|
|
#271 |
|
.
|
Dot.: Oświadczyny trochę inaczej :)
nasza "zaściankowość" nie jest przykra. przykra jest twoja desperacja. zamiast pogadać otwarcie i zaręczynach i ślubie, ty praktycznie stawiasz na szali cały wasz związek.
|
|
#272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nic na siłę, zamiast starać się być we wszystkim najlepszym lepiej pielęgnować to, do czego mamy predyspozycje. A predyspozycje są często związane z płcią, i to dotyczy zarówno mężczyzn, jak i kobiet, moim zdaniem.A co do tematu wątku, dla mnie to abstrakcja zupełna, ale skoro już się zdecydowałaś na to, to cóż - szczęścia. Ja już oświadczyny mam za sobą i nie wyobrażam sobie tego, że to ja miałabym prosić mojego faceta o rękę, on się sam za to zabrał, chce spędzić ze mną życie i się o to zatroszczył. Zapytałam go z ciekawości, jak on na to patrzy - stwierdził, że nie czułby się poniżony jako mężczyzna, bardziej zaskoczony i nie wiedziałby, jak zareagować. Jak widać nie każdego faceta by to ubodło |
|
|
|
|
|
#274 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Konto usunięte
|
A może ten facet się ucieszy, bo jest aż tak nieśmiały, że nie chce podejmować żadnych decyzji i będzie czuł ulgę, że kobieta ją podjęła? No są faceci np takie przysłowiowe sierotki którzy nic nie umieją załatwić, nic zorganizować, zaplanować wycieczki, zapytać o drogę podczas podróży - oni lubią kobiety, które przejmują męską rolę w związku. No na pewno są tacy. Więc może jak autorka pisała, że jej chłopak jest nieśmiały to miała na myśli, że czuje ulgę gdy nie musi podejmować absolutnie żadnych decyzji ani nic organizować? Jeśli kobiecie odpowiada męska rola w takim związku to dla mnie wszystko ok
Nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem, bo ja potrzebuję faceta, który daje radę w życiu z takimi decyzjami, ale są różni ludzie na świecie i każdy ma inne potrzeby ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- A jeśli jednak Twój mężczyzna autorko nie jest typem osoby, która boi się podejmować decyzji i czeka aż ktoś to zrobi za niego, to uważam, że rzeczywiście nie powinnaś się oświadczać. I nie czuję się zaściankowa, po prostu mam swoją opinię i to wynika z mojej obserwacji świata. |
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Tylko tak mi się to skojarzyło.. (18:08) http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/3359906/Pami...cji-Odcinek-22
|
|
|
|
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
My już jesteśmy narzeczeństwem od maja
. Wszystko poszło po mojej myśli. Weekend w Mediolanie, klęknęłam, powiedział tak, rozpłakaliśmy się ze wzruszenia i nadal jesteśmy razem .
|
|
|
|
|
#278 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#279 |
|
.
|
I co, chwali sie wszystkim zegarkiem zareczynowym?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
nie wierzę... że klęknęłaś, w to, że jesteście narzeczeństwem tak
|
|
|
|
|
#281 |
|
.
|
autorko, i co, jesteście nadal razem? a może już po ślubie?
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro nigdy nie rozmawiałaś z nim bezpośrednio, to znaczy że tak naprawdę nie wiesz jakby zareagował, jedynie przypuszczasz.... Popytaj innych mężczyzn z otoczenia i będziesz wiedziała, jak jest ogólne opinia, i zapytaj się swojego Tż jakie ma podejście do oświadczania sie- z sygnetem, klękaniem przed partnerem, całą twoją wizją- przez kobietę. Uważam,że skoro on jest wstydliwy, nieśmiały to swoim uczynkiem totalnie go wykastrujesz, pokażesz ,ze nawet oświadczyć się nie potrafi więc Ty zrobisz to za niego..... Uwierz mi, facet moze tak pomyśleć, jest to bardzo prawdopodobne. Zrobisz jak uważasz, ale powiem Ci jedno- w prostocie jest piękno. Chodzi mi o to,że nie musisz mu nic dawać, możesz wybrac się z nim na jakiś wyjazd, zabrać go na kolację, póżniej spacer o zachodzie słońca i zapytać się np."Kochanie, czy zrobiłbyś mi tę przyjemność i został moim meżem? " ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- oh...kurde, nie spojrzałam na datę xD No cóż, to juz był ślub? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

. Nic na siłę, zamiast starać się być we wszystkim najlepszym lepiej pielęgnować to, do czego mamy predyspozycje. A predyspozycje są często związane z płcią, i to dotyczy zarówno mężczyzn, jak i kobiet, moim zdaniem.
Nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem, bo ja potrzebuję faceta, który daje radę w życiu z takimi decyzjami, ale są różni ludzie na świecie i każdy ma inne potrzeby 
. Wszystko poszło po mojej myśli. Weekend w Mediolanie, klęknęłam, powiedział tak, rozpłakaliśmy się ze wzruszenia i nadal jesteśmy razem