W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 13:00   #4801
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
włąsnie nawiedziła mnie kontrola z ZUS ..takze ten..bądźcie czujne
Chyba żartujesz! Opowiadaj!

Od kiedy jesteś na l4? Długo zabawili?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:01   #4802
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

właśnie zrobiłam zamówienie w aptece gemini na 200 zł
co zamowilas ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:02   #4803
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale co w domu ?

Cytat:
właśnie zrobiłam zamówienie w aptece gemini na 200 zł
I umówiłam się na jutro na pedicure
A co zamawiałaś ;-)?
Kupujecie Tantum Rosa do pielegnacji intymnej czy coś innego?

Ja w tamtym tyg pedi robilam i mam mietowe stopki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:07   #4804
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Heeej,czy któraś zamawiala rzeczy od sprzedawcy kokainakokaina? Ceny ma super i na zdjęciach tez wszystko fajnie wyglada, tylko zeby nie okazało sie badziewkiem ...
Kupujecie maluchom zyrafe Sofi?
No właśnie słyszałam, że ta żyrafka to hit! Ale już teraz? Chyba jest jeszcze chwilka na zabawki.
Zamawiasz?
jak się czujesz w ogóle?

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
co zamowilas ?
Witaminy dla siebie, szampon do włosów, octenisept do pępka, termometr dla Małej, mydło
Zastanawiam się jeszcze nad Maltanem na brodawki, ale nie piszą, czy trzeba go zmywać, przed karmieniem.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A co zamawiałaś ;-)?

Ja w tamtym tyg pedi robilam i mam mietowe stopki
Ja mam sam irygator, pogadam z ginem, czy używać po porodzie, najwyżej dokupię same saszetki

Ja też chcę jakieś jasne pazurki. Teraz mam ciemnoszare i są dołujące Może to przyczyna moich ostatnich dołów

Hania

Stary 2014-06-16, 13:10   #4805
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Hej hej

Maluch tak wypycha brzuszek jakby chciał już z nami być Słodki jest, ale trochę zaczyna być męczące nosić taki ruchliwy ciężarek .

U Nas ciuszki już poprane, teraz kolej na prześcieradełka, rożki, pieluchy.
Ciekawe to co mówicie o utracie ubranek w szpitalu.. to mam zabrać same najbrzydsze ? Fakt, znajdę takie, bo dostałam używane i niektórych to nie chciałam wcale dzidzi zakładać...

Bóle pleców.. piątek/sobota po prostu umierałam. Ale to chyba z przepracowania, myłam szafki w kuchni .

Wczoraj skończyłam książkę: "Błędne siostry" - polecam
Jaka strata ciuszków w szpitalu?
Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
ja też niestety mam, zazwyczaj ustępują same, jak wstanę. Właśnie wczoraj przed zaśnięciem czułam ból właśnie po bokach na dole. No cóż, takie "uroki" ciąży...

Powiem Ci, że nie dziwię się, że Twoja mama tak zareagowała, bo kto jak kto ale lekarz powinien być trochę bardziej taktowny...
Co innego jak w rodzinie są śmiechy, że ktoś jako noworodek, nie był zbytnio urodziwy, a co innego jak lekarz to wypali

Trzymam kciuki żeby się jednak udało ze wszystkim zdążyć

Widzę że masz podobną siostrę do mojej
Też mi tyle rzeczy naobiecywała, a wychodzi na to, że o każdą z osobną muszę się ekstra dopytywać
Ostatnio robiłam większe zamówienie na all, chciałam wziąć materac do łóżeczka ( mamy je dostać właśnie od siostry), dzwonię do niej i pytam o wymiary łóżeczka. Na co uzyskałam odpowiedź, że musiałaby zmierzyć, ale ono jest standardowe, takie jak u wszystkich I bądź tu człowieku mądry

Ale ja się już przyzwyczaiłam że moja siostra taka jest W sumie i tak bardzo się cieszę, że dostaniemy od niej to łóżeczko, ochraniacz, stelaż do wanienki ( jak znajdzie), aha i laktator ręczny z Aventu, więc nie muszę już kupować
Standardowe łóżeczko ma 120x60 cm i nie sądzę, by Twoja siostra miała inne

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
No właśnie słyszałam, że ta żyrafka to hit! Ale już teraz? Chyba jest jeszcze chwilka na zabawki.
Zamawiasz?
jak się czujesz w ogóle?

Witaminy dla siebie, szampon do włosów, octenisept do pępka, termometr dla Małej, mydło
Zastanawiam się jeszcze nad Maltanem na brodawki, ale nie piszą, czy trzeba go zmywać, przed karmieniem.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Ja mam sam irygator, pogadam z ginem, czy używać po porodzie, najwyżej dokupię same saszetki

Ja też chcę jakieś jasne pazurki. Teraz mam ciemnoszare i są dołujące Może to przyczyna moich ostatnich dołów
Maltanu nie trzeba zmywać
Stary 2014-06-16, 13:12   #4806
papryczka160
Wtajemniczenie

ButterBear tylko bez dołków mi tutaj. Nie wolno;-)
A bez tego irygatora da sie używać Tantum Rosa. ? Bo co to jest ten irygator ;-)?

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-16 o 13:14
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:15   #4807
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Chyba żartujesz! Opowiadaj!

Od kiedy jesteś na l4? Długo zabawili?
Cytat:
Ale co w domu ?

.

nom w domu ,

pan zadzwonił ze kontrola z ZUS w sprawie wykorzystania zwolnienia ,
popytał z jakiego powodu L4, jaką mam działalność i gdzie pracowałam przed działalnością i na kiedy mam termin.
napisal protokoł ze zastał mnie w domu i nie stwierdził nieprawidłowości w wykorzystaniu L4.
w sumie był pare minut, ale wiem ze trafiają sie upierdliwi, co sobie np papiery firmowe każą pokazywac ,
no i nie wiem co by było gdby mnie w domu nie było , zwolnienia mam " chodzące " i podobno takich nie kontrolują...a jednak
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:17   #4808
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Maltanu nie trzeba zmywać
Dzięki

Cytat:
ButterBear tylko bez dołków mi tutaj. Nie wolno;-)
A bez tego irygatora da sie używać Tantum Rosa. ? Bo co to jest ten irygator ;-)?

Irygator to ta pompka, którą wtłacza się tez roztwór

Hania

Stary 2014-06-16, 13:17   #4809
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście, ze się da, a nawet lepiej jak się nie używa irygatora, bo trzeba by go za każdym razem wyparzać, a irygator dobry jest ale do lewatyw, a Tantum rosa dobrze się podmywac, a nie wstrzykiwać do pochwy.
To jest irygator:
Stary 2014-06-16, 13:17   #4810
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
nom w domu ,

popytał z jakiego powodu L4, jaką mam działalność i gdzie pracowałam przed działalnością i na kiedy mam termin.
napisal protokoł ze zastał mnie w domu i nie stwierdził nieprawidłowości w wykorzystaniu L4.
w sumie był pare minut, ale wiem ze trafiają sie upierdliwi, co sobie np papiery firmowe każą pokazywac ,
no i nie wiem co by było gdby mnie w domu nie było , zwolnienia mam " chodzące " i podobno takich nie kontrolują...a jednak
Ja wiem, że kontrolują najczęściej w dwóch przypadkach: jak się ma własną działalność, albo jak pracodawca zgłosi do zusu, że podejrzewa nieprawidłowe wykorzystanie zwolnienia.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:21   #4811
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Oczywiście, ze się da, a nawet lepiej jak się nie używa irygatora, bo trzeba by go za każdym razem wyparzać, a irygator dobry jest ale do lewatyw, a Tantum rosa dobrze się podmywac, a nie wstrzykiwać do pochwy.
To jest irygator:
A widzisz, to nie wiedziałam.... dobrze, że mówisz.

Polly, najważniejsze,że dobrze sie skończyło i chłop nie był upierdliwy!

Hania

Stary 2014-06-16, 13:22   #4812
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Na nogach? Ja na nogach robię tylko i wyłącznie ciemne kolory, wyglądają wtedy na chudsze i smuklejsze.

Cytat:
nom w domu ,

Ciążowe L4 jest zawsze chodzące, nawet jeśli miałabyś przykaz leżenia. Gdyby Cię nie było wpisałby w protokół, że nie zastano w miejscu zamieszkania i albo by Cię nachodził w innych terminach albo odpuścił.

Jesteś wybrańcem narodu, to nie Ty poszłaś do zusu, to zus przyszedł do Ciebie.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:22   #4813
Polly_
grozi wypollizowaniem

co do zyrafy to ja sie nie daje w nią wkręcic...hit bo jakas gwiazda ja kupiła swojemu dziecku...przeciez to zwykły kawał gumy za ciężką kase..., na ale jak sie komus bardzo podoba to niech kupuje

mam pytanie i płyny do kąpieli dla dzieci, czy ten płyn Hipp tez myje dziecko od razu? czy jest dodatkowo a dziecko musze umyc mydłem (lub czyms innym? )
Stary 2014-06-16, 13:30   #4814
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Sara jaki kocyk wkońcu zamówiłaś? Pochwalisz się? Ja póki co chyba nie zamawiam, zażyczę sobie na prezent ale tak w sumie to chciałabym go mieć już na wyjście ze szpitala to może zamówię po następnej wypłacie

U mnie w szpitalu dla dzidzi trzeba mieć tylko pampersy i chusteczki No i ubranka na wyjście ale to już tż przywiezie jak po nas przyjedzie... Muszę jeszcze dopytać co z rożkiem czy wziąć od razu czy też dopiero na wyjście

I ja mam inne odczucia co do położnych, u mnie w szpitalu podobno większość jest bardzo miła a te co chodzę do szkoły rodzenia to już wogóle super babki są!! Tylko lekarze takie buce

Polly no to nieźle... Powariowali w tym zusie całkiem już

papryczka ja kupiłam tantum rosa, podobno bardzo pomaga
Słyszałam, że dobrze jest sobie rozpuścić tą saszetkę w butelce wody z dzióbkiem i tak sobie pryskać ale nie wiem jeszcze jak ja pokombinuję
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:37   #4815
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
nom w domu ,

Przecież takowa kontrola jak prowadzisz działalność jest zapowiadana. A może się mylę?
Jak długo jesteś na L4?

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja wiem, że kontrolują najczęściej w dwóch przypadkach: jak się ma własną działalność, albo jak pracodawca zgłosi do zusu, że podejrzewa nieprawidłowe wykorzystanie zwolnienia.

Ja nie jestem na L4 i co też mogę się spodziewać niezapowiedzianej kontroli?

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:40   #4816
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Przecież takowa kontrola jak prowadzisz działalność jest zapowiadana. A może się mylę?
Jak długo jesteś na L4?

Nie rozumiem twojego pytania. Jak nie jesteś na l4, to czemu miałby cię kontrolować zus?

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:48   #4817
zVenus
Zakorzenienie

Hej babeczki!!

dopiero 14 a mi się juz chce spać masakra jakaś...

trochę pracuję ale mam kompa w łóżku i na półleżaąco kombinuję...

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Pytałam w zusie o ten urlop macierzyński, po porodzie mamy 14 dnia na złożenie wniosku jaki urlop wybieramy pół roku czy rok. Przed porodem nic się nie składa.

