W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 16:02   #4501
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

U mnie też przykro, bo koleżanki były złe, że je zostawiam, chociaz automatycznie na moje miejsce wskoczyła praktykantka, może tylko po kilka zmian musiały za mnie wziąć. Oczywiście nie pamiętały już, że ja często się z nimi zamieniałam idąc im na rękę.. No i nikt nie pyta jak się czuję i czy wszystko dobrze jak dzwonię, czy zajeżdżam :/ Smutne.
A teraz, gdy dowiedziałąm się o tej wadzie maluszka jestem zła na siebie, że przedkładałam pracę ponad zdrowie i nie poszłam od razu na L4 jak tylko zaczęło się przeziębienie. Dopiero jak się przerodziło z zapalenie zatok i musiałam brać antybiotyki to się zwinęłam do domu.

Nie musisz przypominac.. :/ a mąż w nocy mnie tak wkurzył, że spaliśmy osobno. Obiad zrobiłam duży, więc jak chce, to zje, ale powinien głodować
.
Przeciez kupilas mezowi skarpetki na zgode to juz dalej niezgoda
ach Ci faceci co zrobil ?

co do sytuacji w pracy to nie rozumiem takich ludzi i takiego nastawienia do ciazy
masakra

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:16   #4502
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Poczekajmy jeszcze

Ja ogólnie bym nie dawała tytułów z tamtego wątku Wymyślmy kilka, będzie nowa sonda

Ja mam propozycję

Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV!

Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.IV!

Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Cz. IV!
Super propozycje
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
a oto jak prezentuje sie z ochraniaczem i kolderka
zakochalam sie i sie sama do siebie ciesze

Wytlumaczcie mi Dziewczyny po co Wy tak wcześnie ubieracie pościel, wieszacie baldachimy? Przecież za miesiąc będzie na nich sam kurz! Nawet gdyby poprzykrywać to workami, to i tak będzie nieświeże. Nie lepiej przygotować, poprać i ubrać tuż przed, nawet gdyby miał to zrobić Tż?
Stary 2014-06-13, 16:17   #4503
ButterBear
Zakorzenienie

Mysia, mogę Cię na tydzień adoptować
Ale masować nie lubię

Cytat:
a jakis neutralny bedzie ?
czy tylko takie beda do wyboru ?
Tak, też jestem za tym, żeby wrzucić jakiś neutralny

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Co do tytułów ja proponuje normalny, który miał sporo głosów ostatnio: Mamusie sierpniowe 2014 cz. IV.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Stara sie byc spokojna i czekac na to co bedzie dalej bo i tak nie mam na nic wplywu. Ze zmiana pracy Tz to nie jest proste bo jest specjalista w waskiej dziedzinie wiec oznaczaloby to przeprowadzke jeszcze dalej od rodziny - Slask, Lodz ew. blizej Warszawa.
Zauwazylam ze ze stresu mocno napina mi sie i twardnieje brzuch wiec leze, wypilam nospe forte i herbatke z melisy.

Samochod taki zwyczajny przemieszczacz miejski - Lanos - zebym mogla jezdzic z dzieckiem jak Tz jest w pracy a nie tylko kisic sie w domu.

Dot. prezentow to mi sie podoba tradycja ze po porodzie dostaje sie jakis szczegolny symbol-pamiatke tego wydarzenia. Kolezanka dostala zawieszke Pandory- wozek i bransoletke na reke z 4listna koniczynka i wygrawerowanym imieniem i data narodzin corki. Wiem, ze Tz planuje z moja siostra wybrac mi jakis mega pierscionek

Butter przez ciebie mam dzis krupnik hehe. Zrobilam tez kisiel rabarbarowy. Od 1,5m-ca nie gotowalam ale musialam sie odstresowac i cos zjesc

Kasia_ruda przypomnialas mi o wapniu, oznacze je sobie przy kolejnej morfologii. Moze tez potas. Szkoda ze nie poprosilam gina o skierowanie ale najwyzej zaplace te 2x10zl.
Smacznego krupnika

Oooo..pomysł z koniczynką super.
Ja bym mogła dostać Lilou, bo mam małą dziewczynkę już z Lilou. Pandory nie mam.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Super pomysł z tą Pandorą, strasznie mi się one i te dugie z lilou podobają. Nie pogardziłabym
Moja mama dostawała od taty pierścionek po każdym z dzieci. Brat ma 39 lat, ja 28 a mama do dziś je ma i traktuje jako najlepsze i najcenniejsze pamiątki. ja uwżam, że to piękny gest. I nie mogę się doczekać, co mój tż szykuje

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Super

Cytat:
Napisane przez gosiaaaa95 Pokaż wiadomość
Hej mamusie, jestem tu nowa , obecnie trwa 29tc. Termin porodu 26/27sierpień, pozdrawiam
Cześć, napisz coś więcej o sobie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Papryczka super fura!

Dzisiaj mam trzecie usg na 19.30. Mam nadzieję, że młody pokaże mi buźkę.
Wyżalę się też lekarzowi, że zaczyna się pchać na świat, zdarza mu się nawet kilkuminutowe pchanie na szyjkę, strasznie boli.

Nie spodziewam się żadnego prezentu z okazji porodu, mój chłop jest mało domyślny w takich tematach. Mój tata mu powiedział kilka dni po dniu matki, że już w tym roku będzie mógł świętować dzień ojca i jakoś się nie domyślił, żeby mi złożyć z tej okazji spóźnione życzenia, ale podejrzewam, że sam będzie czegoś ode mnie oczekiwał.

Natomiast wpadł na inny super pomysł, ściągniemy sobie z płyty obraz z bicia serducha młodego i zrobimy sobie tatuaże, ja jeszcze nie wiem gdzie, ale tż powiedział, że zrobi sobie na klacie, w okolicy swojego serca.

TheFall jeśli chodzi o mnie to można wstawić sondę, lepiej mieć wcześniej niż za późno. Ale niech też reszta się wypowie.
Wow, niesamowity pomysł z tym tatuażem Super

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
I ciuszki
Super ciuszki i fotelik też

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Śliczne rzeczy pokupowałaś. Ja też nie wróciłam z pustymi rękami z łowów ale zdjęć na razie nie wrzucę bo TZ już w domu i będzie ze mnie grzać że wrzucam do internetu zdj ciuszków
On chyba nawet nie wie że ja zalogowana na wizażu
Mój mąż już przywykł do mojego uzależnienia od wizażu
Opowiadam mu czasem, co się tu dzieje, albo jakieś śmieszne przypadki
Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Butter - dziękuję - przyda się i oczywiście powodzenia również życzę Ci w Twojej nauce )
Dzięki

Byłam w piekarni i babka mnie zapytała, czy będzie dziewczynka. Więc mówię, że tak, a ona na to, że widać, bo na chłopca to takie małe piłeczki, a ja mam wielki rozlany brzuch

TheFall, jeszcze miałam napisać, że zgadzam się w 100% z tym co napisałaś o hipokryzji w ciąży w związku z l4. Każdy ma prawo kobiecie w ciąży coś powiedzieć, zwrócić uwagę, ale gdzie tam na l4? Siedzieć w pracy!

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-13 o 16:21
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:23   #4504
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Przeciez kupilas mezowi skarpetki na zgode to juz dalej niezgoda
ach Ci faceci co zrobil ?

co do sytuacji w pracy to nie rozumiem takich ludzi i takiego nastawienia do ciazy
masakra
Powiem tylko, że zaczęły się mecze :/

Zaczarowana, a to na łóżeczku zwinięte to kocyk? Super wyszło!

Ja już miałam dziś takie nerwy, że czekam na 18:00 i zamawiam resztę wyprawki.

Dzięki kochane za pocieszenie! Na Was zawsze można liczyć! Niby to tylko forum, ale takie wsparcie jakie sobie dajemy jest bardzo pomocne i miłe
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:25   #4505
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Super propozycje

Wytlumaczcie mi Dziewczyny po co Wy tak wcześnie ubieracie pościel, wieszacie baldachimy? Przecież za miesiąc będzie na nich sam kurz! Nawet gdyby poprzykrywać to workami, to i tak będzie nieświeże. Nie lepiej przygotować, poprać i ubrać tuż przed, nawet gdyby miał to zrobić Tż?
jak sie kupuje to trzeba sprawdzic jak to wyglada czy ochraniacz jest dobry i sie trzyma itd, wiadomo ze nie bede miala rozlozonego lozeczka przez 2 miesiace ale oko moge sobie nacieszyc przez jeden dzien

chyba kazda matka oczekujaca pierwszego dziecka dostaje swira i nie moze sie juz doczekac

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 16:26   #4506
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Przypomnę nieśmiało, że poprzednim razem wygrał neutralny, ale niestety większości się nie spodobało i robiły dziewczyny dogrywkę

Mnie już wszystko jedno
Stary 2014-06-13, 16:28   #4507
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczarowana, a to na łóżeczku zwinięte to kocyk? Super wyszło!

Ja już miałam dziś takie nerwy, że czekam na 18:00 i zamawiam resztę wyprawki.

Dzięki kochane za pocieszenie! Na Was zawsze można liczyć! Niby to tylko forum, ale takie wsparcie jakie sobie dajemy jest bardzo pomocne i miłe
tak to kocyk
tak mi przyslali wiec po wypraniu tez go tak zlozylam bo mi sie spodobalo
ja to sie ciesze ze moj Tz nie lubi sportu
pamietam jak mama byla zla ciagle na mojego tate bo ten ogladal caly czas sport a przy nas jej nie pomagal

kochana nie denerwuj sie

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-06-13 o 16:30
Stary 2014-06-13, 16:29   #4508
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
jak sie kupuje to trzeba sprawdzic jak to wyglada czy ochraniacz jest dobry i sie trzyma itd, wiadomo ze nie bede miala rozlozonego lozeczka przez 2 miesiace ale oko moge sobie nacieszyc przez jeden dzien

chyba kazda matka oczekujaca pierwszego dziecka dostaje swira i nie moze sie juz doczekac
Najwidoczniej byłam "inna", bo mi wystarczyło rozpakowanie, obejrzenie, czy całe i wypranie, bez ubierania i "cieszenia oczu" na kilka tygodni przed
Stary 2014-06-13, 16:32   #4509
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Najwidoczniej byłam "inna", bo mi wystarczyło rozpakowanie, obejrzenie, czy całe i wypranie, bez ubierania i "cieszenia oczu" na kilka tygodni przed
Kazdy jest inny

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 16:37   #4510
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:

Ja co prawda jestem w lesie ze wszytskim i przy 1 dziecku tez nie rozkladalam poscieli przed porodem,ale najzupelniej Cie rozumiem skoro maz na to ochote, czas i Cie to cieszy to super! Przeciez to ze lozeczko jest przygotowane nie znaczy ze dzidzius bedzie spal w nieswiezym... Mozna prac i prasowac co 2 tyg albo nawet i za miesiac czy 2,no albo TZ zrobi to wszytsko jak my bedziemy w szpitalu i bedzie super swiezusienkie dla dzidzi...

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:38   #4511
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Ja poszłam na L4 w 10 tygodniu, z jednej strony na złość a z drugiej, żeby się ratować. Wszyscy w pracy wiedzieli o ciąży od 7 tygodnia ze względu na bhp i kilka osób bardzo intensywnie się starało, żebym poroniła. Dzięki temu skończyło się na szpitalu i zwolnieniu. Ciąża była im nie na rękę bo byłam jednym z lepszych pracowników a właściwie "murzynów".
No wiesz...co za ludziska Nie wyobrażam sobie jakim trzeba być człowiekiem żeby takie coś robic drugiej osobie... Ja jesten na L4 od 9 stycznia i mój szef sam zaproponował zebym wzieła zwolnienie na całą ciąże, bo dzidzia najwazniejsza

Cytat:
Motylku podaj nick na allegro to sobię zerknę ;-)
marta_so, musze jeszcze 2 obiektywy wrzycic później

Cytat:
Mój TŻ ma ze mną raj pod tym względem, uwielbiam oglądac mecze , wczoraj tez oglądaliśmy i żałuje, że niektóre bedą rozgrywane jak u nas bedzie noc

zaczarowanadlaniego - łoże jak dla prawdziwej księżniczki
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:45   #4512
niki19
Zadomowienie

Cytat:

To ja też się zaliczam do grona "innych" bo do świrowania na punkcie wyprawki to jest mi bardzo, bardzo daleko mimo ,że to pierwsze dziecko wręcz nie obraziłabym się gdyby ktoś skompletował wyprawkę za mnie

co do tytułu wątku to ja jak zawsze jestem za neutralnym

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-06-13 o 16:46
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:46   #4513
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Ja co prawda jestem w lesie ze wszytskim i przy 1 dziecku tez nie rozkladalam poscieli przed porodem,ale najzupelniej Cie rozumiem skoro maz na to ochote, czas i Cie to cieszy to super! Przeciez to ze lozeczko jest przygotowane nie znaczy ze dzidzius bedzie spal w nieswiezym... Mozna prac i prasowac co 2 tyg albo nawet i za miesiac czy 2,no albo TZ zrobi to wszytsko jak my bedziemy w szpitalu i bedzie super swiezusienkie dla dzidzi...
za pierwszym razem nie mialam kiedy sie nacieszyc, teraz cieszy mnie wszystko co kupimy i juz nie moge sie doczekac tak samo Tz

poza tym lozeczko juz zostalo z samym materacem bo juz pochowalam do szafki strasznie cieplo jest i widze ze pylki lataja to nie chce zeby mi brudy na tym siadaly a chcialam pokazac Tz jak wroci z pracy ale cyknelam mu focie wiec to mu wystarczy

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 16:47   #4514
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry, witam się w piątek, co oznacza rozpoczęcie przez nas 30 tygodnia! Czyli 3/4 ciąży za mną.

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaczynam 33 tc!!! jeszcze 5 i moge rodzic Mam taka cicha nadzieje, ze lekarz wyznaczy mi cesarke wlasnie w 38 tc! Dzisiaj sie zwazylam i moje obzarstwo zostalo ukarane, mam 1 kg wiecej.... ale wiem, ze ostatni tydzien przegielam ze slodyczami, lodami, chrupkami itp. Jestem 10 kg ciezsza niz przed ciaza a tu jeszcze tyle tygodni....
laski za kolejne tyg ja wczoraj zaczelam 34tydz

Cytat:
Byle głośno, żeby na 100% zarejestrował Ja mojemu wspomniałam o tych prezentach, które dostały dziewczyny jakoś w połowie ciąży, za to, że tak świetnie sobie radzą. I niestety mąż nie zrozumiał aluzji ale myślę, że po porodzie coś mi kupi.

Optymistka dobrze dziewczyny radzą - jeszcze nic pewnego, a jeśli zmiany będą konieczne, to będą na waszą korzyść! Zobaczysz! I pochwal się samochodem
z pewnością będzie to wydarzenie! Daj znać jak zareagowali

piękna! Ale nie bądź takim leniem i obracaj fotki

Czasem się coś zacina. Spróbuj wrzucić gdzieś. Np. ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠, czy post image

Foczka Wanienka fajowa! I też będziesz mogła robić zdjęcia z zewnątrz

Zdecydowanie trzeba podziękować. Skoro to ciuszki po dziecku, to nie kupuj kawy dla mamy, tylko bombonierę czy coś dla dziecka (jak na wymianę ) Lepiej teraz niż np. za pół roku jak Ci się przydadzą te ubranka i poczujesz potrzebę dziękowania

Jak to jakas młoda, to lepiej żeby się nie powtarzało
Moim zdaniem nie powinnaś jej dziękować. Mąż ewentualnie może jej kwiatka przynieść.

Jestem właśnie po 3 USG. Na 100% chłopak! W 33 tc waży 1850 uśmiecha się i trzyma za stopę Generalnie wszystko super, ale lekarz ma podejrzenie "spodziectwa" (). dodał, że nie ma się co przejmować (ta, od razu miałam łzy w oczach ). (Dzięki Optymistka za wyjasnienie!)

A ja schudłam 3kg
za wizyte i nie martw się będzie ok
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:54   #4515
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
To ja też się zaliczam do grona "innych" bo do świrowania na punkcie wyprawki to jest mi bardzo, bardzo daleko mimo ,że to pierwsze dziecko wręcz nie obraziłabym się gdyby ktoś skompletował wyprawkę za mnie

co do tytułu wątku to ja jak zawsze jestem za neutralnym
Nacisnęła bym "lubię to" :P
Stary 2014-06-13, 16:57   #4516
agatka553
Rozeznanie

Cytat:

Nie musisz przypominac.. :/ a mąż w nocy mnie tak wkurzył, że spaliśmy osobno. Obiad zrobiłam duży, więc jak chce, to zje, ale powinien głodować
A Ty dla siebie robisz oddzielny obiad zawsze?
To wciskanie się w żebra najgorsze, masz rację...
Oj u nas też poniekąd poszło o mecz, ale ogólnie hormony też wzięły górę i powiedziałam co mi na sercu leży (chyba troszkę za ostro), ale chyba się nie gniewa, bo dzwoni i pyta czy wszytko ok.

Nie zawsze robię oddzielne obiady, czasami się zdarzy, że teściowa mnie poczęstuje, czasami gotuję sobie zupkę i mi starcza na kilka dni, ale dla męża raczej gotuję coś innego niż dla siebie. Mąż pracuje fizycznie i nie miałby siły do pracy po takich warzywkach, co ja zjadam
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 17:01   #4517
TheFall
Zadomowienie

Dziewczyny ja myślę, że jutro rano założę sondę, żeby było trochę czasu na głosowanie. A jak wiadomo w weekend jest nas tutaj mniej.

Tak więc jak którejś jeszcze coś wpadnie do głowy to niech pisze propozycje. Na razie są takie:

1. Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4

2. Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4

3. Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4

4. Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV!

5. Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV!

6. Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Mamy sierpniowe cz. IV!

Muszę się zebrać, żeby pomalować rurę od kaloryfera w kuchni, ale jakiś taki mnie leń ogarną eh.

Edytowane przez TheFall
Czas edycji: 2014-06-13 o 17:03
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 17:24   #4518
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
za pierwszym razem nie mialam kiedy sie nacieszyc, teraz cieszy mnie wszystko co kupimy i juz nie moge sie doczekac tak samo Tz

poza tym lozeczko juz zostalo z samym materacem bo juz pochowalam do szafki strasznie cieplo jest i widze ze pylki lataja to nie chce zeby mi brudy na tym siadaly a chcialam pokazac Tz jak wroci z pracy ale cyknelam mu focie wiec to mu wystarczy

Śliczne przygotowałas łoże dla córy
Moje łóżeczko w kartonie stoi - ale ja juz sie napatrzyłam na łóżeczko przez prawie 2 lata i mi się nie spieszy.
Ale cieszę się że ty się cieszysz

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Ale masować nie lubię
samo Twoje jedzonko mi też wystarczy

Co do bransoletek Pandory to skomponowałam sobie kiedyś na ich stronie indywidualną bransoletkę. Cena końcowa mnie zszokowała - w zaleznosci od wersji wyszło między 5 a 7 tys zł
TŻ sie śmiał że jestem chyba urodzona po to by życ w luksusie skoro nawet taniej bransoletki nie umiem skompletować

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-14 o 17:07
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 17:39   #4519
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Nie wolno
To juz nie zarty lepiej odpoczac zwolnic tempo na kilka tygodni niz potem sie martwic bo cos jest nie tak !!!!!!!
ja malo co robie odkad pobolewa mnie brzuch niewybaczylabym sobie gdyby teraz cos sie stalo z mojej winy
Cytat:
Może jak nie działają na ciebie upomnienia nasze, własne, lekarskie, czy męża, to wejdź sobie na forum np.mam wcześniaków... może to by cię odpowiednio zmotywowało do zwolnienia tempa i nieryzykowania.

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

no to kochana niniejszym wzywam Cię do porządku
A tak na serio- na tym etapie ciąży musimy już po prostu więcej wypoczywać, jakie mycie okien za 4 tygodnie???
nawet o tym nie myśl

Ja też sobie myślałam, że jak się dobrze czuję, to mogę wszystko, byłam aktywna, tak samo jak przed ciążą, robiłam wiele rzeczy, dokładnie tak jak Ty. Na ostatniej wizycie jednak lekarz znacznie mnie ostudził, szyjka zaczęła się skracać, mam więc więcej leżeć i ogólnie się oszczędzać. Podał mi nawet taki przykład- jajecznicę mogę zrobić, ale już obiad z dwóch dań nie... Czyli dłuższe stanie już odpada.

No więc dbaj o siebie, tym bardziej że organizm już daje Ci sygnał do zwolnienia tempa ( też miałam bóle brzucha, uczucie ciągnącego podbrzusza...na szczęście u Ciebie nie doprowadziło to do skracania szyjki!)

Trzymam kciuki żeby dalej było wszystko ok i liczę na to, że będziesz więcej wypoczywać
Dzięki dziewczyny zawsze można na Was liczyć

Wracając do tematu to ciężko ocenić co mogę a czego już nie ale obiecuję jeszcze bardziej się oszczędzać bo do śmiechu wczoraj wcale mi nie było

Cytat:

M_aria niestety mam tak samo. Wiem, że trzeba już zwolnić, nie czuję się źle, ale dobrze też nie jest. I tak jak Tż jest na wyjeździe to sprzątam, myje podłogę

Dziewczyny dzisiaj zaczynam 33 tc, w poniedziałek byłam u gina i następna wizytę mam za 4 tygodnie, czyli w 36tc. Myślałam, że teraz będzie częściej a tu nic. Skierowania na ktg też nie mam, trochę to dziwne bo u was chyba jest inaczej.
Wydaje mi się że to jest bardzo mylące bo jeśli ktoś się źle czuje to bardziej się oszczędza, a jak dobrze to myśli że wszystko można tylko żeby później nie było że te co dobrze się czują będą rodzić wcześniaki. Ja dostałam już nauczkę, najadłam się wczoraj strachu i mam zamiar zwolnić. Większe sprzątanie za kilka tygodni gdy będę już w 37-38 tyg, bo rodzić po terminie też mi się nie uśmiecha
Cytat:

Natomiast wpadł na inny super pomysł, ściągniemy sobie z płyty obraz z bicia serducha młodego i zrobimy sobie tatuaże, ja jeszcze nie wiem gdzie, ale tż powiedział, że zrobi sobie na klacie, w okolicy swojego serca.
Zaj....ty pomysł
za wizytę
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Poczekajmy jeszcze

Ja ogólnie bym nie dawała tytułów z tamtego wątku Wymyślmy kilka, będzie nowa sonda

Ja mam propozycję

Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV!

Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.IV!

Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Cz. IV!
Zdolna bestia
Cytat:
I ciuszki
Bardzo w moim guście
Cytat:
a oto jak prezentuje sie z ochraniaczem i kolderka
zakochalam sie i sie sama do siebie ciesze

pięknie

Edytowane przez M_aria
Czas edycji: 2014-06-13 o 17:40
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 17:43   #4520
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
No wiesz...co za ludziska Nie wyobrażam sobie jakim trzeba być człowiekiem żeby takie coś robic drugiej osobie... Ja jesten na L4 od 9 stycznia i mój szef sam zaproponował zebym wzieła zwolnienie na całą ciąże, bo dzidzia najwazniejsza

marta_so, musze jeszcze 2 obiektywy wrzycic później

Mój TŻ ma ze mną raj pod tym względem, uwielbiam oglądac mecze , wczoraj tez oglądaliśmy i żałuje, że niektóre bedą rozgrywane jak u nas bedzie noc
Super Szef! Moj też fajny i bardzo gratulował. Gorzej z babami

A jakby mąż ze mną ten mecz obejrzał, to by nie było problemu Gorzej, że poszedł do pubu z kumplem, którego nienawidzę, bo się szybko upija i jest wtedy nieprzyjemny Dodam, że ma dwie malutkie córeczki i rzadko wychodzi z domu, ale jak już wyjdzie, to nie umie nad sobą zapanować! No i niestety męża też mi upił :/ na szczęście mój pić umie, ale mimo wszystko jestem zła.
Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Oj u nas też poniekąd poszło o mecz, ale ogólnie hormony też wzięły górę i powiedziałam co mi na sercu leży (chyba troszkę za ostro), ale chyba się nie gniewa, bo dzwoni i pyta czy wszytko ok.

Nie zawsze robię oddzielne obiady, czasami się zdarzy, że teściowa mnie poczęstuje, czasami gotuję sobie zupkę i mi starcza na kilka dni, ale dla męża raczej gotuję coś innego niż dla siebie. Mąż pracuje fizycznie i nie miałby siły do pracy po takich warzywkach, co ja zjadam
A to faktycznie powinien mieć inną dietę.
Najważniejsze, że wyrzuciłaś z siebie wszystko a kobiecie w ciąży trzeba wszystko wybaczyć Dobrze, że mąz się nie gniewa
Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
laski za kolejne tyg ja wczoraj zaczelam 34tydz

Cytat:
Po Twoich przejściach to nie dziwne, że pozytywnie przeżywasz i nie możesz się doczekać porodu Uważam, że taka radość z wybierania i oglądania, przymierzania tych misiów, zeberek i żyrafek to nie jest wstęp do Odpieluszkowego Zapalenia Mózgu tylko oswajanie się z nadchodzącym wielkimi krokami macierzyństwem. Zmienią się nasze pokoje, domy, a w koncu całe życie. To tak przerażające, że lepiej już się patrzeć na te miśki
Cytat:
Muszę się zebrać, żeby pomalować rurę od kaloryfera w kuchni, ale jakiś taki mnie leń ogarną eh.
A nikt Cię nie może wyręczyć?
Stary 2014-06-13, 17:52   #4521
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

A nikt Cię nie może wyręczyć?
Pewnie, że ktoś by mógł mnie wyręczyć, ale jak sama pomaluję to będzie równo i ściana zostanie oszczędzona
Lubię majsterkowanie, tyle że dzisiaj mi się nic nie chce. Mamy załamanie pogody, jest dużo zimniej niż wczoraj i nic się nie chce.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 18:06   #4522
sara 85
Zakorzenienie

Zaczarowana ślicznie

czekam jak tż zniesie łóżeczko i też wstawię fotkę kącika.

pogoda się popsuła, cały dzień pada, a ja jestem taka słaba, nie mam siły na nic jeszcze głowa mnie zaczyna boleć

Jak ktoś chce kocyk tkany to na mamissima jest weekend darmowej dostawy. Oczywiście jeszcze nie zamówiłam, bo nie mogę się zdecydować który kolor wybrać. Do wieczora mam czas, żeby coś wybrać

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 18:33   #4523
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Mnie tez bardzo cieszky każda zakupiona rzecz Juz nie moge doczekac sie kiedy pokój dla małej bedzie odnowiony i przyjda mebelki i bede mogła go urządzać

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, kobieta w ciąży może wiecej i trzeba jej to wybaczyć

Cytat:
Super Szef! Moj też fajny i bardzo gratulował. Gorzej z babami

A jakby mąż ze mną ten mecz obejrzał, to by nie było problemu Gorzej, że poszedł do pubu z kumplem, którego nienawidzę, bo się szybko upija i jest wtedy nieprzyjemny Dodam, że ma dwie malutkie córeczki i rzadko wychodzi z domu, ale jak już wyjdzie, to nie umie nad sobą zapanować! No i niestety męża też mi upił :/ na szczęście mój pić umie, ale mimo wszystko jestem zła.
Taki szef to skarb, a czlowiek ma spokojną głowe
A co do męża - wszystko rozumiem

Allegro nadal nieczynne wrrrrrrr
Stary 2014-06-13, 18:52   #4524
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Super propozycje

Ja sobie powiesiłam po tym jak całość przyszła, żeby zobaczyć, czy wszystko pasuje i jest dobrze uszyte, po czym zdjęłam całość do prania i prasowania. Mam zamiar rozwiesić może w połowie sierpnia, zobaczymy, jak wyląduję w szpitalu wcześniej, to mąż rozwiesi. Ale jak ktoś sobie chce powiesić i już mieć to gotowe, to w sumie jego sprawa. Myślę, że przy pierwszym dziecku zupełnie inaczej się na to patrzy.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 18:52   #4525
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość

Allegro nadal nieczynne wrrrrrrr
mam ten sam problem...a jeszcze chciałam trochę popracować, oczywiście z łóżka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 18:58   #4526
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Ale masować nie lubię

Smacznego krupnika

Oooo..pomysł z koniczynką super.
Ja bym mogła dostać Lilou, bo mam małą dziewczynkę już z Lilou. Pandory nie mam.

Super

Cześć, napisz coś więcej o sobie

Wow, niesamowity pomysł z tym tatuażem Super

Super ciuszki i fotelik też

Mój mąż już przywykł do mojego uzależnienia od wizażu
Opowiadam mu czasem, co się tu dzieje, albo jakieś śmieszne przypadki

Dzięki

Byłam w piekarni i babka mnie zapytała, czy będzie dziewczynka. Więc mówię, że tak, a ona na to, że widać, bo na chłopca to takie małe piłeczki, a ja mam wielki rozlany brzuch

TheFall, jeszcze miałam napisać, że zgadzam się w 100% z tym co napisałaś o hipokryzji w ciąży w związku z l4. Każdy ma prawo kobiecie w ciąży coś powiedzieć, zwrócić uwagę, ale gdzie tam na l4? Siedzieć w pracy!

to ci powiedziała komplementa uwielbiam takich ludzi

Za to mi ostatnio siostra powiedziała, jak mnie zobaczyła, jak ty chuda jesteś Potem skomentowała, ze ona 2 miesiace przed porodem z ledwością chodziła a ja śmigam jak torpeda A wydawało mi sie ze chodze jak żółw

co do przygotowania łóżeczka itp...to ja też akurat mam zamiar wszystko przygotować tak pod koniec lipca....ewentualnie jak będe miała ryzyko wcześniejszego porodu to wcześniej, ale myśle że wcześniej niz w lipcu to nie...w tym miesiacu pewnie kupię łóżeczko i komodę

W sumie dziś sobie uświadomiłam że w sumie to ponad półtora miesiaca mi zostało do porodu. A niedawno był ponad miesiac..Ja nie moge jak ten czas leci...
Jak sobie pomyślę , ze zupełnie inaczej wyobrażałam sobie ten okres ciaży Myślałam kiedyś że 2 miesiace przed porodem wygląda sie jak hipopotam Że bede tylko leżała w łóżku i nic nie będe w stanie zrobić...Akurat powiem wam szczertze, ż eten trzeci trymestr ciąży pozytywnie mnie zaskoczył, bo myślałam, ze będzie dużo gorzej, moze dlatego własnie moje dolegliwości nie robia na mnie wrażenia... Tym bardziej ze wszyscy mi mówili ze 3 trymestr jest najgorszy , a drugi najlepszy...U mnie zdecydowanie najgorszy był pierwszy i część drugiego...
Absolutnie nie czuje ze to już tak blisko...
Czy jest ze mną coś nie tak ?

Aha moje propozycje do tytułu, nie takie fajne jak zuken, ale zawsze to coś

Za chwil kilka wyjdzie z brzuszka mała kruszynka! Mamy sierpniowe cz. IV!
Już za miesiąc, albo dwa będzie z nami mały szkrab!Mamy sierpniowe cz. IV!

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-13 o 19:33
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 19:06   #4527
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

samo Twoje jedzonko mi też wystarczy

Co do bransoletek Pandory to skomponowałam sobie kiedyś na ich stronie indywidualną bransoletkę. Cena końcowa mnie zszokowała - w zaleznosci od wersji wyszło między 5 a 7 tys zł
TŻ sie śmiał że jestem chyba urodzona po to by życ w luksusie skoro nawet taniej bransoletki nie umiem skomponować
No to szybciutko, bo właśnie wyciągam z piekarnika drożdżówki z budyniem i truskawkami

Pandora mi się tez podoba, ale cenowo jest zaporowa. Za tyle kasy można kupić naprawdę coś bardziej oryginalnego i 'ponadczasowego'

Cytat:
Ja sobie powiesiłam po tym jak całość przyszła, żeby zobaczyć, czy wszystko pasuje i jest dobrze uszyte, po czym zdjęłam całość do prania i prasowania. Mam zamiar rozwiesić może w połowie sierpnia, zobaczymy, jak wyląduję w szpitalu wcześniej, to mąż rozwiesi. Ale jak ktoś sobie chce powiesić i już mieć to gotowe, to w sumie jego sprawa. Myślę, że przy pierwszym dziecku zupełnie inaczej się na to patrzy.
Pewnie tak . Ale to pewnie też zależy od osoby.
Ja np. nie mam takiego parcia na ubieranie łóżeczka itp. Cieszy mnie to wszystko oczywiście, ale jakoś tak powoli sobie wszystko robię!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 19:47   #4528
motylek_555
Raczkowanie

Dziewczyny 5 lipca idziemy z TZ na wesele a ja nie mam sie w co ubraaaac naprawde, TŻ sie ze mnie smieje, ze to u mnie norma, ale serio nie mam i nawet nie mam pomysłu co mogłabym sobie kupic Jak bedzie gorąco (a pewnie bedzie) to moje spuchniete nogi wystraszą pól towarzystwa, a ja sama nie ruszę się zza stołu, bo wstyd, nie spotkałam nigdzie ładnej długiej sukienki, w której nie wyglądałabym jak namiot cyrkowyMożeudać sie do jakiejś krawcowej żeby mi coś uszyła, tylko co?? możecie mi pomócWidziałyście gdzies jakieś fajne sukienki? Na dodatek to wesele jest dwudniowe i w bardzo bliskiej rodzinie, więc obecność obowiązkowa
Stary 2014-06-13, 19:53   #4529
pati1078
Rozeznanie

a ja się wcale nie dziwie zaczarowanej bo ja już tez najlepiej bym wszystko ustawila ale z racji tego ze mamy mało miejsca to jeszcze zaczekam,ale kupione mamy już prawie wszystko i wyprane tez
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 20:27   #4530
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zaczarowana no no super te Wasze łoże Pięknie to wszystko wygląda

chilanes ja też zamierzam wszystko rozłożyć jakoś koniec czerwca/początek lipca, pościel ubiorę ale pewnie nie będę używać na początku a prześcieradło i ochraniacz to przecież później jak już będzie dzidzia też się będzie kurzyć... Jak dla mnie to przyjemność takie przygotowania i raczej nie chciałabym zostawiać tego dla tż-ta
Poza tym to nasze pierwsze dzieciaczki i to chyba normalne, że wszystko wcześniej przygotowujemy, cieszymy się strasznie i nie możemy się doczekać Z drugim dzieckiem to już pewnie jest inaczej

Poza tym nigdy nie wiadomo kiedy urodzimy to ja nie widzę sensu czekać do ostatniej chwili

halinka straszne to co piszesz o pracy... Ja wiem coś o pracy "murzyna" bo sama zapieprzałam w takiej firmie Na szczęście jak się dowiedziałam o ciąży to od razu wysłali mnie na urlop i kazali wracać tylko ze zwolnieniem, chyba się bali że coś się stanie bo to jednak praca fizyczna a firma wiedząc o ciąży mogłaby ponieść niemiłe konsekwencje jakby się coś stało...

Co do tatuażu to ja miałam ten sam pomysł bo moja dalsza znajoma ma właśnie taki, z przodu na łopatce

lilka co do tytułu to wygrał ten co mamy teraz przecież Była sonda i był chyba jeden albo dwa głosy różnicy między tym a neutralnym na korzyść tego rymowanego właśnie

I trochę dziwne, że złościsz się na męża za wypad z kumplem na mecz Przecież to nic złego... No i chyba nikt mu nie wlewał do gardła co Dziwnie mi się czyta, że ktoś Ci męża upił

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Wizyta jak najbardziej udana Szyjka długa i pozamykana na 3 spusty czego się najbardziej obawiałam i mega się cieszę, że jest wszystko dobrze
Gin pobrał wymaz na GBS i o dziwo ten patyczek taki cienki a mnie bolało, chyba zarosłam tam na dole

Co do Melki to no cóż... Miała być mała kruszynka, maks 3 kilogramy a wychodzi na to, że będzie kawał baby Waży już około 2 kg Gin mówił, że jak donoszę do końca to będzie jakieś 3600 Jak ja ją wypchnę jakieś pomysły??
Dopiero teraz termin z OM i usg się wyrównał bo zawsze była według usg o 5 dni młodsza...
A no i mam 2 zdjęcia, jutro postaram się wrzucić, mała ma takie tyci malutkie usteczka, jakby dzióbek robiła i do tego takie napompowane puce na polikach Jest boska

Edytowane przez zuken
Czas edycji: 2014-06-13 o 20:27
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości