Oświadczyny trochę inaczej :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 15:34   #271
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Oświadczyny trochę inaczej :)

nasza "zaściankowość" nie jest przykra. przykra jest twoja desperacja. zamiast pogadać otwarcie i zaręczynach i ślubie, ty praktycznie stawiasz na szali cały wasz związek.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 15:36   #272
strix55
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marianziom Pokaż wiadomość
Skąd wiesz, że jesteśmy na równi umysłowo? Poza tym co znaczy "jesteśmy"? Jeśli chodzi o najlepsze jednostki to w praktycznie każdej dziedzinie umysłowej mężczyźni deklasują kobiety. Feministki twierdzą, że jest to wynik wychowania tylko skąd np. wiedzą, czy wychowanie tylko pogłębia te różnice, a usuwając różnorodność wychowania ta różnica jedynie by się zmniejszyła? Nie ma takich badań, bo są najzwyczajniej w świecie niemożliwe, a mówienie, że na pewno jesteśmy równi umysłowo jest zwyczajną feministyczną manipulacją. Poza tym sama mówisz o różnym sposobie myślenia. Oprócz tego zostało naukowo już dawno udowodnione, że mężczyźni mają lepszą orientację przestrzenną niezależnie od kultury i wychowania i nawet u bardzo małych dziedzi. Jest to typowe dla większości ssaków u których te różnice widać. Może ma to małe znaczenie w życiu codziennym, ale już dla przełomowych osiągnięc może być niezwykle ważne, bo jak wiadomo orientacja przestrzenna jest niesłychanie istotna w każdej dziedzinie ścisłej.
Cóż nie można powiedzieć ze kobiety sa gorsze i napewno nie osiągną takich rzeczy jak mężczyźni. Lub też że każdy mężczyna tez ma smykałke do przedmiotów scisłych od tak bo jest mężczyzną, niestety są kobiety z predyspozycjami do predmiotów scisłych tka smao mężczyzni z umysłem humanisty którzy ciężko pojmuja i ztrudem matme, fize itd. Nie można generalizować tak my mężczyzni jesteśmy od was lepsi głupie kobietki.
strix55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 16:13   #273
Ilse_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marianziom Pokaż wiadomość
Skąd wiesz, że jesteśmy na równi umysłowo? Poza tym co znaczy "jesteśmy"? Jeśli chodzi o najlepsze jednostki to w praktycznie każdej dziedzinie umysłowej mężczyźni deklasują kobiety. Feministki twierdzą, że jest to wynik wychowania tylko skąd np. wiedzą, czy wychowanie tylko pogłębia te różnice, a usuwając różnorodność wychowania ta różnica jedynie by się zmniejszyła? Nie ma takich badań, bo są najzwyczajniej w świecie niemożliwe, a mówienie, że na pewno jesteśmy równi umysłowo jest zwyczajną feministyczną manipulacją. Poza tym sama mówisz o różnym sposobie myślenia. Oprócz tego zostało naukowo już dawno udowodnione, że mężczyźni mają lepszą orientację przestrzenną niezależnie od kultury i wychowania i nawet u bardzo małych dziedzi. Jest to typowe dla większości ssaków u których te różnice widać. Może ma to małe znaczenie w życiu codziennym, ale już dla przełomowych osiągnięc może być niezwykle ważne, bo jak wiadomo orientacja przestrzenna jest niesłychanie istotna w każdej dziedzinie ścisłej.
Jakby nie patrzeć, są różne rodzaje inteligencji, a tylko jedną potrafimy zmierzyć. To, że większość mężczyzn ma lepsze predyspozycje do nauk ścisłych nie znaczy, że kobiety są gorsze, bo w większość z nich radzi sobie dobrze w innych dziedzinach życia . Ale ja to ja, nie pasuję z moimi raczej antyfeministycznymi poglądami do obecnej mody i nie mam spiny z tym, że mój mężczyzna ma lepszą orientację przestrzenną czy zmysł techniczny ode mnie, skoro ja mam lepiej rozwinięte inne umiejętności . Nic na siłę, zamiast starać się być we wszystkim najlepszym lepiej pielęgnować to, do czego mamy predyspozycje. A predyspozycje są często związane z płcią, i to dotyczy zarówno mężczyzn, jak i kobiet, moim zdaniem.

A co do tematu wątku, dla mnie to abstrakcja zupełna, ale skoro już się zdecydowałaś na to, to cóż - szczęścia. Ja już oświadczyny mam za sobą i nie wyobrażam sobie tego, że to ja miałabym prosić mojego faceta o rękę, on się sam za to zabrał, chce spędzić ze mną życie i się o to zatroszczył.
Zapytałam go z ciekawości, jak on na to patrzy - stwierdził, że nie czułby się poniżony jako mężczyzna, bardziej zaskoczony i nie wiedziałby, jak zareagować. Jak widać nie każdego faceta by to ubodło .
Ilse_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 16:18   #274
marianziom
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ilse_ Pokaż wiadomość
Jakby nie patrzeć, są różne rodzaje inteligencji, a tylko jedną potrafimy zmierzyć. To, że większość mężczyzn ma lepsze predyspozycje do nauk ścisłych nie znaczy, że kobiety są gorsze, bo w większość z nich radzi sobie dobrze w innych dziedzinach życia . Ale ja to ja, nie pasuję z moimi raczej antyfeministycznymi poglądami do obecnej mody i nie mam spiny z tym, że mój mężczyzna ma lepszą orientację przestrzenną czy zmysł techniczny ode mnie, skoro ja mam lepiej rozwinięte inne umiejętności . Nic na siłę, zamiast starać się być we wszystkim najlepszym lepiej pielęgnować to, do czego mamy predyspozycje. A predyspozycje są często związane z płcią, i to dotyczy zarówno mężczyzn, jak i kobiet, moim zdaniem.
Ale ja się z tym zgadzam i nigdzie tego nie neguję i tym bardziej nie mam problem z tym, że jakaś kobieta jest w czymś lepsza ode mnie.
marianziom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 17:04   #275
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

A może ten facet się ucieszy, bo jest aż tak nieśmiały, że nie chce podejmować żadnych decyzji i będzie czuł ulgę, że kobieta ją podjęła? No są faceci np takie przysłowiowe sierotki którzy nic nie umieją załatwić, nic zorganizować, zaplanować wycieczki, zapytać o drogę podczas podróży - oni lubią kobiety, które przejmują męską rolę w związku. No na pewno są tacy. Więc może jak autorka pisała, że jej chłopak jest nieśmiały to miała na myśli, że czuje ulgę gdy nie musi podejmować absolutnie żadnych decyzji ani nic organizować? Jeśli kobiecie odpowiada męska rola w takim związku to dla mnie wszystko ok Nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem, bo ja potrzebuję faceta, który daje radę w życiu z takimi decyzjami, ale są różni ludzie na świecie i każdy ma inne potrzeby

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

A jeśli jednak Twój mężczyzna autorko nie jest typem osoby, która boi się podejmować decyzji i czeka aż ktoś to zrobi za niego, to uważam, że rzeczywiście nie powinnaś się oświadczać. I nie czuję się zaściankowa, po prostu mam swoją opinię i to wynika z mojej obserwacji świata.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 17:29   #276
Monkaaa92
Raczkowanie

Tylko tak mi się to skojarzyło.. (18:08) http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/3359906/Pami...cji-Odcinek-22
Monkaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 16:30   #277
nowekonto_ona
Przyczajenie

My już jesteśmy narzeczeństwem od maja . Wszystko poszło po mojej myśli. Weekend w Mediolanie, klęknęłam, powiedział tak, rozpłakaliśmy się ze wzruszenia i nadal jesteśmy razem .
nowekonto_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 16:36   #278
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez nowekonto_ona Pokaż wiadomość
My już jesteśmy narzeczeństwem od maja . Wszystko poszło po mojej myśli. Weekend w Mediolanie, klęknęłam, powiedział tak, rozpłakaliśmy się ze wzruszenia i nadal jesteśmy razem .
To świetnie
Stary 2014-06-26, 22:31   #279
skazana_na_bluesa
.

I co, chwali sie wszystkim zegarkiem zareczynowym?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-06-26, 22:52   #280
patrycjamy
Raczkowanie

nie wierzę... że klęknęłaś, w to, że jesteście narzeczeństwem tak
patrycjamy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 14:10   #281
skazana_na_bluesa
.

autorko, i co, jesteście nadal razem? a może już po ślubie?

Stary 2015-06-03, 14:30   #282
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowekonto_ona Pokaż wiadomość
Olu, co do oświadczyn kobiecych to nigdy nie pytałam bezpośrednio, ale po jego podejściu do równouprawnienia mogę zdecydowanie powiedzieć, że nie zareagowałby negatywnie.
Poczytaj sobie wątek o oświadczaniu się kobiet- nawet niedawno był ten temat.

Skoro nigdy nie rozmawiałaś z nim bezpośrednio, to znaczy że tak naprawdę nie wiesz jakby zareagował, jedynie przypuszczasz....

Popytaj innych mężczyzn z otoczenia i będziesz wiedziała, jak jest ogólne opinia, i zapytaj się swojego Tż jakie ma podejście do oświadczania sie- z sygnetem, klękaniem przed partnerem, całą twoją wizją- przez kobietę.

Uważam,że skoro on jest wstydliwy, nieśmiały to swoim uczynkiem totalnie go wykastrujesz, pokażesz ,ze nawet oświadczyć się nie potrafi więc Ty zrobisz to za niego.....
Uwierz mi, facet moze tak pomyśleć, jest to bardzo prawdopodobne.

Zrobisz jak uważasz, ale powiem Ci jedno- w prostocie jest piękno.
Chodzi mi o to,że nie musisz mu nic dawać, możesz wybrac się z nim na jakiś wyjazd, zabrać go na kolację, póżniej spacer o zachodzie słońca i zapytać się np."Kochanie, czy zrobiłbyś mi tę przyjemność i został moim meżem? "

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

oh...kurde, nie spojrzałam na datę xD

No cóż, to juz był ślub?
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości