|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Zdajesz sobie sprawę, że to strasznie dużo cukru?
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
masz zamiar zjesc wszystko dziś i jutro?????
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
arbuzy mi sie przejadly w sumie to nie wiem po co go kupil bedzie lezal dla ozdoby chyba ze Tz go zje
![]() ja jem z owocow tylko kwasne jablka nic innego mi nie wchodzi
|
|
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Nie nadrabiam Was i nie cytuje bo nie mam sily. Bylismy dzisiaj u lekarza i z małym wszystko ok. Tylko mi sie szyjka skraca. Ma 2,9cm. Mówił, że jeszcze nie ma tragedi ale dostałam luteine i nakaz leżenia i odpoczywania. Także dziewczyny apeluje, żebyście zwolniły. Ja tez sie dobrze czułam, mogłam góry przenosic i od tygodnia zaczełam być jakas zmeczona. Może i dobrze bo jakbym się dobrze czuła to dalej bym latała jak głupia i mogloby być jeszcze gorzej. Także za 3 tygodnie dowiem się jak dalej. Jak maluszek bedzie mial dobrą wagę to odstawiamy luteine i czekamy. Na ostatniej wizycie miał troszke za mala wage ale podobno teraz nadrabia. Także dziewczyny stopujcie trochę.
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przed ciążą uwielbiałam śledzie, a teraz nie ruszę bleee
|
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A który jesteś tydzień? Bo jak ostatnio byłam u lekarza (to był 33 tc) z bólami podbrzusza, to szyjka miała "dwadzieścia parę" milimetrów - lekarz powiedział, że na tym etapie to jest OK i nie dostałam żadnych leków. Ew. jakby bolał brzuch bardzo to do szpitala.
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcia śliczne
|
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i jaaakie zdrowe* *w porównaniu do innych pyszności a śledziowstręt miałam, po grudniowej zajawce na śledzie , teraz w miarę przeszedł i postanowiłam pierwszy raz zrobić sama
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze z małym wszystko dobrze a wagę na pewno nadrobi moja niedawno ważyła 1300 a teraz w 33 prawie 2 kg ja też już się nie przemeczam większość robi Tz Dbaj o siebie kochana |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może u mnie inna sytuacja bo ja praktycznie od 18 tc mialam twardnienia i teraz są jakby silniejsze i dochodza bóle podbrzusza. No i druga rzecz to taka ze malutki troche z tą wagą nadrabia i może lepeij zeby za wczesniej nie wyszedł.
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dzięki za informacje To na początku lipca będziemy się dowiadywać w tej sprawie co i jak bo pewnie mają zapełnione terminy ![]() ![]() ![]() Ja to myslalam ze po 2 miesiącach jakoś bo wcześniej to dzidziol jest za mały
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczułam się urażona tym postem Kiedyś była dyskusja na temat karmienia piersią i byłas przeciwniczką (wiem że teraz zmieniłas zdanie ) a powodem była Twoja obawa o kształt piersi i nie przyszłoby mi do głowy nazywać Cię egoistyczna matką która wygląd piersi przekłada nad dobrem dziecka.Szanujmy wiec swoje poglądy i nie obrazajmy kogos kto ma inne zdanie na dany temat. |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako żona fotografa mówie, że właśnie robi sie taie sesje dzieciaczkom nawet kilkudniowym. Bo taki prawie cały czas śpi i wejdzie w te różne koszyki i gadżety.
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego drugiego to mylisz się bo powodem wcale nie był kształt piersi, był to jeden z 10 powodów obawy przed karmieniem, chyba najmniej istotny ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Poza tym mysia tak jak napisałam egoizmem jest dla mnie cesarka na życzenie jak komuś się nie chce pomęczyć przy porodzie sn, z góry zakłada że nie da rady i się poddaje na starcie ![]() U Ciebie to jednak inna sytuacja bo to, że wolałabyś cesarkę nie wynika z Twojego "lenistwa" ani widzimisię tylko tak jak napisałaś z obawy przed pierwszym porodem, po którym masz traumę a to już co innego
|
|
|
|
|
#1156 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1157 | |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie zaczarowana a jak z Twoim cukrem, bo niesmialo chce zaznaczyc, ze arbuz ma bardzo wysoki indeks glikemiczny!
Cytat:
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-06-23 o 21:11 |
|
|
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
Hello,
Papryczko Zaczarowana - zazdroszczę Ci, że spodnie ci spadają, ale nie zazdroszczę tej męczarni z wymiotami. Ja też wchodzę w spodnie sprzed ciąży, ale gorzej z zapięciem. Dzisiaj czuję się lepiej, wiec i humor lepszy. Tyle skrobiecie tych stron, że za każdym razem mam wrażenie, że któraś urodziła......
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny
![]() Jakoś jak pół roku wcześniej jest temat to żadna nie potrafiła napisać tego, że ma mnie za samoluba, żebyśmy wszystko sobie wyjaśniły na bieżąco... a teraz po pół roku od "rozmowy" piszecie jaka to jestem be bo nie chcę dziecka karmić piersią ![]() Przykre jest to, że pamiętacie tylko argument dotyczący piersi a nie to, że psychicznie nie czuję się na to gotowa, jest to dla mnie lekko mówiąc obrzydzające i naprawdę ciężko będzie mi podjąć ten temat, zmotywować się i spróbować karmić... Jednak spróbuję bo wgłębiłam się w temat chcę jak najlepiej dla mojego dziecka I cały czas KAŻDA z Was przekręca to co piszę co nie ukrywam już mnie mocno irytuje... NIGDZIE nie napisałam, że cesarka jest łatwiejsza!! Osobiście wolę uniknąć cc bo wiem jak się sprawy mają po operacji brzucha... Nie zazdroszczę tym kobietom, które z różnych powodów muszą urodzić przez cc Napisałam tylko, że dla mnie cc na życzenie bo ktoś ma takie widzimisię, bo boi się bólu porodowego(a będzie to jego pierwszy poród) z góry zakłada, że nie da rady i woli wykupić sobie cesarkę, nie myśląc wogóle o dziecku, które fizycznie i fizjologicznie jest przygotowane do porodu sn jest dla mnie egoistyczne!! I tyle w temacie Nie będę już więcej się wypowiadać o tym bo nie chcę mieć znowu wywlekane rozmów sprzed pół roku jak to napisałam, że nie chciałabym karmić piersią, nikt nic nie mówił a teraz wychodzą takie kwiatki i niepotrzebnie się denerwujęEOT z mojej strony
|
|
|
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszecie tak jakbym miała zjeść 25 kg arbuza na raz
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
A ten wątek miał być inny, taki spokojny. Hormony wam szaleją czy jak?
|
|
|
|
#1163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dyskusja dyskusją, ale tony wam się zrobiły zabójcze.
![]() A potem ludzie gadają, że najbardziej na siebie naskakiwać potrafią ciężarne. Z porodami, karmieniem i wszystkim innym sprawa jest prosta, każdy robi jak uważa. Nie kłóćmy się o coś co i tak każda zrobi po swojemu ![]() Jakie wyniki badań bierzecie do szpitala ze sobą? Mi gin napisał, karta ciąży i grupa krwi. Czy brać jeszcze wszystkie inne ze sobą? Niby są w akrcie zapisane ale grupę mimo wszystko kazał zabrać oryginalną. |
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie coś się gorąco robi
Nie ma się co kłócić![]() Justa to tak samo według Ciebie nie powinnam się wypowiadać o wózkach, ciuszkach, materacach, karmieniu czy czymkolwiek związanym z dzieckiem, skoro pierwszy raz będę mamą ?Spokojnie, każdy może mieć swoje zdanie na KAŻDY temat... jeśli nasze zdanie się zmieni po danych przeżyciach czy doświadczeniach, wtedy będziemy mogły je zmienić a teraz mamy takie samo prawo jak Ty, żeby je po prostu mieć ![]() Zaczarowana zjedz sobie biedna kawałek tego arbuza bo widzę, że tutaj każda aż za bardzo się o Ciebie troszczy Jeśli tylko nie wymiotujesz po arbuzie to wcinaj śmiało! Komu jak komu ale Tobie trochę cukru a co za tym idzie dodatkowych kilogramów absolutnie nie zaszkodzi ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() Co do wyników to mi gin ma powiedzieć na następnej wizycie co mam zabrać
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia a jak było w szkole rodzenia ?
![]() Zuken zjadłam ale za słodko jak dla mnie więc odpuściłam Wiec może któraś chce 24 kg arbuza bo TZ poniosło ?
|
|
|
|
#1168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
||
|
|
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm no i nie miałam tego gbs zlecanego przez gina, może na następnej wizycie... Idę do niego 14.07 a termin mam na 8.08, nie za dużo tych spotkań się szykuje już
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
ja też właśnie nie miałam wizytę mam w środę wiec musze się zapytać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Zakryj twarze jak nie chcesz się tutaj ujawniać 
klask i: