odejdą jeszcze z dwie godziny mamy zapasu. Chyba ze wody będą zielone lub z krwią.
A w domu pracujemy nad rozwarciem skaczemy na piłce schodzimy i wchodzimy po schodach. Prysznic jedzonko..

Teraz tak mówię a jak przyjdzie co do czego to pewnie panika Mnie zje. Dobrze ze TZ ma mocne nerwy hiii hiii ;-)
Ja się najbardziej boję, że będę sama w domu jak się zacznie i nie będę wiedziała co mam robić i po kogo dzwonić mojego TŻ we wszystkie weekendy w 'sezonie weselnym' nie ma w domu i modlę się o to, żeby tylko nie rodzić w weekend Wtedy to chyba po teścia zadzwonię, bo mój tata w panikę od razu wpadnie. Ciekawe jak to będzie...

Cytat:
Co do podziękowań za dziecko to 2-3 min po urodzeniu przy wszystkich pielęgniarkach mój załozył mi złoty pierścionek na rękę i dziękował.
A napicie się to dla większości facetów sposób na rozładowanie tego całego stresu który im towarzyszył przez ostatnie miesiące - ja nie widze akurat w tym niczego złego.
Mój się porobił strasznie, ale jak wróciliśmy do domu to wszystko było przygotowane na nasz powrót - balony w salonie, wielki transparent z napisem " witam moje 2 skarby"
przeczytałam to i mi łezki stanęły w oczach Tak się pięknie zachował Twój TŻ! Ja myślę, że mój też przygotuję jakąś niespodziankę na powitanie

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
A kiedy masz egzamin?
Ja zawsze miałam tak samo. Najpierw panika, że nic nie umiem, a potem wszystko szło ok. i mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie1

Pewnie masz rację, że data obrony mnie zmotywuje!
Egzamin końcowy mam 5 lipca, ale w nadchodzący weekend i za tydzień mam zaliczenia, na które też się muszę uczyć. Dzisiaj troszkę przysiadłam i muszę się pochwalić, że sporo się nauczyłam. Bierz ze mnie przykład

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 14:56   #4297
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Godzinę nadrabiałam!
Byłam w laboratorium, a potem odwiedziłam komis dziecięcy. Kupiłam 15 pieluch tetrowych za 15zł Nieużywane z George'a, więc jakościowo lepsze niż nasze najtańsze! A do tego taki przybornik do kąpieli i grającego lwa
Był też ten konik, ale lew wygrał
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
kupilam z Ziajki masc na sutki (wielkie opakowanie a w srodku malenka tubeczka)
To ta Mamma Mia z lanoliną? Chyba też ją kupię
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Tak mnie zaintrygowalyscie z tym filmem z porodu, ze wyszukalam sobie wideo na youtube - to akurat o naturalnym porodzie w wodzie - i obejrzalam sobie. Zdecydowanie mi lepiej a nie gorzej czy oni w szkolach rodzenia pokazuja jakies drastyczne wersje?
Ja z cala pewnoscia poprosze o rodzenie w wodzie. Wiem, ze w szpitalu w Herlev jest ta opcja w pakiecie, w pokojach porodowych sa wanny do rodzenia.
Fajnie, że masz taką możliwość
Poród w wodzie też był na tym filmie i przebiegało to łagodniej, ale dłużej niż na sucho. Rodząca chyba przyjechała na ten poród przed kamerą prosto od fryzjera, bo miała taki fryz zrobiony i loczki, a po kilku minutach wyglądała jak zmokła kura
Film był stary i przypominał angielski sitcom - pierwsza część: poród domowy. Kobieta pojękuje, kręci biodrami, nad nią położna, a mąż wraca z kuchni i wcina kanapkę ale jak zaczęła ryczeć jak zwierzę, to już nie było śmiesznie I najbardziej mnie przeraziły te jej wrzaski Kolejne części nie były drastyczne, chociaż mąż zakrywał oczy Dla facetów to też szok. Po filmie było tak cicho
Mamamarta, pewnie masz rację. Teraz sobie popłaczę, ale do porodu oswoję się z tym strachem i będę silniejsza Mam jeszcze trochę czasu. Gorzej z dziewczynami w 38tc

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
ja myślałam żeby mimo wszystko rozłożyć sobie podkład pod prześcieradło i jeden chcę mieć pod ręką żeby podłożyć pod tyłek w samochodzie, jak mnie powiozą do szpitala. Szkoda materaca i tapicerki w aucie
świetny pomysł! Jak tylko kupię, to zapakuję od razu jedne do samochodu

Cytat:
Maz do dzisiaj wspomina pępkowe jak nam się 1 córa urodziła. Twierdzi że miał wtedy "największa bombe" w zyciu
świetna historia! Udanego masz męza No i pięknie się zachował po porodzie aż się wzruszyłam!
Cytat:
Ja zawsze miałam tak samo. Najpierw panika, że nic nie umiem, a potem wszystko szło ok. i mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie1
I tego się trzymaj! Jesteś mądra, błyskotliwa i elokwentna! Poradzisz sobie!
A kasa raz jest raz jej nie ma. Nawet jakby Cię było stać na wszystkie zabawki świata, to nie wolno dziecka tak rozpuścić Chyba wszystkie się tym przejmujemy, że z czymś nie podołamy.

Co do pępkowego, to nie wyobrażam sobie męża na kacu w szpitalu Bałaganu w domu + oparów alkoholu też nie Może jakbyśmy mieli dom, ale nie w 2 pokojach, gdzie wszystko będzie poprane i pachnące. Nie zniosłabym myśli, że ktoś mógłby zaliczyć zgon na kanapie w pokoiku dziecięcym! Chociaż już ekipa stara i tyle nie pije TŻ na pewno by posprzątał. Po kawalerskim mieszkanie lśniło Jednak wolę nie myśleć jak wielki zrobili chlew
Jak będę w szpitalu, to mąż musi być pod telefonem, a w ciągu dnia mobilny. No i mój pobyt nie musi wypaść w weekend. Dlatego wolę, żeby poszedł z kumplami na miasto. To nawet lepiej, bo nie będą imprezować do rana, a w domu to może się przeciągnąć.
Cytat:
Kurier dzwonil że będzie z wózkiem miedzy 12 a 14.

Fura Tuśki jedzie ;-).
Będę musiała go poprosić o wniesie bo ja na 4 piętrze mieszkam!
Szybko! Ale będziesz mieć radochę!
To u was trzeba prosić kuriera o wniesienie? Do mnie zawsze się gramolą na 3p.
Cytat:
No niestety... zdarza się :/ w moim wypadku przy kichaniu gdzieś od ok tygodnia...
Pocieszę Cię, że i mnie się zdarzyło ze 2 tyg temu, bo chyba nie wypróżniłam się do końca (teraz normalnie sikam po 2 razy..) Głupio mi było iść po świeże majtki. Mężowi powiedziałam, że tamte mnie cisnęły Od tamtej pory ćwiczę mięśnie Kegla ze 2 razy dziennie. Sorry, za taki opis, ale może się komuś przyda

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
kochanego masz meza

ja jak przyjechalam pierwszy raz do Tz to czekala na mnie kolacja kapiel z platkami roz cala sypialnia w swiecach i porozsypane roze i wielki napis kocham cie aniu
Kochany!
Cytat:
niby tak

Jak wczoraj płakałam nad tymi rozstępami, to mąż pocieszał, że jeszcze jedno dziecko i wszystko wróci do normy Od razu zapowiedziałam, że w takim razie kasa z becikowego pójdzie na spiralę
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 15:20   #4298
sara 85
Zakorzenienie

Mysia dla tż

Na mnie po wyjściu ze szpitala czekał ogromny bukiet kwiatów

Dziewczyny co w końcu kupujecie do kąpieli? Byłam przekonana do oilatum, a teraz już sama nie wiem

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 15:22   #4299
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia dla tż

Dziewczyny co w końcu kupujecie do kąpieli? Byłam przekonana do oilatum, a teraz już sama nie wiem
Ja jeszcze czekam, co w szkole rodzenia powiedzą, ale nastawiam się na rossmanowy żel.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 15:31   #4300
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Mysia dla tż

To pieknie z męża strony.

Sroka poleca płyn do kąpieli z Flos Leku albo z Rossmana jak Kasia napisała.

Nie wiem czy kurier powinien wnosić na piętro paczki. Czy to jego dobra wola ;-)?

Fura stoi w pokoju czeka na Tz na złożenie ;-)

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Lilka_vanilka ale ci się udało supet łupy w super cenach.

ButterBear do mnie tez ciuszki mówią kup mnie kup ;-).
Śliczne brawo

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 15:34   #4301
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurteczka a tego środkowego pajacyka mam identycznego tylko niebieskiego

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
moja znajoma, która mieszka w Anglii i w kwietniu urodziła córeczkę opowiadała mi, że jak po porodzie przyszła do niej położna na wizytę to kazała jej wyciągnąć z łóżeczka maskotki, poduszkę, kocyk i ściągnąć ochraniacz. Miało zostać samo łóżeczko, a do spania kazała małą cieplej ubierać i niczym nie przykrywać. To jest podobno najbezpieczniejsza wersja.

Egzamin końcowy mam 5 lipca, ale w nadchodzący weekend i za tydzień mam zaliczenia, na które też się muszę uczyć. Dzisiaj troszkę przysiadłam i muszę się pochwalić, że sporo się nauczyłam. Bierz ze mnie przykład
To będziemy kibicować! Oby 5 lipca był egzamin na 5!
A z łóżeczkiem to wiadomo. Ja kładę tylko prześcieradło, a dziecko w śpiworek.

Sara, ja jestem nastawiona na serię Ziajki. Płyn do kąpania podobno nie odbiega jakościowo od Oliatum itp.

Kupiłam sobie płyn do kąpieli o zapachu gumy balonowej i teraz już całkiem pokochałam Ziaję
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 15:48   #4302
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Mysia dla tż

Podobno niedobrze jest kąpać od początku w tych emolium, oliatum żeby skóry dziecka nie przyzwyczajać... Jeśli się okaże, że dziecko ma AZS albo po prostu wyjątkowo suchą skórę to wtedy można zakupić coś takiego

Ja mam do kąpania z Hippa Koleżanka ma z Musteli i bardzo polecała bo mówiła, że ślicznie pachnie dzidzia po nim

Co do łóżeczka to ja normalnie będę zakładać ochraniacz Zresztą ja będę na przykład przykrywać jak będzie chłodniej kołderką albo kocykiem bo twierdzę, że dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi, bez przesady... ale jak widać każdy ma inną szkołę i znowu co mama to opinia
Stary 2014-06-12, 15:51   #4303
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Co do łóżeczka to ja normalnie będę zakładać ochraniacz Zresztą ja będę na przykład przykrywać jak będzie chłodniej kołderką albo kocykiem bo twierdzę, że dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi, bez przesady... ale jak widać każdy ma inną szkołę i znowu co mama to opinia
Ja też będę zakladala ochraniacz do łóżeczka ;-)

Stary 2014-06-12, 15:54   #4304
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Boziu ale mnie te prasowanie pieluch wykonczylo

Dobrze ze się za to wcześniej wzięłam bo później bym nie dała rady i tak ledwo podolalam

Teraz leżę w łóżku i się nie ruszam

Nasze szczescie
Stary 2014-06-12, 15:57   #4305
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

Dobrze ze się za to wcześniej wzięłam bo później bym nie dała rady i tak ledwo podolalam

Haha skąd ja to znam

Ciesz się, że już masz to za sobą, mnie czeka cała sterta ciuszków do prasowania, kilka kompletów pościeli, około 20 pieluch, 4 rożki i kocyk ale to jak się zrobi chłodniej
Stary 2014-06-12, 16:00   #4306
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

I wybierasz się wieczorem do szpitala?

Cytat:
Haha skąd ja to znam

Ciesz się, że już masz to za sobą, mnie czeka cała sterta ciuszków do prasowania, kilka kompletów pościeli, około 20 pieluch, 4 rożki i kocyk ale to jak się zrobi chłodniej
My już skończyliśmy. Ale to tylko dzięki mężowi, sama prasowałbym miesiąc, ale on w niedzielę spędził 5 godzin przy desce, we wtorek ostatnie rzeczy z tych do łóżeczka uprasował i już mamy wszystko poukładane w szafie, łóżeczko skręcone, zostały ostatnie zakupy kosmetyczne tylko

Stary 2014-06-12, 16:01   #4307
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Haha skąd ja to znam

Ja akurat prasowalam 20 pieluch i padlam
na jutro zostawiłam przescieradla resztę ciuszków i pościele i kocyk i koniec wszystko wyprane wyprasowane czeka na księżniczkę
dumna jestem ze sama podolalam

Nasze szczescie
Stary 2014-06-12, 16:02   #4308
Mamamarta2010
Raczkowanie

bylam na mieszkanu a panowie nadal plytki klada na podloge skoncza najwczesniej do konca przyszlego tygodnia (( ohhh ja myslalam ze do koncaq tego

Cytat:
Dziewczyny prosze nie panikowac.;-) nie my pierwsze będziemy rodzic i nie ostatnie ;-)
Ja dzieki szkole rodzenia jestem trochę spokojniejszy jeśli chodzi o przebieg porodu.
Pamiętajcie nie jedziemy od razu jak wody na odejdą jeszcze z dwie godziny mamy zapasu. Chyba ze wody będą zielone lub z krwią.
A w domu pracujemy nad rozwarciem skaczemy na piłce schodzimy i wchodzimy po schodach. Prysznic jedzonko..

Teraz tak mówię a jak przyjdzie co do czego to pewnie panika Mnie zje. Dobrze ze TZ ma mocne nerwy hiii hiii ;-)

Jak oschodza wody to za dlugo w domu byc nie mozna, ja sie wykapalam, ogolilam nogi, przbralam i pojechalam. Przez to ze odchoduzily mi wody a rozwarcia nie bylo dostalam jhakis zastrzyk ale nie pamietam po co )

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Szczerze mowiac, to jakos calkiem dzis sie przestalam bac.
Strach tylko utrudnia.

Ja tez mysle, ze do szpitala dopiero sie wybiore po odejsciu wod, nie wczesniej. Bede sie pewnie po domu krecila. No chyba ze mnie chwyci w srodku nocy.
Ciekawam reakcji taksowkarza.
Swoja droga, w zeszlym tygodniu wzielismy taksowke, bo nam uciekl autobus, nastepny byl za godzine, bylismy u znajomych z wizyta. I choc kurs nie do szpitala, a ja na 9 miesiac nie wygladam, to biedny taksiarz tak dodawal gazu, ze w 15 minut bylismy w domu i taniej wyszlo na liczniku.
Ale czasem wody nie odchodza same tylko trzebva przebic worek plodowy a czasem to sie dzieje zaraz przed parciem,, wiec lepiej nie czekac az odejda t<lko jak beda regularne skurcze...
Cytat:
Alez Ci wasi TZ są romantyczni. Moj TŻ 14 lat temu tez taki był. Muszę mu przypomnieć o tym ;-)

a moj nigdy (smiech przez lzy )
Cytat:

ja nie używam soli prawie w ogóle i nie puchnę, więc może coś w tym jest
.
prawie w ogole? mi sie wydaje ze w porownaniu z innymi tez uzywam malo, ale to i tak za duzo pewnie
Cytat:
Nie wiem czy mam sie martwic czy nie, ale od kilku dni pobolewa mnie brzuch po prawej stronie, zazwyczaj trwa to 1-2 minuty potem przechodzi ale bol jest nieprzyjemny, nie wiem co w tym wypadku zrobic

zastanawiam sie czy nie isc dzis do szpitala na usg
mnie ostatnio kluje po lewej , musze wtedy dluzej polezec i przechodzi..
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Właśnie mi się udało nagrać w mie 15 minut wiercenia się mojej córki w brzuchu, a ona dalej szaleje oczywiście najbardziej daje czadu jak akurt nie mam telefonu w ręku, ale i tak nigdy wcześniej nie udało mi się nic uchwycić oprócz jakiegoś małego kopniaczka. Jest cudna nie wiecie, czy na wizaż da się dodawać filmiki?

Ciekawe, czy te chusty do noszenia dzieci po 50zl to sie do czgoś nadają...
nie wiem czy sie da ale chetnie bym obejrzala
Cytat:
Mysia dla tż

ja na sam poczatek oilatum baby i tez mysle potem o tej ziajce..
Cytat:
To pieknie z męża strony.

Sroka poleca płyn do kąpieli z Flos Leku albo z Rossmana jak Kasia napisała.

Nie wiem czy kurier powinien wnosić na piętro paczki. Czy to jego dobra wola ;-)?

Fura stoi w pokoju czeka na Tz na złożenie ;-)

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Lilka_vanilka ale ci się udało supet łupy w super cenach.

ButterBear do mnie tez ciuszki mówią kup mnie kup ;-).
Śliczne brawo

kurier ma obowiazek wniesc paczke do 30 kg,jak wiecej to nie wniesie raczej chyba ze wykupi sie opcje z wniesieniem

Musze spadac, bo moj szkrab marudzi ze chce ogladac pociag tomek na komputerze, ehhhh a ma dopiero 4 lata i sam sobie po you tubie zasuwa, nawet umie naisac po angielsku THOMAS CHASE DIESEL przerazajace...

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 16:04   #4309
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
.
tz na mnie krzyczy ze mamy iść ale ja nie mam siły poza tym od godziny

Nasze szczescie
Stary 2014-06-12, 16:05   #4310
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

My już skończyliśmy. Ale to tylko dzięki mężowi, sama prasowałbym miesiąc, ale on w niedzielę spędził 5 godzin przy desce, we wtorek ostatnie rzeczy z tych do łóżeczka uprasował i już mamy wszystko poukładane w szafie, łóżeczko skręcone, zostały ostatnie zakupy kosmetyczne tylko

Brawo dla męża za taką pomoc

I szybko się za wszystko zabraliście Ja wszystko szybko pokupowałam a teraz jestem w polu bo w sumie jakby mała teraz się urodziła to nie mamy nic gotowe...
Łóżeczko nieskręcone, materac leży w folii niewywietrzony, ciuszki i reszta niepoprasowane, wanienka, wózek, fotelik i jeszcze kupa innych rzeczy stoi u moich rodziców w workach, ogólnie wszystko jeszcze mamy popakowane...
Muszę się zebrać w sobie i się za to wszystko wziąć A no i te nieszczęsne koszule kupić
Stary 2014-06-12, 16:07   #4311
papryczka160
Wtajemniczenie

Mamamarta2010 a to nie wiedziałam o tym ze kurier do 30 kg musi wnieść. Dzieki za info;-)

A to fakt jak skurcze będą regularnie to wtedy też jedziemy hop siup do szpitala;-)

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Teraz dzieci są mądrzejsze od rodziców hiii

Stary 2014-06-12, 16:08   #4312
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
tz na mnie krzyczy ze mamy iść ale ja nie mam siły poza tym od godziny
Może od tych wymiotów coś sobie naciągnęłaś i stąd ten ból. Ja jutro robię badania na wizytę w poniedziałek, przy okazji zrobię sobie aspat i alat, zobaczę, czy wątroba boli sama z siebie, czy od synka. Ale obstawiam synka, bo dokładnie na niej nogi trzyma... też sobie podnóżek wymyślił...

Stary 2014-06-12, 16:09   #4313
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Nie nudzi! Ty chcesz sie wygadać, to się wygadujesz - od tego jest wątek
Trzymam kciuki za dobre wyniki

Ginekolog to wspaniała profesja

Niestety, potwierdzam, że i w ciąży się zdarza
Przy kichaniu właśnie!

Woooooowwwww... no to się chłop postarał - pięknie!

Ja też nie widzę nic złego w pępkowym. Byłam na kilku i wiem, jak to miło, wszyscy mówią o maluszku o świeżej mamie, gratulują, piją zdrowie fajnie! A dumny tata chodzi jak paw!

Jedynie raz miałam taką sytuacje, że znajomi zaprosili nas, żeby poznać ich synka, Mały miał tydzień. Myślałam, że będziemy tylko my. Kupiliśmy ciuszki dla Małego, przychodzimy, a tam regularna biba...ludzi chyba z 20 sztuk, każdy przyszedł z flaszką dla młodego taty. Dla dziecka i mamy nic! Byłam w szoku!

No to już trochę nietaktowne ze strony tych kolegów. Bez przesady. Niech sobie chłop robi pępkowe, ale potem sio do domu, a chłop do żony do szpitala

Dokładnie. Co nasunęło mi jakiś czas temu już pewną refleksję...i jak ktoś mówi 'jak się Hania urodzi....', to zawsze odpowiadam, że samo to się nic nie zrobi, sama się nie urodzi

Dziękuję ci bardzo Ja akurat nie chcę kocyka, a rożek. A firma jest blisko mnie, więc mogłabym odebrać sama

Wiem, wiem, szczególnie, że my jakoś dramatycznie finansowo nie stoimy...ale jakiś mnie taki dół dopadł...

Dobre...
Chociaż porównanie mało trafne - myslę, że sam akt zapłodnienia jest dość przyjemny a ciąża i poród to nie aleja róż! I trochę dłużej trwa
Się musi kobieta nacierpieć i natrudzić - miło, jak mężczyzna to docenia. W końcu dziecko jest tez jego

śliczne ubranka! Ja własnie jak ostatnio byłam w lumpku to same rzeczy dla dziewczynek widziałam Stwierdzam z przykrościa że dla dziewczynek są dużo fajniejsze rzeczy.....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 16:10   #4314
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
kochanego masz meza

ja jak przyjechalam pierwszy raz do Tz to czekala na mnie kolacja kapiel z platkami roz cala sypialnia w swiecach i porozsypane roze i wielki napis kocham cie aniu
Wow dziewczyny macie naprawdę romantycznych mężów
Taka niespodzianka bardzo by mi się spodobała, po cichu liczę, że Tż o czymś pomyśli.
Ale jeśli nie, to wiem że i tak będę zadowolona- mieszkanko będzie lśnić, wszystko będzie ładnie gotowe na nasz przyjazd- mój Tż właśnie tak wyraża swoją miłość.
Choć czasami i jemu wpada do głowy jakiś fajny pomysł, ale trochę w innym stylu niż płatki róż, baloniki i transparenty

Cytat:
dobre
Ale wiesz co, to nie jest tak że oni powinni nam dziękować za poród. Myślę, że to bardziej docenienie swojej kobiety, tego co przeszła, że nie było jej łatwo przez cały ten czas. Taki gest miłości po prostu

Cytat:
super ciuszki kurczę ja nie mam gdzie łowić takich perełek eh..

Cytat:
Podobno niedobrze jest kąpać od początku w tych emolium, oliatum żeby skóry dziecka nie przyzwyczajać... Jeśli się okaże, że dziecko ma AZS albo po prostu wyjątkowo suchą skórę to wtedy można zakupić coś takiego

Ja mam do kąpania z Hippa Koleżanka ma z Musteli i bardzo polecała bo mówiła, że ślicznie pachnie dzidzia po nim

Też o tym czytałam- kąpiele w emolientach, to raczej dla maluszków, które mają problemy skórne. Jeśli nie ma takich, to chyba lepiej w czystej wodzie, na początku przegotowanej, a do mycia delikatne mydełko lub płyn ( ja kupuje z Babydream lub z Hipp- obydwa mają proste, dobre składy, bez zbędnej chemii)
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 16:10   #4315
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Godzinę nadrabiałam!
Byłam w laboratorium, a potem odwiedziłam komis dziecięcy. Kupiłam 15 pieluch tetrowych za 15zł Nieużywane z George'a, więc jakościowo lepsze niż nasze najtańsze! A do tego taki przybornik do kąpieli i grającego lwa

Jak wczoraj płakałam nad tymi rozstępami, to mąż pocieszał, że jeszcze jedno dziecko i wszystko wróci do normy Od razu zapowiedziałam, że w takim razie kasa z becikowego pójdzie na spiralę
za zakupy

Nie ma co płakać mi się pojawił na cycku

haha to cie tz pocieszyl

Nasze szczescie
Stary 2014-06-12, 16:12   #4316
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo dla męża za taką pomoc

I szybko się za wszystko zabraliście Ja wszystko szybko pokupowałam a teraz jestem w polu bo w sumie jakby mała teraz się urodziła to nie mamy nic gotowe...
Łóżeczko nieskręcone, materac leży w folii niewywietrzony, ciuszki i reszta niepoprasowane, wanienka, wózek, fotelik i jeszcze kupa innych rzeczy stoi u moich rodziców w workach, ogólnie wszystko jeszcze mamy popakowane...
Muszę się zebrać w sobie i się za to wszystko wziąć A no i te nieszczęsne koszule kupić
Ja cały czas mam z tyłu głowy, że przez to ciśnienie mogę wylądować w szpitalu np na ostatni miesiąc, to taka trochę tykająca bomba, skoczy mi to muszę jechać na ip. Cxy skoczy i kiedy- nie wiadomo... Więc w razie czego wolę mieć tu wszystko gotowe, tak jak się tylko da. Tż by to na pewno ogarnął sam, ale wiem, że jak będę w szpitalu, to będzie chciał cały czas być ze mną, więc w domu musi mieć jak najmniej pracy. Teraz już jestem na tyle ogranięta, że mogę lądować... tfu tfu chociaż oczywiście strasznie nie chcę i się tego boję no i mam nadzieję, że na lekach dojadę do końca w domku i pojadę tylko rodzić.

Stary 2014-06-12, 16:14   #4317
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Też o tym czytałam- kąpiele w emolientach, to raczej dla maluszków, które mają problemy skórne. Jeśli nie ma takich, to chyba lepiej w czystej wodzie, na początku przegotowanej, a do mycia delikatne mydełko lub płyn ( ja kupuje z Babydream lub z Hipp- obydwa mają proste, dobre składy, bez zbędnej chemii)
mi położna mówiła ze na początek nie trzeba ale jak już chce to mogę kupić coś z weledy

Nasze szczescie
Stary 2014-06-12, 16:18   #4318
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Ja planuje tak od 35 tyg, nie wiem czemu ale trak sobie ubzduralam. Moj porod tak wlasnie sie zaczal ze doslownie ze mnie chlustalo, nie spodziewalam sie takiej ilosci tych wod!
W aucie jechalam z podkladem tym-podpaska i wielkim recznikiem ale i tak byl mokry jak dojechalam, potem nie panowalam nad tymi wodami, normalnie mialam mokra koszule co chwile, ale im dalej w las tym mniej ich wyplywalo..
Masakra ile tego bylo...a niektorzy pisza ze jakby sobie posikiwali, kurde moze ze mna cos nie tak...

No wlasnie macie jakies informacje na temat tych pasow?
Odradzam kupowanie ich przed porodem, bo moga okazac sie niepotzrebne po prostu. zorienzujcie sie tylko czy sa w pobliskiej aptece i ile kosztuja i najwyzej TZ Wam kupia...
Ja po 1 porodzie nie uzywalam, ale wiecie co... mi po 5 dniach brzuch po prostu zniknal Jak wrocilam do domu na 8 dzien to zalozylam swoje jeansy sprzed ciazy, takie ciut szersze tylko. Bylam w takim szoku, i w szpitalu mi wszyscy mowili ze to niesamowicie szybko... a cyce takie wielkie do tego ze czlowiek sie podbudowal... Chcialabym znow tak miec
Dziewczyny przestancie pisac, bo ja sie boje... corcie rodzilam przez cc, ale bylam wczesniej 2 tygodnie w szpitalu i nie mialam do czynienia z takimi niespodziankami jak wy! A teraz sobie pomyslalam, ze jakby mi odeszly wody w domu i przed terminem kolejnej cesarki, to byl sie ses...la ze strachu

Cytat:
Nie tylko filmowa. Mi od odejścia wód rozpoczeła się akcja porodowa. Przy czym nie było to tak ze nagle "chlust" i litr wody na ziemi
Pamiętam że wstałam w nocy na siku i wracając do łózka poczułam jakąś kroplę, dwie na udzie i pomyslałam sobie że źle się wytarłam. Połozyłam sie do łózka i czuje że nadal mi coś kapie. Wróciłam do toalety i się zorientowałam że to woda sobie kapie. Po jakis kilku minutach juz kapało coraz więcej. Do szpitala jechałam z ręcznikiem między nogami. Jak dojechałam (po ok 10 minutach) to ręcznik był juz cały mokry.
Jej a co bedzie przy drugim dziecku, skoro akcja porodowa jest podobno znacznie szybsza....

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Godzinę nadrabiałam!

To ta Mamma Mia z lanoliną? Chyba też ją kupię

Fajnie, że masz taką możliwość
Poród w wodzie też był na tym filmie i przebiegało to łagodniej, ale dłużej niż na sucho. Rodząca chyba przyjechała na ten poród przed kamerą prosto od fryzjera, bo miała taki fryz zrobiony i loczki, a po kilku minutach wyglądała jak zmokła kura
Film był stary i przypominał angielski sitcom - pierwsza część: poród domowy. Kobieta pojękuje, kręci biodrami, nad nią położna, a mąż wraca z kuchni i wcina kanapkę ale jak zaczęła ryczeć jak zwierzę, to już nie było śmiesznie I najbardziej mnie przeraziły te jej wrzaski Kolejne części nie były drastyczne, chociaż mąż zakrywał oczy Dla facetów to też szok. Po filmie było tak cicho
Mamamarta, pewnie masz rację. Teraz sobie popłaczę, ale do porodu oswoję się z tym strachem i będę silniejsza Mam jeszcze trochę czasu. Gorzej z dziewczynami w 38tc

świetny pomysł! Jak tylko kupię, to zapakuję od razu jedne do samochodu

świetna historia! Udanego masz męza No i pięknie się zachował po porodzie aż się wzruszyłam!

I tego się trzymaj! Jesteś mądra, błyskotliwa i elokwentna! Poradzisz sobie!
A kasa raz jest raz jej nie ma. Nawet jakby Cię było stać na wszystkie zabawki świata, to nie wolno dziecka tak rozpuścić Chyba wszystkie się tym przejmujemy, że z czymś nie podołamy.

Co do pępkowego, to nie wyobrażam sobie męża na kacu w szpitalu Bałaganu w domu + oparów alkoholu też nie Może jakbyśmy mieli dom, ale nie w 2 pokojach, gdzie wszystko będzie poprane i pachnące. Nie zniosłabym myśli, że ktoś mógłby zaliczyć zgon na kanapie w pokoiku dziecięcym! Chociaż już ekipa stara i tyle nie pije TŻ na pewno by posprzątał. Po kawalerskim mieszkanie lśniło Jednak wolę nie myśleć jak wielki zrobili chlew
Jak będę w szpitalu, to mąż musi być pod telefonem, a w ciągu dnia mobilny. No i mój pobyt nie musi wypaść w weekend. Dlatego wolę, żeby poszedł z kumplami na miasto. To nawet lepiej, bo nie będą imprezować do rana, a w domu to może się przeciągnąć.

Szybko! Ale będziesz mieć radochę!
To u was trzeba prosić kuriera o wniesienie? Do mnie zawsze się gramolą na 3p.

Pocieszę Cię, że i mnie się zdarzyło ze 2 tyg temu, bo chyba nie wypróżniłam się do końca (teraz normalnie sikam po 2 razy..) Głupio mi było iść po świeże majtki. Mężowi powiedziałam, że tamte mnie cisnęły Od tamtej pory ćwiczę mięśnie Kegla ze 2 razy dziennie. Sorry, za taki opis, ale może się komuś przyda

Kochany!

niby tak

No wlasnie z Ziajki z czysta lanolina, ale chyba wagowo bardziej sie oplaca z Medela, bo 37 g masz za 50 zl.

Cytat:
Mysia dla tż

Ja kupilam na poczatek z Hippa, a pozniej przeskoczymy (z czasem) na te z Rossmanna.
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 16:22   #4319
Moni 26
Zadomowienie

Fajnie dziewczyny że macie takich romantycznych mężów...Mój do romantyków raczej sie nie kwalfikuję i nie liczę dosłownie na nic. Raczej w inny sposób okazuje swoją miłość...Ale ja też do romantyczek nie należę, więc absolutnie mi to nie przeszkadza...Jak by tak było wybrała bym sobie męża romantyka

co do bólu brzucha, strasznie nisko dzis czułam kłucie...ale nie był to ból nie do wytrzymania. Ja też czasem sie boję, ze nie bede wiedziała, ze to już sie zaczęło

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-12 o 16:24
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 16:31   #4320
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny chyba mam ogromny brzuch, bo dzisiaj gdzie sie nie ruszylam, wszyscy mnie przepuszczali w kolejce! Az sie glupio z tym czulam, a jedna pani nawet mi powyjmowala zakupy z koszyka, zebym sie nie schylala! Dzisiaj zostala mi przywrocona wiara w ludzi!!! ... albo tak zle wygladam...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości