Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 13:40   #2581
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Ha udało się więcej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

suknia lezy przepieknie chociaz nie lubie ksiezniczek

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam nasze żony, mam nadzieję, że wszystko poszło zgodnie z planem
Pończochy będę miała cieliste kupię dwie pary.
Ja wczoraj miałam panieński i było mega! Dziewczyny się super spisały Wszystko było w klimacie meksykańskim, najpierw byłyśmy u mnie w domu, piłyśmy tequilę i moijto no i robiłyśmy konkursy. Karniak szedł za karniakiem, ale jakoś się trzymałam, chociaż poszło na 7 osób 1,4 litra tequili i 0,7 rumu, z czego ja wypiłam zdecydowanie najwięcej Miałyśmy sombera i po 22 pojechałyśmy do klubu. Robiłyśmy furorę w tych somberach W sumie od razu poleciałyśmy na parkiet i bawiłyśmy się do 4 nad ranem. Masa typów nas zaczepiała, ale wszystkich spławiałyśmy, dostałam mnóstwo komplementów od obcych kolesi, no czułam się jak gwiazda
A teraz leżę i zdycham, bo w klubie też dużo wypiłyśmy. Aż się dziwię, że po tej ilości i mieszankach - tequila, rum, piwo, whisky trzymałam się do końca na nogach, bo nie żałowałam sobie
fajnie, ze wszystko sie udało

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No i dowiedziałam się już oficjalnie, że moja starsza kuzynka bierze ślub miesiąc po mnie, w pierwszą sobotę października (co roku będę na weselach w pierwszą sobotę października, )
I dostaliśmy zaproszenie od kuzynki tż, na tydzień przed nami. Wybralibyśmy się, no ale nie wiem, jak będziemy stać z kasą. A robią na 360 osób....

Dzwoniłam też do koleżanki, dowiedziałam się, jak proboszcz przeprowadza rozmowę aż się boję do niego iść. Oprócz standardowych pytań z protokołu, zapytał wtedy narzeczonego koleżanki, uwaga, cytuję: "dlaczego się bierze za taką gówniarę" - jest 8 lat starszy. I strasznie starał się go skompromitować, nawet kazał mu powiedzieć "Ojcze nasz...", żeby sprawdzić, czy umie się modlić, po czym wręczył im książeczki i kazał się czegoś z nich nauczyć. Byli u niego 9 razy w ciągu pół roku !!! Ja rozumiem, że każdy z nas powinien umieć się modlić, ale pytanie z różnych modlitw, których się na co dzień nie odmawia (mówię tu nie o "Ojcze nasz", a o np. aktach), to przesada. No i nie życzyłabym sobie być określana mianem "gówniary". Niech mi tylko zada jakieś durne pytanie, które nie jest związane z protokołem, to mu chyba krzywdę zrobię. No i mamy się nie przyznawać, że razem mieszkamy - co może się okazać dla nas ryzykowne, jeśli sobie "zażyczy" spowiedź od razu po protokole, u niego. A i jeszcze coś - jak oni byli na pierwszej spowiedzi, to o coś koleżankę zapytał, po czym dodał "a twój narzeczony mówił ...." (gdzie , do cholery, podziała się tajemnica spowiedzi ). Ubiłabym.
Wybaczcie, jeśli uznacie to za spam, po prostu mega mnie to wkurzyło, bo jak zawsze staram się bronić księży, tak tutaj to przegięcie totalne.
360 osób tak sobie mysle, ze u nas za sama sale za tyle osób płacilibysmy 88200 dla mnie kosmos. I robienie z wesela cyrku, ale wiadomo, kazdy robi jak uważa

a co do księdza, przegiecie totalne ja tez generalnie nic do nich nie mam o ile sa w porządku. Jak mi kiedys ksiądz na kolędzie powiedział, że mam wziąć kota bo on będzie cały z sierści to sie wkurzyłam i zapytałam gdzie w takim razie miłość do braci mniejszych
na szczęście u nas w obecnej parafii (Parafia Franciszkanów) uwielbiaja zwierzeta i nawet pod ołtarzem są boksy ze zwięrzetami: osiołkami, królikami, barankami i ojciec msze odprawia, a tu nagle "beeee", uwielbiam to

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Jestem załamana. Ma byc 17 stopni w sobotę

Sent from my iPhone using Tapatalk
17 stopni to nie tragedia uwierz, ze z emocji odczuwalna będzie 25

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Za 15 tygodni o tej porze będziemy już lecieli w podróż poślubną do Nowego Jorku
ale będzie pięknie

Godzia13 piekna relacja wzruszyłam sie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Życzę Wam wielkiej cierpliwości w załatwianiu spraw kościołowych. My mamy cywilny i uwierzcie człowiek dopiero jak nie może wzić ślubu kościelnego uświadamia sobie jak wiele by dał, żeby ksiądz zawracał żebym mogła z Tż stanąć przed ołtarzem.
bidulka a jak tam sprawy z unieważnieniem ślubu koscielnego? dzieki za link do kolczyków

a nie pisałam Wam o zaproszeniu na te wesele, które dostalismy w piatek. Jednym słowem...dupy nie urywa na okładce zdjęcie narzeczonych, wydrukowane chyba na domowej drukarce, więc jest czarno białe (widziałam na fb to zdjecie w kolorze ). W srodku jest na maksa "naciapane", mega nieczytelnie. Jest długa prosba o wino, jakis wiersz, i do tego tekst z tym przedstawieniem: akty 1, 2, 3 itd...dla mnie za duzo zaproszenia niespersonalizowane (choc to osobiście mi nie przeszkadza), ale wypisane dośc niechlujnie i ścisniete bo tylko jedna linijka wykropkowana więc w skali od 1-10 daje 2
chyba serio tylko na tym forum zwracamy uwage na takie detale

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:41   #2582
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

My podczas spisywania protkołu nie mieliśmy żadnego pytania od księdza czy mieszkamy razem czy nie. Ogólnie bardzo szybko i sprawnie. Tak , nie i koniec.

Jeszcze apropo zaproszeń dostalismy z Tż zaproszenie na wesele do rodziny i wierszyki o tym co chcą zajmują dosłownie 1/3 zaproszenia. Najpierw aby prezenty zmieśiły się do koperty , potem że chcą wino , a potem jakie to wino ma być że chilijskie lub włoskie - wszystko rymem częstochowskim :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-06-16 o 13:44
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:49   #2583
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Poza tym strasznie spodobały mi się jedne buty z Deichmanna i chyba je zamówię jak tylko dostanę stypendium - jak będą złe, to zawsze można zwrócić, a naprawdę szalenie mi się spodobały No i muszą dobrze trzymać stopę, a to coś, co uwielbiam
Super butki

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Wrzucam foty z. Przymiarki. jestem bardzo zadowolona i nie mogę się doczekać aż będzie TEN dzień i ją załoze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardzo ładnie wyglądasz

Cytat:
Ja wczoraj miałam panieński i było mega!
Super że panieński się udał

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
będziemy emocjonowac się tego samego dnia! Od kilku miesięcy dłuży mi się niesamowicie
Mi czas bardzo szybko leci! Dopiero było 100 dni, a teraz 75

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko do Was, odnośnie pierwszego tańca
macie ułożoną choreografię (walc itp.), czy liczycie na spontan, prosty, zwyczajny przytulaniec?
spontaniczny przytulaniec

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
I pytanie: czy rozdawałyście oprócz zaproszeń na ślub i wesele takie powiadomienia lub zaproszenia na sam ślub? Imienne czy nie? Mamy teraz z tym problem, a musimy się zdecydować na dniach
My nie dajemy zaproszeń na sam ślub, więc nie pomogę

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Tutaj są pytania z 1 pierwszego protokołu KLIK

Gorszy był 2 protokół, były tam dziwne pytania
Jak to, 2 protokoły?
My spisywaliśmy tydzień temu, zadał nam wszystkie pytania i żadnych takich jak mówisz nie było

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jedziemy dziś kupić Tżtowi garniak. myślicie że w przeciągu 2 mcy będzie widać dużą różnice jesli przytyje/schudnie ?
My się właśnie tego boimy. I dlatego teraz nie kupujemy
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:53   #2584
sensuall
Zadomowienie

Witam się po dłuższej przerwie długo by opowiadać, czemu mne nie było. Wiele spraw się nałożyło do tego Maly się rozchrował i wylądwaliśmy w szpitalu... Mam nadzieję, że dziadostwo nie powróci

Nie dałam rady nadrobić niestety
Z tego co zobaczyłam na szybko

Bardorja wyglądasz obłędnie

PannaIzabela na 360 osob? A ten ksiądz to jakaś porażka

Czytałam wszystkie relacje i oczywiście płakałam ze wzruszenia i śmiechu na przemian

Godzia wyglądacie na przeszczęśliwych!

Z naszych spraw ślubnych to kupiłam buty i bieliznę śluną

Buty https://www.rylko.com/pl/produkt/9ALM1_ER4,77136,4.html

bielizna http://www.esotiq.com/majtki/majtki-esotiq-luxor,id-722
Stary 2014-06-16, 13:56   #2585
activelifestyle
Rozeznanie

U nas też protokół był bardzo szybki. Kilka pytań i tyle. Więcej już nie będzie... Pytał tylko o dane, ale bez wykształcenia i zawodów. Pytał jeszcze czy nie ma przeszkód fizycznych, czy zawieramy związek z miłości a nie z przymusu i jeszcze jakieś 4 chyba, ale nie pamiętam Wszystko trwało z 10 minut
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:57   #2586
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
My podczas spisywania protkołu nie mieliśmy żadnego pytania od księdza czy mieszkamy razem czy nie. Ogólnie bardzo szybko i sprawnie. Tak , nie i koniec.

Jeszcze apropo zaproszeń dostalismy z Tż zaproszenie na wesele do rodziny i wierszyki o tym co chcą zajmują dosłownie 1/3 zaproszenia. Najpierw aby prezenty zmieśiły się do koperty , potem że chcą wino , a potem jakie to wino ma być że chilijskie lub włoskie - wszystko rymem częstochowskim :P
i co jeszcze? Frytki do tego?

Godzia za relację!!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:00   #2587
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Kuzynka Tż też w zaproszeniu ma ten wierszyk z winem chilijskim i włoskim
Mnie w jej zaproszeniu bardzo razi, że nie odmieniła naszych imion i nazwisk. Jest coś takiego "mamy zaszczyt zaprosić Sz.P. Jan Kowalski i Anna Nowak"

Co do protokołu to nam na naukach ksiądz zapowiedział, że będzie to trwało około 45 min. Na naukach zapoznał nas ze wszystkimi pytaniami i objaśnił o co w którym chodzi, żeby później to sprawnie poszło.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:01   #2588
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
i co jeszcze? Frytki do tego?

Godzia za relację!!
Przepraszam ale muszę
Stary 2014-06-16, 14:04   #2589
docik10
Zakorzenienie

pysia1987
Jestem po przesłuchaniach, w maju miałam wgląd do akt sprawy. Czekam na wyrok 1 instancji (mam nadzieję, że będzie jeszcze w tym roku) a potem wyrok drugiej instancji.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:08   #2590
sensuall
Zadomowienie

https://www.rylko.com/pl/produkt/9ALM1T2_EP7,68819.html dziewczyny ja mam te buty, pomyliły mi się ale są prawie identyczne
Stary 2014-06-16, 14:14   #2591
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
pysia1987
Jestem po przesłuchaniach, w maju miałam wgląd do akt sprawy. Czekam na wyrok 1 instancji (mam nadzieję, że będzie jeszcze w tym roku) a potem wyrok drugiej instancji.
Życzę Ci, żeby ten koszmar minął
i żebyś mogła ze swoim juz wtedy mężem stanąć przed ołtarzem i ślubować Bogu miłość, wierność i uczciwość małżeńską

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-06-16, 14:26   #2592
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
a nie pisałam Wam o zaproszeniu na te wesele, które dostalismy w piatek. Jednym słowem...dupy nie urywa (...) w skali od 1-10 daje 2 chyba serio tylko na tym forum zwracamy uwage na takie detale
Ja dostałam w piątek podobne od mojego kuzyna i jego wieloletniej narzeczonej. Z ciekawości wyszukałam w internecie, ile kosztuje (podobne zamawiała moja koleżanka, więc wiedziałam, skąd ) - 3,50. W środku wydrukowany już tekst i imiona dopisane długopisem, to jeszcze OK, chociaż jak na zaproszenia w tej cenie to chyba troszkę dziwnie. Do tego w zaproszeniu były 3 karteczki, wydrukowane na domowej drukarce chyba w trybie "oszczędnym", bo w kolorze szarym w paski. Na jednej zaproszenie na wesele (zaproszenie właściwe było tylko na ślub), na drugiej wierszyk z prośbą o wino, na trzeciej informacja, że podczas ślubu odbędzie się jeszcze chrzest ich córeczki. Wszystko napisane ozdobną czcionką z zawijasami, niestety, bez polskich znaków, te były z nieśmiertelnego Times New Roman. Jakoś w skali od 1 do 10 też nie dałabym im więcej, niż dwa...

