Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 07:54   #2881
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cześć !! znów mnie trochę nie było
to wszystko uroki bycia panią domu ale i tak mi z tym dobrze. dodatkowo od wczoraj mnie trochę jelitówka męczy
We wtorek daliśmy najtrudniejsze (chyba) zaproszenie, i byliśmy spisać protokół. ksiądz mimo że nas zna podszedł do sprawy bardzo profesjonalnie, co mi się spodobało chciał nas tylko wysłać do poradni, tu mu powiedziałam że nie ma potrzeby bo od roku mierzę temperaturę (powiedział tylko że ma nadzieję że nie wykorzystuje tego w praktyce )
i dziś zmiana kodu 79 dni
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 08:02   #2882
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Dziękuję za komplementy na temat zaproszeń!

W końcu i na nas nadszedl czas żeby brokul tańczył z okazji 100- dniówki

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 08:49   #2883
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
śliczne te bransoletki

gratuluję! szkoda, że zdjęcie kiepsko. ale na pewno są śliczne

mnie bardziej poraziły te dziwne silikonowe ramiączka

śliczne paznokcie!

ja będę teraz częściej i wreszcie mogą się w pełni oddać przygotowaniom, bo uwaga, chwalę się:
JESTEM MAGISTREM
GRATULUJĘ! Jestem już ponad rok po obronie i z nostalgią wspominam czasy studenckie Zatęsknisz jeszcze ... :P

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dziękuję za komplementy na temat zaproszeń!

W końcu i na nas nadszedl czas żeby brokul tańczył z okazji 100- dniówki

Wysłane z mojego GT-I8260
Jak to szybko zleciało
Zdaję meldunek ze spraw ślubnych:
-zaproszenia: rozdanych 20, dzisiaj będą kolejne, bo odwiedzimy rodzinę TŻ;
-kupiłam satynowy szlafroczek;
-kupiony welon;
- zrobione pompony-prototypy (będą się nadawać)
-bukiet skończony;
-mam buty na sale, ale trochę mnie piją po bokach. Nie wiem czy je rozchodzę :/
-biżuteria kupiona;
-koszyczki ratunkowe przygotowane wraz z zawartością;
-nauki przedmałżeńskie odhaczone, jeszcze tylko poradnia...

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2014-06-19 o 09:03
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 09:33   #2884
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dokładnie
zawsze mozna powiedziec kelnerom żeby puste butelki odkładali, bo nam są potem potrzebne ( no mi akurat są, bo wino co roku robie z winogron i nigdy nie mam butelek ) . potem sie zliczy ile poszło i ile jest pustych i wszystko bedzie jasne, zreszta moim zdaniem za wiele by ryzykowali kradnąc.

a ja jeszcze odnosnie tego mojego bolerka niewybranego, to wlasnie wydaje mi sie ze koronkowe zasłoni mi ten dekolt zdobiony, nie wiem czy cos takiego nie lepsze, tylko gdzie kupić
Osz ty jak robisz wino? Hm Może i ją zrobię

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 09:38   #2885
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Moi znajomi dostali w kopercie paragon za garnitur
Myślałam, że źle przeczytałam... To takie rzeczy się zdarzaja w cywilizowanym świecie?
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi ile płaci się za te odpisy aktów urodzeń?
22 zł
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn, których nie ma w klubie, w załączniku wrzucam fotki naszych zaproszeń hand made by TŻ
Piękne! Zdolnego masz TŻta
Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą fotka obrączek

Bardzo ładne i oryginalne
Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Przyszły zaproszenia
Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę Was o pomoc i o radę w wyborze bolerka!!! Muszę krawcowej dać odpowiedź po 20.06, a nie wiem na które się zdecydować.
Bardziej podoba mi się pierwsze
Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
I słuchajcie, jaki motyw z pewnym wujkiem
O matko, zero wyczucia
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że jednak nie taki najgorszy, wyśpij się porządnie i jutro będzie lepiej!
Ciężko było mi patrzeć, jak mój TŻ niesie na cmentarz trumienkę z ciałem swojego chrześniaka... Ale takie jest życie, niczego swoim smutkiem nie zmienię, więc alleluja i do przodu
Cytat:
może któras się zainspiruje
O matulu
Czeko masz cudowną suknię i bolerko musi być bardzo delikatne, żeby jej nie zdominować
Stary 2014-06-19, 09:41   #2886
cude
Zadomowienie

no_doubt, ciężki wybór. Jeśli drobna koronka i więcej tiulu, to drugie. Ale pierwsze też mnie urzeka. I chyba bardziej ku niemu jestem Próbowałabym tylko zamienić tę koronkę na jakąś mniejszą.

monidot, aby wręczyć zaproszenie każda okazja jest dobra

czeko, jeśli znajdziesz bolerko, które zakryje ten pas, weź je. Jeśli nie, to albo tiulowe, gładkie, albo jakiś krótki żakiecik.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:15   #2887
misia880
Zakorzenienie

wszedzie jest wysoki poziom, kelnerzy dostaja wynagrodzenie a i tak nagminnie zdarzaja sie takie akcje.
kazdy robi jak uwaza.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:40   #2888
Le_lena
Raczkowanie

Czeko - moim zdaniem tiulowe bolerko /bluzeczka , gladkie żeby pięknie było widać zdobienie przy dekolcie.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-19, 10:48   #2889
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Okazuje się, że od 2 tygodni wiedzieli o tym, że przyjeżdża w piątek, tylko nikt mi nic nie powiedział, że mam jej nocleg rezerwować Ojciec powiedział matce i myślał, że przekazała mi, a matka myślała, że powiedział mi ojciec
o matko !
a;le w sumie lepiej pozno niz wcale tylk czy zdazycie jeszcze cos zarezerowwac ?

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Osz ty jak robisz wino? Hm Może i ją zrobię

winogrono mam pod domem, więc nie problem, trzeba mieć balon do wina, a moja babcia ma trzy, więc to tez nie problem. wino praktycznie samo się robi, od pazdziernika do maja - jakoś w maju zaczynamy zlewać do butelek

dzięki za opinie, więc zdecydowałam na tiulowe gladkie teraz tylko gdzie je znaleźć

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-19, 10:57   #2890
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki za opinie, więc zdecydowałam na tiulowe gladkie teraz tylko gdzie je znaleźć
na butterfly jest dostępny taki szal tiulowy, który można zawinąć w ten sposób jak w załączniku. kosztuje chyba z 20zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gdgsgsg.jpg (41,0 KB, 60 załadowań)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:26   #2891
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
na butterfly jest dostępny taki szal tiulowy, który można zawinąć w ten sposób jak w załączniku. kosztuje chyba z 20zł
taki szal wlasnie w salonie mi babka chce dac do sukni za free albo jakies bolerko, no i ja wolałabym bolerko bo taki szal mi sie jakoś nie podoba szukałam bolerek na all, bo nie wiem czy one tam mają tiulowe

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-19, 11:46   #2892
Dotka90
Zakorzenienie

Moim zdaniem to nie te czasy, żeby wódki pilnować, bo a nuż wyniosą.
Błagam, serio ktoś mysli, że dla flaszki, która kosztuje 20zł, ktoś będzie ryzykował swoją pracę?

I nie, nie wszędzie jest wysoki poziom i nie wszędzie kelnerzy są dobrze opłacani.

Jakbym tak miała każdego podejrzewać o kradzież i kombinowanie, to bym w ogóle wesela nie robiła, bo kelnerzy wynosza wódkę, kucharz wynosi jedzenie, a menadżer mi pewnie koperty ukradnie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:49   #2893
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Błagam, serio ktoś mysli, że dla flaszki, która kosztuje 20zł, ktoś będzie ryzykował swoją pracę?

I nie, nie wszędzie jest wysoki poziom i nie wszędzie kelnerzy są dobrze opłacani.

Jakbym tak miała każdego podejrzewać o kradzież i kombinowanie, to bym w ogóle wesela nie robiła, bo kelnerzy wynosza wódkę, kucharz wynosi jedzenie, a menadżer mi pewnie koperty ukradnie

Jak chodzę do restauracji to też nie zakładam, że kelner podpijał z mojej zupy zanim mi ją podał. Ani że kucharz podjadł ziemniaków z mojej porcji. Dlaczego akurat na weselu w miejscu gdzie pracują na stałe (a nie na sali z dochodzącym personelem) mieli by akurat mnie okraść i nadpić wódki, którą stawia się na stole nieotwartą?
No i goście są na weselu po to, żeby się bawić, a nie pilnować butelek czy jedzenia..
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:56   #2894
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie! może sytuacja jest trochę inna, jak ktoś robi wesele na sali, gdzie nie ma stałej obsługi i sam zatrudnia kelnerów, kucharki itp. jak takich kelnerów bierze się tylko na jeden wieczór i dodatkowo daje im się 4,5 za godzinę, to faktycznie może im się chcieć kraść wódkę, żeby po pracy iść się jeszcze pobawić. ale w normalnych restauracjach/hotelach oni pracują zazwyczaj na umowę, na cały etat - w takim wypadku im się nie opłaca. to tak jakby podejrzewać każdą sekretarkę o kradzież spinaczy i kartek do drukarki wiadomo, przypadki się zdarzają, ale nie w każdym miejscu.
Stary 2014-06-19, 12:06   #2895
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
kelnerzy od wodki wara!
u mojej kol na weselu, kelnerzy wodke nosili i PODPIJALI!
u nas ojcowie i swiadek wodke rozdaja.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

kelnerzy wodke kradna itp. i to jest wszedzie i nagminne.
nie ma co ryzykowac

Ja sobie nie wyobrazam, zeby ktoś z gości zajmował sie alkoholem ale ja i tak nie mam problemu bo wódke mamy z sali, więc jak ukradna to sobie ale raczej takie rzeczy nie mają miejsca bo z tego co wiem kelnerzy tam malo nie zarabiają

oluśka popłakałam się dużo sily dla tżta szczególnie

My zaraz do teściow jedziemy, skacze z radości

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:13   #2896
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:

myślę że jakby się tak zdarzyło w lokalu to szybko by poszła fama o tym że lokal jest nie rzetelny i okradają gości a każdy szanujący się lokal nie może sobie na to pozwolić bo szybko by stracił gości i imprezy.
Stary 2014-06-19, 12:19   #2897
Konkardia
Wtajemniczenie

no_doubt Mi się bardziej podoba to pierwsze, tylko z inną koronką (mniejszą) u góry. Jest cudowne i wygląda jakby to była cała suknia! Goście mieliby później niespodziankę (ale chyba jestem w mniejszości )

niulka_1985 wujek ->

Cytat:
Napisane przez say-hallo
dla mnie to trochę już nie te czasy, żeby wódki pilnować jak skarbu
Dobrze powiedziane

czekooczekolada Suknia cudnowna! I moim zdaniem też tiulowe bolerko bardziej pasuje Jak się dowiesz gdzie kupić to ze zdjęcia, które dodałaś d a j p r o s z ę z n a ć ! Dokładnie takie mi się podoba!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada
może któras się zainspiruje
Haha, 1/3 wiecej palca... czyli 1/3 dłużej mąż wkłada obrączkę na palec

Cytat:
Napisane przez velika
Okazuje się, że od 2 tygodni wiedzieli o tym, że przyjeżdża w piątek, tylko nikt mi nic nie powiedział, że mam jej nocleg rezerwować Ojciec powiedział matce i myślał, że przekazała mi, a matka myślała, że powiedział mi ojciec.
Hehe, widać rozumieją się bez słów

velika za najfajniejszą zmianę kodu!

alloffkowa i mojakaren za zmianę kodu!

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek
Zdaję meldunek ze spraw ślubnych:
-zaproszenia: rozdanych 20, dzisiaj będą kolejne, bo odwiedzimy rodzinę TŻ;
-kupiłam satynowy szlafroczek;
-kupiony welon;
- zrobione pompony-prototypy (będą się nadawać)
-bukiet skończony;
-mam buty na sale, ale trochę mnie piją po bokach. Nie wiem czy je rozchodzę :/
-biżuteria kupiona;
-koszyczki ratunkowe przygotowane wraz z zawartością;
-nauki przedmałżeńskie odhaczone, jeszcze tylko poradnia...
Ale masz dużo rzeczy załatwionych! I to na koniec września... Matko kochana, ja nie mam połowy z tego na początek sierpnia

oluska227887 Dzielna z Ciebie kobieta
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:22   #2898
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny proszę Was o pomoc i o radę w wyborze bolerka!!! Muszę krawcowej dać odpowiedź po 20.06, a nie wiem na które się zdecydować. Zawsze marzyłam o koronkowym bolerku, zapinanym z tyłu. Krawcowa jednak zmieniła moje wyobrażenia. Zaproponowała mi tiulowe bolerko, również zapinane z tyłu ( z tyłu w szpic cały z koronki).
Poniżej zamieszczam zdjęcia w obu bolerkach, z tym że te koronkowe, które mam na sobie to nie jest takie, które bym miała - koronka byłaby drobniejsza (taka jak na gorsecie, z większą ilością tiulu) i większa wycięta łódka pod szyją. Proszę o radę!!!!
Mi osobiście podoba się 2, jak będzie drobniejsza koronka to powinno być idealnie.

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
super
Dziękuję @-}--

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Wg mnie w święta wypada tak samo, jak w każdy inny dzień, nie każdy ma czas rozdawać zaproszenia (czy gościć zapraszających) w inne dni
Chyba jednak dziś się wybierzemy gdzieś z zaproszeniami tylko jeszcze nie wiemy do której rodziny.

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
gratulacje zaproszeń
Dziękuję @-}--

Justyna.kociaczek Gratuluję załatwianych spraw

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
monidot, aby wręczyć zaproszenie każda okazja jest dobra
Przekonalyscie mnie

monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:25   #2899
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny proszę Was o pomoc i o radę w wyborze bolerka!!!
Drugie!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

My damy pudło z kopertami jak przyjedziemy na sale do naszego pokoju hotelowego który jest zamykany na karte
A w pokoju nie ma sejfu? Byłoby bezpieczniej

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Dopiero wrocilam do domu, to byl najgorszy dzien tego roku... nadrobie Was jutro, dzis juz po prostu nie mam sil... Dobranoc Kochane!
Trzymaj się!

Czeko mi jakoś średnio pasuje koronka do Twojej sukni, bardziej bym pomyślała o czymś tego typu tylko z tiulu

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 13:10   #2900
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny proszę Was o pomoc i o radę w wyborze bolerka!!! Muszę krawcowej dać odpowiedź po 20.06, a nie wiem na które się zdecydować. Zawsze marzyłam o koronkowym bolerku, zapinanym z tyłu. Krawcowa jednak zmieniła moje wyobrażenia. Zaproponowała mi tiulowe bolerko, również zapinane z tyłu ( z tyłu w szpic cały z koronki).
Poniżej zamieszczam zdjęcia w obu bolerkach, z tym że te koronkowe, które mam na sobie to nie jest takie, które bym miała - koronka byłaby drobniejsza (taka jak na gorsecie, z większą ilością tiulu) i większa wycięta łódka pod szyją. Proszę o radę!!!!
Moim zdaniem najlepsze byłoby bolerko pod sukienkę. Bo jednak tutaj odznacza się od sukienki. Mi właśnie zaproponowali takie w salonie. Najpierw ubierasz taką jakby koszulkę z tiulu z naszyciami koronkowymi i na to suknię. Coś podobnego jak w załączniku.

Alkohol- ja nie chcę angażować nikogo z rodziny do roznoszenia wódki. Z kolei rodzice Tż najchętniej obarczyliby tym świadka lub drugiego brata Tż lub któregoś z naszych ojców. Ciągle pracuje na tym żeby wybić im to z głowy.

Pieniądze- też nie wiemy co z robić z pieniędzmi, które dostaniemy. Wesele mamy w restauracji i nie ma w niej hotelu, także jedyne co wymyśliliśmy to kasetka i schowanie jej w pokoju kominkowym, który jest do naszej dyspozycji, możemy zamknąć go na klucz a wejść do niego można tylko przechodząc przez salę weselną
Kolejnym problemem jest trzymanie pieniędzy dla zespołu i opłatę za wesele. Musimy rozliczyć się z restauracja i zespołem bezpośrednio po weselu, także musimy gdzieś trzymać ok. 16 tys. przez czas wesela a ryzykowne wydaje mi się trzymanie tych pieniędzy razem z tymi z prezentów.

Nie chwaliłam się jeszcze... chyba mamy już obrączki Chodziliśmy po sklepach, szukaliśmy.. nawet moi rodzice mieli w domu parę obrączek do odsprzedania ale nie odpowiadał mi ich kolor. A tu nagle Tż dzwonił do mnie wczoraj, że jego babcia dała namobrączki na niego jest dobra, musimy zobaczyć jak z moim rozmiarem będzie i podobno kolor mają taki jaki chciałam także jutro okaże się czy mamy obrączki czy dalej szukamy.

Dziewczyny mam problem. W zaproszeniach na prośbę tż mamy wierszyk o tym, żeby prezent zmieścił się w kopercie (pieniądze baardzo przydadzą się nam na mieszkanie) i tu pojawia się delikatna kwestia. Już kilka osób po tym jak otrzymało zaproszenia mówiło coś w stylu "mam już upatrzony dla was super serwis/ zestaw filiżanek/pościel itp. Powiedzcie mi jak powinnam się zachować? Bo zostawiałam to bez komentarza.. jakoś głupio było mi mówić "ale wyraźnie prosimy o pieniądze".

Muszę się też wyżalić, bo naprawdę moja przyszła teściowa mnie wkurzyła. Zanim zamówiłam zapro pytaliśmy się co o nich myślą rodzice żeby mieli poczucie, że też w tym uczestniczą i wszystko było pięknie, ładnie a tutaj jak już ponad połowa zaproszeń rozdana tż mówi, że u niego w domu stwierdzili, że te zaproszenia strasznie dziecinne i co ja mam za gust Pocieszające jest to, ze wiele osób mówiło, że zaproszenia są śliczne, ale mimo wszystko kurcze mama tż mogła mi powiedzieć a nie za plecami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolerko-ślubne-2013.jpg (20,6 KB, 40 załadowań)
Stary 2014-06-19, 13:31   #2901
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość

monia tak z ciekawości zapytam, ludzie w większości podpisywali koperty czy rozkładało się to pół na pół? niedługo idę na wesele i tak się zastanawiam czy podpisać czy nie, w sumie nigdy nie podpisywałam, ale może czas zacząć
Pewnie, że się podpisywać Tu nawet nie chodzi o "podpiszę się, niech widzą ile daję", ale o frajdę z czytania pocztówek

Cytat:
Pierwsze

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny chyba nie do końca zrozumiałyście moje pytanie.
chodziło mi o to ze jak jest ślub i goście składają życzenia i dostaje się koperty to gdzie je położyłyście tak aby były bezpieczne .
U nas rodzice zawieźli koperty i prezenty do naszego mieszkania.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Miałam taki szla, ale wypożyczany od krawcowej. I do kitu jest :/ Trzeba go cały czas pilnować bo się marszczy/podnosi. Nie ma siły, żeby cały czas pięknie wyglądał i trzymał się na miejscu. Z wielką przyjemnością go zdjęłam po kościele :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 14:00   #2902
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość

Nie chwaliłam się jeszcze... chyba mamy już obrączki Chodziliśmy po sklepach, szukaliśmy.. nawet moi rodzice mieli w domu parę obrączek do odsprzedania ale nie odpowiadał mi ich kolor. A tu nagle Tż dzwonił do mnie wczoraj, że jego babcia dała namobrączki na niego jest dobra, musimy zobaczyć jak z moim rozmiarem będzie i podobno kolor mają taki jaki chciałam także jutro okaże się czy mamy obrączki czy dalej szukamy.
ZAWSZE mnie dziwi, że ktoś chce nosić cudze obrączki, nawet nie chce ich przetopić. Dla mnie nasze obrączki są symbolem naszej miłości i czułabym się dziwnie nosząc symbol cudzej.
Zrobienie nowej jak się ma materiał to są małe koszta, a w teorii to ma być błyskotka na całe życie...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-06-19, 14:05   #2903
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
ZAWSZE mnie dziwi, że ktoś chce nosić cudze obrączki, nawet nie chce ich przetopić. Dla mnie nasze obrączki są symbolem naszej miłości i czułabym się dziwnie nosząc symbol cudzej.
Zrobienie nowej jak się ma materiał to są małe koszta, a w teorii to ma być błyskotka na całe życie...
Dla mnie to jest coś nowego. początek wspólnej nowej drogi. dlatego ją będę mieć nowe obrączki. Chociażby właśnie dlatego żeby rozpocząć własną historię która wraz z nami się skończy a nie ciągnąć czyjąś. Nawet przetapiać bym nie chciała.

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-19, 14:16   #2904
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Miałam taki szla, ale wypożyczany od krawcowej. I do kitu jest :/ Trzeba go cały czas pilnować bo się marszczy/podnosi. Nie ma siły, żeby cały czas pięknie wyglądał i trzymał się na miejscu. Z wielką przyjemnością go zdjęłam po kościele :P
dobrze, że mówisz
Stary 2014-06-19, 14:19   #2905
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to jest coś nowego. początek wspólnej nowej drogi. dlatego ją będę mieć nowe obrączki. Chociażby właśnie dlatego żeby rozpocząć własną historię która wraz z nami się skończy a nie ciągnąć czyjąś. Nawet przetapiać bym nie chciała.

Przetopić jeśli to pamiątkowe złoto, oddać w rozliczenie jeśli to nikomu nie potrzebne złoto

W przeciwieństwie do pierścionka zaręczynowego, tutaj coś z rodzinną tradycją jest mega urocze i swój też mam zamiar oddać wnukom albo synowi dla jego miłości A z obrączką chciałabym być pochowana, ale nie wiem, czy będzie taka opcja. W sumie i tak nikt jej nie przetopi czy nie sprzeda, bo to tytan nie złoto...
Stary 2014-06-19, 15:02   #2906
re_nata
Raczkowanie

ja dopiero z tego forum dowiedziałam się, że ktoś dostaje obrączki po krewnych, albo przetapia złoto na obrączki. U mnie się tego nie praktykuje.

jeśli chodzi o koperty, to ja zawsze podpisuję kartkę z życzeniami i jeszcze jakiś wierszyk z dedykacją od siebie napiszę.

też nie wiemy co zrobić z prezentami i kopertami które dostaniemy, pewnie podwieziemy do domu narzeczonego bo mieszka blisko naszej sali. Właśnie mnie uświadomiłyście, że musimy gdzieś trzymać pieniądze dla orkiestry, bo z nimi będziemy rozliczać się zaraz po weselu. Z pozostałymi usługodawcami to następnego dnia możemy

Przed nami znalezienie transportu dla gości i jeszcze roznoszenie zaproszeń.
dodaję kilka zdjęć, moje buki na wesele i poprawiny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00118.jpg (111,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00117.jpg (99,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00101.jpg (145,0 KB, 88 załadowań)
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 15:32   #2907
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
oluśka popłakałam się dużo sily dla tżta szczególnie
Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
oluska227887 Dzielna z Ciebie kobieta
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Trzymaj się!
Dziękuję Wam Dziewczyny, jesteście kochane

W kwestii pieniędzy i prezentów: w naszym pokoju będzie sejf, więc nie ma problemu. Z wszystkimi usługodawcami też na szczęście rozliczamy się dopiero po weselu, zatem odpada problem pieniędzy dla orkiestry czy za salę Widziałam, że gorącym tematem było "zwróci się czy nie?" Nie liczę na to, że wesele się "zwróci", bo nie chcę się rozczarować Ile będzie to będzie, zresztą nie robimy wesela dla kopert, tylko dla rodziny- chcemy, żeby to było nasze święto spędzone z bliskimi, nie z ich kopertami

Co do podpijania wódki przez kelnerów: wydaje mi się, że czasy, kiedy kelnerzy na wódkę rzucali się jak szczerbaty na suchary dawno już minęły. Każdy teraz szanuje pracę, tym bardziej jeśli jest to stałe zatrudnienie w lokalu. Poza tym właściciele bardzo dbają teraz o dobre renomy domów weselnych czy restauracji, bo na "biznesie ślubnym" robią ogromne pieniądze Także moim zdaniem nie ma sensu obciążać gości odpowiedzialnością za donoszenie wódki na stoły, bo od tego jest obsługa
Stary 2014-06-19, 15:41   #2908
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
ja dopiero z tego forum dowiedziałam się, że ktoś dostaje obrączki po krewnych, albo przetapia złoto na obrączki. U mnie się tego nie praktykuje.

jeśli chodzi o koperty, to ja zawsze podpisuję kartkę z życzeniami i jeszcze jakiś wierszyk z dedykacją od siebie napiszę.

też nie wiemy co zrobić z prezentami i kopertami które dostaniemy, pewnie podwieziemy do domu narzeczonego bo mieszka blisko naszej sali. Właśnie mnie uświadomiłyście, że musimy gdzieś trzymać pieniądze dla orkiestry, bo z nimi będziemy rozliczać się zaraz po weselu. Z pozostałymi usługodawcami to następnego dnia możemy

Przed nami znalezienie transportu dla gości i jeszcze roznoszenie zaproszeń.
dodaję kilka zdjęć, moje buki na wesele i poprawiny.
cudne winietki
sama robilas czy z drukarni?

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-19, 15:54   #2909
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
cudne winietki
sama robilas czy z drukarni?

to zaproszenia, postanowiłam się pochwalić, bo wszystkim się bardzo podobają i myślą, że bardzo drogie (a nie były takie drogie) bo to ręczna robota
Zamawiałam na allegro, ale mam zamiar w podobnym stylu zrobić numery stołów, menu i koszyczki sos

Edytowane przez re_nata
Czas edycji: 2014-06-19 o 15:56
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 15:59   #2910
misia880
Zakorzenienie

minely takie czasy ;p ? kurcze to ja zyje chyba w rownoleglym wszechswiecie w otoczeniu palantow ktorzy pracy nie szanuja.
palcy mi braknie na przytaczanie opowiesci o nie szanowaniu pracy.
nawet u mnie w firmie jest pelno takich osob np. ochrona pracujaca za 5 zl na h.

nie dalej jak 2 dni temu kolezanka mowila mi ze na jej weselu kelnerzy byli podpici. nota bene jedna z najlepszych restauracji w mojej okolicy ;p wiec to nie jest tak ze to nie te czasy. ludzie sa tacy sami
zwrocila uwage menagerowi - opuscil im cos 800 zl.

u mojej kuzynki byla podobna akcja - po weselu nie zostalo nic wodki. pozniej sie okazalo ze kelnerzy pobrali sobie. bo sie chwalili koledze ktory znal PM

u nas jest taki zwyczaj ze swiadek zajmuje sie wodka. to nie jest obciazanie nikogo tylko tradycja - a swiadek zgadzajac sie wie jakie ma obowiazki.
kazdy ma inne podejscie. przegadywac sie nie ma sensu.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości