|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Mi już daje w kosc
u nas straszne upały ponad 30 stopni Boje się sierpnia ze cały taki będzie ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
Dokładnie, promotor zawsze naprowadza, bo mu zależy aby jego mgr zdali Właściwie wg OM mam termin na 30.07 więc tak naprawdę u mnie z terminem to nic nie wiadomo ![]() To nakręcanie jest straszne. Niestety też tak mam.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-06-22 o 14:14 |
||
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Od rana wzięłam się za porządki w szafie, wyszły mi dwa worki ciuchów do wyrzucenia uff...dobrze że mam to już za sobą![]() Dziewczyny dlaczego tyle z Was chce urodzić w lipcu? ![]() Przecież prawie wszystkie tutaj na wątku mamy terminy na sierpień ![]() Moim zdaniem takie nakręcanie się"czuję że urodzę w lipcu", niczemu dobremu nie służy Chyba nie warto nastawiać się na wcześniejszy poród ( co innego być przygotowanym na taką ewentualność i mieć wszystko gotowe w razie W- to oczywiście jak najbardziej popieram )- bo później można się rozczarować i te ostatnie tygodnie/dni do rozwiązania mogą być straszne męczące.
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się i potwierdzam, że widzę na wątku z innymi dziewczynami, że niestety meczą się teraz do 41 tygodnia a też były nastawione na wcześniejsze porody, przez to strasznie jest to dołujące, że doszły do terminu, później termin minął a tu dalej nic![]() Zresztą na lipcówkach też z tego co widziałam to są dziewczyny, których lekarze nakręcili na wcześniejszy poród twierdząc, że na pewno nie dotrzymają do terminu i teraz biedne się nastawiły i siedzą jak na szpilkach ostatni miesiąc... A te u których nic się nie działo i nie miały żadnych przeczuć co do wcześniejszego porodu się rozpakowują ![]() Lepiej nie nakręcać siebie ani innych, dla nas będzie zdrowiej i dla naszych dzieciaczków też jak przyjdą w swoim czasie |
|
|
|
|
#875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Snilo mi sie ze zaczelam rodzic, ale to pewnie przez to, ze jak dostaje napadu kaszlu, to bardzo boli mnie brzuch... caly sie napina i mam wrazenie, ze za ktoryms razem, gdy zakaszle odejda mi wody... Mlody tez jest niespokojny, bo on spi gdy sie ruszam a gdy leze (tak jak dzisiaj), to caly czas jest aktywny! We wtorek ide na wizyte, moze dostane jakies leki na to cholerstwo, ktore mnie dopadlo, no i zapytam sie ginekologa, kiedy ma zamiar wyslac mnie na usg (obecie 34 tc) i ustalic ze mna termin cesarki, bo jego malomownosc zaczyna mnie cholernie wkurzac!!! Od jutra mam zamiar spakowac torbe do szpitala i trzymac ja w pogotowiu... poprac ochraniacze z wozka i fotelika, a na poczatku lipca powiem, zeby maz zlozyl lozeczko. Mam nadzieje, ze dotrwalm do 21 lipca, bo wtedy mama wraca od siostry ze Stanow, a obiecalam jej ze poczekam! Termin z usg mam na 1 sierpnia z om na 7-8 sierpnia, ale wiadomo przy cesarce nie dotrwam do poczatku sierpnia! (chyba)
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-06-22 o 16:08 |
|
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Butter mam pytanko w co sie ubierasz na obrone, bo mam dylemat. ..Myslałam o jakiejś luźnej sukience czarno- białej
|
|
|
|
|
#877 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczelas sie juz uczyc? ![]() Cytat:
Moja promotorka poprzedniej mgr byla jedza. Ani mnie nie naprowadzala, ani nie pomogla przy pisaniu pracy. I jeszcze na obronie mi poiwiedziala,ze mi obniza ocene, bo sie nameczyla przy mojej pracy. Franca, a nic sie nje nameczyla, tylko marudzila... Wiec mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej... Cytat:
Bardziej sie nad butami zastanawiam, bo z plaskich mam same kolorowe, a czarne czy stonowane, to na obcasie.... Chyba je wezme i wloze przed samym wejsciem... |
||||
|
|
|
#878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam termin na 12 sierpnia ale najchętniej tez bym urodzila pod koniec lipca. Wiadomo, nie ode mnie to zalezy ale może to zle zabrzmi, ale mam dosc tego brzuchola
|
|
#879 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko wiadomo za małe( jak zawsze sie miało dopasowana odzież to tak jest) ja to na jakimś niskim obcasie musze kupić, a sukienka biła wypada, bo cała czarna to nie raczej...a co myślisz o tej (kolor biały) http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Eleg...ciazowa-XL/193---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
wszystko wiadomo za małe( jak zawsze sie miało dopasowana odzież to tak jest) ja to na jakimś niskim obcasie musze kupić, a sukienka biła wypada, bo cała czarna to nie raczej...a co myślisz o tej (kolor biały) http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Eleg...ciazowa-XL/193chyba że granat??? ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
wszystko wiadomo za małe( jak zawsze sie miało dopasowana odzież to tak jest) ja to na jakimś niskim obcasie musze kupić, a sukienka biła wypada, bo cała czarna to nie raczej...a co myślisz o tej (kolor biały) http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Eleg...ciazowa-XL/193chyba że granat??? Jeszcze nie, chce najpierw jedno skończyć i wtedy spokojnie zaczne sie uczyć...Dwa pytania jeszcze muszę opracowac i rozesłać, bo tak sie umówiliśmy i jeszcze czekam na dosłanie reszty od znajomych z roku ![]() w tym tyg pewnie po woli zaczne sie uczyć bo jeszcze w tym tyg będe kończyła nieszczęsna cześć praktyk(jestem zła bo 2 tyg czekałam na porozumienie stron miedzy uczelnia, sądem tak bym już była po, a chciałam od razu z pracą złożyć, mam nadzieję z ezgodzi sie abym była do piątku.....25 gdz to nie dużo, zresztą była przerażona jak zapytała sie kiedy rodze, a ja powiedziałam, ze za miesiac to powiedziała"o matko i mam podjąć taka odpowiedzialność "? A jeszczę co do pytań, to tylko ze specjalizacji i ogólnie z pedagogiki, będą w ciemno, a pyt od promatora i recenzenta( mamy sobie same ułożyć ) i dać jej na kartce z naszym imieniem i nazwiskiem, przed obroną ale to wiadomo cicho sza
|
|||
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy to normalne, żeby brzuch już się obniżył?? Bo ja byłam na wizycie tydzień temu i gin mówił, że tak za 3 tygodnie się zacznie obniżać... A ja tak dzisiaj patrzę i mój jakby zjechał w dół
Ciężko mi się siedzi, muszę zawsze się rozkraczać Pytam tż-ta co o tym myśli a ten do mnie, że właśnie od paru dni mi się obniżył i myślał, że to normalne więc nic nie mówił Teraz to mam stracha głupia I tak jak mówiłam, że nie czuję tych twardnień, tak dzisiaj poczułam dosyć wyraźnie Podświadomość chyba płata mi figle...
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wysoko brzuch i mi się jeszcze nic nie obniża
|
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. Pisze choć nie mam czasu,ale jeszcze pomyslicie że urodziłam..od piątku mnie tu nie było.
Mam mega zajęty weekend,czuje ze wysiadam. Wczoraj od rana zakupy,spozywka,cd pokoju małego, po południu grill u znajomych..mielismy być krótko a wróciłam przed polnoca a już dziś o 6 pobudka. Wczoraj zaczął mi się stawiać brzuch,co chwilkę twardy a nie mialam kiedy nawet poleżeć. W nocy obudził mnie skurcz jakby na miesiączkę,wystraszylam się ale wszystko się uspokoiło. Dziś znowu od 6na nogach,juz bylam na pchlim targu.. Kupiłam mnóstwo rzeczy dla małego.. Są cudne:-D po powrocie pojechałam na sesje zdjeciowa czesać modelkę,właśnie wracam i jadę prosto na grilla do parku gdzie juz znajomi czekają. Idąc teraz na busa stwierdziłam ze jestem nie powazna,jestem w 8miesiacu a zachowuje się jak nie ciężar a. Muszę przystopować bo brzuch co chwile twardnieje i też mam wrażenie se się obniżył bo jak siadam nieświadomie nawet próbuje go podnieść.
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba też miałam wczoraj twardnienie... albo młody się mocno wypychał. W sumie tylko część brzucha była twarda, więc może to był on...Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#885 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja nie wiem czy brzuch mi sie obnizyl czy tez urosl, ale mam porownanie, ze tam gdzie mam blizne po cc zaczyna sie brzuch ciazowy, a jeszcze jakis czas temu byl wysoko ponad ta blizna... wiec zglupialam... Czy to mozliwe zeby sie juz obnizyl??????
A teraz pytanie do dziewczyn, ktore juz rodzily- czy tez cos takiego zaobserwowalyscie u siebie?? Przez ta blizne po cieciu widze, ze brzuch u mnie jest nizej... a moze sie sugeruje Waszymi wpisami? |
|
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
Znalazlam sliczne rozki minky
http://allegro.pl/rozek-minky-3w1-ko...ampaign=AbCart po rozlozeniu nadalyby sie na kocyk
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#888 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo w sumie te same pytania się co jakiś czas powtarzają. A ten monitor co wkleiłaś, to ja też myślałam o tym właśnie i na allegro można go kupić taniej jak ja patrzyłam to zestaw 1 płytka + 1 odbiornik tak jak tutaj można było gdzieś za 250 zł kupić. Tylko ja się ciągle zastanawiam czy jest sens..Cytat:
ja mam rocznicę ślubu wtedy, a Ty co masz? ![]() Cytat:
tak jakby uwierała mnie w inne miejsca niż zawsze, nie mogę się odnaleźć i ciężko się poruszać. Mam nadzieję, że to to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Patrzcie co mam
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niedawno wklejałam link do dziewczyny która to szyje, za rożek bierze chyba 45 zł i możesz sama wybrać wzór i kolor ja wymyśliłam taki, którego nie miała na stronie i też nie było problemu, czekam aż uszyje
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Twardnienia brzucha mam bardzo częste, ale to już mam od dawna w sumie więc się przyzwyczaiłam. W 1 ciazy obnizył mi sie brzuch kilka dni przed porodem dopiero...Wczoraj poczułam instynkt wicia gniazda, zamiast odpoczywać, czułam przymus sprzatania. Umyłam wszystkie okna, poprałam firany, wyczyściłam klosze od lamp i do tego jeszcze odkurzyłam. O dziwo,nic mnie nie boli, a wczesniej bóle pleców zdarzały mi się dość często. W 1 ciazy też czułam się podobnie na kilka tyg przed porodem...
|
|
|
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.. ja tez mam taki dzien jak niektore z was.. do du.. po prostu. Nic mi sie nie chce, albo bym cos zjadla a nie wiem co.. taka monotonia.. jeszcze w nocy zle sie czulam mialam mdlosci.. spie wiecej od malego, kiedy sie obudze to on kopie a w nocy mial czkawke przez ok. 20 minut. Ale to chyba nie jest powod do zmartwien ze jest taki aktywny.. w dodatku czas bez tz mi sie tak ciagnie.. kazdy mowil ze zleci.. ale mi nie leci dopiero tydzien minal jak wyjechal
zostalo jeszcze 10.. chyba sie zalamie..
|
#893 |
|
Rozeznanie
|
Gosia prezent fajny. Ja swojemu oslowi nic nie kupuje, chyba ze chcislby miec kubek z napisem Osiol, ale pewnie by nie chcial
zresztą ja tez nic nie dostalam na dzien matki wkurzyl mnie dzis, bo wczoraj powuedzialam mu ze już od teraz ma nic pić alkoholu czy to w domu czy poza, bo nie bede porem sie martwila ze nie ma kto mnie zawiesc do szpitala czy nie będzie mial jak do mnie dojechać. Co prawda, nie wiem co mi na to odpowiedzial ale liczylam ze po prostu przyjal to do wiadomości i ze jest ok. A dzis dalismy tacie na dzien ojca koniak, wiec tata po obiedzie go otworzyl. Mysle sobie, no przecież wiadomo bylo ze go postawi wiec nie ma sprawy. Potem moj tz poszedl na dwor zsladowac jakies deskuz budowy, patrze nie ma 4paka (pposzedł ze swoim szwsgrem) myślę sobie, no niech tam wypija, w koncu niedziela a oni przy tych deskach cos robia, to piwo im nie zaszkodzi. Pozniej tata przychodzi z butelka wina i juz sie wscieklsm i zrobilam im trzem awanture. W końcu tego wina nie wypili ale mój jelop siedzi teraz na mnie sfochowany w innym pokoju niz siedze ja. No i i powiedzci mi, czy to ja jestem wstretna jedza czy moj jelop moglby powiedzieć po prostu ze nie pije i obyło by sie bez awantury. Aha, moj baran teraz spi, bo słyszę jak chrapie
|
#894 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I to nie brzmi źle, przynajmniej dla mnie. Też mam już dość tego brzucha i wszystkich ciążowych rzeczy. ![]() Cytat:
daj sobie spokój już z takimi hardkorowymi rzeczami dziewczyno. ![]() A nie myślicie, że brzuchy się obniżają po prostu od grawitacji? Jedna chudsza od drugiej a ten brzuchol swoje waży i się poprostu obsuwa?
|
||
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twardnienia brzucha ( oczywiście nie za często i bez silnego bólu jak np.na miesiączkę) będą się teraz coraz częściej zdarzać i jest to normalne. Zauważycie że prawie każda z Was napisała że brzuch ma już niżej, ja też tak mam!! ( 30 tydz.), jak siedzę to go czuję inaczej niż jakiś czas temu. Brzuszek rośnie również od dołu, to jaki ma być? Do dzisiaj miałam normalny nastrój, ale jak wchodzę na wątek i czytam, to co któraś z Was napisała, że brzuch się tak obniża na 2-3 tygodnie przed porodem, to jak mam się nie zdenerwować?? To przecież jasne, że będę się niepokoić, bo mój brzuch też się obniżył a do mojego tp jest jeszcze 10 tygodni....
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WhiteCafe rozumiem Cię, też bym chciała żeby mój już na tym etapie odstawił jakiekolwiek % ale my żyjemy teraz właściwie na odległość i nie mam na to żadnego wpływu, więc się nawet nie odzywam w tym temacie...
|
|
#899 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej a ja z TZ cały weekend lenie się i mam go tylko dla siebie ;-) szkoda że jutro musi juz wrócić do pracy :'(.
Ide was nadrobić bo troszkę naskrobalyscie ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej mi o to w sumie chodziło, że dziewczyny które mają nisko brzuch, mogą sobie zacząć wkręcać, ze on się obniżył, bo lada moment poród No dobrze, nie wypowiadam się już za wszystkich- ja sobie tak pomyślałam![]() Ale masz racje- do wszystkiego co się przeczyta trzeba podchodzić ze spokojem. Bo w sumie najważniejsze jest to co mówi lekarz. A to jak mamy brzuszek umiejscowiony jest chyba indywidualną kwestią. Ja od zawsze miałam nisko, jest okrągły jak piłka i wygląda z boku jakby był przeczepiony do mojej sylwetki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

?
Dzieki dziewczyny!
Obrona 15 to chyba po tobie Butter 

. Ale dopiero w drugiej połowie, bo mam termin na 7 sierpnia 

wkurzyl mnie dzis, bo wczoraj powuedzialam mu ze już od teraz ma nic pić alkoholu czy to w domu czy poza, bo nie bede porem sie martwila ze nie ma kto mnie zawiesc do szpitala czy nie będzie mial jak do mnie dojechać. Co prawda, nie wiem co mi na to odpowiedzial