Scent Bar LIII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 08:58   #331
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Aileen spóźnione nieco sto lat i spełnienia wszystkich marzeń!

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Skojarzyło mi się: ponoć Mao uważał, że narządów płciowych samczych nie ma potrzeby myć, bo oczyszczają się naturalnie: podczas stosunku

zabiłabym, jakby mi jakiś chłop wyskoczył z czymś takim
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Byłam dziś na spotkaniu przed-przedszkolnym dla rodziców i dopiero dotarło do mnie, że jestem a) członkiem społeczeństwa b) osobą dorosłą. To było dołujące, w tle leciała irytująco optymistyczna muzyczka, na slajdach jakieś pszczółki i kffiatki a prowadząca mówiła spokojnym, omdlewającym z miłości do bliźnich głosem, że mamy się poznawać, integrować, robić wspólne projekty i - najlepsze - wpadać żeby opowiedzieć dzieciom o swojej pracy. Taa, widzę to... Czarne ciuchy, posępna blada twarz: "drogie dzieci i pamiętajcie, w życiu pewna jest tylko śmierć i podatki".
Pakuję się i jadę w Bieszczady

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
To jest właśnie kwestia kulturowa. Takie robale musza być smaczne, psie mięso, hodowane pewnie też skoro to ludzie jedzą. Dla nas brzmi zatrważająco ale pewnie takie są suche fakty po odjęciu kwestii kulturowych.
no
dla nas pies i robal obrzydlwy, a dla niektórych kultur zjedzenie świni czy flaczków jest nie do pomyślenia
Stary 2014-06-18, 09:32   #332
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja sie często czuje jak dziwadło jakies tam i to nie jest miłe uczucie ,
jak jakas taka niby bidna dziewczynka w cripersach,, lub tez po prostu stara wariatka, ktora w dodatku nie ma nic do powiedzenia...

zawsze jak było zgłaszanie sie kto co przynosi to mowiłam didu z histeria w oczach- zaklepuj soki! soki w kartonach!

Ad. 1 dokładnie tak, ja tak mam na spotkaniach pracowych albo na placu zabaw. Co mam tym ludziom mówić, ile did waży, jak się rozwija? Prawidłowo! Historie o ich dzieciach też mnie nie zajmują. W pracy znowuż opowiadanie co kto powiedział, no ciekawe szalenie. Teraz się rozgrzeszę, że może dlatego unikam kontaktów z mniej bliskimi mi ludźmi na żywo bo mnie te okolicznościowe gadki szmatki męczą i nudzą
Chyba większość Baru tak ma, c'nie.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 10:30   #333
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Ad. 1 dokładnie tak, ja tak mam na spotkaniach pracowych albo na placu zabaw. Co mam tym ludziom mówić, ile did waży, jak się rozwija? Prawidłowo! Historie o ich dzieciach też mnie nie zajmują. W pracy znowuż opowiadanie co kto powiedział, no ciekawe szalenie. Teraz się rozgrzeszę, że może dlatego unikam kontaktów z mniej bliskimi mi ludźmi na żywo bo mnie te okolicznościowe gadki szmatki męczą i nudzą

no dokladnie...sprawy rozwoju czy tez kupy dida omawialam z lekarzem, i to bez specjalnej przyjemnosci ( o ja wyrodna), a rozwoj obcych didow mnie nie interesuje, chyba ze tych z najblizszej rodziny...
wiec nie spodziewam sie zawarcia nowych fascynujacych znajomosci na placu zabaw , choc z drugiej strony mysle sobie ze moze jest wiecej takich egzemplarzy jak ja, ktorych tez nie unteresuja kupy, i tez sie nie odzywajo, wiec sie nie poznamy...i troche szkoda
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 12:49   #334
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ale nie większość ludzi. ludzie uwielbiają wiedzieć co u kogo słychać, są z natury wścibscy, wtryniają nos w nie swoje sprawy, lubią żyć życiem innych. Taka jest większość i w ich oczach, ludzie wychowani tak jak ja, Ty, Polly i inni są "niekulturalni, oschli, wredni, nietowarzyscy etc etc. Mam po tacie takie zachowanie, że nigdy, przenigdy nie włażę z butami kumuś do życia, co innego "udawana" " żartobliwa" wścibskość Barowa kiedy zapytałąm Cię z kim w te Bieszczedy. To ejst z przymrużeniem oka, bo wiem że tak to traktujesz, to taka zaczepka ad wina pod mostem żaluzja i wężykiem. Bo przecież nic mi do tego.

Tacy rodzice jak Ty Polly w środowisku, w którym pracowałam byli piętnowani. Traktowani żółcią jadem i chamówą wcieloną. Że to egoiści, zadzierają nosa, i serio takie obelgi że aż głowa mała. Zbierałam szczękę z podłogi jak to słyszałam. Autentycznie. Także moze Ty się obracasz w bardziej powściągliwym i kulturalnym towarzystwie, ale byłam świadkiem kłótni, obleg, krzyków i pretensji. Musiałam grać rolę mediatora między rodzicami Czułam się jak w piaskownicy. No i kiedyś trzasłam drzwiami i wyszłam Nie no metafora

No to teraz mały plusik - poza tym że auto/złom do naprawy to wreszcie, a raczej ponownie wyszłam na skrzydłach od ukochanej fryzjerki. Nie mam już żółtego blondu, wyglądam jak człowiek a nie jak dziwka z trasy, mam ciemne przy skórze i szarobure do końca, takie niby ombre. Wiadoma sprawa że to się spłucze ( bo rozjaśniane włosy nie trzymają pigmentu) i ociepli od słońca, ale mam kapelusz i uzywam. Bosko chłodny kolor, nawet ryj przy nim nie jest czerwony. Poka poka będzie w albumie only jeśli chuopin zrobi mi foto. Na foto jednak nic nie będzie widać prócz czarności i burości i siwości. Po raz pierwszy od dawna sie szczerze uśmiecham z radości. Booooosz jak mi tego było trzeba.

Polly - jeśli chcesz chłodne brązy (może już masz?) to moja fryzjerka mówi, że brunetkom miesza pigment niebieski

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-06-18 o 12:56
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 13:42   #335
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia obu Solenizantkom
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Rejcz , Aileenn - wszystkiego najlepszego dziewczyny , zdrowia , zdrowia , zdrowia i zdrowia , bo reszta to w gruncie rzeczy mało istotnie szczegóły
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Aileen i Rejcz!
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Aileen spóźnione nieco sto lat i spełnienia wszystkich marzeń!
Dziękuję pięknie

Cytat:
Dziękuję

Cytat:
To jest właśnie kwestia kulturowa. Takie robale musza być smaczne, psie mięso, hodowane pewnie też skoro to ludzie jedzą. Dla nas brzmi zatrważająco ale pewnie takie są suche fakty po odjęciu kwestii kulturowych.
Wrażenie z degustacji ciastka ze świerszczy klik

Cytat:
ja sie często czuje jak dziwadło jakies tam i to nie jest miłe uczucie ,
jak jakas taka niby bidna dziewczynka w cripersach,, lub tez po prostu stara wariatka, ktora w dodatku nie ma nic do powiedzenia...

A co odpowiadacie, gdy jakiś dawno niewidziany znajomy pyta "No to co u Ciebie słychać"? Zawsze mam wrażenie, że powinnam zacząć opowiadać o jakichś wiekopomnych wydarzeniach. A jak nie, to przynajmniej o jakimś ślubie, dziecku, zmianie TŻ-a, pracy, mieszkania, zaadoptowaniu słonia itp. Chwalić się np. fajnym zleceniem czy nowym zębem mi głupio, skarżyć się komuś takiemu na jakieś przykrostki też nie mam ochoty. Więc co? Opowiadać o pierdołach typu ostatnio przeczytana książka albo dobry obiad? Zwykle mówię, że wszystko po staremu i mam wrażenie, że wychodzę na nader nudną istotę. Albo tak jak wczoraj - na istotę, która nie ma ochoty na rozmowę i spławia rozmówcę

Cytat:
a to juz pewne ze sie dostaniemy, bo didka wyszarpala 100 pkt rekrutacyjnych na 100 mozliwych wiec ekhem ,
No ładnie - zdolniacha z tej didki

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Nie mam już żółtego blondu, wyglądam jak człowiek a nie jak dziwka z trasy, mam ciemne przy skórze i szarobure do końca, takie niby ombre. Wiadoma sprawa że to się spłucze ( bo rozjaśniane włosy nie trzymają pigmentu) i ociepli od słońca, ale mam kapelusz i uzywam. Bosko chłodny kolor, nawet ryj przy nim nie jest czerwony. Poka poka będzie w albumie only jeśli chuopin zrobi mi foto. Na foto jednak nic nie będzie widać prócz czarności i burości i siwości. Po raz pierwszy od dawna sie szczerze uśmiecham z radości. Booooosz jak mi tego było trzeba.
Gratuluję Niech się więc trzyma nowy kolor jak najdłużej!

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:05   #336
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

A co odpowiadacie, gdy jakiś dawno niewidziany znajomy pyta "No to co u Ciebie słychać"? Zawsze mam wrażenie, że powinnam zacząć opowiadać o jakichś wiekopomnych wydarzeniach. A jak nie, to przynajmniej o jakimś ślubie, dziecku, zmianie TŻ-a, pracy, mieszkania, zaadoptowaniu słonia itp. Chwalić się np. fajnym zleceniem czy nowym zębem mi głupio, skarżyć się komuś takiemu na jakieś przykrostki też nie mam ochoty. Więc co? Opowiadać o pierdołach typu ostatnio przeczytana książka albo dobry obiad? Zwykle mówię, że wszystko po staremu i mam wrażenie, że wychodzę na nader nudną istotę. Albo tak jak wczoraj - na istotę, która nie ma ochoty na rozmowę i spławia rozmówcę
1. Bardzo ciekawe, dzięki. Jakie autentyczne i drobiazgowe.

2. No to zależy od relacji znajomości, i tego czym się chcę podzielić z daną osobą. Jak chcę spławić to spławiam jako i Ty "po staremu, wszystko ok" Najczęściej tak jest. No chyba, że się trafi na kogoś z kim jest inny temat, typu knajpka, filmy, wydarzenia etc. Z bliskimi mi mentalnie osobami nie ma problemu bo wychodzi to naturalnie całkiem.
Stary 2014-06-18, 14:36   #337
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
(...) co innego "udawana" " żartobliwa" wścibskość Barowa kiedy zapytałąm Cię z kim w te Bieszczedy. To ejst z przymrużeniem oka, bo wiem że tak to traktujesz, to taka zaczepka ad wina pod mostem żaluzja i wężykiem. Bo przecież nic mi do tego.

Tacy rodzice jak Ty Polly w środowisku, w którym pracowałam byli piętnowani. Traktowani żółcią jadem i chamówą wcieloną. Że to egoiści, zadzierają nosa, i serio takie obelgi że aż głowa mała. Zbierałam szczękę z podłogi jak to słyszałam. Autentycznie.
1. jasna sprawa, w Barze to i ja wtryniam nosa i żartobliwie to wszystko odbieram.
2. wow, z tym się nie spotkałam. Jedynie w robocie zawiązywały się jakieś przyjaźnie a ja gadałam bardziej otwarcie z dwoma osobami na krzyż.

Cytat:
Haha, nie inaczej.
W sumie moi znajomi (Wasi pewnie też) dzielą się na trzy kategorie:
- tych, którym mogę od razu powiedzieć o książce i obiedzie i nie wyjdę na idiotkę a potem umówimy się do pubu i przegadamy 5 godzin,
- tych, którzy oczekują wiekopomnych wydarzeń i po chwili niezręcznej ciszy odchodzimy każde w swoją stronę bo przypomniało nam się, że zostawiliśmy garnek na gazie,
- tych, którzy i tak mnie nie słuchają, ewentualnie kwitują "acha" i zaczynają opowiadać o swoich wiekopomnych wydarzeniach.

A macie coś takiego, że ciężko ocenić co powiedzieć żeby nie wyszło, że się chwalicie albo nie wyjść na ostatnią ofiarę, której nic się nie udaje?

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Zapomniałam wcześniej: Aileenn, wszystkiego naj!

W ogóle to śmieszne, wychodzi na to, że każdy najchętniej gada o filmach, książkach i wydarzeniach a na żywo zarzuca się bzdurne tematy typu "did poszedł do zerówki"

Stary 2014-06-18, 14:49   #338
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
wow, z tym się nie spotkałam. Jedynie w robocie zawiązywały się jakieś przyjaźnie a ja gadałam bardziej otwarcie z dwoma osobami na krzyż.

Haha, nie inaczej.

A macie coś takiego, że ciężko ocenić co powiedzieć żeby nie wyszło, że się chwalicie albo nie wyjść na ostatnią ofiarę, której nic się nie udaje?
1. tzn, nie wiem, czy wyraziłam się jasno - rodzice piętnowali rodziców - Ci "zaangażowani" tych "niezaangażowanych" Nauczyciele mieli na to wyjechane

2.

3. No macie macie Stąd te bolączki.
Stary 2014-06-18, 15:15   #339
Florens
Zakorzenienie

się zakochałam http://the-montana.pl/p/43/1837/dj-g...osci-2014.html

dobry baru

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:21   #340
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
TZ ma basseta od nich, ale za dużą przysłali

a jak już wypełzłam z czytelni, to ściski dla wczorajszych solenizantek
Stary 2014-06-18, 15:34   #341
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
TZ ma basseta od nich, ale za dużą przysłali
ja ma krowę
i też za dużą, ale celowo, używam jej jako tuniki do legów

szkoda że ta świnia tylko czarna buuuu

o ten koth też fajny http://the-montana.pl/p/43/1833/abys...osci-2014.html

28.05.2010

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2014-06-18 o 15:35
Stary 2014-06-18, 17:22   #342
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
słodka - ale cena mniej
Stary 2014-06-18, 17:44   #343
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

udanego wyjazdu

Cytat:
Skojarzyło mi się: ponoć Mao uważał, że narządów płciowych samczych nie ma potrzeby myć, bo oczyszczają się naturalnie: podczas stosunku
no czytałam o tym
jak również, że różnica między kotem czarnym, a kotem białym jest żadna, dopóki biega po podwórku, zmienia się to gdy trafia na talerz
to tak apropos jedzenia różnych

Cytat:
ad1. ale to dopiero w przyszłą środę

ad2. o ciekawostka

Cytat:

Byłam dziś na spotkaniu przed-przedszkolnym dla rodziców i dopiero dotarło do mnie, że jestem a) członkiem społeczeństwa b) osobą dorosłą. To było dołujące, w tle leciała irytująco optymistyczna muzyczka, na slajdach jakieś pszczółki i kffiatki a prowadząca mówiła spokojnym, omdlewającym z miłości do bliźnich głosem, że mamy się poznawać, integrować, robić wspólne projekty i - najlepsze - wpadać żeby opowiedzieć dzieciom o swojej pracy. Taa, widzę to... Czarne ciuchy, posępna blada twarz: "drogie dzieci i pamiętajcie, w życiu pewna jest tylko śmierć i podatki".
Pakuję się i jadę w Bieszczady

ale rozumiem Cię doskonale

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

A mało wpadam, bo co tu mam smęcić- chłop mi się myje codziennie, 2 dida nie chcę, tarczycę mam zdrową, praca ciągle jest ( tfu tfu, odpukać ) itp

Jak chcę marudzić to na fejsie w babskim gronie mogę rzucic mięchem i pomaga na trochę
no we barze też możesz rzucić mięsem

Cytat:

Ja tam wybrałabym robala
a ja chyba śmierć głodową

28.05.2010
Stary 2014-06-18, 17:47   #344
akiyo
Zadomowienie

Dobry, tak z doskoku

Nie chcę mi się przelatywać zbytnio do tyłu, ale dedukuję, że ktoś miał urodziny? To wszystkiego najlepszego

Cytat:

Chyba większość Baru tak ma, c'nie
.
Tak! To cudownie, że to schorzenie dotyka więcej osób Też nigdy nie mogłam zrozumieć, dlaczego ludzie lubią gadać dla samego gadania.
Na studiach jeszcze się starałam, ale jak łatwo zgadnąć, nic z tego nie wyszło; uznałam, że musi być ze mną coś nie tak. Nawet najwięksi kłapacze dziobem w mojej obecności byli bezradni, nie wiedzieli o czym mówić
Albo te koszmarne sytuacje, gdy spotykałam kogoś znajomego w autobusie i było jasne, że musimy jechać razem kilka przystanków, a po przejechaniu dwóch zapadała cisza.

Ale o książkach i filmach uwielbiam rozmawiać; pewnie wygaduję wtedy zupełne pierdoły I wydaję mi się, że wtedy jestem niezwykle wylewna.
Chociaż koleżanka podsumowała mnie kiedyś bezlitośnie Wiesz, ja jestem małomówna, ale ty to już zupełna patologia

Tak z innej beczki, macie jakiś sprytny sposób na wybebeszenie owocu granatu, tak, żeby po całej akcji wszystko w promieniu 1,5m nie było opryskane sokiem?
akiyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:47   #345
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
słodka - ale cena mniej
no niestety cena nieprzyjazna, ale za to jakość doskonała

wczoraj nie napisałam, ale b. dziękuję wszystkim za kciukasy i fogle wizyta u lekarza wypadła pozytywnie i niesie optymistyczne plany

28.05.2010
Stary 2014-06-18, 17:52   #346
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety cena nieprzyjazna, ale za to jakość doskonała

wczoraj nie napisałam, ale b. dziękuję wszystkim za kciukasy i fogle wizyta u lekarza wypadła pozytywnie i niesie optymistyczne plany
nic nie mówię nic nie mówię nie jaram się nie jaram się - nie czytasz tego nei czytasz tego

A za zdrowie to piję dosłownie za zdrowie Twoje, przedlekarzowo no wiesz
o urodzinkach wiem żeś Raczek
Stary 2014-06-18, 18:14   #347
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

A za zdrowie to piję dosłownie za zdrowie Twoje, przedlekarzowo no wiesz
o urodzinkach wiem żeś Raczek
no wiem, dziękuję

a P. kupiłabym taką http://the-montana.pl/p/15/106/kogut...er--ptaki.html w sam raz dla kogucika

28.05.2010
Stary 2014-06-18, 20:42   #348
Parabelka
Panaroja

snad drugiego antybiotyku i piekącej krtani
Cytat:
Ja tam wybrałabym robala
oooo nieeee , fuuuubleeeee
Cytat:
Ja też robala, ogólnie niby się brzydzę ale chętnie spróbowałabym robali, jaszczurek i węży. Za to jedzenie psa wydaje mi się niestosowne.
jaszczurkę i węża wszamię bez problemu , ponoć bardzo smaczne są
no jedzenie psa w naszym kręgu kulturowym jest zdecydowanie niestosowne , ale będąc np w Chinach czy gdzie tam zjadłabym bez oporów , w przeciwieństwie do robali

Cytat:
Nawet ratlerek?

Ano. Robala itp. zjadłabym dla samej podniety "ohoho, jadłam karalucha, co to nie ja". W sumie interesująca mogłaby być konsumpcja szczura na patyku tak bardzo postapo ale obrzydza mnie myśl, gdzie ten zdobyczny szczur wcześniej się taplał.
1. w moim bloku mieszka baaardzo tłusty ratlerek , który ma wygląd walca o średnicy niewiele mniejszej od długości
2.ooj nie , robali za nic , może gdybym umierała z głodu top tak , ale z własnej nieprzymuszonej woli nie da rady . Mam robalofobię spożywczą i wcale mnie nie bawi odkrywanie nowych smaków w tej dziedzinie natomiast nie mam nic przeciwko szczurowi możecie mnie wykląć alboco , ale w razie potrzeby zjem wszystko co jest z mięsa znaczy ma klasyczne mięśnie , natomiast poza mięsem i jajkiem nie tknę innej formy białka zwierzęcego czyli robali na przykład , mam duże opory jeżeli idzie o ślimaki czy małże , albo inne jakieś takie morskie stwory co nie są rybą albo ośmiornicą , bo kalmary są paskudnie gumiaste i jak nie muszę to nie zjem . Skorupiaka znaczy krewetkę czy raka tak , ale robala newer . I to chyba nie jest kwestia kulturowa w moim przypadku
Cytat:

co prawda część didowa mnie nie dotyczy bezpośrednio , ale pośrednio tak bo zadidowane znajome zwykły wszystkie rozmowy zaczynać od osiągnięć dida w dowolnej dziedzinie , nawet jeżeli tych osiągnięć de fakto nie ma , a did tylko kupy wali rozumiem matczyną dumę , ale na litość , niechby poczekała aż zapytam a jak tam did niekoniecznie cały świat pała chęcią natychmiastowej wiedzy o didzie

Cytat:

1. o fuuuubleeeee , znam ten smak pluskwiaka na poziomkach/malinach
2.najpierw ogarniam szybko myślą swoje życie od ostatniego widzenia albo fogle ,po czym odpowiadam "po staremu , jakoś się toczy" , no bo jak , przecież nie będę streszczać dokładnie ostatnich paru miesięcy dajmy na to , albo że się z małżem pożarłam czy wręcz przeciwnie , że szef idiota szykanuje , albo że mam fafnasty lakier do paznokci albo chę kolejną flaszkę perfum czy coś takiego .Ogólnie jak z kimś nie utrzymuję kontaktów na wspólnej płaszczyźnie - mogą być raz na rok , ale nadawane na tej samej fali - to ciężko coś rozumnego wykrzesać . Zwłaszcza że większość ludzi takie okazje traktuje jako doskonałą okazję do pochwalenia się swoimi osiągnięciami w każdej dziedzinie , nawet jak ich nie ma a ja nie cierpię się chwalić ( i nie mam czym wg ogólnie przyjętych standardów ) . Najlepiej - jeżeli ma sie odrobinę cierpliwości - odwrócić pytanie , niech się znajomy pochwali , a my uzyskamy opinię świetnego słuchacza i osoby empatycznej ( o ile nam na tym zależy )

Cytat:
Haha, nie inaczej.
- tych, którym mogę od razu powiedzieć o książce i obiedzie i nie wyjdę na idiotkę a potem umówimy się do pubu i przegadamy 5 godzin,
- tych, którzy oczekują wiekopomnych wydarzeń i po chwili niezręcznej ciszy odchodzimy każde w swoją stronę bo przypomniało nam się, że zostawiliśmy garnek na gazie,
- tych, którzy i tak mnie nie słuchają, ewentualnie kwitują "acha" i zaczynają opowiadać o swoich wiekopomnych wydarzeniach.

W ogóle to śmieszne, wychodzi na to, że każdy najchętniej gada o filmach, książkach i wydarzeniach a na żywo zarzuca się bzdurne tematy typu "did poszedł do zerówki"
1.ja mam już tylko pierwszą kategorię , pozostałe się wykruszyły drogą naturalnej selekcji
2.
3.bo tutaj sie zebrała sama śmietanka intelektualna i fogle , a na żywo się spotykamy z serwatką
Cytat:

właśnie zauważyłam epidemię tarczycy w tagach , ale chybam ślepam , bo pewnie już jakiśczas jest

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:54   #349
tricolor
Wtajemniczenie

Aileen, Rejczelko najlepszego!!!
Stary 2014-06-18, 21:22   #350
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
bo tutaj sie zebrała sama śmietanka intelektualna i fogle , a na żywo się spotykamy z serwatką

Cytat:
Napisane przez akiyo Pokaż wiadomość
Albo te koszmarne sytuacje, gdy spotykałam kogoś znajomego w autobusie i było jasne, że musimy jechać razem kilka przystanków, a po przejechaniu dwóch zapadała cisza.

Chociaż koleżanka podsumowała mnie kiedyś bezlitośnie Wiesz, ja jestem małomówna, ale ty to już zupełna patologia
1. o tak, kicha straszna. I jeszcze gumowe uszy dookoła więc nie wiadomo o czym mówić żeby nie zdołować współpasażerów.
2.
A nie masz czegoś takiego jak ja, że jeśli chodzi o zainteresowania i tematy to czujesz, że "zatrzymałaś się" na etapie późnego liceum? Taa, z jednej strony niby fajnie mieć jakieś mniej popularne hobby a potem w takim autobusie można je sobie wsadzić. Ponadto tematy nieobciachowe też rozbijają się o mur:
- czytałam ostatnio...
- ja nie mam czasu czytać bo dzieci, praca, mąż, kursy
- ...znalazłam takie fajne perfumy...
- ja też, FM nr 15646
- ...oglądałam takie jedno s-f...
- fuj, nie lubię s-f
- ...i interesujący japoński film widziałam...
- ja też, Szoguna i Ostatniego samuraja
- ...to teges, tutaj wysiadam.

A proos filmów, na co lepiej iść do kina: Czarownicę czy Na skraju jutra?
Did wyjeżdża z nietopszem i mam kilka dni luzu

Stary 2014-06-18, 23:01   #351
Spoora
Zakorzenienie

Rejcz , Aileenn najlepszego
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 09:56   #352
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

.bo tutaj sie zebrała sama śmietanka intelektualna i fogle , a na żywo się spotykamy z serwatką
1. Wciąż się obawiam co ze mną, myślałam wczoraj ze umieram,w sesnie schodziło ze mnei życie - nie umiałam podnieść ręki, wypowiedzieć słowa chuop mnie do łóżka niósł i przebrał Nie wiem co się dzieje A takie mieliśmy plany imprezowe Zrobił domową niespodziankę

Dziś tylko trochę lepiej bo siedzę i klikam
Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Dzięki
Stary 2014-06-19, 09:57   #353
Florens
Zakorzenienie

no ja rozumiem, że na procesję wszyscy poszli, ale żeby baru nie otworzyć?, toć to już 10

miłego dnia baru

28.05.2010
Stary 2014-06-19, 09:58   #354
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
no ja rozumiem, że na procesję wszyscy poszli, ale żeby baru nie otworzyć?, toć to już 10
Bojkotuję procesję

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:19   #355
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Mnie nie ma to nie bylo komu Baru otworzyć
Macham z Chorwacji właśnie się zbieramy na plażę ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:27   #356
Betty83
Zakorzenienie

Dzien Dobry

działa wam fejzbuk na kompie?

świetny koncert wczoraj zaliczyłam z amerykańcami
i jam session po
mam płytę dla chuopa (jest fanem amerykańskiego folku) i kontakt do wokalistki. może po wakacjach ściągnę ją do Londynu.
Stary 2014-06-19, 10:53   #357
Parabelka
Panaroja

helloł snad kawusi i kaszlu
Cytat:
A nie masz czegoś takiego jak ja, że jeśli chodzi o zainteresowania i tematy to czujesz, że "zatrzymałaś się" na etapie późnego liceum? Taa, z jednej strony niby fajnie mieć jakieś mniej popularne hobby a potem w takim autobusie można je sobie wsadzić. Ponadto tematy nieobciachowe też rozbijają się o mur:
- czytałam ostatnio...
- ja też, FM nr 15646
- fuj, nie lubię s-f

A proos filmów, na co lepiej iść do kina: Czarownicę czy Na skraju jutra?
1.dokładnie o to chodzi , dlatego nie ma o czym gadać , bo nawet nie próbuję nic takiego mówić z góry znając reakcję
2.ja bym na Czarownicę poszła

Cytat:
1. Wciąż się obawiam co ze mną, myślałam wczoraj ze umieram,w sesnie schodziło ze mnei życie - nie umiałam podnieść ręki, wypowiedzieć słowa chuop mnie do łóżka niósł i przebrał Nie wiem co się dzieje A takie mieliśmy plany imprezowe Zrobił domową niespodziankę
ojojoj , weź Ty się jakoś pobadaj czy co a ciśnienie jakie wtedy miałaś , zmierzyłaś ? bo za niskie ciśnienie tak potrafi robić .
Cytat:
ja tam nigdzie nie idę , procesja przyjdzie po południu do mnie
Cytat:
zazdrość mnie zżarła

ad sinupret rozmów towarzyskich i o literaturze , znacie to http://www.fantastyka.pl/opowiadania/pokaz/56843967 ?

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:08   #358
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaaaaa I to się nazywa wykorzystanie długiego weekendu

Cytat:
helloł snad kawusi i kaszlu

ojojoj , weź Ty się jakoś pobadaj czy co a ciśnienie jakie wtedy miałaś , zmierzyłaś ? bo za niskie ciśnienie tak potrafi robić .
1. Ojojoj chorobska kolejna faza ZNaczys ie rozwija znaczy się dobiega końca

2. Ja mam zawsze za niskie cisnienie, jednak mnie jakiś wir łapie - jestem rozpalona i zlewa mnie pot
Stary 2014-06-19, 12:22   #359
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
- czytałam ostatnio...
- ja też, FM nr 15646
- fuj, nie lubię s-f
sama prawda!
Dodałabym jeszcze:
- szukam jakiegoś fajnego fantasy...
- nie czytam bajek dla dzieci
- słucham dużo muzyki w w drodze do pracy...
- ja też, słyszałaś nowego donatana/Ryj-anę?
Cytat:
Mnie nie ma to nie bylo komu Baru otworzyć
macham z domu i życze udanego wypoczynku

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-06-19 o 12:23
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:29   #360
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
jak również, że różnica między kotem czarnym, a kotem białym jest żadna, dopóki biega po podwórku, zmienia się to gdy trafia na talerz
A fuuuu! Kanibalizm! Nie lubię pomysłów Mao

Cytat:
To wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Dziękuję

Cytat:

Cytat:
Jesssss!!!

Cytat:
Skąd to wzięłaś tak w ogóle? Pacjenci się podzielili czy co?

Cytat:
ooj nie , robali za nic , może gdybym umierała z głodu top tak , ale z własnej nieprzymuszonej woli nie da rady . Mam robalofobię spożywczą i wcale mnie nie bawi odkrywanie nowych smaków w tej dziedzinie natomiast nie mam nic przeciwko szczurowi możecie mnie wykląć alboco , ale w razie potrzeby zjem wszystko co jest z mięsa znaczy ma klasyczne mięśnie , natomiast poza mięsem i jajkiem nie tknę innej formy białka zwierzęcego czyli robali na przykład , mam duże opory jeżeli idzie o ślimaki czy małże , albo inne jakieś takie morskie stwory co nie są rybą albo ośmiornicą , bo kalmary są paskudnie gumiaste i jak nie muszę to nie zjem . Skorupiaka znaczy krewetkę czy raka tak , ale robala newer . I to chyba nie jest kwestia kulturowa w moim przypadku
Powoli wprowadzam ryby, ale do innych morskich stworzeń nie mogę się przekonać, zwłaszcza do krewetek - dla mnie to takie duże białe robale :rzyg: A jeszcze gorzej jak poczuję ten specyficzny zapaszek wodorostów - odruch wymiotny mam pomimo świadomości, że to rośliny tak śmierdolą, brrrr.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości