|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie |
|
2 | 6,90% |
| Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! |
|
4 | 13,79% |
| Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję |
|
10 | 34,48% |
| Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo |
|
10 | 34,48% |
| Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy |
|
0 | 0% |
| Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca |
|
3 | 10,34% |
| Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201
Cytat:
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201
Amelko u nas to bardzo często się ostatnio zdarza niestety.
Więc współczuję, bo wiem co to znaczy. Choć nie wiem skąd się to bierze i nie umiem pomóc Zuzce. Agusia, Matal, gratki za zęby! U nas wychodziły tak: dolne jedynki, górne dwójki, górna jedynka. Na kolejną jedynkę i dwójki też się już zanosi, ciekawe ile poczekamy... Rusałko, Pszczółko, zdrówka dla Jasia i Julka! Podczytuję Was w wolnych momentach a potem nigdy nie pamiętam co miałam odpisac... Stal się cud. Po koszmarnej nocy, podczas której byłam na zmianę kopana i szarpana albo karmiłam ( karmienia o 19:30, 21, 23:30, 1:30, 3:30, 5:30 i o 6:30 pobudka na dobre) Zuzanna udała się właśnie na drzemkę. Zasnęła w łóżeczku!!!!! Chyba pierwszy raz w życiu się to zdarzyło... Uffffff.
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-06-13 o 10:17 |
|
|
|
#3963 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiadomo każde dziecko inne i w innym czasie róże rzeczy opanuje ale adi szybko robił kupke do nocnika i siuisiu też przeważnie szło po chwili od posadzenia ael wiadomo że aby całkiem wyeliminowac pieluszke to dziecko musi być większe ale wieksze dzieci czasem nocnika sie boją albo zwyczajnie nie wysiedzą ...a adi już był przyzwyczajony i miał zaciesz jak sie udało![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- btw oficjalnie zakończyłam kp ...sebek juz w ogóle nie zainteresowaney cycem ...jesli już to łapie i się przygląda troszke smutno bo jednak miłe to bylo ale jestem z siebie dumna ze równo 9 miesięcy tulilismy cyca |
||
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas było lepiej,dzisiaj znowu to samo,mimo,ze wypiła dużo mleka.Nie wiem o co jej chodzi:banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3966 | ||||
|
Zadomowienie
|
chyba dziś w góry jedziemy! tż ma jeszcze dać znać tak do godzinki i ruszamy ![]() btw wczoraj przebiły się górne jedynki! i wszystkie jakoś tak parami wyszły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za ząbka!Cytat:
za ząbka!
|
|
|
#3967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hej ![]() U nas dwie dolne jedynki na wylocie. Juz prześwitują,więc teraz tylko czekac na przebicie. Wczoraj tak się darła,że nie wiedziałam co jest grane :/
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zdrówka dla Jasia i może trzydniówka ? u nas też był wirus , Michałek miał gorączkę niecałe dwa dni, później choroba odpuściła na dwa dni i przyplątał się kaszel i katar
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() a ja jak zwykle nakupowałam jakiś wymyślnych słoików, których pewnie nie zużyję, ale zakupię jeszcze tego kuraka samego i dodam
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
A Milosz ma 4 zabki juz
![]() Umie robic papa, bije brawo, robi nono i daje czesc ![]() I swiadomie sam stoi bez trzymanki i potrafi tak dosc dlugo.stac i sie bawic ![]() No to sie pochwalilam hurtowo
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Ach dziękuję
po powrocie super, podróż też spokojnie Bartek zrobił ogromne postępy a ja się coś w wątek wbić nie mogę :p
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoja droga nie rozumiem po co sie z tym spieszyc ![]() Cytat:
brawo ![]() ja juz pocwiczylam z rana, tz pojechal zalatwiac sprawy wiec wykorzystalam sytuacje ze go nie ma i nie bede musiala z siebie pajaca robic pogoda w koncu paskudna ![]() a jeszcze takie moje spostrzezenia. bylam z Blanka juz dwa razy na adaptacji do nowego przedszkola i jestem w szoku. spotkania sa z dziecmi 3-4 letnimi, wszyscy procz Blanki ida pierwszy raz do przedszkola i szok szok szok. teraz widze baaardzo dokladnie jak bardzo duzo robi poslanie dziecka do przedszkola czy zlobka. wszystkie dzieci przy mamusiach, jeden ze wszystkim na nie i wiecznie na matce lub ojcu uwieszony, duzo dzieci ma problemy z wada wymowy i to konkretna no i pomijam ze niektore 3 latki bardzo slabo rozwinieta mowe maja. szczerze powiem ze nie wiem jak te dzieci sie ogarna same
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-06-13 o 10:48 |
||
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mądry chłopak ![]() Wszystkiego najlepszego dla Tusi z okazji 9 miesięcy
![]()
|
|
#3974 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Wkurza mnie ta pogoda. Cały tydzień upał ze można bylo wykitować, a jak obieram kierunek morze to zimnica
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratki na dole?Cytat:
oj nie masz lekko z tymi nockami brawo za zasniecie![]() Cytat:
gratuluję zabków i miłego wypoczynku ![]() Cytat:
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego naj dla Tusi z okazji 9ciu miesięcy.Gratuluję ząbków i nowych umiejętności.U nas nic nowego,ani ząbka,ani nowych umiejetnisci,jedynie pa pa robi.Tyle
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak
![]() Tyle, że mamy teraz nocne wstawanie Wczoraj 18 razy wstawałam do niej w nocy Dziś ją wzięła T.
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Julcia już od kilku dni nie ulewa
Nie moge w to uwierzyć
|
|
#3978 |
|
Wtajemniczenie
|
Starzeje się
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie nowe ząbki
![]() zdrówka dla chorych dzieciaczków i za umiejętności wszystkich dzieci ![]() ![]() Cytat:
to super ![]()
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *logoasia* gratuluje ciąży *misia* współczuje tej histerii. Moja jak się psa u teściowej wystraszyła to normalnie modliłam się, aby się tylko nie zaniosła. Nie zapomnę jak raz mi się zaniosła (przestała oddychać) w aucie podczas jazdy. Każda sekunda trwała dla mnie jak wieczność
|
|
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
Napiszę tu ba biało, bo w K. widzę poważniejsze problemy
Wczoraj pojechaliśmy z TŻ do banku założyć Mai drugie konto junior (na pierwszym uzbieraliśmy już górny próg, nie chcieliśmy, żeby stopa % spadła z 4,5% do 2%). Miła pani zaprosiła nas do swojego stanowiska, zaczęła spisywać dane TŻ, wydrukowała umowę już do podpisu i nagle skonsultowała się z drugą babeczką i mówi, że nie mogą założyć nam tego konta, bo już jedno mamy No i ja wielkie oczy, bo doradca, który nam zakładał pierwsze konto mówił, że mamy przyjść założyć potem na drugiego rodzica... Zaczęły zamykać to konto - spędziliśmy tam 1h 15min. A ta druga babeczka powiedziała nam jeszcze "Nie ma takiej możliwości! Każdy by tak kombinował wtedy!". Pytała czy nie chcemy konta normalnego założyć, dała stos ulotek, kazała się zastanowić i skontaktować się. Nie dawało mi to spokoju, pogrzebałam w necie i na ich stronie wielkimi literami, że można mieć dwa konta na jedno dziecko! Wczoraj było za późno, więc dziś zadzwoniłam i jej mówię to. Ona powiedziała, że to sprawdzi i oddzwoni - i co się okazało?! Można! Przepraszała itd. Przygotują nam papiery na poniedziałek. Jak można pracować w banku i nie wiedzieć, co się ma w ofercie? ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- I jeszcze autobus skasowałby nam wczoraj auto
|
|
#3983 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby tak,ale ta pora już coś długo idzie.
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Amela codziennie mnie zaskakuje. Ostatnio odłożyliśmy ją do spania (tradycyjnie smok, kocyk) i czekamy aż uśnie. Kotwasi się i kotwasi. Mąż ze mną na łóżku leży i patrzymy się w sufit...cisza. Pomyśleliśmy sobie super mamy czas dla siebie. Po chwili ktoś kwili ze szczęścia. Ja patrzę a to Amelka stojąca w łóżku i trzymająca się za poręcz. Szok. Od tamtej pory jak idzie na drzemki jest to samo. Oczy niby pijane na sen, kładę ją. A ona myk myk na brzuszek , do barierek, podnosi się, puszcza jedną rączkę i się wygina tak śmiesznie jakby czekała na oklaski
. Nie pozostaje mi wtedy nic innego jak uspać ją ręcznie . A dzisiaj ciśnienia dostałam jak zobaczyłam, że śpi na brzuszku. Nigdy wcześniej tego nie robiła. Mąż akurat wychodził do pracy sprawdził jak ma główkę. Uspokoił mnie i poszłam spać. Po 5.00 słyszę szelest, oczywiście Amelka z głową na poręczy...dostała śniadanie o 6.00 pierwszy raz od niepamiętnych czasów.
|
|
#3986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
i należy do niego na razie baba, tata, dada
|
|
#3987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super! Cytat:
![]() a kierowca autobusu to normalnie
|
|
|
#3988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
ja zawsze w takiej sytuacji sobie mysle ze ja tez bym nie chciała tak sobie leżeć i wyć że może ją cos boli że może chce się przytulić bo moja mała to taki przytulasek że hej! i ogólnie w nocy niekiedy też mam problem żeby jej nie wziąć do łóżka bo niekiedy sobie myśle ze przecież ja tez nie lubie spać sama! wiem matka wariatka ale taka już jestem i Lena ma po mnie te przytulaski itd. bo mama moja mowi że ja też taka byłam... przykład córki mojej kuzynki która nie cierpiała się przytulać! ale zawsze na odległość jak się ja trzymało dopiero jak skończyła 2 lata to zaczęła sama z siebie przychodzić się tulić a ja uwielbiam moją Lenuśke która tak się słodko tuli od kilku miesięcy ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() kl aski:
|
|
#3989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
![]() fajne to ,co ? jak Michaś przestał to moja pralka odpoczęła
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

karmienia o 19:30, 21, 23:30, 1:30, 3:30, 5:30 i o 6:30 pobudka na dobre) Zuzanna udała się właśnie na drzemkę. Zasnęła w łóżeczku!!!!! Chyba pierwszy raz w życiu się to zdarzyło... Uffffff.
wiadomo każde dziecko inne i w innym czasie róże rzeczy opanuje ale adi szybko robił kupke do nocnika i siuisiu też przeważnie szło po chwili od posadzenia ael wiadomo że aby całkiem wyeliminowac pieluszke to dziecko musi być większe ale wieksze dzieci czasem nocnika sie boją albo zwyczajnie nie wysiedzą ...a adi już był przyzwyczajony i miał zaciesz jak sie udało
troszke smutno bo jednak miłe to bylo ale jestem z siebie dumna ze równo 9 miesięcy tulilismy cyca

dużo zdrówka dla Jasia i 
po powrocie super, podróż też spokojnie 

Wczoraj 18 razy wstawałam do niej w nocy
Dziś ją wzięła T.
No i ja wielkie oczy, bo doradca, który nam zakładał pierwsze konto mówił, że mamy przyjść założyć potem na drugiego rodzica... Zaczęły zamykać to konto - spędziliśmy tam 1h 15min. A ta druga babeczka powiedziała nam jeszcze "Nie ma takiej możliwości! Każdy by tak kombinował wtedy!". Pytała czy nie chcemy konta normalnego założyć, dała stos ulotek, kazała się zastanowić i skontaktować się. Nie dawało mi to spokoju, pogrzebałam w necie i na ich stronie wielkimi literami, że można mieć dwa konta na jedno dziecko! Wczoraj było za późno, więc dziś zadzwoniłam i jej mówię to. Ona powiedziała, że to sprawdzi i oddzwoni - i co się okazało?! Można! Przepraszała itd. Przygotują nam papiery na poniedziałek. Jak można pracować w banku i nie wiedzieć, co się ma w ofercie? 
kl aski: