Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-14, 13:49   #2461
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Wczoraj TŻ powiedział, żebym wzięła sobie jakiś kolor do sukni, bo chciałby mieć kolorową muchę, poszetke i pas
Powiedzcie, czy pas smokingowy pasuje do garniaka?

Za 10 dni mam egzamin magisterski
mi się jakoś nie widzi to a kolorowa mucha nie starczy?
ja mam za 3 dni

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 14:36   #2462
anusia4u
Raczkowanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

dziękuję Wam za wszystkie pozytywne komentarze

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałyście może ten reportaż? Para młoda i plener na tle płonącego nieba, niesamowite zdjęcie.
piękne zdjęcia!
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 15:19   #2463
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cały czas chciałam dwukolorowe obrączki ze względu na dopasowanie do białego pierścionka zaręczynowego, a teraz zakochałam się w obrączkach Exist i cały dzień kminię, czy cała złota z brylancikami będzie pasować choć trochę do pierścionka

Poza tym strasznie spodobały mi się jedne buty z Deichmanna i chyba je zamówię jak tylko dostanę stypendium - jak będą złe, to zawsze można zwrócić, a naprawdę szalenie mi się spodobały No i muszą dobrze trzymać stopę, a to coś, co uwielbiam

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-06-14 o 15:21
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 17:09   #2464
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Wszystkiego najlepszego kochane Życzę Wam aby był to jeden z najpiękniejszych dni w Waszym życiu zabawy do białego rana i miłości do końca świata
Stary 2014-06-14, 17:28   #2465
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Cały czas chciałam dwukolorowe obrączki ze względu na dopasowanie do białego pierścionka zaręczynowego, a teraz zakochałam się w obrączkach Exist i cały dzień kminię, czy cała złota z brylancikami będzie pasować choć trochę do pierścionka

Poza tym strasznie spodobały mi się jedne buty z Deichmanna i chyba je zamówię jak tylko dostanę stypendium - jak będą złe, to zawsze można zwrócić, a naprawdę szalenie mi się spodobały No i muszą dobrze trzymać stopę, a to coś, co uwielbiam

Ja też się upierałam jak osioł przy obrączkach z białego złota (żeby pasowały do pierścionka), a w efekcie spodobały mi się TAKIE z żółtego złota i takie też będziemy mieć Pierścionek przełożę po prostu na lewą rękę i nie będzie się to jakoś bardzo gryzło Poza tym, i tak nie nosiłabym pierścionka i obrączki na jednym palcu, bo pierścionek mam dość duży i bałabym się, że porysuje mi obrączkę...

Buty świetne! I wyglądają na bardzo wygodne
Stary 2014-06-14, 17:29   #2466
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

ja tez je chcem

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 18:04   #2467
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Ja też się upierałam jak osioł przy obrączkach z białego złota (żeby pasowały do pierścionka), a w efekcie spodobały mi się TAKIE z żółtego złota i takie też będziemy mieć Pierścionek przełożę po prostu na lewą rękę i nie będzie się to jakoś bardzo gryzło Poza tym, i tak nie nosiłabym pierścionka i obrączki na jednym palcu, bo pierścionek mam dość duży i bałabym się, że porysuje mi obrączkę...

Buty świetne! I wyglądają na bardzo wygodne
Ja i tak planuję nosić na dwóch różnych rękach, co nie zmienia faktu, że chciałabym, aby do siebie pasowały Pewnie wszystko wyjdzie w praniu, na wyciecze do jubilera

Cieszę się, że buty się podobają! Mam nadzieję, że będą wygodne, no i że wysokość będzie ok...
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
ja tez je chcem
Tylko 89zł więc...
Stary 2014-06-14, 19:22   #2468
missmalezji
Wtajemniczenie

Wszystkim dzisiejszym PMkom życzę wymarzonego wesela, wiecznej miłości i spełnienia wszystkich wspólnych marzeń i planów )

My dzisiaj po 3 lekcji tańca, idzie nam coraz lepiej, została nam ostatnia minuta układu do nauczenia i szlifowanie
Kupiliśmy ramki do numerków, papier na winietki i numerki, tuby z płatkami i pudło na koperty, i prezenty dla mam na podziękowanie. przed nami zapowiedzi, spowiedź generalna, sporo drobnych rzeczy do kupienia i do uszycia sukienka na panieński

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 19:24   #2469
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja dziś kupiłam Ponczochy więc zostało mi do kupienia z ubioru dla mnie tylko welonu, majtasow i kiecki na poprawiny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 19:58   #2470
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja dziś kupiłam Ponczochy więc zostało mi do kupienia z ubioru dla mnie tylko welonu, majtasow i kiecki na poprawiny
a pończochy kupujecie białe czy cieliste?
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 20:08   #2471
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kupiłam pończochy z gatty
http://www.gattasklep.pl/product-pl-...usion-w01.html
Kolor cielisty. Mierzyłam bo się bałam, że będą spadać, ale ani drgną
Stary 2014-06-14, 20:18   #2472
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kupiłam pończochy z gatty
http://www.gattasklep.pl/product-pl-...usion-w01.html
Kolor cielisty. Mierzyłam bo się bałam, że będą spadać, ale ani drgną
ja też kupiłam z gatty cieliste ale michelle żeby przetestować, bo pończoch nie nosiłam i bałam się że będą spadać. zastanawiam się czy do ślubu nie wziąć białych.
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 20:22   #2473
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Off white

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 21:19   #2474
Lg_ago
Zadomowienie

An buty świetne ! Choć dla mnie bardzo wysoki Wyglądają na stabile i wygodne. Oby takie były

Dziewczyny, czy Wam też było tak ciepło w nogi w sukni? Pytanie zwłaszcza do mężatek.
Ja wczoraj na przymiarce miałam tak spocone nogi, że jak zdjęłam suknię to, aż pot mi po nich poleciał Nie wyobrażam sobie założyć pod nią czegokolwiek na nogi. Nie wiem czy to wina tego, że w salonie było włączone ogrzewanie (nie pytajcie dlaczego, jest czerwiec) i była taka duchota, czy to robi też model sukni?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 21:24   #2475
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
białe, bo w sumie więcej okazji nie będę miała żeby założyć białe a jak mam być na biało w dniu ślubu to i pończochy niech będą białe
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 21:36   #2476
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
An buty świetne ! Choć dla mnie bardzo wysoki Wyglądają na stabile i wygodne. Oby takie były

Dziewczyny, czy Wam też było tak ciepło w nogi w sukni? Pytanie zwłaszcza do mężatek.
Ja wczoraj na przymiarce miałam tak spocone nogi, że jak zdjęłam suknię to, aż pot mi po nich poleciał Nie wyobrażam sobie założyć pod nią czegokolwiek na nogi. Nie wiem czy to wina tego, że w salonie było włączone ogrzewanie (nie pytajcie dlaczego, jest czerwiec) i była taka duchota, czy to robi też model sukni?
Cieszę się, że Ci się podobają! Obcas ma 8,5cm, a moje pierwsze ślubne mają w teorii 7cm (na "papierze"), a w praktyce 8cm, więc w zasadzie ta sama wysokość. Straaaasznie mi się te spodobały no i cena też korzystna, więc kupuję (mam nadzieję, że w poniedziałek) i mam nadzieję, że będą dobre

A co do "ciepłości" - TAK. Niestety, mierzyłam suknię w dość chłodne, deszczowe sierpniowe przedpołudnie, a i tak w sukni się topiłam i pot mi ściekał po nogach, ech Chyba taki już żywot panien młodych
Stary 2014-06-14, 21:48   #2477
exist_
Zakorzenienie

Lg_ago mierzyłam suknię w lecie w zeszłym roku na gołe nogi - koszmarnie pociły mi się od halki, aż wyszły mi krosty dziwne i byłam przerażona.
Później mierzyłam za każdym razem w rajstopach i było ok, nie czułam gorąca, nic się nie działo, nie było krost. W czwartek na przymiarce mierzyłam kieckę znów na gołe nogi, miałam już "swoją" halkę i też w porządku. Także ja taki objaw zauważyłam tylko przy mierzeniu "salonowej" halki.

Pisałam Wam jakiś czas temu, że ksiądz na którym nam bardzo zależało, odmówił. Ale nie ma tego złego
Zaprosiliśmy dziś księdza - "wujka", który powiedział, że oczywiście będzie, ma wtedy urlop i jeśli będzie trzeba z radością będzie przewodniczył mszy ślubnej, tylko żeby go o tym uprzedzić. Gdyby miał on przewodniczyć, nie ma nic przeciwko temu, że wybierzemy własne czytania i będziemy mieć własną modlitwę wiernych, wręcz się ucieszył! A modlitwa już czeka, napisana jakiś czas temu przez TŻ
Stary 2014-06-14, 23:27   #2478
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jestem po pierwszej przymiarce
WOW, cudownie wyglądasz suknia śliczna !

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
My juz po cywilnym - rozplakalam sie !! a bylam taka wyluzowana!! nie nazywajcie mnie jeszcze zona do przyszlego tygodnia. ALe powiem wam, ze jest fajnie
GRATULACJE!!!
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Dostałam dzisiaj buty z akcesu - zamawiane 8 maja Są spoko, ale mogłam brać obcas 10 cm. Te mają 9 i wydaje mi się, że są niskie No i obcas paskudny a to bardzo wygodne i tańczyć się w nich będzie jak w kapciach
ładnie wyglądają moje mają mieć 6 cm i już boję się, że będą wyglądać jak pokraki...

dzisiejszym PMkom gratuluję i życzę wszystkiego dobrego!!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 23:42   #2479
activelifestyle
Rozeznanie

Dzisiaj uszykowaliśmy się z TŻ na proszenie Jego kolegów... 5 na 8 było dzisiaj na weselu Z tej racji, że wszyscy mieszkają niedaleko siebie zrezygnowaliśmy i poprosimy może w przyszłym tygodniu
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 00:16   #2480
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Off white
Tez wzielam off white tylko ze 1pare kupilam.. Dokupic druga,co?

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 00:21   #2481
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Tez wzielam off white tylko ze 1pare kupilam.. Dokupic druga,co?

nooo. lepiej tak ja też mam dwie i trzecią białą :P

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 01:27   #2482
21klaudyna
Zadomowienie

ANasthesia ja mam pierścionek z białego złota a obrączkę z żółtego złota z diamencikami. Muszę nosić na jednym palcu bo zaręczynowy na inne palce albo jest za duży albo za mały. Mam fotkę w klubie. Mnie się podoba to połączenie
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 07:40   #2483
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam cieliste, Gatty Michelle
Oliwka 21.07.2016
Stary 2014-06-15, 09:24   #2484
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Pisałam Wam jakiś czas temu, że ksiądz na którym nam bardzo zależało, odmówił. Ale nie ma tego złego
Zaprosiliśmy dziś księdza - "wujka", który powiedział, że oczywiście będzie, ma wtedy urlop i jeśli będzie trzeba z radością będzie przewodniczył mszy ślubnej, tylko żeby go o tym uprzedzić. Gdyby miał on przewodniczyć, nie ma nic przeciwko temu, że wybierzemy własne czytania i będziemy mieć własną modlitwę wiernych, wręcz się ucieszył! A modlitwa już czeka, napisana jakiś czas temu przez TŻ
Super! bardzo miło z jego strony
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
ANasthesia ja mam pierścionek z białego złota a obrączkę z żółtego złota z diamencikami. Muszę nosić na jednym palcu bo zaręczynowy na inne palce albo jest za duży albo za mały. Mam fotkę w klubie. Mnie się podoba to połączenie
Dzięki za przypomnienie, właśnie wiedziałam, że któraś z PMek tak miała zaraz będę obczajać!

Stary 2014-06-15, 09:39   #2485
fascinata
Raczkowanie

Odebraliśmy wczoraj obrączki
Niestety obrączka TŻ jest chyba za mała TŻ sam nie wie tak właściwie czy jest dobra czy nie, bo mówi ze skąd ma wiedzieć skoro nigdy nie miał nic na palcu Zresztą moja też wydaje mi się trochę za mała. Niby nie uwiera, ale robią mi się takie małe "buły" na palcu...... Na palec wchodzi gładko, przy ściąganiu wystarczy ją raz delikatnie obrócić, no ale sama nie wiem

Muszę też zdecydować jakie kwiaty chcę do wazonów na stoły na sali weselnej. Kolorami przewodnimi są fiolet, biały i żółty. No i nie wiem jakie wziąć wazony (niskie czy wysokie) i jakie kwiaty do tego - aby były łatwo dostępne w sierpniu i względnie trwałe...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP8501.jpg (27,8 KB, 145 załadowań)

Edytowane przez fascinata
Czas edycji: 2014-06-15 o 09:41
fascinata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 09:46   #2486
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Z serii "jak zarobić na weselu i się przy tym nie namęczyć":

Mój TŻ od czasu do czasu dorabia obsługując wesela. Wczoraj był na jednym i oto, co mi opowiedział po powrocie: właściciel lokalu, w którym odbywało się wesele, zatrudniał zewnętrzny catering, czyli firmę X, w której pracuje mój TŻ. Firma X dostawała od właściciela lokalu 70zł/os, podczas gdy Państwo Młodzi jemu samemu (za jeden dzień z najprostszym menu) płacili 190zł/os (wychodzi 120zł/os za sam wynajem sali). Firma X zapewniała oprócz posiłków także napoje (w dużej ilości), a właściciel lokalu powiedział Młodym, że on z uprzejmości daje im tylko napoje na "pierwszy rzut" po obiedzie, a reszta jest już w ich zakresie (zabrał sobie 80% napoi w litrowych butelkach, a na stoły pozwalał dokładać tylko te w maleńkich szklanych, które zostały osobno doliczone do rachunku PM)

Morał z tego taki, żeby patrzeć usługodawcom na ręce i wszystko dokładnie sprawdzać, bo wiadomo, że muszą na nas coś zarobić, ale takie machloje to już jest przegięcie...

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Niestety obrączka TŻ jest chyba za mała TŻ sam nie wie tak właściwie czy jest dobra czy nie, bo mówi ze skąd ma wiedzieć skoro nigdy nie miał nic na palcu Zresztą moja też wydaje mi się trochę za mała. Niby nie uwiera, ale robią mi się takie małe "buły" na palcu...... Na palec wchodzi gładko, przy ściąganiu wystarczy ją raz delikatnie obrócić, no ale sama nie wiem
Obrączka bardzo ładna, ale chyba rzeczywiście ciut za mała (jak na moje oko)... Musisz wziąć jeszcze poprawkę na to, że gdyby w dzień ślubu było gorąco, to palce mogą Wam troszkę spuchnąć i może być problem... Macie w cenie poprawki rozmiaru?
Stary 2014-06-15, 10:07   #2487
cude
Zadomowienie

hihihi, część moich koleżanek z roku też ma za 3 dni

Anesthesia, też upatrzyłam sobie te buty. Ale nie widziałam ich w sklepie, aby przymierzyć. Trzeba będzie zamawiać. Zwrócić można ot tak?

fascinata, ładne obrączki Jeżeli zdejmują się bez problemu, to chyba są dobre.
Też zastanawiam się czy nie zanieść swojej do powiększenia. Zdejmuję ją z trudem, i jak będzie cciepło, to palce pewnie mi spuchną.

oluska227887, co za facet
My mamy oddzielnie salę - 3000zł i catering - 100zł/os. Napoje, ciasta i owoce we własnym zakresie. Facet od sali mówił, że kiedyś mieli wspólny biznes (on i cateringi), ale klienci się burzyli, że nie wiedzą za co płacą, więc się rozłączyli.

Dziś damy kolejne zaproszenie i zostanie w sumie tylko jedno

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-06-15 o 10:08
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 10:14   #2488
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość

Muszę też zdecydować jakie kwiaty chcę do wazonów na stoły na sali weselnej. Kolorami przewodnimi są fiolet, biały i żółty. No i nie wiem jakie wziąć wazony (niskie czy wysokie) i jakie kwiaty do tego - aby były łatwo dostępne w sierpniu i względnie trwałe...
ładna obrączka ale wydaje mi się że chyba za mała troszkę...
Oliwka 21.07.2016
Stary 2014-06-15, 10:57   #2489
misia880
Zakorzenienie

kupilismy wczoraj buty dla TZ W Wojasie 350 zl ale przy zalozeniu karty stalego klienta 15% rabatu.
wiec 300 zl w sumie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 11:01   #2490
rabbitka
Rozeznanie

Opium piekny bukiecik mialas!

Wszystkim sobotnim PMka serdeczne gratulacje i najlepsze zyczenia

Vel bardzo fajne te butki

Dotka na listonosza szkoda slow ! Ale musze powiedziec, zs sliczne kolczyki

Lg_ago pieknie sie prezentujesz w sukni i butki tez fajne! Wydaje mi sie, ze 2 cm roznicy bedzie ok

An bardzo zgrabne buty, swietna cena, oby na zywo tez sie prezentowaly dobrze i byly wygodne

U nas dzis 3 dni do ślubu!!! od piatku sa juz rodzice TZta i przez to a takze prace nie mam czasu na nic wiec nadrobilam tak po lebkach dzis ostatnia zmiana, jutro zaczynam urlop w dobrym stylu bo przylatuja moje przyjaciolki i bedzie mini panienski zaczynam miec takie dziwne uczucie w brzuchu, jeszcze nie wiem czy to stres czy ekscytacja, ale to juz tylko chwila i bede zona

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości