|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję sobotnim pmkom Zaproszenia poszły super, aż się zadziwiłam, wróciliśmy do mieszkania o 23.30 Tyle, że od razu potwierdzili tylko rodzice mojego chrześniaka z małym.No i dowiedziałam się już oficjalnie, że moja starsza kuzynka bierze ślub miesiąc po mnie, w pierwszą sobotę października (co roku będę na weselach w pierwszą sobotę października, I dostaliśmy zaproszenie od kuzynki tż, na tydzień przed nami. Wybralibyśmy się, no ale nie wiem, jak będziemy stać z kasą. A robią na 360 osób.... Jutro idę na manicure japoński, we wtorek na peeling kawitacyjny, mam nadzieję, że obie rzeczy się sprawdzą od razu muszę zapytać o manicure winylowy (coraz bardziej się nad nim zastanawiam na ślub) i zobaczyć ewentualne kolory hybrydy - obym nie zapomniała No i kolejne zaproszenia.Dzwoniłam też do koleżanki, dowiedziałam się, jak proboszcz przeprowadza rozmowę aż się boję do niego iść. Oprócz standardowych pytań z protokołu, zapytał wtedy narzeczonego koleżanki, uwaga, cytuję: "dlaczego się bierze za taką gówniarę" ). Ubiłabym.Wybaczcie, jeśli uznacie to za spam, po prostu mega mnie to wkurzyło, bo jak zawsze staram się bronić księży, tak tutaj to przegięcie totalne.
|
|
#2522 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Dziękuję
dziękuję Dziękuję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
Przecież to nie szkoła, nie przedmiot religa żeby uczyć się modlitw ! Ją to bym na pewno coś mu odszczeknela Eh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2523 | |||
|
Rozeznanie
|
Bardzo ładne
![]() A nie mieliście przypadkiem spuchniętych palców? Wiem po sobie, czasem pierścionek zaręczynowy jest na mnie dobry, a czasem spada mi z palca... Cytat:
50 zł pójdzie na inne przyjemności ![]() Cytat:
![]() mimi_77 - za garniturbardorja - nie rozumiem tego zdjęcia Widzę, że tam masz tiulowy szal, a te zarzucone groszki to co to jest? ![]() Teraz już widzę pozostałe Fajnie wyglądasz ![]() Dużo jeszcze do poprawki? rabbitka - velika - super panieński ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj rozdaliśmy kolejne zaproszenia U mnie w rodzinie zostały tylko 4 1 dam w sobotę, a 3 pozostałe w lipcu, bo wcześniej nie da rady, ale wszyscy już wszystko wiedzą (to jedna rodzina) ![]() Poza tym czekam na buty z akcesu i na welon i się doczekać nie mogę
|
|||
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie szal tylko bolerko hehe a to pierwsze zdjęcie to mi babka zaznaczala długość i tiul który jest w groszki zarzuciła na mnie od tylu Wogóle suknia będzie z przodu uniesiona nad ziemia a z tylu lekko dłuższą do ziemi. No i zrezygnowałam z welonu bo nie pasowala do koka który miałam zrobiony na luźno i mi opadł przy upinaniu wolonu na różne sposoby więc będę miała gdzie-niegdzie białe drobne kwiatki we włosach.Zdecydowałam też że paznokcie będą niebieskie taki jaki przewodni kolor jest. French generalnie mnie nudzi ale chciałam na ślub bo tak elegancko, niestety byłoby już mdło jakbym była całą taka biała : ) jak królowa śniegu haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- A do poprawki tylko skrócić i zrobić łagodne zejście od boków w dol do tylu żeby mnie nie uwieralo pod pachami i to wszystko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2525 | ||
|
Raczkowanie
|
Pięknie wyglądasz
Cytat:
![]() Cytat:
Co to podstawówka, żeby z modlitw pytać?
|
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz mi przy przy zakupie takich pończoch w tym odcieniu też jest jakieś pole manewru co do "grubości" (den)? w sensie, że im cieńsze tym pewniej delikatnie wyglądają ![]() Cytat:
ale przy sukni na szczęście można sobie pomóc i niedoskonałości pozakrywać
|
|
#2527 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
same życzenia pewnie ze 2 godziny trwają...Co do proboszcza - brak słów... A może to tylko ploty? Mnie moja koleżanka, która brała ślub w kwietniu tak nastraszyła proboszczem, że bałam sie protokołu strasznie...a okazało się, że proboszcz to spoko gość i był bardzo życzliwy i miły ![]() Cytat:
|
|
#2528 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
![]() Zdjęcia może wrzucę dzisiaj ale nie obiecuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-06-16 o 08:14 |
||||||
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za krem? bo też mam problem z tymi krostkami
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać- dostaliśmy zaproszenie na ślub od kuzynki Tż. Tzn zostawiła nam zaproszenie u jego rodziców i nawet nic nie dała znać mimo, że tego dnia pisałyśmy ze sobą
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam zachwalany tutaj na forum Pilarix - i jestem naprawdę zadowolona z efektów!
Cytat:
|
|
#2532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie też
![]() U mnie w parafii tak jest, u tż też - na każdą okazję pyta się z modlitw różnych, w szkole na religii, każdy egzamin (komunia, bierzmowanie) to samo, tż miał nauki przedmałżeńskie z egzaminem, gdzie ksiądz też z modlitw pytał tak już u nas jest bez sensu...Cytat:
![]() A co do księdza, to niestety nie ploty, bo każda para młoda ma z nim jakieś przeboje. W dodatku ta koleżanka w życiu mi żadnej ploty nie sprzedała, same prawdziwe informacje także jestem pewna. Jedyne, co mnie ratuje, to że moi rodzice znają go trochę bliżej, no i on czuje respekt przed moim wujkiem-księdzem, także może pohamuje trochę głupie teksty... (albo w drugą stronę, będzie się popisywał...) Okaże się w piątek ![]() Cytat:
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
piękna suknia
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję mojakaren moja siostra też ma takie krostki i to jest masakra bo nic na to nie pomaga ;/ ale przy sukni na szczęście można sobie pomóc i niedoskonałości pozakrywać ![]() otóż to ![]() ![]() też chce wiedzieć Cytat:
a ile %ma mocznika ?bo ją używalam RSV Xerial z mocznikiem 30 i na mnie nie działa. Dziękuję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2535 |
|
Zadomowienie
|
20%, więc słabszy od tego, który używałaś.
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
A no właśnie myślałam że może jest z większym mocznikiem Ale nie ma
Muszę kupić w takim razie 50% Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana. Ma byc 17 stopni w sobotę
![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() mamy wybraną piosenkę na 1 taniec wet wet wet love is all around dziś po 15:00 jadę na przymiarkę ![]() w sobotę ślub brata ale nie czuć nic i będę mieć a'la próbną fryzurę na tym weselu ![]() kupiłam sobie ten sztyft z compeed faktycznie działa ![]() i sprej do stóp na obcieranie butów nie wypróbowałam jeszcze ![]() aha! i w piątek oboje mamy wolne z TŻ i będziemy ogarniać 1 spowiedź przedślubną
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2014-06-16 o 09:27 |
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Za 15 tygodni o tej porze będziemy już lecieli w podróż poślubną do Nowego Jorku
|
|
|
|
#2540 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle dopiero w sobotę przy pokazywaniu kiecki rodzicom i teściowej dotarło do mnie, że ona jednak ma kółko. Jakoś tak sprytnie jest wszyte, że go nie widać, a drut jest miękki jak plastelina, że wygląda to całkiem naturalnie. Chociaż w pierwszym odruchu już chciałam wyciągać. Cytat:
Ślicznie wyglądasz ![]() E tam! Będziemy wszystkie trzymać kciuki i na pewno zrobi się cieplej ![]() U nas dziś już tylko 19 dni Oczywiście jak zwykle trochę namąciła, wyobraźcie sobie, że ona wszystkim wkręciła, że my chcemy wino... nie wiem, skąd jej to przyszło do głowy, jestem molem książkowym wżeniającym się w rodzinę moli książkowych, na zaproszeniach napisaliśmy wprost, że chcielibyśmy książki, od kilku miesięcy na jej pytanie, czy już kupiliśmy wino, odpowiadamy niezmiennie, że nie, bo się na nich nie znamy i nie lubimy. A ona nagle z uśmiechem oznajmia: już dzwoniłam do babci i jej dwóch sióstr i wszystkie kupiły dla was dobre wino zamiast kwiatów! Popatrzyliśmy na nią lekko zdziwieni, skąd w ogóle ten pomysł?! Ona z kolei zdziwiona, że jak to, to my nie chcieliśmy wina, tylko coś innego? Wszyscy teraz chcą wino, czemu my się wyłamujemy? Moja mama z kolei miała do mnie pretensje, że nie dostali z ojcem zaproszeń siądę dziś i zrobię im takie osobne, będziemy za tydzień, to im wręczymy, do teściów też wpadniemy na chwilę. Jakoś wcześniej nie miałam do tego głowy, ale czy to powód do scen pt. "ja się nie czuję w ogóle na wasze wesele zaproszona"...?Przynajmniej kiecka się wszystkim podobała, nawet mojego tatę zmusiłam do obejrzenia próbował się wykręcić, mówiąc, że on to by chciał dopiero zobaczyć całość, ale i tak musiał. Chociaż bardziej był zainteresowany garniturem, bo - jak stwierdził - nie chce mieć takiego samego. Jest to pewna odmiana po tym, że w ogóle nie chciał kupować żadnego garnituru, bo uznawał ten z komunii mojej obecnie 22-letniej siostry za wystarczająco dobry...
|
|
#2541 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja muszę pogonić mojego S. do nauki tańca, zwłaszcza walca na pierwszy taniec
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczyny
Przepraszam, ale nie dam rady nadrobić tygodnia Chciałam tylko zdać relację z weekendu. Było spotkanie pierwsze, naszych rodziców. Strasznie się bałam, ale na szczęście było całkiem ok A wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji nauki tańca i rozdaliśmy ostatnie zaproszenie
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniła kobieta z jubilera i mamy obrączki do odebrania
Grawer: Abyśmy byli jedno
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
anusia4u
my nie zapisywaliśmy się na tańce, będzie po prostu spontaniczny bujaniec Dziewczyny, jakie są pytania w tym protokole przedślubnym? Dzisiaj idziemy spisywać i nie wiem na co się nastawić... :con fused:
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
Czas na moją relację
część 1…Zacznę od tego, że wspaniale jest być Żoną, czuję się naprawdę szczęśliwa i spełniona. Zawarcie związku małżeńskiego jest dopełnieniem wszystkiego, tych naszych narzeczeńskich lat, choć pewnie wiele jeszcze smutków i radości przed nami to najważniejsze, że przejdziemy przez nie wszystkie RAZEM już jako małżeństwo, jako mąż i żona to daje taką siłę… 27.05.2014 We wtorek z rana do mojego rodzinnego domu przyjechał Tż, potem kurier przywiózł prezenty dla rodziców (zdecydowaliśmy się na ręcznie malowane filiżanki) popołudniu wizyta u księdza, omówiliśmy ceremonię i zapłaciliśmy za ślub, potem pojechaliśmy do cukiernika ostatecznie dograć smak tortu i zapłacić za niego 28.05.2014 (środa) Z rana pojechaliśmy na salę ostatecznie podać liczbę gości, po powrocie mieliśmy generalną przymiarkę w sumie dobrze zrobiliśmy bo od razu w oficjalnych strojach przećwiczyliśmy nasz pierwszy taniec i co się okazało… Tż z prawie każdym krokiem naszego układu deptał mi suknięNie było innego wyjścia spakowałam suknię i pojechaliśmy do salonu, żeby panie skróciły mi ją chociaż o te 1,5 cm. 29.05.2014 (czwartek) O 13 byłam u kosmetyczki na manicure, zrobiłam sobie klasyczny french, potem mieliśmy z Tż trochę „jeżdżenia” w poszukiwaniu koszy na prezenty dla rodziców, udało nam się znaleźć fajne w JYSK hehe akurat była promocja i były o połowę tańsze niż normalnie, kupiliśmy też storczyki dla mam, stwierdziliśmy że to lepszy pomysł, niż kupienie bukietu który zwiędnie po tygodniu cdn.
Edytowane przez Godzia_13 Czas edycji: 2014-06-16 o 10:13 |
|
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My zaczeliśmy zapraszanie od rodziców i jakoś tak dla mnie to oczywiste było że rodzice i rodzeństwo są dla nas w tym dniu najważniejsi więc dostali jako pierwsi specjalne zaproszenia. Wiem , że niekotórych dziewczyn rodzice są również "fundatorami" wesela i inaczej do tego podchodzą , my sami sobie wesele organizujemy ale moim zdaniem czy rodzice funduuja wesele , czy nie to jeśliw rodzinie są normalne relacje to powinni być również traktowani jak goście. Skoro do całej rodziny się staram , jeżdze zapraszam, przygotowuję zaproszenia , prezenty to dlaczego rodziców mam potraktować gorzej. Nie wiem kiedy masz wesele, ale skoro suknia już odebrana to pewnie w niedługim czasie więc nie dziwię się , że rodzicom się mogło zrobić przykro . Brat mojego Tż 5 lat temu miał slub i jego wtedy jeszcze żona uważała że rodziny sie nie zaprasza. Rodzice Tż i mój Tz do tej pory wspominają że nawet małego zaproszenia nie dostali.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#2549 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
anusia4u Co za sytuacja z siostra TŻ... a z teściem?
Widać, kto wszystkich tam ustawia... Nie martw się, ważne że po Twojej stronie jest Twój TŻ! ![]() Cytat:
![]() Mopslik Cudne spinki do butów ![]() Elrosa Mini perełeczki Śliczne są! <3Agnessssa Gratuluję czwórki! ![]() madziara889 Gratulacje sukni! Piękna!Waniliova Dziewczęta! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Czekam na relację! lupinka moooniaaaa justynkie ![]() Lg_ago Pięknie Ci w tej sukni! Tył jest taki, że Buty też super Cytat:
Opiumalfa Gratuluje ślubu cywilnego! ![]() czekooczekolada Biżu bardzo ładna, ale chyba nie pasuje do Twojej sukni. Postawiłabym na coś srebrnego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fascinata za obrączki!re_nata Ja kupuję cieliste. Białe mi się jakoś nie widzą ![]() domar123 Też mam bardzo dobre wspomnienia z poradni Gratuluję zakupu wódki! Cytat:
buuu...velika Aaa! Super panieński ![]() bardorja Jaka modelka z Ciebie! Ślicznie Ci w tej sukni! Nie mogę uwierzyć, że jesteś już mamą i to z taką talią Cytat:
Kochany!Cytat:
Cytat:
Po co sobie dodatkowy grzech dokładać do spowiedzi, że zatailiście fakt mieszkania ze sobą? Nie bierz proszę tego zbyt personalnie Panno Izabelo Jesteś po prostu kolejną osobą, która mówi o tym nie przyznawaniu się do mieszkania razem. Ja jakoś tego nie mogę ogarnąć swoim małym móżdżkiem ![]() ane3kaa Też rozpoczynam przygodę z kremem Pilarix - dam znać jak efekty! alloffkowa NY Cytat:
![]() U nas: - zaproszenia niektórym znajomym TŻ jeszcze nie rozdane, bo stwierdził że jednak chyba nie chce ich zaprosić - wódka - jest - organista - jest I pytanie: czy rozdawałyście oprócz zaproszeń na ślub i wesele takie powiadomienia lub zaproszenia na sam ślub? Imienne czy nie? Mamy teraz z tym problem, a musimy się zdecydować na dniach ![]() Godzia_13 Więcej, więcej! ![]() 21klaudyna To chyba w takim razie zależy od podejścia rodziców, bo np. nasi (z racji tego, że są na zaproszeniu i razem z nami oficjalnie zapraszają gości) nie dostali zaproszenia. Jednak umówiliśmy się z nimi, że dostaną takie niewypełnione, na pamiątkę Nie było z tym problemu.
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2014-06-16 o 10:29 |
|||||||||
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
nie masz się do czego przygotowywać :P pytania są typu czy nikt was nie przymuszał do małżeństwa, czy będziecie wychowywać dziecko w wierze. Czy jesteście zdolni żeby mieć dzieci. Pytania typu tak , nie. Plus podstawowe dane osobowe , wyksztalcenie zawód wykonywany
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

Nie wyobrażam sobie założyć pod nią czegokolwiek na nogi. Nie wiem czy to wina tego, że w salonie było włączone ogrzewanie (nie pytajcie dlaczego, jest czerwiec) i była taka duchota, czy to robi też model sukni?
moje mają mieć 6 cm i już boję się, że będą wyglądać jak pokraki...
No i kolejne zaproszenia.
). Ubiłabym.
za garnitur
Widzę, że tam masz tiulowy szal, a te zarzucone groszki to co to jest? 
więc będę miała gdzie-niegdzie białe drobne kwiatki we włosach.
26.07.2014 

Widać, kto wszystkich tam ustawia... Nie martw się, ważne że po Twojej stronie jest Twój TŻ!
Śliczne są! <3