|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
edit. sorki cos sie skopalo i zle pocytowalo
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-23 o 22:40 |
|
|
|
#1173 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie za fajne jest takie podejście 'nie przeżyłaś, nie gadaj'. Każdy może mieć swoje zdanie i bez względu na to, czy przeżył już poród, czy nie... Jesteśmy dorosłymi ludźmi i możemy się wypowiadać i na podstawie swoich doświadczeń, ale też na podstawie tego, co się dzieje w naszym otoczeniu, co obserwujemy, widzimy. Co więcej o wychowaniu dzieci też mogą się wypowiadać osoby bezdzietne - jeśli mają wiedzę! Co w tym złego? "Przyczepię" się tylko do jednego elementu Twojej wypowiedzi. Skąd takie przekonanie, że cc jest dla dziecka bezpieczniejsze? Bo nie rozumiem. Pod jakim względem? Mysia, niepotrzebnie poczułaś się gorzej. Jak Zuken słusznie zauważyła, dyskusja była nt. pierworódek, które z 'wygody' biorą cc na życzenie. Inną sytuacją są dramatyczne wspomnienia związane z porodem itp. Cytat:
Tym gbs się nie martw, ja gdzieś wyczytałam, że się to robi ok. 35 tc, więc pewnie dopiero będziesz miała ![]() Mi gin zapowiedział, że pobierze na następnej wizycie, którą mam w następny poniedziałek. To będzie końcówka 33 tc. |
||
|
|
|
#1175 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihihi Tz juz planuje kolejne dziecko to znaczy ze ON calkiem niezle znosi twoja ciaze Jak nam tesc powiedzial radosnie zacierajac rece- moze worek sie z dziecmi w koncu rozwiaze i sie dzieciaki hurtem "posypia" ale minimum 3-jkaCytat:
Kupilam 100%pianke z wzmocnionymi brzegami bo u nas lateks i gryka odpadaly (Fiki Miki Fikusny Sen) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Neska za maluszka by nadrobil co trzebaJak mialam 29mm szyjke to gin byl zadowolony i nic nie robil ale to zalezy nie tylko od mm ale bolu brzucha i tempa skracania. Pooszczedzaj sie, to ci dobrze zrobi Cytat:
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-23 o 22:37 |
||||||
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w rzeczywistosci wydaje sie wiekszy ale na zdjeciach wszystko mniejsze wychodzi
|
|
|
|
|
#1177 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1178 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak pulchne to je będe musiała jeszcze po porodzie przerobić lub uszyć nowe, a nie wiem jak to zrobie..może bardziej kiedy ? ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Te arbuzy z Turcji tyle ważą, mają calkiem inny kształt. U nas w sklepie u Turków zaczeły się pojawiać te ich arbuzy, tyle, że ostatnio poszłam i została połówka, która była wielkaaaa.
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
Co do bezpieczenstwa cc, to pracujac wiele lat w szpitalu, znam opinie ginekologow, iz cesarka jest bezpieczniejsza dla dziecka, natomiast niesie duze ryzyko dla matki...
Bardzo przykre, ale znam kilka przypadkow, gdzie lekarzowi nie chcialo sie wykonac cesarki i dzieci rodzily sie w zamartwicy z niedotlenieniem okoloporodowym... Zmarnowane zycie i tych dzieci i rodzicow. Nic wiecej nie pisze, zeby nie bylo zarzutu, ze kogos strasze. |
|
|
|
#1180 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
do domu zsapany przyszedł
normalnie w 2 ręce wziął i dał radę ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
według mnie od nich owoce lepiej smakują |
|
|
|
|
#1183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze:
Cytat:
Też chcę CC i nie uważam się za egoistkę. Wiele lat temu już postanowiłam, że jak urodzę to tylko CC. Nawet nie będę tłumaczyć DLACZEGO, ale muszę napisać, że nie wiem czy mi się to uda, ponieważ nie biorę pod uwagę wyjazdu do prywatnego szpitala do Warszawy ani łapówki. "Jakieś" wskazanie ortopedyczne posiadam.. Przykro mi po tym,co tu przeczytałam, bo nie krytykuję ŻADNYCH postaw np. niechęci do karmienia piersią.. Myślę, że fajne są rozmowy ZA/PRZECIW, ale opinie typu EGOISTKA to już powinny pozostać ewentualnie w naszych głowach. Poza tym, często się zdarza, że pod wpływem nabytej wiedzy, zmieniamy nasze stare zdanie. Jednakże, jeśli ktoś wbija nam swoją opinię do głowy ("Jesteś egoistką!"), to przyniesie to całkiem nieoczekiwany efekt, np. kłótnię .
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak zobaczy ile takie małe dziecko kosztuje chyba znosi ja lepiej ode mnie ![]() Minimum 3 jajkaa |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koniec tematu. Udanej nocy z jak najmniejsza liczbą pobudek na siku
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz jakieś 3 miesiące temu jak miałam faze na arbuza to kupował mi w innym sklepie ale dzisiaj porównując tego od Turka a tamte to niebo a ziemia . Nie dziwię się że im szybko tak owoce schodzą ![]() Do Turcji to bym sobie pojechała najlepiej dzisiaj
|
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chcę nikogo oceniać. Ja tylko hołduje zasadzie, że wybierając jakąś opcję warto znać merytoryczne argumenty za i przeciw. I rozważać te i te. Mówiąc merytoryczne mam na myślę rozsądne i potwierdzone naukowo, a nie usłyszane od koleżanek itp. Ale nie mam misji nawracania. Wiadomo, że każda z nas zrobi jak uważa Co do budzenia na siku, dla mnie w nocy to minimum 3 wstawania ![]() Zaczarowana, Twój arbuz-gigant narobił mi ochoty na arbuza... a nie mam... zjadłam w zastępstwie nektarynę i dostałam od razu zgagi
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-23 o 23:09 |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w nocy się budzę 2 razy a potem zasnąć nie mogę
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Nie lubię ale lezec pod parasolem z drinkiem w ręku to mogłabym albo popływać rozmarzylam się
|
|
|
|
#1191 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie to ok 10 razy Rolka papieru najczęściej rano do wymiany ![]() Mam już wory pod oczami, bo się nie wysypiam... ![]() Koleżanka ma w piątek cesarkę na życzenie... Chyba, że do tego czasu urodzi naturalnie. Taką jej dali opcję do wyboru tu Ja osobiście nie oceniam, mniej boję się cesarki, ale zdaję się całkowicie na los- co będzie to będzie |
|
|
|
#1192 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
nie gadaj.......Ja też przeczytałam 3 JAJKA
|
|
#1193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masz racje!A teraz zmianiajac temat, reka do gory, kto ostatnio obsiusial sobie bielizne podczas kichniecia, kaszlniecia czy innej czynnosci??? !!!!
|
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez sie rozmarzyłam - ale to efekt mniejszego zainteresowania moją osobą przez TŻ przez te mecze
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-23 o 23:23 |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też stracił zainteresowanie zauważyłam to od kilku miesięcy zresztą co się dziwić jak go ma pociągac wiecznie wymiotujaca bez sił do życia ciezarna żona
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy corci tez tak mialam i utrzmywalo sie to przez kilka dobrych tygodni po porodzie, ale minelo... oby i tym razem tak bylo!!!
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak zjadłam kawałek arbuza to od razu zgaga i
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

za maluszka by nadrobil co trzeba