Co najlepsze, z tą jego dziewczyną praktycznie jestem w stałym kontakcie, co i rusz się mnie pyta o szczegóły dotyczące naszego wesela (skąd masz kieckę, kiedy przymiarki, jakie buty i po ile, jaki welon, jakie kwiaty, daj mi numer do swojej kwiaciarni, skąd macie takie fajne zaproszenia, a rajtki to będziesz mieć białe czy wcale ), wysyła mi swoje inspiracje, w tym zaproszeniowe, z pytaniem, czy wiem jak je zrobić (po ślubach dwóch kuzynek zostałam ogłoszona rodzinnym guru ślubnego DIY), a tutaj takie coś. Chyba faktycznie jestem skrzywiona przez forumy

Aha, jeszcze dzisiaj pokrętnymi drogami dowiedziałam się, że teściowa uważa moje ślubne pomysły za fanaberie. I nie, nie wymyślam nic ekstraordynaryjnego, jej zdaniem brak akordeonisty w orszaku do kościoła, to, że nie chcemy mieć na weselu wiejskiego stolika i pieczonych golonek ani obleśnych zabaw oczepinowych to są właśnie fanaberie...
Stary 2014-06-16, 14:26   #2593
monidot
Zadomowienie

Uff nadrobiłam, niestety część cytowań mi sie usunęło

Opiumalfa Śliczna sukienka i cudownie w niej wyglądasz

madziara889 Gratulacje, piękna suknia

Lg_ago
Bardzo ładna suknia, podkreśla Twoja figurę

velika
ładne buty, do tańczenia w sam raz, a na nodze dobrze leżą

czekooczekolada myślę, że bez kikuta będzie pasować ta biżuteria

Dotka90 szkoda że nie należę do klubu, wysłałabyś linka do kolczyków lub zdjęcie kolczyków na Pw?

fascinata będę miała identyczne obrączki

bardorja bardzo ładnie Ci w tej sukni

Panna Izabela co za dziwny ksiądz, my mieliśmy tylko pytania z protokołu i nawet ksiądz jak czytał niektóre pytania to do nas mówił, że takie są pytania i musi je zadać.

Godzia_13 piękna relacja, jeszcze raz gratuluję

Wszystkim sobotnim PMkom składam spóźnione życzenia Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia, dużo miłości i szczęścia

Edytowane przez monidot
Czas edycji: 2014-06-16 o 14:29
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:29   #2594
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Kurcze, świetne te buty!
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Super butki
Dziękuję za opinie! Właśnie je zamówiłam, mam nadzieję, że w środę będą

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Jestem załamana. Ma byc 17 stopni w sobotę
Opium Do soboty jeszcze prognozy mogą się zmienić, bądź co bądź to jeszcze kilka dni! Poza tym niekiedy w chłodniejsze dni się lepiej bawi niż w upały, więc nie martw się na zapas a ja trzymam za pogodę!
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Za 15 tygodni o tej porze będziemy już lecieli w podróż poślubną do Nowego Jorku
Takim to dobrze!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jedziemy dziś kupić Tżtowi garniak. myślicie że w przeciągu 2 mcy będzie widać dużą różnice jesli przytyje/schudnie ?
Jeśli TŻ nie jest na diecie ani nie trenuje to wg mnie to w porządku czas, sami tak mniej-więcej planujemy, mojemu TŻtowi się w sumie od 3 lat rozmiar nie zmienia, więc co dopiero w 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się pochwalić . Mam biustonosz wreszcie . Zamówiłam w środę wieczorem w sklepie wysyłkowym i jest dobry . Rozmiar 65G . I do tego zamówiłam majtki, ale jeszcze nie wiem czy będę miała je do ślubu czy inne kupię. Podaje linki
http://intimiti.pl/Ava-1067-biustonosz-bardotka
http://intimiti.pl/p/1537/4229/gabid...gi-majtki.html
za zakupy, bardzo ładna bielizna!

za zakupy, buty bardzo klasyczne i ładne, wyglądają na wygodne!

Godzia_13, super relacja!

A co do zaproszeń, to moja siostra dostała takie tragiczne... niby robione ręcznie, ale wg mnie bardzo kiczowate, a w środku... puste! była za to wkładka, kartka wycięta z A4, wydrukowana w domowych warunkach, z najzwyklejszą czcionką Arial i byle jakim układem treści... wg mnie to nietakt wręczać takie zaproszenie, ale jak widać wiele osób sobie z tego nic nie robi A parę znam i to naprawdę fajni ludzie, a z zapro taka fuszerka...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-06-16 o 14:32
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:31   #2595
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę Ci, żeby ten koszmar minął
i żebyś mogła ze swoim juz wtedy mężem stanąć przed ołtarzem i ślubować Bogu miłość, wierność i uczciwość małżeńską
Dziękuję bardzo To jest drugie moje największe marzenie, bo pierwsze to zostać mamą dzieci Tżcika

:
Stary 2014-06-16, 14:35   #2596
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Część 2…
30.05.2014 (piątek)
Piękna relacja

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Nie pytał o adres zamieszkania ?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:50   #2597
Dotka90
Zakorzenienie

Hahaha, dziewczyny polecam Wam do posłuchania:
Co to jest ślub?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:51   #2598
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Dziękuję bardzo To jest drugie moje największe marzenie, bo pierwsze to zostać mamą dzieci Tżcika
piekne marzenia

my za dzieci chyba po ślubie zabieramy tzn za...jedno dziecko
tylko, że u nas w rodzinie jest gen bliźniaczy takze no
tzn siostry od mamy są bliźniaczkami (i ta jedna siostra tez urodziła bliźniaków) i od strony Taty TŻ też rodzeństwo jest bliźniakami

szczerze mam nadzieje, ze na nas nie trafi

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-06-16, 14:54   #2599
velika
Winter is coming

Ja to w ogóle myślę, że ludzie nie zwracają uwagi na połowę rzeczy, nad którymi my ślęczymy i dbamy, że były fajne Moi rodzice rok temu na wesele też dostali zaproszenie wydrukowane chyba na domowej drukarce z taką czcionką, że ledwo można było przeczytać, a młodzi dziani i wesele było w drogiej restauracji Widać było im to obojętne

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:59   #2600
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
piekne marzenia

my za dzieci chyba po ślubie zabieramy tzn za...jedno dziecko
tylko, że u nas w rodzinie jest gen bliźniaczy takze no
tzn siostry od mamy są bliźniaczkami (i ta jedna siostra tez urodziła bliźniaków) i od strony Taty TŻ też rodzeństwo jest bliźniakami

szczerze mam nadzieje, ze na nas nie trafi
No to jest spore prawdopodobieństwo My też od razu po ślubie zaczniemy starania. Od 26 kwietnia odłożyłam tabletki i od czerwca nie zabezpieczaliśmy się jakoś tak mam małą wiarę w to, że mogłoby się udać przed ślubem. Widzimy się czasami max 3 razy w tygodniu więc Tż musiałby mieć niezłą siłę przebicia. Teraz na spokojnie więc nie nazywam to staraniami po ślubie zaczniemy

Ps. W piątek mam mieć @ I jak sobie pomyślę, że mogło się przytrafić to jednak mały dreszczyk jest.

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2014-06-16 o 15:03
Stary 2014-06-16, 15:06   #2601
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to w ogóle myślę, że ludzie nie zwracają uwagi na połowę rzeczy, nad którymi my ślęczymy i dbamy, że były fajne Moi rodzice rok temu na wesele też dostali zaproszenie wydrukowane chyba na domowej drukarce z taką czcionką, że ledwo można było przeczytać, a młodzi dziani i wesele było w drogiej restauracji Widać było im to obojętne
Dokładnie!

Ja ostatnio wiążę kokardkę na zaproszeniu, wiążę, wiążę, nie wychodzi mi tak,jak ma być - czyli IDEALNIE, TŻ mi pomaga, pocimy się nad cholerną kokardką 10 minut (!), po czym w końcu mnie olśnilo i mówię: kurde, kocie, prawda jest taka, że nikt POZA NAMI nawet nie zwróci na to uwagi.

Brawo dla mnie

Ostatnio coraz częściej mam takie podejście Tzn. nadal chcę, żeby było pięknie i cudownie, ale naprawdę, są ważniejsze rzeczy, niż idealnie zawiązana kokardka, idealnie dobrany odcień butow do czegoś tam itd itd.
Stary 2014-06-16, 15:07   #2602
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Czyli nie było tak źle to najważniejsze
I jak Wam idzie taniec?
Mi się bardzo podobało (lepsze to dla mnie niż siłownia, i na dodatek tańczenie i patrzenie sobie w oczy z TŻ )
Ale TŻ-cik narzekał że mu nie wychodzi, a on nerwowy człowiek jest

Właśnie kupiłam ramki na podziękowania dla rodziców, pudło na kartki, tabliczki do sesji zdjęciowej i figurkę na tort )

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:10   #2603
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Piękna relacja

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Nie pytał o adres zamieszkania ?
Nie, spisał dane z dowodów osobistych nie zadając pytania jak to się ma do rzeczywistości :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:10   #2604
cornflower_girl
Zakorzenienie

Anesthesia Ale świetny model tych Deichmannowych bucików - oryginalny i podejrzewam komfortowy. Bierz je, bierz

exist Super, że będzie znajomy ksiądz Na pewno będziecie mieli piekną ceremonię.

fascinata Piękna obrączka, ale sprawdź na pewno, czy to dobry rozmiar. Na zdjęciu wydaje mi się trochę mała, ale z drugiej strony sama mam podobny typ dłoni bez wyraźnie odznaczających się stawów i to był jedyny sposób, żeby nie zlatywała z palców

Co do kwiatów - sprawdź eustomę, goździki i dalie.

oluska Mocna historia ku przestrodze. Ja niestety nie znam się na cateringu, ale czasami te ceny faktycznie są zawyżone (ot, ukryte koszty wynajęcia sali).

rabbitka Ja Ci życzę jak najwięcej ekscytacji, a jak najmniej stresów

bardorja Pięknie Ci w sukience - idealnie podkreśla figurę, kropeczki dodają jej orygnalnego charakteru, tiulowe bolerko jest świetnie dobrane
Myślę, że nawet lepiej, że zrezygnowałaś z welonu
Ramiona można delikatnie przykryć podkładem, mam ten sam problem ;(

Panna IzabelaFaktycznie, wysyp ślubów A tę kuzynkę TŻ-ta zapraszacie na wesele? Jeśli tak, to możecie się umówić, że wymienicie się drobnymi prezentami, oni tez pewnie mają duże koszty wesela.

madziara Kuzynka TŻ-ta też tak zrobiła

Odnośnie pozbycia się krostek na ramionach - zerknijcie tutaj.

Elrosa Oj, to przeboje z teściami... Rzeczywiście "fanaberie", ale my tu Cię spookojnie rozgrzeszymy

kroooliczek Najważniejsze, że spotkanie udane I jest co świętować z zakończeniem zapraszania

Konkardia Zaproszenia na ślub będą imienne.

paula Skąd te pytania z drugiego protokołu? One są naprawdę dziwne (tzn. wydaje mi się, że więcej mają z poglądami tego, kto zadawał te pytania niż z doktryną KK).

Buczorek Zbieram szczękę z podłogi przy tych widokach

anka Jakie perfumy zamówiłaś ? Super, że udało sie ubrać TŻ-ta, z brakującymi zakupami da radę. Trzymam kciuki za księgę

Godzia Bardzo wzruszyłam się czytając Waszą relację, było pięknie. Nie zazdroszczę przejść z pierwszą florystką

sensuall Dobrze, że już wszystko jest dobrze, trzymam kciuki, żeby był zdrów Świetne zakupy

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Hahaha, dziewczyny polecam Wam do posłuchania:
Co to jest ślub?
Dobre, uśmiałam się

Nadrabiam po weekendzie, był intensywny w kontekście zakupów ślubnych. Mama ma sukienkę i buty, tata ma garniak (atramentowy), koszulę i krawat (ciężkie były te zakupy); TŻ kupił wyjściowo-poprawinowy garniak (chabrowy), buty, ślubną koszulę, muchę, krawaty i poszetki. Dla odmiany jak nic sobie nie kupiłam ( w planach sukienki weselno - poprawinowe i żakiet do sukni ślubnej ). Muszę to jeszcze odchorować

A propos odmów, mieliśmy śmieszną sytuację z odmową. Zaprosiliśmy z grzeczności teściową siostry (żadna tam rodzina). Przy wręczaniu zaproszeń, nawet nie zajrzała do koperty, tylko z wyższością oznajmiła, że jej nie będzie. No dobra, przyjęliśmy to za pewnik i pewnie byśmy do tego nie wracali. Tydzień temu kazała siostrze przekazać moim rodzicom, że nie przyjdzie (oczywiście rodzice potem nam). A na dokładkę wczoraj dzwoni do mnie i mówi, że na pewno się nie pojawi, czekam tylko na jej czwartą odmowę

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:13   #2605
Dotka90
Zakorzenienie

Corn, teściowa już bardziej odmówić nie mogła
My się zastanawialiśmy, czy zaprosić teściów siostry TŻta, ale z racji tego, że jego siostra nie pała do nich miłością, darowaliśmy sobie

Gratki za zakupy (choć ciężkie )
Stary 2014-06-16, 15:19   #2606
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Nie, spisał dane z dowodów osobistych nie zadając pytania jak to się ma do rzeczywistości :P
Aha wszystko jasne

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A propos odmów, mieliśmy śmieszną sytuację z odmową. Zaprosiliśmy z grzeczności teściową siostry (żadna tam rodzina). Przy wręczaniu zaproszeń, nawet nie zajrzała do koperty, tylko z wyższością oznajmiła, że jej nie będzie. No dobra, przyjęliśmy to za pewnik i pewnie byśmy do tego nie wracali. Tydzień temu kazała siostrze przekazać moim rodzicom, że nie przyjdzie (oczywiście rodzice potem nam). A na dokładkę wczoraj dzwoni do mnie i mówi, że na pewno się nie pojawi, czekam tylko na jej czwartą odmowę
Hahaha rozbawiałaś mnie tą opowieścią Dziękuję
Od razu poniedziałek przyjemniejszy
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:23   #2607
Sunset89
Rozeznanie

Dziewczyny w sobotę miałam przymiarkę, fota w załączniku
Gratulacje wielkie i serdeczne życzenia dla sobotnich PMek Nie było mnie kilka dni, musiałam ponadrabiać zaległości w pracy Ale pędzicie, jestem kilka stron do tyłu, zabieram się za czytanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (26,8 KB, 163 załadowań)
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:25   #2608
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Lg_ago cudownie, cudooownie wyglądasz

Cytat:
Dostałam dzisiaj buty z akcesu - zamawiane 8 maja Są spoko, ale mogłam brać obcas 10 cm. Te mają 9 i wydaje mi się, że są niskie No i obcas paskudny a to bardzo wygodne i tańczyć się w nich będzie jak w kapciach
Sexy, sexy, sexy vel

bardorja
bardzo ładnie leży na Tobie suknia! Gdzie kupowałaś?

Godzia_13
piękna relacja Odpoczywajcie i cieszcie się pierwszymi chwilami małżeństwa
PS. Muszę zapamiętać schronisko

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:26   #2609
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w sobotę miałam przymiarkę, fota w załączniku :
Pięknie

:
Stary 2014-06-16, 16:05   #2610
Mopslik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w sobotę miałam przymiarkę, fota w załączniku
Ślicznie!!

cornflower_girl haha, uśmiałam się! nie wiem, jak pogodzisz się z tyloma odmowami od jednej tak ważnej osoby!

Elrosa ja też mam ślub 5 lipca i wciąż to do mnie nie dociera, ale jak zobaczyłam, że zostało 19 dni do godziny 0 to się cała ze stresu spociłam!

U nas najpierw wszyscy goście zachłysnęli się tymi zaproszeniami i potwierdzali obecność, teraz okazuje się, że parę osób odpadło i strasznie mi przykro. My w ogóle będziemy mieli "dziwne" wesele- mamy bardzo małe rodziny, więc będzie dosłownie garstka starszych osób, a ok 2/3 osób to młodzi.
Zaczynam żałować, że jednak nie zdecydowaliśmy się na kamerzystę. Byłam przeciwna i zdecydowana na 100%, że nie chcę, aż do teraz ....
Mopslik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości