|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
|
|
|
|
#4442 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przeciez wiadomo ze takie rzeczy sie zdarzaja i to nie nowosc, po to wlasnie jestesmy takie czujne i duzo z nas liczy ruchy... Tylko spokoj nas uratuje wiec luuuz...super wozek! Cytat:
a do tego te buteleczki sa super wygodne! super wanienka ale ta wkladka do mnie nie przemawia, probowalismy raz i nam zjezdzal z tego wiec rzucilismy tym w kat ale my moze zle tego uzywalismy![]() Cytat:
![]() Jesli chodzi o znajoma, to ja bym kupila cos dla jej dziecka, a dla niej wlasnie kawe i czekoladki, nie jakies najdrozsze, w koncu nie prosilas jej o te rzeczy wiec nie spodziewalas sie wywalic 200 zl na prezenty. symbolicznnie ale milo. Jesli nie chcesz z nia przebywac to podaj ta sama droga ktora ona dala )) Cytat:
za wizyte! schudlasss? 3kg ??? Kurde tez tak chce )co do odwdzieczenia sie za obiad ja tez bym tego nie robila, w koncu maz to nie dziecko sam jezyk ma i moze podziekowac, nie Ty to jadlas tylko on... jak jest mloda to bym sie wkurzala troche ze to zjadl hahhaha ale ja jestem wstrtna czasem wiec nie zwracaj na mnie uwagi
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4444 |
|
Wtajemniczenie
|
Witan się piątkowo. Mój tz ma dziś wolne,obudziliśmy się juz po 7,wiec odrazu śniadanko i wzięliśmy się za porządki. Drugie pranie ciuszkowe juz leci, mój tz myje okna:-D właśnie złamał zaczep z rolety
![]() Nadrobie was później miłego dnia.
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak u was z jedzeniem produktów z wapniem? U mnie kurcze do d*&y... wiem, że to ważne w III trymestrze, dziś odebrałam wyniki i mam niedobór, jak się nie poprawię, to dziecko ze mnie wyśsie całe zapasy, a mi polecą zęby i kości. Ja mam problem z tolerancją pokarmową mleka, nie lubię, źle się czuję, po jogurtach mam zgagi... lubię tylko chyba żółty ser z tych produktów, ale ile kurcze można go jeść?
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co znaczy gotowych mieszanek, że to już jest wymieszane z wodą i tak stoi czy chodzi o to, że odmierzona porcja?Wiesz, mąż język ma i 'dziękuję' na pewno powiedział a złościć się absolutnie nie zamierzam, on tam teraz siedzi cały czas, stamtąd jeździ do pracy, wraca i robi przez pół nocy, a jak ma wolne to dzień i noc. Staram się mu codziennie dowozić np. mięso na grilla, ale jakby nie patrzeć mam tam 20 km w jedną stronę (niestety w korkach, zwykle godzina jazdy) i czasem mam też inne rzeczy do załatwienia. Więc jak jest ktoś, kto go awaryjnie nakarmi to ja się bardzo z tego cieszę. Swoją drogą chcieliśmy kupić małą lodówkę, żeby móc mu tam robić zapasy na kilka dni, ale on nie ma kiedy tego załatwić, a ja przecież nie pojadę kupić i nie załaduję sobie do bagażnika Ale właśnie dowiedziałam się, że moja mama wczoraj czy przedwczoraj męża tej dziewczyny podwoziła na stację, bo mu paliwa zabrakło a pracuje 5 minut od naszego domu, tak więc myślę, że problem odwdzięczania się mam ostatecznie z głowy
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za taka kase nie bedzie szkoda jak sie nie uzyje |
|
|
|
|
#4448 | |
|
Raczkowanie
|
Nie przejmuj sie, ser zolty ma o wiele wiecej wapnia niz mleko wiec wystarczy codziennie ze 4 plasterki, przynajmniej tak mi sie wydaje, ale poczytaj jeszcze ile sie powinno.
Ja mam wyniki super wiec nie jestem w temacie, mleka duzo nie pije, jogurty tez jakos ostatnio mi nie podchodza,zapominam o nich a to takie zdrowe... ale serek zolty, wedlinka na kanapke jest ok Lekarz Ci nic nie mowil? ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
https://www.google.pl/search?q=mleko...ih=680&dpr=0.9
|
|
#4449 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
super wanienka
ja chyba żadnej wkładki nie będę kupować do wanienki , chyba wystarczy pieluszka na dno ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4450 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam , wkleilam grafike wpisujac haslo mleko modyfikowane 90 ml i wiadomo ze pokazuje sie za duzo... ja dawalam nan od poczatku i nie bylo problemu zeby to dostac , widze ze inne tez sa
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://dieta.mp.pl/zasady/show.html?id=73823 i tu druga tabela może coś sobie wybierzesz zamiast nabiału ![]() Ja staram się jeść, ale przyznaję się bez bicia, że jakiejś szczególnej uwagi do tego nie przywiązuję.. jakie badanie robiłaś, że Ci wyszedł ten niedobór? bo ja robię tylko zwykłą morfologię, to tam chyba nic takiego nie ma...
|
|
#4452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzisiAJ ZNOW BEDE PODJADALA BOB
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
no i tak się dowiedziałam, że z wapniem nie bardzo. Dzięki za tabelkę, popatrzę sobie.Ja dziś też przejmuję siostrzeńca na weekend ![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
||
|
|
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
lilka_vanilka mój od 15.08 jest na festiwalu (w pracy) i tam sobie planuje zrobić pępkowe. Nawet mi to pasuje bo nie chciałabym tych wyziewów alkoholowych w domu
Z drugiej strony martwię się, że mogę nie urodzić do tego 15.08 bo termin mam na 8.08. A wizja samotnego pierwszego porodu jest nieciekawa. ![]() kasia_ruda ja chyba coś rozłożę pod prześcieradłem w razie gdyby woda płodowe zaczęły się sączyć. Mam tą ceratkę pod materacyk malucha, ale że sporo z was pisało, że się przez nią poci to chyba sobie podłożę. Optymistka26 póki Tż nie dostał wypowiedzenia na piśmie to się nie denerwuj. M_aria niestety mam tak samo. Wiem, że trzeba już zwolnić, nie czuję się źle, ale dobrze też nie jest. I tak jak Tż jest na wyjeździe to sprzątam, myje podłogę itd. malutka100 no niestety kobieta ciężarna na l4, zwłaszcza jeśli ma pracę siedzącą, będzie uważana za lenia. I tutaj wychodzi trochę hipokryzja naszego społeczeństwa, bo wszyscy potrafią ciężarną upominać co powinna jeść, czego nie robić dla dobra dziecka, ale jej komfortem fizycznym i psychicznym nikt się nie przejmuje, a to przecież też jest dla dobra malucha. anius_7 miło byłoby przynajmniej zadzwonić i podziękować jeśli nie chcesz się z nią spotkać. Myślę, ze skoro sama wpadła na to żeby wam te ciuszki zostawić to po prostu chciała to zrobić bo są jej już niepotrzebne i nie nastawiała się na żadne „prezenty”. Co do kultury w kolejkach sklepowych to dajcie spokój, nikt się nikim nie przejmuje. Nawet jak już stoisz w tej kolejce to jakaś baba za tobą stuka cię koszykiem i popycha jakby to miało cokolwiek przyspieszyć. ![]() Dziewczyny dzisiaj zaczynam 33 tc, w poniedziałek byłam u gina i następna wizytę mam za 4 tygodnie, czyli w 36tc. Myślałam, że teraz będzie częściej a tu nic. Skierowania na ktg też nie mam, trochę to dziwne bo u was chyba jest inaczej. Jeszcze sprawa nowego wątku. To która w końcu poprowadzi? zVenus czy lilka? Przypominam dotychczasowe tytuły: kasia_ruda: Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. ButterBear: Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy |
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Już mi Optymistka wyjaśniła o co chodzi. I źle mi podał lekarz nazwę
Chodzi o "spodziectwo". Może być wynikiem zandmiaru żelaza, progesteronu, lub przebytej grypy, a ja w okolicy 14 tc miała cięzkie zapalenie zatok i brałam antybiotyki :/ Cóż.. poczytałam o tym i straciłam humor Niby to nie jest poważne, ale kurczę...tak głupia wada akurat nam przypadła Zaczarowana - świetnie sobie poradzilaś z baldachimem! Jesteś zdolną mamą Już się nie mogę doczekać zdjęcia gotowego kącika!
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy tylko takie beda do wyboru ?
|
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tytuły niech będą te dwa w sondzie
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już się wątek kończy , szybko dopiero zaczęłyśmy ![]() Operacja nie może być wykonana, ponieważ wygasła Twoja sesja - minęło zbyt wiele czasu od ostatniego logowania. Kliknij wstecz w przeglądarce i odśwież stronę aby odświeżyć dane sesji. Wychodzi Mi takie hasło co to może być ? podczas dodoawania fotek. Już odświeżałam wylogowywałam się i nic
|
|
#4459 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja jem jakis nabiał, ale nie zwracam na to specjalnej uwagi... jak konkretnie nazywa sie to badanie na wapn? tez bym sobie zrobiła
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj już trochę chłodniej na szczęście I o 16 mam wizytę także proszę o kciuki![]() Nadrobiłam chociaż ciężko było już tyle naskrobałyście od rana Wątek wykończyłyśmy w mig! Co do tytułów to dawajcie więcej propozycji Ja coś nie mogę nic wymyślić ale może do wieczora coś mi przyjdzie do głowy
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
papryczka wyloguj się z wizażu i zaloguj jeszcze raz
Później spróbuj dodać fotki
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tytułów ja proponuje normalny, który miał sporo głosów ostatnio: Mamusie sierpniowe 2014 cz. IV.
|
||
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogółem miałyśmy chyba brać pod uwagę te z poprzedniej sondy, tam było dużo fajnych propozycji
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
ee, nie sądzę. W ostatni weekend było tu cicho. Obstawiam kolejny piątek.
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Stara sie byc spokojna i czekac na to co bedzie dalej bo i tak nie mam na nic wplywu. Ze zmiana pracy Tz to nie jest proste bo jest specjalista w waskiej dziedzinie wiec oznaczaloby to przeprowadzke jeszcze dalej od rodziny - Slask, Lodz ew. blizej Warszawa.
Zauwazylam ze ze stresu mocno napina mi sie i twardnieje brzuch wiec leze, wypilam nospe forte i herbatke z melisy. Samochod taki zwyczajny przemieszczacz miejski - Lanos - zebym mogla jezdzic z dzieckiem jak Tz jest w pracy a nie tylko kisic sie w domu. Dot. prezentow to mi sie podoba tradycja ze po porodzie dostaje sie jakis szczegolny symbol-pamiatke tego wydarzenia. Kolezanka dostala zawieszke Pandory- wozek i bransoletke na reke z 4listna koniczynka i wygrawerowanym imieniem i data narodzin corki. Wiem, ze Tz planuje z moja siostra wybrac mi jakis mega pierscionek ![]() Butter przez ciebie mam dzis krupnik hehe. Zrobilam tez kisiel rabarbarowy. Od 1,5m-ca nie gotowalam ale musialam sie odstresowac i cos zjesc ![]() Kasia_ruda przypomnialas mi o wapniu, oznacze je sobie przy kolejnej morfologii. Moze tez potas. Szkoda ze nie poprosilam gina o skierowanie ale najwyzej zaplace te 2x10zl. |
|
|
|
#4467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Spróbuje jeszcze raz
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama dostawała od taty pierścionek po każdym z dzieci. Brat ma 39 lat, ja 28 a mama do dziś je ma i traktuje jako najlepsze i najcenniejsze pamiątki. ja uwżam, że to piękny gest. I nie mogę się doczekać, co mój tż szykuje ![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na czerwono zaznaczyłam to co się nie zmieści (limit znaków w tytule) i pod spodem jest propozycja skrótu. 1. Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! Sierpień 2014 cz. 4 Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! Sierpień 2014 2. Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! Sierpień 2014 cz. 4 Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! Sierpień 2014 3. Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 4. Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz. 4 5. Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz. 4 Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. 08.2014 6. Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. Sierpień 2014 cz. 4 7. Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. Sierpień 2014 cz. 4 8. W brzuszku książę lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa. Sierpień 2014 cz. 4 9. Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! Sierpień 2014 cz. 4 Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! Sierpień 2014 10. Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 11. Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy.Sierpień 2014 cz. 4 Wstawiać sondę czy jeszcze czekamy na propozycje? |
|
|
|
|
#4470 |
|
Przyczajenie
|
Hej mamusie, jestem tu nowa , obecnie trwa 29tc. Termin porodu 26/27sierpień, pozdrawiam
![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Przeciez wiadomo ze takie rzeczy sie zdarzaja i to nie nowosc, po to wlasnie jestesmy takie czujne i duzo z nas liczy ruchy... Tylko spokoj nas uratuje
za zakup.

już tyle razy próbowałam i za każdym razem kończy się wyrzucaniem ciasta, rzucaniem patelnią i niecenzuralnymi wypowiedziami 
I wyobraźcie sobie, że wczoraj dzwoni do nas TŻ brat, że ta dziewczyna wpadła do niego do pracy i zostawiła dla nas to pożyczone 3 zł. i worek ciuszków
Nie bardzo wiemy jak mamy się zachować...
ale może i lepiej, to nie będę czytać i się niepotrzebnie nakręcać. 

Niby to nie jest poważne, ale kurczę...tak głupia wada akurat nam przypadła