Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-12, 18:36   #2311
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Witam już jako żona. Jesteśmy przeszczęśliwi. Tempo jest teraz takie, że nie wyrabiam. Mąż się wprowadza. Jest super. Relacja pojawi się za jakiś czas w klubie jak się ogarnę

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 18:52   #2312
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witam już jako żona. Jesteśmy przeszczęśliwi. Tempo jest teraz takie, że nie wyrabiam. Mąż się wprowadza. Jest super. Relacja pojawi się za jakiś czas w klubie jak się ogarnę
Gratki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 19:19   #2313
fascinata
Raczkowanie

Jestem po pierwszej przymiarce sukni Okazało się, że gorset trzeba w całości zmniejszyć, bo od grudnia schudłam....

Okazało się również, że mój boski długo wyczekiwany stanik raczej nie będzie ze mną podczas ślubu i wesela - sukienka jest bardziej wycięta niż sądziłam i po prostu podczas tańca biustonosz mógłby się wysunąć Panie w salonie zaproponowały mi wszycie poduszeczek w suknię. 10 lipca kolejna przymiarka - ciekawe jak to wyjdzie

Teraz szukamy w promocji jakiś soków/nektarów ale na razie nic ciekawego nie ma

Jeśli chodzi o wina, to na około 130 osób kupiliśmy 25 butelek El Sol (białe, różowe i czerwone półsłodkie). Mam nadzieje że wystarczy
Stary 2014-06-12, 20:04   #2314
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o wina, to na około 130 osób kupiliśmy 25 butelek El Sol (białe, różowe i czerwone półsłodkie). Mam nadzieje że wystarczy
Mamy takie samo wino. My na 80 osób kupiliśmy 15 butelek - po 5 z każdego koloru.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 20:09   #2315
marlenqa22
Zadomowienie

Paula i Liana cudowne relacje

Bardzo ale to bardzo się wzruszyłam!!! tak bardzo Wam zazdroszczę!

Active- świetnie że w końcu udało się zamówić obrączki! gratulacje pamiętam że pisałaś jakie mieliście z tym problemy..

Magdalenka- czekamy na relację!!

Pysia- śliczne te spinki

Paula- album absolutnie przecudowny!!

A u mnie- dzisiaj byłam wraz z Tż i moimi rodzicami na sali na spotkaniu z właścicielką.
Ustaliliśmy trochę spraw, okazało się że sala zapewnia ciasto ale tylko na wesele, ciasto dla gości do domu trzeba w swoim zakresie.
Zdecydowaliśmy się zamówić takie sękacze miniaturki dla każdego
Właścicielka zaproponowała też nam lody, oczywiście za dopłatą, nie pamiętam w jakiej wysokości ale stwierdziliśmy że to super pomysł, będzie ciepło, ja sama lody uwielbiam i jak są na weselu to się cieszę

Słodki stół i wiejski stół będą stały w takiej wnęce bo niestety nie zmieszczą się na sali, bo gości jest za dużo.

Widzieliśmy menu ale mamy wybrać 15 lipca. Jestem zadowolona bo na szczęście w piątek nie ma żadnego wesela także na spokojnie przyjedziemy, rozstawimy winietki i przyczepimy rozkład stołów.
Numerki na stół dostaniemy gratis, tak samo dekoracja sali jest w cenie, będą różowe róże i świece.

Moja mama biedna prawie płakała a w drodze powrotnej nic się nie odzywała, jest mega przerażona chyba

Nie znaleźliśmy jeszcze mieszkania, ciągle jest coś nie tak, a to drogo, a to bez mebli, a to zła lokalizacja. Ale wierzę że w końcu się uda.

W poniedziałek mam rozmowę o pracę i bardzo mi zależy na tej pracy więc trzymajcie kciuki

Czeka też nas spowiedź, Tż się ociąga ale powiedziałam że idziemy po niedzieli i już

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 20:28   #2316
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Jestem po pierwszej przymiarce sukni Okazało się, że gorset trzeba w całości zmniejszyć, bo od grudnia schudłam....
A jak ogólne wrażenia z przymiarki? Zadowolona?

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość

Active- świetnie że w końcu udało się zamówić obrączki! gratulacje pamiętam że pisałaś jakie mieliście z tym problemy..

A u mnie- dzisiaj byłam wraz z Tż i moimi rodzicami na sali na spotkaniu z właścicielką.
Ustaliliśmy trochę spraw, okazało się że sala zapewnia ciasto ale tylko na wesele, ciasto dla gości do domu trzeba w swoim zakresie.
Zdecydowaliśmy się zamówić takie sękacze miniaturki dla każdego
Właścicielka zaproponowała też nam lody, oczywiście za dopłatą, nie pamiętam w jakiej wysokości ale stwierdziliśmy że to super pomysł, będzie ciepło, ja sama lody uwielbiam i jak są na weselu to się cieszę
mieliśmy, dobrze pamiętasz, ale na szczęście już wszystko dobrze
za załatwione sprawy na sali A mama już w porządku, czy przeżywa?
za pracę
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 20:31   #2317
fascinata
Raczkowanie

W sobotę idę na próbną fryzurkę i mam dylemat Oczywiście podpytam babeczki co wg niej najlepiej do mnie pasuje, ale co sądzicie o moich pomysłach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzura 2.jpg (24,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura 3.jpg (29,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura 4.jpg (38,5 KB, 250 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura 5.jpg (21,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura 6.jpg (43,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura 7.jpg (27,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura 8.jpg (30,4 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-06-12, 20:58   #2318
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie mogę się jakoś zebrać, żeby iść do poradni, tż dzwonił do jednej warszawskiej, z parafii blisko nas, i terminy mają wolne dopiero w sierpniu, a mój proboszcz się domaga NA JUŻ ja nie wiem, jak ja to ogarnę, u nas, w okolicach gdzie bierzemy ślub, jest poradnia, która nie ma nawet nr telefonu, a przychodzi się z ulicy, bez zapisów. I przyjmują w I i III niedzielę i czwartek miesiąca, co nam nijak nie pasuje, poza tym możemy pojechać ponad 100km na darmo, bo może się okazać, że przed nami "w kolejce" jest sporo par. Normalnie jak do lekarza na NFZ, tylko że się płaci i nie można zadzwonić

Jeśli nie jest to problem dla was dojechać poza Warszawę (południowy-zachód), jeśli nie macie samochodu dojazd z Warszawy jest idealny. Z centrum jakieś pół godziny tylko. mogę podać Ci numer do babeczki gdzie my byliśmy. Terminy ma niemalże z dnia na dzień. Napisz mi prywatną wiadomość to podam nr Aaaa no i nic się nie płaci

Czy myślicie, że jak zadzwonię zapytać się czy przyszła już moja suknia, to wyjdę na nadpobudliwą desperatkę ?

Chyba jesteśmy w czarnej d... z zaproszeniami, na 91 sztuk zostało nam jeszcze 28

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-06-12 o 20:59
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 21:01   #2319
monidot
Zadomowienie

aniuska18032piękny bukiet wybrałaś

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
czekooczekolada My nie musieliśmy mieć aktualnego odpisu aktu urodzenia mieli te info w bazie, także może lepiej zadzwoń i zapytaj, szkoda żebyś wydawała niepotrzebnie pieniądze :P my także dzwoniliśmy przed pójściem
My też nie musieliśmy. Oboje urodziliśmy się w tym samym mieście w którym ślub bierzemy i nasze akty urodzenia byly w bazie.

velika piękna suknia, wyglądasz ślicznie

Liana gratulacje, Wszystkiego najlepszego dla Was na Nowej Drodze Życia

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
monidot my na 100 osób mamy 50 butelek wina Mam paski Crest TE
Aż tyle butelek wina na 100 osób? Dziękuję za link do pasków

marlenqa22 gratuluję załatwionych spraw

My mamy ślub na 17. W moim rejonie śluby robi się między 16-18. Rzadko kiedy są wcześniej. Czyli jak mówicie co rejon to obyczaj
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 21:04   #2320
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
super bije z tego postu szczęście! czekamy na relacje!

dziewczyny ja dziś przypadkowo znalazlam muchę dla TŻ i choć ma juz jedną czarną to ta skradla moje serce komplet z poszetka kosztowal cale 40zl wiec wzięłam co sądzicie? bo TŻ jeszcze nie widział na żywo

Wysłane z mojego GT-I8260
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140612_111107.jpg (32,4 KB, 41 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2014-06-12 o 21:26
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 21:27   #2321
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie na 35 osób, poszło pół jednej butelki słodkiego, które sama wypiłam I pół półwytrawnego, które wypił świadek Jak podchodziłam i mówiłam, że stolik, winko różne, to każdy mówił, że nie bo pije wódkę
Na poprawinach też tylko 1 butelka poszła, więc sporo dla mnie zostało
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 21:47   #2322
bardorja
Zadomowienie

Odbijając lekko od naszego tematu- dziś MECZ ! BRAZYLIA- CHORWACJA !!!! Nie lubię piłki nożnej ale przez mojego tż wpadłam w piłkoszał
BRAZYLIJAAAA
Lego
Hahahaha sory za spam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 22:44   #2323
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno cudowne uczucie, takie prawdziwe wspólne życie jako mąż i żona jeszcze więcej szczęścia

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 22:48   #2324
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
W sobotę idę na próbną fryzurkę i mam dylemat Oczywiście podpytam babeczki co wg niej najlepiej do mnie pasuje, ale co sądzicie o moich pomysłach?
Z zaproponowanych najbardziej podoba mi się ta:

mojakaren - super mucha
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 22:53   #2325
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
moja cała rodzina i znajomi potwierdzili jedynie od TZ rodzina nie potwierdziłą jeszcze
hehe do nas nikt nie dzowni póki co więc pewnie będę dzownić do wszytskim po kolei Dobrze że mam 700 minut w końcu się do czegoś przydadzą:P

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie - jak wygląda degustacja menu weselnego? Czy degustujecie wszystkie potrawy, czy tylko wybrane? Mamy mieć degustację, naszej pani manager nie ma i nie będzie (sprawy rodzinne), wszystko załatwiamy z kuchnią - ja nie wiem, jak to powinno być
Kochana my z menu przykladowego które dostaliśmy mamy wybrać co chcemy sporbować z każdego dania po 1 szt - czyli ejdna przystawka , zupa , 2-danie itd . Jeśli chcielibysmy więcej to jakaś dopłata, Przed umówionym spotkaniem mam wysłać emaila i podać co chcemy spróbować

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

21klaudyna a ja właśnie mam podobny problem - siostra TŻ ma ślub dwa miesiące przed nami, zapraszamy ich teraz i myślałam, żeby jednak zostawić ją z panieńskim nazwiskiem .. w momencie zapraszania nazywa się jeszcze po staremu .. dylemat mam teraz

Zostaw ją z panieńskim . Ja chcialam być miła;P a wyszło jakbym byla nadgorliwa Lepiej nie uszczęśliwiać ludzi na siłe:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 22:56   #2326
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wracam do Was z relacją z 24 maja dopiero się ogarniam z tematem bycia żoną, ale jest wspaniale i wszystkim polecam !!
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
piękna relacja dzień pełen przygód, ale dzięki Tobie coraz bardziej się przekonuję, że nie ma co dokładnie planować wszystkiego i wszystkim się przejmować, bo każdego nie uszczęśliwię, a tylko sobie głowę niepotrzebnie będę zaprzątać dziękuję
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
A macie coś takiego jak gorączka przedślubna?? Wszyscy mi o tym mówią, nawet kuzynka Tż, że przed ślubem są kłótnie bo jest nerwówka. U nas miłość kwitnie, nie pamiętam kiedy się ostatni raz o coś kłóciliśmy Im bliżej wesela tym bardziej się zbliżamy do siebie tż stał się bardziej uczuciowy Jestem mega szczęśliwa
Co prawda jak jakiś debil załatwiałam sprawy ślubne z początkiem roku a niektóre już w tamtym roku. Śmiali się z nas, że do urzędu pędzę w marcu złożyć papiery a wesele w sierpniu. Kumpela ma wesele początek sierpnia a jeszcze obrączek nie ma zamówionych a my we wtorek odbieramy. Tylko, że my teraz żyjemy pełna labą a oni muszą wszystko na szybko ogarnąć i chyba stąd się biorą te wszystkie nerwy
my się kłócimy tylko przy zakupach, czyli właściwie już kończymy ale to dlatego, że ja mam za dużo karteczek, TŻ sobie co innego w głowie wymyśli i jakoś nie ma jak tego skonsultować
Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Moja kuzynka miała ślub na 13 i gości o 5 30 musiała wyganiać z sali:P My mamy na 11 i nagle teściowa się obudziła teraz że Ona chciała później i ma do mnie żal a wcześniej nic nie mówiła

Świetna relacja
a że tak zapytam, to teściowa ślub bierze czy Wy?
my mamy na 15.30, ja chciałam na 16-17, ale w kościele jest adoracja
co do wtrącania się osób różnych, to moja mama ostatnio do mnie mówi, że chodzą ploty, że ona mnie zmusiła do kościelnego ślubu, na co ja mało ze śmiechu nie padłam, bo ona jak się dowiedziała, że kościelny będzie to powiedziała tak:"Przekaż K. żeby nie oczekiwał, że ja do jakiejś spowiedzi pójdę czy coś" moja mamcia jest antykościelna, tak jak ja, ale skoro TŻ się uparł to się zgodziłam
Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Mamy takie samo wino. My na 80 osób kupiliśmy 15 butelek - po 5 z każdego koloru.
o dzięki dobra kobieto, bo jestem właśnie na etapie knucia ilości tegoż trunku, więc jutro pojadę

dziewczynki co sądzicie o takim biżu do sukni? do tego jest bransoletka, a kolczyki małe perełki wkrętki? dla przypomnienia moja SUKNIA
Stary 2014-06-12, 22:58   #2327
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

pomóżcie laski, bo chyba się na te bialebuty zdecyduję, ale nie wiem jaki obcas wybrać SZPILKA czy SŁUPEK ??
Słupek!

Szklaneczka super relacja, mega szczegółowa. Miło że wpadłaś z relacją i zdjęciami po tak długiej nieobecności Wyglądaliście przepięknie, wszystko super!

Opium bardzo ładne te paznokcie! Ja tez mam hybrydę, mleczny róż z odrobiną brokatu a paznokcie ciut krótsze. Ale wygląda to naturalnie, co prawda dzisiaj jeden mi pękł troszkę, leciutko podpiłowałam i nałożyłam bezbarwny lakier. Jestem mega zła bo zapłaciłam za nie 100 zł!!! I po 2 dniach pękł...

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Ja mam też takie zdanie jak Opium - na dzień ślubu nie zostawiam już żadnych prac . Mamy dekoratorkę więc ona zajmie się salą i jedyne co to odbierzemy bukiety ale to po drodze od fryzjera.
Ślub mam o 15 - wychodzę z założenia że płace takie straszne pieniądze za ten jeden dzień to chce aby ten dzień trwał jak najdłużej.
Ja myślałam że w dniu ślubu będę się nudzic. Ślub na 16, fryzjer na 9 a MUA na 10.15. Od 11 będę wolna i co dalej... Ale musze podjechac na salę zawieźc rzeczy, wcześniej nie chcę bo boję się że gdzies to zaginie w akcji, w piątek jest bal gimnazjalny więc to byłoby schowane gdzieś na zapleczu. Muszę zawieźc nasze rzeczy do hotelu gdzie będziemy spac 2 noce O 13 p[rzyjadą już kamerzyści więc czasu nie będzie za dużo. Po drodze jeszcze odebrac kwiaty.

iliy bardzo ładne obrączki!

Paula super relacja! Niestety na zdjęcia się nie załapałam ale na pewno wyglądałaś pięknie!

say-hello za DJa! a szybke powinno dosłac nową

Pojutrze będę żoną Nie ma stresu, już dziś nie ma Dziewczyny w klubie wiedza, we wtorek odebrałam suknię i była za luźna w biuście, gorset odstawał. Panie w Madonnie twierdziły że tak ma byc, że jakby było ciaśniej to jak usiądę to będzie źle. Nigdy nie miałam sukni ślubnej, uwierzyłam że tak ma byc, podpisała i do domu. W domu płacz i lament bo rzeczywiście było źle. W dodatku babki miesiąc wcześniej wycięly mi tiulowy dekolt i nie obrobiły tego, materiał był dosłownie wygryziony i ręcznie wszyty. Na szczęscie zadziałała moja mama, kazała przyjeżdżac i poszłyśmy do jej znajomej krawcowej. Dziś odebrałam suknię, jest mega wykończona, wszystko poprawione!
TŻ u swoich rodziców, ja u swoich, wszystko gotowe, nic tylko czeklac do soboty

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 23:07   #2328
mojakaren
Zakorzenienie

klaudyna21 i tak zrobię dostanie zaproszenie z panieńskim nazwiskiem zwłaszcza, że ona (na miesiąc przed ślubem) nadal nie zdecydowała jak się będzie po ślubie nazywać

KaMilka4891 kolia - to jest to!
gdybym miala suknię z dekoltem to na bank wyskoczyłabym w jakiejś bogatej kolii

fascinata najładniejsza jest ta druga fryzura
moja też będzie na niej wzorowana

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-06-12, 23:09   #2329
Opiumalfa
Zakorzenienie

Kamilka boski ten naszyjnik. Skad?

Sent from my iPad using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 23:12   #2330
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ta 5 i 6 sa sliczne

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-12, 23:23   #2331
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny ja dziś przypadkowo znalazlam muchę dla TŻ i choć ma juz jedną czarną to ta skradla moje serce komplet z poszetka kosztowal cale 40zl wiec wzięłam co sądzicie? bo TŻ jeszcze nie widział na żywo
świetna mój nie chce dać się namówić, ale zobaczymy jak gajer przyjdzie
Cytat:
ja od dawna zakochana jestem w 5 i taką będę mieć, 2 bardzo podobna i też mi się podoba, 3 też super
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Czy myślicie, że jak zadzwonię zapytać się czy przyszła już moja suknia, to wyjdę na nadpobudliwą desperatkę ?

Chyba jesteśmy w czarnej d... z zaproszeniami, na 91 sztuk zostało nam jeszcze 28
a nie masz wyznaczonego terminu przymiarki? bo ja mam na 03.07 stawić się w salonie na pierwszą przymiarkę, więc się nie spinam, ale we wtorek uświadomiłam sobie, że po 1. muszę zaklepać sobie wolne na ten dzień, a po 2. przypomnieć mamie, żeby też gotowa była

my z zaproszeniami naprawdę poszliśmy na łatwiznę, rozdawaliśmy rzy każdej imprezie a tym co dalej to wysłaliśmy pocztą, bez żadnych ceregieli i tym sposobem zostało nam 1, na dwa tygodnie przed potwierdzeniem przybycia ale cioteczka powiedziała, że nawet jak jej nie dam zaproszenia do ręki to ona i tak przyjdzie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Słupek!

Opium bardzo ładne te paznokcie! Ja tez mam hybrydę, mleczny róż z odrobiną brokatu a paznokcie ciut krótsze. Ale wygląda to naturalnie, co prawda dzisiaj jeden mi pękł troszkę, leciutko podpiłowałam i nałożyłam bezbarwny lakier. Jestem mega zła bo zapłaciłam za nie 100 zł!!! I po 2 dniach pękł...

Ja myślałam że w dniu ślubu będę się nudzic. Ślub na 16, fryzjer na 9 a MUA na 10.15. Od 11 będę wolna i co dalej... Ale musze podjechac na salę zawieźc rzeczy, wcześniej nie chcę bo boję się że gdzies to zaginie w akcji, w piątek jest bal gimnazjalny więc to byłoby schowane gdzieś na zapleczu. Muszę zawieźc nasze rzeczy do hotelu gdzie będziemy spac 2 noce O 13 p[rzyjadą już kamerzyści więc czasu nie będzie za dużo. Po drodze jeszcze odebrac kwiaty.

Pojutrze będę żoną Nie ma stresu, już dziś nie ma Dziewczyny w klubie wiedza, we wtorek odebrałam suknię i była za luźna w biuście, gorset odstawał. Panie w Madonnie twierdziły że tak ma byc, że jakby było ciaśniej to jak usiądę to będzie źle. Nigdy nie miałam sukni ślubnej, uwierzyłam że tak ma byc, podpisała i do domu. W domu płacz i lament bo rzeczywiście było źle. W dodatku babki miesiąc wcześniej wycięly mi tiulowy dekolt i nie obrobiły tego, materiał był dosłownie wygryziony i ręcznie wszyty. Na szczęscie zadziałała moja mama, kazała przyjeżdżac i poszłyśmy do jej znajomej krawcowej. Dziś odebrałam suknię, jest mega wykończona, wszystko poprawione!
TŻ u swoich rodziców, ja u swoich, wszystko gotowe, nic tylko czeklac do soboty
no jutro mam ostatni dzień na zamówienie butów, a próbki nie przyszły, chyba zamówię je na pałę, ewentualnie zrezygnuję w trakcie no i chyba stanie na słupku, bo ja łamaga jestem, a głosy rozłożyły się praktycznie po równo

co do pazurka, to leć z reklamacją, powinna Ci to poprawić

jak czytam co masz do załatwienia w dniu ślubu i przygody z suknią to aż mnie ciary przeszły, ja się już doczekać nie mogę, ale z drugiej strony jak już wszyscy pojadą to usiądę i uświadomię sobie, że nie mam co ze sobą zrobić (uczyć się na obronę powinnam ), taki kac poślubny będzie, jak po książce, kiedy ją skończę to nie wiem co mam robić

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
klaudyna21 i tak zrobię dostanie zaproszenie z panieńskim nazwiskiem zwłaszcza, że ona (na miesiąc przed ślubem) nadal nie zdecydowała jak się będzie po ślubie nazywać

KaMilka4891 kolia - to jest to!
gdybym miala suknię z dekoltem to na bank wyskoczyłabym w jakiejś bogatej kolii

fascinata najładniejsza jest ta druga fryzura
moja też będzie na niej wzorowana
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Kamilka boski ten naszyjnik. Skad?

Sent from my iPad using Tapatalk
dzięki dziewczyny, komplet kosztuje 100 zł, jest w mohito, chyba zamówię (bo w mojej wsi tego sklepu nie ma) i najwyżej odeślę po przymiarce, bo jest 30 dni na zwrot

Edytowane przez KaMilka4891
Czas edycji: 2014-06-12 o 23:21
KaMilka4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 00:12   #2332
mimi_77
Zakorzenienie

Hejka, witam się późną porą ale tylko teraz mam chwilkę czasu.

Rozdane prawie wszystkie zaproszenia, zostało 6 sztuk, ktore jutro rozdamy ale tylko w dwóch domach więc pójdzie szybko. Ogólnie zaproszonych jest juz 120 osob, z tego odmówiły na razie 2. Ci co jeszcze nie dostali zaproszenia już powiedzieli, że i tak przyjdą więc na wstępnie liczone 140 osob bedzie ok 135 więc prawie komplet + z tego co słyszałam 6 osób z mojej pracy na obiad + 11 osób na obiad z orkiestry dętej. Aaaa aa bo Wam nie pisałam. Okazało się, że przyjedzie 10 chłopa z orkiestry wojskowej grać marsze + w kościele i jednak zdecydowaliśmy się iść pieszo do kościoła więc bedzie jeszcze jeden chłopina na werblu. Normalnie się śmiejemy, że ślub roku. nawet jacyś ludzie z dalszych stron zaczepiają moją mamę lub teściów - "co, za 2 miesiące weselicho!". Już kilka osób zapowiedziało bramy i czujemy pod skórą, że na slubie oprócz 140 zaproszonych gości będzie drugie tyle z ciekawości....

Mimo to, nadal nie mamy organisty i samochodu. Wuj nie zawieze nas Mercem bo "coś tam". Jest opcja BMW kuzyna TŻ lub w ostateczności jakims nowy Fordem. Zobaczymy.

Jutro przyjdą skrzynki na wino -podziękowanie chrzestnym. Wstawie foto

Zamówiłam buty z akces2 ale raczej nie przyjdą na 15 lipca - przymiarka , a są o 1 cm niższe od tych do kościoła...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 06:22   #2333
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
dziewczynki co sądzicie o takim biżu do sukni? do tego jest bransoletka, a kolczyki małe perełki wkrętki? dla przypomnienia moja
mnie się bardzo podoba i będzie pasować do sukni.
Jakbym miała dekolt w sukni to bym też brała coś w tym rodzaju, albo długi łańcuszek z małą kuleczką perłową na końcu

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

dziewczyny w z października - kiedy rozdajecie zaproszenia ?
Stary 2014-06-13, 07:09   #2334
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
mnie się bardzo podoba i będzie pasować do sukni.
Jakbym miała dekolt w sukni to bym też brała coś w tym rodzaju, albo długi łańcuszek z małą kuleczką perłową na końcu

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

ja co prawda nie z października ale z końca września i zaproszenia dla rodziny TŻ rozdajemy w Boze Ciało zaczynam się stresowac!

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-06-13, 07:50   #2335
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891

dziewczynki co sądzicie o takim biżu do sukni? do tego jest bransoletka, a kolczyki małe perełki wkrętki? dla przypomnienia moja SUKNIA
Mi się nie podoba Strasznie masywne. Kojarzy mi się po prostu z łańcuchem założonym na szyje. Perełki owszem ładne.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989

My zaczynamy rozdawać zaproszenia w przyszły weekend po Bożym Ciele Chrzestni, bliska rodzina, dziadkowie. Reszta początek lipca.
Stary 2014-06-13, 08:10   #2336
Le_lena
Raczkowanie

Tysiu - my zaczynamy od połowy lipca

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-13, 08:49   #2337
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam pokazac, zamówiłam dla Tżta spinki do koszuli ślubne dam mu je w tym roku na naszą 5 rocznice
Obwódka ma kolor fioletowy, spinki ma zywo są piękne
Piękne!!

mojakaren muszka fajna, chociaż ciemniejsza bardziej mi sie podobała

magdalenka ależ to musi być cudowne uczucie!! Gratuluję!! Czekamy na relację

Dziś jak sie uda to odhaczymy pierwszą spowiedź...na samą myśl mam stresa

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 08:55   #2338
jumapili
Raczkowanie

Jejujuniu , ja za Wami nie dazam. Podczytuje czasmi w pracy ( w ramach odstersowania)ale pedzicie jak wiatr
Gratuluje Wszystkim Nowym Zonkom i juterzejszym slubujacym!!!
U mnie w przygotowaniach przestoj, no ale ja mam prawie wszystko gotowe J dekoracje jeszzce nie zrobione L musze wreszcie zakupic te buteleczki w Ikei
Prawie bo jutro lece do Warszawy i nagle lista rzeczy do zalatwienia sie zaczela wydluzac J
- Przymiarka sukni
- Spotknaie z wiazystka i fryzjerka – omowienie co i jak i moze od razu probe zrobimy
- Spotkanie z kamerzysta i wplata zaliczki
- Spotkanie z Pania fotograf i wplata zaliczki
- Musze na gwalt kupic stanik bez ramiaczek..
- Zakupy z swiadkowa (szukanie sukienki)
- Moze znajdziemy tez dla mamy..
- Ewentulanie kupenie koszyczkow
I najwazniejsze musze wyrobic nowy dowod, bo my juz od stycznia jestesmy po slubie cywilnym. Niemiecki dowod juz mam.

I teraz pytanie moze nie slubne , ale do dziewczyn co sa juz wlasnie po i warabialy dokumenty!!:

czy w Polsce jest juz dowod elektroniczny? Tzn taki z czipem do ktorego jest wymagane zdjecie biometryczne takie jak do paszportu? Czy wystarczy nadal normalne zdjecie? Szukalam w internecie ale nie moglam sie doczytac?
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 09:10   #2339
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
anusia4u u nas również nie było Varny z Żabkach lub ilości która byłaby potrzebna, ale Panie zamówiły nambez problemów Żabka bez stoika z alkoholem? dziwneOno nie jest jakieś bardzo rozbudowane i przeważnie za kasą Popatrz jeszcze w osiedlowych sklepikach. U nas cena za Varnę to ok. 14 - 15 zł. Taniej niż w marketach.
no właśnie u nas kobietki stwierdziły, że jak zamówią to już nie będą obejmowały promocji.. ale jutro mam jechać z TŻ do tesco i tam zobaczę

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Przejrzałam wina i goście zrozumieli wierszyk, że wolę słodkie wina, tylko jedno trafiło się półwytrawne
A od cioci i wujka zamiast wina dostaliśmy taki o album ślubny
Już nie mogę się doczekać, żeby wkleić do niego zdjęcia
faaajny

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam pokazac, zamówiłam dla Tżta spinki do koszuli ślubne dam mu je w tym roku na naszą 5 rocznice
Obwódka ma kolor fioletowy, spinki ma zywo są piękne
ładne, ładne ja mojemu też muszę kupić chyba sam jakoś nie może się zdecydować :P

Cytat:
gratulacje

Cytat:
ale masz śliczną suknię! biżuteria jest ładna, ale jak dla mnie mało ślubna :P chociaż nie wiem, na pewno wyglądała by inaczej jakbyś miała już do sukni ją założoną

a ja mam ogromny problem.. ehh.. siostra mojego TŻ stworzyła wczoraj taką awanturę w rodzinie, że masakra.. : ( postaram się napisać w skrócie.. byłam z nią 3 dni temu w sklepie z sukienkami i mierzyła białą sukienkę, która wygląda dosłownie jak skromna suknia ślubna.. od razu w sklepie powiedziałam jej, że biały kolor jest dla mnie, nie dla niej.. to odp. że mam przestać, że ona nie będzie szła ubrana na czarno.. jakby było mało jasnych kolorów.. ;/ umawiała się ze sprzedawczynią, że w sobotę przyjdzie i ją kupi, a odda sukienkę, którą kupiła w tym sklepie wcześniej (jakaś ecri z czarnymi wstawkami).. wczoraj TŻ zwrócił jej uwagę żeby nie kupowała i nie zakładała tej białej sukienki, bo to mój kolor.. i pokłócili się ;/ wieczorem zadzwonił do mnie teść, który tak mnie zjechał, że nie wysłuchałam go do końca, przekazałam tel TŻ jednocześnie płacząc.. a mówił mniej więcej, że co ja k*rwa wymyślam, że ja nakazuję tej siostrze w co ma się ubrać, i że mam się k*rwa zając sobą, a nie ustawiać każdego.. dosłownie sypał non stop k*.. ;/ byłam w szoku bo nigdy w ten sposób się do mnie nie odzywał : ( jak go uwielbiam, to w tym momencie nawet nie chcę pisać co do niego czuję.. ;/: ( dodam, że siostra TŻ ma 32 lata ;/ i zawsze zachowuje się tak że musi być najlepsza i musi być koniecznie w centrum uwagi.. dodam jeszcze tylko że nawet jak pojechałam kupić suknię ślubną, to ona zawracała głowę kobietkom, w jakiej to sukni ona taka malutka skromniutka wyglądałaby najlepiej.. co skończyło się tym, że zamiast szukać sukni dla mnie, kobietki musiały pokazać suknie jej, nie mi ;/ : (
sorka, że tak się żalę, ale może jak się wygadam komuś, to będzie mi lżej..

Edytowane przez anusia4u
Czas edycji: 2014-06-13 o 09:14
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 09:19   #2340
Robusta
Wtajemniczenie

anusia4u
to chyba mam szczęście, że mój S. jest jedynakiem współczuję takiejs sytuacji i kompletnie nie pojmuje, bo ja nigdy bym się wobec mojego brata i jego narzeczonej tak nie zachowała ! ci ludzie są pop...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości