|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Już na fejsie chwaliłam, ale co tam
Coraz to ładniejsze! Takie leciutkie się wydają i ładnie Ci twarz okalają Hmmm ale mi się zrymowało Chyba Bootsa polubiłaś?
|
#2222 |
|
ma zielone pojęcie
|
Bardzo dziękuję za wszystkie miłe komentarze
I słusznie, że jesteś, bo fryzura świetna
|
#2223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żarcik skumałam dopiero po objaśnieniu(o ja głupia ) i dopiero teraz śmiechłam ![]() Cytat:
Faaajniuche na długości. Tylko przy skalpie mi się nie podobają, roztrzepałabym trochę . Ale długość świetna.
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2014-06-15 o 23:04 |
||
|
|
|
#2224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiatr mi pomógł |
||||
|
|
|
#2225 | ||
|
Zadomowienie
|
Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
Myje codziennie no i moje włosy są wysokoporowate, rozjasniane i ogólnie puszace sie i suche. Cytat:
Oczyszczam albo Babydream raz na dwa tyg albo czymś z SLES raz na trzy, poza tym myje odżywka Mrs Potters która ma lekki środek myjący bo nawet sie pieni (: Aha no i ma proteiny jedwabiu wiec obowiązkowo olejowanie, nawilżenie i ja jeszcze dodaje miodu do masek <3 to tak 2-3 razy w tyg pełen zabieg (;
You are not alone dear loneliness. Edytowane przez cassie91910 Czas edycji: 2014-06-16 o 00:13 |
||
|
|
|
#2226 | |||
|
Raczkowanie
|
To już wiem, dlaczego dla mnie to normalne stwierdzenie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jest poprawa, good job
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś pierwszy raz od niepamiętnych nie stylizowałam niczym
Jak zawsze wgniotłam tylko nadmiar wody w koszulkę na Joannie Natury. Włoski są roztargane i jest ich wizualnie dużo I są takie miękkie i "dziecięce". Chyba dam im na jakiś czas odpocząć
|
#2228 |
|
Konto usunięte
|
A ja się chyba nie polubię z Joanną Mrożącą... generalnie z niczym co robi tak, że się przez włosy nie da spokojnie palcami przebiec.
no, chyba że coś źle robię ale jakby nie patrzec to własnie pytanie o tę sypkość włosów po żelu(a raczej jej brak) mnie przywiodło na forum i tu mi odpowiedziałyście, że no sklejać musi.... ma któraś pomysł na alternatywne zastosowanie całego opakowania Joanny Mrożącej?:POstatnio kombinowałam czy miałoby jakikolwiek sens rozczesac włosy po nałozeniu żelu i dopiero potem zostawić do wyschnięcia? Jak myślicie? O, i taka rzecz jeszcze- czy miód w odżywkach(dokładnie Joanna b/s z cytryna i miodem i Joanna Balsam bs/s z mlekiem i miodem) może rozjasniać włosy? Albo taki ekstrakt z rumianku w facelle? |
|
|
|
#2229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2230 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, ja mogę rozczesać palcami włosy tylko max jakieś 5 minut po umyciu i rozczesaniu grzebieniem. ;P A grzebieni na włosach połamałam już niezliczenie wiele. Kupuję w Rossmannie, są fajne, z szeroko rozstawionymi zębami. I kosztują kilka zł, więc mi nie szkoda kupić raz na kilka miesięcy, jak znowu połamię. xD
Dziś drugi dzień po myciu. Wczoraj miałam mega afro, spałam z kucykiem na czubku głowy. Ale chyba za dużo mam włosów i są już za długie na taki sposób spania. Rano lekko zwilżyłam włosy wodą i nałożyłam odrobinę Tigi Catwalk Curlesque Curls Rock Amplifier https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...amplifier.htmlJak nazwa wskazuje, faktycznie włosy są po nim twarde jak skała. Nie polecam. Efekt jak po większości pianek do włosów. No ale mam całe opakowanie, próbuję choć trochę zużyć... I tak z nim lepiej wyglądają niż bez niczego na drugi dzień.
|
|
|
|
#2232 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam siostre starsza o 1,5 roku i zazwyczaj kazdy mysli, ze to ja,jestem starsza Cytat:
A ja Ci szczerze powiem, ze wszystkie dziewczyny jakie znalam z diastema wygladaja duzo lepiej juz bez niej ![]() Ja sama mam duze problemy z zebami i bardzo zwracam na,nie uwage, moze dlatego podoba mi sie jak ktos ma piekny usmiech, biekutkie rowne zabki Cytat:
Oo moja siostra tez w sierpniu (23), jestem swiadkowa, boje sie ![]() Cytat:
chatul jak blyszcza! Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka Edit: przepraszam za ot, myslalam, ze pisze w plotkowym
Edytowane przez Wizazanka5000 Czas edycji: 2014-06-16 o 12:07 |
||||
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym Tigi może popróbuję jeszcze używać mniejszej, zupełnie minimalnej ilości, bo widzę, że dziewczyny na Wizażu się zachwycają, ale mają swoje sposoby, np.
"Nakładam go po umyciu,a robię to tak: niewielką ilość nakładam wzdłuż całych włosow ,potem ugniatam je rękoma a następnie jeszcze z pomocą ręcznika aby nadmiar kremu wchłonął w ręcznik i pozostawiam włosy do wyschnięcia!" |
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Konto usunięte
|
Ech, no nic... dzięki Dziewczyny
![]() Próbowałam przez jakiś czas na sucho nie czesać ale nydyrydy Nie szkodzi im to bardzo i nie łamie grzebieni(Królewna ![]() O, a tu jak są nieczesane, wygniecione po nocy(myte przed snem)-> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1402839517 One się chyba lubią z czesaniem... ps. wiecie, ze ja tu jestem BARDZO opalona jak na swoje standardy? Edytowane przez 201608191619 Czas edycji: 2014-06-16 o 15:27 |
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam od fryzjera
łącznie do godziny 15 miałam mytą głowę 3 razy hahaha Mój rekord:P Najpierw sama rano, potem fryzjerka a po powrocie standardowo musiałam po swojemu. Znów mam na głowie jasny blond. Tak jak lubię Mam spokój na 3 miesiące. Nie wiem czemu wcześniej nie zrobiłam tych pasemek. Od razu pewniej się czuję Jestem szczęśliwa, bo fryzjera pochwaliła stan moich włosów. Mówiła, że się nie puszą jak większości i że są w miarę zdrowe. Była też co mnie zdziwiło zorientowana w olejowaniu, SLS itp. Faktycznie mówiła, że one szkodzą, ale najbardziej parabeny. Hm...nałożyła mi tez pasemka inną metodą niż rozjaśniacz. Podobno mniej niszczy i nie rozchyla tak łusek. Coś jakieś rozjaśnianie olejem ? Nie pamiętam nazwy Znów wyglądam jak Shakiraaa
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-06-16 o 15:16 |
|
|
|
#2237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Za jakiś czas
Muszę im zafundować jakąś kurację odbudowującą ![]() Używał ktoś z Was tego fluidu do loków z Revlona? http://allegro.pl/revlon-fluid-mocno...317365162.html Fryzjerka mi dziś dała mały odlew na wypróbowanie, ale cena nawet na allegro odstrasza:/
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-06-16 o 16:15 |
|
|
|
#2239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale kupiłam,czego się nie robi dla włosów![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-scrunch.html |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ktoś na KWC ładnie określił: dalej szukam św. Gralla w kremach do stylizacji
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonsia, to ja tak samo szukam.
Będę śledzić Twoje poczynania. ![]() Ja się jutro wybieram na ocenę stanu włosów i skóry głowy oraz cięcie końcówek do Mysi http://kokardka-mysi.blogspot.com/ Nie wiem, czy ktoś już tutaj o niej pisał - wygląda na to, że się specjalizuje w cięciu i pielęgnacji kręconych włosów. Do tej pory unikałam fryzjerów jak ognia, bo wszyscy reagowali przerażeniem na moje loki, cięli mnie na równo i chcieli mi prostować włosy.
|
|
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
http://dziecisawazne.pl/czarna-lista...w-kosmetykach/ - tiaaa...
Królewno, to koniecznie pochwal się efektem po wizycie u Mysi
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze wizyty, zapewne wyjdziesz zadowolonaWysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli bym chciała przeczesać je palcami, też nie ma z tym problemu, tylko roztrzepują się wtedy fale i trochę tracą kształt. Napiszę, jak nakładam, może się przyda: Normalnie myję włosy, nakładam odżywkę d/s, siedzę z nią trochę i spłukuję. NIE ODCISKAM włosów, tylko je palcami układam przy twarzy takie kapiące, żeby szły kosmyki w dół, a nie w tył/bok/górę, jak to się dzieje przy myciu włosów z głową w dół. To samo z włosami przy karku. Ja się bardzo mocno nachylam do tyłu nad wanną, można ewentualnie nałożyć ręcznik na ramiona, bo woda cieknie mocno. Na takie cieknące nakładam Joaśkę Mrożącą, lekko ugniatam włosy, żeby się fale jakoś ukształtowały i jednocześnie odgniatam ten wielki nadmiar wody. Jak już woda w miarę odciśnięta, to odciskam później włosy w ręcznik, dalej je ładnie ugniatając, nie targam, nie odciskam byle jak. Na takie odciśnięte nakładam odżywkę b/s (tutaj warto uważać i dobrać naprawdę taką, z którą się lubią włosy, ja często wybieram na tym etapie silikonową lub z parafiną, bo raz że zabezpiecza włosy, a dwa ładnie zmiękcza). Odżywkę b/s też nakładam, ugniatając lekko włosy. I od razu suszę dyfuzorem.Oczywiście to jest wersja pt. "chce mi się cokolwiek robić z włosami", a ostatnio mi się nie chce. ![]() Ale nigdy przenigdy nie miałam po czymś takim sklejonych włosów. I od razu mówię - może tylko brzmi tak długo, ale wcale nie zajmuje dużo czasu. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2245 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, ja też nie robię tego z włosami z tyłu, tylko najpierw z jednego boku ugniatam, a później z drugiego. Zawsze jak ugniatałam takie mokre z głową w dół, to coś dziwnego przy karku i skroniach mi się robiło - taki zawijas, że włos najpierw ku górze idzie, a później po ludzku w dół dopiero opada. Jak już odcisnę sporą część wody w ręcznik, to z głową w dół też parę razy ugniatam, bo wtedy już te włosy od karku nie plączą mi się z tymi z wyższych partii głowy i nie robi się ten wywijas. Nie mam pojęcia, jak dobrze go opisać.
|
|
|
|
|
#2247 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Tak, oczywiście, masz rację
![]() Cytat:
![]() A rozczesujesz włosy po myciu? I jak przekładasz włosy do tyłu po myciu z głową do przodu?
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekładam palcami. Co się pozaczepia ze "złymi" pasmami i nie w tę stronę, to przeczesuję na dobre miejsce palcami. A że są wtedy kompletnie mokre, to i tak zbijają się po swojemu, więc im tym przeczesywaniem nie szkodzę, jeśli chodzi o falowanie, nie tworzą się takie piórkowe falki. |
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet pewnie ze stronę, dwie wcześniej zanim się pojawiłas była rozmowa po wizycie Aizdee. Mysia jest logiczna kobitka i do tego fryzjerka z zamiłowania zorientowana z najnowszych trendach i pielęgnacyjnych nowościach. Azi była i nawet chwali, że Mysia rozumie pojęcie 3 cm. ![]() Ja też się umowilam z nią na cięcie plus. Idę 25września, jak będę w Polsce. Ja tam w ogóle bez stresa. Najgorsze już za mną, a krok w świadomej pielęgnacji, milowy. Więc idę tam dowiedzieć się więcej ![]() Mysia na pewno coś mądrego doradzi podpowie, a cena niej u wiele się nie różni od 'zwykłych' fryzjerów co to na olejowanie oczy w słup stawiają. Co do żeli, to ja też a kysz! Nie, be i w ogóle. Włosy tępe, sianowate, posklejane, gumowate. O NIE! -spróbuję jeszcze wersji którą opisałyście powyżej, a co się będę zamykać na możliwości, ale niestety pierwsze dwie próby i z joanną i z cieniem były raczej kiepskie... Imp jest lepiej.
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-06-16 o 18:53 |
|
|
|
|
#2250 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Hmmm ale mi się zrymowało
Chyba Bootsa polubiłaś?