Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 20:58   #2371
wicherek1989
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Wiesz Wicherku.. na poczatku Cie lubilam.. ale to sie zmienia!
Dlaczego Wasze wlosy wraz z trwaniem pielegnacji kreca co raz fajniej i daja sie reanimowac, a moje nie
Ty też znajdziesz swoje sprawdzone sposoby a one nie tyle kręcą się bardziej co posłuszniej i niweluje się potargany puch

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Wszystkie cudowne! i Faktycznie każde inne na swój sposób. To główna zaleta loczków i fal
Cieszę się z wymienienia wśród tych pięknych włosów
Stary 2014-06-18, 21:30   #2372
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kateel Pokaż wiadomość
Cześć

Nie wiem za bardzo jak się przywitać, więc może zacznę od tego, że... mam kręcone włosy Większość je podziwia, a ja nie potrafię się nimi do końca cieszyć i docenić czym obdarzyła mnie natura. Wciąż powtarzam, że z chęcią zamieniłabym się na proste, co do końca też prawdą nie jest
Na czym polega mój problem? Swoich włosów nie potrafię pielęgnować, to raz. Dwa - nie umiem zapanować nad ciągłym puchem i suchością. Trzy - nie mogę utrafić z produktem do stylizacji, co naprawdę zaczyna mnie już denerwować.
Pewnie kojarzycie odżywki/kremy do kręconych włosów Pantene? Odkąd je wycofali nie jestem wierna jednemu produktowi. Testuję aż trzy (Joanna Styling Effect, Krem do loków, Schwarzkopf OSIS+ Twin curl, Marion, Satynowe mleczko do kręconych włosów) i w sumie żaden z wymienionych nie spełnia moich oczekiwań w 100%. Część loków jest podkreślona (może nawet za bardzo), a część to puch, którego w żaden sposób nie umiem ujarzmić. Musiałabym chyba wykorzystać cały krem, a przecież nie o to chodzi.
W zasadzie piszę zaproszona przez imp, bo wcześniej nie miałam śmiałości, pomimo iż wątek już dawno widziałam Mam nadzieję, że jakoś pomożecie mi wprowadzić w życie taką świadomą pielęgnację, bo naprawdę załamuje już ręce. W załączniku stan obecny moich włosów.

Ojaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! toż to jakiś cud natury!!!:l ove:
Stary 2014-06-19, 00:22   #2373
kateel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
kateel, witaj! Jak wygląda Twoja obecna pielęgnacja? Stosujesz jakieś odżywki, maski, oleje?
Od razu się przyznaje, że oleje to dla mnie temat nieznany. Z odżywek aktualnie używam tylko mlecznego Kallosa, bo inne (np.: z Oriflame, Rossmannowskie czy Garnier) już mi się skończyły. Jeśli chodzi o pielęgnację, to wygląda to u mnie następująco: szampon (aktualnie z Rossmanna do kręconych), 2-3 razy w tygodniu maska z Kallosa, no i kosmetyki do stylizacji, które wymieniłam w pierwszym poście. A, przypomniał mi się jeszcze olejek na rozdwojone końcówki. Domyślam się, że miejsca mieć to nie powinno, ale zazwyczaj... chodzę spać z mokrymi włosami. Jak widać dużo eksperymentuje, niekoniecznie może z dobrymi rzeczami.

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
No kateel, jesteś jak już tu trafiłaś to z Twoimi włosami może być tylko lepiej
Nawracam zagubione, zakręcone dusze
No, po takim miłym zaproszeniu nie mogłam nie skorzystać ;*

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Kateel, WOWOWOWOW!!!!! Właśnie o takiej długości włosów marzę!!! *-*
Skoro udało Ci się wyhodować tak długie loki, to na pewno krzywdy im nie robisz. Jeśli chcesz, mogę Ci podesłać listę z zasadami pielęgnacji, którą stworzyła dla mnie Mysia (http://kokardka-mysi.blogspot.com/), bo wygląda na to, że masz podobny skręt do mnie. .
Jeszcze jakieś 1,5 miesiąca temu były o kilka cm dłuższe. Nawet fryzjer był zszokowany ich długością. To też wynika z tego, że ja raz do roku chodzę się podciąć
Za link serdecznie dziękuję!

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ojaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! toż to jakiś cud natury!!!:l ove:
Dziękuję
kateel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:54   #2374
JudytaKas
Zakorzenienie

Hej
Na wstępie chwalę zbiorowo włoski, które miałam przyjemność na szybciutko obejrzeć nadrabiając wątek.

U mnie kryzys z wypadaniem się zmniejsza ale powoli. Rycyna i oenobiol dają powoli radę. Ciągle myślę nad peelingiem bo tak podczytywałam i był chwalony. Zakupiłam też dwa opakowania CP - zaczynam od poniedziałku. Po za wypadaniem brak innych problemów - wręcz przeciwnie - włosy kręcą się jak szalone, puchu nie ma.

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:56   #2375
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Od razu się przyznaje, że oleje to dla mnie temat nieznany. Z odżywek aktualnie używam tylko mlecznego Kallosa, bo inne (np.: z Oriflame, Rossmannowskie czy Garnier) już mi się skończyły. Jeśli chodzi o pielęgnację, to wygląda to u mnie następująco: szampon (aktualnie z Rossmanna do kręconych), 2-3 razy w tygodniu maska z Kallosa, no i kosmetyki do stylizacji, które wymieniłam w pierwszym poście. A, przypomniał mi się jeszcze olejek na rozdwojone końcówki. Domyślam się, że miejsca mieć to nie powinno, ale zazwyczaj... chodzę spać z mokrymi włosami. Jak widać dużo eksperymentuje, niekoniecznie może z dobrymi rzeczami.
- Standardowo, obowiązkowa lektura FAQ: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 i PIGUŁKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147

Zacznij od oczyszczenia prostym szamponem i pora zaprzyjaźnić się z olejami, zacznij od tych, które masz w kuchni. Warto też spróbować włączyć do stylizacji żel z siemienia lnianego.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:06   #2376
Zelka_93
Raczkowanie

GG do Zelka_93

hej! na co dzień stosuję się do zasad cg i noszę rozpuszczone włosy, czesane jedynie na mokro drewnianym grzebieniem. są jednak dni, gdy nic nie chce mi się z nimi robić i noszę je spięte w koku. czy dobrą opcją na takie dni byłaby szczotka z włosia dzika? tyle słyszy się o jej świetnych właściwościach, a gdy w takie dni ewentualny puch nie stanowi problemu, to czemu nie? przede wszystkim nie chciałabym zaszkodzić włosom, ale kusi mnie, by spróbować, warto?

GUMed 2013->Przyszły lekarz
Zelka_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:08   #2377
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zelka_93 Pokaż wiadomość
hej! na co dzień stosuję się do zasad cg i noszę rozpuszczone włosy, czesane jedynie na mokro drewnianym grzebieniem. są jednak dni, gdy nic nie chce mi się z nimi robić i noszę je spięte w koku. czy dobrą opcją na takie dni byłaby szczotka z włosia dzika? tyle słyszy się o jej świetnych właściwościach, a gdy w takie dni ewentualny puch nie stanowi problemu, to czemu nie? przede wszystkim nie chciałabym zaszkodzić włosom, ale kusi mnie, by spróbować, warto?
Ja uzywam tanglee teezer ale ja mam lekkie fale, wiec latwiej je rozczesac niz loki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:12   #2378
Zelka_93
Raczkowanie

GG do Zelka_93

ja właśnie nigdy nie mam problemów z rozczesywaniem, raczej myślę, że wieczorne szczotkowanie mogłoby pomóc w rozprowadzaniu sebum na włosach i dobrze wpłynąć na skórę głowy. ostatnio robią mi się na końcówkach włosów pojedyncze pętelki, stąd też moje pytanie

GUMed 2013->Przyszły lekarz
Zelka_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:37   #2379
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Hej
Na wstępie chwalę zbiorowo włoski, które miałam przyjemność na szybciutko obejrzeć nadrabiając wątek.

U mnie kryzys z wypadaniem się zmniejsza ale powoli. Rycyna i oenobiol dają powoli radę. Ciągle myślę nad peelingiem bo tak podczytywałam i był chwalony. Zakupiłam też dwa opakowania CP - zaczynam od poniedziałku. Po za wypadaniem brak innych problemów - wręcz przeciwnie - włosy kręcą się jak szalone, puchu nie ma.

Mi też CP bardzo pomogło. Jeśli chodzi o przyrost to skoczył ok 0.5 cm z 2 na 2,5 cm, ale wzmocnił mi włosy i paznokcie mega! Każdy widzi różnicę. Włosy tez zrobiły się jakby grubsze. Zjadłam 2 opakowania. Pod koniec 2 miałam już spory wysyp na twarzy, ale akurat już mój problem włosowy się skończył i odstawiłam. Cera wraca do normy Bardzo też jaram się paznokciami, bo mam najładniejsze od niepamiętnych czasów:d
Stary 2014-06-19, 12:52   #2380
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Co do szczotki z włosia dzika to ja mam i niestety ale loki puszy.
Akurat w moim przypadku problemu nie ma, bo spryskanie ich wodą z rozrobioną odzywka bs/ bądź wgniecenie zelu lnianego tak naprawdę od razu niweluje problem, bo loki zbijają się spowrotem.
Pisałam już wcześniej, że trzeciego dnia ja naprawdę muszę te włosy rozczesać przed reanimacja ale musisz spodziewać się tego, że może pojawić się lwia grzywa.

Co do bs-ów dziewczyny, kocham!!!!!!
Uwielbiam te włosy po joannie z makiem i bawełną, spryskane z wodą atomizera są mięciutkie jak po umyciu jak pojadę do polski to zrobie sobie niezły zapasik Joann.

Moje włosy też szybko tracą nawilżenie, rano zwykle już były suchawe a dzięki reanimacji woda+ Joanna z atomizera jest bosko!
Miękko i świeżo. Bez obciążania i uczucia nieswiezosci.

Dziękuję za polecenie! Dla mnie ratunek. Na suche włosy i syndrom dnia następnego (dziś trzeciego)

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-06-19 o 13:07
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 13:22   #2381
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Co do szczotki z włosia dzika to ja mam i niestety ale loki puszy.
Akurat w moim przypadku problemu nie ma, bo spryskanie ich wodą z rozrobioną odzywka bs/ bądź wgniecenie zelu lnianego tak naprawdę od razu niweluje problem, bo loki zbijają się spowrotem.
Pisałam już wcześniej, że trzeciego dnia ja naprawdę muszę te włosy rozczesać przed reanimacja ale musisz spodziewać się tego, że może pojawić się lwia grzywa.

Co do bs-ów dziewczyny, kocham!!!!!!
Uwielbiam te włosy po joannie z makiem i bawełną, spryskane z wodą atomizera są mięciutkie jak po umyciu jak pojadę do polski to zrobie sobie niezły zapasik Joann.

Moje włosy też szybko tracą nawilżenie, rano zwykle już były suchawe a dzięki reanimacji woda+ Joanna z atomizera jest bosko!
Miękko i świeżo. Bez obciążania i uczucia nieswiezosci.

Dziękuję za polecenie! Dla mnie ratunek. Na suche włosy i syndrom dnia następnego (dziś trzeciego)

Joanku jak robisz ten psikacz? Ja też kocham Joanny Zwłaszcza makową i lnianą. Nawet jak włosy zostawię tylko na niej bez stylizatora to ładnie wyglądają
Stary 2014-06-19, 14:35   #2382
201605161428
Konto usunięte

O to, to. Tez jestem ciekawa jak stworzyc taki psikacz, przydalby sie Ja ostatnio psikam sklepowa odzywka w aerozolu biovax do wlosow farbowanych.
Jestem z siebie dumna, bo nie kupilam ostatnio nic nowego, za to zgodnie z zalozeniem (i polka pelna zapasu) wykonczylam pierwszy szampon i maske bez sls z ktorych bylam mega zadowolona

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 15:06   #2383
Joanku
Zadomowienie

Dziewczyny nic prostszego.
Po prostu wylewam wody do atomizera i dodaje tyle joanny ile potrzeba, na oko żeby nie przesadzić żeby ta woda trochę zgęstniala i zmętniała.
I nie wstrząsajcie tylko 'zakolujcie' żeby nie zrobiła się piana bo to się mija z celem
dzięki takiemu psikaczowi moje włosy są tylko delikatnie zwilżone a co najważniejsze równomiernie a nie tam gdzie mokra ręka bardziej docisnęła włosie.

Myślę jeszcze żeby sobie ugotować dosyć rzadkiej wody lnianej żeby sobie psikać ciekawe, jak to wyjdzie przy reanimacji.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-06-19 o 15:09
Stary 2014-06-19, 15:36   #2384
jakisnick
Raczkowanie

Pierwszy raz od czasu świadomej pielęgnacji po prostu umyłam włosy i zostawiłam je samym sobie. Zero odżywek, zabezpieczaczy, stylizatorów. Zapisać i zapamiętać: NIGDY WIĘCEJ. Jako tako znośne, ale jakby za lekkie, no i oczywiście puch się wkradł zwłaszcza z tyłu. Poza tym - dziwnie się czułam, jak tylko umyłam, przeciągnęłam koszulką i tyle :P
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 15:36   #2385
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Właśnie jak patrzyłam, jak Mysia mi spryskuje włosy, to też pomyślałam, że muszę sobie kupić taki atomizer. A pomysł z odżywką fajny. Będzie w mojej kolejce pomysłów do wypróbowania.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:24   #2386
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Ja sobie atomizer kupiłam przy kwiatkach/nasionach w Auchan.
Też wolę nim włosy psikać do reanimacji niż rękami.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 17:08   #2387
Curly81
Wtajemniczenie

Hej
Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Byłam u Mysi i jestem zachwycona. Pierwszy raz fryzjerka przejawiała taki entuzjazm, patrząc na moje sprężyny. Okazało się, że skóra głowy jest w dobrym stanie (tylko lekko wrażliwa), a włosy wcale nie są tak zniszczone, jak myślałam. Dostałam całą rozpiskę, jak najlepiej je pielęgnować. Cięcie było szybkie, a efekty moim zdaniem świetne. Włosy zostały ułożone na żel Artiste w stosunku 3:1 z Joanną mrożącą, gdy były jeszcze mokre (w międzyczasie też były spryskiwane wodą, jak za szybko schły ). I przeżyłam szok: są super miękkie!!! Na żel!!! O.O Wow! Suszenie oczywiście dyfuzorem.
Tak się skręciły, że wyglądają na mega krótkie. A ścięte zostały praktycznie same końcówki. xD Wyciągnięte włosy sięgają mi poniżej łopatek. ^^ Ciekawe, jak będą wyglądały, gdy sama je sobie ułożę. Ja lubię suszyć głową w dół, żeby były bardziej podniesione u nasady.
cudne masz włosy

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Nie umiem sobie poradzić ze spodem, jest rozprostowany. Zawsze.
pięknebłyszczące,zd rowe.

Cytat:
Cześć

Nie wiem za bardzo jak się przywitać, więc może zacznę od tego, że... mam kręcone włosy Większość je podziwia, a ja nie potrafię się nimi do końca cieszyć i docenić czym obdarzyła mnie natura. Wciąż powtarzam, że z chęcią zamieniłabym się na proste, co do końca też prawdą nie jest
Na czym polega mój problem? Swoich włosów nie potrafię pielęgnować, to raz. Dwa - nie umiem zapanować nad ciągłym puchem i suchością. Trzy - nie mogę utrafić z produktem do stylizacji, co naprawdę zaczyna mnie już denerwować.
Pewnie kojarzycie odżywki/kremy do kręconych włosów Pantene? Odkąd je wycofali nie jestem wierna jednemu produktowi. Testuję aż trzy (Joanna Styling Effect, Krem do loków, Schwarzkopf OSIS+ Twin curl, Marion, Satynowe mleczko do kręconych włosów) i w sumie żaden z wymienionych nie spełnia moich oczekiwań w 100%. Część loków jest podkreślona (może nawet za bardzo), a część to puch, którego w żaden sposób nie umiem ujarzmić. Musiałabym chyba wykorzystać cały krem, a przecież nie o to chodzi.
W zasadzie piszę zaproszona przez imp, bo wcześniej nie miałam śmiałości, pomimo iż wątek już dawno widziałam Mam nadzieję, że jakoś pomożecie mi wprowadzić w życie taką świadomą pielęgnację, bo naprawdę załamuje już ręce. W załączniku stan obecny moich włosów.
Ale piękne afro.

A ja dzisiaj melduję się jako prosta kręconowłosa.Wczoraj byłam u fryzjera,robiłam odrost i przy tej okazji fryzjer wyciągnął mi je na szczotkę.Rzadko teraz prostuję bo raz na kilka mcy.Podciął mi też końcówki.Wrzucam zdjęcie zrobione dzisiaj czyli dobę po fryzjerze.Facet powiedział,że włosy mam zdrowe,ładne ,że nie są wcale suche jak myślałam.Pytała m go o olejowanie i powiedział,że zna temat ale mi nie poleca bo mam normalną skóre głowy i normalne włosy,nie suche i,że jak będę olejowała to zrobią mi się tłustei skóra głowy zacznie się psuć.Juz sama nie wiem co mam myśleć.Wydawało mi się,że moje włosy lubią oleje .Olejuję je od kilku kcy regularnie.Nie widzę jak do tej pory szkód tylko pozytywy ale nie odzywałam się już.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2826.jpg (35,5 KB, 51 załadowań)

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-06-19 o 17:10
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 17:08   #2388
Joanku
Zadomowienie

Ja umylam taki po glisskurze czarnym bo ma fajny zasięg i prysk ;D

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Stary 2014-06-19, 17:47   #2389
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
.Pytałam go o olejowanie i powiedział,że zna temat ale mi nie poleca bo mam normalną skóre głowy i normalne włosy,nie suche i,że jak będę olejowała to zrobią mi się tłustei skóra głowy zacznie się psuć.Juz sama nie wiem co mam myśleć.Wydawało mi się,że moje włosy lubią oleje .Olejuję je od kilku kcy regularnie.Nie widzę jak do tej pory szkód tylko pozytywy ale nie odzywałam się już.
- Stwierdzenie, że jak będziesz dalej olejować włosy to zaczną Ci się przetłuszczać wyklucza Go z grupy ludzi "znających temat", chyba że chodzi po prostu o to, że słyszał o olejowaniu i nic więcej na ten temat nie wie. Olejowanie jest jak najbardziej polecane nawet przy przetłuszczaniu. A biorąc pod uwagę fakt, że to między innymi olejom zawdzięczasz obecny stan swoich włosów, możesz sobie sama odpowiedzieć na pytanie: olejować, czy nie?
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 18:10   #2390
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Stwierdzenie, że jak będziesz dalej olejować włosy to zaczną Ci się przetłuszczać wyklucza Go z grupy ludzi "znających temat", chyba że chodzi po prostu o to, że słyszał o olejowaniu i nic więcej na ten temat nie wie. Olejowanie jest jak najbardziej polecane nawet przy przetłuszczaniu. A biorąc pod uwagę fakt, że to między innymi olejom zawdzięczasz obecny stan swoich włosów, możesz sobie sama odpowiedzieć na pytanie: olejować, czy nie?
No właśnie moje włosy lubią oleje a gość powiedział to tak jakbym robiła najgorszą rzecz Świata.Cytuję,,d obrze,że Pani o to zapytała bo Panie często mi mowią o olejowaniu ale to się robi przy suchej skórze głowy i suchych włosach a w Pani wypadku to zbrodnia czy jakoś podobnie.Zamurowało mnie i nic nie powiedziałam.Ale tak wychwalił moje włosy,że może powinnam była powiedzieć,że od stycznia olejuję na potęgę i widać efekty.No nie wiem co ma myśleć o takich fryzjerach.Chodzę tam robić bajelage od 5lat i jestem zadowolona z usług ale ten tekst mnie zamurował.Jak będę szła do mojej fryzjerki od cięcia to muszą i ją zapytać o zdanie w tej kwestii.Ciekawe co powie.
Na koniec wizyty dał mi gratis pełnowymiarowe opakowanie maski Loreala regenerującej i powiedział,Pani włosy nie potrzebują niczego bo są zdrowe ,gęste ale jak już Pani chce to proszę nie olejować tylko nakładać to na końcówki a nie na całośc włosów(Loreal absolut repair).
i szamponetkę kerastase...Ta odzywka jest droga bo kosztuje ok.70zł,wiec się z deko zdziwiłam:P.

Ale powiem Wam,że kiedyś uzywalam drogich odzywek bo miałam więcej kasy,myślałam,że to lepsze od tych tańszych ale to bzdura i wiem to odkąd jestem na tym forum i sama na własnej skoórze wypróbowałam tanie i dobre naturalne metody łączone z tanimi odzywkami.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-06-19 o 18:25
Stary 2014-06-19, 18:21   #2391
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No właśnie moje włosy lubią oleje a gość powiedział to tak jakbym robiła najgorszą rzecz Świata.Cytuję,,d obrze,że Pani o to zapytała bo Panie często mi mowią o olejowaniu ale to się robi przy suchej skórze głowy i suchych włosach a w Pani wypadku to zbrodnia czy jakoś podobnie.Zamurowało mnie i nic nie powiedziałam.Ale tak wychwalił moje włosy,że może powinnam była powiedzieć,że od stycznia olejuję na potęgę i widać efekty.No nie wiem co ma myśleć o takich fryzjerach.Chodzę tam robić bajelage od 5lat i jestem zadowolona z usług ale ten tekst mnie zamurował.Jak będę szła do mojej fryzjerki od cięcia to muszą i ją zapytać o zdanie w tej kwestii.Ciekawe co powie.
Jeśli jesteś z cięcia zadowolona, to problemu nie ma. A gadaniem fryzjera na temat olejowania bym się nie przejmowała. Sama lepiej wiesz, co Ci pasuje

Cytat:
Na koniec wizyty dał mi gratis pełnowymiarowe opakowanie maski Loreala regenerującej i powiedział,Pani włosy nie potrzebują niczego bo są zdrowe ,gęste ale jak już Pani chce to proszę nie olejować tylko nakładać to na końcówki a nie na całośc włosów.
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/ud/uroda/...ne-500-ml.html
i szamponetkę kerastase...Ta odzywka jest droga bo kosztuje ok.70zł,wiec się z deko zdziwiłam:P.
Z tego, co wiem, to „profesjonalne” kosmetyki dużo kosztują dla klientów. Za to salony fryzjerskie kupują je po niższych cenach
Stary 2014-06-19, 18:30   #2392
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jeśli jesteś z cięcia zadowolona, to problemu nie ma. A gadaniem fryzjera na temat olejowania bym się nie przejmowała. Sama lepiej wiesz, co Ci pasuje

Z tego, co wiem, to „profesjonalne” kosmetyki dużo kosztują dla klientów. Za to salony fryzjerskie kupują je po niższych cenach
Nie przejmuję się ale dziwi mnie,że mają takie pojęcie.. ,być może wynika to z fatktu,że sami tego nie stosują itd..
No wiem ale nigdy nie spotkałam się z takim ,,prezentem'' bo jak mogą ją sprzedać po 75zł to czemu dawać za darmo.Większosc właścicieli salonów tak myśli bo daje najwyżej szamponetkę albo małe opakowanie.

On mi je tyko podciął,miałam pocieniowane po ostatniej wizycie w styczniu.Miałam isc do swojej fryzjerki od kręconych na podcięcie ale skoro tutaj w cenie miałam podcięcie to poczekam jeszcze.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-06-19 o 18:33
Stary 2014-06-19, 18:35   #2393
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie przejmuję się ale dziwi mnie to ,być może wynika to z tego,że sami tego nie stosują itd..
Możliwe.

Cytat:
No wiem ale nigdy nie spotkałam się z takim ,,prezentem'' bo jak mogą ją sprzedać po 75zł to czemu dawać za darmo.Większosc właścicieli salonów tak myśli bo daje najwyżej szamponetkę albo małe opakowanie.
A ten może Cię lubi Albo uznał, że pełnowymiarowa odżywka przekona Cię, że lepszy produkt z amodomethicone na końcówki niż oleje
Stary 2014-06-19, 18:55   #2394
wicherek1989
Zakorzenienie

Troszkę popodpinałam dziś mi wierzchem mi się strzecha zrobiła chodzi za mną już podcięcie końcówek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG378.jpg (92,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG379.jpg (90,4 KB, 46 załadowań)
Stary 2014-06-19, 19:04   #2395
jakisnick
Raczkowanie

Wicherku, uwielbiam Twoje włosy Gęste, długie, nawilżone, jakby "lejące się". Do tego udowadniasz, że proste upięcie może całkiem zmienić fryzurę
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 19:14   #2396
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Wicherku, uwielbiam Twoje włosy Gęste, długie, nawilżone, jakby "lejące się". Do tego udowadniasz, że proste upięcie może całkiem zmienić fryzurę
Troszkę są z takich lejących, nazwałabym je jak Marta że baunsujące jak się ruszam upinam je ostatnio non stop, wrzucę zdjęcie na czasie jak upnę ja całe a nie tylko z wierzchu
No długie już i fala mi się rozluźniła chyba i muszę wzmocnić olejowanie żeby jeszcze nie ścinać końcówek co za mną chodzi strasznie

A i dziękuję za komplement
Stary 2014-06-19, 19:33   #2397
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wicherku, bardzo ładne upięcie. Ja w ogóle kocham długie włosy, więc się Waszymi zachwycam. ^^
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 20:24   #2398
Konto usunięte

Moje dzisiejsze. Na zdjęciu jeszcze trochę wilgotne przy skórze głowy.
Dałam b/s oleju kokosowego.
No i słońce zaszło do zdjęc.

Po sesji zafunduję im trochę dłuższe posiedzenie z odżywkami/ olejem, bo ostatnio słabo się tego doczekują.

Jako, że jestem w domu bez kosmetyków, to umyte szamponem familijnym i użyta jedna odżywka wella pro series do farbowanych. b/s ten olej kokosowy i trochę zwykłego żelu.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-06-19 o 20:34
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 20:30   #2399
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Cześć
Matko jakie piękne

Cytat:
Jak będę szła do mojej fryzjerki od cięcia to muszą i ją zapytać o zdanie w tej kwestii.Ciekawe co powie.
Ja jak spotykam jakiegoś fryzjera to już nawet nie chce poznawać jego zdania na temat pielęgnacji

Dobrze Ci w prostych, ale kręcone zdecydowanie dodają "tego czegoś"

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Troszkę popodpinałam dziś mi wierzchem mi się strzecha zrobiła chodzi za mną już podcięcie końcówek
Marzę o takiej długości już..
Stary 2014-06-19, 20:46   #2400
Konto usunięte

kateel jakie długie Trochę odżywisz to i puch zniknie

Wicherek fajne upięcie. Ja niestety nie mogę się do niektórych upięć przekonać, bo wydaje mi się, że wtedy moja głowa duża się wydaje. Np nie chodze wcale w kucyku. Wciąż czekam na tą długość przy której kucyk pod swoim ciężarem chociać trochę się rozprostuje.

Wy tak o tych cięciach, a już już chyba nie chciałabym cięcia wydobywającego skrętu . Teraz jak chodzę to fryzjera to podcinam tylko końcówki u dwóch warstw. Chociaż kiedyś miałam dużo więcej warstw to chyba kręciły mi się mniej.

:edit:
Nawet znalazłam zdjęcie. Dużo warstw. Skrętu nie wydobyłam, same schły, albo próbowałam suszyć szuszarką trochę na prosto szczególnie końcówki. Grzywke na noc do wyschnięcia wsuwkami spinałam.
Teraz nawet jakbym próbowała je tak na bardziej prosto wysuszyć, to pewnie by się tak nie dały.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-06-19 o 20:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości