|
|
#2611 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część IX
Treść usunięta
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I teraz jak to porównać z gotową karmą dla kotów. Wychodzi na to, że mysz składa się w 40% z mięsa, a 60% ze zboża i dodatków roślinnych
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-06-18 o 08:57 |
|
|
|
|
#2613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie już w domu innej Cytat:
Moje nienawidzą zaczepiania łap Łapy są święte. Bieżnia wodna. Pomysł genialny tylko jak kota do tego przekonać? Ja po mące zdycham. Dosłownie. Robię się rozdrażniona, senna, zmęczona, wszystko mnie boli. A kocham makarony i pizze. Dlatego jeśli już mam zjeść coś mącznego to tylko na wieczór żeby w niedługim czasie iść spać i się nie męczyć. Tak, wiem: pizza przed snem... Su wczoraj zabiła osę. Musiała ją użądlić, bo długo się otrzepywała i pocierała pyszczek łapką. Na szczęście nic się nie działo: nie spuchło, nie było żadnego śladu. Nawet nie wiedziałam dokładnie gdzie ją dziabnęła. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
|
#2614 |
|
Raczkowanie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;46929543]Treść usunięta[/QUOTE]
Poki co czekamy na jakies pierwsze objawy, znalazlam inne czesci torebki oprocz samej torebki, wiec moze wcale jej nie zjadl. Dramat |
|
|
|
#2615 |
|
Konto usunięte
|
Kusum przed zakupem krytej powstrzymuje mnie tylko jedno - czy ona tam nie będzie się pokładać na żwirku, jak w domku
![]() Kryta kuweta + wycieraczka + furminator (to działa? Zachwalają strasznie...) - i może miałabym choć trochę czystsze podłogi? ![]() a dziś jedziemy na 4 dni do rodziców, mała będzie mieć trawę, okno z moskitierą i szerokim parapetem (uwielbia ) i tv (z tej jej miłości do tv sama zastanawiam się, czy jakiego malutkiego tutaj do mieszkania nie wziąć kiedyś... byłaby zachwycona, może godzinami siedzieć wpatrzona - w obojętnie jaki program )
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej też śmierdzi w domu. A przy dwóch kotach, po 9-10h mogłoby być nieciekawie...Furminator też wymiata. Uwielbiam nim czekać koty. Kicia też to uwielbia. Kocur nie podziela mojego entuzjazmu.
|
|
#2617 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To nierozsypywanie wokół przekonuje mnie bardzo, bo ona dosyć hojnie dzieli żwirkiem po okolicy Miałaby też intymniej, choć ostatnio ćwiczymy system - Pani sika, kot też leci do kuwety. Nie wiem, co ją napadło Od wczoraj jest zajmowanie się drapakiem, aż miło chyba to wpiszę w kalendarz Aaaaa i wieczorem odkryła też, że mam tulejki w drzwiach i można tam łapy włożyć Jak wraziła jedną, to nie wiedziałam, czy już lecieć ją ratować, czy za chwilę.
|
|
|
|
|
#2618 | |||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Jak mu prostuję łapę, to mnie gryzie, po czym kładzie się na boku i sam prostuje. Nie będzie mu jakaś baba dłubać przy świętości
Jeszcze nie prostuje sam całkowicie, pewnie dlatego nie skacze?Cytat:
A zboża były kiedyś bardzo zdrowe, tylko teraz są zabójcze, bo korporacje je zmodyfikowały Lubię czytać barfne fora, ale poprzestaję na bazach wiedzy, bo komentarze czasem otwierają mi komplet scyzoryków w kieszeni. Tacy eksperci robią im strasznie zły PR i później barfiarze są uważani za sektę radykałów.Cytat:
Gotowa karma nijak się ma do naturalnego żywienia, nawet dobre puszki i nawet barf, ale przecież nie o to chodzi, by dawać kotu to, co by zjadł na wolności, tylko aby zapewnić odpowiedni dla utrzymania zdrowia bilans składników odżywczych. Wolne koty, zwłaszcza te żyjące przy ludziach, jedzą sporo śmieci. Wiele osób się dziwi, że ich koty jedzą oliwki czy pomidory, a koty nie chodzą z barfową tabelką i swoje dziwne smaki też miewają ![]() Ciężko zrobić suchą karmę bez bezwartościowych dodatków, producentowi Ziwi Peak się udało. Tylko kosztuje 40 zł za 400g i jakimś sposobem Daniels uznaje to za niezjadliwe ![]() Cytat:
Cytat:
A do kuwety się sra ![]() Tego mi brakowało, gdy Daniels sikał po ścianie ![]() Cytat:
Prostowania nie, łapie mnie zębami.Cytat:
Cytat:
Powinnaś mieć 3 koty: Ku, Su i M
|
|
|
#2619 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
) nie ogarniam czasem kuwety , a moje są takie, że sikają w kątach. Nawet jak mają czystą kuwetę zdarza im się wystawić zad za kuwetę i leci. A nie za mała kuweta? Moja do tej pory była dobra, ale jak znajdę większą to wymienię Nie, czkania nie słyszałam
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeciego kota nie przewiduję w tym mieszkaniu. Chociaż jak się dziś naoglądałam abisyńczyków Skrajny barfing jest groźny jak każdy fanatyzm ![]() Chociaż moja mama uważa, że już zbzikowałam: żeby wołowinę mielić dla kota Chciała mi z kociego żarcia kotlety robić U nas myszy nie dawali na sekcje: tylko żaby i owce Ja nie wyrzucam "czystego" żwirku, tylko dosypujemy i jednak go czuć jak się otworzy kuwetę. Ale mi w lecie wszystko śmierdzi. Zwłaszcza z rybami mam obsesję. I olej z łososia, którym poję koty Wszędzie go czuję... Mąkę mam z różnych orzechów: kokosów, migdałów, z ziemnych. Makaron kupuję z kukurydzianej albo mieszanej. Bez glutenu. Czasem jem coś "normalnego", np. wczoraj na noc wchłonęłam cebularza z masełkiem A kot dostał Schmusy nature z makaronem A co.
|
|
#2621 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=VJ7nK74ZCZo I jedna z moich kotek kładła się na tego kompa i łapała tego ludzika, a wrzask mojej mamy umarłego przywróciłby do życia
|
|
#2622 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Dziś obudziłam się przygnieciona jakąś cegłą - odwracam głowę, jak tylko mogę (śpię na brzuchu), a tu na plecach rozłożył się Bury, a na nim Niuńka. Mała ma długie wąsy, więc jeszcze jakiegoś większego lizanka między nimi nie było, ale to duży postęp. Cytat:
![]() Owce miałam tylko na USG. Rany, jakie to cierpliwe i bezproblemowe pacjentki były... Myszy polne łapaliśmy do... kastracji ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Masz jakieś tanie źródło?
|
|
|
#2623 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
Kusum współczuję bo ja uwielbiam wszelkie mączne potrawy...
W domu mam zapasy różnej maki bo TŻ sam robi makaron i chleb piecze ![]() U nas remont łazienki. Hałas okropny i Ambra się boi. Horus za to chodzi i nadziera mordkę żeby byli cicho bo on hałasu nie lubi. Wczoraj chciałam przenieść Ambrę do innego pokoju i zamknąć drzwi żeby było ciszej. Akurat jak ją wzięłam na ręce to ruszyła szlifierka....i mam piękne ślady pazurów na całym dekolcie i plecach....Branie na ręce wystraszonego kota to nie był najlepszy pomysł
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam bezglutenowej diety, wytrzymałam aż tydzień
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Malla, wiem, że mysz nie składa się głównie z mięsa, a właśnie kości, podroby, futerko Ale nie sądziłam, że połowa z niej to zboża i trawa... Czyli człowiek też składa się w połowie z tego co zjadł?
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety mam problem z tym glutenem. Wiele lat o nim nie wiedziałam. A czułam się źle
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak z nabiałem miałam, źle się czułam, ale myślałam, że tak ma być albo sobie wymyślam
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
Z glutenem ma problem mniej osób niż z laktozą a jednak to o nim się więcej gada
![]() Ja leczyłam się długo na problemy żołądkowe, gastroskopię mialam itp. Okazało się, że nie toleruję laktozy. Znowu mi kot ładnie twarz ozdobił
|
|
|
|
#2630 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kciukasy!! Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, ze przeszło bez echa w sumie ![]() ![]() Cytat:
za szybkie skończenie remontu
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o laktozie nie, bo mleko jest przecież zdrowe i bez niego dzieci się nie rozwijają, człowiek automatycznie choruje i w ogóle świat się zawala, zwłaszcza wielkie koncerny mleczne
|
|
#2632 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Jak karmy bezzbożowe dla kotów zawierające więcej ziemniaków niż mięsa.
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wreszcie się skończył problem nie trafiania
|
|
#2634 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2636 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż wszystkie koty są piękne, to jednak ta różnorodność i kolorystyczna i w charakterze ujmuje mnie w dachowcach. Każdy inny, każdy cudny Chociaż rozumiem, sama mam upatrzonych kilka psich ras, może kiedyś ![]() Z kocich norweski leśny Cytat:
A jak z wydajnością? Możesz już coś stwierdzić?
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-06-18 o 13:40 |
|||
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Tak przykładowo
Jak moja kotka była mniejsza i marudziła przy misce zgadnij jaka karma szła najchętniej? Tak, właśnie ta na R... od weta
|
#2640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kusum ja też karmiłam RC - nie uważam że to jakaś najgorsza karma ale myślę, że są lepsze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Myślicie, że po prostu dziś ma gorszy celownik, czy to jakiś kłopot zdrowotny?
Pomysł genialny tylko jak kota do tego przekonać?
Miałaby też intymniej, choć ostatnio ćwiczymy system - Pani sika, kot też leci do kuwety. Nie wiem, co ją napadło
chyba to wpiszę w kalendarz 

Prostowania nie, łapie mnie zębami.
) nie ogarniam czasem kuwety , a moje są takie, że sikają w kątach.