W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 15:04   #4831
asix86
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Ja kilka dni temu robiłam sobie sama pełny pedicure i nie wiem czy zdecyduję się podjąć tego wyzwania ponownie .
Stary 2014-06-16, 15:08   #4832
White Cafe
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Ja kilka dni temu robiłam sobie sama pełny pedicure i nie wiem czy zdecyduję się podjąć tego wyzwania ponownie .
Mi zeszlo z tym ponad 2godziny, umeczylam się niemiłosiernie. Pod koniec czerwca ide do kojej kochanej pani podolog, to mi ogarnie temat
Stary 2014-06-16, 15:12   #4833
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Mi zeszlo z tym ponad 2godziny, umeczylam się niemiłosiernie. Pod koniec czerwca ide do kojej kochanej pani podolog, to mi ogarnie temat
Ja jak wczoraj sobie poprawiałam wczoraj, to dziś odkryłam plamę z bordowego lakieru na nowej szarej kanapie w salonie :/ i od następnego razu też już nie robię sama.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:13   #4834
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a dlaczego? przeciez gdybym miala zapalenia płyuc w ciazy i z tego powodu zwolnienie to raczej by chodzące nie było...
Ale ja napisałam, że ciążowe L4 jest chodzące a nie inne. Kodowanie L4 ciążowego polega na "niezdolna do pracy ale zdolna do życia" czyli możesz sobie iść na zakupy, kino, wyjechać na wakacje itp.
Na chorobowym L4, które byś dostała przy zapaleniu płuc kodowanie wskazuje na "niezdolna do pracy i życia" czyli, że leżysz w łóżku całymi dniami i się nie wychylasz z domu. Gdyby wtedy przyszła kontrola a Ty byś była na Majorce czy innym urlopie to dostałabyś karę czy co tam oni robią.

Żeby nie było "zdolna/niezdolna do życia" to moje własne określenie, chodzi o oddanie sensu.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:21   #4835
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

U mnie w szpitalu bylo tak, ze do kapieli polozne mialy kosmetyki (oilatum) i przychodzily na sale myc dzieciaczki pod kranem a potem hop siup na lozko do mamusi i my juz same ubieralysmy i pupke smarowalysmy
A tak to zdarzalo sie ze przewijaly dziecko jak braly na badania czy szczepienia.

Dziewczyny a Wy nie macie kompletnie nic w tych gondolach w zestawie? Ja mam taki cienki materacyk, owijam go pieluchami i tyle, nie kupuje zadnej poscieli, mam kocyk jak cos.. a na zime to i tak kombinezon i koc i nakladka z wozka to starczy...fuuu nie chce zimy...
U mnie w szpitalu mycie wyglądało tak samo i tez używali oilatum.

W wózku mam cienki materacyk, pościeli nie kupuję, wg mnie nie jest potrzebna. Położę pieluszkę albo kocyk i wystarczy.

Cytat:
U Nas ciuszki już poprane, teraz kolej na prześcieradełka, rożki, pieluchy.
Ciekawe to co mówicie o utracie ubranek w szpitalu.. to mam zabrać same najbrzydsze ? Fakt, znajdę takie, bo dostałam używane i niektórych to nie chciałam wcale dzidzi zakładać...
u mnie w szpitalu nic nie ginie, mamy same przebierają dzieci. Ja biorę wszystkie nowe i najładniejsze ubranka.

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ok mamusie, ja sie pakuje i uciekam na 2-3 dni do lasu, nie wiem czy bede miala tam zasieg, bo roznie z tym bywa.... ciekawe jak wytrzymam bez forumowych dyskusji Moze poziomki juz sa???? To sobie bede zbierac z coreczka! Maz oczywiscie na rzece ryby bedzie lowic...albo bedzie jezdzic nad zalew... oby pogoda na to pozwolila...
Trzymajcie sie w dwupaku do mojego powrotu (i jeszcze dluzej- szczegolnie Sara)

miłego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A co zamawiałaś ;-)?
Kupujecie Tantum Rosa do pielegnacji intymnej czy coś innego?

Ja w tamtym tyg pedi robilam i mam mietowe stopki
.
gdybym rodziła sn to bym kupiła tantum rose pamiętam że na szkole rodzenia położne właśnie to polecały, można kupić sobie taki mały spryskiwacz ( jak do kwiatków ) i psikać miejsca intymne

Cytat:
ButterBear tylko bez dołków mi tutaj. Nie wolno;-)
A bez tego irygatora da sie używać Tantum Rosa. ? Bo co to jest ten irygator ;-)?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gdybym rodziła sn to bym kupiła tantum rose pamiętam że na szkole rodzenia położne właśnie to polecały, można kupić sobie taki mały spryskiwacz ( jak do kwiatków ) i psikać miejsca intymne

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Sara jaki kocyk wkońcu zamówiłaś? Pochwalisz się? Ja póki co chyba nie zamawiam, zażyczę sobie na prezent ale tak w sumie to chciałabym go mieć już na wyjście ze szpitala to może zamówię po następnej wypłacie
Zosia wybrała granatowy i taki zamówiłam, zastanawiałam się jeszcze nad szarym.
o taki http://www.fabrykawafelkow.pl/kocyki...r-stories.html ( link z innej strony bo na mamissima już go nie ma)

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
tak się cieszę, że już 34tc...obyś jeszcze ze 4 wytrzymała!! Byłoby super. Kurde już tyle wytrzymałaś...a powiedz mi leżysz plackiem cały czas czy po prostu się oszczędzasz?? Tzn nie jestes na nogach cały dzień, nie dźwigasz, nie wykonujesz wszystkich prac domowych...ale funkcjonujesz normalnie??
bo ja właśnie sama już nie wiem jak mam postępować. Lekarka nie kazała mi plackiem leżeć tylko się oszczędzać i dużo leżeć a ja się tak dobrze czuję...a twardnienia brzucha mam ale nie za często i takie lekkie bezbolesne...trochę się boję i przynajmniej do wizyty chcę jak najwięcej leżeć ale nie wyobrażam sobie tak funkcjonować jeszcze przez 8tyg!!!
nie leżę, staram się funkcjonować w miarę normalnie, po prostu się oszczędzam, nie chodzę też na długie spacery, jedyne co to podjadę do sklepu zrobię lekkie zakupy i wracam. W domu od czasu do czasu obiad ugotuję czy pozmywam ale np nie odkurzam, nie sprzątam.
Gin kazał oszczędzać się, ale nie muszę leżeć plackiem, a twardnienie brzucha mam cały czas, kilkanaście razy dziennie.

Cytat:

Powiedzcie nam coś jeszcze o bólu? Jak to jest jak przychodzą te skurcze? Czy można do czegoś to porównać? Najgorsze są te skurcze, kiedy czekamy na pełne rozwarcie czy kiedy? Bóle parte już są lajtowe w porównaniu ze wcześniejszym bólem czy to dopiero hardcore?

Dużo tych pytań ale ostatnio przeczytałam na lipcówkach, że któraś porównywała ten ból do bólu miesiączkowego bo zawsze miała bolesne miesiączki... i tak się zastanawiam ile w tym prawdy

Powiedzcie coś nam niedoświadczonym noooooo
boli jak cholera, ja miałam bóle krzyżowe czyli te najgorsze. Nie mam pojęcia do czego ten ból porównać. Jedno wiem, że w życiu mnie tak nie bolało.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
To ta zyrafa http://zyrafa-sophie.pl/ ?

jak dla mnie du** nie urywa myslalam ze to cos fajnego
widziałam te żyrafy i też jakoś nie widzę w nich nic szczególnego

Dziękuje za kciuki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:28   #4836
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Halinka jak masz l4 chodzone to możesz sobie jechać na wizytę do lekarza, na kontrolę do szpitala albo po leki do apteki co najwyżej
Ale wakacji i innych wypadów to nie obejmuje
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:33   #4837
kro0pka
Raczkowanie

Byłam dzisiaj u kardiologa, wyniki mam w normie! A puls po prostu ma bic dostalam jakies tabletki na kolatanie, ale nie kupuje ich bo uwazam ze sa mi nie potrzebne w dodatku kupilam sobie biustonisz w chinczyku do karmienia za cale 9 zl zaszalalam
Stary 2014-06-16, 15:37   #4838
asix86
Wtajemniczenie

Kolejny raz też pójdę na pedicure, tylko ceny trochę mnie zaskoczyły
Stary 2014-06-16, 15:40   #4839
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u kardiologa, wyniki mam w normie! A puls po prostu ma bic dostalam jakies tabletki na kolatanie, ale nie kupuje ich bo uwazam ze sa mi nie potrzebne w dodatku kupilam sobie biustonisz w chinczyku do karmienia za cale 9 zl zaszalalam
super !

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:44   #4840
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
super, że wyniki dobre!

a ja myślałam, że swoje biustonosze do karmienia kupiłam tanio: po 11 i 12 zł. Trzeci kupiłam bez tych śmiesznych zaczepów do odpinania, taki pół usztywniony - myślę, że też się nada za 12,50 zł
Stary 2014-06-16, 15:46   #4841
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No to super!!

Cytat:
Kolejny raz też pójdę na pedicure, tylko ceny trochę mnie zaskoczyły
Tzn?

Halinko, Zuken ma rację. Żadne l4 nie obejmuje wyjazdów
Chociaż to by był wypas - jeszcze by zus mógł dopłacić

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:59   #4842
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ale ja napisałam, że ciążowe L4 jest chodzące a nie inne. Kodowanie L4 ciążowego polega na "niezdolna do pracy ale zdolna do życia" czyli możesz sobie iść na zakupy, kino, wyjechać na wakacje itp.
Na chorobowym L4, które byś dostała przy zapaleniu płuc kodowanie wskazuje na "niezdolna do pracy i życia" czyli, że leżysz w łóżku całymi dniami i się nie wychylasz z domu. Gdyby wtedy przyszła kontrola a Ty byś była na Majorce czy innym urlopie to dostałabyś karę czy co tam oni robią.

Żeby nie było "zdolna/niezdolna do życia" to moje własne określenie, chodzi o oddanie sensu.

ja rozumiem, ale kod 1 lub 2 (czyli pacjant musi lezec/pacjent moze chodzic) nie ma nic wspolnego z tym czy sie jest w ciazy czy nie.
ciąze na zwolnieniu sie koduje po to by było jasne ze sie nalezy 100 procent zasiłku a nie 80, weic nie rozumiem stwierdzenia ze zwolnienie ciazowe jest zawsze chodzące-to czy jest chodzące czy lezace zaleza od tego jakie masz schorzenie w ciazy-bo samo bycie w ciazy chorobą nie jest, wiec chyba nie rozumiem po prostu co masz na mysli pisząc "zwolnienie ciążowe"

pozatym nie mozesz jechac na wakacje na L4-bo masz je wykorzystac na leczenie, tyle tylko ze albo masz lezec, albo mozesz wykonywac normalne czynnosci zyciowe. nie mozna tez pod zadnym pozorem isc do pracy-nawet na minute-jest to podstawą do cofniecia zasiłku

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-06-16 o 16:02
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:04   #4843
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Tzn?
W większości salonów > 50-60 zł
Stary 2014-06-16, 16:18   #4844
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Super, ze z Twoim sercem wszystko dobrze tez bym nie brala tych leków
Stary 2014-06-16, 16:20   #4845
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

ee, chyba podkoloryzowana historia. Ludzie naprawdę są aż tak niemili?... :/

Właśnie wczoraj wkleiłam link do kokainy. W lipcu zamówię u niej pościel, śpiworek do wózka i becik. A Ty co chcesz kupić?
Też właśnie dziś przeglądałam stronkę kokainakokaina a tu któraś z was wrzuciła ... a ja nawet nie zwróciłam uwagi na to, że tak się nazywają i wrzucam w wyszukiwarkę alle.gro i się zastanawiam CIĘŻKO SIĘ ZASTANAWIAM gdzie Ja to już widziałam a

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
od razu zaznaczę, że jestem w pierwszej ciąży, nie rodziłam i nie mam porównania, więc chętnie się dowiem czegoś od mam, które już rodziły. Do czego zmierzam, ostatnio słyszałam, że ból przy kolce nerkowej jest gorszy od bóli porodowych - słyszałam od 2 kobiet, które miały kolkę nerkową (ale nie miały jej w ciąży) i tak to porównywały, z tym, że obie mały kolkę nerkową kilka/ kilkanaście lat po porodzie - może zapomniały już o bólu z porodówki? Miałam kolkę nerkową 3 razy - dwa razy mając jakieś 15-17 lat i raz w ciąży (wylądowałam wtedy w szpitalu). Ból przy kolkach nerkowych jest nie do zniesienia. Tak się po cichu pocieszam, że może jest coś w tym co mi te kobieciny powiedziały...

Pranie mi wyschło, idę poprasować...

Też słyszałam taką "teorię". Podobnie jak Ty miałam raz w ciąży i potwierdzam ból jest powalający.
Ostatnio jak byłam w szpitalu i powiedziałam pielęgniarce, która rozwaliła mi żyłę wkładając wenflon, że skoro przeżyłam ból kolki nerkowej to inne bóle to pikuś i WTRĄCIŁAM TEŻ TEORIĘ o której jest powyżej I PIELĘGNICA powiedziała, że to zależy od tego jaki kto ma próg bólowy.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
to razem z malowaniem czy sam pedi?

W moich okolicach pedi plus malowanie minimum 90 a nawet 120 zł !!

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:31   #4846
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
to razem z malowaniem czy sam pedi?

W moich okolicach pedi plus malowanie minimum 90 a nawet 120 zł !!
Bez malowania. Jestem w szoku, że aż tyle .
Stary 2014-06-16, 16:35   #4847
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Jestem jakas padnieta
leze plackiem i nic mi sie nie chce

Nasze szczescie
Stary 2014-06-16, 16:36   #4848
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No to standard.
Ja płacę 80 zł z malowaniem

Sara, dzięki za opis bólu. Czyli już wiadomo - będzie cholernie bolało i będzie gorzej niż można się spodziewać

Hania

Stary 2014-06-16, 16:42   #4849
angelika__2014
Raczkowanie

http://allegro.pl/show_item.php?item=4307780090

co sądzicie o tym zestawie?
Naczytałam się jak pisałyście o tych ochraniaczach i nie wiem co mam teraz zrobić. Bo bardzo podoba mi się właśnie takie niestandardowe rozwiązanie do łóżeczka. Ale te poduchy są chyba jeszcze bardziej niebezpieczne niż ochraniacz

"...pukasz
Stary 2014-06-16, 16:46   #4850
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Naczytałam się jak pisałyście o tych ochraniaczach i nie wiem co mam teraz zrobić. Bo bardzo podoba mi się właśnie takie niestandardowe rozwiązanie do łóżeczka. Ale te poduchy są chyba jeszcze bardziej niebezpieczne niż ochraniacz
Śliczny ten zestaw też się nad nim zastanawiam

Widziałyście aż mi łezka w oku stanęła
http://pudelekx.pl/ojcowie-spotykaja...79-g27#galeria

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:46   #4851
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

o jaaaa, swietne

Nasze szczescie
Stary 2014-06-16, 16:48   #4852
Mamamarta2010
Raczkowanie

Hej, ja juz po wizycie, szyjka bardzo dobra i tyle wiem bo ona mnie recznie tylko bada...
Nastepna wizyta za 3 tygodnie a potem juz co tydzien i mam porobic badania do szpitala juz jakies na paciorkowce i cos tam jeszcze...

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Nie straszę, po prostu ja mam taką paranoję jakoś kurczaka się nie boję, ale nic innego na mieście od początku ciąży nie jadłam - chociaż co jakiś czas mi się przypomina o tym hamburgerze, ale już tyle wytrzymałam, to jeszcze poczekam
Na pewno Ci wysmażą porządnie
Ja juz bylam na burgerze, mc donald, kfc, restauracje itp
A bar mleczny to normalka przy remoncie byla...

Cytat:

Odnośnie wyglądu noworodków to u mnie był taki przypadek.
Jak moja mama mnie urodziła (2 lata po ślubie) to przyleciała sąsiadka, która już po wsi plotkowała, że moja mama jest pewnie bezpłodna bo tyle czasu po ślubie i dzieci nie ma to MUSI BYĆ COŚ NIE TAK. Tak więc zagląda do mojego wózka i zwraca się do mojej mamy " To Twoje? Twój chłop brzydki, Ty do najpiękniejszych nie należysz a dziecko macie taakie ładne"

W moim szpitalu podobno TRZEBA rodzić w koszuli szpitalnej. Stare zniszczone koszulisko wiązane z przodu a na dodatek jak któraś ma większy brzuch to BOŻENKĘ całą odkrywa.
super sasiadka, a co do koszul to jesli jest tylko do porodu i nikt Cie nie widzi to moze to wcale nie takie zle...?
wez sobie broszki lub agrafki to sie pozapinasz najwyzej
Cytat:
włąsnie nawiedziła mnie kontrola z ZUS ..takze ten..bądźcie czujne

yyyy what no to masz Ty szczescie

Cytat:

Kupujecie Tantum Rosa do pielegnacji intymnej czy coś innego?

Ja w tamtym tyg pedi robilam i mam mietowe stopki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No ja chyba kupie ostatnio mi dowozili do szpitala i trzymalam w butelce po wodzie mineralnej z dziubem w lodowce na sali
Cytat:

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 --------

Ja mam sam irygator, pogadam z ginem, czy używać po porodzie, najwyżej dokupię same saszetki

Ja też chcę jakieś jasne pazurki. Teraz mam ciemnoszare i są dołujące Może to przyczyna moich ostatnich dołów
heheh to do wozka Ci pasuja przynajmniej..
Ja bylam na hybrydzie i zrobilam takie kawa z mlekiem/bezowe ale nie zrobila mi piet itd , mam termin na ta sobote w urodziny ale chyba na ta sesje sie wybierzemy wiec odwolam..

Cytat:
co do zyrafy to ja sie nie daje w nią wkręcic...hit bo jakas gwiazda ja kupiła swojemu dziecku...przeciez to zwykły kawał gumy za ciężką kase..., na ale jak sie komus bardzo podoba to niech kupuje

mam pytanie i płyny do kąpieli dla dzieci, czy ten płyn Hipp tez myje dziecko od razu? czy jest dodatkowo a dziecko musze umyc mydłem (lub czyms innym? )
Jesli jest napisane ze plyn do mycia to nie musisz, wlejesz do wanienki i pomasujesz dzidziusia zeby obmyc go i starczy...
Cytat:
Pytanie do mamusiek

Powiedzcie nam coś jeszcze o bólu? Jak to jest jak przychodzą te skurcze? Czy można do czegoś to porównać? Najgorsze są te skurcze, kiedy czekamy na pełne rozwarcie czy kiedy? Bóle parte już są lajtowe w porównaniu ze wcześniejszym bólem czy to dopiero hardcore?

Dużo tych pytań ale ostatnio przeczytałam na lipcówkach, że któraś porównywała ten ból do bólu miesiączkowego bo zawsze miała bolesne miesiączki... i tak się zastanawiam ile w tym prawdy

Powiedzcie coś nam niedoświadczonym noooooo
hmm jak to napisac zeby Was nie przestraszyc... Zaczyna sie spoko jak mocniejsze okresowe, ja mialam i te brzuszne plus krzyzowe- strasznie bola plecy, czyli wlasciwie bolal mnie caly brzuch naokolo...

Pozniej im dluzej tym jest gorzej i coraz czesciej wiec nie ma kiedy sil nabrac na kolejny... ja mam chyba niski prog bolu wiec moze u Was bedzie lepiej, mnie bolalo jak s...n ...nigdy
Na szczescie po 12 godzinach mialam rozwarcie na 3 cm (wreszcie !) i dostalam znieczulenie... z nim to juz wysilek a nie bol...
Taka jest moja relacja, ale wiem ze co porod to troche inaczej to jest wiec miejmy nadzieje ze damy rade, nie ma wyjscia i juz...)

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Makijaz fryzure mozesz sobie osobno zamowic a ciuszki hmmm moze SH?Ale to wiecej zachodu...Wybierz to co ci sie bardziej podoba i juz Brak plyty ze zdjeciami to dla mnie masakra w dzisiejszych czasach.
No zdecydowlaam sie na tego tanszego, wiem ze zdjecia robi fajne bo Tomek mial juz sesje i potem slubne tez nam robil wiec lubie jego prace.
Za ta kase co dostalam od siostry bede miala u nego sesje brzuszkowa i dzidziusiowa i wszytsko na plytce.
a ten drugi tak robi biznes bo za kazdym razem jak chcesz wykupic ujecie to placisz 90 zl za 3 wydrukowane zdjecia, wiec nie robi tego bo nie umie tylko tak na tym zarabia..

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:57   #4853
angelika__2014
Raczkowanie

Mój absolutny nr 1 !!! Popłakałam się!! Piękny widok ojca !

Też mi się mega podoba ten wstawiony zestaw tylko pytanie co z funkcjonalnością? Nie zabiera zbyt dużo miejsca dziecku w łóżeczku?

Aaa wstawiam wam mój brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg enhanced-9530-1402594835-1-jpg.jpg (34,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1034.jpg (38,5 KB, 44 załadowań)

"...pukasz

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-06-16 o 17:00
Stary 2014-06-16, 17:03   #4854
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Też mi się mega podoba ten wstawiony zestaw tylko pytanie co z funkcjonalnością? Nie zabiera zbyt dużo miejsca dziecku w łóżeczku?

mi sie wydaje ze takie male dziecko na poczatek nie potrzebuje nie wiadomo ile miejsca

zgrabniutki brzusio

Nasze szczescie
Stary 2014-06-16, 17:05   #4855
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój absolutny nr 1 !!! Popłakałam się!! Piękny widok ojca !

Mi się podoba reakcja tego
http://pudelekx.pl/ojcowie-spotykaja...779-g5#galeria

Ładny brzuszek ;-)

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-16 o 17:08
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 17:05   #4856
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Hej, ja juz po wizycie, szyjka bardzo dobra i tyle wiem bo ona mnie recznie tylko bada...
Nastepna wizyta za 3 tygodnie a potem juz co tydzien i mam porobic badania do szpitala juz jakies na paciorkowce i cos tam jeszcze...
ale chociaz sie dowiedzialas ze z szyjka jest dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-06-16, 17:42   #4857
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, że to napiszę, ale wiesz, że gorszego syfu można się nabawić z niedosmażonego kurczaka niż wołowiny?
Ja w ciąży ogólnie kurczaka staram się unikać.
Ależ pisz, pisz ja od razu napisałam, że to moja prywatna paranoja. W ogóle mało jadam czerwonego mięsa, może dlatego wydaje mi się, że niedosmażony drób łatwiej rozpoznam

Cytat:
Witaminy dla siebie, szampon do włosów, octenisept do pępka, termometr dla Małej, mydło
jaki termometr zamówiłaś? bo ja ciągle nie mogę wybrać

Cytat:
nom w domu ,

pan zadzwonił ze kontrola z ZUS w sprawie wykorzystania zwolnienia ,
popytał z jakiego powodu L4, jaką mam działalność i gdzie pracowałam przed działalnością i na kiedy mam termin.
napisal protokoł ze zastał mnie w domu i nie stwierdził nieprawidłowości w wykorzystaniu L4.
w sumie był pare minut, ale wiem ze trafiają sie upierdliwi, co sobie np papiery firmowe każą pokazywac ,
no i nie wiem co by było gdby mnie w domu nie było , zwolnienia mam " chodzące " i podobno takich nie kontrolują...a jednak
A długo prowadziłaś działalność? Mi się zdaje, że na działalności mogą kontrolować bardziej, czy nie jest założona tylko pod ciążę, bo np nikt mnie nie chciał zatrudnić. Szczególnie, że jest jeszcze ta furtka, że można większe składki płacić przez chwilę i więcej z tego mieć
Ale najważniejsze, że pan się nie czepiał i szybko sobie poszedł

Cytat:
A i wczoraj dowiedziałam się, że jak ktoś chce to może wziąć najpierw na pół roku na 100% i 2 tygodnie przed zakończeniem może przedłużyć o kolejne pół roku już na 60% To taka opcja dla niezdecydowanych
Jeśli się nie mylę, to jest jeszcze jedna różnica. Jak weźmie się urlop na rok, to można go wcześniej zakończyć i wrócić do pracy. Jak weźmie się najpierw pół roku, a potem to wyrównanie na drugie pół to nie można go wcześniej zakończyć.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
a masz jeszcze gorączkę? Jak tak i jak kichasz to odpuść.
Nie mam wcale gorączki, nie miałam. Kicham też mało, ale cieknie mi z nosa non stop i kaszlę mocno. Nie będę ryzykować, głupio by mi było jakbym którąś zaraziła chyba się nic nie stanie, jak jedne zajęcia opuszczę. Dziś ma być wyprawka omawiana i sprzęt dla dziecka, a przecież to wszystko przerabiam na bieżąco z Wami :P

Cytat:
u mnie w salonie z malowaniem dziewczyny biorą 80-100 zł chyba, że jest to pedicure leczniczy, to wtedy więcej. Z tego co wiem w całym mieście ceny są zbliżone chociaż oczywiście można znaleźć sporo taniej i dużo drożej też.

Cytat:

Zestaw śliczny tylko tak jak piszesz, mogą te poduchy być bardziej niebezpieczne...

Cytat:
Widziałyście aż mi łezka w oku stanęła
http://pudelekx.pl/ojcowie-spotykaja...79-g27#galeria
Cudne i fajna pamiątka
kurde, nam po porodzie do rodzinnego albumu może zdjęcie zrobić TŻ, a jemu kto zrobi w tej pierwszej chwili?
Stary 2014-06-16, 17:49   #4858
patrycja19894
Wtajemniczenie

Łoo matko! Ile wy piszecie. Pisałam do was ze szpitala, wczoraj mi sie przypomniało, ze mam dzis wizyte...ale widze, ze wizaż coś nie ten tego, bo sie nie wysłała wiadomość.. co chwile mnie z resztą wyrzucało i musiałam się logować kilka razy

Wizyta spoko, byłam 2h, ktg, krew, cisnienie..wszystko spoko. Mały jak nie kopał prawie przez weekend tak dziś dawał czadu az opaski podskakiwały z ktg. Chyba tego nie lubi biedaczek Dziwne troche bo tętno dziecka wahało się od 120 nawet do 180 Raz nawet zauważyłam, ze ponad 180 było przez chwile.. położna powiedziała tylko, ze bardzo aktywne dziecko. Ale ja sie zastanawiam czy to nie za duzo..

Po szpitalu weszłam na "chwile" do tkmax.. byłam tam 2h
Ale kupiłam porządną torebke ze skory, super pudełko do szuflady na na kosmetyki? i pudło na kocyki, pampersy itp. Miało być do szafy, ale jest takie ładne, ze chyba je dam pod łózeczko, albo na szafe..zobaczymy

Zaraz ma przyjechac przyjaciolka, wiec nawet sie nie zabieram za nadrabianie, bo z godzine mi to zajmnie. Nie piszcie tyle Do pozniej
Stary 2014-06-16, 18:17   #4859
ButterBear
Zakorzenienie

Gosia, ja zamówiłam taki: http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...la-i-ucha.html

Co do mięsa, to ja ogólnie nie jem za dużo mięsa, najbardziej lubię drób, ale teraz raczej kupuje indyka niż kurczaka.

Angelika, podoba mi sie ochraniacz na łóżeczko bardzo. Ale wydaje mi się za rozległy ale wzorki śliczne!

Hania

Stary 2014-06-16, 18:40   #4860
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Butter mam ten sam termometr

Dzięki dziewczyny za próbę relacji z bólu hehe Nawet po waszcyh opisach tak sobie myślę, że nie jest źle i dam radę Wiem, teraz cwaniara jestem a zobaczymy potem

Mnie dzisiaj cały dzień jakoś brzuch boli Mała mniej aktywna, poszłam się położyć i trochę pomogło... Zjadłam Grześka i dostałam kilka kopniaków więc też się uspokoiłam A już miałam takiego stracha

Byłam dzisiaj oddać ten wymaz na paciorkowca do labu, 25 zł zapłaciłam więc nie jest źle Jeszcze tylko morfologia i mocz jakoś krótko przed wizytą i już koniec badań

Dzisiaj był też u nas facet, który robi nam projekt dobudówki do moich rodziców i jestem mega zadowolona!! tak fajnie to wszystko rozplanował Będzie mały metraż a będziemy mieli nawet garderobę co mi się najbardziej oczywiście podoba i kominek Wszystko powoli rusza do przodu, zostało zgłosić projekt do starostwa, żeby uzyskać pozwolenie, dogadanie się z firmą odnośnie mniej więcej kosztów całości, wzięcie kredytu i ruszamy pełną parą
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości