Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 12:10   #2821
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Deli, szybko Ci się koncepcje zmieniaja takie tempo masz, że ja Cię za nic nie dogonię

nie chce któraś szczeniaczka?
teściowa ma suczkę, która jakieś 3 tygodnie temu się oszczeniła, tylko nie wiadomo było gdzie dokładnie, bo wchodziła pod taką wielką starą stodołę i nie można było nic podpatrzeć; i od jakiegoś czasu bardzo rzadko tam zaglądała, mysleliśmy, że coś się z małymi stało, teściowa nawet była zadowolona no i wczoraj dumna mama wyprowadziła 7 szczeniaków
pierwsze słowa teściowej: "za duże, żeby potopić"

bo mało mam czasu i dużo pomysłów

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:17   #2822
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

tak, z racji ze dzis mamy rade to w ramach prezentu daje malzowi cale popoludnie aby mogl je spedzic z synem

nawet nic nie mow przez ten likiend siedzialam po 2-3 godz dziennie w papierach... a to sprawozdanie ze spr dyrektorskiego w 2 klasach, a to dziennik papierowy, a to elektroniczny, swiadectwa.... a i tak nie wszyscy powystawiali mi oceny wiec dzis na lekcjach bede to konczyc potem tylko drukowanie swiadectw i wolne
a, i jeszcze jutro wieczorek pozegnalny umcumcumc
JA TEŻ :HAHAHA:

Ja od kilku tygodni próbuję ogarnąć papiery już do 1 klasy -= plan wynikowy, scenariusze zajęć... bo do menowskiej książki muszę sama pisać

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
tak, jestem pewna ale ja tylko 4 szafki na połysku bede miec. Tylko nie wiem jak z tymi kolorami na ścianie, może jakąś fuksje walnąć,żeby ożywić bardziej.. a co do tych płytek co pokazałaś, piękne są, też mi się bardzo podobają, ale przerażają mnie fugi, ja bym chyba wolała szkło, ale nie wiem jak cenowo wyjdzie, bo u nas musi być hartowane.

Są tu jeszcze mamy, które nie wprowadziły jeszcze mleka krowiego? ja jeszcze nie wprowadziłam.
ja teoretycznie tak, tzn. Dorcia zna, bo mąż najczęściej płatki na śniadanie je, i ona wyżera a wczoraj taka chora nic za bardzo nie chciała, to w końcu zwykłe kukurydziane do miseczki dałam, dodałam prawdziwy miód, wlałam nietłuste mleko i podgrzałam lekko - wsunęła!
No ale BARDZO powoli u nas to szło, bo jak pisałam - skubała podjadając.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
4 to luzik
co do kolorow to kwestia gustu, ja wychodzę z założenia,że kolory na ścinach zdecydowanie stonowane, wolę wyraźne dodatki, ponieważ taniej jest zmienić dodatki niż na nowo malować ściany
moja siostra zrobiła sobie wściekłą zielen do klasycznej kuchni, powiem Ci szczerze meble ma piękne ale kolor ścian naprawdę się nudzi
w kuchni powinnu być kolory naturalne- tak żeby zachęcały do jedzenia, kiedyś czytałąm taką teorie ale nie wiem na ile to prawda
Deli to oczywiście tylko moja opinia sama musisz zadecydować w jakich kolorach czujesz się najlepiej

ja mam meble białe, kafeki i ściany beżowe ale za to w kuchni dominuje czerwona kratka vichy
teraz myślę o zmianie dodatków na kolor lawendy

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

tak ja dale pudding z torebki z lidla, ma świetny skład i zero chemii

a powiem ci, że ja z racji posiadania ciemnej kuchni mam żywy pomarańcz na ścianach (a to kolor wzmagający apetyt) i jest fajnie ale u nas delikatne kolory nie zdałyby egzaminu, BARDZO ponuro by było :/.

Cytat:
A Ty kochana się nie smiej bo znajoma teraz zrobiła czarne płytki własnie to metro, i mi szczena opadła do białych mebli wygląda super
zresztą popatrz w google
https://www.google.pl/search?q=czarn...w=1366&bih=645

sprawdzony, choć nie przepradam za hummusem
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...s/przepis.html
rozumiem, że hummus to po prostu rodzaj pasty do smarowania? coś jak pasztet?

P. z Dorotką u lekarza, wirusowe coś jednak, neozynę ma, a zęby swoją drogą, więc wczoraj taki krzyk przez zęby pewnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:32   #2823
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Taka sytuacja:

Blanka bawi się na podłodze w "nie ma" (chowa pod nóżką różne zabawki i mówi "nie ma", udaje że szuka, a za chwilę krzyczy "jeeeeee" ), TŻ podchodzi do mnie i przytula, a Blanka podnosi ręce i mówi " a jaaaaa??" Musieliśmy wziąć Ją na ręce i dziecko szczęśliwe tuli się z nami

Cytat:
a widziałaś tą szatą kuchnie ikei? gdybym miała jeszcze raz wybierać kuchnie to wybrałabym własnie szare meble[COLOR="Silver"]
[/url]
Ja tez mam białą satynę i w utrzymaniu całości tragedia, w całym mieszkaniu mam też białe ściany i było spoko do ubiegłego czwartku kiedy najmłodszy chwycił niebieską kredkę i zaczął podrabiać Picasso
Ale ja podobnie jak marsi gdybym jeszcze raz mogła wybierać kuchnię to zrobiłabym szare meble z dodatkiem ciepłego odciania drewna.

Jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak niektóre dzieciaczki poszły do przodu z mową, a ja się jaram "titit jeał" (samochód jechał) "dzieci idą" babamem (banan) czy takiem (ptakiem)

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

chciałam jeszcze podziękować za kciuki za staranka, bardzo nam się nie spieszy, bo ja bym chciała celować w wiosenno- letniego dzieciaczka, poza tym zostało nam jeszcze 5 wesel do obskoczenia i palnuję się na nich dobrze zabawić

Zdrówka dla Dorotki i Nawijków

Majulmi gdzieś nam się chyba zawieruszyła?

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2014-06-23 o 12:33
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:46   #2824
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47000593]
P. z Dorotką u lekarza, wirusowe coś jednak, neozynę ma, a zęby swoją drogą, więc wczoraj taki krzyk przez zęby pewnie [/QUOTE]

zdrówka

Cytat:
bo mało mam czasu i dużo pomysłów
a to już tak na 100% jesteście nastawieni na przeprowadzkę na jesień?

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak niektóre dzieciaczki poszły do przodu z mową, a ja się jaram "titit jeał" (samochód jechał) "dzieci idą" babamem (banan) czy takiem (ptakiem)
no ale wszystkie się jarałyśmy pierwszymi słówkami "tak" jest fajny

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 13:03   #2825
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
zdrówka

a to już tak na 100% jesteście nastawieni na przeprowadzkę na jesień?

tak, chociaz do jednego pokoju

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-06-23, 13:04   #2826
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

niby tak, tylko wiesz dopoki nie przeczytam, że inne dzieciaki potrafią więcej to mi się moje ze swoim zasobem słów i dźwieków wydaje najmądrzejszym dzieciaczkiem w całym kraju
Stary 2014-06-23, 13:13   #2827
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Powiedzcie czy serek waniliowy o takim składzie jest ok: twaróg, cukier, śmietanka, naturalny aromat waniliowy. Wydaje mi się że tak. Tylko cztery składniki, serek jest gęsty i pyszny.

Mam ostatnio wrażenie, że "wypadłam z obiegu"
bardzo dobry sklad, co to za serek?

Cytat:
hej

zjadło mi internet wczoraj i do dzisiaj walczyłam z tą cholerną konfiguracją routera przez to pouciekały mi ciuszki na wyprzedaży w zarze - to może od razu się odniosę do dyskusji - dziecięce mi się tam meeeega podobają, a reszta jakoś bez szału, szczególnie na tych modelkach

no i w sobotę spotkałam się z Ifwką była z Oliwką i TŻ, są baaardzo mili, a Oli cudna, miny do zdjęć robi zawodowe szkoda, że tak krótko, ale dobre i to

sprzedałam buty i sukienkę na tablicy[COLOR="Silver"]
ja sie juz 2 tygodnie bujam ze sprzedaza wozka zachcialo mi sie rozowego...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46993454]Mika, zdrówka dla Julka, afty paskudna rzecz aphtin, na receptę nystatyna (bo aphtin to na lajcik taki tylko) no i odgrzybiające to w ogóle fluconazol, ale też na receptę.
Fewciu, mała wówczas spała
A było ostro, krzyczała/płakała, widać było, że coś boli. Po drzemce już w miarę, zjadła obiad i tonę truskawek i szalała z Agatką, pod wieczór znów marud i dziecko naręczne ale bez porównania lżej już. Najlepsze, że Agatka też poszła spać! i spała ponad 2h, w efekcie czego leży na naszym łóżku teraz i ogląda baję bo ja po godzinie leżenia z nią i czekania, aż uśnie, poddałam się. Kolacja i kawa.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Mika, jeśli waszej lek. nie ma to inny ma obowiązek przyjąć normalnie - jego kartę bierzesz i tyle.[/QUOTE]

Biedna Dorka Dzis lepiej? My sie wczoraj bujalismy ze spaniem do 22.30. Po 21 jeszcze biegalismy i bawilismy sie w chowanego z tata.

Cytat:
mają Wasze dzieciaczki tak, że jak sobie coś wbiją do głowy, to w kółko to powtarzają? nie chodzi mi o jakieś słowo, tylko np. jakieś wydarzenie; byłam z Filipem jakieś 2 tyg. temu u mojej kuzynki Wiktorii, która ma żółwia i młody chodził ciągle za tym żółwiem, stukał mu w skorupę, a ten się chował itd.; i druga sytuacja: moja mam siedziała sama przed domem i wołała Filipa, a on nie chciał do niej iść, za to mój pies Elmo przyszedł i ją po ręce polizał;
no i teraz młody ma fazę na opowiadanie mi ciągle tych dwóch sytuacji, przed spaniem dzisiaj powtórzył 6 razy o żółwiu i 2 razy o babci nie zliczę ile w ciągu dnia; w kółko jest: "Wiki ziówa, Fifi pupu, ziówa nie ma" albo "Baba siaaaama (tu pokazuje jaka to babcia była sama smutna i jak płakała), Ewo (macha językiem), Fifi nie"; i oczywiście nie wystarczy wysłuchać, trzeba razem z nim żałować biednej babci, która siedziała "siaaaaaama"

zdrówka

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

poczekaj aż zacznie wynajdywać wszystkie stare siniaki i zadrapania i każde trzeba będzie dmuchać u nas przy każdej zmianie pieluchy albo przebieraniu mamy odmuchiwanie wszystkich "ran"
Tak! Odkad nauczyla sie slowa "idzie" ( babcia tak co chwile do niej mowila- robila palcami idzie idzie) powtarza non stop. Od 3 miesiecy. Wczoraj jak mowilam, ze dzis pojdzie do dzieci to biegala i powtarzala idzie dzieci idzie dzieci

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tak, na chwile obecna

Ja sama jestem balaganiara (ale dobrze mi z tym, nie biczuje sie ), takze porzadku dlugo nie utrzymamy

Wazne, ze przewozone graty moge w czyste szafki powkladac A potem niech sie dzieje co chce!!

Nadaje spod koldry szkoda mi jednak czasu na spanie to sie chociaz porzadnie wyleze i pogrzeje.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

ellmi, jaka madrala juz z Fifkaaa, przeuroczy jest!!
ja tez tylko, ze mam swoja granice tolerancji brudu.

Cytat:
no nie mówcie, że jeszcze śpicie
Niee o 5 ryk, bo wsadzilismy szczebelki do lozeczka i nie mogla wyjsc, a wychodzila ostatnio codziennie gdy sie przebudzila i biegla do nas. Pozniej spadnie do 7, bo zlobek takze padam na ryjca

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no u Nas tak

my 10 minu temy wstalśmy robicie coś dla tatków na dzień ojca?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tak robimy :P to co tata zrobil dla mnie na dzien matki Czyli kupe

Cytat:
pierwszy poród siłami natury, urodzic chłopa 4,5 kg to naprawdę kosmos, 21 szwów i blizna która ciągnie do dziś
Leos- cc
ozeszkurna, az mnie zabolalo na dole

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Mamy tajniacki przepis Jak chcecie to wrzucę. Tylko mam go na kartce i będę musiała spisać.

Misiael, może potwierdzić, ze jest pyyyyyyyycha!

Marsi
, pytasz co u nas. Jarek właśnie dostał telefon, że przyjmują go do pracy. Bo ostatnio latał po rozmowach kwalifikacyjnych klask i:

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

o to to!
graty za robote!

Halo halo, jestesmy po pierwszym dniu w zlobku!! Tzn mala byla tylko godzine ;P Kierowniczki nadal niet, wiec umowa niepodpisana i jeszcze musze zapytac jutro o pare rzeczy, bo niby juz ma byc
Obejrzelismy sobie sale, pogadalismy z jedna z opiekunek. Zdziwilo mnie, ze dzieci nie moga miec swoich kubeczkow. Daja pic lyzeczka ze szklanek. Codzinnie zupa mleczna na mleku krowim. Zobaczymy jak bedzie reakcja alergiczna to poprosimy o niepodawanie. Musimy jeszcze kupic tylko poszewki na posciel, bo wymagaja swoich. A jak mala? Hmm pobiegla do dzieci i zrobila nam papa. Super, ze nie plakala i od razu poszla sie bawic ale w sumie troszke smutno nam bylo I nie wiedzielismy co ze soba zrobic przez te godzine, lazilismy po osiedlu jak gowniarze i zarlismy slodycze Babka mowila, ze fajnie grzeczna byla, bawila sie z dziecmi zero placzu na sali i bez smoka

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 13:57   #2828
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
tak, chociaz do jednego pokoju
u nas TZ też chce wykończyć tylko dół i się wprowadzić, a góre sobie na spokojnie robić, ale gdzie tam do tego

Cytat:
niby tak, tylko wiesz dopoki nie przeczytam, że inne dzieciaki potrafią więcej to mi się moje ze swoim zasobem słów i dźwieków wydaje najmądrzejszym dzieciaczkiem w całym kraju
to chyba wszystkie tak mamy

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Niee o 5 ryk, bo wsadzilismy szczebelki do lozeczka i nie mogla wyjsc, a wychodzila ostatnio codziennie gdy sie przebudzila i biegla do nas. Pozniej spadnie do 7, bo zlobek takze padam na ryjca
a dlaczego włożyliście znowu szczebelki?

super, ze tak fajnie sobie poradziła w żłobku Filip by chyba jęczał trochę jakby się zorientował, że nie ma nikogo, kogo zna chyba...

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

pytałam kiedyś o tą książeczkę "Jest tam kto?", bo nigdzie jej znaleźć nie mogłam (nancy, Ty chyba też jej szukałaś) - jakby któraś była zainteresowana, to będzie dodruk w lipcu; napisałam do wydawnictwa i własnie maila dostałam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 13:59   #2829
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: biedna Dorotka, skoro wy na ip a potem jeszcze lekarz znów - to musiało poważnie być, wyściskaj młodą.

Co do wesela:
Szokens bo młoda zasnęła w drodze na salę weselną i spała na moich i Tż jeszcze na sali, zdążyliśmy zjeść obiad i tort
Potem wstała i szalała z Tż, innymi dziećmi (bo goście zrobili koło, wszyscy tańczyli trzymając się za ręce) i młodej się to tak spodobało że potem biegała, upodobała sobie jedną 3 latkę którą chciała za ręce łapać
Tańczyła sobie, łapała bańki (super pomysł na wesele dla dzieci, maszyna puszczająca bańki mydlane). Zjadła przez całe wesele 1,5 banana, 2 plasterki sera żółtego i kawałek chleba.. + mleko.

Wymienialiśmy się z Tż z opieką, żeby móc jeść i nawet wychodziło było zdecydowanie fajniej niż myślałam.
Co prawda Mała nie chciała do nikogo na ręce iść, więc albo chodziła samopas w zasięgu wzroku, albo u mamy lub taty.
Mamizm trwa w pełni

W kościele jedynie było problematycznie i większość czasu staliśmy przed ( i zaliczyłam kp - nie było wyjścia, chyba się stresowała), bo biegała, wołała na cały kościół "maaaamaaaaa!" - żebym łaziła razem z nią, a że kościół mały to woleliśm,y, żeby młodzi słyszeli słowa przysięgi współmałżonka, zamiast naszej córki wracaliśmy co jakiś czas i udało się usłyszeć najważniejsze.

Na weselu dziecię szalało do 12 w nocy, po czym ją uśpiłam w wc dla niepelnosprawnych przy uu (duża i czysta łazienka) a potem zaniosłam do sali, bo tam były takie sofy narożniki przy jednej ścianie - spała na sofie zabezpieczona krzesłami.
Nadmienię że wytrzymała najdłużej ze wszystkich dzieci, a była najmłodsza
Z godzinę jeszcze posiedzieliśmy z Tż i pojechaliśmy do hotelu. Tam się dziecię obudziło i poszłam tym samym o 4 rano spać

Dziwię się że jak spała na sali to zupełnie nie przeszkadzał jej hałas.

Ogólnie moje rodzicielskie ego zostało mile połechtane, bo się nasłuchałam komplementów jakie mam urocze wesołe i mamusiowe dziecko, miłe to.

Zdjęć nie mam, ale jak coś wpadnie mi - bo zrobił nam parę fotograf - to pokażę.

---------
Wczoraj święto lasu : moje dziecko na kolację zjadło 2/3 parówki! pierwszy raz w życiu zjadła mięso, czaicie?

Little: gratki że tak dobrze poszło w żłobku.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 14:14   #2830
nancykenator
Zakorzenienie

witajcie
trochę mnie nie było, bo byliśmy kilka dni u t., wczoraj dopiero wróciliśmy. Przepraszam,że nie nadrabiam ale totalnie nie mam czasu.
Kuba chodzi jak szalony, nie mam kiedy nawet na moment usiąść.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 14:16   #2831
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: przypomnij prosze jaki ty model stanika kupiłas ostatnio, ten którym zavhwycona byłaś?
Stary 2014-06-23, 14:21   #2832
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]chciałam jeszcze podziękować za kciuki za staranka, bardzo nam się nie spieszy, bo ja bym chciała celować w wiosenno- letniego dzieciaczka, poza tym zostało nam jeszcze 5 wesel do obskoczenia i palnuję się na nich dobrze zabawić
hehhe ostatnio probowałam sobie przypomnieć jak to jest się.... upić
chyba nine będę mogła tak szybko się o tym przekonać ciąża plus pewnie z rok karmienia plus czas jak dzieci podrosną
a ostatnio Agata Pasent w wywiadzie fajnie powiedziała, ciąża przeszkadza w piciu

Debrah ale fajnie,że wesele udane
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 14:47   #2833
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas TZ też chce wykończyć tylko dół i się wprowadzić, a góre sobie na spokojnie robić, ale gdzie tam do tego

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------
My musimy jak najszybciej bo kredyt plus wynajem to zły pomysł.

Cytat:
hehhe ostatnio probowałam sobie przypomnieć jak to jest się.... upić
chyba nine będę mogła tak szybko się o tym przekonać ciąża plus pewnie z rok karmienia plus czas jak dzieci podrosną
a ostatnio Agata Pasent w wywiadzie fajnie powiedziała, ciąża przeszkadza w piciu

Debrah ale fajnie,że wesele udane
Kurde, mnie to juz nie ciągnie nawet do redsa;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-06-23, 14:57   #2834
nafiyqa
Zakorzenienie

Co do picia - ja juz nie kp od miesiaca gdzies, a pierwsze piwo (i to radlera!) wypilam kilka dni temu. Jakos mnie nie ciagnie do %

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 15:20   #2835
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Co do picia - ja juz nie kp od miesiaca gdzies, a pierwsze piwo (i to radlera!) wypilam kilka dni temu. Jakos mnie nie ciagnie do %

a ja czasem mam ochotę usrać się i urzygać ale musialabym być gdzieś daleko od domu, dla mnie niedopuszczalne matka po %
nie potrafię, moj S chodzi późno spać nie wiem jakbym mogła z dzieckiem gadać po % albo dać mu buziaka kiedy wali ode mnie alko
u mnie w domu imprezy były dość częste i pewnie stąd ta trauma,nigdy nie podobało mi się kiedy widzialam kobietę matkę nawaloną
taką mam zasadę i w sumie dobrze mi z tym no i do tego uważam się za dziecko z syndromem DDA

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-06-23 o 15:22
Stary 2014-06-23, 15:26   #2836
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nie wiem co to sie porobiło dziś ale Daria dalej śpi. Nigdy tak długo nie spała. Ja się przed chwilą obudziłam WYSPANA
I o której wstała?

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
właśnie miałam o to pytać Chciałabym sobie zrobić budyń taki torebkowy i zastanawiam się, czy dac Oli, dawałyscie dzieciom takowy?
Daję, ale mnie lepiej nie pytać, bo ja bardzo "do przodu" z tym wszystkim i młoda już chyba wszystko z mlekiem jadła.

Szaja, zdrowia dla Dorotki! I dla Ciebie, Nawijko, również!

Debrah, super, że wesele się tak udało.

Elllmi, jestem pod wrażeniem Fifka, niezły mądrala rośnie!

Marsi, o kurde, to już połówka prawie! Z imieniem jak? Nad Teodorem myśleliście?

Misiael, pytam, bo nie pamiętam - te proporcje z przepisu na ile placków wystarczą?

Hope, szybkiego ogarnięcia i wracaj

Meneq, witaj poweekendowo Nancy, i Ty po dłuższej nieobecności :. Fajnie, że Kubuś się tak z chodzeniem rozkręcił.

Litlle, super, że Kluska tak zareagowała na pierwszą wizytę, oby to było dobrym początkiem

A.., tyle zapamiętałam

Polcia dzisiaj odespała na maxa, sen nocny od 21 do 8.40, z tylko jedną pobudką o 6 i teraz śpi od 14.40

Chciałam Was prosić o kciuki dla mojego męża, bo w ciągu tych 2 tygodni rozstrzygnie się, czy pójdzie do nowej pracy. Niestety, będzie w domu tylko na weekendy, czasem i co drugi, ale pieniądze będą wpływały REGULARNIE, a to teraz jest dla nas jednak priorytetem. Więc prosimy o dobre fluidy!

Lecę, obiad zrobiony, teraz kupa prasowania czeka
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 15:28   #2837
marsi11
Zakorzenienie

Hje, 3mam kciuki
Teodor raczej nie, póki co jestem za Ivo
Stary 2014-06-23, 16:06   #2838
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Hje, 3mam kciuki
Ivo

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-06-23, 16:06   #2839
litllesweetangel
Lurker ;)

Hje kciuki ogromne!! Oby wam sie udalo, zebyscie mogli sie wyprowadzic i miec spokoj

Marsi, a moze Nikodem ?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 16:09   #2840
Delicjanka
Zakorzenienie

Hje, trzymam kciuki!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-06-23, 16:12   #2841
BlackSanctum
Zakorzenienie

Oj, dajcie spokój z tymi tekstami, jak ja to wszystko biorę do siebie. Sama napisałam z przekąsem, bo niby do kogo to się miało odnosić, jak nie do mnie, a Wy za bardzo zwracacie uwagę na moje posty i w dodatku każda następna pisze to samo, co poprzednia.

Cytat:
kosmetykomaniaczki pomozcie szukam czegoś brązującego na buzke w formie podkładu najlepiej z drobinkami,zawsze w lato używam złotego olejku nuxe ale w ciązy nie jestem w stanie zniesc tego zapachu
był kiedyś taki podkład loreal summer coś tam ale już go wycofali, teraz dorwałam summer glow rimmela ale do dupy jest brązuje ale smugi zostawia i śmierdzi
znacie cos jeszcze? przekopałam kwc ale niewiele znalazłam, może być z każdej półki cenowej- ma si,ę błyszczeć i dawać brązowy kolor
z góry dziękuję
Kochana, tylko powiedz mi jedno - po co Ci PODKŁAD BRĄZUJĄCY? Przecież buzia nie może być ciemniejsza od reszty ciała. A już na pewno od szyi.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 16:59   #2842
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Oj, dajcie spokój z tymi tekstami, jak ja to wszystko biorę do siebie. Sama napisałam z przekąsem, bo niby do kogo to się miało odnosić, jak nie do mnie, a Wy za bardzo zwracacie uwagę na moje posty i w dodatku każda następna pisze to samo, co poprzednia.

Kochana, tylko powiedz mi jedno - po co Ci PODKŁAD BRĄZUJĄCY? Przecież buzia nie może być ciemniejsza od reszty ciała. A już na pewno od szyi.
źle się wyraziłam
chodzi mi o to żeby podkreślić moją opaleniznę- ja nie jestem typem bladziocha
czytałam coś nt guerlain terracoty ale wolałabym najpierw przetestować
czytałam też dziś o nuxe, ale jeśli pachnie tak jak olejek to w ciąży podziękuję
Stary 2014-06-23, 17:04   #2843
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

Nawijko, ja chyba przegapiłam wasze definitywne zakńczenie kp, Kuba się sam odstawił?
Cytat:
a ja czasem mam ochotę usrać się i urzygać ale musialabym być gdzieś daleko od domu, dla mnie niedopuszczalne matka po %
nie potrafię, moj S chodzi późno spać nie wiem jakbym mogła z dzieckiem gadać po % albo dać mu buziaka kiedy wali ode mnie alko
u mnie w domu imprezy były dość częste i pewnie stąd ta trauma,nigdy nie podobało mi się kiedy widzialam kobietę matkę nawaloną
taką mam zasadę i w sumie dobrze mi z tym no i do tego uważam się za dziecko z syndromem DDA
Ja dzięki Bogu nie mam żadnych złych doświadczeń z alkoholizmem w domu i może dlatego dość luzno do tego podchodzę. W moim rodzinnym domu, alkohol był dość często, bo rodzice mieli bogate życie towarzyskie, ale żadnych rozrób nie było nigdy. Pewnie polecą teraz gromy, ale ja jako dziecko pamiętam,że z kuzynostwem po takiem imprezie zdarzało nam się spróbować tego co zostało w kieliszku, gdy przyłapała nas na tym moja mama, posadziła mnie i brata przy stole, nalała kielicha i powiedziała, że jeśli chcemy spróbować czym jest alkohol to mamy to zrobić w domu w jej obecności, tak nas wtedy skręciło, że przez długie lata nie korciło, żeby próbować czy podpijać z kolegami.Taka sama sytuacja miała miejsce z papierosami. Ale w liceum zdarzało mi się piwko i rodzice mieli tego świadomość, ja tego nie ukrywałam oni nie zakazywali, natomiast często wspominali, że wszystkie moje działania będą miały jakieś konsewkwencje i wszystko trzeba robić z głową. Raz taką głowę straciłam w moje 16 urodziny upiłam się, rodzice odebrali mnie, zawieźli do domu i tyle. Następnego dnia, moja mama powiedziała mi jedynie: " Moja 16 letnia córka się upiła" i nic więcej. Powiedziała to w taki sposób, że pamiętam te słowa do dzisiaj, podziałało to o wiele lepiej niż jakieś krzyki czy kary. Dopiero chyba kilka lat temu swobodnie odważyłam się wrócić do domu rodziców mocno nie trzeźwa.
Teraz jako dorosła osoba lubię się napić i upić, ba zdarza mi się to obecnie, ale wtedy wiem, że na przez 2 dni młodego do cycka nie dopuszczę i coraz częściej mi go po prostu szkoda, bo on się coraz bardziej stanowczo domaga. Jakoś nie sądzę, że robi to ze mnie złą matkę, i ja szanuje i rozumiem twój wybór marsi, ale sama się z alkoholem przed dzieckiem ukrywać nie zamierzam.
Stary 2014-06-23, 17:17   #2844
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
źle się wyraziłam
chodzi mi o to żeby podkreślić moją opaleniznę- ja nie jestem typem bladziocha
czytałam coś nt guerlain terracoty ale wolałabym najpierw przetestować
czytałam też dziś o nuxe, ale jeśli pachnie tak jak olejek to w ciąży podziękuję
Aha, czyli nie chcesz tego na całą twarz nakładać, tylko podkreślić strategiczne miejsca, tzn opalić sobie buźkę, tak?

Kurczę, poszperam trochę po blogach i może coś znajdę.
Stary 2014-06-23, 17:28   #2845
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko, ja chyba przegapiłam wasze definitywne zakńczenie kp, Kuba się sam odstawił?

Ja dzięki Bogu nie mam żadnych złych doświadczeń z alkoholizmem w domu i może dlatego dość luzno do tego podchodzę. W moim rodzinnym domu, alkohol był dość często, bo rodzice mieli bogate życie towarzyskie, ale żadnych rozrób nie było nigdy. Pewnie polecą teraz gromy, ale ja jako dziecko pamiętam,że z kuzynostwem po takiem imprezie zdarzało nam się spróbować tego co zostało w kieliszku, gdy przyłapała nas na tym moja mama, posadziła mnie i brata przy stole, nalała kielicha i powiedziała, że jeśli chcemy spróbować czym jest alkohol to mamy to zrobić w domu w jej obecności, tak nas wtedy skręciło, że przez długie lata nie korciło, żeby próbować czy podpijać z kolegami.Taka sama sytuacja miała miejsce z papierosami. Ale w liceum zdarzało mi się piwko i rodzice mieli tego świadomość, ja tego nie ukrywałam oni nie zakazywali, natomiast często wspominali, że wszystkie moje działania będą miały jakieś konsewkwencje i wszystko trzeba robić z głową. Raz taką głowę straciłam w moje 16 urodziny upiłam się, rodzice odebrali mnie, zawieźli do domu i tyle. Następnego dnia, moja mama powiedziała mi jedynie: " Moja 16 letnia córka się upiła" i nic więcej. Powiedziała to w taki sposób, że pamiętam te słowa do dzisiaj, podziałało to o wiele lepiej niż jakieś krzyki czy kary. Dopiero chyba kilka lat temu swobodnie odważyłam się wrócić do domu rodziców mocno nie trzeźwa.
Teraz jako dorosła osoba lubię się napić i upić, ba zdarza mi się to obecnie, ale wtedy wiem, że na przez 2 dni młodego do cycka nie dopuszczę i coraz częściej mi go po prostu szkoda, bo on się coraz bardziej stanowczo domaga. Jakoś nie sądzę, że robi to ze mnie złą matkę, i ja szanuje i rozumiem twój wybór marsi, ale sama się z alkoholem przed dzieckiem ukrywać nie zamierzam.

powiem Ci tak, moj ś.p. tato to był biznesmen z wykształceniem,facet ktory znał 5 języków obcych i zarabiał kupę siana w euro -alkoholizm nie wybiera, nie było u mnie w domu patologii chociaż nie wiem czy nadużywanie alkoholu nie jest patologią ale chodzi mi o klimat,że nam nie brakowała nigdy niczego ale czasem ojca wybryki byly nagradzane dzieciakom np sporą sumą- jak tata sobie chlapnal to potrafił mi dać 1500 zł i powiedzieć idz córuś na zakupy i kup sobie na co masz ochote
nie mam dobrych wspomnień jeśli chodzi o alkohol w domu i pamiętam wykłady i rozmowy ojca po % dla mnie to było traumą i obiecałm moim dzieciom takich emocji nie fundować

oczywiście,że TZ czasem wypije kieliszek wina do kolacji przy dzieciach ale cięzkich alkoholi przy dzieciach nie pijemy, jest zasada- pijemy alkohol nie ma dzieci, naet gyby coś się stało to co ja bym zrobiła?
jeśli chodzi o spróbowanie alko rodzic dziecko nie jestem zwolennikiem tej metody,mam znajome koleżanki u których ta metoda nie zdała egzaminu i ich dzieci uznały to za przyzwolenie, co więcej kupowały nawet tak dobre wino jak piją rodzice
oczywiście nie zawsze tak musi być ale ja wiem,że jesli moj syn będzie chciał spróbować to i tak to zrobi

a co do kp i picia alkoholi to jakoś nie wyobrażam sobie zabalować, mi się zdarzyło wypić kieliszek wina i potem nie karmić ponad 12 h ale nic mocniejszego na pewno bym nie chlapneła, nawet gdybym miała 3 dni nie karmić- ale to tylko moje zdanie
byhliśmy na weselu bez dziecka, wiedziałam ile mogę ale się nie skusiłam

Cytat:
Aha, czyli nie chcesz tego na całą twarz nakładać, tylko podkreślić strategiczne miejsca, tzn opalić sobie buźkę, tak?

Kurczę, poszperam trochę po blogach i może coś znajdę.
Black tzn że jestem opalona i nie chce używać podkładu bo mam dość ładną cerę a podkład raczej zatuszuje moje piegi itp
ten żel krem ma na celu że będę się błyszczeć- drobinki i oprócz tego da taki złoty kooryt czy jak to się nazywa na pewno troszkę przyciemni, a może podkreśli
Stary 2014-06-23, 17:41   #2846
ezzo
Zadomowienie

Marsi ja to rozumiem i dlatego na wstępie napisałam, że moje doświadczenia z dzieciństwa i to, że nigdy nie miałam styczności z awanturami czy wybrykami po alkoholu w domu.
Tak się właśnie po napisaniu posta zastanawiałam czy nie zrobiłam z siebie alkoholiczki, bo wiadomo, że od kiedy jest dziecko to ilość wypitego przeze mnie alkoholu nawet na takim weselu jest zdecydowanie mniejsza niż przed ciążą, tylko dlatego, że to dziecko zawsze w mojej głowie siedzi. Nigdy natomiast nie zdarzyło się i mamy taką z tz zasadę, że zawsze jedno z nas musi być trzeźwe, w razie właśnie takiej sytuacji, że coś się dzieje.
Stary 2014-06-23, 17:44   #2847
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, a może jakiś kremowy, złoty rozświetlacz na wystające punkty - nos, kości policzkowe, łuk brwiowy, łuk kupidyna? Np Moon Beam z Benefitu?
Stary 2014-06-23, 17:50   #2848
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi ja to rozumiem i dlatego na wstępie napisałam, że moje doświadczenia z dzieciństwa i to, że nigdy nie miałam styczności z awanturami czy wybrykami po alkoholu w domu.
Tak się właśnie po napisaniu posta zastanawiałam czy nie zrobiłam z siebie alkoholiczki, bo wiadomo, że od kiedy jest dziecko to ilość wypitego przeze mnie alkoholu nawet na takim weselu jest zdecydowanie mniejsza niż przed ciążą, tylko dlatego, że to dziecko zawsze w mojej głowie siedzi. Nigdy natomiast nie zdarzyło się i mamy taką z tz zasadę, że zawsze jedno z nas musi być trzeźwe, w razie właśnie takiej sytuacji, że coś się dzieje.
oj tam alkoholiczki
kiedy moj S miał taki etap ok 6-7 lat,że tylko dziadki i czekał na weekend kiedy dziadki zabiorą go do siebie to praktycznie każdy weekend z TZ dogadzaliśmy sobie kolorowymi drinkami albo bawiliśmy się ze znajomymi

no a co do alkoholizmu to temat może być naprawdę szeroko definiowany u mnie w domu nigdy nie bylo pijackich awantur a ja jestem DDA bardziej braki emocjonalne to to,czego brakowało mi w dzieciństwie i myślę,że mogłabym mieć spore ciągoty w kierunku alkoholizmu bo zawsze lubiłam szum w glowie

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Marsi, a może jakiś kremowy, złoty rozświetlacz na wystające punkty - nos, kości policzkowe, łuk brwiowy, łuk kupidyna? Np Moon Beam z Benefitu?

Black Benefit przetestowany, traktuje to jako rozświetlacz, bardziej szukam czegoś w tym stylu
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...oryzujaca.html

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-06-23 o 17:46
Stary 2014-06-23, 17:55   #2849
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem DDA, cała nasza trójka, moja mama też; w sumie nawet chyba tata, i przez to... popadł w alkoholizm.

Cytat:
Pikne!

Cytat:
no a co do alkoholizmu to temat może być naprawdę szeroko definiowany u mnie w domu nigdy nie bylo pijackich awantur a ja jestem DDA bardziej braki emocjonalne to to,czego brakowało mi w dzieciństwie i myślę,że mogłabym mieć spore ciągoty w kierunku alkoholizmu bo zawsze lubiłam szum w glowie
Ja miałam i jedno, i drugie, niestety. W sumie, bardzo to przykre, ale praktycznie cała moja rodzina ma w jakimś stopniu problemy alkoholowe Takie najgorsze jazdy był z moim tatą (ale na szczęście od 3,5 roku jest niepijący) i są nadal z dziadkiem... No i mama przez to DDA wybrała sobie za męża mężczyznę podobnego do ojca (pewnie słyszałaś o tym syndromie); wszystkie wujki praktycznie piją, ale utrzymuje się to na poziomie cowieczornego picia przed spaniem i dobrego humorku po nim Drugi dziadek też był alkoholikiem... W sumie dobrze, że się kobity uchowały

Dziękujemy za wszystkie kciuki!!!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:02   #2850
marsi11
Zakorzenienie

Black
tutaj mam faworyta ale chyba już niedostępny w sprzedaży
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-twarzy.html

do tego chciałabym sobie kupić bronzer właśnie na wybrane miejsca, kości policzkowe i jestem pewna że padnie własie na terracote bo już kiedyś miałam wersję dla blondynek, chyba ze 3 lata i końca nie bylo widać dlatego wiem,że ten bronzer w kamieniu będzie się opłacać

może coś Ci przychodzi do głowy jeszcze? kurde nie mogę odżałować tego loreala no poprostu genialny był

Hje- kurde to naprawdę nieciekawie, ja na szczescie męża nie szukałam podobnego ale mam naprawdę mnostwo cech DDA
u nas też baby się jakoś trzymają, moj brat gorzej sobie radzi z tym syndromem

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-06-23 o 18:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości