|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
ja sie sama w sobie zbieralam zeby to zrobic bo teraz bylo mi ciezko a pozniej to pewnie bedzie gorzej super bryczka, mala bedzie sie wozic ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- zazdroszcze u mnie nadal upal |
|
|
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Kurdę nie mogę dodać zdjęc co jest
|
#4413 |
|
Rozeznanie
|
Sliczny wozek, taka wypasiona bryka
U mnie bedzie stary model, bo po corci, musze tylko wyprac "materialowe" elementy wozka. Na cale szczescie wszytko sie odpina i mozna spokojnie prac w pralce. Wozek jast polaczony w fotelikiem gondola i jak dziecko podrosnie zdejmuje sie gondole i jest spacerowka.
|
|
|
|
#4414 | |
|
Rozeznanie
|
Super!!
![]() I jak na nasz watek przystalo- szary;p Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
za zakup.Nam jeszcze został wózek i fotelik do kupienia. No i jakis leżaczek ale to mogę spokojnie nawet po porodzie kupic. W tym tyg zakupiłam pampersy (1 i 2), herbatkę na laktację i mleko Bebilon 1. Zamierzam karmić piersią i nie wyobrazam sobie innej opcji (a pozytywne nastawienie to połowa sukcesu) ale gdyby w razie w były z tym problemy to wolę mieć w szafce mleko sztuczne na wszelki wypadek. |
|
|
|
#4416 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam Wam jeszcze dodać zdjęcia fotelika i ciuszków ale piszę że nie mogę wrrrrrrrr
|
#4417 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogląda sobie filmy, czyta artykuły, szuka potrzebnych mu info, robi przelewy, mama jest obcykana, bo korzysta z kompa w pracy ![]() U mnie też dzisiaj rybka - łosoś, chyba zrobie z makaronem, szpinakiem i suszonymi pomidorami Cytat:
Ciesze sie, bo widzę, że bardzo wiele można sie dowiedzieć, o przemywaniu buźki w srodku tez bym nie pomyślala![]() Cytat:
A teraz po tej słodkiej kawce bedzie szalał Szacun dla siostry ![]() Bede mieć taki sam, bede miec taki sam Cytat:
perfekcyjna pani domu ![]() Ja oprócz koszuli do porodu i 2 rożków mam juz chyba wszystko, no czekam jeszcze na wózek i mebelki, wtedy zacznę prac i prasować, choć prasowania nie-na-wi-dze
|
||||
|
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4420 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już tyle razy próbowałam i za każdym razem kończy się wyrzucaniem ciasta, rzucaniem patelnią i niecenzuralnymi wypowiedziami ![]() Cytat:
super! ja muszę chyba sama podjąć decyzję co do wyboru wózka, bo ten mój chłop to na wszystko ma czas, a mnie już nerwy biorą na niego. I chyba też się zdecyduję na Camarelo ![]() Mam do Was prośbę, doradźcie mi co mam zrobić plis! W tym tygodniu spotkaliśmy w sklepie taką znajomą, właściwie to poznaliśmy się na jednym wyjeździe, a tak to nie mamy z nią kontaktu. I akurat wyszła śmieszna sytuacja, bo zabrakło jej 3 zł. i dołożyliśmy jej do zakupów, a ona nas zagadała o ciążę, o dzidziolka, itd. I mówi do nas, że ona ma mnóstwo ciuszków dla dziewczynki, dużo dostała ze Stanów od kogoś i że nam da. My oczywiście zaczęliśmy mówić, że już mamy ciuszki, że nie trzeba, bo to dla nas żadna bliska znajoma, właściwie bardziej obca niż znajoma I wyobraźcie sobie, że wczoraj dzwoni do nas TŻ brat, że ta dziewczyna wpadła do niego do pracy i zostawiła dla nas to pożyczone 3 zł. i worek ciuszków Nie bardzo wiemy jak mamy się zachować... TŻ mówi, żeby do niej zadzwonić, bo akurat nr tel. mamy i po prostu podziękować. A mi się wydaje, że to jakoś za mało. Wolałabym jej kupić jakąś kawę za to, ale z drugiej strony średnio mi się uśmiecha z nią spotykać. Co byście zrobiły na moim miejscu??
Edytowane przez anius_7 Czas edycji: 2014-06-13 o 10:53 |
||
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym sie jednak przemeczyla na kawie i ciachu albo cos kupila w ramach podziekowan |
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z tą kąpielą, to u mnie na SR położna mówiła, że są dwie szkoły. Jedna to właśnie kąpiel 'na sucho', kiedy dziecko leży na przewijaku czy czymś na pieluszce, na sucho je namydlamy i razem z pieluszką przenosimy do wanienki. A druga to normalnie wszystko w wanience, tylko też mówiła żeby na dno pieluszkę podkładać, to się nie ślizga wtedy. O przegotowanej wodzie mówiła do mycia właśnie buźki i pupki, do kąpieli nic nie mówiła, żeby miała być przegotowana
i nie kojarzę, żeby mówiła o przemywaniu buzi w środku, dobrze, że o tym piszecie. U mnie dziś już trochę chłodniej i weekend też chyba ma być taki. A mój dziadek twierdzi, że upały mają wrócić dopiero w lipcu.
|
#4424 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda kobieta czuje się w ciaży inaczej... uważam, że nie powinno się osądzać. Każda z nas ma też inną historię za sobą Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam dziś od rana siostrzenicę 3-letnią. Dziób jej się nie zamyka i ciągle każe się smyrać i kiziać ![]() Skocz do lumpka, jasne, zawsze uda się wyhaczyć coś fajnego! Ja na obiad mam dziś krupnik (zamówienie młodszej siostrzenicy) i spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym (zamówienie starszej siostrzenicy). Super prezent dla rodziców, na pewno się ucieszą Miłego wieczoru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia w nauce! ![]() Cytat:
Uwielbiam taki obiad: ziemniaki z koperkiem i kefir!! Super!! wspaniała fura! Cytat:
Może spróbuj się wylogować i zalogować raz jeszcze. Albo może zdjęcia masz za duże? ![]() Cześć
|
||||||||
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choćby nawet do domu, zawsze możesz przecież być np w drodze do lekarza i nie mieć czasu a podziękować by wypadało, bo to miły gest.Ja się ostatnio dowiedziałam że sąsiadka z nowego osiedla mojemu mężowi obiad dawała i też się zastanawiam jak się odwdzięczyć, szczególnie że taka sytuacja może się powtórzyć.
|
|
#4426 |
|
Rozeznanie
|
u mnie też zmiana pogody. Jest pochmurno, wieje wietrzyk, jest ciepło, ale tak miło, nie gorąco. Aż lepiej się żyje
![]() Truskawki? U mnie schodzą jak "świeże bułeczki". Mogłabym jeść codziennie w ogromnych ilościach. I trzyma mnie to od stycznia - kiedy nie było sezonu na truskawki
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio - to wydaje mi się ze wypadaoby kupić jakąś kawę, bombonierkę lub wino. Może jak nie chcesz się z nia spotykać to przekaz bratu TŻ żeby jej przekazał - skoro się znają. Zaczarowanadlaniego - ale masz wypasiona wanienkę dobrze tej Twojej córce będzie.
|
|
|
|
|
#4428 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() supcio rewelacja ![]() rewelacja. ja kupilam taki miekki z frottyvlezaczek bo sie balam ze na plastiku bedzie za twardo hahahCytat:
![]() myslalam co z tym obiadeklm dzis i chyba tez pojde po rybe ![]() Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Camarelo Carera
![]() Cytat:
Gondola duża mała sie zgubi w niej Moim zdanie wypadało by podziękować , czy rodzicom jakieś winko np Martini czy dla ich córki jakiś prezencik . Cytat:
![]() Już się wylogowałam, wyłączyłam, wszystko zrobiłam i nic
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-13 o 11:15 |
||
|
|
|
#4430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przydałby mi się masaż, zjadłabym tez cos dobrego.... |
|
|
|
|
#4431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojemu wspomniałam o tych prezentach, które dostały dziewczyny jakoś w połowie ciąży, za to, że tak świetnie sobie radzą. I niestety mąż nie zrozumiał aluzji ale myślę, że po porodzie coś mi kupi. Optymistka dobrze dziewczyny radzą - jeszcze nic pewnego, a jeśli zmiany będą konieczne, to będą na waszą korzyść! Zobaczysz! I pochwal się samochodem ![]() z pewnością będzie to wydarzenie! Daj znać jak zareagowali piękna! Ale nie bądź takim leniem i obracaj fotki Cytat:
Foczka Wanienka fajowa! I też będziesz mogła robić zdjęcia z zewnątrz ![]() Zdecydowanie trzeba podziękować. Skoro to ciuszki po dziecku, to nie kupuj kawy dla mamy, tylko bombonierę czy coś dla dziecka (jak na wymianę ) Lepiej teraz niż np. za pół roku jak Ci się przydadzą te ubranka i poczujesz potrzebę dziękowania ![]() Cytat:
Jak to jakas młoda, to lepiej żeby się nie powtarzało ![]() Moim zdaniem nie powinnaś jej dziękować. Mąż ewentualnie może jej kwiatka przynieść. Jestem właśnie po 3 USG. Na 100% chłopak! uśmiecha się i trzyma za stopę ). dodał, że nie ma się co przejmować (ta, od razu miałam łzy w oczach ). (Dzięki Optymistka za wyjasnienie!)A ja schudłam 3kg
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2014-06-13 o 12:23 |
|||
|
|
|
#4432 |
|
Rozeznanie
|
Witajjjcie
Już się obawiałam, że nie zdążę Was dogonić w tym wątku, bo tak szalejecie z tym pisaniem, że szok , ale Was mam.Pisałyście o odejściu wód. Mi położna na SR opowiadała o takim przypadku, że dziewczyna przyjechała (sama prowadziła auto) jak jej wody odeszły i jak już wysiadła z auta to prosiła gościa na parkingu, żeby jej pomógł z torbą, bo czuła, że dziecko wylatuje. I jak doszła na izbę to główka prawie cała na zewnątrz. Żadnych skurczy po prostu szok. Dlatego mi powiedziała, że jak tylko wody odejdą to wzywać natychmiast karetkę albo jechać do szpitala w pozycji trendelenburga czyli podłożyć coś pod pupę i tak jechać albo czekać na karetkę. Bo może się zdarzyć, że wraz z wodami może wypłynąć pępowina i w pionie może dziecko ją docisnąć co spowoduje brak dopływu tlenu do dzidziusia. Ja nie chcę nikogo straszyć, po prostu tak mi położna powiedziała. Dziś pełna wigoru wstałam o 6:30 i wyprawiłam męża do pracy. Jak zostałam sama nagle zaczęło mi się kręcić w głowie, więc się położyłam. Nie minęło 5 minut i znów spałam, dopiero o 10 dzidzia mnie obudziła, bo miała straszną czkawkę Gratulacje dziewczyny za super zakupy i dobre wieści od lekarzy .Ale się rozpisałam, ale od wtorku mnie nie było, więc nadrabiam
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skoro lekarz powiedział że to nic powaznego to juz więcej nie szukaj niczego w google. a swoja droga to dziwne ze doktor google czegoś nie wie
|
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte duzego masz kawalera ![]() co do blonki tez nie wiem co to jest nie powiedzial ci dokladnie i czy potem moze miec z tym jakies problemy ? bo jezeli nic nie mowil to chyba wszystko w porzadku masz racje lepiej ze nie ma nie ma co sie nakrecac widze ze nie tylko ja tu chudne
|
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wychodzę na łowy. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-13 o 11:39 |
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni już mieszkają, ale jeszcze też coś u siebie robią i z tym mężem jej się mój już zgadał dobrze, ale macie racje. Na razie nic nie będę robić a będę się martwić, jakby się okazało, że mi go tam dokarmiają regularnie ![]() A tą wadą to się nie przejmuj. Po pierwsze, to tylko podejrzenie a po drugie może to w ogóle coś niegroźnego, skoro google tego nie zna
|
|
#4438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym obraceniem zdjęć to nie z lenistwa . tylko ja z tel wrzucam i jak je obracam to one i tak wracaj to wcześniejszego ułożenia.![]() Super jaki duży chłopczyk ![]() I nie martw się ty napletkiem bo to można łatwo zoperować.
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Oj powiało tu dziś hardcorem... im bliżej porodów, tym więcej będzie drastycznych opowieści??? Oby nie... to nie na moje nerwy.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
nie umiem zalozyc baldachimu
![]() po 5 probach sie poddalam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

u mnie cos pochmurnie od rana, wiec duza zmiana pogodowa.
za zakup.

I wyobraźcie sobie, że wczoraj dzwoni do nas TŻ brat, że ta dziewczyna wpadła do niego do pracy i zostawiła dla nas to pożyczone 3 zł. i worek ciuszków 
i to całe wypominanie, że największa liczba zwolnień lekarskich w Polsce to właśnie te dla ciężarnych...

rewelacja. ja kupilam taki miekki z frottyvlezaczek bo sie balam ze na plastiku bedzie za twardo hahah