Dzisiaj zaczynam 34 tydzień, mam nadzieję, że jeszcze 2 wytrzymam. Bardzo bym chciała

U mnie w szpitalu ubranka trzeba mieć swoje, jedynie kosmetyki zapewnia szpital.
dokładnie tak jest. mamy 14 dni na deklarację i zaniesienie aktu urodzenia. i Wszystko w temacie

tak się cieszę, że już 34tc...obyś jeszcze ze 4 wytrzymała!! Byłoby super. Kurde już tyle wytrzymałaś...a powiedz mi leżysz plackiem cały czas czy po prostu się oszczędzasz?? Tzn nie jestes na nogach cały dzień, nie dźwigasz, nie wykonujesz wszystkich prac domowych...ale funkcjonujesz normalnie??
bo ja właśnie sama już nie wiem jak mam postępować. Lekarka nie kazała mi plackiem leżeć tylko się oszczędzać i dużo leżeć a ja się tak dobrze czuję...a twardnienia brzucha mam ale nie za często i takie lekkie bezbolesne...trochę się boję i przynajmniej do wizyty chcę jak najwięcej leżeć ale nie wyobrażam sobie tak funkcjonować jeszcze przez 8tyg!!!

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ok mamusie, ja sie pakuje i uciekam na 2-3 dni do lasu, nie wiem czy bede miala tam zasieg, bo roznie z tym bywa.... ciekawe jak wytrzymam bez forumowych dyskusji Moze poziomki juz sa???? To sobie bede zbierac z coreczka! Maz oczywiscie na rzece ryby bedzie lowic...albo bedzie jezdzic nad zalew... oby pogoda na to pozwolila...
Trzymajcie sie w dwupaku do mojego powrotu (i jeszcze dluzej- szczegolnie Sara)
ale masz fajnie...ja w domu się kiszę....bleee

Cytat:
no i najważniejsze że wszystko ok to też są ludzie a kontrole to ich praca dobrze że trafiłaś na "człowieka" a nie urzędasa!

wracam do pracy babeczki.
Miłego popołudnia i odpoczywajcie

ja tez zamierzam odpoczywać...robię to od tygodnia
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:52   #4818
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Zamawiasz?
jak się czujesz w ogóle?

Dzieki, ze pytasz. Czuje się jak większość z Was: czyli jak spasniety slon jakos nie mogę na siebie patrzeć w lustrze. A poza tym, to jestem przeziebiona. Brzuch mnie nie boli, w nocy czasem mam twardy ale myślę że to nie jest niepokojace. Mam chec na ta zyrafe, ale na razie nie zamawiam, liczę ze od kogoś dostanę

Cytat:
co do zyrafy to ja sie nie daje w nią wkręcic...hit bo jakas gwiazda ja kupiła swojemu dziecku...przeciez to zwykły kawał gumy za ciężką kase..., na ale jak sie komus bardzo podoba to niech kupuje

mam pytanie i płyny do kąpieli dla dzieci, czy ten płyn Hipp tez myje dziecko od razu? czy jest dodatkowo a dziecko musze umyc mydłem (lub czyms innym? )
Nie wiem jaka gwiaza kupila, ale duzo o niej pisza pochlebnych opinii na blogach, i tylko dlatego byc moze ja kupie
Stary 2014-06-16, 13:54   #4819
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Nie rozumiem twojego pytania. Jak nie jesteś na l4, to czemu miałby cię kontrolować zus?

priv

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:55   #4820
zVenus
Zakorzenienie

właśnie zauważyłam, że mi się schudło...jakieś 1,5kg...
może wcześniej miałam więcej wody bo upały były a teraz nie dość że chłodno to jeszcze trochę ten stres z szyjką doszedł i nie tyję...dziwne. Waga mi rosła bardzo równomiernie cały czas.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:00   #4821
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Na nogach? Ja na nogach robię tylko i wyłącznie ciemne kolory, wyglądają wtedy na chudsze i smuklejsze.

Ciążowe L4 jest zawsze chodzące, nawet jeśli miałabyś przykaz leżenia. Gdyby Cię nie było wpisałby w protokół, że nie zastano w miejscu zamieszkania i albo by Cię nachodził w innych terminach albo odpuścił.

Jesteś wybrańcem narodu, to nie Ty poszłaś do zusu, to zus przyszedł do Ciebie.

a dlaczego? przeciez gdybym miala zapalenia płyuc w ciazy i z tego powodu zwolnienie to raczej by chodzące nie było...

