|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
suknia lezy przepieknie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tak sobie mysle, ze u nas za sama sale za tyle osób płacilibysmy 88200 dla mnie kosmos. I robienie z wesela cyrku, ale wiadomo, kazdy robi jak uważa ![]() a co do księdza, przegiecie totalne ja tez generalnie nic do nich nie mam o ile sa w porządku. Jak mi kiedys ksiądz na kolędzie powiedział, że mam wziąć kota bo on będzie cały z sierści to sie wkurzyłam i zapytałam gdzie w takim razie miłość do braci mniejszych na szczęście u nas w obecnej parafii (Parafia Franciszkanów) uwielbiaja zwierzeta i nawet pod ołtarzem są boksy ze zwięrzetami: osiołkami, królikami, barankami i ojciec msze odprawia, a tu nagle "beeee", uwielbiam to Cytat:
![]() Cytat:
Godzia13 piekna relacja ![]() Cytat:
dzieki za link do kolczyków ![]() a nie pisałam Wam o zaproszeniu na te wesele, które dostalismy w piatek. Jednym słowem...dupy nie urywa zaproszenia niespersonalizowane (choc to osobiście mi nie przeszkadza), ale wypisane dośc niechlujnie i ścisniete bo tylko jedna linijka wykropkowana więc w skali od 1-10 daje 2 ![]() chyba serio tylko na tym forum zwracamy uwage na takie detale
|
|||||
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
My podczas spisywania protkołu nie mieliśmy żadnego pytania od księdza czy mieszkamy razem czy nie. Ogólnie bardzo szybko i sprawnie. Tak , nie i koniec.
Jeszcze apropo zaproszeń dostalismy z Tż zaproszenie na wesele do rodziny i wierszyki o tym co chcą zajmują dosłownie 1/3 zaproszenia. Najpierw aby prezenty zmieśiły się do koperty , potem że chcą wino , a potem jakie to wino ma być że chilijskie lub włoskie - wszystko rymem częstochowskim :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-06-16 o 13:44 |
|
|
|
#2583 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Super że panieński się udał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My spisywaliśmy tydzień temu, zadał nam wszystkie pytania i żadnych takich jak mówisz nie było Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2584 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po dłuższej przerwie
![]() Nie dałam rady nadrobić niestety ![]() Z tego co zobaczyłam na szybko Bardorja wyglądasz obłędnie PannaIzabela na 360 osob? A ten ksiądz to jakaś porażka Czytałam wszystkie relacje i oczywiście płakałam ze wzruszenia i śmiechu na przemian Godzia wyglądacie na przeszczęśliwych! Z naszych spraw ślubnych to kupiłam buty i bieliznę śluną Buty https://www.rylko.com/pl/produkt/9ALM1_ER4,77136,4.html bielizna http://www.esotiq.com/majtki/majtki-esotiq-luxor,id-722
|
#2585 |
|
Rozeznanie
|
U nas też protokół był bardzo szybki. Kilka pytań i tyle. Więcej już nie będzie... Pytał tylko o dane, ale bez wykształcenia i zawodów. Pytał jeszcze czy nie ma przeszkód fizycznych, czy zawieramy związek z miłości a nie z przymusu i jeszcze jakieś 4 chyba, ale nie pamiętam
Wszystko trwało z 10 minut
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Godzia za relację!!
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie w jej zaproszeniu bardzo razi, że nie odmieniła naszych imion i nazwisk. Jest coś takiego "mamy zaszczyt zaprosić Sz.P. Jan Kowalski i Anna Nowak" ![]() Co do protokołu to nam na naukach ksiądz zapowiedział, że będzie to trwało około 45 min. Na naukach zapoznał nas ze wszystkimi pytaniami i objaśnił o co w którym chodzi, żeby później to sprawnie poszło. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam ale muszę
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
pysia1987
Jestem po przesłuchaniach, w maju miałam wgląd do akt sprawy. Czekam na wyrok 1 instancji (mam nadzieję, że będzie jeszcze w tym roku) a potem wyrok drugiej instancji.
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
https://www.rylko.com/pl/produkt/9ALM1T2_EP7,68819.html dziewczyny ja mam te buty, pomyliły mi się ale są prawie identyczne
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żebyś mogła ze swoim juz wtedy mężem stanąć przed ołtarzem i ślubować Bogu miłość, wierność i uczciwość małżeńską |
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) - 3,50. W środku wydrukowany już tekst i imiona dopisane długopisem, to jeszcze OK, chociaż jak na zaproszenia w tej cenie to chyba troszkę dziwnie. Do tego w zaproszeniu były 3 karteczki, wydrukowane na domowej drukarce chyba w trybie "oszczędnym", bo w kolorze szarym w paski. Na jednej zaproszenie na wesele (zaproszenie właściwe było tylko na ślub), na drugiej wierszyk z prośbą o wino, na trzeciej informacja, że podczas ślubu odbędzie się jeszcze chrzest ich córeczki. Wszystko napisane ozdobną czcionką z zawijasami, niestety, bez polskich znaków, te były z nieśmiertelnego Times New Roman. Jakoś w skali od 1 do 10 też nie dałabym im więcej, niż dwa...Co najlepsze, z tą jego dziewczyną praktycznie jestem w stałym kontakcie, co i rusz się mnie pyta o szczegóły dotyczące naszego wesela (skąd masz kieckę, kiedy przymiarki, jakie buty i po ile, jaki welon, jakie kwiaty, daj mi numer do swojej kwiaciarni, skąd macie takie fajne zaproszenia, a rajtki to będziesz mieć białe czy wcale ![]() Aha, jeszcze dzisiaj pokrętnymi drogami dowiedziałam się, że teściowa uważa moje ślubne pomysły za fanaberie. I nie, nie wymyślam nic ekstraordynaryjnego, jej zdaniem brak akordeonisty w orszaku do kościoła, to, że nie chcemy mieć na weselu wiejskiego stolika i pieczonych golonek ani obleśnych zabaw oczepinowych to są właśnie fanaberie...
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Uff nadrobiłam, niestety część cytowań mi sie usunęło
![]() Opiumalfa Śliczna sukienka i cudownie w niej wyglądasz madziara889 Gratulacje, piękna suknia ![]() Lg_ago Bardzo ładna suknia, podkreśla Twoja figurę ![]() velika ładne buty, do tańczenia w sam raz, a na nodze dobrze leżą czekooczekolada myślę, że bez kikuta będzie pasować ta biżuteria Dotka90 szkoda że nie należę do klubu, wysłałabyś linka do kolczyków lub zdjęcie kolczyków na Pw? fascinata będę miała identyczne obrączki ![]() bardorja bardzo ładnie Ci w tej sukni ![]() Panna Izabela co za dziwny ksiądz, my mieliśmy tylko pytania z protokołu i nawet ksiądz jak czytał niektóre pytania to do nas mówił, że takie są pytania i musi je zadać. Godzia_13 piękna relacja, jeszcze raz gratuluję ![]() Wszystkim sobotnim PMkom składam spóźnione życzenia Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia, dużo miłości i szczęścia
Edytowane przez monidot Czas edycji: 2014-06-16 o 14:29 |
|
|
|
#2594 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za opinie!
Opium za pogodę! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy, bardzo ładna bielizna!Cytat:
za zakupy, buty bardzo klasyczne i ładne, wyglądają na wygodne!Godzia_13, super relacja! A co do zaproszeń, to moja siostra dostała takie tragiczne... niby robione ręcznie, ale wg mnie bardzo kiczowate, a w środku... puste! była za to wkładka, kartka wycięta z A4, wydrukowana w domowych warunkach, z najzwyklejszą czcionką Arial i byle jakim układem treści... wg mnie to nietakt wręczać takie zaproszenie, ale jak widać wiele osób sobie z tego nic nie robi A parę znam i to naprawdę fajni ludzie, a z zapro taka fuszerka...
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-06-16 o 14:32 |
||||
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest drugie moje największe marzenie, bo pierwsze to zostać mamą dzieci Tżcika
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Piękna relacja
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
?
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, dziewczyny polecam Wam do posłuchania:
Co to jest ślub?
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my za dzieci chyba po ślubie zabieramy tylko, że u nas w rodzinie jest gen bliźniaczy takze no ![]() tzn siostry od mamy są bliźniaczkami (i ta jedna siostra tez urodziła bliźniaków) i od strony Taty TŻ też rodzeństwo jest bliźniakami ![]() szczerze mam nadzieje, ze na nas nie trafi |
|
|
|
|
#2599 |
|
Winter is coming
|
Ja to w ogóle myślę, że ludzie nie zwracają uwagi na połowę rzeczy, nad którymi my ślęczymy i dbamy, że były fajne
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też od razu po ślubie zaczniemy starania. Od 26 kwietnia odłożyłam tabletki i od czerwca nie zabezpieczaliśmy się jakoś tak mam małą wiarę w to, że mogłoby się udać przed ślubem. Widzimy się czasami max 3 razy w tygodniu więc Tż musiałby mieć niezłą siłę przebicia. Teraz na spokojnie więc nie nazywam to staraniami po ślubie zaczniemy ![]() Ps. W piątek mam mieć @ I jak sobie pomyślę, że mogło się przytrafić to jednak mały dreszczyk jest.
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-06-16 o 15:03 |
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio wiążę kokardkę na zaproszeniu, wiążę, wiążę, nie wychodzi mi tak,jak ma być - czyli IDEALNIE, TŻ mi pomaga, pocimy się nad cholerną kokardką 10 minut (!), po czym w końcu mnie olśnilo i mówię: kurde, kocie, prawda jest taka, że nikt POZA NAMI nawet nie zwróci na to uwagi. Brawo dla mnie Ostatnio coraz częściej mam takie podejście Tzn. nadal chcę, żeby było pięknie i cudownie, ale naprawdę, są ważniejsze rzeczy, niż idealnie zawiązana kokardka, idealnie dobrany odcień butow do czegoś tam itd itd.
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale TŻ-cik narzekał że mu nie wychodzi, a on nerwowy człowiek jest Właśnie kupiłam ramki na podziękowania dla rodziców, pudło na kartki, tabliczki do sesji zdjęciowej i figurkę na tort )
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
Nie, spisał dane z dowodów osobistych nie zadając pytania jak to się ma do rzeczywistości :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia Ale świetny model tych Deichmannowych bucików - oryginalny i podejrzewam komfortowy. Bierz je, bierz
![]() exist Super, że będzie znajomy ksiądz fascinata Piękna obrączka, ale sprawdź na pewno, czy to dobry rozmiar. Na zdjęciu wydaje mi się trochę mała, ale z drugiej strony sama mam podobny typ dłoni bez wyraźnie odznaczających się stawów i to był jedyny sposób, żeby nie zlatywała z palców ![]() Co do kwiatów - sprawdź eustomę, goździki i dalie. oluska Mocna historia ku przestrodze. Ja niestety nie znam się na cateringu, ale czasami te ceny faktycznie są zawyżone (ot, ukryte koszty wynajęcia sali). rabbitka Ja Ci życzę jak najwięcej ekscytacji, a jak najmniej stresów ![]() bardorja Pięknie Ci w sukience - idealnie podkreśla figurę, kropeczki dodają jej orygnalnego charakteru, tiulowe bolerko jest świetnie dobrane ![]() Myślę, że nawet lepiej, że zrezygnowałaś z welonu Ramiona można delikatnie przykryć podkładem, mam ten sam problem ;( Panna IzabelaFaktycznie, wysyp ślubów A tę kuzynkę TŻ-ta zapraszacie na wesele? Jeśli tak, to możecie się umówić, że wymienicie się drobnymi prezentami, oni tez pewnie mają duże koszty wesela.madziara Kuzynka TŻ-ta też tak zrobiła ![]() Odnośnie pozbycia się krostek na ramionach - zerknijcie tutaj. Elrosa Oj, to przeboje z teściami... Rzeczywiście "fanaberie", ale my tu Cię spookojnie rozgrzeszymy ![]() kroooliczek Najważniejsze, że spotkanie udane I jest co świętować z zakończeniem zapraszania ![]() Konkardia Zaproszenia na ślub będą imienne. paula Skąd te pytania z drugiego protokołu? One są naprawdę dziwne (tzn. wydaje mi się, że więcej mają z poglądami tego, kto zadawał te pytania niż z doktryną KK). Buczorek Zbieram szczękę z podłogi przy tych widokach ![]() anka Jakie perfumy zamówiłaś ? Super, że udało sie ubrać TŻ-ta, z brakującymi zakupami da radę. Trzymam kciuki za księgę ![]() Godzia Bardzo wzruszyłam się czytając Waszą relację, było pięknie. Nie zazdroszczę przejść z pierwszą florystką ![]() sensuall Dobrze, że już wszystko jest dobrze, trzymam kciuki, żeby był zdrów Świetne zakupy ![]() Cytat:
![]() Nadrabiam po weekendzie, był intensywny w kontekście zakupów ślubnych. Mama ma sukienkę i buty, tata ma garniak (atramentowy), koszulę i krawat (ciężkie były te zakupy); TŻ kupił wyjściowo-poprawinowy garniak (chabrowy), buty, ślubną koszulę, muchę, krawaty i poszetki. Dla odmiany jak nic sobie nie kupiłam ( w planach sukienki weselno - poprawinowe i żakiet do sukni ślubnej ). Muszę to jeszcze odchorować ![]() A propos odmów, mieliśmy śmieszną sytuację z odmową. Zaprosiliśmy z grzeczności teściową siostry (żadna tam rodzina). Przy wręczaniu zaproszeń, nawet nie zajrzała do koperty, tylko z wyższością oznajmiła, że jej nie będzie. No dobra, przyjęliśmy to za pewnik i pewnie byśmy do tego nie wracali. Tydzień temu kazała siostrze przekazać moim rodzicom, że nie przyjdzie (oczywiście rodzice potem nam). A na dokładkę wczoraj dzwoni do mnie i mówi, że na pewno się nie pojawi, czekam tylko na jej czwartą odmowę
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Corn, teściowa już bardziej odmówić nie mogła
My się zastanawialiśmy, czy zaprosić teściów siostry TŻta, ale z racji tego, że jego siostra nie pała do nich miłością, darowaliśmy sobie ![]() Gratki za zakupy (choć ciężkie )
|
|
|
|
#2606 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystko jasne ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Dziękuję ![]() Od razu poniedziałek przyjemniejszy
|
|
#2607 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny w sobotę miałam przymiarkę, fota w załączniku
![]() Gratulacje wielkie i serdeczne życzenia dla sobotnich PMek Nie było mnie kilka dni, musiałam ponadrabiać zaległości w pracy Ale pędzicie, jestem kilka stron do tyłu, zabieram się za czytanie |
|
|
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Lg_ago cudownie, cudooownie wyglądasz
![]() Cytat:
bardorja bardzo ładnie leży na Tobie suknia! Gdzie kupowałaś? ![]() Godzia_13 piękna relacja Odpoczywajcie i cieszcie się pierwszymi chwilami małżeństwa ![]() PS. Muszę zapamiętać schronisko
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2610 |
|
Przyczajenie
|
Ślicznie!!
![]() cornflower_girl haha, uśmiałam się! nie wiem, jak pogodzisz się z tyloma odmowami od jednej tak ważnej osoby! Elrosa ja też mam ślub 5 lipca i wciąż to do mnie nie dociera, ale jak zobaczyłam, że zostało 19 dni do godziny 0 to się cała ze stresu spociłam! ![]() U nas najpierw wszyscy goście zachłysnęli się tymi zaproszeniami i potwierdzali obecność, teraz okazuje się, że parę osób odpadło i strasznie mi przykro. My w ogóle będziemy mieli "dziwne" wesele- mamy bardzo małe rodziny, więc będzie dosłownie garstka starszych osób, a ok 2/3 osób to młodzi. Zaczynam żałować, że jednak nie zdecydowaliśmy się na kamerzystę. Byłam przeciwna i zdecydowana na 100%, że nie chcę, aż do teraz ....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

tak sobie mysle, ze u nas za sama sale za tyle osób płacilibysmy 88200 
ja tez generalnie nic do nich nie mam o ile sa w porządku. Jak mi kiedys ksiądz na kolędzie powiedział, że mam wziąć kota bo on będzie cały z sierści to sie wkurzyłam i zapytałam gdzie w takim razie miłość do braci mniejszych

dzieki za link do kolczyków 

za pogodę! 
To jest drugie moje największe marzenie, bo pierwsze to zostać mamą dzieci Tżcika