Koty - część IX - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 13:47   #2641
Kusum
Zakorzenienie

Dot.: Koty - część IX

A Orijenem pluła i otrząsała się z obrzydzeniem
Stary 2014-06-18, 13:54   #2642
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Miałam okazję ostatnio poznać dwa inne bengale oprócz mojego Horusa. Ta sama rasa a każdy kot inny w charakterze. Choć ogólne cechy rasy miały podobne. Wyglądem też się różniły choć ktoś kto widziałby bengala po raz pierwszy pewnie by tych różnic nie zobaczył.
Wiem, wiem

Prawda taka, że dla mnie każdy kot jest cudowny, mały, duży, włochaty mniej lub bardziej czy łysy, z ogonem czy bez, tak samo czy z łapką, oczkami, czy z jakimś ubytkiem. Ładny czy "brzydki", rasowy czy nie. Jeżeli już będzie mój, to będę kochać Po prostu musi mieć to coś, że patrzę na niego i wiem, że to ten/ta. I inne rzeczy nie mają znaczenia

A, że nie mam upatrzonej rasy, tak jak np. w przypadku psa, to zawsze były to dachowce.

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2014-06-18 o 13:56
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 13:56   #2643
Malla
Nie depcze krokusów

Szczerze mówiąc, najbardziej podobają mi się pyszczek i sylwetka przeciętnego europejczyka
Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
No właśnie to jest fenomen karm, że wrzucą tam śmieci, poleją miksem tłuszczy niewiadomego pochodzenia i kot to zje ze smakiem. A jak mi wet kazał kotu gotować kurczaka z ryżem i marchewką (miał jakieś podrażnienie żołądka, chyba robal?); to kot za nic nie chciał tego zjeść
Mój wyjadał kurczaka i wypluwał resztę A z mojego talerza to wszystko wcina
Stary 2014-06-18, 13:58   #2644
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Wiem, wiem

Prawda taka, że dla mnie każdy kot jest cudowny, mały, duży, włochaty mniej lub bardziej czy łysy, z ogonem czy bez, tak samo czy z łapką, oczkami, czy z jakimś ubytkiem. Ładny czy "brzydki". Jeżeli już będzie mój, to będę kochać

A, że nie mam upatrzonej rasy, tak jak np. w przypadku psa, to zawsze były to dachowce.
Mam tak samo. Uwielbiam wszystkie koty. U znajomego były w zimie kluski-ruski, ślicznie niebieskie kuleczki i kombinowałam jak się dostać żeby poprzytulać Noworodki moich koleżanek mnie tak nie rozczulają jak zwierzaki

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, najbardziej podobają mi się pyszczek i sylwetka przeciętnego europejczyka

Mój wyjadał kurczaka i wypluwał resztę A z mojego talerza to wszystko wcina
Ty to masz dobrze: robisz krupnik na obiad i kot zjada jak marzenie
Stary 2014-06-18, 13:59   #2645
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, wiem

Prawda taka, że dla mnie każdy kot jest cudowny, mały, duży, włochaty mniej lub bardziej czy łysy, z ogonem czy bez, tak samo czy z łapką, oczkami, czy z jakimś ubytkiem. Ładny czy "brzydki". Jeżeli już będzie mój, to będę kochać

Bo to prawda - każdy jest inny i jedyny w swoim rodzaju
Ja nigdy nie chciałam mieć psa więc w psich rasach się nie wypowiadam Ale jeżeli jeszcze jakaś rasa kotów oprócz tych co mam to właśnie abisyński, orientalny ( bożesz jaką cudną koteczkę orientalną miałam okazję poznać ) i może kot somalijski ale to już długowłosy a ja wolę krótkowłose koty A i ocicat

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:02   #2646
mycha9393
Zakorzenienie

w temacie karmienia.
Surowego/sparzonego kurczaka nie zje.
ugotowanego z wielką łaską.
Karmę zawierająca 4% kurczaka pochłania, mało miski nie zje.

Co oni tam sypią, że zwierzak mięsa jeść nie chce
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:04   #2647
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Kusum ja też karmiłam RC - nie uważam że to jakaś najgorsza karma ale myślę, że są lepsze
Ponoć 10 lat temu była dobra, dopóki Whiskas jej nie kupił.
Szkoda, że robiąc karmy dla domowych mruczków męczą inne mruczki przy tym

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
w temacie karmienia.
Surowego/sparzonego kurczaka nie zje.
ugotowanego z wielką łaską.
Karmę zawierająca 4% kurczaka pochłania, mało miski nie zje.

Co oni tam sypią, że zwierzak mięsa jeść nie chce
Wzmacniacze smaku, taki nasz glutaminian
Stary 2014-06-18, 14:10   #2648
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to prawda - każdy jest inny i jedyny w swoim rodzaju
Ja nigdy nie chciałam mieć psa więc w psich rasach się nie wypowiadam Ale jeżeli jeszcze jakaś rasa kotów oprócz tych co mam to właśnie abisyński, orientalny ( bożesz jaką cudną koteczkę orientalną miałam okazję poznać ) i może kot somalijski ale to już długowłosy a ja wolę krótkowłose koty A i ocicat
Ja uwielbiam devony, abisyńskie, bengale są cudne, mau , singapurskie. Gdybym się miała dokocić to coś z powyższych. Przy moich wariatach to na pewno musiałby być żywy kot, z temperamentem i charakterem.
Stary 2014-06-18, 14:17   #2649
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Ponoć 10 lat temu była dobra, dopóki Whiskas jej nie kupił.
Szkoda, że robiąc karmy dla domowych mruczków męczą inne mruczki przy tym

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Wzmacniacze smaku, taki nasz glutaminian
Najgorsze jest to, że reklamują to badziewie, jako super zbilansowane i dobrane do potrzeb kota jedzenie.
I człowiek idzie i kupuje. A przecież taki W. potrafi ponad 4 zł za puszkę kosztować.
A w środku same resztki i inne badziewie, co jak posiedzi chwilę otwarte bez lodówki, to cuchnie starym, zepsutym mięsem, ble.

Wczoraj właśnie oglądając jakiś materiał przez internet, wyskoczyła mi whiskasowa reklama. Wszystko pięknie dobrane, cukierkowa otoczka, śliczny, słodki koteczek i oczywiście cudowna karma, idealnie dobrana do mruczkowych potrzeb. Aż prychnęłam jak to usłyszałam
Stary 2014-06-18, 14:20   #2650
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze jest to, że reklamują to badziewie, jako super zbilansowane i dobrane do potrzeb kota jedzenie.
I człowiek idzie i kupuje. A przecież taki W. potrafi ponad 4 zł za puszkę kosztować.
A w środku same resztki i inne badziewie, co jak posiedzi chwilę otwarte bez lodówki, to cuchnie starym, zepsutym mięsem, ble.

Wczoraj właśnie oglądając jakiś materiał przez internet, wyskoczyła mi whiskasowa reklama. Wszystko pięknie dobrane, cukierkowa otoczka, śliczny, słodki koteczek i oczywiście cudowna karma, idealnie dobrana do mruczkowych potrzeb. Aż prychnęłam jak to usłyszałam
Dokładnie, reklamy to mają rozczulające, teraz ta z lewkami jest I ludzie dają się nabrać, to normalne. Zanim miałam koty i w ogóle nie ogarniałam tematu kotów, jedzenia, no czegokolwiek to nie wiedziałam też, że Whiskas jest śmieciowym żarciem. Mogłam się tylko domyślać, bo jak coś jest reklamowane to zwykle nie jest najlepsze Na szczęście zaczęłam się dokształcać w kocich tematach zanim adoptowaliśmy koty.
Stary 2014-06-18, 14:22   #2651
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:

A widziałaś gdzieś reklamę dobrej karmy? Bo ja nigdzie. RC ma super PR, marketowe karmy tak samo.
Horus w hodowli jadł RC. To droga karma i myślałam że dobra - w końcu z czegoś ta cena musi się brać Poczytałam fora, składy karm to forum i na połowie worka się skończyło.
Są na rynku karmy o lepszym składzie i wychodzące taniej. Ale nie są może tak dostępne i trzeba poszukać.

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:23   #2652
Malla
Nie depcze krokusów

Dobre karmy mają słaby marketing, może wyślę im swoje CV...
Stary 2014-06-18, 14:31   #2653
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie, reklamy to mają rozczulające, teraz ta z lewkami jest I ludzie dają się nabrać, to normalne. Zanim miałam koty i w ogóle nie ogarniałam tematu kotów, jedzenia, no czegokolwiek to nie wiedziałam też, że Whiskas jest śmieciowym żarciem. Mogłam się tylko domyślać, bo jak coś jest reklamowane to zwykle nie jest najlepsze Na szczęście zaczęłam się dokształcać w kocich tematach zanim adoptowaliśmy koty.
Ja podobnie, nie wypieram się. Moje długo jadły puszki, takie sklepowe. Tym bardziej, że nie byłam przygotowana na koty, po prostu się pojawiły.
Ale było to 12 lat temu, dostęp do wiedzy nie był tak łatwy. Koty były wychodzące, to zawsze coś sobie upolowały. Często i tak się spotykałam ze zdziwieniem, że ja w ogóle im karmę kupuję, bo przecież kot ma sobie upolować.

Rozumiem, że można nie wiedzieć, ale niestety są przypadki, które nawet "oświecone" tym, że W. czy K. czy inna marketówka nie jest dobra, i tak upierają się przy swoim.
Nie dociera, że kot to nie kura (zresztą nawet ta jakieś robaki wydłubuje).
Bo to niemożliwe, bo tak wygodniej, bo taniej, bo kot xyz jadł tak przez lata i dożył starości itd.

Ale trzeba przyznać, reklamy mają ładne, a wizerunek "kota whiskasowego" stał się już rozpoznawalny. Jak szukałam Grubciowi towarzyszki, to widywałam ogłoszenia, które właśnie w ten sposób reklamowały umaszczenie kota.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
A widziałaś gdzieś reklamę dobrej karmy? Bo ja nigdzie. RC ma super PR, marketowe karmy tak samo.
Horus w hodowli jadł RC. To droga karma i myślałam że dobra - w końcu z czegoś ta cena musi się brać Poczytałam fora, składy karm to forum i na połowie worka się skończyło.
Są na rynku karmy o lepszym składzie i wychodzące taniej. Ale nie są może tak dostępne i trzeba poszukać.
Właśnie też nie.
Też myślałam, że royal to cudo. I jak mogłam sobie pozwolić, to kupowałam.
A potem poczytałam i jednak skupiłam się na czymś zupełnie innym.

W Royalu dużo dają reklamy w gabinetach wet., budzą w ten sposób zaufanie.
Stary 2014-06-18, 14:34   #2654
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja moje kociątka też karmiłam RC babycat. Nic innego w moim zoologu nie było
Marketing mają niesamowity. Kiedyś dawali takie książeczki ze zdjęciem twojego kota. Wysłaliśmy tam fotę. Przyszła książeczka i próbka karmy. Do dziś do mnie wydzwaniają z pytaniami o kotka. Czy wykastrowany? A czy karmę dla kastratów dostaje? Co jakiś czas przysyłają ulotkę albo próbkę karmy.
Skoro karma kosztuje nie mało to mogliby część kasy przeznaczyć na polepszenie składu zamiast na działania marketingowe?
W klinice do której jeżdżę RC wyłożony od góry do dołu. Plakaty. Cała gablota próbek. Na szczęście weci nie wciskają tego jako panaceum na wszelkie zło i choroby
Stary 2014-06-18, 14:45   #2655
Vivienne
... choć nie Westwood

U mnie dziś od rana wiercenie... na początku kocia panika, teraz juz mala spokojniej reguje na hałas. Cały dzień w stresie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:51   #2656
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro karma kosztuje nie mało to mogliby część kasy przeznaczyć na polepszenie składu zamiast na działania marketingowe?
Nie za bardzo, bo RC należy do Marsa, który tylko pogorszył jego jakość z tego co czytałam. Że kiedyś RC było dobrą karmą, a teraz jest dużo, dużo gorszy odkąd został wykupiony. A teraz to po prostu lepszy, droższy Whiskas, w końcu ta sama marka. A Whiskas mimo reklam się nie polepsza.
Stary 2014-06-18, 14:59   #2657
Kusum
Zakorzenienie

Doszło do tego, że wszystko należałoby robić samemu w domu? Nasze babcie musiały robić chleb, makaron, piec wędliny, wszystko szykować w domu, bo niczego nie było. A teraz wypadałoby zakasać rękawy, bo to co mamy w sklepach nie nadaje się do spożycia

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
U mnie dziś od rana wiercenie... na początku kocia panika, teraz juz mala spokojniej reguje na hałas. Cały dzień w stresie...

Czemu się znęcasz nad moim kotem?
Stary 2014-06-18, 15:19   #2658
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ja moje kociątka też karmiłam RC babycat. Nic innego w moim zoologu nie było
Daniels dostawał wersje Kitten, Appetite Control i Calm i miał się po nich świetnie.
Nie mogę się przyczepić do niczego prócz zagadnień teoretycznych.
O karmie Mobility (z linii wet.) czytałam dobre opinie, choć wklejałam Wam wczoraj skład rozpoczynający się od... mąki.

"Pierooogi, pierogi dla kota!"
Cytat:
Marketing mają niesamowity. Kiedyś dawali takie książeczki ze zdjęciem twojego kota. Wysłaliśmy tam fotę. Przyszła książeczka i próbka karmy. Do dziś do mnie wydzwaniają z pytaniami o kotka. Czy wykastrowany? A czy karmę dla kastratów dostaje? Co jakiś czas przysyłają ulotkę albo próbkę karmy.
Też się tam kiedyś rejestrowałam, dostałam 1 próbkę i poradnik startowy, a potem dostałam całkiem zgrabną gazetkę i tyle. Żadnych telefonów.
Cytat:
No nie? I jeszcze się chwalą, że białko z piór jest takim tanim składnikiem. A ceny coraz wyższe.
Stary 2014-06-18, 15:23   #2659
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Czemu się znęcasz nad moim kotem?
Jak Twoj to moze zechcesz go na tydzień?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:28   #2660
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Jak Twoj to moze zechcesz go na tydzień?

Biere Zakładam hodowle pingwinów.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Daniels dostawał wersje Kitten, Appetite Control i Calm i miał się po nich świetnie.
Nie mogę się przyczepić do niczego prócz zagadnień teoretycznych.
O karmie Mobility (z linii wet.) czytałam dobre opinie, choć wklejałam Wam wczoraj skład rozpoczynający się od... mąki.

"Pierooogi, pierogi dla kota!"

Też się tam kiedyś rejestrowałam, dostałam 1 próbkę i poradnik startowy, a potem dostałam całkiem zgrabną gazetkę i tyle. Żadnych telefonów.

No nie? I jeszcze się chwalą, że białko z piór jest takim tanim składnikiem. A ceny coraz wyższe.
O tak Cię olali?
Znajomy tyle karmy u nich kupuje, że mu wagę wysłali. Tylko się zepsuła po tygodniu
Stary 2014-06-18, 15:39   #2661
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Mój kot to jest taki cwany, że się w głowie nie mieści. Drapie po koszulach tż, ja rzucam jej spojrzenie z pogardą, a ta od razu rzuca tam swoje ciałko, bo ona przecież tam miała spanko zaplanowane.

A w ogóle to wczoraj zamknęłam ją w szafce pod zlewem. Nawet nie zauważyłam kiedy tam wlazła.
Viv uważaj jak już będziesz miała swoją kuchnię.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:46   #2662
Kusum
Zakorzenienie

W szafce pod zlewem w kuchni mam taką dziurę żeby rury od zmywarki sie mieściły. Kiedyś koty się tamtędy wcisnęły pod meble i musiałam cokół ściągać żeby gady wypuścić. I ostatnio kot tam wlazł i zaglądał, ale nie ma mowy. Nie wciśnie się nawet głowa
Stary 2014-06-18, 15:54   #2663
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
W szafce pod zlewem w kuchni mam taką dziurę żeby rury od zmywarki sie mieściły. Kiedyś koty się tamtędy wcisnęły pod meble i musiałam cokół ściągać żeby gady wypuścić. I ostatnio kot tam wlazł i zaglądał, ale nie ma mowy. Nie wciśnie się nawet głowa
Ja też nie mam tyłu szafki pod zlewem i kiedyś kota wlazła tą dziurą za inne szafki i miauczała. Na szczęście się tam nie zaklinowała i wylazła. Mój brat dopiero po tygodniu się przyznał, że tak się stało i że musiał kota ścierką wycierać bo taka zakurzona była jak wyszła.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:57   #2664
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem, że można nie wiedzieć, ale niestety są przypadki, które nawet "oświecone" tym, że W. czy K. czy inna marketówka nie jest dobra, i tak upierają się przy swoim.
Nie dociera, że kot to nie kura (zresztą nawet ta jakieś robaki wydłubuje).
Bo to niemożliwe, bo tak wygodniej, bo taniej, bo kot xyz jadł tak przez lata i dożył starości itd.
Bo dobre są niedostępne dla śmiertelników niekupujących w sieci.
W moim mieście puszki lepszej jakości w cenie normalnej są w jednym sklepie na peryferiach.
Kiedyś widziałam w marketowym zoologicznym puszki Animonda Carny po 10zł no i jak ludzie mają to kupować?

Ale dzięki RC chyba u mojego weterynarza telewizor jest. Reklamy RC puszczają, ale i tak lepsze to niż nic i można piękne zwierzęta oglądnąć Moje jedzą chrupki RC kitten chyba, chcieliśmy mieć jakieś jedzenie zanim zamówienie dojedzie bo myśleliśmy, że kota wcześniej znajdziemy a to było tanie i na miejscu. Ale miesiąc już to męczą i może 2 miseczki jedna zjadła.
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:08   #2665
Pritistajl
Raczkowanie

Ja jeśli chodzi o suche, to kupuję tylko Brita.

kot lubi, mój portfel też, a skład przyzwoity

tylko nie wiem co mu dawać mokrego, żadnych dobrych puszek nie chce, im więcej mięsa tym gorzej (jak ugotuję kuraka to też nie tknie). za to te śmieci od whiskasa z chęcią wpiernicza
Pritistajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:21   #2666
mitternacht
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy któraś dawała kotu puszkę Optymalej Diety z Rosmanna? Przykuła dzisiaj moją uwagę napisem "38% mięsa".
mitternacht jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:37   #2667
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitternacht Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś dawała kotu puszkę Optymalej Diety z Rosmanna? Przykuła dzisiaj moją uwagę napisem "38% mięsa".
Trochę mało
Stary 2014-06-18, 17:44   #2668
mitternacht
Raczkowanie

Cytat:
Trochę mało
Lepsze to niż 4% whiskasa

Tak pytam, z ciekawości.
mitternacht jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:50   #2669
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitternacht Pokaż wiadomość
Lepsze to niż 4% whiskasa

Tak pytam, z ciekawości.
Whiskas nie ma 4%

Cały skład najlepiej podaj

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Dobra, mam skład. Czyli tak, mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego 36%, w tym 4% kurczaka (w wersji z kurczakiem), zboża, warzywa, ryby i produkty pochodzenia rybnego, roślinne ekstrakty białkowe, cukier - dupy bardzo to nie urywa, ten cukier zwłaszcza.
Stary 2014-06-18, 17:52   #2670
withi_as
Zakorzenienie

Hej wszystkim !

Niebawem, już niebawem, stanę się szczęśliwą posiadaczką małego kocurka, na którego czekam i czekam, i doczekać się nie mogę. Wypatrzyłam Wasz wątek już dawno temu, ale do dzisiaj ciuchutko obserwowałam i podczytywałam, a teraz postanowiłam napisać - pewnie niebawem będę stałym bywalcem

W połowie lipca mój maluszek będzie miał 3 miesiące i będzie gotowy do zamieszkania ze mną. Wyprawkę szykuję od dłuższego czasu, zakupiłam już małe pierdoły, jak miseczki, zabawki, szelki, obrożę. Kuwetę, transporter, żwirek, karmę (dwa ostatnie w zależności co mi poleci pani w hodowli i czym był do tego czasu karmiony) kupię już po przeprowadzce, żeby niepotrzebnie tego wszystkiego nie wozić.

Stoję obecnie przed wyborem odpowiedniego drapaka. Został mi polecony drapak firmy Rufi. Może Wy mi coś doradzicie? Od razu mówię że zbyt duże drapaki odpadają, jako że będę ograniczona jeżeli chodzi o powierzchnię. Myślałam o czymś max 100cm, znalazłam kilka fajnych firmy Yarro.

Dziewczyny powiedzcie mi co kupić, bo totalnie nie wiem Drapaki Trixie podobno są wątpliwej jakości, a ja wolę wydać więcej raz, a mieć na dłużej

No i dziękuję z góry, jak przyjmiecie mnie, i niebawem mojego kocurka, do swojej kociej famili
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości