Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-15, 21:40   #2221
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Dzisiejsze wrzucam Nawet jestem zadowolona
Już na fejsie chwaliłam, ale co tam Coraz to ładniejsze! Takie leciutkie się wydają i ładnie Ci twarz okalają Hmmm ale mi się zrymowało Chyba Bootsa polubiłaś?
Stary 2014-06-15, 21:41   #2222
Chatul
ma zielone pojęcie

Bardzo dziękuję za wszystkie miłe komentarze

Cytat:
I słusznie, że jesteś, bo fryzura świetna Jedne z najlepszych Twoich zdjęć, jakie ostatnio tutaj były
Stary 2014-06-15, 23:03   #2223
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
chyba nie zrozumiałyście
Curly napisała literówkę "pokarzę włosy"
jak od słowa pokarać dlatego zabroniłam włosy karać
a tu elaboraty o pozytywnym wpływie szczotkowania na skórę
chyba mam dziwne poczucie humoru, nikt mnie nie kocha i nie rozumie
Ja tam o tej TT nie à propos Twojej wypowiedzi, tylko tak ogólnie strzeliłam.
Żarcik skumałam dopiero po objaśnieniu(o ja głupia ) i dopiero teraz śmiechłam

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=23762&p ictureid=179620
Nawet się nie przejmuję tym zupełnie prostym pasemkiem, które jest dokładnie na środku
Ale falowana tafla

Cytat:
Faaajniuche na długości. Tylko przy skalpie mi się nie podobają, roztrzepałabym trochę . Ale długość świetna.

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2014-06-15 o 23:04
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 23:58   #2224
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
mi też się podobająwyglądaj ą na nawilżone i w ogóle fajne
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Piękne. Jest dużo lepiej niż ostatnio, bo teraz widać, że są nawilżone, zniknął ten minimalny puch, który ostatnio zauważyłam na zdjęciach, które wstawiałaś.
Dziękuję ślicznie puchu na szczęście nie ma, z każdym myciem jest lepiej
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Już na fejsie chwaliłam, ale co tam Coraz to ładniejsze! Takie leciutkie się wydają i ładnie Ci twarz okalają Hmmm ale mi się zrymowało Chyba Bootsa polubiłaś?
Oj tak, to chyba Boots mi tak dobrze robi, bo jeszcze nie wyglądały brzydko kiedy na nim stylizowałam
Cytat:
I słusznie, że jesteś, bo fryzura świetna Jedne z najlepszych Twoich zdjęć, jakie ostatnio tutaj były
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Faaajniuche na długości. Tylko przy skalpie mi się nie podobają, roztrzepałabym trochę . Ale długość świetna.
Teraz już są roztrzepane! wiatr mi pomógł dziękuję
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 00:09   #2225
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910
Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
A nie tluszcza ci sie wlosy? Ja sie boje OMO, ze bede miec tluste wlosy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Myje codziennie no i moje włosy są wysokoporowate, rozjasniane i ogólnie puszace sie i suche.

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Ja gluta wylewam na głowę zaraz po myciu.

- Myjesz tylko odżywkami? Nie oczyszczasz?

- Spróbuj Ja cały czas myję metodą omo - pierwsze O to u mnie olej - i przetłuszczanie to mój ostatni problem.

Chatul, wow!

Oczyszczam albo Babydream raz na dwa tyg albo czymś z SLES raz na trzy, poza tym myje odżywka Mrs Potters która ma lekki środek myjący bo nawet sie pieni (:

Aha no i ma proteiny jedwabiu wiec obowiązkowo olejowanie, nawilżenie i ja jeszcze dodaje miodu do masek <3 to tak 2-3 razy w tyg pełen zabieg (;

Edytowane przez cassie91910
Czas edycji: 2014-06-16 o 00:13
cassie91910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:44   #2226
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Z tego, co wiem, to „psocić się” jest poznańskim regionalizmem
To już wiem, dlaczego dla mnie to normalne stwierdzenie
Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
P.S. Wiecie co..... Ostatnio zacieszałam, że w końcu osiągnęłam wymarzoną długość a teraz chodzi mi po głowie ścięcie tak za ramiona..... raczej się nie obetnę, ale generalnie dobrze wspominam tą długość. Suszyłam je w 5 minut suszarką (teraz zajmuje mi to jakieś 12)
12 min przy takich włosach? Mi to zajmuje dobre 40 a i tak jeszcze dosychają. Dlatego mycie staje się już upierdliwe

Cytat:
W dodatku od kilku miesięcy mam cassie w domu i ciągle szukałam mobilizacji do użycia bo boję się zmiany koloru (a lubię swój własny) a teraz wyszło w ostatnich postach, że go zmienia.................. ............ Jak nie dodam soku z cytryny + nałożę od razu po zalaniu to barwnik nie zostanie aktywowany?

Ok, zbliża się 7 rano więc idę robić.... obiad
Nie powinien. Ale nałóż ją na góra 30 min. Właściwości odżywcze zostaną zachowane.

Cytat:
Moje dzisiejsze https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=23762&p ictureid=179620
Nawet się nie przejmuję tym zupełnie prostym pasemkiem, które jest dokładnie na środku
Jaka tafla!
Cytat:
jest poprawa, good job
Stary 2014-06-16, 10:55   #2227
iwonsia01
Zadomowienie

Ja dziś pierwszy raz od niepamiętnych nie stylizowałam niczym Jak zawsze wgniotłam tylko nadmiar wody w koszulkę na Joannie Natury. Włoski są roztargane i jest ich wizualnie dużo I są takie miękkie i "dziecięce". Chyba dam im na jakiś czas odpocząć
Stary 2014-06-16, 11:10   #2228
201608191619
Konto usunięte

A ja się chyba nie polubię z Joanną Mrożącą... generalnie z niczym co robi tak, że się przez włosy nie da spokojnie palcami przebiec.
no, chyba że coś źle robię ale jakby nie patrzec to własnie pytanie o tę sypkość włosów po żelu(a raczej jej brak) mnie przywiodło na forum i tu mi odpowiedziałyście, że no sklejać musi.... ma któraś pomysł na alternatywne zastosowanie całego opakowania Joanny Mrożącej?:P
Ostatnio kombinowałam czy miałoby jakikolwiek sens rozczesac włosy po nałozeniu żelu i dopiero potem zostawić do wyschnięcia? Jak myślicie?

O, i taka rzecz jeszcze- czy miód w odżywkach(dokładnie Joanna b/s z cytryna i miodem i Joanna Balsam bs/s z mlekiem i miodem) może rozjasniać włosy? Albo taki ekstrakt z rumianku w facelle?
201608191619 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:23   #2229
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkor Pokaż wiadomość
A ja się chyba nie polubię z Joanną Mrożącą... generalnie z niczym co robi tak, że się przez włosy nie da spokojnie palcami przebiec.
no, chyba że coś źle robię ale jakby nie patrzec to własnie pytanie o tę sypkość włosów po żelu(a raczej jej brak) mnie przywiodło na forum i tu mi odpowiedziałyście, że no sklejać musi.... ma któraś pomysł na alternatywne zastosowanie całego opakowania Joanny Mrożącej?:P
Ostatnio kombinowałam czy miałoby jakikolwiek sens rozczesac włosy po nałozeniu żelu i dopiero potem zostawić do wyschnięcia? Jak myślicie?

O, i taka rzecz jeszcze- czy miód w odżywkach(dokładnie Joanna b/s z cytryna i miodem i Joanna Balsam bs/s z mlekiem i miodem) może rozjasniać włosy? Albo taki ekstrakt z rumianku w facelle?
Sypkość to chyba tylko przy kremach do stylizacji. One tak nie sklejają. Ja też się z żelami nie lubię;/ Po 2 dniach robią mi kołtuny na końcach:/ Szkoda, że aktualnie poza Bootsem z UK nic ciekawego na naszym rynku do stylizacji kremem nie ma;/ Jak będę dziś na mieście kupię jeszcze na spróbowanie satynowe mleczko do loków z Marion. Koszt to ok 6 zł wiec dużo nie stracę
Stary 2014-06-16, 11:26   #2230
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No niestety, na tym polega działanie żelu, że trochę skleja włosy. Dzięki temu włosy utrzymują kształt.

Cytat:
ma któraś pomysł na alternatywne zastosowanie całego opakowania Joanny Mrożącej?:P
Może mieszaj ją z jakimś kremem albo odżywką, która Ci nie skleja włosów?

Cytat:
Ja bym po tym miała rozprostowane strąki
Stary 2014-06-16, 11:37   #2231
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Haha, ja mogę rozczesać palcami włosy tylko max jakieś 5 minut po umyciu i rozczesaniu grzebieniem. ;P A grzebieni na włosach połamałam już niezliczenie wiele. Kupuję w Rossmannie, są fajne, z szeroko rozstawionymi zębami. I kosztują kilka zł, więc mi nie szkoda kupić raz na kilka miesięcy, jak znowu połamię. xD

Dziś drugi dzień po myciu. Wczoraj miałam mega afro, spałam z kucykiem na czubku głowy. Ale chyba za dużo mam włosów i są już za długie na taki sposób spania. Rano lekko zwilżyłam włosy wodą i nałożyłam odrobinę Tigi Catwalk Curlesque Curls Rock Amplifier https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...amplifier.html
Jak nazwa wskazuje, faktycznie włosy są po nim twarde jak skała. Nie polecam. Efekt jak po większości pianek do włosów. No ale mam całe opakowanie, próbuję choć trochę zużyć... I tak z nim lepiej wyglądają niż bez niczego na drugi dzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2870.jpg (24,9 KB, 33 załadowań)
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:44   #2232
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Też mam szampon z Kallosa, tylko taki brzoskwiniowy. Rypie aż skwierczy :d Używam go raz na tydzień albo rzadziej, ale teraz idzie o wiele częsciej :/ Zaczęłam pracować na szklarni przy pomidorach, i te skubańce mają taki sok paskudny. I przy obcinaniu pędów on tryska wszędzie, włosy potem są takie, jakby się trzy opakowania lakieru na raz wywaliło. ;o I weź tego nie przerypaj...

Spokojnie Kochana, kobieta jest jak wino Może to kwestia tego, że dawno niczego nie zmieniałaś i dlatego Ci się wydaje, że się starzejesz? Ja to bym nawet chciała trochę spoważnieć na twarzy, mam 18 lat i wyglądam na 15. A jak miałam 15, to ludzie się mnie pytali, gdzie studiuje.

Się porobiło, ciachnęłam wczoraj włosy. Miałam już dość mojej najdłuższej warstwy, wyliniałam jak nie wiem i miałam taki okropny mysi ogon na dole. Poszło z pięć centymetrów chyba, ale nie wiem, czy nie będę jeszcze poprawiać, bo nie widziałam dokładnie efektu z tyłu :p TŻ mi zdjęcia porobi i zobaczę, czy nie zostało coś jeszcze z tego ogona.. pochwalę się jakoś wieczorem

Ja mam siostre starsza o 1,5 roku i zazwyczaj kazdy mysli, ze to ja,jestem starsza ale sama jestem sobie winna, mocno sie maluje i ubieram sie dosc powaznie, klasycznie, malo kolorow, no i zadnych t-shirtow z nadrukami, bardziej koszule i tego typu rzeczy, taki styl dodaje lat

Cytat:
Może to być faktycznie chęć usilnej zmiany W dodatku ostatnio mam manie patrzenia wszędzie na jasne blondynki. I co najśmieszniejsze najbardziej podobają mi się te Panie kolo 40 w jasnych włosach Pocieszam się, że ten kolor je odmładza. Na te moje pasemka już wybieram się długo, ale zawsze mi coś nie jest po drodze: a to kasy nie mam, a to mówię sobie, że moja farba za 10 zł zrobi to lepiej itd. Mam już jednak dość tego koloru. Prawie 4 lata go noszę i znudził mi się. Doszłam w tym momencie do wniosku, że już nigdy nie przyciemnię włosów (na pewno?) więc tak czy tak muszę to zrobić. Męczy mnie też samodzielne robienie tych odrostów, wolę żeby ktoś się mną zajął. No i będę mogła to robić co 3-4 miesiące więc spoko Noooo to mam dużo usprawiedliwień na wydanie tej kasy
Ogólnie jakoś nigdy nie miałam większych kompleksów, ale może czas już na nie Jedynym w sumie była moja diastema (otoczenie jednak nie uważa tego za wadę). Mi też nigdy nie przeszkadzała. Byłam nawet z 10 lat temu z nią u ortodonty to sama ona mi odradziła aparat, bo mam wszystkie zdrowe, moce zęby to po co mi to? Potem jednak zaczęły mi się kruszyć te jedynki i wizyta u dentysty musiała mieć miejsce średnio co rok łatając je. A że mam ślub za rok i możliwość zrobienia licówcek po kosztach u mojego kochanego kuzyna to zdecydowałam się na nie Tylko na dwie jedynki. Wcześniej czy później i tak by mnie to czekało z powodu łamiących się zębów więc zaryzykuję No i o ile wzrośnie moje poczucie wartości podczas szczerzenia się na fotkach ślubnych :P

A ja Ci szczerze powiem, ze wszystkie dziewczyny jakie znalam z diastema wygladaja duzo lepiej juz bez niej niestety nie jestem fanka i nie uwazam, zeby to dodawalo uroku
Ja sama mam duze problemy z zebami i bardzo zwracam na,nie uwage, moze dlatego podoba mi sie jak ktos ma piekny usmiech, biekutkie rowne zabki

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ja jej wręcz nie lubiłam, ani starej, ani nowej wersji

To te kallosowe szamponyto rypacze są?
Bo jakiś mam w lewiatanie, chyba kallos keratin szampon, to może by się nadał, przyglądnę mu się, bo barwa mi na kilka użyć została

Hmm, tak mi się wydaje, że jak się nie doda cytryny, tylko samą wodę i od razu po wymieszaniu nałoży, to nie powinien kolorku zmienić.
Z tym, że u mnie akurat ta zmiana koloru była naprawdę subtelna i nie jakoś bardzo widoczna

He he, ja mam 24 lata, synka i już przynajmniej dzięki synkowi nie pytają mnie dowód przy kupowaniu wina A wyglądam nadal na 18, ach ta wieczna młodość

Czekam na zdjęcie po cięciu

Za mną nadal chodzi cięcie, ale w sierpniu bierzemy ślub kościelny i żal mi długości, bo i tak długie nie są, więc pewnie po ślubie

Oo moja siostra tez w sierpniu (23), jestem swiadkowa, boje sie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Ale błysk

Wrzucam moje, chodzi za mną podcięcie delikatne
Dziś umyłam szamponem z Alterry i zarzuciłam niveę do kręconych. Ktoś tu polecił mi Gliss Kur Hair Repair i polubiłam się z nią
Uwielbiam je

chatul jak blyszcza!

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Edit: przepraszam za ot, myslalam, ze pisze w plotkowym

Edytowane przez Wizazanka5000
Czas edycji: 2014-06-16 o 12:07
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:09   #2233
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Z tym Tigi może popróbuję jeszcze używać mniejszej, zupełnie minimalnej ilości, bo widzę, że dziewczyny na Wizażu się zachwycają, ale mają swoje sposoby, np.
"Nakładam go po umyciu,a robię to tak: niewielką ilość nakładam wzdłuż całych włosow ,potem ugniatam je rękoma a następnie jeszcze z pomocą ręcznika aby nadmiar kremu wchłonął w ręcznik i pozostawiam włosy do wyschnięcia!"
Stary 2014-06-16, 12:37   #2234
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
jest poprawa, good job
Dziękuję
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:09   #2235
201608191619
Konto usunięte

Ech, no nic... dzięki Dziewczyny za potwierdzenie, że tak juz z tym żelem jest i już. Musze się pogodzić, ze nie przeskoczę. bo nie ma szans żebym się przyzwyczaiła, ze mam posklejane włosy- one nawet jak wydobędę z nich mocniejszy skręt się nadają do przebiegania palcami... a ja to bardzo lubię. Do szału mnie doprowadza jak są sztywne. W ogóle jak tylko się poplaczą to grzebień/szczota w rękę
Próbowałam przez jakiś czas na sucho nie czesać ale nydyrydy

Nie szkodzi im to bardzo i nie łamie grzebieni(Królewna) ale ja mam fale nie loki... na fotach świeże zdjecia włosów mytych w sobotę wieczorem, rozczesanych przed "sesja" grzebieniem bo szczota schnie

O, a tu jak są nieczesane, wygniecione po nocy(myte przed snem)->
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1402839517
One się chyba lubią z czesaniem...

ps. wiecie, ze ja tu jestem BARDZO opalona jak na swoje standardy?:hahaha :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07649.jpg (49,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07669.jpg (62,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07676.jpg (70,3 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez 201608191619
Czas edycji: 2014-06-16 o 15:27
201608191619 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:14   #2236
iwonsia01
Zadomowienie

Właśnie wróciłam od fryzjera łącznie do godziny 15 miałam mytą głowę 3 razy hahaha Mój rekord:P Najpierw sama rano, potem fryzjerka a po powrocie standardowo musiałam po swojemu. Znów mam na głowie jasny blond. Tak jak lubię Mam spokój na 3 miesiące. Nie wiem czemu wcześniej nie zrobiłam tych pasemek. Od razu pewniej się czuję Jestem szczęśliwa, bo fryzjera pochwaliła stan moich włosów. Mówiła, że się nie puszą jak większości i że są w miarę zdrowe. Była też co mnie zdziwiło zorientowana w olejowaniu, SLS itp. Faktycznie mówiła, że one szkodzą, ale najbardziej parabeny. Hm...nałożyła mi tez pasemka inną metodą niż rozjaśniacz. Podobno mniej niszczy i nie rozchyla tak łusek. Coś jakieś rozjaśnianie olejem ? Nie pamiętam nazwy Znów wyglądam jak Shakiraaa

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-06-16 o 15:16
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:46   #2237
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie wróciłam od fryzjera łącznie do godziny 15 miałam mytą głowę 3 razy hahaha Mój rekord:P Najpierw sama rano, potem fryzjerka a po powrocie standardowo musiałam po swojemu. Znów mam na głowie jasny blond. Tak jak lubię Mam spokój na 3 miesiące. Nie wiem czemu wcześniej nie zrobiłam tych pasemek. Od razu pewniej się czuję Jestem szczęśliwa, bo fryzjera pochwaliła stan moich włosów. Mówiła, że się nie puszą jak większości i że są w miarę zdrowe. Była też co mnie zdziwiło zorientowana w olejowaniu, SLS itp. Faktycznie mówiła, że one szkodzą, ale najbardziej parabeny. Hm...nałożyła mi tez pasemka inną metodą niż rozjaśniacz. Podobno mniej niszczy i nie rozchyla tak łusek. Coś jakieś rozjaśnianie olejem ? Nie pamiętam nazwy Znów wyglądam jak Shakiraaa
fotka kochana,fotka

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:07   #2238
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
fotka kochana,fotka
Za jakiś czas Muszę im zafundować jakąś kurację odbudowującą

Używał ktoś z Was tego fluidu do loków z Revlona?

http://allegro.pl/revlon-fluid-mocno...317365162.html

Fryzjerka mi dziś dała mały odlew na wypróbowanie, ale cena nawet na allegro odstrasza:/

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-06-16 o 16:15
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:25   #2239
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Za jakiś czas Muszę im zafundować jakąś kurację odbudowującą

Używał ktoś z Was tego fluidu do loków z Revlona?

http://allegro.pl/revlon-fluid-mocno...317365162.html

Fryzjerka mi dziś dała mały odlew na wypróbowanie, ale cena nawet na allegro odstrasza:/
tego nie miałam ale mam inny Revlona następcę tego w linku,też jest drogi ale kupiłam,czego się nie robi dla włosów
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-scrunch.html

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:50   #2240
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
tego nie miałam ale mam inny Revlona następcę tego w linku,też jest drogi ale kupiłam,czego się nie robi dla włosów
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-scrunch.html
I jak wrażenia? Jeśli byłby szałowy to też bym się skusiła Jak ktoś na KWC ładnie określił: dalej szukam św. Gralla w kremach do stylizacji
Stary 2014-06-16, 17:14   #2241
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Iwonsia, to ja tak samo szukam. Będę śledzić Twoje poczynania.
Ja się jutro wybieram na ocenę stanu włosów i skóry głowy oraz cięcie końcówek do Mysi http://kokardka-mysi.blogspot.com/ Nie wiem, czy ktoś już tutaj o niej pisał - wygląda na to, że się specjalizuje w cięciu i pielęgnacji kręconych włosów. Do tej pory unikałam fryzjerów jak ognia, bo wszyscy reagowali przerażeniem na moje loki, cięli mnie na równo i chcieli mi prostować włosy. Mam duże oczekiwania, zobaczymy, jak będzie.
Stary 2014-06-16, 17:17   #2242
Doe
Rozeznanie

http://dziecisawazne.pl/czarna-lista...w-kosmetykach/ - tiaaa...

Królewno, to koniecznie pochwal się efektem po wizycie u Mysi
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 17:27   #2243
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Ja się jutro wybieram na ocenę stanu włosów i skóry głowy oraz cięcie końcówek do Mysi http://kokardka-mysi.blogspot.com/ Nie wiem, czy ktoś już tutaj o niej pisał - wygląda na to, że się specjalizuje w cięciu i pielęgnacji kręconych włosów. Do tej pory unikałam fryzjerów jak ognia, bo wszyscy reagowali przerażeniem na moje loki, cięli mnie na równo i chcieli mi prostować włosy. Mam duże oczekiwania, zobaczymy, jak będzie.
Dopiero co azidee u niej byla zazdroszcze wizyty, zapewne wyjdziesz zadowolona

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 17:44   #2244
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
NIGDY nie mam po Joannie Mrożącej posklejanych włosów...
Jeśli bym chciała przeczesać je palcami, też nie ma z tym problemu, tylko roztrzepują się wtedy fale i trochę tracą kształt.
Napiszę, jak nakładam, może się przyda:
Normalnie myję włosy, nakładam odżywkę d/s, siedzę z nią trochę i spłukuję. NIE ODCISKAM włosów, tylko je palcami układam przy twarzy takie kapiące, żeby szły kosmyki w dół, a nie w tył/bok/górę, jak to się dzieje przy myciu włosów z głową w dół. To samo z włosami przy karku. Ja się bardzo mocno nachylam do tyłu nad wanną, można ewentualnie nałożyć ręcznik na ramiona, bo woda cieknie mocno. Na takie cieknące nakładam Joaśkę Mrożącą, lekko ugniatam włosy, żeby się fale jakoś ukształtowały i jednocześnie odgniatam ten wielki nadmiar wody. Jak już woda w miarę odciśnięta, to odciskam później włosy w ręcznik, dalej je ładnie ugniatając, nie targam, nie odciskam byle jak. Na takie odciśnięte nakładam odżywkę b/s (tutaj warto uważać i dobrać naprawdę taką, z którą się lubią włosy, ja często wybieram na tym etapie silikonową lub z parafiną, bo raz że zabezpiecza włosy, a dwa ładnie zmiękcza). Odżywkę b/s też nakładam, ugniatając lekko włosy. I od razu suszę dyfuzorem.

Oczywiście to jest wersja pt. "chce mi się cokolwiek robić z włosami", a ostatnio mi się nie chce.
Ale nigdy przenigdy nie miałam po czymś takim sklejonych włosów.
I od razu mówię - może tylko brzmi tak długo, ale wcale nie zajmuje dużo czasu.

Cytat:
Nie radzę.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Ale ludzie wymyślają.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 17:55   #2245
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
NIGDY nie mam po Joannie Mrożącej posklejanych włosów...
Jeśli bym chciała przeczesać je palcami, też nie ma z tym problemu, tylko roztrzepują się wtedy fale i trochę tracą kształt.
Napiszę, jak nakładam, może się przyda:
Normalnie myję włosy, nakładam odżywkę d/s, siedzę z nią trochę i spłukuję. NIE ODCISKAM włosów, tylko je palcami układam przy twarzy takie kapiące, żeby szły kosmyki w dół, a nie w tył/bok/górę, jak to się dzieje przy myciu włosów z głową w dół. To samo z włosami przy karku. Ja się bardzo mocno nachylam do tyłu nad wanną, można ewentualnie nałożyć ręcznik na ramiona, bo woda cieknie mocno. Na takie cieknące nakładam Joaśkę Mrożącą, lekko ugniatam włosy, żeby się fale jakoś ukształtowały i jednocześnie odgniatam ten wielki nadmiar wody. Jak już woda w miarę odciśnięta, to odciskam później włosy w ręcznik, dalej je ładnie ugniatając, nie targam, nie odciskam byle jak. Na takie odciśnięte nakładam odżywkę b/s (tutaj warto uważać i dobrać naprawdę taką, z którą się lubią włosy, ja często wybieram na tym etapie silikonową lub z parafiną, bo raz że zabezpiecza włosy, a dwa ładnie zmiękcza). Odżywkę b/s też nakładam, ugniatając lekko włosy. I od razu suszę dyfuzorem.
Czyli najpierw myjesz włosy z głową w dół (głowa przechylona w przód), a potem, po spłukaniu odżywki b/s przerzucasz włosy za głowę? Jak je wtedy ugniatasz? Ja bym już nie dała rady chwycić pasemka i ugnieć go od spodu, bo bym sobie rękę wyłamała.
Stary 2014-06-16, 18:00   #2246
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli najpierw myjesz włosy z głową w dół (głowa przechylona w przód), a potem, po spłukaniu odżywki b/s przerzucasz włosy za głowę? Jak je wtedy ugniatasz? Ja bym już nie dała rady chwycić pasemka i ugnieć go od spodu, bo bym sobie rękę wyłamała.
Po spłukaniu odżywki d/s, ale domyślam się, że literówka.
Nie no, ja też nie robię tego z włosami z tyłu, tylko najpierw z jednego boku ugniatam, a później z drugiego. Zawsze jak ugniatałam takie mokre z głową w dół, to coś dziwnego przy karku i skroniach mi się robiło - taki zawijas, że włos najpierw ku górze idzie, a później po ludzku w dół dopiero opada.
Jak już odcisnę sporą część wody w ręcznik, to z głową w dół też parę razy ugniatam, bo wtedy już te włosy od karku nie plączą mi się z tymi z wyższych partii głowy i nie robi się ten wywijas. Nie mam pojęcia, jak dobrze go opisać.
Stary 2014-06-16, 18:12   #2247
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Po spłukaniu odżywki d/s, ale domyślam się, że literówka.
Tak, oczywiście, masz rację

Cytat:
Nie no, ja też nie robię tego z włosami z tyłu, tylko najpierw z jednego boku ugniatam, a później z drugiego. Zawsze jak ugniatałam takie mokre z głową w dół, to coś dziwnego przy karku i skroniach mi się robiło - taki zawijas, że włos najpierw ku górze idzie, a później po ludzku w dół dopiero opada.
Jak już odcisnę sporą część wody w ręcznik, to z głową w dół też parę razy ugniatam, bo wtedy już te włosy od karku nie plączą mi się z tymi z wyższych partii głowy i nie robi się ten wywijas. Nie mam pojęcia, jak dobrze go opisać.
Mniej więcej chyba rozumiem
A rozczesujesz włosy po myciu? I jak przekładasz włosy do tyłu po myciu z głową do przodu?
Stary 2014-06-16, 18:15   #2248
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Mniej więcej chyba rozumiem
A rozczesujesz włosy po myciu? I jak przekładasz włosy do tyłu po myciu z głową do przodu?
Nie rozczesuję.
Przekładam palcami.
Co się pozaczepia ze "złymi" pasmami i nie w tę stronę, to przeczesuję na dobre miejsce palcami. A że są wtedy kompletnie mokre, to i tak zbijają się po swojemu, więc im tym przeczesywaniem nie szkodzę, jeśli chodzi o falowanie, nie tworzą się takie piórkowe falki.
Stary 2014-06-16, 18:31   #2249
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
tak pisamy o Mysi dosyć często.
Nawet pewnie ze stronę, dwie wcześniej zanim się pojawiłas była rozmowa po wizycie Aizdee.
Mysia jest logiczna kobitka i do tego fryzjerka z zamiłowania zorientowana z najnowszych trendach i pielęgnacyjnych nowościach.
Azi była i nawet chwali, że Mysia rozumie pojęcie 3 cm.
Ja też się umowilam z nią na cięcie plus.
Idę 25września, jak będę w Polsce.
Ja tam w ogóle bez stresa. Najgorsze już za mną, a krok w świadomej pielęgnacji, milowy. Więc idę tam dowiedzieć się więcej
Mysia na pewno coś mądrego doradzi podpowie, a cena niej u wiele się nie różni od 'zwykłych' fryzjerów co to na olejowanie oczy w słup stawiają.

Co do żeli, to ja też a kysz!
Nie, be i w ogóle. Włosy tępe, sianowate, posklejane, gumowate. O NIE!
-spróbuję jeszcze wersji którą opisałyście powyżej, a co się będę zamykać na możliwości, ale niestety pierwsze dwie próby i z joanną i z cieniem były raczej kiepskie...

Imp jest lepiej. Góra to już tylko wspomnienie po plaszczowym polwyproscie.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-06-16 o 18:53
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 18:36   #2250
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie rozczesuję.
Przekładam palcami.
Co się pozaczepia ze "złymi" pasmami i nie w tę stronę, to przeczesuję na dobre miejsce palcami. A że są wtedy kompletnie mokre, to i tak zbijają się po swojemu, więc im tym przeczesywaniem nie szkodzę, jeśli chodzi o falowanie, nie tworzą się takie piórkowe falki.
U mnie by chyba coś takiego nie przeszło. Miałabym pewnie dużo rozprostowanych pasemek. Chociaż pewnie kiedy spróbuję tej metody, jak następnego dnia nie będę się musiała nikomu pokazywać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości