|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cześć !! znów mnie trochę nie było
![]() to wszystko uroki bycia panią domu ![]() We wtorek daliśmy najtrudniejsze (chyba ) zaproszenie, i byliśmy spisać protokół. ksiądz mimo że nas zna podszedł do sprawy bardzo profesjonalnie, co mi się spodobało chciał nas tylko wysłać do poradni, tu mu powiedziałam że nie ma potrzeby bo od roku mierzę temperaturę (powiedział tylko że ma nadzieję że nie wykorzystuje tego w praktyce )i dziś zmiana kodu 79 dni
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Dziękuję za komplementy na temat zaproszeń!
W końcu i na nas nadszedl czas żeby brokul tańczył z okazji 100- dniówki Wysłane z mojego GT-I8260
|
#2883 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zatęsknisz jeszcze ... :PCytat:
Zdaję meldunek ze spraw ślubnych: -zaproszenia: rozdanych 20, dzisiaj będą kolejne, bo odwiedzimy rodzinę TŻ; -kupiłam satynowy szlafroczek; -kupiony welon; - zrobione pompony-prototypy (będą się nadawać) ![]() -bukiet skończony; -mam buty na sale, ale trochę mnie piją po bokach. Nie wiem czy je rozchodzę :/ -biżuteria kupiona; -koszyczki ratunkowe przygotowane wraz z zawartością; -nauki przedmałżeńskie odhaczone, jeszcze tylko poradnia... Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-06-19 o 09:03 |
||
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak robisz wino? Hm Może i ją zrobię Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2885 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Myślałam, że źle przeczytałam... To takie rzeczy się zdarzaja w cywilizowanym świecie? 22 zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O matko, zero wyczucia Cytat:
![]() O matulu Czeko masz cudowną suknię i bolerko musi być bardzo delikatne, żeby jej nie zdominować
|
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
no_doubt, ciężki wybór. Jeśli drobna koronka i więcej tiulu, to drugie. Ale pierwsze też mnie urzeka. I chyba bardziej ku niemu jestem
Próbowałabym tylko zamienić tę koronkę na jakąś mniejszą.monidot, aby wręczyć zaproszenie każda okazja jest dobra ![]() czeko, jeśli znajdziesz bolerko, które zakryje ten pas, weź je. Jeśli nie, to albo tiulowe, gładkie, albo jakiś krótki żakiecik. |
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
wszedzie jest wysoki poziom, kelnerzy dostaja wynagrodzenie a i tak nagminnie zdarzaja sie takie akcje.
kazdy robi jak uwaza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2888 |
|
Raczkowanie
|
Czeko - moim zdaniem tiulowe bolerko /bluzeczka , gladkie żeby pięknie było widać zdobienie przy dekolcie.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a;le w sumie lepiej pozno niz wcale tylk czy zdazycie jeszcze cos zarezerowwac ? Cytat:
![]() dzięki za opinie, więc zdecydowałam na tiulowe gladkie teraz tylko gdzie je znaleźć
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukałam bolerek na all, bo nie wiem czy one tam mają tiulowe
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to nie te czasy, żeby wódki pilnować, bo a nuż wyniosą.
Błagam, serio ktoś mysli, że dla flaszki, która kosztuje 20zł, ktoś będzie ryzykował swoją pracę? ![]() I nie, nie wszędzie jest wysoki poziom i nie wszędzie kelnerzy są dobrze opłacani. Jakbym tak miała każdego podejrzewać o kradzież i kombinowanie, to bym w ogóle wesela nie robiła, bo kelnerzy wynosza wódkę, kucharz wynosi jedzenie, a menadżer mi pewnie koperty ukradnie
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak chodzę do restauracji to też nie zakładam, że kelner podpijał z mojej zupy zanim mi ją podał. Ani że kucharz podjadł ziemniaków z mojej porcji. Dlaczego akurat na weselu w miejscu gdzie pracują na stałe (a nie na sali z dochodzącym personelem) mieli by akurat mnie okraść i nadpić wódki, którą stawia się na stole nieotwartą? No i goście są na weselu po to, żeby się bawić, a nie pilnować butelek czy jedzenia..
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, przypadki się zdarzają, ale nie w każdym miejscu.
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja i tak nie mam problemu bo wódke mamy z sali, więc jak ukradna to sobie oluśka popłakałam się dużo sily dla tżta szczególnie My zaraz do teściow jedziemy, skacze z radości
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę że jakby się tak zdarzyło w lokalu to szybko by poszła fama o tym że lokal jest nie rzetelny i okradają gości a każdy szanujący się lokal nie może sobie na to pozwolić bo szybko by stracił gości i imprezy.
|
|
|
|
|
#2897 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
no_doubt Mi się bardziej podoba to pierwsze, tylko z inną koronką (mniejszą) u góry. Jest cudowne i wygląda jakby to była cała suknia! Goście mieliby później niespodziankę
(ale chyba jestem w mniejszości )niulka_1985 wujek -> Cytat:
![]() czekooczekolada Suknia cudnowna! I moim zdaniem też tiulowe bolerko bardziej pasuje Cytat:
Cytat:
![]() velika za najfajniejszą zmianę kodu! alloffkowa i mojakaren za zmianę kodu! Cytat:
Ale masz dużo rzeczy załatwionych! I to na koniec września... Matko kochana, ja nie mam połowy z tego na początek sierpnia oluska227887 Dzielna z Ciebie kobieta
|
||||
|
|
|
#2898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję @-}-- Cytat:
Dziękuję @-}-- Justyna.kociaczek Gratuluję załatwianych spraw ![]() Przekonalyscie mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Drugie!
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się! Czeko mi jakoś średnio pasuje koronka do Twojej sukni, bardziej bym pomyślała o czymś tego typu tylko z tiulu
|
|
#2900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Alkohol- ja nie chcę angażować nikogo z rodziny do roznoszenia wódki. Z kolei rodzice Tż najchętniej obarczyliby tym świadka lub drugiego brata Tż lub któregoś z naszych ojców. Ciągle pracuje na tym żeby wybić im to z głowy. Pieniądze- też nie wiemy co z robić z pieniędzmi, które dostaniemy. Wesele mamy w restauracji i nie ma w niej hotelu, także jedyne co wymyśliliśmy to kasetka i schowanie jej w pokoju kominkowym, który jest do naszej dyspozycji, możemy zamknąć go na klucz a wejść do niego można tylko przechodząc przez salę weselną Kolejnym problemem jest trzymanie pieniędzy dla zespołu i opłatę za wesele. Musimy rozliczyć się z restauracja i zespołem bezpośrednio po weselu, także musimy gdzieś trzymać ok. 16 tys. przez czas wesela a ryzykowne wydaje mi się trzymanie tych pieniędzy razem z tymi z prezentów. Nie chwaliłam się jeszcze... chyba mamy już obrączki Chodziliśmy po sklepach, szukaliśmy.. nawet moi rodzice mieli w domu parę obrączek do odsprzedania ale nie odpowiadał mi ich kolor. A tu nagle Tż dzwonił do mnie wczoraj, że jego babcia dała namobrączki na niego jest dobra, musimy zobaczyć jak z moim rozmiarem będzie i podobno kolor mają taki jaki chciałam także jutro okaże się czy mamy obrączki czy dalej szukamy.Dziewczyny mam problem. W zaproszeniach na prośbę tż mamy wierszyk o tym, żeby prezent zmieścił się w kopercie (pieniądze baardzo przydadzą się nam na mieszkanie) i tu pojawia się delikatna kwestia. Już kilka osób po tym jak otrzymało zaproszenia mówiło coś w stylu "mam już upatrzony dla was super serwis/ zestaw filiżanek/pościel itp. Powiedzcie mi jak powinnam się zachować? Bo zostawiałam to bez komentarza.. jakoś głupio było mi mówić "ale wyraźnie prosimy o pieniądze". Muszę się też wyżalić, bo naprawdę moja przyszła teściowa mnie wkurzyła. Zanim zamówiłam zapro pytaliśmy się co o nich myślą rodzice żeby mieli poczucie, że też w tym uczestniczą i wszystko było pięknie, ładnie a tutaj jak już ponad połowa zaproszeń rozdana tż mówi, że u niego w domu stwierdzili, że te zaproszenia strasznie dziecinne i co ja mam za gust Pocieszające jest to, ze wiele osób mówiło, że zaproszenia są śliczne, ale mimo wszystko kurcze mama tż mogła mi powiedzieć a nie za plecami.
|
|
#2901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miałam taki szla, ale wypożyczany od krawcowej. I do kitu jest :/ Trzeba go cały czas pilnować bo się marszczy/podnosi. Nie ma siły, żeby cały czas pięknie wyglądał i trzymał się na miejscu. Z wielką przyjemnością go zdjęłam po kościele :P |
|||
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobienie nowej jak się ma materiał to są małe koszta, a w teorii to ma być błyskotka na całe życie...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przeciwieństwie do pierścionka zaręczynowego, tutaj coś z rodzinną tradycją jest mega urocze i swój też mam zamiar oddać wnukom albo synowi dla jego miłości A z obrączką chciałabym być pochowana, ale nie wiem, czy będzie taka opcja. W sumie i tak nikt jej nie przetopi czy nie sprzeda, bo to tytan nie złoto...
|
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
ja dopiero z tego forum dowiedziałam się, że ktoś dostaje obrączki po krewnych, albo przetapia złoto na obrączki. U mnie się tego nie praktykuje.
jeśli chodzi o koperty, to ja zawsze podpisuję kartkę z życzeniami i jeszcze jakiś wierszyk z dedykacją od siebie napiszę. też nie wiemy co zrobić z prezentami i kopertami które dostaniemy, pewnie podwieziemy do domu narzeczonego bo mieszka blisko naszej sali. Właśnie mnie uświadomiłyście, że musimy gdzieś trzymać pieniądze dla orkiestry, bo z nimi będziemy rozliczać się zaraz po weselu. Z pozostałymi usługodawcami to następnego dnia możemy ![]() Przed nami znalezienie transportu dla gości i jeszcze roznoszenie zaproszeń. dodaję kilka zdjęć, moje buki na wesele i poprawiny. |
|
|
|
#2907 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam Dziewczyny, jesteście kochane
W kwestii pieniędzy i prezentów: w naszym pokoju będzie sejf, więc nie ma problemu. Z wszystkimi usługodawcami też na szczęście rozliczamy się dopiero po weselu, zatem odpada problem pieniędzy dla orkiestry czy za salę Widziałam, że gorącym tematem było "zwróci się czy nie?" Nie liczę na to, że wesele się "zwróci", bo nie chcę się rozczarować Ile będzie to będzie, zresztą nie robimy wesela dla kopert, tylko dla rodziny- chcemy, żeby to było nasze święto spędzone z bliskimi, nie z ich kopertami ![]() Co do podpijania wódki przez kelnerów: wydaje mi się, że czasy, kiedy kelnerzy na wódkę rzucali się jak szczerbaty na suchary dawno już minęły. Każdy teraz szanuje pracę, tym bardziej jeśli jest to stałe zatrudnienie w lokalu. Poza tym właściciele bardzo dbają teraz o dobre renomy domów weselnych czy restauracji, bo na "biznesie ślubnym" robią ogromne pieniądze Także moim zdaniem nie ma sensu obciążać gości odpowiedzialnością za donoszenie wódki na stoły, bo od tego jest obsługa
|
|
#2908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama robilas czy z drukarni?
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
to zaproszenia , postanowiłam się pochwalić, bo wszystkim się bardzo podobają i myślą, że bardzo drogie (a nie były takie drogie) bo to ręczna robotaZamawiałam na allegro, ale mam zamiar w podobnym stylu zrobić numery stołów, menu i koszyczki sos Edytowane przez re_nata Czas edycji: 2014-06-19 o 15:56 |
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
minely takie czasy ;p ? kurcze to ja zyje chyba w rownoleglym wszechswiecie w otoczeniu palantow ktorzy pracy nie szanuja.
palcy mi braknie na przytaczanie opowiesci o nie szanowaniu pracy. nawet u mnie w firmie jest pelno takich osob np. ochrona pracujaca za 5 zl na h. nie dalej jak 2 dni temu kolezanka mowila mi ze na jej weselu kelnerzy byli podpici. nota bene jedna z najlepszych restauracji w mojej okolicy ;p wiec to nie jest tak ze to nie te czasy. ludzie sa tacy sami zwrocila uwage menagerowi - opuscil im cos 800 zl. u mojej kuzynki byla podobna akcja - po weselu nie zostalo nic wodki. pozniej sie okazalo ze kelnerzy pobrali sobie. bo sie chwalili koledze ktory znal PM u nas jest taki zwyczaj ze swiadek zajmuje sie wodka. to nie jest obciazanie nikogo tylko tradycja - a swiadek zgadzajac sie wie jakie ma obowiazki. kazdy ma inne podejscie. przegadywac sie nie ma sensu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Zatęsknisz jeszcze ... :P

Muszę krawcowej dać odpowiedź po 20.06, a nie wiem na które się zdecydować.

tylk czy zdazycie jeszcze cos zarezerowwac ?

ale ja i tak nie mam problemu bo wódke mamy z sali, więc jak ukradna to sobie
dużo sily dla tżta szczególnie
Ale masz dużo rzeczy załatwionych! I to na koniec września... Matko kochana, ja nie mam połowy z tego na początek sierpnia