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Jak długo jesteś na L4?

nigdy nie jest zapowiedziana....moze mylisz z kontrolą z US,
dlaczego ZUS mialby kontrolowac Twoje L4 skoro go nie masz?

Cytat:
Nie wiem jaka gwiaza kupila, ale duzo o niej pisza pochlebnych opinii na blogach, i tylko dlatego byc moze ja kupie

no ale co moze byc takiego super w kawałku gumy do gryzienia?//
jak kupisz dziecku gumową dajmy na to zabe w pepco to funkcjonalnie bedzie to to samo.
ja rozumiem efekt wizualny ze sie komus podoba i daltego kupuje...ale rozpisywanie sie o zaletach to jakas sciema dla mnie , ale moze za mało drążyłam temat
Stary 2014-06-16, 14:03   #4822
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Whitecafe pokażesz tą żyrafę? Bo ja nie wiem o co chodzi

Co do macierzyńskiego to jest tak jak piszecie ale każdy zakład pracy ma swoje dokumenty, które dobrze jest już wziąć od nich przed porodem, wypełnić sobie w domu i później tylko datę wypisać i tż może zawieźć Wiadomo, że my po porodzie raczej nie będziemy miały ochoty latać po urzędach więc mimo wszystko dobrze jest się wcześniej zainteresować tematem

A i wczoraj dowiedziałam się, że jak ktoś chce to może wziąć najpierw na pół roku na 100% i 2 tygodnie przed zakończeniem może przedłużyć o kolejne pół roku już na 60% To taka opcja dla niezdecydowanych

Pytanie do mamusiek

Powiedzcie nam coś jeszcze o bólu? Jak to jest jak przychodzą te skurcze? Czy można do czegoś to porównać? Najgorsze są te skurcze, kiedy czekamy na pełne rozwarcie czy kiedy? Bóle parte już są lajtowe w porównaniu ze wcześniejszym bólem czy to dopiero hardcore?

Dużo tych pytań ale ostatnio przeczytałam na lipcówkach, że któraś porównywała ten ból do bólu miesiączkowego bo zawsze miała bolesne miesiączki... i tak się zastanawiam ile w tym prawdy

Powiedzcie coś nam niedoświadczonym noooooo
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:08   #4823
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

To ta zyrafa http://zyrafa-sophie.pl/ ?

jak dla mnie du** nie urywa myslalam ze to cos fajnego

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:10   #4824
ButterBear
Zakorzenienie

WhiteCafe, no tak, większość z nas czuje się już duża
Ale jeszcze tylko 2 miesiące
Co do prezentów, to ja właściwie nie liczę na zbyt wiele.
Moi rodzice zadeklarowali się na wózek, od teściów chcemy bazę do isofixa. Od siostry dostałam już tyle, że nawet bym nie chciała, żeby coś kupowała...A cała reszta znajomych itp...pewnie dostaniemy jakieś bodziaki czy coś, pewnie nikt nie spyta, co chcemy...

Dziewczyny, myslałyście o robieniu baby shower? Ja nawet myslałam, chciałam...ale obawiam się, że skoro to nie nasz polski zwyczaj, to moze to zostać odebrane jak 'wyłudzanie' prezentów dla dziecka...

Hania

Stary 2014-06-16, 14:29   #4825
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
właśnie zauważyłam, że mi się schudło...jakieś 1,5kg...
może wcześniej miałam więcej wody bo upały były a teraz nie dość że chłodno to jeszcze trochę ten stres z szyjką doszedł i nie tyję...dziwne. Waga mi rosła bardzo równomiernie cały czas.
Kochana, no chyba sie tym nie martwisz?

Zuken- tu jest opis tej zyrafy
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...francuska.html

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
WhiteCafe, no tak, większość z nas czuje się już duża
Ale jeszcze tylko 2 miesiące
Co do prezentów, to ja właściwie nie liczę na zbyt wiele.
Moi rodzice zadeklarowali się na wózek, od teściów chcemy bazę do isofixa. Od siostry dostałam już tyle, że nawet bym nie chciała, żeby coś kupowała...A cała reszta znajomych itp...pewnie dostaniemy jakieś bodziaki czy coś, pewnie nikt nie spyta, co chcemy...

Dziewczyny, myslałyście o robieniu baby shower? Ja nawet myslałam, chciałam...ale obawiam się, że skoro to nie nasz polski zwyczaj, to moze to zostać odebrane jak 'wyłudzanie' prezentów dla dziecka...
No wlasnie, tez sie obawiam ze tak by to moglo zostac odebrane, chociaż doskinale rozumiem ze nie to jest celem imprezy. Ale ja i tak nie robię, ledwo sie juz toczena cala wyprawka niemal przede mna. (Nie mam nawet łóżeczka a mysle o zyrafie sophie, cala ja) jesli masz duzo bliskich kolezanek to mysle że spokojnie mozesz urzadzic
Stary 2014-06-16, 14:38   #4826
lilka_vanilka
Zakorzenienie

ale gnacie!
Też nie wiem co za żyrafa
Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Ale ja się już przyzwyczaiłam że moja siostra taka jest W sumie i tak bardzo się cieszę, że dostaniemy od niej to łóżeczko, ochraniacz, stelaż do wanienki ( jak znajdzie), aha i laktator ręczny z Aventu, więc nie muszę już kupować
O, to już ogromna pomoc, ale mimo wszytsko mogłaby się siostra bardziej zainteresować i przynajmniej odpowidać na pytania

U mnie bylo to samo jak zapytałam brata o wymiary komody... ponad 2 tyg. czekania
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ok mamusie, ja sie pakuje i uciekam na 2-3 dni do lasu
ale Ci fajnie! Życzę słonka! Wypoczywaj i bawcie się dobrze!
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Wiesz, ja teoretycznie też się przyzwyczaiłam i na co dzień mam to w nosie, bo zwyczajnie nie mamy ze sobą kontaktu. Ale jak ona coś potrzebuje, to zawsze znajdzie czas, kiedyś zadzwoniła do mnie w ciągu dnia bo..koleżanka chciała żeby jej polecić jakąś dobrą odżywkę do włosów. I daje mi koleżankę do telefonu a ta nawija przez 20 minut. A jak ja coś potrzebuję to połowa pytań do niej nie dociera, dopiero jak się powtórzę (najlepiej parę razy) to wtedy jakoś zareaguje, ale wcale nie w trybie przyspieszonym teraz się przypominałam z tydzień temu właśnie w kontekście materaca, żeby wiedzieć jaki kupić, odzewu brak. Gadałam coś z mamą i powiedziałam jej, że zaraz się wkurzę i kupię wszystko nowe, bo mam gdzieś taką łaskę. A tu w piątek dostaję wiadomość na fb, że w weekend mi pomierzy, bo ma zaliczenia w szkole. Podobno wczoraj jak była to pukała do mnie bo miała w tel spisane, ale źle się czułam i spałam. Oczywiście nie wpadła na to, że jak już ma w telefonie to żeby wysłać od razu smsem, więc wymiarów nie znam nadal :P dziwne że w ogóle sobie przypomniała, podejrzewam mamę, ale twierdzi, że nie maczała w tym palców.
o matko! już sam opis podniósł mi ciśnienie!
Cytat:
" To Twoje? Twój chłop brzydki, Ty do najpiękniejszych nie należysz a dziecko macie taakie ładne"
ee, chyba podkoloryzowana historia. Ludzie naprawdę są aż tak niemili?... :/
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Kurde, dziś chyba odpuszczę tą szkołę rodzenia. Przecież tam tyle ciężarówek, ja bym się wkurzyła, jakby ktoś przyszedł i dwie godziny na mnie charchał...
a masz jeszcze gorączkę? Jak tak i jak kichasz to odpuść.
Cytat:
o, ciekawie. Jak masz chodzące, to nic by się nie stalo gdyby Cię nie zastali. Gorzej z leżącym. Trzeba się tłumaczyć. Czytałam na jakimś forum, że dziewczyny okazywały nawet paragony z apteki dla usprawiedliwienia nieobecności.. :/
Cytat:
Heeej,czy któraś zamawiala rzeczy od sprzedawcy kokainakokaina? Ceny ma super i na zdjęciach tez wszystko fajnie wyglada, tylko zeby nie okazało sie badziewkiem ...
Kupujecie maluchom zyrafe Sofi?
Właśnie wczoraj wkleiłam link do kokainy. W lipcu zamówię u niej pościel, śpiworek do wózka i becik. A Ty co chcesz kupić?

A teraz jestem szczęśliwa, bo jest wielka szansa, że uda mi się wylicytowac tanio Snooze Swaddle

Już dawno się tym interesowałam, ale nowy z dostawą to koszt ok 150zł A teraz zamówię za 60zł z dostawą do UK. Koleżanka mi odbierze i przywiezie

Kupię też smoczki, ktore mamy w USA dostają na porodowce. Takie przezroczyste. Podobno najlepsze

Cytat:
Kupiłam różową Ziaję.

A na pedi idę pod koniec lipca teraz jeszcze jakoś sama się przemęczę

A najbardziej ubolewam nad tym, że nie moge nosić sandałków z paskami ;/ jestem wtedy skazana na pomoc innych. Ostatnio teściowa mi zapinała takie buty
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dużo tych pytań ale ostatnio przeczytałam na lipcówkach, że któraś porównywała ten ból do bólu miesiączkowego bo zawsze miała bolesne miesiączki... i tak się zastanawiam ile w tym prawdy
Też czytałam i byłoby "fajnie", w sensie, że wiemy już, ze taki ból jest do przezycia

Powiem wam, że nie kupuję niby drogich rzeczy, ale kasa na tę wyprawkę leci jak szalona! Już zapomniałam na co wydawałam tyle kasy przed ciążą Trochę się boję zaktualizować moją listę wyprawkową w wydatkami

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
też niestety mam takie odczucia.. :/ U mnie będzie zgodnie z polską tradycją, czyli po narodzinach będą mnie odwiedzać osobno i będę musiała po x razy opowiadać o traumatycznym porodzie
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:42   #4827
White Cafe
Rozeznanie

lilka vanilia mi sie podoba od niego posciel w groszki albo granatowe paski i czerwone gwiazdki. Tylko ze tez bede zamawiala pozniej, pewnie na zime dopiero. Narazie maly bedzie spal na przescieradle w otulaczu, rozku albo spiworku
Stary 2014-06-16, 14:44   #4828
Optymistka26
Zadomowienie

Opowiesci kto byl brzydkim maluchem vs komenatrze osob postronnnych dot. wygladu dziecka sa mega

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Musze sie umowic na sesje brzuszkowa, ale nie moge zdecydowac sie na fotografa, mam 2...
Jeden jest 2 razy drozszy i nie dostaje zdjec na plytce tylko wydrukowane i zawsze mozna dokupic bo maja w systemie (ale sie placi oczyweiscie za to). Tutaj plusem jest to ze cena zawiera makijaz, gfryzure i styliste plus fajne ciuszki do zdjec.
Natomiast drugi zrobi ze 3 razy wiecej tych zdjec i jest polowe tanszy ale nie ma zadnych ciuchow ani nic poza tym, a ja ciuchow tez nie mam :/ kurcze i troche klops...nie mam od kogo pozyczyc nic fajnego
Makijaz fryzure mozesz sobie osobno zamowic a ciuszki hmmm moze SH?Ale to wiecej zachodu...Wybierz to co ci sie bardziej podoba i juz Brak plyty ze zdjeciami to dla mnie masakra w dzisiejszych czasach.

Angelik i Sara za rozpoczete tc. Oby tak dalej. Tez bym juz chciala byc na waszym etapie ciazy

Kasia-ruda fajnie masz z tym usg co 3 tyg Moj gin sie pomylil i 2x pod rzad wypisal mi skierowanie na usg. W sumie niby teraz nie ma potrzeby ale mnie kuuuuusi by to skierowanie wykorzystac za ok 2tyg

Dobrze ze twoja mama dala lekarzowi w kosc za glupie teksty dot. dziecka

Gosia ja czytalam ze dzieciaczki w brzuszku ok 9h/dobe nie spia ale moja Zabka to chyba wiecej i zawsze sie budzi jak wstaje w nocy. Ostatnio ma zabawe i rano najbardziej kopie gdy siusiam, dziwne uczucie, skupic sie nie moge wtedy

Justa udanego wypoczynku!

Nie rozumiem o co chodzi z gumowa zyrafa, jaki to fenomen?

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:49   #4829
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Pytanie do mamusiek

Powiedzcie nam coś jeszcze o bólu? Jak to jest jak przychodzą te skurcze? Czy można do czegoś to porównać? Najgorsze są te skurcze, kiedy czekamy na pełne rozwarcie czy kiedy? Bóle parte już są lajtowe w porównaniu ze wcześniejszym bólem czy to dopiero hardcore?

Powiedzcie coś nam niedoświadczonym noooooo
od razu zaznaczę, że jestem w pierwszej ciąży, nie rodziłam i nie mam porównania, więc chętnie się dowiem czegoś od mam, które już rodziły. Do czego zmierzam, ostatnio słyszałam, że ból przy kolce nerkowej jest gorszy od bóli porodowych - słyszałam od 2 kobiet, które miały kolkę nerkową (ale nie miały jej w ciąży) i tak to porównywały, z tym, że obie mały kolkę nerkową kilka/ kilkanaście lat po porodzie - może zapomniały już o bólu z porodówki? Miałam kolkę nerkową 3 razy - dwa razy mając jakieś 15-17 lat i raz w ciąży (wylądowałam wtedy w szpitalu). Ból przy kolkach nerkowych jest nie do zniesienia. Tak się po cichu pocieszam, że może jest coś w tym co mi te kobieciny powiedziały...

Pranie mi wyschło, idę poprasować...
Stary 2014-06-16, 14:50   #4830
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Opowiesci kto byl brzydkim maluchem vs komenatrze osob postronnnych dot. wygladu dziecka sa mega

Makijaz fryzure mozesz sobie osobno zamowic a ciuszki hmmm moze SH?Ale to wiecej zachodu...Wybierz to co ci sie bardziej podoba i juz Brak plyty ze zdjeciami to dla mnie masakra w dzisiejszych czasach.

Angelik i Sara za rozpoczete tc. Oby tak dalej. Tez bym juz chciala byc na waszym etapie ciazy

Kasia-ruda fajnie masz z tym usg co 3 tyg Moj gin sie pomylil i 2x pod rzad wypisal mi skierowanie na usg. W sumie niby teraz nie ma potrzeby ale mnie kuuuuusi by to skierowanie wykorzystac za ok 2tyg

Dobrze ze twoja mama dala lekarzowi w kosc za glupie teksty dot. dziecka

Gosia ja czytalam ze dzieciaczki w brzuszku ok 9h/dobe nie spia ale moja Zabka to chyba wiecej i zawsze sie budzi jak wstaje w nocy. Ostatnio ma zabawe i rano najbardziej kopie gdy siusiam, dziwne uczucie, skupic sie nie moge wtedy

Justa udanego wypoczynku!

Nie rozumiem o co chodzi z gumowa zyrafa, jaki to fenomen?
Tez nie wiem i co chodzi z ta zyrafa, bo jej nie widzialam na zywo. Podobno dzieciaki ja uwielbiaja, a sumie wole zeby moje dziecko mialo jednego fajnego gryzaka niz 25 sztuki różnych. Chociaz nie ma gwarancji ze dziecko akurat zakocha sie w Sophie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości