Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 20:50   #2401
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Troszkę popodpinałam dziś mi wierzchem mi się strzecha zrobiła chodzi za mną już podcięcie końcówek
Ale Ci urosły śliczne
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze. Na zdjęciu jeszcze trochę wilgotne przy skórze głowy.
Dałam b/s oleju kokosowego.
No i słońce zaszło do zdjęc.[/QUOTE]
Cudowne
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:02   #2402
wicherek1989
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze.[/QUOTE]

Znowu mnie piękne loczki przyćmiły

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Ja jak spotykam jakiegoś fryzjera to już nawet nie chce poznawać jego zdania na temat pielęgnacji

Marzę o takiej długości już..
Moja fryzjerka macha okropnie dyfuzorem i wgniata piankę w suche, masakracja, nauczę ją następnym razem
Jak się nie przejmujesz długością to przybywa ich szybko, ja tak mam

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952978]Wicherek fajne upięcie. Ja niestety nie mogę się do niektórych upięć przekonać, bo wydaje mi się, że wtedy moja głowa duża się wydaje. Np nie chodze wcale w kucyku. Wciąż czekam na tą długość przy której kucyk pod swoim ciężarem chociać trochę się rozprostuje.[/QUOTE]

Pewnie jakbym miała taki mocny skręt to też bym czekała na rozluźnienie, masz ich mega dużo i chyba ciężko je właśnie zawiązać bądź upiąć nie mniej jednak jak urosną troszkę to na pewno się rozluźnią i będą jeszcze śliczniejsze

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ale Ci urosły śliczne
No też mi się zdaje, że już sporo urosły, końcówki chyba do podcięcia, ale zobaczę jeszcze, bo dziś miałam ogólnie strzechę (tylko upięcie je ratowało) więc zobaczę jeszcze, dziś na całą noc dam olej
Stary 2014-06-19, 22:05   #2403
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Troszkę popodpinałam dziś mi wierzchem mi się strzecha zrobiła chodzi za mną już podcięcie końcówek
Długie Wydaje mi się,że szybko Ci rosną.

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze. Na zdjęciu jeszcze trochę wilgotne przy skórze głowy.
No i słońce zaszło do zdjęc.

Po sesji zafunduję im trochę dłuższe posiedzenie z odżywkami/ olejem, bo ostatnio słabo się tego doczekują.

Jako, że jestem w domu bez kosmetyków, to umyte szamponem familijnym i użyta jedna odżywka wella pro series do farbowanych. b/s ten olej kokosowy i trochę zwykłego żelu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Kolejne cudowne afro

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Dobrze Ci w prostych, ale kręcone zdecydowanie dodają "tego czegoś"
też tak uważam ,bo kręcone to kręcone.Juz tęsknie za nimi i jutro myję.Nie mogę się doczekać.Miło mieć odmianę ale 2 dni i już chce mieć swoje loczki.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:08   #2404
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
No też mi się zdaje, że już sporo urosły, końcówki chyba do podcięcia, ale zobaczę jeszcze, bo dziś miałam ogólnie strzechę (tylko upięcie je ratowało) więc zobaczę jeszcze, dziś na całą noc dam olej
Jeśli czujesz, że trzeba to jak najbardziej podetnij, na zdjęciu nie widać żeby tego wymagały
Stary 2014-06-19, 22:12   #2405
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli czujesz, że trzeba to jak najbardziej podetnij, na zdjęciu nie widać żeby tego wymagały
Czasem czuję że trzeba czasem że nie walnę olejków więcej to zobaczymy, może czasem np za dużo stylizatora na końcach czy coś i wrażenie, bo rozdwojone nie są nie chcę obcinać w sumie
Stary 2014-06-19, 22:18   #2406
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem czuję że trzeba czasem że nie walnę olejków więcej to zobaczymy, może czasem np za dużo stylizatora na końcach czy coś i wrażenie, bo rozdwojone nie są nie chcę obcinać w sumie
A chcesz jeszcze dużo zapuszczać?
Ja czasami jak swoje oglądam to też mam wrażenie, że znowu trzeba podciąć choć trochę a innym razem, że wcale nie

Dziewczyny a robiłyście może peeling skóry głowy? Jak u Was efekty? Przymierzam się i nie wiem jak się zabrać.
Moje włosy potrzebują oczyszczenia chyba i nie wiem jak to zrobić czy przy okazji peelingu z cukrem zmieszać ten oczyszczający szampon czy raz zrobić peeling skalpu a przy następnym myciu oczyszczanie? Jak myślicie?
Stary 2014-06-19, 22:28   #2407
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
A chcesz jeszcze dużo zapuszczać?
Ja czasami jak swoje oglądam to też mam wrażenie, że znowu trzeba podciąć choć trochę a innym razem, że wcale nie

Dziewczyny a robiłyście może peeling skóry głowy? Jak u Was efekty? Przymierzam się i nie wiem jak się zabrać.
Moje włosy potrzebują oczyszczenia chyba i nie wiem jak to zrobić czy przy okazji peelingu z cukrem zmieszać ten oczyszczający szampon czy raz zrobić peeling skalpu a przy następnym myciu oczyszczanie? Jak myślicie?
A nie wiem, aż mi się przestaną podobać, na pewno przy długaśnych będzie wyprost zresztą jestem niska mi po pas nie pasują

Ja robiłam taki jak piszesz, szampon z cukrem tak z łyżkę chyba na oko garścią brałam i szorowałam, fajny efekt jakby powietrze docierało mi do głowy lepiej przypomniałaś mi o tym i zrobię sobie jutro
Stary 2014-06-19, 22:28   #2408
Klaudenc
Moderator

Jeju ludzie padłam dziś po prostu. Na kontrakcie z collegu mam, że kurs kończy się 27 czerwca 2014 - ale mam extra czas 2 tygodnie bo nauczyciel spraprał i musimy nadrabiać wszystko w miesiąc wakacji. To ja że to są wakacje i skoro na tej umowie jest taka data to nie będę przychodzić w wolne skoro ktoś zawalił a on mi wyjechał z tekstem - a co ty masz lepszego do roboty skoro nie pracujesz? Przecież jak kobieta jest w domu to też pracuje bo samo sie nic nie zrobi, nie wspominając już o wygospodarowaniu czasu na jakies swoje hobby. Wybaczcie za marudzenie, ale tak mi dziś ciśnienie skacze z nerwa, przynajmniej egzamin mi dobrze poszedł.

Włosy mam dziś całkiem spoko, mimo okropnej suszy na zewnątrz. Wprowadzenie odżywki z aloesem i olejowanie bylo zdecydowanie dobrą decyzją aczkolwiek robię tak, że kładę na mokre włosy odżywkę na godzinkę, spłukuję, daję olej i tak idę spać, a rano zmywam jedynie pottersem i daje b/s. Dzięki temu humektanty nawilżą, ale nie spuszą nawet przy temperaturze 24 stopni, jestem zadowolona.
Ale cuda powrzucałyście, uwielbiam patrzeć na Wasze włosy - nawet w wersji prostej u Curly wyglądaja pięknie co do olejowania to ja myślę, że na zdrowych włosach tego oleju używa się po prostu mniejszą ilosć i może rzadziej lub trzyma sie krócej w celu nie tyle co poprawienia, ale utrzymania dobrego stanu włosów. Przecież takie hinduski z natury mają piękne i mocne włosy a olejowanie jest popularne mimo to, wiec coś w tym jest

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-06-19 o 22:30
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:34   #2409
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wiem, aż mi się przestaną podobać, na pewno przy długaśnych będzie wyprost zresztą jestem niska mi po pas nie pasują

Ja robiłam taki jak piszesz, szampon z cukrem tak z łyżkę chyba na oko garścią brałam i szorowałam, fajny efekt jakby powietrze docierało mi do głowy lepiej przypomniałaś mi o tym i zrobię sobie jutro
Ja bym chciała do pasa albo i dłuższe i mam problem czy bardziej chcę loków czy długości muszę pomyśleć

Zrobię sobie w sobotę, zobaczę czytałam dużo pozytywnych opinii na temat tego peelingu i też bym chciała spróbować nie chce mi się nic ostatnio z włosami robić, bo te odrosty mnie wykańczają a farbuję za tydzień w czwartek albo w piątek
Stary 2014-06-19, 23:05   #2410
Joanku
Zadomowienie

No ja też dorzucam po prostu cukru do tego co szamponu, który używam skalp i jest super. To się czuje, że ten skalp jakiś taki czystszy.

Ja chciałabym zapuścić tak 'prawie' do pasa.
Jak narazie mam tę najgorszą długość co ociera się o wszystko. Jak sie skręca mocniej to o ramiona, zaczepiają się o torbę, suwaki w bluzie bo końce sa na wysokosci połowy piersi [nawet nie ;<]
Myślę sobie , że jeśli chce zapuścić to w sumie powinnam je spinać częściej i zabezpieczać a teraz im akurat bez silikonów tak pięknie. ;<
Yh.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-06-19 o 23:21
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 23:06   #2411
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chciała do pasa albo i dłuższe i mam problem czy bardziej chcę loków czy długości muszę pomyśleć

Zrobię sobie w sobotę, zobaczę czytałam dużo pozytywnych opinii na temat tego peelingu i też bym chciała spróbować nie chce mi się nic ostatnio z włosami robić, bo te odrosty mnie wykańczają a farbuję za tydzień w czwartek albo w piątek
Zapuszczaj zobaczysz jak będą wyglądać długie
Jak ja się cieszę, że nie mam zachodu z farbowaniem moja siostra ostatnio rozjaśniała sobie bo jej się marzyło mieć takie jak ja mam, no i miała za mało rozjaśniacza i przy głowie za dużo jej mama nałożyła i wyszło tak że dołem osiągnęła to co chce, a przy głowie za bardzo w blond weszło masakra takie pasma jej porobiło i ciapki poszła do fryzjera i zapłaciła 100zł za nałożenie czekoladowego brązu, który złapał jej na rudy, gdzieniegdzie całkiem ładny, ale oczywiście nierównomierny - tam gdzie najjaśniejszy blond, ma taką żarówkę jak Ty, no i dalej tam gdzie coraz ciemniejsze włosy to bardziej przygaszone, masakra co się ośmiałam z jej głupoty
Stary 2014-06-19, 23:12   #2412
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Zapuszczaj zobaczysz jak będą wyglądać długie
Jak ja się cieszę, że nie mam zachodu z farbowaniem moja siostra ostatnio rozjaśniała sobie bo jej się marzyło mieć takie jak ja mam, no i miała za mało rozjaśniacza i przy głowie za dużo jej mama nałożyła i wyszło tak że dołem osiągnęła to co chce, a przy głowie za bardzo w blond weszło masakra takie pasma jej porobiło i ciapki poszła do fryzjera i zapłaciła 100zł za nałożenie czekoladowego brązu, który złapał jej na rudy, gdzieniegdzie całkiem ładny, ale oczywiście nierównomierny - tam gdzie najjaśniejszy blond, ma taką żarówkę jak Ty, no i dalej tam gdzie coraz ciemniejsze włosy to bardziej przygaszone, masakra co się ośmiałam z jej głupoty
O matko, współczuję bardzo chyba bym się wściekła gdyby mi coś takiego wyszło i co teraz zamierza z tym zrobić? coś ciemniejszego kłaść czy jednak skoro już je wymęczyła to coś jaśniejsze?

Ja teraz zmieniam farbę, to będę mniej żarówiasta
Stary 2014-06-19, 23:14   #2413
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, współczuję bardzo chyba bym się wściekła gdyby mi coś takiego wyszło i co teraz zamierza z tym zrobić? coś ciemniejszego kłaść czy jednak skoro już je wymęczyła to coś jaśniejsze?

Fryzjerka jej powiedziała, że jak za miesiąc znów zarzuci czekoladowym brązem to chwyci jej wszystko na równo, ale coś to podejrzanie brzmi, bo niby jak na różnych kolorach zrobi 1 na równo odcień?
Ona nie jest z tych co by się na taki widok rozpłakały, ale chyba robi też dobrą minę do złej gry ona się kilka lat temu śmiała z mojego niewypału z farbowaniem to i ja się pośmiałam
Stary 2014-06-19, 23:18   #2414
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Fryzjerka jej powiedziała, że jak za miesiąc znów zarzuci czekoladowym brązem to chwyci jej wszystko na równo, ale coś to podejrzanie brzmi, bo niby jak na różnych kolorach zrobi 1 na równo odcień?
Ona nie jest z tych co by się na taki widok rozpłakały, ale chyba robi też dobrą minę do złej gry ona się kilka lat temu śmiała z mojego niewypału z farbowaniem to i ja się pośmiałam
No jeżeli są duże skoki w kolorach to wątpię żeby jej złapało tak na równo. musiałaby chyba na czarno walnąć od razu
Stary 2014-06-19, 23:19   #2415
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Ja z gatunku gruboskórnych potrzebujących złuszczania to robię całkiem regularnie. Szoruje skalpik szamponem, potem na to cukier i jedziemy. Włoski fajnie odbite, skalp wyraźnie lepiej oczyszczony i też właśnie mam takie uczucie "lepszego oddychania", ciężko mi opisać.

Cytat:

Jaki numerek farby?

Jutro zmieniam kolor, ciekawe co to wyjdzie
Stary 2014-06-19, 23:19   #2416
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
No jeżeli są duże skoki w kolorach to wątpię żeby jej złapało tak na równo. musiałaby chyba na czarno walnąć od razu
Na grzywce i przy przedziałku ma neonówkę, schodząc niżej w połowie włosów odcień fajny rudości który blaknie im niżej, a na końcach mniej więcej swój dawny z poblaskiem rudego
Stary 2014-06-19, 23:26   #2417
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z gatunku gruboskórnych potrzebujących złuszczania to robię całkiem regularnie. Szoruje skalpik szamponem, potem na to cukier i jedziemy. Włoski fajnie odbite, skalp wyraźnie lepiej oczyszczony i też właśnie mam takie uczucie "lepszego oddychania", ciężko mi opisać.

Jaki numerek farby?
To też spróbuję, bo zachęcacie
Wiesz co, chcę zrobić tą farbą KLIK, nie wiem jak patrzeć na "profesjonalny" numerek bo ja nie robię u fryzjera, nigdy koloru
Trochę się obawiam, że mi wyjdzie za ciemny no i że stracę tą żarówę a stracę na pewno, ale może to i dobrze koleżanka robiła z tej nowej serii Joanną jakimś jasnym brązem i mówi, że jej wyszedł identyczny jak na opakowaniu i bardzo równo, mimo, że odrost miała dużo ciemniejszy niż na długości. Na żywo kolor na opakowaniu ten rudy wygląda żywiej. Nie wiem. Trochę się boję jak złapie, ale kto nie ryzykuje szampana nie pije

Cytat:
Na grzywce i przy przedziałku ma neonówkę, schodząc niżej w połowie włosów odcień fajny rudości który blaknie im niżej, a na końcach mniej więcej swój dawny z poblaskiem rudego
To raczej jej nie złapie za drugim razem na jeden, albo ja tego nie widzę
Stary 2014-06-20, 00:38   #2418
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
To też spróbuję, bo zachęcacie
Wiesz co, chcę zrobić tą farbą KLIK, nie wiem jak patrzeć na "profesjonalny" numerek bo ja nie robię u fryzjera, nigdy koloru
Trochę się obawiam, że mi wyjdzie za ciemny no i że stracę tą żarówę a stracę na pewno, ale może to i dobrze koleżanka robiła z tej nowej serii Joanną jakimś jasnym brązem i mówi, że jej wyszedł identyczny jak na opakowaniu i bardzo równo, mimo, że odrost miała dużo ciemniejszy niż na długości. Na żywo kolor na opakowaniu ten rudy wygląda żywiej. Nie wiem. Trochę się boję jak złapie, ale kto nie ryzykuje szampana nie pije

To raczej jej nie złapie za drugim razem na jeden, albo ja tego nie widzę
a jesteś pewna ze to profesjonalna?
bo mi się wydaje, że to tylko tak seria nazwana bo w farbach profesjonalnych numeracja byłaby zupełnie inna.

kolor ladniejszy.
przeistaczasz się wlosowo we mnie ;p

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 00:59   #2419
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
a jesteś pewna ze to profesjonalna?
bo mi się wydaje, że to tylko tak seria nazwana bo w farbach profesjonalnych numeracja byłaby zupełnie inna.

kolor ladniejszy.
przeistaczasz się wlosowo we mnie ;p
Nie zrozumiałaś mnie napisałam, że nie wiem jaki ma profesjonalny numerek, bo nie farbuję profesjonalnymi ani u fryzjera nie jest profesjonalna, to zwykła drogeryjna Joanna za 6zł

Ciekawe jak mi wyjdzie
Stary 2014-06-20, 08:35   #2420
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Mi też CP bardzo pomogło. Jeśli chodzi o przyrost to skoczył ok 0.5 cm z 2 na 2,5 cm, ale wzmocnił mi włosy i paznokcie mega! Każdy widzi różnicę. Włosy tez zrobiły się jakby grubsze. Zjadłam 2 opakowania. Pod koniec 2 miałam już spory wysyp na twarzy, ale akurat już mój problem włosowy się skończył i odstawiłam. Cera wraca do normy Bardzo też jaram się paznokciami, bo mam najładniejsze od niepamiętnych czasów:d
Wiesz co ja mam teraz za sobą dużą przerwę ale wcześniej przy regularnym stosowaniu tylko za pierwszym razem miałam delikatny problem na twarzy, który i tak szybko minął (oby i tym razem tak było)
Jak zawsze liczę na szybszy przyrost (paznokciom CP tez służy to fakt) za ogólną poprawę mam nadzieje będę mogła za 3 miesiące pochwalić oenobiol (bo to na niego stawiam w szczególności)

Również po długiej przerwie wróciłam do nafty (jakkoś wcześniej chwaliłam się zakupami włosowymi na doz w celu zmniejszenia/pozbycia się nadmiernego wypadania) i tak - wcześniej mi służyła i teraz też najstarsze metody są najlepsze
Cytat:
oj ty ma piękności

Po sesji zafunduję im trochę dłuższe posiedzenie z odżywkami/ olejem, bo ostatnio słabo się tego doczekują.

Jako, że jestem w domu bez kosmetyków, to umyte szamponem familijnym i użyta jedna odżywka wella pro series do farbowanych. b/s ten olej kokosowy i trochę zwykłego żelu.

oj ty mój skręcie

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 08:57   #2421
kateel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Standardowo, obowiązkowa lektura FAQ: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 i PIGUŁKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147

Zacznij od oczyszczenia prostym szamponem i pora zaprzyjaźnić się z olejami, zacznij od tych, które masz w kuchni. Warto też spróbować włączyć do stylizacji żel z siemienia lnianego.
Ile tu wiedzy Dziękuję serdecznie! Po weekendzie postaram się zacząć wprowadzać w życie zamieszczone w linkach zasady, no i przede wszystkim zaopatrzyć się w potrzebne do pielęgnacji produkty. Muszę się jeszcze przyjrzeć temu olejowaniu

Cytat:
Mi też CP bardzo pomogło. Jeśli chodzi o przyrost to skoczył ok 0.5 cm z 2 na 2,5 cm, ale wzmocnił mi włosy i paznokcie mega! Każdy widzi różnicę. Włosy tez zrobiły się jakby grubsze. Zjadłam 2 opakowania. Pod koniec 2 miałam już spory wysyp na twarzy, ale akurat już mój problem włosowy się skończył i odstawiłam. Cera wraca do normy Bardzo też jaram się paznokciami, bo mam najładniejsze od niepamiętnych czasów:d
Jeśli mogę - co to CP? Jakieś witaminy na włosy i paznokcie?

Joanku, pomył z atomizerem genialny! Z pewnością skorzystam A włosy masz przepiękne

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Ale piękne afro.

A ja dzisiaj melduję się jako prosta kręconowłosa.Wczoraj byłam u fryzjera,robiłam odrost i przy tej okazji fryzjer wyciągnął mi je na szczotkę.Rzadko teraz prostuję bo raz na kilka mcy.Podciął mi też końcówki.Wrzucam zdjęcie zrobione dzisiaj czyli dobę po fryzjerze.Facet powiedział,że włosy mam zdrowe,ładne ,że nie są wcale suche jak myślałam.Pytała m go o olejowanie i powiedział,że zna temat ale mi nie poleca bo mam normalną skóre głowy i normalne włosy,nie suche i,że jak będę olejowała to zrobią mi się tłustei skóra głowy zacznie się psuć.Juz sama nie wiem co mam myśleć.Wydawało mi się,że moje włosy lubią oleje .Olejuję je od kilku kcy regularnie.Nie widzę jak do tej pory szkód tylko pozytywy ale nie odzywałam się już.
Dziękuję

W kręconych jeszcze Cię nie widziałam, ale w prostych wyglądasz ślicznie! W ogóle - piękna z Ciebie kobietka!

Cytat:
Boskie

No i słońce zaszło do zdjęc.[/QUOTE]
Jaki skręt Jaka objętość

Cytat:
Matko jakie piękne
Dziękuję

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952978]kateel jakie długie Trochę odżywisz to i puch zniknie [/QUOTE]
Mam nadzieję Marzę o tak pięknie podkreślonym skręcie jak u Was!
kateel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:12   #2422
Curly81
Wtajemniczenie

Hej,

Cytat:
Napisane przez kateel Pokaż wiadomość
W kręconych jeszcze Cię nie widziałam, ale w prostych wyglądasz ślicznie! W ogóle - piękna z Ciebie kobietka!
Dziękuję Mój tato woli mnie w kręconych a mama w prostych i tak samo ludzie oceniają pół na pół w zależności od gustu.Ja sama kiedyś miałam fazę na proste i nałogowo prostowałam ale odkąd jestem na ,,zakręconym'' wątku prostuję bardzo rzadko.

Nie chce mi się dzisiaj myć głowy,katar leci mi ciurkiem w nosa,kaszle,wiec dam sobie dzisiaj spokoj.Jutro zaszaleję i może wrzucę fotkę w formie zakręconej.

Stary 2014-06-20, 09:21   #2423
kateel
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Mój tato woli mnie w kręconych a mama w prostych i tak samo ludzie oceniają pół na pół w zależności od gustu.Ja sama kiedyś miałam fazę na proste i nałogowo prostowałam ale odkąd jestem na ,,zakręconym'' wątku prostuję bardzo rzadko.

Nie chce mi się dzisiaj myć głowy,katar leci mi ciurkiem w nosa,kaszle,wiec dam sobie dzisiaj spokoj.Jutro zaszaleję i może wrzucę fotkę w formie zakręconej.
Ja prostuję raz do roku. Zazwyczaj jak nadarzy się ku temu jakaś okazja. Wtedy też podcinam końce i przerzedzam całość włosów. Czasami się złoszczę i tłumaczę fryzjerowi, czy znajomym, którzy pytają: PO CO PROSTUJESZ?, że trochę mi już zbrzydło chodzenie w jednej fryzurze przez cały rok
U mnie też oceniają różnie, choć z przewagą na loki. Ostatnio sama po wyprostowaniu stwierdziłam, że chyba jednak nie ma co zmieniać natury. Kręcone włosy mają swój urok i choć czasami się złoszczę, to mam nieodparte wrażenie, że płakałabym, gdyby mi się kiedyś nagle rozprostowały.

Jeśli możesz sobie pozwolić na trochę lenistwa, to wskakuj pod kołdrę z kubkiem gorącej herbaty, żeby się wygrzać

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

O Curly, widzę, że zmieniłaś avatar - piękne kręcioły
Stary 2014-06-20, 09:22   #2424
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

cudne masz włosy

pięknebłyszczące,zd rowe.

Ale piękne afro.

A ja dzisiaj melduję się jako prosta kręconowłosa.Wczoraj byłam u fryzjera,robiłam odrost i przy tej okazji fryzjer wyciągnął mi je na szczotkę.Rzadko teraz prostuję bo raz na kilka mcy.Podciął mi też końcówki.Wrzucam zdjęcie zrobione dzisiaj czyli dobę po fryzjerze.Facet powiedział,że włosy mam zdrowe,ładne ,że nie są wcale suche jak myślałam.Pytała m go o olejowanie i powiedział,że zna temat ale mi nie poleca bo mam normalną skóre głowy i normalne włosy,nie suche i,że jak będę olejowała to zrobią mi się tłustei skóra głowy zacznie się psuć.Juz sama nie wiem co mam myśleć.Wydawało mi się,że moje włosy lubią oleje .Olejuję je od kilku kcy regularnie.Nie widzę jak do tej pory szkód tylko pozytywy ale nie odzywałam się już.
O nie nie, jak dla mnie to zdecydowanie bez dwoch zdan lepiej wygladasz w kreconych

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:48   #2425
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
O nie nie, jak dla mnie to zdecydowanie bez dwoch zdan lepiej wygladasz w kreconych

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
natura sama wie co jest lepsze dla nas

Stary 2014-06-20, 10:31   #2426
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kateel Pokaż wiadomość
Ile tu wiedzy Dziękuję serdecznie! Po weekendzie postaram się zacząć wprowadzać w życie zamieszczone w linkach zasady, no i przede wszystkim zaopatrzyć się w potrzebne do pielęgnacji produkty. Muszę się jeszcze przyjrzeć temu olejowaniu

Jeśli mogę - co to CP? Jakieś witaminy na włosy i paznokcie?

Joanku, pomył z atomizerem genialny! Z pewnością skorzystam A włosy masz przepiękne

Dziękuję

Boskie

Jaki skręt Jaka objętość

Dziękuję

Mam nadzieję Marzę o tak pięknie podkreślonym skręcie jak u Was!

CP = Calcium pantothenicum - jest to witamina B5. Wpływa na skórę, włosy i paznokcie Tyle, że jest to bardziej lek niż suplement. Poczytaj, popatrz na efekty na blogach U mnie wszystko się sprawdziło. Brałam ok 1,5 miesiąca.
Stary 2014-06-20, 10:35   #2427
kateel
Zakorzenienie

Cytat:
CP = Calcium pantothenicum - jest to witamina B5. Wpływa na skórę, włosy i paznokcie Tyle, że jest to bardziej lek niż suplement. Poczytaj, popatrz na efekty na blogach U mnie wszystko się sprawdziło. Brałam ok 1,5 miesiąca.
Dziękuję za wyjaśnienie
Kolejny temat, którym warto się zainteresować
Stary 2014-06-20, 10:47   #2428
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_93 Pokaż wiadomość
hej! na co dzień stosuję się do zasad cg i noszę rozpuszczone włosy, czesane jedynie na mokro drewnianym grzebieniem. są jednak dni, gdy nic nie chce mi się z nimi robić i noszę je spięte w koku. czy dobrą opcją na takie dni byłaby szczotka z włosia dzika? tyle słyszy się o jej świetnych właściwościach, a gdy w takie dni ewentualny puch nie stanowi problemu, to czemu nie? przede wszystkim nie chciałabym zaszkodzić włosom, ale kusi mnie, by spróbować, warto?
Musisz sprawdzić na sobie, ja teraz mogę czesać wszystkim i większego puchu nie mam, ale wcześniej czesanie suchych czymkolwiek robiło mi szopę

Cytat:

Co do bs-ów dziewczyny, kocham!!!!!!
Uwielbiam te włosy po joannie z makiem i bawełną, spryskane z wodą atomizera są mięciutkie jak po umyciu jak pojadę do polski to zrobie sobie niezły zapasik Joann.

Moje włosy też szybko tracą nawilżenie, rano zwykle już były suchawe a dzięki reanimacji woda+ Joanna z atomizera jest bosko!
Miękko i świeżo. Bez obciążania i uczucia nieswiezosci.

Dziękuję za polecenie! Dla mnie ratunek. Na suche włosy i syndrom dnia następnego (dziś trzeciego)

Pięknie Kochana jest, i można przetrwać 3 dni Joanny robią takie miękkie włosy, właśnie wczoraj kupiłam kolejną, lnianą, moją ukochaną

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
O to, to. Tez jestem ciekawa jak stworzyc taki psikacz, przydalby sie Ja ostatnio psikam sklepowa odzywka w aerozolu biovax do wlosow farbowanych.
Jestem z siebie dumna, bo nie kupilam ostatnio nic nowego, za to zgodnie z zalozeniem (i polka pelna zapasu) wykonczylam pierwszy szampon i maske bez sls z ktorych bylam mega zadowolona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja ostatnio robiłam taki bogatszy
Woda, troszkę joasi lnianej, troszkę panthenolu, keratyny, spiruliny, kapka oleju

Cytat:
Dziewczyny nic prostszego.
Po prostu wylewam wody do atomizera i dodaje tyle joanny ile potrzeba, na oko żeby nie przesadzić żeby ta woda trochę zgęstniala i zmętniała.
I nie wstrząsajcie tylko 'zakolujcie' żeby nie zrobiła się piana bo to się mija z celem
dzięki takiemu psikaczowi moje włosy są tylko delikatnie zwilżone a co najważniejsze równomiernie a nie tam gdzie mokra ręka bardziej docisnęła włosie.

Myślę jeszcze żeby sobie ugotować dosyć rzadkiej wody lnianej żeby sobie psikać ciekawe, jak to wyjdzie przy reanimacji.
Noo, pamiętam jak zaczęłam machać moim psikaczem w buteleczce, to taka piana się zrobiła, że nie opadła potem w ogóle

Cytat:

Pytałam go o olejowanie i powiedział,że zna temat ale mi nie poleca bo mam normalną skóre głowy i normalne włosy,nie suche i,że jak będę olejowała to zrobią mi się tłustei skóra głowy zacznie się psuć.Juz sama nie wiem co mam myśleć.Wydawało mi się,że moje włosy lubią oleje .Olejuję je od kilku kcy regularnie.Nie widzę jak do tej pory szkód tylko pozytywy ale nie odzywałam się już.
Wielu fryzjerów neguje albo wręcz wyśmiewa olejowanie, już kilka razy się z tym spotkałam Ale przecież widzimy rewelacyjne efekty po tym, ja olejuję od jakiś 4 lat i wcale nie psuje mi się skóra głowy ani włosy

Cytat:
Jakie już są długie, tak je lubię

Ale spiraloski!

Cytat:
A czasem też tak mam hehe, za dużo żelu pójdzie i końcówki bidnie wyglądają, a przy następnym myciu oszczędnie i jest dobrze i nie mam ochoty ciąć wtedy

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Włosy mam dziś całkiem spoko, mimo okropnej suszy na zewnątrz. Wprowadzenie odżywki z aloesem i olejowanie bylo zdecydowanie dobrą decyzją aczkolwiek robię tak, że kładę na mokre włosy odżywkę na godzinkę, spłukuję, daję olej i tak idę spać, a rano zmywam jedynie pottersem i daje b/s. Dzięki temu humektanty nawilżą, ale nie spuszą nawet przy temperaturze 24 stopni, jestem zadowolona.
Ale cuda powrzucałyście, uwielbiam patrzeć na Wasze włosy - nawet w wersji prostej u Curly wyglądaja pięknie co do olejowania to ja myślę, że na zdrowych włosach tego oleju używa się po prostu mniejszą ilosć i może rzadziej lub trzyma sie krócej w celu nie tyle co poprawienia, ale utrzymania dobrego stanu włosów. Przecież takie hinduski z natury mają piękne i mocne włosy a olejowanie jest popularne mimo to, wiec coś w tym jest
Cieszę się, że ta aloesowa odżywka dobrze się spisuje, no i że ta metoda olejowania przynosi dobre efekty

Cytat:
Hej,

Uwielbiam Twoje włosięta, będę czekać na zdjęcie
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:50   #2429
Curly81
Wtajemniczenie

Mam pytanie co do tych mikstur jakie robicie do spryskiwania włosów...Jak długo taki specyfik może być przydatny do użytku?

Stary 2014-06-20, 10:55   #2430
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie co do tych mikstur jakie robicie do spryskiwania włosów...Jak długo taki specyfik może być przydatny do użytku?
Ja swój konserwuję, więc stoi mi tak nawet pół miesiąca czy miesiąc
Ale nie próbowałam robić bez konserwantu, myślę, że tak do tygodnia może, sama nie wiem.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości