|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Ja już pisałam dawno dawno temu, każdego jednego rodzaju mam co najmniej 20 sztuk, a pajacy rekordowo 37.
Mój synek będzie blogerką modową. ![]() Mój mąż urodził się z ciemnymi włosami a ja kompletnie łysa, spodziewam się u młodego solidnej czarnej czuprynki. Też mam bardzo mało zdjęć jako niemowlę ale bardzo mnie to cieszy, wyglądałam jak śniegowy bałwan, miałam wielkie puce i byłam pulchniutka a do tego wielkie okrągłe oczy i łysy łeb.
|
|
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Halinka, ładnie ci wyszedl ochraniacz, organizer tez super
Zaczarowana, dobrze, ze pojechałaś do szpitala. Lepiej dmuchac na zimne. Brawa dla malutkiej, w sumie juz nie jest taka malutka ![]() My dzis bylismy jak zwykle na zakupach, kosze, lampka, zyrandol etc.. po poludniu pojechalismy na sesje brzuszkową Miałam kilka pomysłów do zrealizowania wiec myślę, ze fajnie wyjdzie. Wstepnie widziałam kilka zdjęć i całkiem ładnie wyglądały. Pewnie za tydzien, moze dwa dostane pierwsze zdjecia Przed sesja sie poklocilam z Tz, mielismy juz nie jechac, bo caly dzien bylo pochmurno, on juz zaczal narzekac, ze bedzie zimno, deszczowo i ze ma katar, bedzie sie męczyl.. Miałam mega doła, bo czekałam z miesiąc na ta sesje, wkoncu przed 16 sie zdecydowalismy a o 16.40 juz jechalismy, mialam chwile na wyszykowanie sie.. bylam mega zgrzana ale zadowolona, ze wogole jade
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki patrycja! Nie ukrywam, że czekałam na Twoją opinię.
Jestem dumna jak paw, że udało mi się to zrobić.
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do roku nie miałam pół włosa na głowie. A teraz mam tak gęste i grube włosy, że moja grzywka ma objętość kucyka normalnej osoby.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
Ja ma zdjęcia ze chrztu, miałam jedynie miesiac, abyłam strasznie długa, ale raczej na chudzinke wyglądałam(może tak mi sie wydawło bo długie miałam nóki
a urodziłam się mając 4100 i 56 cm ![]() i miałam czarne włoski, słodka byłam jak tak patrzę na zdjecia ![]() A najsłodsdza, jak miałam roczek do 2 lat Ja byłam raczej szczuplutkim dzieciaczkiem, za to mój maż był grubaskiem a teraz jest chudy jak patyk ![]() Niestety obecnie ważę wiecej niż on, dziekuje za uwagę ![]() |
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
W tesco f&f nadal duże wyprzedaże, nawet do 50%, byłam dziś i np za 6 ślicznych śliniaków zapłaciłam 15 zł. Kupiłam jeszcze bluzę i 4 pajacyki
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wklejam dzisiejszy atrybut z sesji, tym samym będzie Tobiasz i koniec - kropa!!
|
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki za obronę! Na pewno dadzą Ci znać kilka dni wcześniej odnośnie terminu! zawsze tak jest. ja wiedziałam tydzień wcześniej Ja w weekend odpoczywałam, a dziś to się już byczyłam jak nigdy cały dzień przesiedziałam/przeleżałam...taka jestem wypoczęta i super się czuję. mam nadzieję że moja szyjka też Mała szaleje po brzuchu. Pisałyście o tych ruchach. Ja pytałam moją ginkę ostatnio jak mam liczyć ruchy (bo liczyłam wg Cardiffa) a ona mi powiedziała tak: jeśli czuję ruchy wyraźne i dość często to w ogóle nie ma potrzeby liczenia, jednak gdybym nie czuła ruchów np CAŁY DZIEŃ (od rana do popołudnia) to trzeba zacząć wywoływać ruchy, zjeść coś słodkiego, pić wodę, położyć się na lewym boku i czekać. Jak to nic nie da i dalej nie czuć ruchów W OGÓLE to dzwonić do niej albo jechać na IP. Więc bez paniki, 2 czy 3 h bez ruchów to nic takiego Być może nawet dzidzia się rusza tylko my tego nie czujemy bo jest jakoś tak ustawiona że ciężko wyczuć. miłej nocki i do jutra. |
||
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
No to się upewniłam, że nie muszę już więcej tych małych kupować
Mam dużo z krótkim rękawem a w sumie wydaje mi się, że ich nie użyję zbytnio bo aż tak ciepło pewnie nie będzie, żeby je ubierać
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Zazdroszcze ![]() Zdjec z dziecinstwa tez mam niewiele, jak bylam niemowlakiem to rzadnego. Za to Tz ma pokazna kolekcje, bo jego rodzice posiadali aparat. Patrycja wersje pidzamowa tj ze spodniami tez widzialam, ale do porodu to nie bardzo. W ogole bardzo ladne sa pizamki i koszule w tym primarku, mam 2 zestawy ze spodniami ale jakos w nocy zawsze mi goraco i je z siebie w czasie snu sciagam ![]() Rozmiarowka u mnie zaczyna sie od 56, mysle ze chlopak moze byc ciut wiekszy niz corka, juz teraz wazyl wiecej niz ona w analogicznym tyg ciazy. Poprzednim razem jak pisala Zuken, musielismy po porodzie dokupic wiecej rzeczy na najmniejszy rozmiar, bo okazalo sie ze sa potrzebne, nawet w 56 sie moja corcia topila i ze wolno rosla, to te ubranka na bardzo dlugo nam starczyly, wiec chyba lepiej nie sluchac, i miec troche w zapasie, chyba ze wiadomo z gory, ze w rodzinie jest tendencja do rodzenia sie duzych dzieci
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-06-15 o 22:01 |
|
|
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() usmialam sie z waszych opowiesci o wygladzie w dziecinstwie... ))Patrycja za podtrzymanie decyzji o imieniu! Jest piekne!No i reszty zapomnialam ja to chyba po prostu pojde spac![]() dobranoc Mamuski, spokojnej nocki!
|
|
#4723 |
|
Rozeznanie
|
kurcze a mi nic nie zacytowalo masakra co się ostatnio dzieje z tym wizażem
no ladne te piżamki z primaniego a ja dzisiaj bylam a na piżamki akorat nie bylam zobaczyć ![]() co do rozmiarow to ja tez mam od 0-3 mies na razie najwięcej ale większych już tez mam troszkę, kolezanka mi mowila ze na dziecko 3300 to one były i tak za duże i dokupywala takie newborn i ze nawet jak bym miała wieksza dzidzie to będą spoko pati pochwal się zdieciami z sesji i brawo ze zostalas przy swoim i nadal będzie Tobiaszek ja już dawno mowie do brzuszka po imieniu i mój chłopak tez, na początku ciężko mu było zapamietac ale teraz już jak by go ktoś obudzil w nocy i zapytal to bez zastanowienia by odpowiedział![]() co do wyglądu z dzieciństwa to ja kiedyś slyszalam ze kazde dziecko jest sliczne wiec niemożliwe żeby ktoras z was była brzytka a ja akurat urodziłam się z brązowymi kręconymi włosami(chociaż teraz mam proste} i takie bym chciała żeby moja Amelka tez miała ale zobaczymy czas pokaze |
|
|
|
#4724 |
|
Raczkowanie
|
Ale dzisiaj było zimno! Brr.. przynajmniej tak nie puchnę
ale chyba się przeziębiłam.. mam też taki ból kości łonowych wydaje mi się że to przez to, że synuś na nie naciska, albo po prostu przygotowywują się powoli
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Halinka super Ci to wyszło!
No i te potworki Heh, dziecko będzie miało wesoło w nocy (oczywiście nie krytykuję, bo sama mam w pokoju nietoperze, a na dniach szyję poduchę pająka) Mój tata był dumny, bo wyglądałam identycznie jak on, tyle, że nie miałam wąsów A na zdjęciach z dzieciństwa nigdy się nie uśmiechałam - takim byłam małym bucem Cytat:
No! Ale Wam zazdroszczę sesji i tego, że się sobie podobasz na zdjęciach Mnie zrobili kilka na weselu i się załamałam, bo myślałam, że tak ładnie i nawet szczupło wyglądam, ale niestety... Zobaczcie jakie śliczne i tanie pościele, różki itp znalazłam! KLIK Dobrą nazwę sobie wymyślili ![]() Rozmowy o rożkach mi przypomniały o wózku. Przecież nic nie mam do niego.. :/ I jak nie kupię u kokainy , to wezmę chyba ten śpiworek z samochodami (przekonała mnie czapeczka z imieniem )
|
|
#4726 | |
|
Rozeznanie
|
A ja juz kilka miesiacy temu kupilam sobie taka pizamke i jestem z niej bardzo zadowolona. Nie dosc, ze niedroga, to jeszcze bardzo wygodna
Mam w rozmiarze M. Do szpitala wezme jeszcze jedna koszula nocna (niecierpie koszul) i pizamke z krotszymi spodenkami.http://allegro.pl/pizama-damska-dla-...330507291.html ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Kokainakokaina..... |
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
lilka zapisałam linka
Dzięki
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie skorzystam |
|
|
|
|
#4729 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a śpiworki faktycznie cudne! ![]() Znowu nie śpię od 5 :/ ale trochę mi katar i gardło przechodzą więc nie jest źle...wczoraj od jakiejś 15 praktycznie nie wychodziłam spod kołdry, wypociłam się jak świnia aż się dziwiłam, że tak można bez gorączki i rozgrzewających preparatów... W moim domu stawiają się ściany w końcu coś widać!! ![]() Jak któraś jeszcze ma wątpliwości, czy ma wszystko (jak ja ) to znalazłam kolejną listę wyprawkową http://muppetshop.pl/images/lista_wyprawkowa_V3.pdf
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-06-16 o 07:06 |
|||
|
|
|
#4730 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie planuje kazdego rodzaju miec wiecej niz 6 sztuk .Juz spokojniejsza jestem o wyprawke, mam wiekszosc potrzebnych mi rzeczy, reszte dokupie na poczatku lipca. Teraz tylko porzadki w mieszkaniu zostaly. Znow sie wybudzilam dzis, tym razem dla odmiany kolo 3 w nocy, i nie moglam spac, w dodatku jesc mi sie zachcialo zjadlam banana, napilam sie wody i jakos zasnelam po pol godzinie. Ciekawe, ze nie ma na to niespanie reguly - poprzednie trzy noce spalam jak susel po 9 godzin.
|
|
|
|
|
#4732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo czesto na wysokosci zoladka mam wypchnieta jakas wieksza czesc i jest to, albo glowka albo pupka. Po bokach czuje nozki lub raczki. Synus zdecydowanie ma juz bardzo malo miejsca!daisy dot- temat zakonczony. Tak zostalo ustalone i trzymajmy sie tego, dobrze? |
|
|
|
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
Która ma rano po wstaniu bóle pleców? Moje dzisiaj przeszły same siebie, za nic nie chciały ustąpić i w sumie największy ból czułam nie tyle na plecach co po bokach. Powiedziałam Tż'towi, że jak ja tego nie wytrzymuję to dziękuję bardzo za poród, odwidziało mi się.
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4736 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie kupuję podgrzewacza ani sterylizatora Cytat:
byle wszystko załozyła ![]() Cytat:
![]() Tak byłoby lepiej. Pamiętam, z jakim smutkiem wracałam do szkoły, jak dzieci śmiały się ze mnie, że jestem ruda ![]() Cytat:
![]() Co do waszej córeczki - to genetyka nie działa tak banalnie Niby gen ciemnych włosów jest genem dominującym. Ale i Ty i mąż macie również geny recesywne, które się czasem ujawniają (jak np. u mnie - moi rodzice obydwoje mega ciemne włosy, brązowe oczy, a ja ruda, zielone oczy, blada jak córka młynarza). Poza tym jak wiadomo, nie dziedziczy się tylko po rodzicach...tzn Wy macie geny swoich rodziców itp itd, co daje całą pulę genów do wykorzystania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki, kciuki zawsze mile widziane Cześć. Miałam dziś mega ciężką noc. Kręciłam się, zestresowałam się tym, że Mała tak mało sie rusza i aż mnie brzuch rozbolał... |
|||||||
|
|
|
#4737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To na to wychodzi ze tylko 3 kg bedzie miał...
|
|
|
|
|
#4738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Ja też ją lubię. Wysłano z aplikacji mobilnej. |
||
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Piękna pogoda dzisiaj, aż chce się żyć ja też mniej więcej do roku byłam łysa, a teraz mam strasznie dużo włosów, jak nie wycieniuje to ciężko związać gumką. Natomiast Zosia jak się urodziła miała długie, gęste i czarne włosy Co do wagi to nie ma co się sugerować, znajoma w sobotę urodziła syna, mały w 30 tyg ważył 1900 g, urodził się z wagą 3560, Zosia w 30 tyg miała 1470, a po urodzeniu 3400. ![]() Co do wyprawki to mam już wszystko, zostało mi do wyprasowania kilka ubranek i odświeżenie wózka, huśtawki i maty. Dzisiaj ładna pogoda to wypiorę, wyschnie raz dwa i wszystko gotowe. Czekam jeszcze na przesyłkę z apteki i na kocyk tkany
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

?
Mój synek będzie blogerką modową. 

Miałam kilka pomysłów do zrealizowania wiec myślę, ze fajnie wyjdzie. Wstepnie widziałam kilka zdjęć i całkiem ładnie wyglądały. Pewnie za tydzien, moze dwa dostane pierwsze zdjecia 

?
wczoraj znowu zlapalam dola, jakos mi hormony ostatnio ostrzeliwuja po mozgu i sie doluje... Eh.
cały dzień przesiedziałam/przeleżałam...taka jestem wypoczęta i super się czuję. mam nadzieję że moja szyjka też

A na zdjęciach z dzieciństwa nigdy się nie uśmiechałam - takim byłam małym bucem 

ja nie planuje kazdego rodzaju miec wiecej niz 6 sztuk