|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część IX
A Orijenem pluła i otrząsała się z obrzydzeniem
|
#2642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Prawda taka, że dla mnie każdy kot jest cudowny, mały, duży, włochaty mniej lub bardziej czy łysy, z ogonem czy bez, tak samo czy z łapką, oczkami, czy z jakimś ubytkiem. Ładny czy "brzydki", rasowy czy nie. Jeżeli już będzie mój, to będę kochać Po prostu musi mieć to coś, że patrzę na niego i wiem, że to ten/ta. I inne rzeczy nie mają znaczenia ![]() A, że nie mam upatrzonej rasy, tak jak np. w przypadku psa, to zawsze były to dachowce.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-06-18 o 13:56 |
|
|
|
|
#2643 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Szczerze mówiąc, najbardziej podobają mi się pyszczek i sylwetka przeciętnego europejczyka
![]() Cytat:
A z mojego talerza to wszystko wcina
|
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo. Uwielbiam wszystkie koty. U znajomego były w zimie kluski-ruski, ślicznie niebieskie kuleczki i kombinowałam jak się dostać żeby poprzytulać Noworodki moich koleżanek mnie tak nie rozczulają jak zwierzaki ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy nie chciałam mieć psa więc w psich rasach się nie wypowiadam Ale jeżeli jeszcze jakaś rasa kotów oprócz tych co mam to właśnie abisyński, orientalny ( bożesz jaką cudną koteczkę orientalną miałam okazję poznać A i ocicat
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
w temacie karmienia.
Surowego/sparzonego kurczaka nie zje. ugotowanego z wielką łaską. Karmę zawierająca 4% kurczaka pochłania, mało miski nie zje. Co oni tam sypią, że zwierzak mięsa jeść nie chce
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że robiąc karmy dla domowych mruczków męczą inne mruczki przy tym ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I człowiek idzie i kupuje. A przecież taki W. potrafi ponad 4 zł za puszkę kosztować. A w środku same resztki i inne badziewie, co jak posiedzi chwilę otwarte bez lodówki, to cuchnie starym, zepsutym mięsem, ble. Wczoraj właśnie oglądając jakiś materiał przez internet, wyskoczyła mi whiskasowa reklama. Wszystko pięknie dobrane, cukierkowa otoczka, śliczny, słodki koteczek i oczywiście cudowna karma, idealnie dobrana do mruczkowych potrzeb. Aż prychnęłam jak to usłyszałam
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście zaczęłam się dokształcać w kocich tematach zanim adoptowaliśmy koty.
|
|
#2651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Horus w hodowli jadł RC. To droga karma i myślałam że dobra - w końcu z czegoś ta cena musi się brać Poczytałam fora, składy karm to forum i na połowie worka się skończyło. Są na rynku karmy o lepszym składzie i wychodzące taniej. Ale nie są może tak dostępne i trzeba poszukać.
|
|
|
#2652 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dobre karmy mają słaby marketing, może wyślę im swoje CV...
|
|
#2653 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale było to 12 lat temu, dostęp do wiedzy nie był tak łatwy. Koty były wychodzące, to zawsze coś sobie upolowały. Często i tak się spotykałam ze zdziwieniem, że ja w ogóle im karmę kupuję, bo przecież kot ma sobie upolować. Rozumiem, że można nie wiedzieć, ale niestety są przypadki, które nawet "oświecone" tym, że W. czy K. czy inna marketówka nie jest dobra, i tak upierają się przy swoim. Nie dociera, że kot to nie kura (zresztą nawet ta jakieś robaki wydłubuje). Bo to niemożliwe, bo tak wygodniej, bo taniej, bo kot xyz jadł tak przez lata i dożył starości itd. Ale trzeba przyznać, reklamy mają ładne, a wizerunek "kota whiskasowego" stał się już rozpoznawalny. Jak szukałam Grubciowi towarzyszki, to widywałam ogłoszenia, które właśnie w ten sposób reklamowały umaszczenie kota. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Też myślałam, że royal to cudo. I jak mogłam sobie pozwolić, to kupowałam. A potem poczytałam i jednak skupiłam się na czymś zupełnie innym. W Royalu dużo dają reklamy w gabinetach wet., budzą w ten sposób zaufanie.
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marketing mają niesamowity. Kiedyś dawali takie książeczki ze zdjęciem twojego kota. Wysłaliśmy tam fotę. Przyszła książeczka i próbka karmy. Do dziś do mnie wydzwaniają z pytaniami o kotka. Czy wykastrowany? A czy karmę dla kastratów dostaje? Co jakiś czas przysyłają ulotkę albo próbkę karmy. Skoro karma kosztuje nie mało to mogliby część kasy przeznaczyć na polepszenie składu zamiast na działania marketingowe? W klinice do której jeżdżę RC wyłożony od góry do dołu. Plakaty. Cała gablota próbek. Na szczęście weci nie wciskają tego jako panaceum na wszelkie zło i choroby
|
|
#2655 |
|
... choć nie Westwood
|
U mnie dziś od rana wiercenie... na początku kocia panika, teraz juz mala spokojniej reguje na hałas. Cały dzień w stresie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Nie za bardzo, bo RC należy do Marsa, który tylko pogorszył jego jakość z tego co czytałam. Że kiedyś RC było dobrą karmą, a teraz jest dużo, dużo gorszy odkąd został wykupiony. A teraz to po prostu lepszy, droższy Whiskas, w końcu ta sama marka. A Whiskas mimo reklam się nie polepsza.
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Doszło do tego, że wszystko należałoby robić samemu w domu? Nasze babcie musiały robić chleb, makaron, piec wędliny, wszystko szykować w domu, bo niczego nie było. A teraz wypadałoby zakasać rękawy, bo to co mamy w sklepach nie nadaje się do spożycia
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|
#2658 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie mogę się przyczepić do niczego prócz zagadnień teoretycznych. O karmie Mobility (z linii wet.) czytałam dobre opinie, choć wklejałam Wam wczoraj skład rozpoczynający się od... mąki. "Pierooogi, pierogi dla kota!" Cytat:
No nie? I jeszcze się chwalą, że białko z piór jest takim tanim składnikiem. A ceny coraz wyższe.
|
|
|
#2659 |
|
... choć nie Westwood
|
Jak Twoj to moze zechcesz go na tydzień?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Znajomy tyle karmy u nich kupuje, że mu wagę wysłali. Tylko się zepsuła po tygodniu
|
|
#2661 |
|
Konto usunięte
|
Mój kot to jest taki cwany, że się w głowie nie mieści. Drapie po koszulach tż, ja rzucam jej spojrzenie z pogardą, a ta od razu rzuca tam swoje ciałko, bo ona przecież tam miała spanko zaplanowane.
![]() A w ogóle to wczoraj zamknęłam ją w szafce pod zlewem. Nawet nie zauważyłam kiedy tam wlazła. Viv uważaj jak już będziesz miała swoją kuchnię.
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
W szafce pod zlewem w kuchni mam taką dziurę żeby rury od zmywarki sie mieściły. Kiedyś koty się tamtędy wcisnęły pod meble i musiałam cokół ściągać żeby gady wypuścić. I ostatnio kot tam wlazł i zaglądał, ale nie ma mowy. Nie wciśnie się nawet głowa
|
#2663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim mieście puszki lepszej jakości w cenie normalnej są w jednym sklepie na peryferiach. Kiedyś widziałam w marketowym zoologicznym puszki Animonda Carny po 10zł Ale dzięki RC chyba u mojego weterynarza telewizor jest. Reklamy RC puszczają, ale i tak lepsze to niż nic i można piękne zwierzęta oglądnąć Moje jedzą chrupki RC kitten chyba, chcieliśmy mieć jakieś jedzenie zanim zamówienie dojedzie bo myśleliśmy, że kota wcześniej znajdziemy a to było tanie i na miejscu. Ale miesiąc już to męczą i może 2 miseczki jedna zjadła.
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeśli chodzi o suche, to kupuję tylko Brita.
kot lubi, mój portfel też, a skład przyzwoity tylko nie wiem co mu dawać mokrego, żadnych dobrych puszek nie chce, im więcej mięsa tym gorzej (jak ugotuję kuraka to też nie tknie). za to te śmieci od whiskasa z chęcią wpiernicza
|
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy któraś dawała kotu puszkę Optymalej Diety z Rosmanna? Przykuła dzisiaj moją uwagę napisem "38% mięsa".
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2668 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Whiskas nie ma 4%
![]() Cały skład najlepiej podaj ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Dobra, mam skład. Czyli tak, mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego 36%, w tym 4% kurczaka (w wersji z kurczakiem), zboża, warzywa, ryby i produkty pochodzenia rybnego, roślinne ekstrakty białkowe, cukier - dupy bardzo to nie urywa, ten cukier zwłaszcza.
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim !
![]() Niebawem, już niebawem, stanę się szczęśliwą posiadaczką małego kocurka, na którego czekam i czekam, i doczekać się nie mogę. Wypatrzyłam Wasz wątek już dawno temu, ale do dzisiaj ciuchutko obserwowałam i podczytywałam, a teraz postanowiłam napisać - pewnie niebawem będę stałym bywalcem ![]() W połowie lipca mój maluszek będzie miał 3 miesiące i będzie gotowy do zamieszkania ze mną. Wyprawkę szykuję od dłuższego czasu, zakupiłam już małe pierdoły, jak miseczki, zabawki, szelki, obrożę. Kuwetę, transporter, żwirek, karmę (dwa ostatnie w zależności co mi poleci pani w hodowli i czym był do tego czasu karmiony) kupię już po przeprowadzce, żeby niepotrzebnie tego wszystkiego nie wozić. Stoję obecnie przed wyborem odpowiedniego drapaka. Został mi polecony drapak firmy Rufi. Może Wy mi coś doradzicie? Od razu mówię że zbyt duże drapaki odpadają, jako że będę ograniczona jeżeli chodzi o powierzchnię. Myślałam o czymś max 100cm, znalazłam kilka fajnych firmy Yarro. Dziewczyny powiedzcie mi co kupić, bo totalnie nie wiem Drapaki Trixie podobno są wątpliwej jakości, a ja wolę wydać więcej raz, a mieć na dłużej ![]() No i dziękuję z góry, jak przyjmiecie mnie, i niebawem mojego kocurka, do swojej kociej famili
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

A z mojego talerza to wszystko wcina