Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 18:14   #2851
MaJulMi
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Witam się po krókiej nieobecności

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Majulmi gdzieś nam się chyba zawieruszyła?

Jestem, jestem ale bardzo mi miło
A Ty gdzie w końcu wylądowałaś wakacyjnie?

Nie było mnie przez kilka dni, najpierw Julka gorączkowała, w sumie pomimo 2 wizyt lekarzy u nas nie wiemy z jakiego powodu, albo coś wirusowego albo przez zęby. A potem wsiąknęłam w robienie fotoksiążki, jakiś czas temu kupiłam kupon ze zniżką który zaraz kończył ważność a zdjęć do przejrzenia była masa więc już czasu na udzielanie się nie wystarczyło. Ale fotoksiążka ze zdjęciami z 1 roku życia wreszcie skończona
Podczytywać podczytywałam więc jestem na bieżąco

I mam pytanie do Debrah, przepraszam za długi opis ale bede bardzo wdzięczna jak się odniesiesz. Widziałam, że poruszałaś temat przedszkola Montessori. Ja też się bardzo mocno zastanawiam nad tym rozwiązaniem, myślę ze w Warszawie jakąś fajną placówkę bym znalazła choć nie ma żadnej w najbliższym sąsiedztwie naszego mieszkania. I teraz mam pytanie co Ty byś zrobiła na moim miejscu, bo ja cały czas się zastanawiam. Tzn. do wyboru mam przedszkole Montessori do którego musiałabym Małą dowozić ( a wiadomo, że w Warszawie nawet jak odległość nie taka duża to czasem czas dojazdu spory) więc wiadomo że byłaby tam o tą 1-1,5h dłużej niż ja w pracy ale samo przedszkole pod kątem zasad panujących fajniejsze. A z drugiej strony tradycyjne przedszkole (czyli np naklejki z usmieszkami za dobre zachowanie, typowe nagrody, podział na grupy wiekowe itd) ale prywatne, fajne, nowe więc niezniszczone, fajne urządzone sale i co najważniejsze - dokładnie w tym samym budynku co moja praca, 20 min pieszo od domu, czyli Mała jest w przedszkolu dokładnie tyle ile ja w pracy i wracamy razem w ładną pogodę spacerem, co więcej, zawsze mogę zejść jakby się cos działo.
Dodatkowo do tego tradycyjnego przedszkola poszłaby kolezanka Julki z osiedla w tym samym wieku choc tu mozliwe ze jakbym znalazla fajne przedszkole Montessori to ta kolezanka poszłaby tez tam.
No i teraz mam pytanie do Ciebie widzac ze idea Montessori Ci sie bardzo podoba: Zakladajac ze finansowo nie ma roznicy, jaki wybor Ty bys podjela w takiej sytuacji. Bo ja caly czas mysle czy szukac Montessori czy zostac przy tym przy mojej pracy. Bede wdzieczna za Twoje przemyslenia. Dodam, ze Małą bym tam posłała od tej jesieni.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:18   #2852
marsi11
Zakorzenienie

MaJuMi dobrze,że jesteś bo też zauważyłam brak Twojej osoby

dziewczyny mam dla Was niespodzianke

taaaadaaaam

miałam już wcześniej wkleić bo robiłam w kiblu w biurze ale potem zapomniałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maleństwo 19 tc.jpg (8,9 KB, 94 załadowań)
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:29   #2853
litllesweetangel
Lurker ;)

Rowniez jestem DDA. Gdzie moj ojciec po pijaku nigdy nie robil awantur. To ja je robilam. Nie cierpie pijanych osob i tak jak zazwyczaj zachowuje stoicki spokoj w sytuacjach krytycznych, to jak gada cos do mnie, zaczepia osoba nawalona w 4 to mam ochote jej walnac . Moj ojciec nie raz spal na klatce schodowej. Duzo bylo akcji ktorych nigdy mu nie zapomne. Ja rowniez mialam swoj etap przesadzania z alkoholem na imprezach i ponioslam tego konsekwencje. Dlatego nigdy ale to nigdy w zyciu nie pozwole by moje dziecko zobaczylo mnie pod wplywem, co nie bedzie bardzo trudne, bo ja z reguly nie pije. Max pol piwa typu redds, radler albo drink orzechowka z mlekiem :P
Tz pije sobie 1 piwo w weekend i bardzo sie ciesze, ze trafilam na taka osobe, ktora reflektuje moje zasady odnosnie alko Chociaz przed nim zdarzyly mi sie relacje z osobami uzaleznionymi, jeden na kazda okazje piwo, na wiekszych imprezach baaardzo duzo piwa, drugi uzaleznienie od ziola i accodinu...

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Marsi ale masz juz duzy brzucho!

Po obejrzeniu filmikow jakos przestaje mi sie podobac montessori Cos mi tam nie pasuje.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:36   #2854
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Rowniez jestem DDA. Gdzie moj ojciec po pijaku nigdy nie robil awantur. To ja je robilam. Nie cierpie pijanych osob i tak jak zazwyczaj zachowuje stoicki spokoj w sytuacjach krytycznych, to jak gada cos do mnie, zaczepia osoba nawalona w 4 to mam ochote jej walnac . Moj ojciec nie raz spal na klatce schodowej. Duzo bylo akcji ktorych nigdy mu nie zapomne. Ja rowniez mialam swoj etap przesadzania z alkoholem na imprezach i ponioslam tego konsekwencje. Dlatego nigdy ale to nigdy w zyciu nie pozwole by moje dziecko zobaczylo mnie pod wplywem, co nie bedzie bardzo trudne, bo ja z reguly nie pije. Max pol piwa typu redds, radler albo drink orzechowka z mlekiem :P
Tz pije sobie 1 piwo w weekend i bardzo sie ciesze, ze trafilam na taka osobe, ktora reflektuje moje zasady odnosnie alko Chociaz przed nim zdarzyly mi sie relacje z osobami uzaleznionymi, jeden na kazda okazje piwo, na wiekszych imprezach baaardzo duzo piwa, drugi uzaleznienie od ziola i accodinu...

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Po obejrzeniu filmikow jakos przestaje mi sie podobac montessori Cos mi tam nie pasuje.
little to myślimy podobnie, jest coś w głowie przed czym chciałabym uchronić moje dzieci

a o jakim filmiku konkretnie mowisz?
Stary 2014-06-23, 18:43   #2855
LadyWhisper
Zakorzenienie

ojaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Marsi jak cudownie!!!

nie umiem się wbić dzisiaj dziwny dzień

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:44   #2856
litllesweetangel
Lurker ;)

Mam na mysli pare filmikow ktore przewinelo mi sie na yt, rowniez z przedszkola blisko mnie.
Moze metoda jest dobra, te pomoce-zabawki sa fajne, sama bym kupila cos takiego dla malej. Ale to wszystko wydaje sie takie hmm zimne? Nie wiem jak to ujac.

Lady nie pier.dol tylko pokazuj ten pokoik

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2014-06-23 o 18:48
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:58   #2857
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi.

Jeśli chodzi o taki kosmetyk, to kompletnie nic mi nie przychodzi do głowy. Nie znam takich kosmetyków w ogóle, bo sama nigdy nie nakładałam ani sobie, ani nikomu innemu czegoś takiego na twarz... Kurczę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:04   #2858
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Bokeh: przypomnij prosze jaki ty model stanika kupiłas ostatnio, ten którym zavhwycona byłaś?
Gioia jakoś tak polecam mam dwa i zamierzam kupic stroj kapielowy taki !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-23, 19:38   #2859
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
MaJuMi dobrze,że jesteś bo też zauważyłam brak Twojej osoby

dziewczyny mam dla Was niespodzianke

taaaadaaaam

Dzięki, miło mi
A brzuch suuuuper Zazdroszczę
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 20:09   #2860
mala_19kw
Zakorzenienie

Marsi jaki już duuuuży kulek

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 20:13   #2861
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Chciałam Was prosić o kciuki dla mojego męża, bo w ciągu tych 2 tygodni rozstrzygnie się, czy pójdzie do nowej pracy. Niestety, będzie w domu tylko na weekendy, czasem i co drugi, ale pieniądze będą wpływały REGULARNIE, a to teraz jest dla nas jednak priorytetem. Więc prosimy o dobre fluidy!

