Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 09:26   #2341
Buczorek
Raczkowanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

anusia

ojeju.. teść bardzo źle się zachował.. jak już tak bardzo chciał zwrócić ci uwagę, to mógl to zrobić w kulturalny sposób (może też nie ma się co mu dziwić, może ta siostra coś naklepała bzdur, a że to jego dziecko, musiał się za nią wstawić) tak, czy siak, nie zwalnia go z tego, by zachować się jak dorosły człowiek a nie jak drechol :/ a co TŻ na to?
Stary 2014-06-13, 09:39   #2342
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

anusia jestem w szoku co na to TŻ? Ja bym powiedziała tej siostrze, ze jak chce przyjsc w bieli to moze w ogóle jej nie być, chyba, ze chce zostać posmiwiskiem a do teścia bym sie nie odezwała choćby nie wiem co póki by mnie nie przeprosił strasznie przykra sytuacja

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-06-13 o 09:40
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 09:45   #2343
21klaudyna
Zadomowienie

anusia nie ciekawa sytuacja. Dziwi mnie zachowanie teścia. A tż jak zareagował ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 09:51   #2344
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
W sobotę idę na próbną fryzurkę i mam dylemat Oczywiście podpytam babeczki co wg niej najlepiej do mnie pasuje, ale co sądzicie o moich pomysłach?
Bardzo lubię kok z zaplecionym z tyłu głowy francuzem, ale noszę taki często na codzień, więc mi osobiście wydaje się mało ślubny Najbardziej podoba mi się fryzura 3
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
dziewczynki co sądzicie o takim biżu do sukni? do tego jest bransoletka, a kolczyki małe perełki wkrętki? dla przypomnienia moja SUKNIA
Biżuteria bardzo ładna, ale nie wiem, czy taka "bogata" kolia+ bransoletka+kolczyki to nie będzie za dużo? Musisz na przymiarce zobaczyć
Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
a ja mam ogromny problem.. ehh..
teść zachował się jak, przepraszam bardzo, burak... Rozumiem, że dla faceta kolor sukienki gościa weselnego może być obojętny, ale kurcze, trochę zrozumienia dla faktu, że to jest dzień Twój i TŻta, a nie gości, choćby byli najbliższą rodziną...
Stary 2014-06-13, 09:56   #2345
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witam już jako żona. Jesteśmy przeszczęśliwi. Tempo jest teraz takie, że nie wyrabiam. Mąż się wprowadza. Jest super. Relacja pojawi się za jakiś czas w klubie jak się ogarnę
witaj, gratulacje raz jeszcze

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Odbijając lekko od naszego tematu- dziś MECZ ! BRAZYLIA- CHORWACJA !!!! Nie lubię piłki nożnej ale przez mojego tż wpadłam w piłkoszał
BRAZYLIJAAAA
Lego
Hahahaha sory za spam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
już Ci ktoś zwracał tu uwagę że spamujesz...
Cytat:

a ja mam ogromny problem.. ehh..
o mamusiu, co za masakra !!!!! siostra siostrą, ale teściu??? zachował się jak burak. sorry.
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
anusia jestem w szoku co na to TŻ? Ja bym powiedziała tej siostrze, ze jak chce przyjsc w bieli to moze w ogóle jej nie być, chyba, ze chce zostać posmiwiskiem a do teścia bym sie nie odezwała choćby nie wiem co póki by mnie nie przeprosił strasznie przykra sytuacja
oo to to !!! zgadzam się !!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

a i jeszcze
taki biustonosz kupiłam na ślub:
http://www.esotiq.com/staniki/stanik-esotiq-raff,id-40
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:01   #2346
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

a ja mam ogromny problem.. ehh.. siostra mojego TŻ stworzyła wczoraj taką awanturę w rodzinie, że masakra.. : ( postaram się napisać w skrócie.. byłam z nią 3 dni temu w sklepie z sukienkami i mierzyła białą sukienkę, która wygląda dosłownie jak skromna suknia ślubna.. od razu w sklepie powiedziałam jej, że biały kolor jest dla mnie, nie dla niej.. to odp. że mam przestać, że ona nie będzie szła ubrana na czarno.. jakby było mało jasnych kolorów.. ;/ umawiała się ze sprzedawczynią, że w sobotę przyjdzie i ją kupi, a odda sukienkę, którą kupiła w tym sklepie wcześniej (jakaś ecri z czarnymi wstawkami).. wczoraj TŻ zwrócił jej uwagę żeby nie kupowała i nie zakładała tej białej sukienki, bo to mój kolor.. i pokłócili się ;/ wieczorem zadzwonił do mnie teść, który tak mnie zjechał, że nie wysłuchałam go do końca, przekazałam tel TŻ jednocześnie płacząc.. a mówił mniej więcej, że co ja k*rwa wymyślam, że ja nakazuję tej siostrze w co ma się ubrać, i że mam się k*rwa zając sobą, a nie ustawiać każdego.. dosłownie sypał non stop k*.. ;/ byłam w szoku bo nigdy w ten sposób się do mnie nie odzywał : ( jak go uwielbiam, to w tym momencie nawet nie chcę pisać co do niego czuję.. ;/: ( dodam, że siostra TŻ ma 32 lata ;/ i zawsze zachowuje się tak że musi być najlepsza i musi być koniecznie w centrum uwagi.. dodam jeszcze tylko że nawet jak pojechałam kupić suknię ślubną, to ona zawracała głowę kobietkom, w jakiej to sukni ona taka malutka skromniutka wyglądałaby najlepiej.. co skończyło się tym, że zamiast szukać sukni dla mnie, kobietki musiały pokazać suknie jej, nie mi ;/ : (
sorka, że tak się żalę, ale może jak się wygadam komuś, to będzie mi lżej..
Cham i prostak. Sory ale tak. powiedziałabym przez tel do niego że w taki sposób rozmawiać nie będziemy i bym się wyłączyła. A TŻ powinien ostro go opieprzyc za to jak się zachował. Jezu Nie mieści mi się to w głowie gdzie tu kultura i szacunek do przyszłej ŻONY syna??
Ją jestem mocno pamiętaliwa i do samego ślubu bym się do teścia nie odezwała chyba że odpowiadać mu 'tak' lub 'nie'

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:07   #2347
Ad rem
Zadomowienie

anusia szok... co za chamstwo, kompletny brak kultury.. TŻ powinien jakoś zareagować. Strasznie współczuję ! A w odwecie na ślubie "niechcący" wylałabym siostrze TŻta wino na te jej białą kreację

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:08   #2348
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
anusia4u
to chyba mam szczęście, że mój S. jest jedynakiem współczuję takiejs sytuacji i kompletnie nie pojmuje, bo ja nigdy bym się wobec mojego brata i jego narzeczonej tak nie zachowała ! ci ludzie są pop...
Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
anusia

ojeju.. teść bardzo źle się zachował.. jak już tak bardzo chciał zwrócić ci uwagę, to mógl to zrobić w kulturalny sposób (może też nie ma się co mu dziwić, może ta siostra coś naklepała bzdur, a że to jego dziecko, musiał się za nią wstawić) tak, czy siak, nie zwalnia go z tego, by zachować się jak dorosły człowiek a nie jak drechol :/ a co TŻ na to?
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
anusia nie ciekawa sytuacja. Dziwi mnie zachowanie teścia. A tż jak zareagował ?
Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
teść zachował się jak, przepraszam bardzo, burak... Rozumiem, że dla faceta kolor sukienki gościa weselnego może być obojętny, ale kurcze, trochę zrozumienia dla faktu, że to jest dzień Twój i TŻta, a nie gości, choćby byli najbliższą rodziną...
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
o mamusiu, co za masakra !!!!! siostra siostrą, ale teściu??? zachował się jak burak. sorry.
a i jeszcze
teść jest wybuchowy, ale nigdy wobec mnie taki nie był.. dlatego się rozpłakałam i nie potrafiłam wysłuchać go do końca.. TŻ zadzwonił od razu do niego i nawrzeszczał co on wyprawia.. w końcu oni też się pokłócili.. ale że TŻ bardzo go szanuje, to po jakimś czasie zadzwonił do niego i porozmawiali na spokojnie.. nie znam treści rozmowy, ale zapytałam o to, co teść mówił, czy nie uważa że przesadził, to TŻ powiedział mi tylko, że mam się ojcem nie przejmować, bo wiem, jaki jest wybuchowy, no i powiedział właśnie że przesadził..
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:08   #2349
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anusia4u;

a ja mam ogromny problem.. ehh.. siostra mojego TŻ stworzyła wczoraj taką awanturę w rodzinie, że masakra.. : ( postaram się napisać w skrócie.. byłam z nią 3 dni temu w sklepie z sukienkami i mierzyła białą sukienkę, która wygląda dosłownie jak skromna suknia ślubna.. od razu w sklepie powiedziałam jej, że biały kolor jest dla mnie, nie dla niej.. to odp. że mam przestać, że ona nie będzie szła ubrana na czarno.. jakby było mało jasnych kolorów.. ;/ umawiała się ze sprzedawczynią, że w sobotę przyjdzie i ją kupi, a odda sukienkę, którą kupiła w tym sklepie wcześniej (jakaś ecri z czarnymi wstawkami).. wczoraj TŻ zwrócił jej uwagę żeby nie kupowała i nie zakładała tej białej sukienki, bo to mój kolor.. i pokłócili się ;/ wieczorem zadzwonił do mnie teść, który tak mnie zjechał, że nie wysłuchałam go do końca, przekazałam tel TŻ jednocześnie płacząc.. a mówił mniej więcej, że co ja k*rwa wymyślam, że ja nakazuję tej siostrze w co ma się ubrać, i że mam się k*rwa zając sobą, a nie ustawiać każdego.. dosłownie sypał non stop k*.. ;/ byłam w szoku bo nigdy w ten sposób się do mnie nie odzywał : ( jak go uwielbiam, to w tym momencie nawet nie chcę pisać co do niego czuję.. ;/: ( dodam, że siostra TŻ ma 32 lata ;/ i zawsze zachowuje się tak że musi być najlepsza i musi być koniecznie w centrum uwagi.. dodam jeszcze tylko że nawet jak pojechałam kupić suknię ślubną, to ona zawracała głowę kobietkom, w jakiej to sukni ona taka malutka skromniutka wyglądałaby najlepiej.. co skończyło się tym, że zamiast szukać sukni dla mnie, kobietki musiały pokazać suknie jej, nie mi ;/ : (
sorka, że tak się żalę, ale może jak się wygadam komuś, to będzie mi lżej..
Teść po prostu ukazuje swoje oblicze Jego zachowanie było prostackie! Jak się zachował TŻ?

Nie odzywaj się do teścia. Ja bym tak zrobiła, kij mu w oko.

A siostra TŻ widać że rozpuszczona i najważniejsza wydra. Jak jej się nie podoba to niech nie przychodzi. Ty masz być najważniejsza w tym dniu, nie ona!
Stary 2014-06-13, 10:11   #2350
Le_lena
Raczkowanie

Anusia - siostra siostrą. Jak przyjdzie tak ubrana to ją skomentują i mam nadzieje - będzie się wstydzić, ale teść...
Myślę, że córka mu naopowiadała dodając od siebie o Twoich wizjach i stąd ta reakcja - aczkolwiek NIC nie tłumaczy takiego zachowania! To nie podwórko tylko przyszła synowa.
Mam nadzieję że dziś ma wyrzuty sumienia i że przeprosi

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-13, 10:20   #2351
Mopslik
Przyczajenie

Cytat:

a i jeszcze
Ja też kupiłam właśnie ten

Od narzeczonego w ramach prezentu imieninowego dostałam też wymarzone klipsy do butów- zdjęcie w załączniku. Marzyłam o różowych butach, ale po długich poszukiwaniach musiałam postawić na wygodę. Ale różu nie mogłam do końca odpuścić, więc zaszaleję chociaż z klipsami, a co!

anusia, takie osoby jak ta laska nie mogą przeboleć, że to nie one będą gwiazdami i z chorobliwej zazdrości, chcą złośliwie zwrócić na siebie uwagę. Ja miałam podobnie na panieńskim- zaprosiłam jedna koleżankę tylko z uprzejmości (bo jej chłopak jest przyjacielem mojego TŻ), a ona na siłę skupiała uwagę wszystkich dziewczyn na sobie. Żenada co do teścia- zgadzam się z Dziewczynami, trzeba olewać pana, albo milczeć przy nim, albo zdawkowo mu odpowiadać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo1.jpg (119,2 KB, 88 załadowań)
Mopslik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:23   #2352
Elrosa
Zadomowienie

Anusia - nie przejmuj się, bo nie warto! Nawet, jeśli siostra przyjdzie w białej kiecce, to wstydu narobi tylko i wyłącznie sobie. Goście i tak będą wiedzieć, czyj to ślub, Ty będziesz wyglądać dużo ładniej, a ona będzie wyglądać co najwyżej jak nieudana podróbka PM

Odebrałam wczoraj kieckę. To absolutnie najpiękniejsza kiecka na świecie. Musiałam całą obejrzeć, zanim wywiozę do rodziców i zostawię na trzy tygodnie. Ma dużo ślicznych detali, którym nawet podczas przymiarek nie miałam się jak przyjrzeć. Na przykład takie przyszyte mini perełeczki

Ale ciężka jest jak stu bandytów!!

Drugi zakup, który mnie cieszy, to nowe okulary. Jak się K. uparł, to niech mu będzie, pójdę w okularach, ale musiałam sobie sprawić nowe, bo moje stare mają już mocno wytarte zauszniki. Wybrałam sobie brązowo-turkusowe z ażurowym uchem, na zdjęciu wyglądają może średnio, ale na żywo są boskie, taka dodatkowa biżuteria
Stary 2014-06-13, 10:24   #2353
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Panna Izabela kliknij przeszukaj wątek i wpisz ''koszyczki ratunkowe''. Pojawią się posty dziewczyn w tym temacie i znajdziesz te właściwe.
Okej, dzięki !!

anusia
Co do zachowania teścia, zrobiłabym to samo, co kilka z Was proponowało - nie odezwałabym się do teścia słowem, chyba że by mnie przeprosił. A siostrze tż też bym nagadała, nie za stara jest na to, żeby tatuś załatwiał za nią sprawy? Powiedziałabym jej, że jak ma przyjść w tej kiecce, to nie jest mile widziana na weselu. Wkurzające są siostry tż, które muszą być zawsze w centrum - wiem coś o tym

Dzisiaj zapraszam moją "nielubianą" do końca rodzinę, będzie na bank strasznie sztywno, ale przynajmniej będę miała to za sobą. Reszta osób to już sama przyjemność
Ale strasznie wolno nam to idzie, byłam pewna, że do końca czerwca się wyrobimy, a nie ma takiej opcji...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2014-06-13 o 10:26
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:50   #2354
docik10
Zakorzenienie

anusia4u Przykro mi, że musiałaś coś takiego usłyszeć Jak on mógł się tak zachować???? Przecież to tylko ubiór, a wyjechał na Ciebie tak jakbyś co najmniej jej poglądy chciała zmieniać. Uważam, że siostra Tż powinna uszanować to, że nie życzysz sobie aby ktoś był w bieli. Ty w tym dniu jesteś najważniejsza! Dla pocieszenia dodam, że choćby wszystkie kobiety były w bieli, to tylko Twoja suknia będzie w tym dniu oszałamiająca

Ja osobiście mam szwagierkę (żona brata Tż) i ona od czasu jak znam się z Tż nigdy nie rywalizowała ze mną ani o względy teściów, ani nie robiła nic za moimi plecami. Kiedyś tż urządził mi scenę zazdrości to szwagierka poszła do swojego męża(brata tż) i powiedziała, że ma go do porządku ustawić! Trzymamy z nią sztamę, czasami poplotkujemy sobie na temat teściowej W poprzednim małżeństwie eks mąż miał siostrę, nic do niej nie miałam ale z doświadczenia wiem, że jednak lepiej jest jak Tż ma brata a nie siostrę.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Elrosa
Moja jest cała z takich perełeczek i z takich detali. Mogłabym zobaczyć całe zdjęcie Twojej sukni?
Ps. Też jest mega cieżka
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2014-06-13 o 10:52
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:51   #2355
mimi_77
Zakorzenienie

anusia i jedno i drugie zachowało się prostacko! Ja na Twoim miejscu udawałabym, że teść jst poweitrzem a siostrę TŻ i tak wszyscy podsumują odpowiednio. Owszem będzie w centrum zainteresowania ale z podowu braku wychowyi obycia. I ten pomysł z winem nie jest zły

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:01   #2356
marlenqa22
Zadomowienie

Anusia- jestem w szoku. Ja jestem mega pamiętliwa i chyba bym do tego teścia już nigdy się nie odezwała!
A siostra Tż- no normalnie brak słów. Czy ona ma męża? Może chce sobie kupić taką suknię i wyobrażać że to ona bierze ślub

Co do sióstr Tż to ja też mam problem.. wczoraj przed zajechaniem na salę pojechałam do Tż i gadałam właśnie z jego siostrą.
(ogólnie ma dwie, ale jedna jest za granicą i widzę ją raz w roku). Ta druga mieszka wraz z Tż i rodzicami, nie ma od pół roku pracy bo ona za 2 tysiące to nie będzie pracować.. więc woli siedzieć w domu.
Ma 29 lat i dopiero teraz od 2 miesięcy ma faceta. I wczoraj do nas z tekstem że ona nie wie czy weźmie go na wesele czy przyjdzie sama, pomyśli, i może dopiero w dniu wesela podejmie decyzję!
Więc ją pytam co napisane w zaproszeniu, i czy widziała dopisek o potwierdzeniu przybycia.
Na co ona że tak no ale jak ona mi może powiedzieć na tyle wcześniej z kim ona przyjdzie i czy w ógle z kimś czy sama skoro ona nie wie
W końcu Tż wybuchł i do niej że jak powie że idzie z tym gościem a przyjdzie sama to zwróci nam za talerzyk ale miała minę..

Dziwna strasznie jest.. i szczerze to nie przepadam za nią..

Tak w ogóle dzisiaj piątek 13stego imieniny Antoniego czyli mojego teścia i niestety zostaliśmy zaproszeni na grilla
Jejku jak mi się nie chce jechać, znowu będą teksty zabrałaś nam synka, po co szukacie mieszkania skoro możecie z nami mieszkać itp
Niedobrze mi...

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:05   #2357
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Elrosa
Moja jest cała z takich perełeczek i z takich detali. Mogłabym zobaczyć całe zdjęcie Twojej sukni?
Ps. Też jest mega cieżka
Wrzucałam w poniedziałek nie był to mój najlepszy wyglądowo dzień, ale kiecka jest idealna
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post46809652
Stary 2014-06-13, 11:06   #2358
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela

Wkurzające są siostry tż, które muszą być zawsze w centrum - wiem coś o tym
Na szczęście siostra mojego TŻ jest jeszcze mała (12 lat ma dopiero ) i jej damy oddzielne zaproszenie, bo tak sobie zażyczyła, niech ma i się cieszy.

Ale ogólnie zawsze na wszystkich obrażona, ciekawe co to będzie jak skończy 20 lat

Ja mam dzisiaj ostatni egzamin i jak zdam mam wolne od uczelni

A z mojej ulubionej INTERNY dostałam 4!

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2014-06-13 o 11:09
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:10   #2359
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]a i jeszcze
śliczny uwielbiam esotiq
Cytat:
Napisane przez Mopslik Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam właśnie ten

Od narzeczonego w ramach prezentu imieninowego dostałam też wymarzone klipsy do butów- zdjęcie w załączniku. Marzyłam o różowych butach, ale po długich poszukiwaniach musiałam postawić na wygodę. Ale różu nie mogłam do końca odpuścić, więc zaszaleję chociaż z klipsami, a co!
ale śliczne kurcze, że ja na to nie wpadłam, gdzie takie klipsiki można dostać?
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Odebrałam wczoraj kieckę. To absolutnie najpiękniejsza kiecka na świecie. Musiałam całą obejrzeć, zanim wywiozę do rodziców i zostawię na trzy tygodnie. Ma dużo ślicznych detali, którym nawet podczas przymiarek nie miałam się jak przyjrzeć. Na przykład takie przyszyte mini perełeczki

Ale ciężka jest jak stu bandytów!!

Drugi zakup, który mnie cieszy, to nowe okulary. Jak się K. uparł, to niech mu będzie, pójdę w okularach, ale musiałam sobie sprawić nowe, bo moje stare mają już mocno wytarte zauszniki. Wybrałam sobie brązowo-turkusowe z ażurowym uchem, na zdjęciu wyglądają może średnio, ale na żywo są boskie, taka dodatkowa biżuteria
ale Ci zazdroszczę, też już bym chciała mieć suknie w domu, albo chociaż założyc ją jak już będzie na mnie dopadowana itd
okularki super ja w moich mam zauszniki jakby koronkowe (koronka czarna jest wtopiona w plastik
Stary 2014-06-13, 11:18   #2360
no_doubt
Wtajemniczenie

anusia co do bieli w tym dniu to ja mam takie same podejście, co Ty i w całości przyznaję Tobie rację . Zachowanie tej dziewczyny jest straszne, ale bardziej szokuje mnie zachowanie Twojego teścia. Tę sprawę powinien załatwić i wyjaśnić TŻ. Niech porozmawia z rodziną i mają Ciebie PRZEPROSIĆ!!!! To jest WASZ dzień i nikogo więcej. Musisz wykazać się spokojem wodza, masz całkowicie moje wsparcie

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:19   #2361
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
teść jest wybuchowy, ale nigdy wobec mnie taki nie był.. dlatego się rozpłakałam i nie potrafiłam wysłuchać go do końca.. TŻ zadzwonił od razu do niego i nawrzeszczał co on wyprawia.. w końcu oni też się pokłócili.. ale że TŻ bardzo go szanuje, to po jakimś czasie zadzwonił do niego i porozmawiali na spokojnie.. nie znam treści rozmowy, ale zapytałam o to, co teść mówił, czy nie uważa że przesadził, to TŻ powiedział mi tylko, że mam się ojcem nie przejmować, bo wiem, jaki jest wybuchowy, no i powiedział właśnie że przesadził..
Przykro mi że ci przykro. Powiem tylko tyle że tż układa sobie z tobą życie i x tobą będzie zakładać rodzinę i choćby nie wiem co zawsze powinien stać po twojej stronie bez względu na to jak bardzo szanuje rodziców.
Szacunek do żony i do rodziców powinien być taki sam !

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Anusia - siostra siostrą. Jak przyjdzie tak ubrana to ją skomentują i mam nadzieje - będzie się wstydzić,

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

gorzej jak przyjdzie tak ubrana i jeszcze będzie miała satysfakcję że o niej mówią. Może ta siostra jest z tych "nieważne czy źle czy dobrze mówią, ważne że mówią''

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Powiedziałabym jej, że jak ma przyjść w tej kiecce, to nie jest mile widziana na weselu..

dokładnie tak bym jej powiedziała. Dodałabym że jeśli tak bardzo chce założyć biała suknię to niech znajdzie faceta który się jej oświadczy-bo to już czas

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Anusia- jestem w szoku. Ja jestem mega pamiętliwa i chyba bym do tego teścia już nigdy się nie odezwała!
A siostra Tż- no normalnie brak słów. Czy ona ma męża? Może chce sobie kupić taką suknię i wyobrażać że to ona bierze ślub

Co do sióstr Tż to ja też mam problem.. wczoraj przed zajechaniem na salę pojechałam do Tż i gadałam właśnie z jego siostrą.
(ogólnie ma dwie, ale jedna jest za granicą i widzę ją raz w roku). Ta druga mieszka wraz z Tż i rodzicami, nie ma od pół roku pracy bo ona za 2 tysiące to nie będzie pracować.. więc woli siedzieć w domu.
Ma 29 lat i dopiero teraz od 2 miesięcy ma faceta. I wczoraj do nas z tekstem że ona nie wie czy weźmie go na wesele czy przyjdzie sama, pomyśli, i może dopiero w dniu wesela podejmie decyzję!
Więc ją pytam co napisane w zaproszeniu, i czy widziała dopisek o potwierdzeniu przybycia.
Na co ona że tak no ale jak ona mi może powiedzieć na tyle wcześniej z kim ona przyjdzie i czy w ógle z kimś czy sama skoro ona nie wie
W końcu Tż wybuchł i do niej że jak powie że idzie z tym gościem a przyjdzie sama to zwróci nam za talerzyk ale miała minę..

Dziwna strasznie jest.. i szczerze to nie przepadam za nią..

Tak w ogóle dzisiaj piątek 13stego imieniny Antoniego czyli mojego teścia i niestety zostaliśmy zaproszeni na grilla
Jejku jak mi się nie chce jechać, znowu będą teksty zabrałaś nam synka, po co szukacie mieszkania skoro możecie z nami mieszkać itp
Niedobrze mi...
Nie cierpię takich osób co nie potrafią się ogarnąć do dnia potwierdzenia czy przyjadą sami czy z os tow
A tż dobrze jej powiedział .!!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:39   #2362
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dzis piatek 13tego a my mamy cywiliny o 15

Trzymajcie kciuki, takie preludium do koscielnego za tydzien

Anusia - ja bym sie nie odzywala dopoki by mnie nie przeprosil.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:45   #2363
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Teść po prostu ukazuje swoje oblicze Jego zachowanie było prostackie! Jak się zachował TŻ?

Nie odzywaj się do teścia. Ja bym tak zrobiła, kij mu w oko.

A siostra TŻ widać że rozpuszczona i najważniejsza wydra. Jak jej się nie podoba to niech nie przychodzi. Ty masz być najważniejsza w tym dniu, nie ona!
Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Anusia - siostra siostrą. Jak przyjdzie tak ubrana to ją skomentują i mam nadzieje - będzie się wstydzić, ale teść...
Myślę, że córka mu naopowiadała dodając od siebie o Twoich wizjach i stąd ta reakcja - aczkolwiek NIC nie tłumaczy takiego zachowania! To nie podwórko tylko przyszła synowa.
Mam nadzieję że dziś ma wyrzuty sumienia i że przeprosi
Cytat:
Napisane przez Mopslik Pokaż wiadomość
anusia, takie osoby jak ta laska nie mogą przeboleć, że to nie one będą gwiazdami i z chorobliwej zazdrości, chcą złośliwie zwrócić na siebie uwagę. Ja miałam podobnie na panieńskim- zaprosiłam jedna koleżankę tylko z uprzejmości (bo jej chłopak jest przyjacielem mojego TŻ), a ona na siłę skupiała uwagę wszystkich dziewczyn na sobie. Żenada co do teścia- zgadzam się z Dziewczynami, trzeba olewać pana, albo milczeć przy nim, albo zdawkowo mu odpowiadać.
Cytat:
Anusia - nie przejmuj się, bo nie warto! Nawet, jeśli siostra przyjdzie w białej kiecce, to wstydu narobi tylko i wyłącznie sobie. Goście i tak będą wiedzieć, czyj to ślub, Ty będziesz wyglądać dużo ładniej, a ona będzie wyglądać co najwyżej jak nieudana podróbka PM
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
anusia
Co do zachowania teścia, zrobiłabym to samo, co kilka z Was proponowało - nie odezwałabym się do teścia słowem, chyba że by mnie przeprosił. A siostrze tż też bym nagadała, nie za stara jest na to, żeby tatuś załatwiał za nią sprawy? Powiedziałabym jej, że jak ma przyjść w tej kiecce, to nie jest mile widziana na weselu. Wkurzające są siostry tż, które muszą być zawsze w centrum - wiem coś o tym
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
anusia4u Przykro mi, że musiałaś coś takiego usłyszeć Jak on mógł się tak zachować???? Przecież to tylko ubiór, a wyjechał na Ciebie tak jakbyś co najmniej jej poglądy chciała zmieniać. Uważam, że siostra Tż powinna uszanować to, że nie życzysz sobie aby ktoś był w bieli. Ty w tym dniu jesteś najważniejsza! Dla pocieszenia dodam, że choćby wszystkie kobiety były w bieli, to tylko Twoja suknia będzie w tym dniu oszałamiająca

Ja osobiście mam szwagierkę (żona brata Tż) i ona od czasu jak znam się z Tż nigdy nie rywalizowała ze mną ani o względy teściów, ani nie robiła nic za moimi plecami. Kiedyś tż urządził mi scenę zazdrości to szwagierka poszła do swojego męża(brata tż) i powiedziała, że ma go do porządku ustawić! Trzymamy z nią sztamę, czasami poplotkujemy sobie na temat teściowej W poprzednim małżeństwie eks mąż miał siostrę, nic do niej nie miałam ale z doświadczenia wiem, że jednak lepiej jest jak Tż ma brata a nie siostrę.[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
anusia i jedno i drugie zachowało się prostacko! Ja na Twoim miejscu udawałabym, że teść jst poweitrzem a siostrę TŻ i tak wszyscy podsumują odpowiednio. Owszem będzie w centrum zainteresowania ale z podowu braku wychowyi obycia. I ten pomysł z winem nie jest zły
Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
anusia co do bieli w tym dniu to ja mam takie same podejście, co Ty i w całości przyznaję Tobie rację . Zachowanie tej dziewczyny jest straszne, ale bardziej szokuje mnie zachowanie Twojego teścia. Tę sprawę powinien załatwić i wyjaśnić TŻ. Niech porozmawia z rodziną i mają Ciebie PRZEPROSIĆ!!!! To jest WASZ dzień i nikogo więcej. Musisz wykazać się spokojem wodza, masz całkowicie moje wsparcie
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Przykro mi że ci przykro. Powiem tylko tyle że tż układa sobie z tobą życie i x tobą będzie zakładać rodzinę i choćby nie wiem co zawsze powinien stać po twojej stronie bez względu na to jak bardzo szanuje rodziców.
Szacunek do żony i do rodziców powinien być taki sam !

gorzej jak przyjdzie tak ubrana i jeszcze będzie miała satysfakcję że o niej mówią. Może ta siostra jest z tych "nieważne czy źle czy dobrze mówią, ważne że mówią''

dokładnie tak bym jej powiedziała. Dodałabym że jeśli tak bardzo chce założyć biała suknię to niech znajdzie faceta który się jej oświadczy-bo to już czas
dziękuję Wam za wsparcie, jesteście Kochane
a co do siostry TŻ, ona zawsze, ale to zawsze musi być najważniejsza, najpiękniejsza, najcudowniejsza.. :/ jak to powiedziała moja kochana świadkowa "taak, ma 1,50 cm wzrostu, ale na weselu będzie miała 3 m, i będzie robić wszystko żeby być na pierwszym planie".. i to jest dokładny opis siostry TŻ.. rozmawiałam z nią ja, TŻ, moje bliskie koleżanki, a ona jest dalej nieugięta.. :/ jest przy tym strasznie cwana.. odkręca kota ogonem, dosłownie.. miała oddać tą sukienkę (którą teraz rzekomo ma założyć), a kupić w jej miejsce 2 inne, w tym tą białą.. ale mojemu TŻ powiedziała, że ona nawet nie ma zamiaru kupić tej białej.. tylko że przy mnie umawiała się w sklepie, że jutro pójdzie bezpośrednio do szefowej i załatwi to tak, że wyjdzie ze sklepu z tą białą sukienką.. no a zachowanie teścia-nie mam słów.. dopóki nie zauważę, że żałuje tego co mówił, będę go naprawdę traktować jak powietrze..

aa zapomniałam dopisać, męża nie ma, rozstała się z facetem pare m-cy temu.. nie ma jakoś szczęścia do facetów.. i mamy podobną sytuację do Marlenki.. siostra mówi, że na pewno będzie z kimś na weselu, z tym, że czas leci.. a dalej nikogo nie znalazła.. także pewnie też będziemy płacić za pusty talerzyk..

Edytowane przez anusia4u
Czas edycji: 2014-06-13 o 11:50
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:59   #2364
Buczorek
Raczkowanie

opiumalfa
powodzenia! wszystko będzie cudownie!

Ja nie wiem, co to teraz taka moda, że zaproszone kobiety na śluby wybierają białe kiecki :/ zdarza się to coraz częściej... kiedyś to nikt by nawet nie pomyślał, bo od zawsze wiadome było, że biały zarezerwowany jest dla PM.. ale nie, jakby na złość trzeba wepchać na siebie białą kieckę i jeszcze na zdjęciach ustawiać się obok PM
Stary 2014-06-13, 12:03   #2365
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Przepraszam za jakosc ale nie potrafie inaczej zrobic zdjecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1402653746473.jpg (42,2 KB, 63 załadowań)
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:11   #2366
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

używałyście??

https://www.google.pl/search?q=sztyf...98%3B250%3B250
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:21   #2367
Dotka90
Zakorzenienie

Kuźwa, a ja się wkurzyłam jak 150!!!!!!!!

Zamówiłam sobie kolczyki ślubne. Zamówiłam do teściów, bo ZAWSZE jest w domu teść, albo teściowa, więc żeby nie latać po pocztach i awizach, zamawiamy często do nich. Zamawiałam w zeszłym tygodniu, a koczyków nie ma i nie ma.

Piszę do babki z prośbą o nr listu i co? I od poniedziałku przesyłka leży na poczcie jako AWIZOWANA. Kuźwa, nie dość, że teściowie byli w poniedziałek w domu i ten cholerny leń - listonosz nie raczył przynieść tej paczki, to nawet w skrzynce nie ma awiza

Już wielokrotnie się zdarzało, że wrzucał do skrzynki awizo, bo mu się nie chce wszystkich listów nosić, ale tym razem to już w ogóle przegięcie, bo ani listu, ani awiza, ani pocaluj mnie w nos

Poza tym sorry, ale paczka z kolczykami to ileż może wazyć? 100-200g?!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:24   #2368
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucałam w poniedziałek nie był to mój najlepszy wyglądowo dzień, ale kiecka jest idealna
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post46809652
Dzięki Wyglądasz cudnie
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:27   #2369
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
listonosz nie raczył przynieść tej paczki, to nawet w skrzynce nie ma awiza
hahaha jakby to była renta to na pewno by przywalił do domu

Moja babcia zawsze listonoszowi daje "końcówkę" z renty. Zawsze tak robiła, a on już się nauczył, że może na to liczyć. Ostatnio nie chciała mu dawać, bo to wyszłoby jakieś 7zł (jakąś podwyżkę dostała) i uciekła z domu szwędała się po mieście aż do 15 w końcu wraca do domu, zadowolona, widzi, że kartka z awizo jest, myśli sobie- jutro odbiorę sobie na poczcie. aż tu nagle, godzina 16sta i puk puk.. kochany listonosz nie podarował sobie kasy... dzięki takim "końcówkom" to on ma z dwie wypłaty jeszcze :P
Stary 2014-06-13, 12:33   #2370
Opiumalfa
Zakorzenienie

Taki sobie bukiecik zrobiłam na dzis. Z białego pachnącego groszku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości