|
|
#2371 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koty - część IX
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
my wymieniliśmy standardowe wycieraczki na takie słomiane coś, jakby maty, bardzo łatwo się to czyści z pawi
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście takie rzeczy można kupić nowe ![]() Dziś kurier miał sporo do wniesienia na moje 3 piętro, prawie 60 kg I to sam, biedak. Wzięłam te przysmaki Cosmy, które są teraz w promocji za niecałe 4 zł i dziwne to takie, suche, dałam po jednym i zjadły, ale one prawie wszystko zjedzą. Lubią rybki w mięsie Dokas, najpierw wyżerają rybkę ze środka, a potem resztę Zajmuje je to na trochę przynajmniej.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-06-12 o 17:10 |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas mamy 4 piętro, do tego jak zamawiam to sam największy zwirek waży trochę, a do tego jeszcze zabawki, zarcie... do tej pory zawsze zostawiał pod drzwiami (co w sumie ok, bo nie ma obowiązku wnosić przez próg), ale już też dwa razy slyszalam przez telefon utyskiwania na ciężar i to 4. piętro. No kurczę, właśnie dlatego zamawiam kuriera
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie macie
ja największego szokensa przeżyłam jak raz otwieram a tu z moim żwirkiem babeczka połowę mniejsza ode mnie. ta akurat nie narzekała
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jakby pan kurier nie chciał mi wnieść paczki na górę to bym odmówiła przyjęcia i niech sobie z nią wraca
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
U nas tak było z poprzednim kotem, najulubieńsze jedzenie po prostu łykał a potem rzygał. Poskutkowało dawanie mu po łyżeczce.
|
|
|
|
#2379 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wręcz jak nie zamawiałam nic przez miesiąc, to jak się pojawił, to śmiał się, że dawno nic nie było. Niestety od stycznia go nie widać ![]() Ale może dostał lepszą pracę ![]() Cytat:
Zdarza się, że narzekają lub coś tam mamroczą pod nosem, że ciężkie, ale puszczam to mimo uszu. Co poradzę, taka praca, paczka nie przekracza dozwolonych wartości, więc to jest w zakresie ich obowiązku.
|
|
|
#2380 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy sie nie przytuli sama z siebie, na kolanach nigdy u nikogo niw spala..
|
#2381 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec narzekac nie mial na co:p kot juz ogarnal drzwiczki^^ kiedys zamawialam łóżko do masażu (ok 15kg) i kurier wnosil bez zajakniecia na 10te bo awaria windy byla. i jeszcze szczesliwy bo mu napiwek dalam. Generalnie on zawsze taki spoko.(kurier ups) Wysłane z mojego samsunga s4
|
|
#2383 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kurna. Kupiłabym jej kiedy zamykaną kuwetę, ale przy jej zamiłowaniu do polegiwania w tej odkrytej co pewien czas, zamkniętą bankowo uzna za swój domek Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2014-06-12 o 19:54 |
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
co do owocow... spadl mi kawalek arbuza. nim sie obejrzalam kot to zezarl. panikowac??
Wysłane z mojego samsunga s4
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a, dawkowanie to mamy opanowane od dawna ![]() jak lubi, to je szybko i bez gryzienia, a potem pawiuje, to jest standard, nawet upału nie trzeba super, zdolniacha
|
|
#2386 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Raczkowanie
|
Mój kot jest pazerny, własnie podkradł trochę sałaty. Zaszkodzi mu to czy sałata jest bezpieczna?
|
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
co za dzień, co te koty dziś jedzą
|
#2389 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Strasznie się upierasz przy tym mleku. Mleko jest dobre dla osesków. Koty mało piją wody, najłatwiej spożywają ją z jedzeniem, dlatego sucha karma nie jest taka dobra. Z mojej strony polecam topienie chrupek w glucie z siemienia lnianego lub wodę z gotowania mięsa (bez przypraw). Jeśli się odwodni, to czeka ją kroplówka. Odwodni się jednak równie prędko częstymi wymiotami. Póki nie odstawisz mleka, nie dowiesz się, czy mogło być przyczyną problemów. Cytat:
Lepszy dom w paście niż sraście ![]() Cytat:
![]() Moje też nie wymiotują kłakami. Ostatnio zaczęłam wprowadzać kocurowi suchą karmę i raz zwrócił, ale po 3 tygodniach na mokrej, z małą ilością ruchu, miał prawo. Na razie leczenie wyniosło 700 zł.
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Malla maselko to rarytas. Olej z lososia to pskudztwo, kotrym jak sie pacnie w nosek to cale futro kotu smierdzi.
|
#2391 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Póki co dałam jeszcze pół Sheby z łososiem, bo szkliła oczy i kładła się pod lodówką. Na razie bez sensacji, rozwala mi mieszkanie jak zwykle
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka strzykawka i dopajaj na sile. Az sie nauczy pic wode. I absolutnie zadnego mleka, bo jak sie zlamiesz i dasz jej mleko to dalej nie bedzie pic wody.
|
#2393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powrót do własnego zapachu, więc wylizanie się Jak mi Flo raz wpadła do wody to się myła kolejne 20 minut w tym miejscu. Jak zamoczą łapkę czy coś to jest to samo. Więc umycie kota nic nie da na alergeny.Cytat:
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-06-12 o 23:34 |
||
|
|
|
#2394 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Sfinksy mogą uczulać, ale właśnie dzięki temu, że są często kąpane, robią to bardzo rzadko. Jeśli chcesz to wytłumaczyć wyjątkiem od reguły, to znajdź jakieś jej potwierdzenie. Tak, na szczęście puszek nie trzeba mrozić. Byle tylko kot jadł karmę otwartą np. dzień wcześniej. Moja devonka ma rok i zachowuje się, jakby była kociakiem. Przywykłam do jej głupawek 50x dziennie. Dasz radę.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-06-13 o 00:10 |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale co się dzieje, to katastrofa. Aktualnie odkryła, że dywanik w łazience ślizga się, jak go mocniej popchnąć. co siedzę w pokoju, to rwetes. Idę do łazienki - kładzie się na kafelkach z miną niewiniątka "patrz jaka jestem grzeczna! ". Jakbym to miała mieć codziennie, to chyba bym jechała na psychotropach albo podsypiała w ciągu dnia ze zmęczenia ![]()
|
|
|
|
|
#2397 |
|
... choć nie Westwood
|
Mojej codziennie coś strzela do głowy i lata z ogonem wiekszym od niej
a roku jeszcze nie ma.No własnie, co do tego roku. Bedzie on za lekko ponad miesiąc i pańcia planuje wypaśny drapak. Do 300 zł. Wysoki, może być do sufitu. Co polecacie?
|
|
#2398 | |
|
Konto usunięte
|
Notabene, jak to jest wtedy z ta trawa? Nie wyrzyguja jedzenia wtedy? Daje sie przed jedzeniem?
---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
400g karmy w pojemniczku lub w foliowym torebkach śniadaniowych chyba by Ci się zmieściło?
Cytat:
Czyli jak się kota raz na parę miesięcy (nie mówię tutaj o codziennym czy co tygodniowym kąpaniu! bo to logiczne, że nie będzie nadmiaru tego tłuszczu z białkami uczulającymi przez ten króciutki czas) wykąpię to ma się alergeny z głowy i jest się szczęśliwym alergikiem? W takim razie ok, koty można kąpać. Na pewno jak już się do tego przyzwyczają to nie będzie dla nich nieprzyjemne, człowiek też się może do wszystkiego przyzwyczaić Mało alergiczni są w ogóle tacy ludzie, kot wydziela białko nie tylko poprzez skórę (CHYBA), wszędzie zostawia alergeny, więc jak im wystarczy wykąpanie kota to i tak jest nieźle. Cytat:
Cytat:
Jeszcze tego z moimi nie próbowałam, z dnia wcześniej zjedzą, ale takim 4-dniowym hardkorem to nie jestem ![]() Według mnie przy braku stosownych funduszy i mało wymagającym kocie, który ze jedzenie z lodówczy czy z zamrażarki lepiej kupować duże puszki. Cytat:
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-06-13 o 07:51 |
||||
|
|
|
#2400 |
|
Konto usunięte
|
Teraz to sie droczysz.. pisalas, ze nie wymiotuja, a idzie druga strona, wiec u Ciebie to bezpieczne.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Wrzucałam mu zabawkę do środka, żeby ogarnął że drzwi się otwierają. Zadziałało

". Jakbym to miała mieć codziennie, to chyba bym jechała na psychotropach albo podsypiała w ciągu dnia ze zmęczenia