|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4922 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() może jakos dojde metodą prób i błędów ![]() Tak nie cierpię takich beznadziejnych poprawek, szczególnie edytorskich, moja promatorka i recenzent który bedzie sprawdzał moją prace, czepiają sie byle przecineczka, kropeczki wszystko musi być na tip top Na licencjacie, takich cudów nie było
|
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja super ta huśtawka
![]() I nic dziwnego, że Cię rozśmieszyła moja historia Na początku jak ktoś się pytał co mi się stało i mówiłam, że wsadziłam nogę w zupę pomidorową to od razu był śmiech i rozkmina czemu ja na gazówkę właziłam![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Butter nie wiem co do zakażenia tą bakterią ale w sumie to chyba nie tak łatwo bo tak to nie byłoby robione to badanie tylko zawsze by się podawało ten antybiotyk
|
|
|
|
#4924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hehe jeszcze się nie targowałam na ebayu ![]() Nie mam pojecia od kiedy, zaraz poczytam.. ta ma regulowane siedzisko, mozna je dac na pol leżąco wiec pewnie dość wczesnie mozna uzywac. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- pisze, ze od urodzenia ta hustawke mozna uzywac.. niby, ze ta zebra to nakładka dla newborn, a pozniej mozna ja wyjac jak juz dziecko starsze. Ja pewnie po wyjsciu ze szpitala tam dziecka nie wloze, ale tak 1-1,5mc to juz chyba odpowiednia?
|
|
#4925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ja bym kupiła Ja ochraniacz założę dopiero jak dziecko będzie bardzo ruchliwe. (tyle, że ja mam ochraniacz na całe łózeczko, więc na razie nie chcę dziecka zasłaniać). Zuken gratuluję projektu! No i współczuję tej stopy, chociaż teraz jak opisujesz to można się pośmiać ale najlepszy jest hełm taty Kasi Mnie ból porodowy nie straszny. W jednej pracy tak sobie przeziębiłam zatoki, że bolały mnie zęby i głowa do tego stopnia, że marzyłam o wyrwaniu wszystkich, albo odrąbaniu glowy. Naprawdę chciałam umrzeć. To najgorszy ból jaki poznałam :/ Czyżby to ta sama babcia, co w tym blogu? ![]() Cytat:
![]() A z tą migreną to słabo pocieszyłaś ![]() Moni, ja Ci radzę się przespać tydzień z tym wózkiem i jak nadal będziesz w nim zakochana to kupuj Cytat:
![]() Cytat:
ale Ci się udało! No i piękna jest! Mnie się udało wygrać aukcję z tym becikiem nowoczesnym! Ale jestem zadowolona! Bo otulacze, woombie, magiczne kocyki jakoś mnie nie przekonywały, a ten snooze swaddle jest idealny! Oby się sprawdził ![]() (Tu zaobserwowałam, że każda mama chyba ma ciśnienie na jakąś super modną, drogą i nie zawsze niezbędną rzecz Tu mam na myśli mój becik, żyrafę Sophie, kocyki, minky, posciele itd. ale dlaczego mamy sobie odmawiać? Te przedmioty będą służyć nie tylko dziecku, ale i nam Dobra, zakłądam zaraz nowy wątek, wkleję rano link, a ok. południa dodam piękny wpis w 1 poście, bo dziś już mi się nie chce... Wygrał ten tytuł Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV!
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2014-06-17 o 00:21 |
||||
|
|
|
#4926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten becik dzis w tkmaxie ogldalam, za cholere nie wiedziałam z czym to się je, wisiał odpięty na wieszaku
|
|
#4927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
~~~ Mój TŻ rozłożył się konkretnie. Głos ma oryginalny niczym speaker w TV. Zatoki zawalone, kaszel do tego mu się zrobił jakby się przyznał to bym antybiotyk mu załatwiła aleee gdzie on coś się odezwie. Mam ochotę go rozszarpać. Nie mogę się zarazić od niego NIE TERAZ !! A czuje, że mnie w nosie kręci. . . . . Zrobiłam jemu i sobie duży kubek mleka z miodem, masłem i czosnkiem. ~~~~~ Kornela rozpycha się w brzuchu konkretnie. Spać nie mogę
|
|
#4928 |
|
Zadomowienie
|
Tez nie spie - wzielam nospe forte i od godziny czekam na jej zbawienne dzialanie.
Brzuch napiety do granic mozliwosci od 2 h. Nic dzis nie robilam, doslowne NIC! Posiedzialam chwile na lawce przed blokiem by lyknac swiezego powietrza i juz mam noc z glowy Mama tez nie spi bo ja tak boli takze lezemy sobie, jeczymy i lykamy tabletki ale nie pomaga Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-17 o 01:46 |
|
|
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja też sobie pospałam wrrrr.
Anastazja już od 4 fika najpierw czkawka a potem fikimiki i przyciąganie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-17 o 06:05 |
|
|
|
#4930 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze ze nie tylko ja mam problemy ze spaniem. Położyłam się przed polnoca a o 3.40 pobudka. Znowu zaczyna się uporczywe swędzenie,tydzień moze mialam spokój i przesypialan całe noce.. Ale co dobre szybko się konczy
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Lilka, chyba posłucham twojej rady
Ale ja jestem, też taka, że pewnie po tygodniu mi sie odwidzi taki ze mnie typ Tysiąc zmian na minutę Kurczę poszłam ok. północy spać i już sie rozbudziłam Tak mam jakj sie czyms stresuje Dobra biorę sie za poprawki, trzymajcie sie kochane |
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie wiem, czy dostane pozwolenie na dolaczenie do watku, jako ze nogi mi nie puchna . Ale za to nagle jakos waga podskoczyla, az sie zdziwilam. Dzis 74,6 kg . Ty chyba mlody tak rosnie.
|
|
|
|
|
#4933 | ||
|
Rozeznanie
|
[
Cytat:
Cytat:
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Pati widzisz, wizaz uczy rownie dobrze jak szkoła rodzenia
Następnym razem jak będziesz, to moze jeszcze będzie wisiał. Cytat:
I daj spokoj z tym stresem przed mgr! Dziecko Ci się zaraz rodzi, co tam jakąś pracą się będziesz przejmować ![]() Optymistka to ciekawie te noce spędzacie Niedługo wszystkie będziemy się ledwo ruszać. Ja dopiero teraz czuję, że mam w brzuchu prawdziwe dziecko! Same kopniaki nie dawały takiego silnego wrażenia, a dopiero teraz głaskanie po plecach czy wypiętej pupie ![]() Mnie obudził mąż, bo znowu się tłukł wychodząc do pracy No to już wstałam. Idę dziś na posiew, a potem siedzę w domu i czekam na paczki Także w tym tygodniu piorę ciuszki w Dzidziusiu, prasuję i układam.
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
hej mamusie czy wy wcale nie spicie
ja dzisiaj wizyta u poloznej ale usg dopiero za 2 tyg. co do tego ochraniacza z samych poduszek super jest sama na początku o czyms takim myslalam pati hustawka bardzo fajna ja miałam dylemat czy kupic leżaczek czy wlasnie hustawke bo na oba niestety nie mam miejsca
|
|
|
|
#4936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Tez dzis upralam kawalek wyprawki ubranka i pieluszki. Zaraz bede wieszac do suszenia. Mimo szczerych checi nie udalo mi sie znalezc czegos takiego jak proszek do prania dla niemowlat chyba tutaj tak rozdzielczo nie produkuja. Piore w zwyklym. Cytat:
. Mam bujaczek stoi w kaciku, najmlodsza kocica bardzo go sobie upodobala i sie w nim wysypia. Bedzie ja musial mlody stamtad przeganiac |
||
|
|
|
#4937 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ono nie jest złe aby? czy bardziej tego dziecka że tak powiem nie dociskam?? ja też mam twardnienia ciągle, nawet więcej niż kilkanaście razy dziennie...tylko takie krótkie (tzn nie wiem czy krótkie bo tak z 20sek trwają) ale ja licze każde twardnienie już mam jakiegoś hopla na tym punkcie...ciągle się dotykam po brzuchu i zapisuję każdy przykurcz. Czasem faktycznie mam brzuch jak skała a czasem taki lekko napięty...już nie moigę doczekać się wizyty żeby sprawdzić czy wszystko ok. Strasznie panikuję a im więcej naliczę skurczy tym bardziej się stresuję i mam ich potem jeszcze więcej....błędne koło Cytat:
Cytat:
chyba przez to też mam problem z szyjka bo naciska już drugi miesiąc głową na nią...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się i życzę dobrego dnia! znów się wyżaliłam.... |
||||||||
|
|
|
#4938 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Jestem na bieżąco, chociaż bywa to trudne, ale brak mi weny na pisanie. Cytat:
Cytat:
W każdym razie, piszecie o bólach porodowych. Ja od kilku dni własnie czułam takie ból miesiączkowy i zastanawiam się czy to jest normalne. Wypoczęłam i minęło. Do tego mam wrązenie, że Mała uciska mi na krocze i cięzko mi czasami chodzić. Pamiętam, że w pierwszej cięży też tak miałam. Cytat:
![]() Cytat:
Zrobiłam sobie badanie hemoglobina glikowana i jest wg laboratorium trochę poniżej normy czyli mam lekkie niedocukrzenie. Czyli dobrze prowadzę dietę. Gdyby było powyżej to byłoby żle. Uspokoiło mnie to. Cukry nadal skaczą. Dzwoniłam do szpitala na Karową, żeby umówić się na spotkanie w sprawie tych cukrów, odebrała sekretarka i wypaliła do mnie z teksem że pewnie źle dietę prowadzę i kazała się spowiadac co jem i jakie cukry. Wkurzyło mnie to, bo dietę znam na pamięć a cukry i tak skaczą. Nie umiała mi odpowiedzieć na medyczne pytania odnośnie tego badania i brania insuliny, tylko przyznała się, że jest sekretarką i mam pecha, bo wszyscy lekarze gdzieś tam są i mam dzwonić jutro. Oni słyną z takiego podejścia. Skończyły mi się paski i muszę iść po nową receptę, bo nie wiedziłam, że recepty są ważne tylko miesiąc, a że miałam zapas to nie poszłam kupić od razy. Paski bez recepty za jeden pojemniczek 50 PLN na receptę 11 PLN różnica jest duża. Do tego wkurzył mnie Rp-77 bo jak robiłam u niego zamówienie to zamówiłam laktator AVENTU, po czym dowiedziłam się że lepszy Mendal elektryczny pożyczy mi bliska kumpela, wiec szkoda kasy. Napisałam do niego, żeby wyłaczył z zamówienia ten laktator. Był miły i napisął, że nie ma sprawy. I tak bym go odesłała, wiec bez sensu byłby płacić za przesyłki. I co dostaję teraz ostrzeżenie z allegro, za niewywiązanie się z tranzakcji. Napisałm do RP żey to wyjaśnił, przecież wywiązałm się. Odpisął mi chłodno, że taka jest polityka allegro, a on musi się rozliczyć z fiskusem. Napisałm też do kokainakokaina Chcę u niej zamówić zasłony szare w biłae kropeczki do pokoiku, ale potrzebuje dluże http://allegro.pl/zaslony-zaslonki-d...335770791.html do tego spodobała mi się pościel w gwiazdki granatowo czerwone i za uszycie większego rozmairu 110/130 dopłata tylko 4 PLN http://allegro.pl/sisi-2-cz-posciel-...335910911.html i wezmę też poszewki na jaśki w gwizdki. http://allegro.pl/poszewka-na-podusz...335786951.html Tylko nie wiem - pomóżcie dziewczyny czy wziąć ochraniacz biały czy też w gwiazdki. Mam już jeden biały ze srebną kokardką, http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...315853972.html |
||||
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- a to badanie na paciorkowca to jest na gbs? czy paciorkowiec ma jeszcze jakis inny sktrót?? Bo ja ostatnio na gbs miałam i nie wiem czy jeszcze na coś mam mieć? Babka mówiła że to już ostatnie...wymaz mi pobierała położna w przychodni |
|
|
|
|
#4940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez sensu jest czepianie się aż takich 'pier.dółek', jak ilość wierszy na stronie ![]() Cytat:
Podpytam jeszcze gina. Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, dziewczyny, wynosiłam suszarkę z praniem na balkon i walnęłam się nią w dół brzucha, właściwie w kość łonową. Mam nadzieję, że nic nie zrobiłam Małej...chyba nie, co? Chyba nie tak łatwo Maluchowi coś zrobić, jakoś mocno się nie walnęłam ... ale ze mnie niezguła ![]() Nawet się dziś wyspałam - szok. Pierwszy raz od bardzo daaawnaaaaa... |
||||
|
|
|
#4941 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=zVenus;46913809]powiem Ci, że nic w tym dziwnego. Sprzedający płaci od każdej transakcji prowizję, więc jeśli zakupiłaś laktator (pewnie ze 100zł kosztował) to on od tego płaci prowizję około6-7zł, podatek vat 23% i podatek dochodowy 18%...tak więc cała ta impreza kosztuje go około 40zł!!!! nie dziw się więc, że wycofał Twój zakup a Ty otrzymałaś upomnienie od allegro...takie procedury niestety. Każda pomyłka na allegro to koszty dla kupującego...sama sprzedaję na allegro i każde wycofanie aukcji kończy się upomnieniem dla kupującego (tylko ja o tym informuję żeby każdy był przygotowany) takie upomnienie to nic...przecież za to nie placisz[COLOR="Silver"]
Mógł mnie uprzedzić, że tak to wygląda nie nie pisać, nie ma sprawy. Po jakim czasie jest anulowane to ostrzeżenie? Po półroku? |
|
|
|
#4942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit! Doczytałam co napisała zVenus i trochę mi się rozjaśniło w głowie, więc rozumiem takie zachowanie. Ale warto byłoby uprzedzić takiego allegrowicza, a nie zapewniać, że wszystko w porządku a tu nagle taka niespodzianka. Ja bym wzięłam ochraniacz też w gwiazdki, bardzo mi się podoba ten wzór
Edytowane przez anius_7 Czas edycji: 2014-06-17 o 09:15 |
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądam DDTVN i jest wywiad z prof. Chazanem - drażnią mnie wypowiedzi tego chłopa! |
|
|
|
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
||
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam nadzieję, że nic jej nie zrobiłam Co do Chazana, to mam nadzieję, że zostaną wyciągniętne jakieś sankcje prawne w stosunku do niego. Co więcej, uważam, że to nie w porządku, że nie informuje swoich pacjentek na wstępie o swoim podejściu i światopoglądzie. Ja chciałabym wiedzieć idąc do lekarza!! |
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuken ale miałaś przejścia z zupą współczuje bardzo.
Kasiu urodzisz maluszka z dużą głową ;-) haa Przepraszam że się smieje. Pamietaj ze kosci czaszki nie sa zarośnięte i nakładają się podczas porodu jedna na drugą. Pentuarko pamiętaj ze kilka takich banow z allegro i blokują ci konto tylko już nie pamiętam ile. Chyba trzy . Mógł Ci darować skoro napisał że nie ma problemu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na fotę! Ja z moich jestem bardzo dumna - omijają łóżeczko, przewijak, fotelik. Chyba im w nagrodę kupię fajny drapak. za wizytę!A z proszkiem to chyba nic straconego. Zdaje się, że większość planuje tylko pierwsze pranie zrobić w tym proszku, uprasować, a potem już w normalnym, ale bez płynu. same sobie wybrały panny taki tytuł ![]() zVenus siedzenie wcale nie jest dobre Cytat:
![]() A ta sekretarka to przegięła, żeby tak się wydzierać i Cię maglowac :/ za dietę!A pokaż ten ochraniacz w kokardki. Chcociaż ja i tak bym wzięła cały komplet w gwiazdki. Ochraniacz też może Ci się zabrudzić, więc można mieć dwa ![]() uu, to sporo.. Przy normalnym zwrocie też tyle płaci? A Ty czym handlujesz? ButterBear nie martw się! Na pewno nic się nie stało. Jakbyś upadła na brzuch, to wtedy byłby strach. Kurczę, wczułam się w tworzenie nowego wątku i już nie zdązę do laboratorium na posiew.. eh, to jutro pojdę Piszcie szybciej, bo ja tu czekam z otwarciem
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On podejmuje decyzje za swoje pacjentki... które mają prawo same podejmować takie decyzje - decyzje w takich sytuacjach zgodne z prawem! A w ogóle, dziś zaczynam 32 tc, więc 8 miesiąc. Dziewczyny...kiedy to minęło! Jestem naprawdę w szoku!!!! |
|
|
|
|
#4950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może to bóle krzyżowe? mnie właśnie jak mam skurcze to bolą plecy i to są właśnie te bóle krzyżowe, a przy porodzie są 100 razy silniejsze. ja na spacery nie chodzę w ogóle, czasami przejdę kawałek z auta do sklepu i mam wrażenie, że mały mi wyleci i oczywiście brzuch robi się twardy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

A czemu miałoby się niby unikać?? To czy ta bakteria tam jest ma tylko znaczenie przy porodzie, żeby ten antybiotyk w razie czego podać

Na licencjacie, takich cudów nie było 

ale w sumie to chyba nie tak łatwo bo tak to nie byłoby robione to badanie tylko zawsze by się podawało ten antybiotyk

i nie wiem co z tym robic