|
|
#2341 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część IX
Cytat:
Będę musiała niedługo zacząć proces odstawiania cholery od mleka.
|
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moich kotów też nie widzę jak piją. Kotka musi wypić krew z barfa jak chce zjeść mięsko Wczoraj był dzień pastwienia się nad zwierzętami: kąpiel i obcinanie pazurków
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak je mokre to nie pije, całą wodę sobie w pożywieniu naturalne zapewnia Dlatego dolewam moim dodatkowo do jedzenia, bo samą mokrą by było 160 ml, a potrzebują 200 (wychodzi 57 ml / kg). Po co kąpiesz kota, tyranie Ty?
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i pranie futra czasem nie zaszkodzi. Dzisiaj taki śliczny kiciuś Muszę ten szampon z Furminatora przetestować w końcu. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Mokre z wodą, tak jak mówi Kretka i nie trzeba się martwić Kot pije i sam o tym nie wie
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
Moje koty dalej wody nie piją :/ Dostają mleko, od razu wypijają, rosołek, tego nie chcą pić. Ale jak rosołek jest pełen gotowanego kurczaka to natychmiast znika a kurczak zostaje częściowo. Nie rozumiem tego, ale lepsze to niż żeby nic nie piły.
Mogę im tak dawać ok 150g puszki na głowę dziennie i na jeden posiłek gotowanego kurczaka? Czy to zbyt mało wartości odżywczych jednak ma? Dzisiaj się ochłodziło, koty szaleją, a ja tylko płaczę z bólu bo leżę z odsłoniętymi udami a one po nich biegają bez przerwy z ostrymi pazurkami. Obcinaczka się zgubiła
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(na rower będę miała już pokrowiec). Raz na pół roku nie zaszkodzi. Najlepszy sposób żeby zmusić kota do uspokojenia się? Zrobić mu na nosie kropkę z oleju z łososia
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w kocie uczula białko, które wydziela z potem, tłuszczem, śliną, itd. Nie sierść, jak się mówi Dlatego łyse koty mogą uczulać nawet bardziej niż usierścione.
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- może się zepsuć jak zle zapuszkowane jest. chyba jad kiełbasiany się wtedy nawet może wytworzyć
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie paczki przychodzą całe i zdrowe z zoo+
Raz była poobijana, bo mądrze zapakowali kilka rzeczy w wielki, długi karton, który ciężko było kurierowi w ogóle złapać, a w środku się wszystko latało.---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Jak poznać, że karma jest popsuta?
|
|
#2351 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Grubcio natomiast chlipał chętnie, więc o niego się nie martwiłam. Co ja się nakombinowałam, miski we wszelakich miejscach, ze wszelkich materiałów. A i tak na próżno. O prawie roku mamy fontannę klik i jest super. Postawiłam na szafce po której wchodzą na parapet (żeby im się przypominało) i piją oboje, Mała pije aż miło. Fajne w tej fontannie jest to, że ma różne poziomy, moje piją na zmianę ze wszystkich. Dbam o nią, wlewam wodę przefiltrowaną (nie tworzy mi się kamień), myję co tydzień (poidełko plus pompkę rozłożoną, żeby nic się nie zbierało, brzmi pracochłonnie, ale naprawdę zajmuje max. 5 min.), a na co dzień pamiętam o dolewaniu wody, żeby zawsze była tak 1 cm od brzegu. Jeden z lepszych zakupów Cytat:
).
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wierzę w ten nagły wzrost aktywności białka po kąpieli. To teora taka jak z myciem włosów: jak będziesz myć często to się będą przetłuszczać I łażą później takie klusiste małolaty
|
|
#2353 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie przy okazji puszek.
Miała któraś z Was Feringę? Zamówiłam w kwietniu pakiet próbny, niedawno otworzyłam i muszę przyznać, że nieprzyjemnie pachnie. Tylko Grubcio coś tam skubnął, Mała nie chce. Dam je bezdomniakom. Tylko nie wiem czy one tak mają, czy mi się jakieś "lewe" trafiły? Ale znowu mam róże smaki i wszystkie mają taki podśmierdujący zapach
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z 2-3 na 4 dni To nie jest nagły wzrost, po prostu mycie i tak nic nie daje przy alergikach, bo kot sobie nadrobi O to chodzi. Bo ludzie myślą "a, umyję sobie kota, nie będzie uczulał". Będzie. A czytałam takie porady dla alergików, żeby kota raz w tygodniu kąpać ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Nie rozpoznam takich małych różnic w zapachu czy wyglądzie, dla mnie to pachnie i wygląda ble nawet jak jest świeże
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super jest tak fontanna
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kometo - u nas zawsze są takie sucharki
Cytat:
Już jestem tak przeszkolona przez nią, że nawet jak śpię mocno, to jej wymioty (te takie odgłosy wydobywcze) mnie budzą. Zrywam się i biegnę tam gdzie urzęduje, bo na 100% wymiotuje na jakiś materiał Cytat:
|
|
#2358 |
|
Konto usunięte
|
Do tej pory to mi sie wydawalo normalne, ale pomyslalam, ze moze za malo pija, czy cos
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myję co drugi dzień. A teraz nawet i codziennie. Nie wyobrażam sobie łazić z kluskami. Sfinksy są kąpane raz w tygodniu i żyją. Nie uważam żeby to była wielka krzywda wykąpać kota w taki upał. Nie zrobiliśmy tego ze względu na alergie, ale dlatego, że było gorąco, koty były umorusane i przetłuszczone. Dzięki kąpieli pozbyły się trochę brudu, kurzu i tłuszczu z sierści.
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wydaje mi się, że dopóki koteł się wypróżnia regularnie i nie ma z tym problemów, to wszystko jest ok
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz tylko na narzutę na kanapie, więc ją do prania i tyle. Wycieraczkę zawsze można wymienić na nową Do ubrań dostępu nie mają, zasłon nie mam, broń boże. Zobaczymy jak będą haftowały w przyszłości ![]() Cytat:
Mam suche włosy, czwartego dnia wyglądają już dość nieświeżo i są lekko przetłuszczone - dlatego jest czas mycia, ale nie ociekają tłuszczem, nic z tych rzeczy. W dotyku można poczuć, że to już "ten czas", poza tym zaczynają się wywijać w nieludzkie strony od spania. A mam krótkie włosy, które szybciej się przecież przetłuszczają i miętolą niż długie.Moja mama ma bardzo krótkie (zapałka taka), naturalnie kręcone i suche włosy, myje raz w tygodniu, bo dopiero wtedy zaczynają wyglądać inaczej niż po myciu Rano tylko sobie loczki układa jakoś po ludzku i tyle
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
A wszystko można - wyprać, wyczyścić, wymienić. U nas właśnie częstotliwość czasem denerwuje, bo za którąś wymiana zarzyganej pościeli w jednym tygodniu człowiek w końcu łapie nerwa
dobrze, że przynajmniej wiadomo, że to faza. Jak teraz, bo upały
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-06-12 o 15:49 |
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Tak często Ci wymiotuje? To normalne?
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
trudno to tak naprawdę wymiotami nazwać, bardzie takie ulewanie to jest
już sie przyzwyczailiśmy. swego czasu była panika i sprawdzanie kota na wszystkie strony u weta, a teraz już wiemy, ze przyjdą upały, to będą nocne pawiki ![]() a że kot śpi z nami, to pawiki są na pościeli, chyba że rzutem na taśmę przesunę ją na kraj łózka, żeby wypawiowała na podłogę taki wodospad
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-06-12 o 15:55 |
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jedzeniem jej się ulewa czy sokami żołądkowymi? Jestem ciekawa czy jej to podrażnia przełyk?Na szczęście, póki co przynajmniej, nasze nie wymiotują, nie ulewają. Czasem im się odbije po jedzeniu tylko.
|
|
#2366 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnio pierwszy raz zapłaciłam z góry za paczę z zoo +. Pożal się boże jak to zapakowali. Na dole jedzenie, a na górę wsadzili ten największy jaki jest worek ze żwirkiem. Chyba nie muszę dodawać, że niektóre plastikowe puszki z karmą tego nie wytrzymały. Poza tym tych foliowych poduszek dali bardzo mało i wszystkie popękały pod ciężarem tego żwirku.
![]() Wcześniej nie miałam takich akcji, jak zamawiałam za pobraniem.
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
a przeróżnie, częściej taka czysta ślina, ale czasem obiadek jak wprost pokrojony/wyciągnięty z puchy
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-06-12 o 16:19 |
|
|
|
#2368 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła do nas paczka. Kuweta jest ok, na razie stoi bez drzwiczek. Żwirek zaakceptowany mimo, że pierwszy raz. Ciekawa jestem jak będzie się zbylał i pochłaniał zapachy.
Paczka zapakowana elegancko, kurier b. miły(nowy jakiś), nawet karton do mieszkania mi wniósł i pomógł sprawdzić po ilu dniach zakładać kotu drzwiczki?
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byla kiedys biala wycieraczka pod balkonem... po ktoryms pawiu nie dalo sie jej juz doprac. Wyrzucilismy i nie ma.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Teraz jak dostanie testowo trochę kociego mleka to od razu wysypka kontaktowa jej wyłazi dookoła pyszczka.

Jak otwieram puszkę to albo przekładam do plastikowego pojemniczka, albo zakrywam puszkę taką pokrywką szczelną. Ale czy zamknięta się może zepsuć nie wiem. Kiedyś gdzieś czytałam na kocim forum, że ktoś miał popsute puszki od nowości 
(na rower będę miała już pokrowiec). Raz na pół roku nie zaszkodzi.