Lecę, obiad zrobiony, teraz kupa prasowania czeka
trzymam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 20:30   #2862
mala_19kw
Zakorzenienie

Hje mocne kciuki za tz

Jak Twoje ręce i cała reszta? Stosujesz coś?

Mi jakby było mało wrażeń-a ostatnio źle się czuję,zawroty głowy,czasem mi słabo bez powodu,częste bóle glowy,brak apetytu i potworna senność to jeszcze przypałętała mi się infekcja miejsc int.
Masakra jakaś.

Oskar ma chyba jakiś bunt bo strasznie nerwowy jest,ma takie napady agresji że trzeba uważać żeby krzywdy nie zrobił-ma ciężką rękę
W ciągu dnia zaliczam tyle ciosów że to cud że nie mam jakichś większych obrażeń ciala

Sylwiette nam znowu wcielo.

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 20:47   #2863
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hje wielkie kciuki!!!!!

Wrzucam pokoik zuczkauploadfromtaptalk1403549145282.jpguploadfromtaptalk1403549175803.jpguploadfromtaptalk1403549195412.jpg

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-06-23, 20:50   #2864
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marsi, cudowny! a w porównaniu z poprzednikami to wielkość, kształt jak wypada?

Little, powiem ci, że mnie się ogrom rzeczy montessoriańskich podoba - bardzo dużo fajnych rozwiązań jest, ale razi mnie jedno, że tam takie... trochę na siłę dbanie o ten rozwój intelektualny. Chodzi mi o to, że przecież może trafić się mniej pojętne dziecko i co - dziecko be? a montessorii naprawdę dużo nauki robi, takiej typowej nauki - w fajny, ciekawy sposób ale nauka.

Takie rzeczy:
http://skaczacwkaluzach.blogspot.com...yczna-dla.html
http://skaczacwkaluzach.blogspot.com...a-torebke.html

no fajne są, ale np. matematyka montessoriańska kompletnie do mnie nie przemawia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 20:51   #2865
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jeszcze tylko jedno, mkody sie tak przyzwyczail, polubil przede wszystkim!!! Zasypianie w majtaju ze dzisiaj na drzemke zajelo nam 5minut uspanie go, a na noc.... Jak zauwazyl, ze sie wiaze, to rzucil w kat zabawki i zaczal mi sie gramolic na kolana do tego jak go podnosze to od razu sie ustawia na zabke i raczki podkula, no jest to takie kochane, ze mnie az sciska w dolku

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-06-23, 20:55   #2866
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47008453]Marsi, cudowny! a w porównaniu z poprzednikami to wielkość, kształt jak wypada?
[/QUOTE]
kształt taki sam, wydaje mi się,że jest ogromny jak na 19 tydzien, to trzecia ciąża więc też szybko było widać, tyle,że w tamtej miałam jeszcze tego wielkiego mięśniaka, ale jak porównuje zdjecia to podobnie

dziękuje dziewczyny za miłe słowa

Lady, super!
Stary 2014-06-23, 21:07   #2867
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Są tu jeszcze mamy, które nie wprowadziły jeszcze mleka krowiego? ja jeszcze nie wprowadziłam.
my

Cytat:

Halo halo, jestesmy po pierwszym dniu w zlobku!! Tzn mala byla tylko godzine ;P Kierowniczki nadal niet, wiec umowa niepodpisana i jeszcze musze zapytac jutro o pare rzeczy, bo niby juz ma byc
Obejrzelismy sobie sale, pogadalismy z jedna z opiekunek. Zdziwilo mnie, ze dzieci nie moga miec swoich kubeczkow. Daja pic lyzeczka ze szklanek. Codzinnie zupa mleczna na mleku krowim. Zobaczymy jak bedzie reakcja alergiczna to poprosimy o niepodawanie. Musimy jeszcze kupic tylko poszewki na posciel, bo wymagaja swoich. A jak mala? Hmm pobiegla do dzieci i zrobila nam papa. Super, ze nie plakala i od razu poszla sie bawic ale w sumie troszke smutno nam bylo I nie wiedzielismy co ze soba zrobic przez te godzine, lazilismy po osiedlu jak gowniarze i zarlismy slodycze Babka mowila, ze fajnie grzeczna byla, bawila sie z dziecmi zero placzu na sali i bez smoka

dziwnie z tym kubkiem

Cytat:

Wczoraj święto lasu : moje dziecko na kolację zjadło 2/3 parówki! pierwszy raz w życiu zjadła mięso, czaicie?

Little: gratki że tak dobrze poszło w żłobku.
brawa dla malej!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Chciałam Was prosić o kciuki dla mojego męża, bo w ciągu tych 2 tygodni rozstrzygnie się, czy pójdzie do nowej pracy. Niestety, będzie w domu tylko na weekendy, czasem i co drugi, ale pieniądze będą wpływały REGULARNIE, a to teraz jest dla nas jednak priorytetem. Więc prosimy o dobre fluidy!

Lecę, obiad zrobiony, teraz kupa prasowania czeka
kciuki!!!!!!!!

Cytat:

----
ja po radzie, od14.30 do 18.00, burzliwa byla bardzo
jeszcze tylko wydrukowac swiadectwa i finito

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:10   #2868
misiaeel
Wtajemniczenie

marsi cudowny brzuszek

Lady śliczny ma Pietraszko pokoik

mała tulę

hje kciuki dla Męża, dla Was!! a placuszków mi wyszło 7 a dzisiaj 8

little super, że żłobek się podobał

Debrah fajnie, że wyjazd udany no i brawa za parówki

u nas byli znajomi z zaproszeniem na wesele na wrześień

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:19   #2869
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej!

Debrah dziekuje ze pytasz,Blancia juz dobrze. Wysypka zniknela. Mialysmy trzydiowke. Dziwnedrugi raz.
Ciesze ze ze Mala zjadla,mam nadzieje ze to dkobry poczatek.

Nancy wracaj do nas!

Hje kciuki!

Cala.gratulacje ogromne dla meza!

Little dziwnie w tym zlobku-u nas swoje kubki przynosilismy. Ps. Tez mam syndrom DDA
Nie pije,ale jak ktos przy mnie pije to od razu mam czarne mysli w glowie.

Marsi

Pstryczku czemu tak burzliwie?

Szajka puzzle klikniete,dziekuje. Zdrowka dla Dorci!!!

Mala jak samopoczucie???

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Aaaaa Lady super pokoik! Moja Blanka to by milion razy spadla w ciagu nocy. Ona tak sie kreci,masakra.
Kupilam w ciucbolandzie sukienke szara,dluga,dresowa,tyle ze gora jest jak bokserka no i jestem do niej za gruba. Tzn moj brzuch. Musze sie wziac za siebie.

Ide spac,jutro musze wstac o 5. Znajac zycie, Blanka bedzie chciala dluzej spac.

Pa!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:24   #2870
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Mam na mysli pare filmikow ktore przewinelo mi sie na yt, rowniez z przedszkola blisko mnie.
Moze metoda jest dobra, te pomoce-zabawki sa fajne, sama bym kupila cos takiego dla malej. Ale to wszystko wydaje sie takie hmm zimne? Nie wiem jak to ujac.

Lady nie pier.dol tylko pokazuj ten pokoik

Nie wiem które filmiki jeszcze widziałaś i skąd Twoje wrażenie pochodzi ale duza samodzielnosc dziecka nie musi iść w parze z samotnością i brakiem wsparcia opiekuna
Filmiki są pomontowane, to też trzeba wziąć pod uwagę.

Majulmi: teraz na komórce bo usypianie ale jak sie przeniose na kompa to sie odniose. Chociaż strasznie ciężka sprawa.

Szaja - zastanawia mnie coś - widzę po Małej ze sie robi opiekyncza względem mnie. Z jednej strony może to normalne ze dzieci w tym wieku chcą robić wszystko z mama więc mi asystuje i pomaga, z drugiej boje sie trochę - nie chce żeby była "zbyt dorosła", żeby sie wkrecila w rolę opiekuna mnie, widzę w tym problem i zagrożenie - da sie jakoś przed tym ustrzec? Empatia owszem jest pożądana, ale dziecko zbyt szybko dorastajace, z syndromem bohatera..już nie. Reagowałabys jakoś w przyszłości?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:34   #2871
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem które filmiki jeszcze widziałaś i skąd Twoje wrażenie pochodzi ale duza samodzielnosc dziecka nie musi iść w parze z samotnością i brakiem wsparcia opiekuna
Filmiki są pomontowane, to też trzeba wziąć pod uwagę.

Majulmi: teraz na komórce bo usypianie ale jak sie przeniose na kompa to sie odniose. Chociaż strasznie ciężka sprawa.

Szaja - zastanawia mnie coś - widzę po Małej ze sie robi opiekyncza względem mnie. Z jednej strony może to normalne ze dzieci w tym wieku chcą robić wszystko z mama więc mi asystuje i pomaga, z drugiej boje sie trochę - nie chce żeby była "zbyt dorosła", żeby sie wkrecila w rolę opiekuna mnie, widzę w tym problem i zagrożenie - da sie jakoś przed tym ustrzec? Empatia owszem jest pożądana, ale dziecko zbyt szybko dorastajace, z syndromem bohatera..już nie. Reagowałabys jakoś w przyszłości?
No a jakiej postawy byś oczekiwała? przecież w otoczeniu każdy jest do Ciebie opiekuńczy? czemu widzisz zagrożenia

dziewczyny, chciałam się Was poradzić, u nas ciągle mama i mama na tapecie, mały nie toleruje nikogo poza mną, nawet TZ odprawia takie histerie że aż mi serce pęka. Mąż chcial go wziąć na spacer- histeria, mama oc i koniec, poszli sami ale wył ponoc przez 15 min no i tak prawie jest z każdą inną czynnością
kurcze, taki etap? chce żeby tz byl nadal aktywny, nie moge sie wysuwać przed szereg i powiedziec ok, to masz racje ja zrobię to czy tamto skoro mały placze mamy jasno określone role i nie chce by TZ poczuł się odrzucony a jednoczesnie placzace dziecko i te jego żalosne mamaa, nie wiem co robić

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-06-23 o 21:35
Stary 2014-06-23, 21:35   #2872
karusia_2007
Raczkowanie

Witam się po długiej, a raczej bardzo długiej nieobecności.
Trochę wywołana wczoraj przez Marsi.

Podczytuje Was czasami ale i tak nie jestem na bieżąco.

W zeszły week byliśmy nad morzem w Darłówku. Dzieciaki zachwycone wielką wodą. Pogoda była taka sobie ale przynajmniej nie padało. Wyjazd ogólnie udany i bardzo intensywny. Byłam tam już milion razy ale jeszcze nigdy nie zwiedziłam tyle miejsc co teraz w ciągu 4 dni Do domu wróciliśmy chorzy Witek "szczeka", Michasia kicha i smara ropnymi gilami, tż boli gardło a ja mam mega zawalone zatoki Poza tym jakoś leci Dość o nas. Teraz się odniosę do tego co mi się udało zapamiętać

Marsi cudny brzuszek Super, że już czujesz ruchy, pamiętam jakie to świetne uczucie aż chciałoby się powrócić do tego stanu, no ale póki co lepiej nie

Hje trzymam kciuki za tż. Oby udało mu się z pracą. Żeby Wam się finanse polepszyły i żebyście mogli zamieszkać sami.

Lady śliczny pokoik Fajnie, że macie sposób na usypiane młodego i że histerie się skończyły

Yellow, Black gratuluję dotacji. Kiedy ruszacie z działalnościami?

Deli kobieto skąd Ty bierzesz tyle pomysłów? Normalnie tysiąc myśli na sekundę Zazdroszczę Ci, że tak szybko idzie Wam budowa i że lada chwila będziesz miała swój własny domek. Oczywiście tak pozytywnie zazdroszczę, żeby nie było heh kuchnie i łazienkę chyba najtrudniej sobie zaplanować co i jak, bo to się jednak na lata robi. No bo pokój to zawsze można sobie pomalować a kafelków raczej nikt co rok nie będzie zmieniał. Mi do wyprowadzki jeszcze daleko ale też już myślę nad kuchnia i chciałabym czarno-białą albo czarno- czerwoną. Zobaczymy na co kiedyś tam padnie decyzja.

Któraś ale już niestety nie pamiętam która(przepraszam za sklerozę) pytała o cenę okien dwustronnie kolorowych. My mamy dwustronny winchester i dopłacaliśmy 40% do wartości białych okien.
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:43   #2873
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej!

Debrah dziekuje ze pytasz,Blancia juz dobrze. Wysypka zniknela. Mialysmy trzydiowke. Dziwnedrugi raz.
Ciesze ze ze Mala zjadla,mam nadzieje ze to dkobry poczatek.

Nancy wracaj do nas!

Hje kciuki!

Cala.gratulacje ogromne dla meza!

Little dziwnie w tym zlobku-u nas swoje kubki przynosilismy. Ps. Tez mam syndrom DDA
Nie pije,ale jak ktos przy mnie pije to od razu mam czarne mysli w glowie.

Marsi

Szajka puzzle klikniete,dziekuje. Zdrowka dla Dorci!!!

Mala jak samopoczucie???

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Aaaaa Lady super pokoik! Moja Blanka to by milion razy spadla w ciagu nocy. Ona tak sie kreci,masakra.
Kupilam w ciucbolandzie sukienke szara,dluga,dresowa,tyle ze gora jest jak bokserka no i jestem do niej za gruba. Tzn moj brzuch. Musze sie wziac za siebie.

Ide spac,jutro musze wstac o 5. Znajac zycie, Blanka bedzie chciala dluzej spac.

Pa!

ale trzydniówkę można dwa razy przechodzić
Cytat:
No a jakiej postawy byś oczekiwała? przecież w otoczeniu każdy jest do Ciebie opiekuńczy? czemu widzisz zagrożenia

dziewczyny, chciałam się Was poradzić, u nas ciągle mama i mama na tapecie, mały nie toleruje nikogo poza mną, nawet TZ odprawia takie histerie że aż mi serce pęka. Mąż chcial go wziąć na spacer- histeria, mama oc i koniec, poszli sami ale wył ponoc przez 15 min no i tak prawie jest z każdą inną czynnością
kurcze, taki etap? chce żeby tz byl nadal aktywny, nie moge sie wysuwać przed szereg i powiedziec ok, to masz racje ja zrobię to czy tamto skoro mały placze mamy jasno określone role i nie chce by TZ poczuł się odrzucony a jednoczesnie placzace dziecko i te jego żalosne mamaa, nie wiem co robić
marsi taki etap. u nas dłuuugo oj długo byłam tylko ja. nawet do łazienki nie mogłam iść bo było wycie. Tż niczym nie potrafił Jej zająć bo był ryk mama mama. nawet jak byłam na balkonie a Ona mnie z kuchni dojrzała to ryk pod drzwiami balkonowymi jakby ktoś Jej krzywdę robił normalnie. masakra była.
przeszło na szczęście. teraz jest i mama i tata z naciskiem na mamę oczywiście ale nie AŻ takim już

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:49   #2874
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm... wiesz co chyba to jest normalne, bo moja Amelka tak samo, wszystko robi ze mną, ba, nawet chce myć naczynia

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość

Deli kobieto skąd Ty bierzesz tyle pomysłów? Normalnie tysiąc myśli na sekundę Zazdroszczę Ci, że tak szybko idzie Wam budowa i że lada chwila będziesz miała swój własny domek. Oczywiście tak pozytywnie zazdroszczę, żeby nie było heh kuchnie i łazienkę chyba najtrudniej sobie zaplanować co i jak, bo to się jednak na lata robi. No bo pokój to zawsze można sobie pomalować a kafelków raczej nikt co rok nie będzie zmieniał. Mi do wyprowadzki jeszcze daleko ale też już myślę nad kuchnia i chciałabym czarno-białą albo czarno- czerwoną. Zobaczymy na co kiedyś tam padnie decyzja.

Któraś ale już niestety nie pamiętam która(przepraszam za sklerozę) pytała o cenę okien dwustronnie kolorowych. My mamy dwustronny winchester i dopłacaliśmy 40% do wartości białych okien.
hehe.. wiesz co i tak sobie ograniczyłam do 3 kolorów, więc co by było gdybym nie wiedziała tak naprawdę czego chce, tzn wiem co chce ale jest tyle pomysłów na dopracowanie tego, że głowa mała. Jak jeszcze nie musiałam wybierać projektu itd to się wydawało to baaardzo łatwe. Nawet teraz wybrałam już ten projekt, ale po głowie mi chodzi znowu zmiana

co do okien, szok, duża dopłata. My zdecydowaliśmy na białe po obu stronach, no bo rolety zewnętrzne bedą dodawać uroku (antracytowe)

Wczoraj widzieliśmy na jednym domku nasz wymarzony dach.. na rąbek stojący piękny, do naszego domu by się idealnie komponował, ale żeby taki dach zrobić to musi być tak precyzyjnie odeskowany dach.. i w ogóle, ekipa ogarnięta... to co widzieliśmy wczoraj (z daleka cudo) ale jak się przyjrzeliśmy z bliska.. to wolimy jednak nie ryzykować, bo to jednak qpa forsy.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:03   #2875
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

nie moge powiedziec, tajemnica rady
jak to zazwyczaj, zda - nie zda? i take tam

Deli - a drogie sa takie rolety? czemu je zakladacie? nie obraz sie, mi sie nie podobaja... tzn nie tyle nie podobaja co bardziej kojarza mi sie ze sklepem poza tym jakbym miala takie zasloniete okna od zewnatrz to bym w nocy szalu dostala nie widzac co sie dzieje za oknem, jakos taka"zamknieta" bym sie czula nie lepiej zaiwestowac te pieniadze w cos innego? no chyba ze to nieduza kasa... sory ze Ci mace w glowie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:08   #2876
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hmm... wiesz co chyba to jest normalne, bo moja Amelka tak samo, wszystko robi ze mną, ba, nawet chce myć naczynia

hehe.. wiesz co i tak sobie ograniczyłam do 3 kolorów, więc co by było gdybym nie wiedziała tak naprawdę czego chce, tzn wiem co chce ale jest tyle pomysłów na dopracowanie tego, że głowa mała. Jak jeszcze nie musiałam wybierać projektu itd to się wydawało to baaardzo łatwe. Nawet teraz wybrałam już ten projekt, ale po głowie mi chodzi znowu zmiana

co do okien, szok, duża dopłata. My zdecydowaliśmy na białe po obu stronach, no bo rolety zewnętrzne bedą dodawać uroku (antracytowe)

Wczoraj widzieliśmy na jednym domku nasz wymarzony dach.. na rąbek stojący piękny, do naszego domu by się idealnie komponował, ale żeby taki dach zrobić to musi być tak precyzyjnie odeskowany dach.. i w ogóle, ekipa ogarnięta... to co widzieliśmy wczoraj (z daleka cudo) ale jak się przyjrzeliśmy z bliska.. to wolimy jednak nie ryzykować, bo to jednak qpa forsy.
Ja wole nie myśleć jak to będzie jak przyjdzie czas wybierać, kolory, meble itp. Już widzę jak się będę żreć z tżNo spora dopłata. Ale cena końcowa zależy od sklepu w którym się kupuje. My kupiliśmy w dwustronnym kolorze taniej niż proponowali nam "znajomi" białe okna.
A jeśli mogę zapytać dużo macie kredytu, jak to wygląda z ratami? nam potrzeba jakieś 90 tys ale kurde cykamy się wziąći tak ciułamy żeby zebrać jeszcze ze 30-40 i dopiero reszte z kredytu. Ale powiem szczerze, że trochę zaczynam cisnąć tż żeby się jak najszybciej wyprowadzić, bo atmosfera w domu zaczyna się robić za gęsta.
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:08   #2877
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
nie moge powiedziec, tajemnica rady
jak to zazwyczaj, zda - nie zda? i take tam

Deli - a drogie sa takie rolety? czemu je zakladacie? nie obraz sie, mi sie nie podobaja... tzn nie tyle nie podobaja co bardziej kojarza mi sie ze sklepem poza tym jakbym miala takie zasloniete okna od zewnatrz to bym w nocy szalu dostala nie widzac co sie dzieje za oknem, jakos taka"zamknieta" bym sie czula nie lepiej zaiwestowac te pieniadze w cos innego? no chyba ze to nieduza kasa... sory ze Ci mace w glowie
Pstryku, spoko, mnie też się nie podobały i też mi się kojarzyły ze sklepem, ale zaczęłam obserwować inne domy i jeśli są ładnie założone to fajnie to wygląda. Rolety nas kosztowały jakieś 4 tysiące. Poza tym jest o wiele cieplej w domu dzięki nim.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-06-23, 22:09   #2878
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Wpadam powiedzieć ze u nas masakra pleśniawki nas wykończa nawet cycy nie chce bo boli ale pędzlujemy mam nadzieje ze jutro będzie lepiej
I wiem skad je mamy w hospicjum plaga Julo jest już 5 dzieckiem z plesniwkami wiec mamy efekt złobka

Widziałyście
https://www.youtube.com/watch?v=51KC...ature=youtu.be
świetny
Buziole dla was spadam spac bo ciezka noc przed nami
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:11   #2879
nafiyqa
Zakorzenienie

Witam sie wieczornie
Przed Wami producentka 7 kartonow i 4 workow xxxxl. Jutro pierwszy zrzut tobołów
Kubeczek spi od 5 min, dzielnie mi dzis pomagal

A teraz ide nadrabiac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:11   #2880
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Ja wole nie myśleć jak to będzie jak przyjdzie czas wybierać, kolory, meble itp. Już widzę jak się będę żreć z tżNo spora dopłata. Ale cena końcowa zależy od sklepu w którym się kupuje. My kupiliśmy w dwustronnym kolorze taniej niż proponowali nam "znajomi" białe okna.
A jeśli mogę zapytać dużo macie kredytu, jak to wygląda z ratami? nam potrzeba jakieś 90 tys ale kurde cykamy się wziąći tak ciułamy żeby zebrać jeszcze ze 30-40 i dopiero reszte z kredytu. Ale powiem szczerze, że trochę zaczynam cisnąć tż żeby się jak najszybciej wyprowadzić, bo atmosfera w domu zaczyna się robić za gęsta.
o wiele więcej niż Wy u nas teraz raty są zależne od transzy. Nie płacimy całej sumy kredytu, tylko część. Dopiero jak wybierzemy wszystko, to już finito.. całość ;p

wiesz cykacie się, ale jeśli będziecie chcieli wziąć ten kredyt, to załatwiajcie powoli dokumenty. U nas to trwało ok 3 miesięcy.

Co do mebli to hmm.. my mamy z tztem b.podobne gusta no ale do kuchni ma się nie wtrącać;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-06-23 o 22:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości