|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
|
|
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Przez te wasze opowieści o wodach w środku nocy i innych dziwnych rzeczach jestem przerażona.
![]() Ja chyba jednak nie chcę rodzić...Moja mama wszystkie 3 ciąże przenosiła o prawie dwa tygodnie, myślałam, że to wystarczający powód do strachu, ale wcale nie pomagacie. ![]() Byłam wczoraj w szpitalu, położna powiedziała, że mam zabrać tylko ciuchy i kosmetyki dla siebie i ręcznik i pampersy dla młodego, oni całą resztę zapewniają. Ufff. I tak zapakuję milion rzeczy ale trochę mi ulżyło, że nie zostawią mnie samej ze sobą z jakimiś przeciekami czy czymś. ![]() Boję się, że mój tż wpadnie na pomysł pępkowego, bo znając jego kolegów to on wróci do domu po trzech dniach. Szczerze mówiąc wolałabym, żeby siedzieli w domu jak już wrócę ze szpitala bo przynajmniej też bym sobie z nimi w mniejszym lub większym stopniu pogadała, nie mam tutaj tyle koleżanek co on i na dobrą sprawę takiej babskiej imprezy nie będzie. ![]() I trochę wkurza mnie myśl, że ja miałabym siedzieć w szpitalu i umierać albo się nudzić a on w tym czasie gdzieś chleje po pubach. Coraz częściej i mocniej czuję jak młody mnie ciśnie po szyjce, boję się... :/ |
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi się udało nagrać w mie 15 minut wiercenia się mojej córki w brzuchu, a ona dalej szaleje
oczywiście najbardziej daje czadu jak akurt nie mam telefonu w ręku, ale i tak nigdy wcześniej nie udało mi się nic uchwycić oprócz jakiegoś małego kopniaczka. Jest cudna ![]() Ciekawe, czy te chusty do noszenia dzieci po 50zl to sie do czgoś nadają...
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-06-12 o 14:02 |
|
|
|
#4294 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty chcesz sie wygadać, to się wygadujesz - od tego jest wątek ![]() Trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() Ginekolog to wspaniała profesja ![]() Cytat:
![]() Przy kichaniu właśnie! Cytat:
![]() Ja też nie widzę nic złego w pępkowym. Byłam na kilku i wiem, jak to miło, wszyscy mówią o maluszku o świeżej mamie, gratulują, piją zdrowie fajnie! A dumny tata chodzi jak paw! ![]() Jedynie raz miałam taką sytuacje, że znajomi zaprosili nas, żeby poznać ich synka, Mały miał tydzień. Myślałam, że będziemy tylko my. Kupiliśmy ciuszki dla Małego, przychodzimy, a tam regularna biba...ludzi chyba z 20 sztuk, każdy przyszedł z flaszką dla młodego taty. Dla dziecka i mamy nic! Byłam w szoku! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, wiem, szczególnie, że my jakoś dramatycznie finansowo nie stoimy...ale jakiś mnie taki dół dopadł... Cytat:
Chociaż porównanie mało trafne - myslę, że sam akt zapłodnienia jest dość przyjemny a ciąża i poród to nie aleja róż! I trochę dłużej trwa ![]() Się musi kobieta nacierpieć i natrudzić - miło, jak mężczyzna to docenia. W końcu dziecko jest tez jego Chwalę się moimi lumpkowymi zdobyczami - kurna, prawie wszystko różowe
|
|||||||
|
|
|
#4295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobiety w ciazy przyjmuja od razu nigdy nie czekalam wiecej niz 10 minut, robia dokladnie badanie wole sie upewnic niz potem sobie pluc w brode ze nie poszlam poza tym znowu powiedzialam Tz ze mnie boli to na mnie krzyczy ze idziemy to sprawdzic. Cytat:
![]() zwlaszcza ze jednak ciaza dla mnie to nie jest 'wspanialy' czas i ze znosze ja zle ale wiadomo ze na nic sie nie nastawiam co ma byc to bedzie ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
on zyje tym ze jak ja rodze ma od razu urlop i ze bedziemy mieli pokoj rodzinny i ze bedzie z nami caly czas i watpie zeby mu bylo w glowie picie ale oczywiscie jak po miesiacu bedzie chchial wypic cos to nie ma problemu Szczerze to ja juz bym wolala urodzic niz sie martwic teraz kazdym bolem porodu sie nie boje nie nastawiam sie na nic co ma byc to bedzie byle by odbylo sie bez komplikacji i mala byla cala i zdrowa ooo u Ciebie przenoszone 2 tygodnie a u mnie mama cala trojke przed terminem 2 tygdonie urodzila ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() A Ty z moim Tz moglibyscie sobie piatki przybic on tez ostatnio prawie same rozowe rzeczy kupuje
|
||||
|
|
|
#4296 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mojego TŻ we wszystkie weekendy w 'sezonie weselnym' nie ma w domu i modlę się o to, żeby tylko nie rodzić w weekend Wtedy to chyba po teścia zadzwonię, bo mój tata w panikę od razu wpadnie. Ciekawe jak to będzie... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
#4297 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Godzinę nadrabiałam!
Byłam w laboratorium, a potem odwiedziłam komis dziecięcy. Kupiłam 15 pieluch tetrowych za 15zł ![]() Był też ten konik, ale lew wygrał Cytat:
Cytat:
Poród w wodzie też był na tym filmie i przebiegało to łagodniej, ale dłużej niż na sucho. Rodząca chyba przyjechała na ten poród przed kamerą prosto od fryzjera, bo miała taki fryz zrobiony i loczki, a po kilku minutach wyglądała jak zmokła kura Film był stary i przypominał angielski sitcom - pierwsza część: poród domowy. Kobieta pojękuje, kręci biodrami, nad nią położna, a mąż wraca z kuchni i wcina kanapkę Kolejne części nie były drastyczne, chociaż mąż zakrywał oczy Mamamarta, pewnie masz rację. Teraz sobie popłaczę, ale do porodu oswoję się z tym strachem i będę silniejsza ![]() Cytat:
Cytat:
No i pięknie się zachował po porodzie Cytat:
A kasa raz jest raz jej nie ma. Nawet jakby Cię było stać na wszystkie zabawki świata, to nie wolno dziecka tak rozpuścić Chyba wszystkie się tym przejmujemy, że z czymś nie podołamy. Co do pępkowego, to nie wyobrażam sobie męża na kacu w szpitalu Chociaż już ekipa stara i tyle nie pije TŻ na pewno by posprzątał. Po kawalerskim mieszkanie lśniło Jednak wolę nie myśleć jak wielki zrobili chlew ![]() Jak będę w szpitalu, to mąż musi być pod telefonem, a w ciągu dnia mobilny. No i mój pobyt nie musi wypaść w weekend. Dlatego wolę, żeby poszedł z kumplami na miasto. To nawet lepiej, bo nie będą imprezować do rana, a w domu to może się przeciągnąć. Cytat:
To u was trzeba prosić kuriera o wniesienie? Do mnie zawsze się gramolą na 3p. Cytat:
Od tamtej pory ćwiczę mięśnie Kegla ze 2 razy dziennie. Sorry, za taki opis, ale może się komuś przyda ![]() Cytat:
Cytat:
niby tak Jak wczoraj płakałam nad tymi rozstępami, to mąż pocieszał, że jeszcze jedno dziecko i wszystko wróci do normy Od razu zapowiedziałam, że w takim razie kasa z becikowego pójdzie na spiralę
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia
dla tżNa mnie po wyjściu ze szpitala czekał ogromny bukiet kwiatów Dziewczyny co w końcu kupujecie do kąpieli? Byłam przekonana do oilatum, a teraz już sama nie wiem
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sroka poleca płyn do kąpieli z Flos Leku albo z Rossmana jak Kasia napisała. Nie wiem czy kurier powinien wnosić na piętro paczki. Czy to jego dobra wola ;-)? Fura stoi w pokoju czeka na Tz na złożenie ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Lilka_vanilka ale ci się udało supet łupy w super cenach. ButterBear do mnie tez ciuszki mówią kup mnie kup ;-). Śliczne brawo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z łóżeczkiem to wiadomo. Ja kładę tylko prześcieradło, a dziecko w śpiworek. Sara, ja jestem nastawiona na serię Ziajki. Płyn do kąpania podobno nie odbiega jakościowo od Oliatum itp. Kupiłam sobie płyn do kąpieli o zapachu gumy balonowej i teraz już całkiem pokochałam Ziaję
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam do kąpania z Hippa Koleżanka ma z Musteli i bardzo polecała bo mówiła, że ślicznie pachnie dzidzia po nimCo do łóżeczka to ja normalnie będę zakładać ochraniacz Zresztą ja będę na przykład przykrywać jak będzie chłodniej kołderką albo kocykiem bo twierdzę, że dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi, bez przesady... ale jak widać każdy ma inną szkołę i znowu co mama to opinia
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu ale mnie te prasowanie pieluch wykonczylo
![]() Dobrze ze się za to wcześniej wzięłam bo później bym nie dała rady i tak ledwo podolalam ![]() Teraz leżę w łóżku i się nie ruszam
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się, że już masz to za sobą, mnie czeka cała sterta ciuszków do prasowania, kilka kompletów pościeli, około 20 pieluch, 4 rożki i kocyk ale to jak się zrobi chłodniej |
|
|
|
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
||
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat prasowalam 20 pieluch i padlam na jutro zostawiłam przescieradla resztę ciuszków i pościele i kocyk i koniec wszystko wyprane wyprasowane czeka na księżniczkę dumna jestem ze sama podolalam
|
|
|
|
|
#4308 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
bylam na mieszkanu a panowie nadal plytki klada na podloge
skoncza najwczesniej do konca przyszlego tygodnia (( ohhh ja myslalam ze do koncaq tego![]() Cytat:
) Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Musze spadac, bo moj szkrab marudzi ze chce ogladac pociag tomek na komputerze, ehhhh a ma dopiero 4 lata i sam sobie po you tubie zasuwa, nawet umie naisac po angielsku THOMAS CHASE DIESEL przerazajace...
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
tz na mnie krzyczy ze mamy iść ale ja nie mam siły poza tym od godziny
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I szybko się za wszystko zabraliście Łóżeczko nieskręcone, materac leży w folii niewywietrzony, ciuszki i reszta niepoprasowane, wanienka, wózek, fotelik i jeszcze kupa innych rzeczy stoi u moich rodziców w workach, ogólnie wszystko jeszcze mamy popakowane... Muszę się zebrać w sobie i się za to wszystko wziąć A no i te nieszczęsne koszule kupić
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamamarta2010 a to nie wiedziałam o tym ze kurier do 30 kg musi wnieść. Dzieki za info;-)
A to fakt jak skurcze będą regularnie to wtedy też jedziemy hop siup do szpitala;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Teraz dzieci są mądrzejsze od rodziców hiii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja własnie jak ostatnio byłam w lumpku to same rzeczy dla dziewczynek widziałam Stwierdzam z przykrościa że dla dziewczynek są dużo fajniejsze rzeczy..... |
|
|
|
|
#4314 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Taka niespodzianka bardzo by mi się spodobała, po cichu liczę, że Tż o czymś pomyśli. Ale jeśli nie, to wiem że i tak będę zadowolona- mieszkanko będzie lśnić, wszystko będzie ładnie gotowe na nasz przyjazd- mój Tż właśnie tak wyraża swoją miłość. Choć czasami i jemu wpada do głowy jakiś fajny pomysł, ale trochę w innym stylu niż płatki róż, baloniki i transparenty ![]() ![]() Cytat:
Ale wiesz co, to nie jest tak że oni powinni nam dziękować za poród. Myślę, że to bardziej docenienie swojej kobiety, tego co przeszła, że nie było jej łatwo przez cały ten czas. Taki gest miłości po prostu ![]() Cytat:
kurczę ja nie mam gdzie łowić takich perełek eh..Cytat:
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupyNie ma co płakać mi się pojawił na cycku ![]() haha |
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4318 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
corcie rodzilam przez cc, ale bylam wczesniej 2 tygodnie w szpitalu i nie mialam do czynienia z takimi niespodziankami jak wy! A teraz sobie pomyslalam, ze jakby mi odeszly wody w domu i przed terminem kolejnej cesarki, to byl sie ses...la ze strachu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupilam na poczatek z Hippa, a pozniej przeskoczymy (z czasem) na te z Rossmanna. |
|||
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie dziewczyny że macie takich romantycznych mężów...Mój do romantyków raczej sie nie kwalfikuję i nie liczę dosłownie na nic. Raczej w inny sposób okazuje swoją miłość...Ale ja też do romantyczek nie należę, więc absolutnie mi to nie przeszkadza...Jak by tak było wybrała bym sobie męża romantyka
co do bólu brzucha, strasznie nisko dzis czułam kłucie...ale nie był to ból nie do wytrzymania. Ja też czasem sie boję, ze nie bede wiedziała, ze to już sie zaczęło
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-12 o 16:24 |
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chyba mam ogromny brzuch, bo dzisiaj gdzie sie nie ruszylam, wszyscy mnie przepuszczali w kolejce!
Az sie glupio z tym czulam, a jedna pani nawet mi powyjmowala zakupy z koszyka, zebym sie nie schylala! Dzisiaj zostala mi przywrocona wiara w ludzi!!! ... albo tak zle wygladam...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

, rownie dobrze mogłabym dziekowac Tz za to ze mnie zapłodnił
Ja raczej się na nic nie nastawiam od tż-ta, to nie ten typ niestety

dla męża.

Wtedy to chyba po teścia zadzwonię, bo mój tata w panikę od razu wpadnie. Ciekawe jak to będzie... 

Chociaż już ekipa stara i tyle nie pije