|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zerkne do tego pepco chociaz u nas jest bardzo biedny, ale moze cos sie znajdzie ciekawego![]() elllmi dziekuje! te pierwsze srednio mi sie podobaja ale te drugie bardzo ladne!!! buziak!! ![]() Cytat:
![]() TRESS mam nadzieje, ze wam sie z mezem ulozy ANIU, bo chyba w koncu nie pisalam, walczcie o siebie nawzajem, macie cudne coreczki, 10lat zwiazku nie mozna przeciez przekreslic tak o, bez walki!!!!! MARSI, Leos absolutnie mnie rozczulil z brzuszkiem dziewczyny jestem wykonczona tym usypianiem mlodego, dzisiaj znowu prawie 1,5h na noc, na drzemke pisalam, prawie 3h. najgorsze, ze M.,nie ma mnie jak zmienic, on mlodego nie potrafi uspic w lozeczku, nie ma na niego sposobu, jak mnie nie ma to....czeka az Pietraszko sam padnie np o 23 czy polnocy.... dzisiaj na szczescie sie obylo na noc bez histerii, chociaz tyle dobrego.zaczynam sie strasznie stresowac, bo przeciez mlody od wrzesnia ma isc do zlobka, a tam drzemka trwa godz, a godz minimum trwa jego usypianie.... nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo, boje sie czy wasze dzieci tez wam przynosza jakies wyimaginowane prezenty? Pietraszko co chwile w paluszkach cos mi przynosi i chce, zebym otworzyla dlon, i mi to cos kladzie na rece. oczywiscie nic tam nigdy nie laduje, ale ja zawsze dziekuje daje mu calusa i 'chowam' do kieszeni, bo widze, jak mu zalezy, zebym 'to cos' dostala czy to normalne jest??? czy sie martwic? strasznie zle sie czuje, ide pod koldre, buziaki ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do usypiania - wspolczuje i rozumiem, u nas tez czasem latwo nie jest, ale 3h sie nie zdarzylo nigdy... bokeh zdrowka dla tatyTak gadacie o tej ksiedze dzwiekow, ze w koooncu kliknelam. Oprocz tego znikopis jeszcze ![]() Wymacałam dzis dwie gorne czworki ![]() Nie mam pojecia jak dlugo tam sa, bo Kuba nie daje sobie zajrzec w paszczke. Za kare, ze wkladam lapy, gdzie nie powinnam uzarl mnie solidnie kilka razy ![]() O dziwo wyszly bez zadnych ekscesow. |
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh dużo zdrówka dla taty
wszystko będzie dobrze Kurde nie umiem na tym telefonie szybko"nadawać"wiadomości i bardzo mnie to irytuje że wszystko trzeba pińcet razy przejrzeć zanim się wyśle bo takie głupoty wychodzą że wstyd to puścić na światło dzienne Chyba wrócę do swojej czasem zawodnej nokii ![]() Poza tym od rana byliśmy na dworze,mój syn nie ma czasu nawet na jedzenie
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś dziwnie się zachowywała, ciągnęła sie za pieluche z przodu, i czasem chodziła zgięta do przodu
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Dzwoniłam do apteki, zorientowac sie w cenie Infanrixu, 294 zł za☠☠☠iaszczo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2350 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:kochana, jak pracuje, hmm, no cóz dieta WŻ (wiecej żrec ) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziękujemy Bartulo tez swego czasu mało co jadł, przez kilka dni, przeszlo Cytat:
Zbójosław jak spotka to depta tak zapamiętale, ze stopy mało co nie poodbija ![]() FEWCIU, mnie sie wydaje, ze faktycznie moze Blanus wyczuwac Twoje nerwy i tak reagowac.... IFWKA, pokaz autko NAWIJKO, ale lasencja sie na fejsie pokazała fiuuuu TRESELLEO, dogadania szybkiego |
|||||
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole wszystkim Wam dziekuje za mile slowa
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tak było 2-3 razy i miałam dosyc...... Mam nadzieje, ze szybko sie poprawi a Tobie kochana lepszego nastroju zycze aha, Bartulo nie przynosi mi nieistniejących prezentów ![]() :hahah a:Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i współczuję usypiania, tulę mocno ![]() Cytat:
[QUOTE=bokeh;46908977 a zzniefajnych wieści to moj tata mial dzis taki zabieg i pobierali mu wycinek z pluc i po tym zrobila mu sie odma, powietrze w plucach no i bedzie musial jeszcze lezec co najmniej 3 dni:/ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ojej... zdrówka dla taty , żeby jak najszybciej wyszedł do domu ![]() Cytat:
za zębolki ![]() Kochana, pewnie nie zauważyłaś mojego zapytania o wózek, powiedz mi, czy jesteś z niego zadowolona? Widziałam go dziś na żywo i mi się strasznie podoba, tylko tz coś wymyśla i chce zwykłą parasolkę dziś Kuba mnie wzruszył podczas zasypiania... zwykle zasypia przy uu i go odkładam. Dziś zjadł, położyłam go, bo już nie chciał ciumkać, przytuliłam (zwykle wtedy siadał i się wybudzał) a on sobie zasypiał, co jakiś czas tylko szeptał "mama mama",ja mówiłam "jestem Kubusiu, jestem" i usnął |
|||
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Lady: a powiedz mi taką rzecz: jak Twój Tż czeka aż Piotruś padnie to Mały wtedy płacze? Czy sobie egzystuje w domu z widocznym zmeczeniem ale bez płaczu?
Fewciu: wydaje mi się, że Blanka może czuć Twój stres, w końcu dzieci łapią wszystkie nasze emocje ------------------- Rozmawiałam na fb z terapeutką SI, podpowiedziała parę rzeczy, zabaw trochę - to może być nadwrażliwość i dała propozycję zabaw, i książkę do kupienia poleciła.. Zobaczymy, muszę kupić sok, będziem się kąpać w kiślu... |
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno był temat lęków, dopadło i Bartula. Jak usłyszy zbliżajacy sie traktor, cięzarówke to rzuca wszystko, przerywa kazdą zabawe i leci do mnie, ładuje sie na kolana, wtula głowe miedzy moje nogi albo kaze brac sie na rece
A że mieszkamy na wsi to częstotliwosc takich akcji jest wystarczajaca, aby mój kręgosłup prosił o zamiennik do tej pory sam chciał z bliska oglądac tego typu rzeczy a od paru dni boidoopka![]() SZAJA,kiedy takie strachy mijaja? dobranoc ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Dlaczego tak? |
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pytanie mam, jak ogarniacie wyjścia z Bąblami na cały dzień? Chodzi mi o kwestie jedzenia... co ze sobą zabieracie? Obiad w jakiej postaci?
U nas faza na samodzielne jedzenie w pełni, w zasadzie od kilku dni nie pozwala się w ogóle karmić. Cieszę się, że jest taki samodzielny ale czasem przydałoby się, żebym mogła go pokarmić, mniej by się brudził
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2014-06-16 o 23:04 |
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
NANCY, jak cudownie
Bartulo spi na brzuchu ![]() ide do niego dołączyc
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zauwazylam, czytalam Was w kratke jak tata byl. Co do wozka - ma niestety wady, ale ja przed kupnem bylam ich swiadoma, wiec sie nie rozczarowalam. Generalnie jestem bardzo zadowolona, bo szukalam wozka lekkiego (8kg) i nie-zwyklej spacerowki. W tej wadze naprawde jest niewielki wybor. Jesli chodzi o minusy: - przez dziwnie wyprofilowana raczke (jak dla mnie ustawiona jest zbyt pionowo) troszke trudno sie go podbija jesli chodzi o wjezdzanie na kraweznik - raczka nie jest regulowana, - kosz raczej sredni (choc mi jak narazie wystarcza), niby do 5kg, ale ja spokojnie laduje wiecej i zyje ![]() - cena ![]() Ale minusy rekompensuje mi wyglad i waga ![]() Na pewno jest dobrze wykonany. Nic nie trzeszczy, nie piszczy jak w wielu typowych parasolkach (zdarzylo mi sie jezdzic kilkoma). Takze ja jestem na TAK A kiedy chcecie kupic? Jak po wakacjach to sobie u mnie potestujesz ![]() Jaaaaki slodziak |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, moj wiecznie na brzuchu!!!! Na brzuchu wlasciwie spac nie potrafi
ale on tak od noworodkaDebrah, czytaja ksiazeczki, tula sie, przy przygaszonym swietle bez tv i muzyki, ot tak, a potem mlody albo zasypia sam na kanapie/ziemi/fotelu/gdziekolwiek albo sam pakuje sie do lozeczka pare 'glaskow' i spi Czemu kaoac w kislu? A wybieracie sie na wizyte? Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia: taka zabawa - w wanience kisiel + dziecko, kóre z niego ma wyłowić zanurzone zabawki. Chodzi o odwrażliwienie dotykowe - ćwiczenia z różnymi konsystencjami, fakturami itp itd. Lepienie z masy solnej np, ten kisiel, kasza, groch itp itd rzeczy wykorzystane w zabawie.
|
|
|
|
#2361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
taka sytuacja:
kapię Filipa i mówię: "teraz umyjemy pisiorka" , a on do mnie: "maaamoooo, siu-sia-ka" ![]() ![]() w ogóle od jakiegoś czasu tak fajnie odmienia słowo "mama", "tata"; mówi np. "mamo chodź"; a jak go ktoś zapyta kto to? wskazując na mnie, to mówi "mama"; a dawniej w każdej sytuacji było "mama" ja już kiedyś mówiłam - wsiadaj w pociąg i ......... truskawek u ciotki za płotem mam duuuuuuużo![]() zdrowia dla taty ![]() Cytat:
i mi też te drugie bardziej się podobają Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może mam fisia na tym punkcie, ale ja nawet ślimaki z ulicy zbieram i przenoszę na pobocze, żeby ich samochód nie rozjechał wyjątkiem są komary i kleszcze, tego dziadostwa moje miłosierdzie nie obejmuje
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podgrzewam na maksa, wkladam w sloiczku do termoopakowania i jedziemy Zabieram ze soba duzo picia, przekasek i kilka owocow zwykle. Z tym ze u nas nie wystepuje taka abstrakcja jak samodzielne jedzenie
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Lady : to w takim razie - tak wiem, to kontrowersyjne co powiem
) ale.. ja bym po pierwszej nieudanej próbie go.. nie usypiała. A czekała na sygnał od dziecka, pytała co jakiś czas, proponowała. Tak ja wiem, że w głowach mamy zakorzenione, że DZIECKO NIE POWINNO tego czy tamtego - jak np. chodzić spać o później porze. Ale to może być faza która minie za tydzień/dwa i nie będzie wcale tak że "zepsujecie sobie dziecko" i będzie miał złe nawyki do śmierci )Bo to co ty opisujesz to to nie jest usypianie. To jest męka dla Was obojga - i dla dziecka i DLA CIEBIE. Jeśli to tyle trwa i takim płaczem jest okupione to ja bym się poważnie zastanawiała nad sensownością tego całego usypiania.. U nas się sprawdza - jeśli próby nie działają to należy ich zaniechać. I trochę mnie też natchnęło odnośnie Juula i uwierzenia w kompetencję dziecka. |
|
|
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
bokeh zdrowia dla Taty!
co do wózka i spacerów to u nas to samo. czasem zastygam bo nie wiem co robić lecieć za Hanią czy wózek trzymać ![]() nawijko brawa za ząbki! Lady ja też często baardzo dostaję od Hani prezenty, w postaci mini mini okruszków i takie tam także normalne nancy ale słodko ![]() dzisiaj moja Mama zabrała Hanię do ciotki, wróciły to tylko otowrzyłą drzwi i już krzyczała Mamo!
|
#2365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie chcieliśmy kupić przed wyjazdem nad morze, żeby było mniej do zabrania, nasz laret to potężny wóz, swoje waży i dużo miejsca zajmuje. Chcieliśmy coś mniejszego, lżejszego ale tż uparł się na zwykłą parasolkę :/ i nie wiem, jak go przekonać ![]() widziałam ten wózek dzisiaj, koszyk całkiem spory mi się wydał (porównując inne wózki tego typu), zastanawiałam się też nad rączką, bo wydała mi się ona właśnie taka za pozioma. Oglądaliśmy też abc design (ma może któraś?), też całkiem fajny, ma regulowaną rączkę i ogólnie jest podobny do romera. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- aaa i jeszcze Wam powiem o mojej dzisiejszej rozmowie z jedną z babć na placu zabaw. Mówiłam jej, że Kuba je sam itd, na co ona wypaliła, że jej wnuczek też miał takie ciągoty, że sam chciał jeść ale mu nie pozwalała i w ogóle to oświeciła mnie pomysłem,że jak ona go karmi to mu zawsze włącza bajkę i że zawsze wszystko zjada
|
||||
|
|
|
#2366 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż ostatnio się trochę uspokoiło bo Oli co krok siada na chodniku i zamiata tym, co akurat ma w ręce, dziś np. telefonem a mrówki też depcze i nie wiem skąd mu się to wzięło ostatnio dostał takiego włochatego pająka z odpustu ( ) to też pierwsze co to rzucił go na podłogę i deptał ile wlezie ![]() Zdrowia dla taty Cytat:
my jak wychodzimy na cały dzień to najczęściej biorę obiadek z Babydream ten taki w miseczce, Oli lubi. Ale często się to nie zdarza ostatnio, bo u nas pogoda bardzo niepewna jest i boję się jakoś daleko od domu chodzić czy jeździć bo często niespodziewanie deszcz spada. Ifwka ja też zazdroszczę Piwnicznej, może w tym roku uda nam się wybrać ![]() Lecim spaciu |
||
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Czesc!
lady tez dostaje prezenty od Yae. Zwykle liscie, zoledzie, kwiaty. Rzadko "prezent-nic", tylko w sytuacji, gdy po drodze zgubi, np. piasek. bokeh jesli musze gonic Yae a mam wozek, to albo odstawiam go na skraju alejki, jesli jest spad to w poprzek lub kola blokuje), czasami wniose na trawnik, a jesli jest sytuacja kryzysowa, to zostawiam jak jest i puszczam sie pedem za Yae. nancy na caly dzien biore trzy glowne posilki i 2 przekaski. Picie kupuje po drodze (woda lub herbata zbozowa). Jedzenie biore albo gotowe, albo zrobione przeze mnie, przy czym postepuje odwrotnie do nawijki ostudzone wkladam do pojemnika i razem z lodem do opakowania termicznego. Inaczej sie zepsuje. Podaje albo w temp. pokojowej albo podgrzewam w mikrofalowce, jesli taka napotkam po drodze. |
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz planuje kupic hydrozel taki do kwiatków i zobaczymy ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Powiedzcie mi na ile pozwalacje dzieciakom Julo ostatnio to straszny łobuz wczoraj wylał kubek picia do miski a potem na stalik z krzesełka i sie babrał w tym nic nie mówiłam bo jadł w tym czasie ładnia ale potem zaczoł walic rekami wiec wszystko mokre dookoła, a ja to juz nie wspomnę ze miałam białą bluzke a jak mowie Julo rozrabiasz to usmiech od ucha do ucha i iskra diabelkska w oku I tak moje zdanie: Niech poznaje swiat jeszcze w swietle naszych problemów - fajnie a ze ma charakterek to lepiej dla niego Otoczenie: na wszystko mu pozwalasz nie poradzisz sobie za niedługo Gdzie powinnismy postawic granice ??
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam się znad kawy i bułeczki drożdżowej z kruszonką ![]() Cytat:
to może pomyślimy o wątkowym zjeździe w P-nej, jak tak was do mnie ciągnie
|
|
#2370 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Specjalnie dla Ciebie: http://www.boldride.com/ride/2011/se...oor#gallery/16 Tylko boje się nim jeździć bo z moim szczęsciem napewno go bym zaraz zarysowała czy coś. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak na wycieczce uda mi sie gdzies przydybać mikrofalę to też korzystam. Popołudnie wczoraj fajnie zleciało, kąpiel w miarę, usypiał Tż, ale potem milion pobudek z płaczem, nie wiem co sie stało, dawno już tak nie było, co godzinę chyba wstawałam. Rano tę: jemy śniadanie a on aw płacz no to szybko do wózka, obudziłam mamę no i nie wiem, mam nadzieję ze jeszcze usnęła...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

zerkne do tego pepco chociaz u nas jest bardzo biedny, ale moze cos sie znajdzie ciekawego

zdrowka dla taty
wszystko będzie dobrze

za☠☠☠iaszczo 
klask i:
Mamy takie zasłony, które są nieco za wąskie na nasze okna (mamy bardzo duże...), no i kawałek takiego ciemnego zawsze gdzieś tam wystaje... Muszę kupić nowe. 
fiuuuu 

wyjątkiem są komary i kleszcze, tego dziadostwa moje miłosierdzie nie obejmuje

22.05.2008
14.08.2011