|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Ja kilka dni temu robiłam sobie sama pełny pedicure i nie wiem czy zdecyduję się podjąć tego wyzwania ponownie
.
|
#4832 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na chorobowym L4, które byś dostała przy zapaleniu płuc kodowanie wskazuje na "niezdolna do pracy i życia" czyli, że leżysz w łóżku całymi dniami i się nie wychylasz z domu. Gdyby wtedy przyszła kontrola a Ty byś była na Majorce czy innym urlopie to dostałabyś karę czy co tam oni robią. Żeby nie było "zdolna/niezdolna do życia" to moje własne określenie, chodzi o oddanie sensu.
|
|
|
|
|
#4835 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W wózku mam cienki materacyk, pościeli nie kupuję, wg mnie nie jest potrzebna. Cytat:
Cytat:
miłego wypoczynku ![]() Cytat:
) i psikać miejsca intymne ![]() Cytat:
) i psikać miejsca intymne ![]() Cytat:
o taki http://www.fabrykawafelkow.pl/kocyki...r-stories.html ( link z innej strony bo na mamissima już go nie ma) Cytat:
Gin kazał oszczędzać się, ale nie muszę leżeć plackiem, a twardnienie brzucha mam cały czas, kilkanaście razy dziennie. Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuje za kciuki
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka jak masz l4 chodzone to możesz sobie jechać na wizytę do lekarza, na kontrolę do szpitala albo po leki do apteki co najwyżej
![]() Ale wakacji i innych wypadów to nie obejmuje |
|
|
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj u kardiologa, wyniki mam w normie! A puls po prostu ma bic
dostalam jakies tabletki na kolatanie, ale nie kupuje ich bo uwazam ze sa mi nie potrzebne w dodatku kupilam sobie biustonisz w chinczyku do karmienia za cale 9 zl zaszalalam
|
#4838 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejny raz też pójdę na pedicure, tylko ceny trochę mnie zaskoczyły
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja myślałam, że swoje biustonosze do karmienia kupiłam tanio: po 11 i 12 zł. Trzeci kupiłam bez tych śmiesznych zaczepów do odpinania, taki pół usztywniony - myślę, że też się nada za 12,50 zł
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn? Halinko, Zuken ma rację. Żadne l4 nie obejmuje wyjazdów ![]() Chociaż to by był wypas - jeszcze by zus mógł dopłacić
|
|
|
|
|
#4842 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja rozumiem, ale kod 1 lub 2 (czyli pacjant musi lezec/pacjent moze chodzic) nie ma nic wspolnego z tym czy sie jest w ciazy czy nie. ciąze na zwolnieniu sie koduje po to by było jasne ze sie nalezy 100 procent zasiłku a nie 80, weic nie rozumiem stwierdzenia ze zwolnienie ciazowe jest zawsze chodzące-to czy jest chodzące czy lezace zaleza od tego jakie masz schorzenie w ciazy-bo samo bycie w ciazy chorobą nie jest, wiec chyba nie rozumiem po prostu co masz na mysli pisząc "zwolnienie ciążowe" pozatym nie mozesz jechac na wakacje na L4-bo masz je wykorzystac na leczenie, tyle tylko ze albo masz lezec, albo mozesz wykonywac normalne czynnosci zyciowe. nie mozna tez pod zadnym pozorem isc do pracy-nawet na minute-jest to podstawą do cofniecia zasiłku
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-06-16 o 16:02 |
|
|
|
|
#4844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez bym nie brala tych leków
|
|
#4845 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Też słyszałam taką "teorię". Podobnie jak Ty miałam raz w ciąży i potwierdzam ból jest powalający. Ostatnio jak byłam w szpitalu i powiedziałam pielęgniarce, która rozwaliła mi żyłę wkładając wenflon, że skoro przeżyłam ból kolki nerkowej to inne bóle to pikuś i WTRĄCIŁAM TEŻ TEORIĘ o której jest powyżej I PIELĘGNICA powiedziała, że to zależy od tego jaki kto ma próg bólowy. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- to razem z malowaniem czy sam pedi? W moich okolicach pedi plus malowanie minimum 90 a nawet 120 zł !!
|
|
#4846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jakas padnieta
leze plackiem i nic mi sie nie chce
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
No to standard.
Ja płacę 80 zł z malowaniem Sara, dzięki za opis bólu. Czyli już wiadomo - będzie cholernie bolało i będzie gorzej niż można się spodziewać
|
|
|
|
#4849 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=4307780090
co sądzicie o tym zestawie? Naczytałam się jak pisałyście o tych ochraniaczach i nie wiem co mam teraz zrobić. Bo bardzo podoba mi się właśnie takie niestandardowe rozwiązanie do łóżeczka. Ale te poduchy są chyba jeszcze bardziej niebezpieczne niż ochraniacz
|
#4850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widziałyście aż mi łezka w oku stanęła http://pudelekx.pl/ojcowie-spotykaja...79-g27#galeria
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4852 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Hej, ja juz po wizycie, szyjka bardzo dobra i tyle wiem bo ona mnie recznie tylko bada...
Nastepna wizyta za 3 tygodnie a potem juz co tydzien i mam porobic badania do szpitala juz jakies na paciorkowce i cos tam jeszcze... ![]() Cytat:
A bar mleczny to normalka przy remoncie byla... Cytat:
wez sobie broszki lub agrafki to sie pozapinasz najwyzej ![]() yyyy what no to masz Ty szczescie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bylam na hybrydzie i zrobilam takie kawa z mlekiem/bezowe ale nie zrobila mi piet itd , mam termin na ta sobote w urodziny ale chyba na ta sesje sie wybierzemy wiec odwolam.. Cytat:
Cytat:
Pozniej im dluzej tym jest gorzej i coraz czesciej wiec nie ma kiedy sil nabrac na kolejny... ja mam chyba niski prog bolu wiec moze u Was bedzie lepiej, mnie bolalo jak s...n ...nigdy ![]() Na szczescie po 12 godzinach mialam rozwarcie na 3 cm (wreszcie !) i dostalam znieczulenie... z nim to juz wysilek a nie bol... Taka jest moja relacja, ale wiem ze co porod to troche inaczej to jest wiec miejmy nadzieje ze damy rade, nie ma wyjscia i juz...) Cytat:
Za ta kase co dostalam od siostry bede miala u nego sesje brzuszkowa i dzidziusiowa i wszytsko na plytce. a ten drugi tak robi biznes bo za kazdym razem jak chcesz wykupic ujecie to placisz 90 zl za 3 wydrukowane zdjecia, wiec nie robi tego bo nie umie tylko tak na tym zarabia..
|
|
#4853 |
|
Raczkowanie
|
Mój absolutny nr 1 !!! Popłakałam się!! Piękny widok ojca !
Też mi się mega podoba ten wstawiony zestaw tylko pytanie co z funkcjonalnością? Nie zabiera zbyt dużo miejsca dziecku w łóżeczku? Aaa wstawiam wam mój brzuszek
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-06-16 o 17:00 |
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgrabniutki brzusio |
|
|
|
|
#4855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://pudelekx.pl/ojcowie-spotykaja...779-g5#galeria ![]() Ładny brzuszek ;-)
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-16 o 17:08 |
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4857 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od razu napisałam, że to moja prywatna paranoja. W ogóle mało jadam czerwonego mięsa, może dlatego wydaje mi się, że niedosmażony drób łatwiej rozpoznam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale najważniejsze, że pan się nie czepiał i szybko sobie poszedł ![]() Cytat:
Nie mam wcale gorączki, nie miałam. Kicham też mało, ale cieknie mi z nosa non stop i kaszlę mocno. Nie będę ryzykować, głupio by mi było jakbym którąś zaraziła chyba się nic nie stanie, jak jedne zajęcia opuszczę. Dziś ma być wyprawka omawiana i sprzęt dla dziecka, a przecież to wszystko przerabiam na bieżąco z Wami :Pu mnie w salonie z malowaniem dziewczyny biorą 80-100 zł chyba, że jest to pedicure leczniczy, to wtedy więcej. Z tego co wiem w całym mieście ceny są zbliżone chociaż oczywiście można znaleźć sporo taniej i dużo drożej też.Cytat:
tylko tak jak piszesz, mogą te poduchy być bardziej niebezpieczne...Cytat:
i fajna pamiątka ![]() kurde, nam po porodzie do rodzinnego albumu może zdjęcie zrobić TŻ, a jemu kto zrobi w tej pierwszej chwili?
|
|
#4858 |
|
Wtajemniczenie
|
Łoo matko! Ile wy piszecie. Pisałam do was ze szpitala, wczoraj mi sie przypomniało, ze mam dzis wizyte...ale widze, ze wizaż coś nie ten tego, bo sie nie wysłała wiadomość.. co chwile mnie z resztą wyrzucało i musiałam się logować kilka razy
Wizyta spoko, byłam 2h, ktg, krew, cisnienie..wszystko spoko. Mały jak nie kopał prawie przez weekend tak dziś dawał czadu az opaski podskakiwały z ktg. Chyba tego nie lubi biedaczek Dziwne troche bo tętno dziecka wahało się od 120 nawet do 180 Raz nawet zauważyłam, ze ponad 180 było przez chwile.. położna powiedziała tylko, ze bardzo aktywne dziecko. Ale ja sie zastanawiam czy to nie za duzo.. ![]() ![]() Po szpitalu weszłam na "chwile" do tkmax.. byłam tam 2h ![]() Ale kupiłam porządną torebke ze skory, super pudełko do szuflady na na kosmetyki? i pudło na kocyki, pampersy itp. Miało być do szafy, ale jest takie ładne, ze chyba je dam pod łózeczko, albo na szafe..zobaczymy Zaraz ma przyjechac przyjaciolka, wiec nawet sie nie zabieram za nadrabianie, bo z godzine mi to zajmnie. Nie piszcie tyle Do pozniej
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, ja zamówiłam taki: http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...la-i-ucha.html
Co do mięsa, to ja ogólnie nie jem za dużo mięsa, najbardziej lubię drób, ale teraz raczej kupuje indyka niż kurczaka. Angelika, podoba mi sie ochraniacz na łóżeczko bardzo. Ale wydaje mi się za rozległy ale wzorki śliczne!
|
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Butter mam ten sam termometr
Dzięki dziewczyny za próbę relacji z bólu hehe Nawet po waszcyh opisach tak sobie myślę, że nie jest źle i dam radę![]() Mnie dzisiaj cały dzień jakoś brzuch boli Mała mniej aktywna, poszłam się położyć i trochę pomogło... Zjadłam Grześka i dostałam kilka kopniaków więc też się uspokoiłam![]() Byłam dzisiaj oddać ten wymaz na paciorkowca do labu, 25 zł zapłaciłam więc nie jest źle Jeszcze tylko morfologia i mocz jakoś krótko przed wizytą i już koniec badańDzisiaj był też u nas facet, który robi nam projekt dobudówki do moich rodziców i jestem mega zadowolona!! tak fajnie to wszystko rozplanował i kominek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

.

? Fakt, znajdę takie, bo dostałam używane i niektórych to nie chciałam wcale dzidzi zakładać...
) i psikać miejsca intymne 

.

no to masz Ty szczescie
Mała mniej aktywna, poszłam się położyć i trochę pomogło... Zjadłam Grześka i dostałam kilka kopniaków więc też się uspokoiłam