Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 10:59   #2281
AgusiA753
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
A powiedzcie, jak wyglądają Wasze rytuały na włosy z olejami? Bo ja kiedyś po nakładaniu oliwy, to musiałam wyrzucić koszulkę, bo cała była w plamach, które się totalnie nie dały wyprać.
Ja kocham oliwę i nigdy nie miałam takiego problemu, a spałam zawsze z olejem. Najprościej wylać trochę oleju np. łyżeczkę na jakiś talerzyk/spodek/miseczkę, podzielić włosy na partie, zamoczyć palce w oleju i nakładać na włosy. Potem robię delikatnego ananasa na noc i spać. A jak na odżywkę to najpierw idzie odżywka, później reszta tak samo. Wodą nie psikam, bo tylko więcej włosów sobie powyrywam
Cytat:
Hmm, nigdy nie słyszałam o plunkingu. ...no ale nie mam w swoim otoczeniu zbyt wielu kręconowłosych. Obejrzałam tutorial na yt. Ciekawe, co by z niego wynikło dla moich sprężyn. Może kiedyś się odważę.
Śmiało Dla mnie to jedyna metoda zawijania włosów w koszulkę.
martaakow- widać u Ciebie efekty tej metody, są świetne! Kiedyś dałam żel na ociekające i szału nie zrobił. Zdecydowanie kłaki lubią odwrotną kolejność Ale spróbuję jeszcze kiedyś.

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was używała oleju winogronowego/z orzechów włoskich/laskowych/ziemnych? Chciałabym jeszcze jakiś olej prócz sezamowego, aczkolwiek ciekawią mnie takie cięższe oleje właśnie jak sezam, a nie lekkie jak migdał. Dodatkowo takie oleje z orzechów często mają przyjemny zapach. Nie wiem też czy moje włosy polubiłyby się z którymś z nich. Wiem, że lubią sezam, rzepakowy, słonecznikowy najbardziej Oliwa z oliwek czy migdał, czyli oleje z przewagą omega 9 nie sprawdzaja sie u mnie za dobrze.
A to nie migdał jest cięższy od sezama? U mnie winogrono szału nie robiło, ale oliwę, sezam i laskowy uwielbiam! Zdecydowanie omega 9 rządzą
Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Było o Mysi - tak zdecydowanie mogę polecić Teraz jeszcze stosuję polecone przez nią rzeczy i odkrywam nowy poziom komfortu

Ah i mierzyłam ostatnio obwód kucyka. Po kilka razy, przez dwa dni, bo w szoku byłam i nie mogłam uwierzyć. Przybył mi centymetr Jest 5
Cieszę się razem z Tobą!
Stary 2014-06-17, 10:59   #2282
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Byłoby bosko
Będzie sama widzisz, że jest poprawa teraz tylko czekać na kolejne centymetry
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:19   #2283
Klaudenc
Moderator

AgusiA - migdałowy to dosć lekki olej według mnie - mogłabym go dużo wylać i wcale go nie czuję na włosach. chociaż teraz mam taką suszę że chyba nic nie pomoże i muszę przeczekać ^^

a w ogóle jeśli moje włosy wsiąkają olej jak gąbka w dużychi lościach to dobrze? bo mam krótkie włosy, kupiłam butelkę 250 ml sezamowego, olejowałam 2 razy i już nie ma 1/4 butelki ponad. gdy są suche to nałożę olej i on zaraz wsiąka i muszę go dokładać i około 3 łyżki stołowe mi wychodzą na jedno olejowanie. dodatkowo nie czuję jako tako oleju na włosach, a gdy dotknę włosów są jedynie delikatnie tłuste. czy to ta suchosć powoduje taką reakcję? bo jak są bardziej nawilżone to już wystarczy jedna łyżka i czuję ten olej na włosach, łatwo mi go rozprowadzić. czaję sie na jedną odżywkę z aloesem, chociaż nie wiem czy ma sens używanie aloesu przy dużej wilgotności.
co o tym myślicie? chciałabym zaradzić mojemu sianku.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-06-17 o 11:59
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:29   #2284
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ah i mierzyłam ostatnio obwód kucyka. Po kilka razy, przez dwa dni, bo w szoku byłam i nie mogłam uwierzyć. Przybył mi centymetr Jest 5
Świetnie A pewnie jeszcze więcej za jakiś czas będzie
Stary 2014-06-17, 12:28   #2285
AgusiA753
Raczkowanie

Klaudenc- Matko, 1/4 butelki na 2 olejowania? to z moich by kapało, a gdzie z krótkich. Widocznie bardzo tego potrzebują. A do d/s i b/s też dodajesz olej? Albo olejowanie na odżywkę?
Odżywka z aloesem może się sprawdzić. Same emolienty nie dadzą rady. Ale przy takiej wilgotnośći tylko w d/s. A jeśli by puszyło mocno to na taką odżywkę olejuj (matko, co za słowo).
Stary 2014-06-17, 13:27   #2286
Aziddee
Zadomowienie

Imp, iwonsia01, AgusiA753, Chatul dziękuję

Klaudenc zwłaszcza tych co mają kilka włosów na krzyż Co Ty z włosami robiłaś, że tak olej chlają?
Stary 2014-06-17, 13:29   #2287
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Laskowy sobie sprawię, ale do kuchni bo włosy go lubić nie będą. Kupiłam włoskie orzechy i siedzę z nim na głowie, ale mam spożywczy i on wcale ładnie nie pachnie. Za to mam z pestek dyni do jedzenia deluxe jakiś i on pachnie cudnie ;D ten z włoskich i sezam są pewnei z prażonych orzechów i dlatego spalenizną zalatują.
A to pewnie przez to, że z prażonych. Miałam sezam z prażonych i też spalenizną mi zalatywał, potem sprawiłam sobie taki eko i pachniał już ładnie

Cytat:
A powiedzcie, jak wyglądają Wasze rytuały na włosy z olejami? Bo ja kiedyś po nakładaniu oliwy, to musiałam wyrzucić koszulkę, bo cała była w plamach, które się totalnie nie dały wyprać.
Ee, ja nakładam na odżywkę i daję niecałą łyżeczkę Trzymam maks. 2 godziny w koczku i zmywam

Cytat:
Było o Mysi - tak zdecydowanie mogę polecić Teraz jeszcze stosuję polecone przez nią rzeczy i odkrywam nowy poziom komfortu

Rewelacja kochana

Cytat:
AgusiA - migdałowy to dosć lekki olej według mnie - mogłabym go dużo wylać i wcale go nie czuję na włosach. chociaż teraz mam taką suszę że chyba nic nie pomoże i muszę przeczekać ^^

a w ogóle jeśli moje włosy wsiąkają olej jak gąbka w dużychi lościach to dobrze? bo mam krótkie włosy, kupiłam butelkę 250 ml sezamowego, olejowałam 2 razy i już nie ma 1/4 butelki ponad. gdy są suche to nałożę olej i on zaraz wsiąka i muszę go dokładać i około 3 łyżki stołowe mi wychodzą na jedno olejowanie. dodatkowo nie czuję jako tako oleju na włosach, a gdy dotknę włosów są jedynie delikatnie tłuste. czy to ta suchosć powoduje taką reakcję? bo jak są bardziej nawilżone to już wystarczy jedna łyżka i czuję ten olej na włosach, łatwo mi go rozprowadzić. czaję sie na jedną odżywkę z aloesem, chociaż nie wiem czy ma sens używanie aloesu przy dużej wilgotności.
co o tym myślicie? chciałabym zaradzić mojemu sianku.
Tak, to przez suchość
Ostatnio nakładałam olej mojemu W (biedak, ale siedział na komputerze i mówił, rób co chcesz hehe). On ma bardzooo suche i wysokoporowate włosy, króciutkie, a nałożyłam mu łyżkę i wsiąknęło prawie wszystko. Powiem tylko, że na swoje włosy nakładam niecałą łyżeczkę i olej czuć

A odżywka z aloesem może się dobrze spisać przy wilgotności, tylko pewnie trza będzie z pół łyżeczki dodać, jak na Twoje włosięta Moje po aloesie bez dodatku oleju w wilgoć lubią się puszyć, ale już z olejem nie
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:38   #2288
wikaa24
Rozeznanie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Czyli mowicie, ze same emolienty to za malo na taka pogode? Musze cos zmienic bo nie moge dojsc do ladu z wlosami, sa takie niby dociazone,ale az za bardzo, troche strakowe, loki sie nie chca zbijac, takie smutne sa myslalam ze brak im nawilzenia no ale nawilzalam i nic... Juz serio, chyba tylko nozyczki musza isc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:39   #2289
Curly81
Wtajemniczenie

Aziddee,super.

Dzisiaj spróbowałam tej metody z żelem na kapiące włosy a potem ds. jako b/s i jest żle.Nie dla mnie to jest.Wyglądają dużo gorzej niż jak je robię po swojemu.Jak widać każdy ma swoje upodobania.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:19   #2290
Klaudenc
Moderator

Aziddee - bo moje włosy są takie suche (tak, z mojej winy bo je zaniedbałam sobie w ostatnim roku). nie, że sztywne i twarde tylko z tej suchości takie fruwające i stoją na wszystkei strony.
myszka - no to przecież jak miałam włosy do ramion dawałam łyżeczkę od herbaty oleju rzepakowego i czułam, że tłuściochy. masek już tak nie chłoną czy odżywek ale oleje to jak wariaty teraz.

moja pielęgnacja wygląda tak, że używam dobranego dla włosów oleju np. sezamu czy rzepakowego, myję głównie pottersem aloesowym i raz na jakiś czas prostym szamponem. odżywiam włosy alberto v05, która jest bez protein i mocno emolientowa, niveą long repair lub alberto balsam jagodową, jest to lekka odżywka z panthenolem. nie używam b/s ale myślę nad jakimś psikaczem typu dove z silikonem i olejem. Wcieram też po myciu joanne rzepę bo ona dobrze nawilża mimo alkoholu. Oleje trzymam najczęściej całą noc bo zauważyłam że takie olejowanie działa na nie dobrze. Odżywki daję max pół godziny pod czepek i ręcznik lecz nie nagrzewam bo one i tak sobie to wsiąkają lub na 15 min w czasie kąpieli.
Jedyne co to nie wiem jak działać z humektantami ponieważ tu jest często duża wilgotność, chyba żeby przed myciem dawać. Głowę myję średnio co 3-5 dni jak już są bardzo suche, nie używam suszarki.
Jeszcze jeden problem to taki, że moje włosy są czarne i po wyjściu na zewnątrz centralnie grzeje w czachę, że te włosy są gorące i robią się suche. Sebum wytwarzają niezwykle powoli i nie wiem czy dobrze robię myjąc je gdy są suche, a nie tłuste.
Stary 2014-06-17, 14:20   #2291
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
Czyli mowicie, ze same emolienty to za malo na taka pogode? Musze cos zmienic bo nie moge dojsc do ladu z wlosami, sa takie niby dociazone,ale az za bardzo, troche strakowe, loki sie nie chca zbijac, takie smutne sa myslalam ze brak im nawilzenia no ale nawilzalam i nic... Juz serio, chyba tylko nozyczki musza isc

Po takim opisie jestem prawie pewna, że trzeba im proteinek

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Aziddee - bo moje włosy są takie suche (tak, z mojej winy bo je zaniedbałam sobie w ostatnim roku). nie, że sztywne i twarde tylko z tej suchości takie fruwające i stoją na wszystkei strony.
myszka - no to przecież jak miałam włosy do ramion dawałam łyżeczkę od herbaty oleju rzepakowego i czułam, że tłuściochy. masek już tak nie chłoną czy odżywek ale oleje to jak wariaty teraz.

moja pielęgnacja wygląda tak, że używam dobranego dla włosów oleju np. sezamu czy rzepakowego, myję głównie pottersem aloesowym i raz na jakiś czas prostym szamponem. odżywiam włosy alberto v05, która jest bez protein i mocno emolientowa, niveą long repair lub alberto balsam jagodową, jest to lekka odżywka z panthenolem. nie używam b/s ale myślę nad jakimś psikaczem typu dove z silikonem i olejem. Wcieram też po myciu joanne rzepę bo ona dobrze nawilża mimo alkoholu. Oleje trzymam najczęściej całą noc bo zauważyłam że takie olejowanie działa na nie dobrze. Odżywki daję max pół godziny pod czepek i ręcznik lecz nie nagrzewam bo one i tak sobie to wsiąkają lub na 15 min w czasie kąpieli.
Jedyne co to nie wiem jak działać z humektantami ponieważ tu jest często duża wilgotność, chyba żeby przed myciem dawać. Głowę myję średnio co 3-5 dni jak już są bardzo suche, nie używam suszarki.
Jeszcze jeden problem to taki, że moje włosy są czarne i po wyjściu na zewnątrz centralnie grzeje w czachę, że te włosy są gorące i robią się suche. Sebum wytwarzają niezwykle powoli i nie wiem czy dobrze robię myjąc je gdy są suche, a nie tłuste.
A jakby tak olejować na odżywkę/maskę humektantową?
I lepsze efekty olejowania powinny być, u humektantów się dostarczy
Stary 2014-06-17, 14:25   #2292
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A jakby tak olejować na odżywkę/maskę humektantową?
I lepsze efekty olejowania powinny być, u humektantów się dostarczy
a to po prostu robić tak, że olej na mokre włosy i na to maska np. na 2 godziny? nie mam obecnie niczego humektantowego poza odżywką z panthenolem, ale mam jeszcze taki żel co zawiera witamine E i aloes i jak go sobiem ieszałam z odżywką to nawilżenie mi trzymało dłużej rzeczywiście.
Stary 2014-06-17, 14:40   #2293
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Dzisiaj spróbowałam tej metody z żelem na kapiące włosy a potem ds. jako b/s i jest żle.Nie dla mnie to jest.Wyglądają dużo gorzej niż jak je robię po swojemu.Jak widać każdy ma swoje upodobania.
No nie dogodzisz wszystkim.
Ja w zasadzie po żelu na odciśnięte włosy też nie mam strąków ani nic, ale jakoś tak lepiej mi na kapiące.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:59   #2294
201605161428
Konto usunięte

A ja dalej po paru miesiacach nie odrozniam wlosow, ktore olej wchlonely od tych nie wchlonietych

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:04   #2295
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
No nie dogodzisz wszystkim.
Ja w zasadzie po żelu na odciśnięte włosy też nie mam strąków ani nic, ale jakoś tak lepiej mi na kapiące.
takiego wyprostu to jeszcze nigdy nie miałam po niczymnormalnie rozłożyło jej na łopatki.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:52   #2296
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
a to po prostu robić tak, że olej na mokre włosy i na to maska np. na 2 godziny? nie mam obecnie niczego humektantowego poza odżywką z panthenolem, ale mam jeszcze taki żel co zawiera witamine E i aloes i jak go sobiem ieszałam z odżywką to nawilżenie mi trzymało dłużej rzeczywiście.
Ja osobiście najpierw daję odżywkę/maskę na zwilżone, a na to olej
Stary 2014-06-17, 16:02   #2297
Joanku
Zadomowienie

Łyżeczka oleju? O_O to to jest dla mnie na moją pseudo-grzywke, jak olejuje na 'rosolek' to przynajmniej szklanka.
Choć nie ostatnio najszczęśliwsze to są po kremie Nivea, tylko roboty z tym trochę dlużej, ale robię to zwykle oglądając jakiś serial wieczorem więc spoko.
jak podeschną to spryskuje trochę woda + olej i spać...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-06-17 o 16:03
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 17:35   #2298
iwonsia01
Zadomowienie

Moje dzisiejsze kłaki. Nie dokarmiałam ich jednak, bo nie miałam czasu Dziś szybka akcja, bo zaraz idę na drina z koleżanką. Trochę się za bardzo pokręciły i wyglądam z tyłu jak owca, tudzież baran To są włosy tuż po dyfuzorowaniu, więc nie uważam żeby każdemu zgniatał i łamał włosy :P Mi się podobają zawsze po suszeniu bardziej niż same schną.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0928.jpg (111,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0929.jpg (165,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0937.jpg (116,9 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-06-17 o 17:37
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:07   #2299
Imperfecta
Zakorzenienie

Iwonka przecudowne
Stary 2014-06-17, 18:12   #2300
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Iwonka przecudowne
Dzięki <wstydniś >

Myte Joanną do blondu, odżywka Gliss Kur 19 składników (chyba pójdę jeszcze po jedną póki jest na promo w Rossie, bo super się po niej rozczesują włosy), Joanna Naturia, żel elastyczny i dyfuzor.
Stary 2014-06-17, 18:26   #2301
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dzięki <wstydniś >

Myte Joanną do blondu, odżywka Gliss Kur 19 składników (chyba pójdę jeszcze po jedną póki jest na promo w Rossie, bo super się po niej rozczesują włosy), Joanna Naturia, żel elastyczny i dyfuzor.
O jakis nowy gliss kur? Jakie opakowanie? Gliss kury to ja poznaje po kolorach opakowan :p

Stary 2014-06-17, 18:29   #2302
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
O jakis nowy gliss kur? Jakie opakowanie? Gliss kury to ja poznaje po kolorach opakowan :p

Ja też, bo mam wrażenie, że wszystkie mają w sobie to samo.
Stary 2014-06-17, 18:31   #2303
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość

Nie To jest biały akurat (szampon i odżywka) chyba total Repair Jak na silikonowe coś ma dobre składniki bo: glicerynę, keratynę, biotynę, argininę coś tam jeszcze

EDIT: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html ten dokładnie Najpierw miałam szampon a wczoraj dokupiłam odżywkę, bo w Rossie wszystkie były po 6.50

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-06-17 o 18:34
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:38   #2304
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Nie To jest biały akurat (szampon i odżywka) chyba total Repair Jak na silikonowe coś ma dobre składniki bo: glicerynę, keratynę, biotynę, argininę coś tam jeszcze

EDIT: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html ten dokładnie Najpierw miałam szampon a wczoraj dokupiłam odżywkę, bo w Rossie wszystkie były po 6.50
O. To moj ulubiony ^^ I czarny tez lubie. Reszty nie toleruja. Kurcze to musze sie przejsc do rossmana jak promocja fajna.

Stary 2014-06-17, 19:16   #2305
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
. Z czasem będzie jeszcze lepiej!

Cytat:
Dlaczego nie? Jeżeli chodzi o utratę nawilżenia w ciągu dnia, to według mnie b/s niezbędne .
Próbowałaś kropelki oleju na suche włosy? Moje po rozjaśnianiu też strasznie chłoną olej. Kropelka, dwie, a czasem nawet pięć w ciągu dnia co jakiś czas genialnie im robiło. Teraz wystarczy, że w ciągu dwóch dni dam im jakieś 3 krople na sucho.
Stary 2014-06-17, 19:53   #2306
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dzisiejsze kłaki. Nie dokarmiałam ich jednak, bo nie miałam czasu Dziś szybka akcja, bo zaraz idę na drina z koleżanką. Trochę się za bardzo pokręciły i wyglądam z tyłu jak owca, tudzież baran To są włosy tuż po dyfuzorowaniu, więc nie uważam żeby każdemu zgniatał i łamał włosy :P Mi się podobają zawsze po suszeniu bardziej niż same schną.
Boskie
Swoje też wolę po dyfuzorze
A oto moja pierwsza udana reanimacja, zdj szybko robione rano przed wyjściem. Umyłam je wczoraj zarzuciłam żel Hegron w turbanie z godzinę siedziałam potem wysuszyłam z dyfuzorem. Rano pogniotłam wilgotnymi dłoniami i gotowe nie było czasu na fotkę z tyłu ale byłam pozytywnie zaskoczona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG375.jpg (101,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG376.jpg (103,8 KB, 45 załadowań)
Stary 2014-06-17, 20:09   #2307
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Boskie
A oto moja pierwsza udana reanimacja, zdj szybko robione rano przed wyjściem. Umyłam je wczoraj zarzuciłam żel Hegron w turbanie z godzinę siedziałam potem wysuszyłam z dyfuzorem. Rano pogniotłam wilgotnymi dłoniami i gotowe nie było czasu na fotkę z tyłu ale byłam pozytywnie zaskoczona
Wow, mega!
A jak spałaś? Z rozpuszczonymi czy związanymi?
Stary 2014-06-17, 20:14   #2308
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Boskie
Bosko ile ja bym dała za taką reanimację
Stary 2014-06-17, 20:14   #2309
Klaudenc
Moderator

Mam dziś włosową apokalipsę, włosy nie do okiełznania są i znajduję takie jakby supełki na końcówkach, w sensie rozdwojenia -,- idę sobie kupić tą odżywkę z aloesem bo akurat jest w promocji wielkie opakowanie na poprawę humoru ^^
na taką szopę pomaga tylk osiedzieć i czekać aż się przetłuszczą, nie wiem czemu ale pomaga im to. może one serio są nie takie bo ja nie pozwalam im sie przetłuścić, pamiętam jak rok temu też nie były fajne, aż wróciły do siebie jak wzmogło się przetłuszczanie na pewien czas i włosy miały kontakt z sebum.
z bs nie używam bo nie mam, czasem sobie wetrę coś jak mi sie przypomni ale nie czuje różnicy z taka odżywką po myciu i bez.
Stary 2014-06-17, 20:20   #2310
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Wow, mega!
A jak spałaś? Z rozpuszczonymi czy związanymi?
Rozpuszczone właśnie, kompletnie mi zwisało jak będę rano wyglądała taka zmęczona byłam jak popatrzyłam na fotę z niedzieli to ta reanimacja chyba lepsza nawet hehe

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Bosko ile ja bym dała za taką reanimację
Trening czyni mistrza, miej to w dupie to wyjdzie, jak mi

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości