|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
śliczne ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze. Na zdjęciu jeszcze trochę wilgotne przy skórze głowy. Dałam b/s oleju kokosowego. No i słońce zaszło do zdjęc.[/QUOTE] Cudowne |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze.[/QUOTE]
Znowu mnie piękne loczki przyćmiły ![]() Cytat:
![]() Jak się nie przejmujesz długością to przybywa ich szybko, ja tak mam ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952978]Wicherek fajne upięcie. Ja niestety nie mogę się do niektórych upięć przekonać, bo wydaje mi się, że wtedy moja głowa duża się wydaje. Np nie chodze wcale w kucyku. Wciąż czekam na tą długość przy której kucyk pod swoim ciężarem chociać trochę się rozprostuje.[/QUOTE] Pewnie jakbym miała taki mocny skręt to też bym czekała na rozluźnienie, masz ich mega dużo i chyba ciężko je właśnie zawiązać bądź upiąć ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- No też mi się zdaje, że już sporo urosły, końcówki chyba do podcięcia, ale zobaczę jeszcze, bo dziś miałam ogólnie strzechę (tylko upięcie je ratowało) więc zobaczę jeszcze, dziś na całą noc dam olej
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze. Na zdjęciu jeszcze trochę wilgotne przy skórze głowy. Dałam b/s oleju kokosowego. No i słońce zaszło do zdjęc. Po sesji zafunduję im trochę dłuższe posiedzenie z odżywkami/ olejem, bo ostatnio słabo się tego doczekują. Jako, że jestem w domu bez kosmetyków, to umyte szamponem familijnym i użyta jedna odżywka wella pro series do farbowanych. b/s ten olej kokosowy i trochę zwykłego żelu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kolejne cudowne afro ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- też tak uważam ,bo kręcone to kręcone .Juz tęsknie za nimi i jutro myję .
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcę obcinać w sumie
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czasami jak swoje oglądam to też mam wrażenie, że znowu trzeba podciąć choć trochę a innym razem, że wcale nie ![]() Dziewczyny a robiłyście może peeling skóry głowy? Jak u Was efekty? Przymierzam się i nie wiem jak się zabrać. Moje włosy potrzebują oczyszczenia chyba i nie wiem jak to zrobić czy przy okazji peelingu z cukrem zmieszać ten oczyszczający szampon czy raz zrobić peeling skalpu a przy następnym myciu oczyszczanie? Jak myślicie?
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam taki jak piszesz, szampon z cukrem tak z łyżkę chyba na oko garścią brałam i szorowałam, fajny efekt jakby powietrze docierało mi do głowy lepiej
|
|
#2408 |
|
Moderator
|
Jeju ludzie padłam dziś po prostu. Na kontrakcie z collegu mam, że kurs kończy się 27 czerwca 2014 - ale mam extra czas 2 tygodnie bo nauczyciel spraprał i musimy nadrabiać wszystko w miesiąc wakacji. To ja że to są wakacje i skoro na tej umowie jest taka data to nie będę przychodzić w wolne skoro ktoś zawalił a on mi wyjechał z tekstem - a co ty masz lepszego do roboty skoro nie pracujesz? Przecież jak kobieta jest w domu to też pracuje bo samo sie nic nie zrobi, nie wspominając już o wygospodarowaniu czasu na jakies swoje hobby. Wybaczcie za marudzenie, ale tak mi dziś ciśnienie skacze z nerwa, przynajmniej egzamin mi dobrze poszedł.
Włosy mam dziś całkiem spoko, mimo okropnej suszy na zewnątrz. Wprowadzenie odżywki z aloesem i olejowanie bylo zdecydowanie dobrą decyzją Ale cuda powrzucałyście, uwielbiam patrzeć na Wasze włosy - nawet w wersji prostej u Curly wyglądaja pięknie co do olejowania to ja myślę, że na zdrowych włosach tego oleju używa się po prostu mniejszą ilosć i może rzadziej lub trzyma sie krócej w celu nie tyle co poprawienia, ale utrzymania dobrego stanu włosów. Przecież takie hinduski z natury mają piękne i mocne włosy a olejowanie jest popularne mimo to, wiec coś w tym jest
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-06-19 o 22:30 |
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę pomyśleć ![]() Zrobię sobie w sobotę, zobaczę czytałam dużo pozytywnych opinii na temat tego peelingu i też bym chciała spróbować nie chce mi się nic ostatnio z włosami robić, bo te odrosty mnie wykańczają
|
|
|
|
|
#2410 |
|
Zadomowienie
|
No ja też dorzucam po prostu cukru do tego co szamponu, który używam skalp i jest super. To się czuje, że ten skalp jakiś taki czystszy.
Ja chciałabym zapuścić tak 'prawie' do pasa. Jak narazie mam tę najgorszą długość co ociera się o wszystko. Jak sie skręca mocniej to o ramiona, zaczepiają się o torbę, suwaki w bluzie bo końce sa na wysokosci połowy piersi [nawet nie ;<] Myślę sobie , że jeśli chce zapuścić to w sumie powinnam je spinać częściej i zabezpieczać a teraz im akurat bez silikonów tak pięknie. ;< Yh.
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-06-19 o 23:21 |
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja się cieszę, że nie mam zachodu z farbowaniem moja siostra ostatnio rozjaśniała sobie bo jej się marzyło mieć takie jak ja mam, no i miała za mało rozjaśniacza i przy głowie za dużo jej mama nałożyła i wyszło tak że dołem osiągnęła to co chce, a przy głowie za bardzo w blond weszło masakra takie pasma jej porobiło i ciapki poszła do fryzjera i zapłaciła 100zł za nałożenie czekoladowego brązu, który złapał jej na rudy, gdzieniegdzie całkiem ładny, ale oczywiście nierównomierny - tam gdzie najjaśniejszy blond, ma taką żarówkę jak Ty, no i dalej tam gdzie coraz ciemniejsze włosy to bardziej przygaszone, masakra co się ośmiałam z jej głupoty
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bym się wściekła gdyby mi coś takiego wyszło i co teraz zamierza z tym zrobić? coś ciemniejszego kłaść czy jednak skoro już je wymęczyła to coś jaśniejsze? Ja teraz zmieniam farbę, to będę mniej żarówiasta
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona nie jest z tych co by się na taki widok rozpłakały, ale chyba robi też dobrą minę do złej gry
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałaby chyba na czarno walnąć od razu
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to robię całkiem regularnie. Szoruje skalpik szamponem, potem na to cukier i jedziemy. Włoski fajnie odbite, skalp wyraźnie lepiej oczyszczony i też właśnie mam takie uczucie "lepszego oddychania", ciężko mi opisać.Jaki numerek farby? Jutro zmieniam kolor, ciekawe co to wyjdzie
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Na grzywce i przy przedziałku ma neonówkę, schodząc niżej w połowie włosów odcień fajny rudości który blaknie im niżej, a na końcach mniej więcej swój dawny z poblaskiem rudego
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, chcę zrobić tą farbą KLIK, nie wiem jak patrzeć na "profesjonalny" numerek bo ja nie robię u fryzjera, nigdy koloru Trochę się obawiam, że mi wyjdzie za ciemny no i że stracę tą żarówę a stracę na pewno, ale może to i dobrze koleżanka robiła z tej nowej serii Joanną jakimś jasnym brązem i mówi, że jej wyszedł identyczny jak na opakowaniu i bardzo równo, mimo, że odrost miała dużo ciemniejszy niż na długości. Na żywo kolor na opakowaniu ten rudy wygląda żywiej. Nie wiem. Trochę się boję jak złapie, ale kto nie ryzykuje szampana nie pije Cytat:
|
||
|
|
|
#2418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mi się wydaje, że to tylko tak seria nazwana bo w farbach profesjonalnych numeracja byłaby zupełnie inna. kolor ladniejszy. przeistaczasz się wlosowo we mnie ;p Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałam, że nie wiem jaki ma profesjonalny numerek, bo nie farbuję profesjonalnymi ani u fryzjera nie jest profesjonalna, to zwykła drogeryjna Joanna za 6zł Ciekawe jak mi wyjdzie
|
|
|
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zawsze liczę na szybszy przyrost (paznokciom CP tez służy to fakt) za ogólną poprawę mam nadzieje będę mogła za 3 miesiące pochwalić oenobiol (bo to na niego stawiam w szczególności) Również po długiej przerwie wróciłam do nafty (jakkoś wcześniej chwaliłam się zakupami włosowymi na doz w celu zmniejszenia/pozbycia się nadmiernego wypadania) i tak - wcześniej mi służyła i teraz też ![]() Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze. Na zdjęciu jeszcze trochę wilgotne przy skórze głowy. Dałam b/s oleju kokosowego. No i słońce zaszło do zdjęc. Po sesji zafunduję im trochę dłuższe posiedzenie z odżywkami/ olejem, bo ostatnio słabo się tego doczekują. Jako, że jestem w domu bez kosmetyków, to umyte szamponem familijnym i użyta jedna odżywka wella pro series do farbowanych. b/s ten olej kokosowy i trochę zwykłego żelu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] oj ty mój skręcie
|
|
|
#2421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję serdecznie! Cytat:
![]() Joanku, pomył z atomizerem genialny! Z pewnością skorzystam A włosy masz przepiękne Cytat:
![]() W kręconych jeszcze Cię nie widziałam, ale w prostych wyglądasz ślicznie! W ogóle - piękna z Ciebie kobietka! Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze. Na zdjęciu jeszcze trochę wilgotne przy skórze głowy. Dałam b/s oleju kokosowego. No i słońce zaszło do zdjęc.[/QUOTE] Jaki skręt Dziękuję [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952978]kateel jakie długie ![]() [/QUOTE]Mam nadzieję Marzę o tak pięknie podkreślonym skręcie jak u Was!
|
||||
|
|
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Cytat:
.Ja sama kiedyś miałam fazę na proste i nałogowo prostowałam ale odkąd jestem na ,,zakręconym'' wątku prostuję bardzo rzadko .Nie chce mi się dzisiaj myć głowy,katar leci mi ciurkiem w nosa,kaszle,wiec dam sobie dzisiaj spokoj.Jutro zaszaleję i może wrzucę fotkę w formie zakręconej .
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też oceniają różnie, choć z przewagą na loki. Ostatnio sama po wyprostowaniu stwierdziłam, że chyba jednak nie ma co zmieniać natury. Kręcone włosy mają swój urok i choć czasami się złoszczę, to mam nieodparte wrażenie, że płakałabym, gdyby mi się kiedyś nagle rozprostowały. Jeśli możesz sobie pozwolić na trochę lenistwa, to wskakuj pod kołdrę z kubkiem gorącej herbaty, żeby się wygrzać ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- O Curly, widzę, że zmieniłaś avatar - piękne kręcioły |
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
CP = Calcium pantothenicum - jest to witamina B5. Wpływa na skórę, włosy i paznokcie Tyle, że jest to bardziej lek niż suplement. Poczytaj, popatrz na efekty na blogach U mnie wszystko się sprawdziło. Brałam ok 1,5 miesiąca.
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejny temat, którym warto się zainteresować |
|
|
|
|
#2428 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Joanny robią takie miękkie włosy, właśnie wczoraj kupiłam kolejną, lnianą, moją ukochaną ![]() Cytat:
![]() Woda, troszkę joasi lnianej, troszkę panthenolu, keratyny, spiruliny, kapka oleju ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze. Na zdjęciu jeszcze trochę wilgotne przy skórze głowy. Dałam b/s oleju kokosowego. No i słońce zaszło do zdjęc. Po sesji zafunduję im trochę dłuższe posiedzenie z odżywkami/ olejem, bo ostatnio słabo się tego doczekują. Jako, że jestem w domu bez kosmetyków, to umyte szamponem familijnym i użyta jedna odżywka wella pro series do farbowanych. b/s ten olej kokosowy i trochę zwykłego żelu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale spiraloski! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie co do tych mikstur jakie robicie do spryskiwania włosów...Jak długo taki specyfik może być przydatny do użytku?
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie próbowałam robić bez konserwantu, myślę, że tak do tygodnia może, sama nie wiem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

chodzi za mną już podcięcie końcówek 
śliczne 
.Juz tęsknie za nimi i jutro myję

chyba bym się wściekła gdyby mi coś takiego wyszło
musiałaby chyba na czarno walnąć od razu 
i skóra głowy zacznie się psuć.Juz sama nie wiem co mam myśleć
Marzę o tak pięknie podkreślonym skręcie jak u Was!