|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
anusia
ojeju.. teść bardzo źle się zachował.. jak już tak bardzo chciał zwrócić ci uwagę, to mógl to zrobić w kulturalny sposób (może też nie ma się co mu dziwić, może ta siostra coś naklepała bzdur, a że to jego dziecko, musiał się za nią wstawić) tak, czy siak, nie zwalnia go z tego, by zachować się jak dorosły człowiek a nie jak drechol :/ a co TŻ na to?
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
anusia
jestem w szoku co na to TŻ? Ja bym powiedziała tej siostrze, ze jak chce przyjsc w bieli to moze w ogóle jej nie być, chyba, ze chce zostać posmiwiskiem a do teścia bym sie nie odezwała choćby nie wiem co póki by mnie nie przeprosił
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-06-13 o 09:40 |
|
|
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
anusia nie ciekawa sytuacja. Dziwi mnie zachowanie teścia. A tż jak zareagował ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2344 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najbardziej podoba mi się fryzura 3 Cytat:
![]()
|
|
|
#2345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o mamusiu, co za masakra !!!!! siostra siostrą, ale teściu??? zachował się jak burak. sorry. Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- a i jeszcze ![]() taki biustonosz kupiłam na ślub: http://www.esotiq.com/staniki/stanik-esotiq-raff,id-40
|
|||
|
|
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ją jestem mocno pamiętaliwa i do samego ślubu bym się do teścia nie odezwała chyba że odpowiadać mu 'tak' lub 'nie' Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
anusia szok...
|
#2348 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie odzywaj się do teścia. Ja bym tak zrobiła, kij mu w oko. A siostra TŻ widać że rozpuszczona i najważniejsza wydra. Jak jej się nie podoba to niech nie przychodzi. Ty masz być najważniejsza w tym dniu, nie ona!
|
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
Anusia - siostra siostrą. Jak przyjdzie tak ubrana to ją skomentują i mam nadzieje - będzie się wstydzić, ale teść...
Myślę, że córka mu naopowiadała dodając od siebie o Twoich wizjach i stąd ta reakcja - aczkolwiek NIC nie tłumaczy takiego zachowania! To nie podwórko tylko przyszła synowa. Mam nadzieję że dziś ma wyrzuty sumienia i że przeprosi Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2351 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Od narzeczonego w ramach prezentu imieninowego dostałam też wymarzone klipsy do butów- zdjęcie w załączniku. Marzyłam o różowych butach, ale po długich poszukiwaniach musiałam postawić na wygodę. Ale różu nie mogłam do końca odpuścić, więc zaszaleję chociaż z klipsami, a co! ![]() anusia, takie osoby jak ta laska nie mogą przeboleć, że to nie one będą gwiazdami i z chorobliwej zazdrości, chcą złośliwie zwrócić na siebie uwagę. Ja miałam podobnie na panieńskim- zaprosiłam jedna koleżankę tylko z uprzejmości (bo jej chłopak jest przyjacielem mojego TŻ), a ona na siłę skupiała uwagę wszystkich dziewczyn na sobie. Żenada |
|
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
Anusia - nie przejmuj się, bo nie warto! Nawet, jeśli siostra przyjdzie w białej kiecce, to wstydu narobi tylko i wyłącznie sobie. Goście i tak będą wiedzieć, czyj to ślub, Ty będziesz wyglądać dużo ładniej, a ona będzie wyglądać co najwyżej jak nieudana podróbka PM
![]() Odebrałam wczoraj kieckę. To absolutnie najpiękniejsza kiecka na świecie. Musiałam całą obejrzeć, zanim wywiozę do rodziców i zostawię na trzy tygodnie. Ma dużo ślicznych detali, którym nawet podczas przymiarek nie miałam się jak przyjrzeć. Na przykład takie przyszyte mini perełeczki ![]() ![]() Ale ciężka jest jak stu bandytów!! Drugi zakup, który mnie cieszy, to nowe okulary. Jak się K. uparł, to niech mu będzie, pójdę w okularach, ale musiałam sobie sprawić nowe, bo moje stare mają już mocno wytarte zauszniki. Wybrałam sobie brązowo-turkusowe z ażurowym uchem, na zdjęciu wyglądają może średnio, ale na żywo są boskie, taka dodatkowa biżuteria ![]()
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anusia Co do zachowania teścia, zrobiłabym to samo, co kilka z Was proponowało - nie odezwałabym się do teścia słowem, chyba że by mnie przeprosił. A siostrze tż też bym nagadała, nie za stara jest na to, żeby tatuś załatwiał za nią sprawy? Powiedziałabym jej, że jak ma przyjść w tej kiecce, to nie jest mile widziana na weselu. Wkurzające są siostry tż, które muszą być zawsze w centrum - wiem coś o tym ![]() Dzisiaj zapraszam moją "nielubianą" do końca rodzinę, będzie na bank strasznie sztywno, ale przynajmniej będę miała to za sobą. Reszta osób to już sama przyjemność ![]() Ale strasznie wolno nam to idzie, byłam pewna, że do końca czerwca się wyrobimy, a nie ma takiej opcji...
http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png ŻONA od 30.08.2014 ZARĘCZENI 28.11.2012 RAZEM 17.09.2010 Edytowane przez Panna Izabela Czas edycji: 2014-06-13 o 10:26 |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
anusia4u Przykro mi, że musiałaś coś takiego usłyszeć
Jak on mógł się tak zachować???? Przecież to tylko ubiór, a wyjechał na Ciebie tak jakbyś co najmniej jej poglądy chciała zmieniać. Uważam, że siostra Tż powinna uszanować to, że nie życzysz sobie aby ktoś był w bieli. Ty w tym dniu jesteś najważniejsza! Dla pocieszenia dodam, że choćby wszystkie kobiety były w bieli, to tylko Twoja suknia będzie w tym dniu oszałamiająca ![]() Ja osobiście mam szwagierkę (żona brata Tż) i ona od czasu jak znam się z Tż nigdy nie rywalizowała ze mną ani o względy teściów, ani nie robiła nic za moimi plecami. Kiedyś tż urządził mi scenę zazdrości to szwagierka poszła do swojego męża(brata tż) i powiedziała, że ma go do porządku ustawić! Trzymamy z nią sztamę, czasami poplotkujemy sobie na temat teściowej W poprzednim małżeństwie eks mąż miał siostrę, nic do niej nie miałam ale z doświadczenia wiem, że jednak lepiej jest jak Tż ma brata a nie siostrę.[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Elrosa Moja jest cała z takich perełeczek i z takich detali. Mogłabym zobaczyć całe zdjęcie Twojej sukni? Ps. Też jest mega cieżka
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-06-13 o 10:52 |
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
anusia i jedno i drugie zachowało się prostacko! Ja na Twoim miejscu udawałabym, że teść jst poweitrzem a siostrę TŻ i tak wszyscy podsumują odpowiednio. Owszem będzie w centrum zainteresowania ale z podowu braku wychowyi obycia. I ten pomysł z winem nie jest zły
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
Anusia- jestem w szoku. Ja jestem mega pamiętliwa i chyba bym do tego teścia już nigdy się nie odezwała!
A siostra Tż- no normalnie brak słów. Czy ona ma męża? Może chce sobie kupić taką suknię i wyobrażać że to ona bierze ślub ![]() Co do sióstr Tż to ja też mam problem.. wczoraj przed zajechaniem na salę pojechałam do Tż i gadałam właśnie z jego siostrą. (ogólnie ma dwie, ale jedna jest za granicą i widzę ją raz w roku). Ta druga mieszka wraz z Tż i rodzicami, nie ma od pół roku pracy bo ona za 2 tysiące to nie będzie pracować.. więc woli siedzieć w domu. Ma 29 lat i dopiero teraz od 2 miesięcy ma faceta. I wczoraj do nas z tekstem że ona nie wie czy weźmie go na wesele czy przyjdzie sama, pomyśli, i może dopiero w dniu wesela podejmie decyzję! Więc ją pytam co napisane w zaproszeniu, i czy widziała dopisek o potwierdzeniu przybycia. Na co ona że tak no ale jak ona mi może powiedzieć na tyle wcześniej z kim ona przyjdzie i czy w ógle z kimś czy sama skoro ona nie wie ![]() W końcu Tż wybuchł i do niej że jak powie że idzie z tym gościem a przyjdzie sama to zwróci nam za talerzyk ale miała minę..Dziwna strasznie jest.. i szczerze to nie przepadam za nią.. Tak w ogóle dzisiaj piątek 13stego imieniny Antoniego czyli mojego teścia i niestety zostaliśmy zaproszeni na grilla ![]() Jejku jak mi się nie chce jechać, znowu będą teksty zabrałaś nam synka, po co szukacie mieszkania skoro możecie z nami mieszkać itp ![]() Niedobrze mi...
|
#2357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie był to mój najlepszy wyglądowo dzień, ale kiecka jest idealna ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post46809652
|
|
#2358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i jej damy oddzielne zaproszenie, bo tak sobie zażyczyła, niech ma i się cieszy.Ale ogólnie zawsze na wszystkich obrażona, ciekawe co to będzie jak skończy 20 lat ![]() Ja mam dzisiaj ostatni egzamin i jak zdam mam wolne od uczelni A z mojej ulubionej INTERNY dostałam 4!
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2014-06-13 o 11:09 |
|
|
|
|
#2359 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam esotiq Cytat:
Cytat:
![]() okularki super ja w moich mam zauszniki jakby koronkowe (koronka czarna jest wtopiona w plastik
|
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
anusia co do bieli w tym dniu to ja mam takie same podejście, co Ty i w całości przyznaję Tobie rację
|
#2361 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szacunek do żony i do rodziców powinien być taki sam ! Cytat:
gorzej jak przyjdzie tak ubrana i jeszcze będzie miała satysfakcję że o niej mówią. Może ta siostra jest z tych "nieważne czy źle czy dobrze mówią, ważne że mówią'' Cytat:
dokładnie tak bym jej powiedziała. Dodałabym że jeśli tak bardzo chce założyć biała suknię to niech znajdzie faceta który się jej oświadczy-bo to już czas Cytat:
A tż dobrze jej powiedział .!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis piatek 13tego a my mamy cywiliny o 15
![]() Trzymajcie kciuki, takie preludium do koscielnego za tydzien ![]() Anusia - ja bym sie nie odzywala dopoki by mnie nie przeprosil. |
|
|
|
#2363 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co do siostry TŻ, ona zawsze, ale to zawsze musi być najważniejsza, najpiękniejsza, najcudowniejsza.. :/ jak to powiedziała moja kochana świadkowa "taak, ma 1,50 cm wzrostu, ale na weselu będzie miała 3 m, i będzie robić wszystko żeby być na pierwszym planie".. i to jest dokładny opis siostry TŻ.. rozmawiałam z nią ja, TŻ, moje bliskie koleżanki, a ona jest dalej nieugięta.. :/ jest przy tym strasznie cwana.. odkręca kota ogonem, dosłownie.. miała oddać tą sukienkę (którą teraz rzekomo ma założyć), a kupić w jej miejsce 2 inne, w tym tą białą.. ale mojemu TŻ powiedziała, że ona nawet nie ma zamiaru kupić tej białej.. tylko że przy mnie umawiała się w sklepie, że jutro pójdzie bezpośrednio do szefowej i załatwi to tak, że wyjdzie ze sklepu z tą białą sukienką.. no a zachowanie teścia-nie mam słów.. dopóki nie zauważę, że żałuje tego co mówił, będę go naprawdę traktować jak powietrze.. aa zapomniałam dopisać, męża nie ma, rozstała się z facetem pare m-cy temu.. nie ma jakoś szczęścia do facetów.. i mamy podobną sytuację do Marlenki.. siostra mówi, że na pewno będzie z kimś na weselu, z tym, że czas leci.. a dalej nikogo nie znalazła.. także pewnie też będziemy płacić za pusty talerzyk.. Edytowane przez anusia4u Czas edycji: 2014-06-13 o 11:50 |
||||||||||
|
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
opiumalfa
powodzenia! wszystko będzie cudownie!Ja nie wiem, co to teraz taka moda, że zaproszone kobiety na śluby wybierają białe kiecki :/ zdarza się to coraz częściej... kiedyś to nikt by nawet nie pomyślał, bo od zawsze wiadome było, że biały zarezerwowany jest dla PM.. ale nie, jakby na złość trzeba wepchać na siebie białą kieckę i jeszcze na zdjęciach ustawiać się obok PM
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za jakosc ale nie potrafie inaczej zrobic zdjecia
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
używałyście??
https://www.google.pl/search?q=sztyf...98%3B250%3B250 |
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Kuźwa, a ja się wkurzyłam jak 150!!!!!!!!
Zamówiłam sobie kolczyki ślubne. Zamówiłam do teściów, bo ZAWSZE jest w domu teść, albo teściowa, więc żeby nie latać po pocztach i awizach, zamawiamy często do nich. Zamawiałam w zeszłym tygodniu, a koczyków nie ma i nie ma. Piszę do babki z prośbą o nr listu i co? I od poniedziałku przesyłka leży na poczcie jako AWIZOWANA. Kuźwa, nie dość, że teściowie byli w poniedziałek w domu i ten cholerny leń - listonosz nie raczył przynieść tej paczki, to nawet w skrzynce nie ma awiza Już wielokrotnie się zdarzało, że wrzucał do skrzynki awizo, bo mu się nie chce wszystkich listów nosić, ale tym razem to już w ogóle przegięcie, bo ani listu, ani awiza, ani pocaluj mnie w nos ![]() Poza tym sorry, ale paczka z kolczykami to ileż może wazyć? 100-200g?!
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglądasz cudnie
|
|
#2369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja babcia zawsze listonoszowi daje "końcówkę" z renty. Zawsze tak robiła, a on już się nauczył, że może na to liczyć. Ostatnio nie chciała mu dawać, bo to wyszłoby jakieś 7zł (jakąś podwyżkę dostała) i uciekła z domu szwędała się po mieście aż do 15 w końcu wraca do domu, zadowolona, widzi, że kartka z awizo jest, myśli sobie- jutro odbiorę sobie na poczcie. aż tu nagle, godzina 16sta i puk puk.. kochany listonosz nie podarował sobie kasy... dzięki takim "końcówkom" to on ma z dwie wypłaty jeszcze :P
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Taki sobie bukiecik zrobiłam na dzis. Z białego pachnącego groszku.
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

teść bardzo źle się zachował.. jak już tak bardzo chciał zwrócić ci uwagę, to mógl to zrobić w kulturalny sposób (może też nie ma się co mu dziwić, może ta siostra coś naklepała bzdur, a że to jego dziecko, musiał się za nią wstawić) tak, czy siak, nie zwalnia go z tego, by zachować się jak dorosły człowiek a nie jak drechol :/ a co TŻ na to?

jestem w szoku
co na to TŻ? Ja bym powiedziała tej siostrze, ze jak chce przyjsc w bieli to moze w ogóle jej nie być, chyba, ze chce zostać posmiwiskiem
a do teścia bym sie nie odezwała choćby nie wiem co póki by mnie nie przeprosił 

Musiałam całą obejrzeć, zanim wywiozę do rodziców i zostawię na trzy tygodnie. Ma dużo ślicznych detali, którym nawet podczas przymiarek nie miałam się jak przyjrzeć. Na przykład takie przyszyte mini perełeczki