|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
również wracam marnotrwna po łikendzie
![]() Baaaardzo owocnym zresztą! Rozdane praktycznie wszystkie zaproszenia w rodzinie TŻ (60 sztuk) oczywiście tylko połowa poszła osobiście, reszta pocztą. Usłyszeliśmy kilka potwierdzeń już ![]() Kuzyn TŻ dostał kopertę do ręki z zaproszeniem i od razu wypalił JA BĘDĘ. haha mówię mu, że wesele jest 400km od jego miejsca zamieszkania, a on nie zrażony BĘDĘ NA PEWNO ![]() bardzo to fajne. część starszych osób pytała o transport, jak dowiadywali się, że będzie bus i nocleg to od razu inna gadka ![]() No i oczywiście wszyscy liczą na góralskie wesele, chwała Bogu, że mamy góralską kapelę coby nie byli rozczarowani rabbitka wyglądałaś przepięknie! ale ja wiedziałam ,że Wasze wesele będzie bajkowe! tort mieliście przepiękny! w ogóle na tych zdjęciach widac, że sala i miejsce ceremoni nie mają sobie równych - stylowe i z klasą, wielkie brawa i gratulacje! i cudownej podróży poślubnej ![]() Cytat:
![]() masakra jakaś ... sama jestem ciekawa co usłyszymy, ale u nas to w przypadku rodziny TŻ będzie głównie odległość... Cytat:
Cytat:
Cytat:
o masakra leżę ze śmiechu choć to fatalne oczywiście .. Cytat:
![]() spokojnie say jeszcze kawał wakacji przed Wami a te buciki masz super! wcale nie są brzydkie! no i z obcasem widzę, że zaszalałaś tak samo jak ja ![]() Blondi2989 niulka_1985 Opiumalfa Kochane wielkie ślubne gratulacje! i czekamy na relacje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3182 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
niulka_1985 - czekam na relację i jeszcze raz gratuluję
![]() 21klaudyna - zleciało jak nie wiem ale jeszcze wszystko chyba do mnie nie dotarło misia880 - popieram Zamawialiśmy obrączki u mniejszego jubilera i jak na razie jesteśmy zadowoleni - zobaczymy co będzie przy odbiorze ![]() Anesthesia - mój jest wyższy jakieś 15 cm więc to też nie dużo, ale właśnie tak 10-15 wydaje mi się w sam raz Jak by był za mały to bym się z góry na niego patrzyła, a znów jak za duży to bym musiała szyję wyciągać ![]() Gratuluję zakończenia egzaminów i świetnych ocen! A na udane wakacje: |
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moge Ci polecic moja kuzynke ze szkoły Arthur Murray, sama nas uczy i powiem Ci że jest perfekcyjna
|
|
#3184 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My nie siedzimy u nikogo prawie, czasem jak siłą zmuszą do kawy/herbaty/ciasta. Naet w 7 domach jesteśmy dziennie Cytat:
![]() Proszę jutro o kciuki dla Tz, ma obronę pracy
|
||
|
|
|
#3185 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
mojakaren
super jest widzieć, że ktoś jest tak zadowolony z wesela i bardzo chce na nie przyjść ![]() My dzisiaj też dostaliśmy miłe potwierdzenie od znajomych powiedzieli, że na pewno będą nawet jakby się waliło i paliło to przybędą
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
My będziemy mieli ławki zamknięte tiulem. Na początku byłam sceptycznie do tego nastawiona ale dekoratorka przekonała mnie tym, że nasz kościół jest mały i nie przeszkadza to.
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za pozytywne opinie o butach, trochę mnie pocieszyłyście
moja karen, gratuluję tylu rozdanych zaproszeń! idziecie ja burza takie pozytywne reakcje przy wręczaniu zaproszeń są świetne! u nas kilka z zaproszonych gości też tak zareagowało i od razu nam tym poprawiali humory
|
#3190 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ludzie to są, czemu do Was nie zadzwonią z odmową? ;/ super z zaproszeniami ![]() Cytat:
czekamy na relacje Cytat:
![]() no spotkanie z przyjaciółkami jest boskie Cytat:
![]() mam nadzieję, że Tż będzie zadowolony ![]() da radę na pewno
|
|
|
#3191 |
|
Rozeznanie
|
mysza93 - powodzenia
hihihi - i jeszcze najlepsze jest to, że od razu jak zapraszaliśmy to mówili, że na 100% będą i żeby ich zaznaczyć czekam, aż zadzwonią a jeśli tego nie zrobią to sama zadzwonię
|
|
|
|
#3192 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi "badaniami" to sądze że to tak, że obowiązuje tajemnica spowiedzi a tu czarno na białym napisane kto i z kim
Streszcze Wam wszystko jak będziemy "po" chociaż nastawienie do tego mam średnie i trzeba ustalić wspólną wersję wydarzeń ![]() Zazdroszcze Wam tego rozdawania zaproszeń, przed nami jeszcze WSZYSTKIE ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#3193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my ostatnio pobiliśmy rekord - poszlismy prosic sąsiadów Tż, no a wiedzieliśmy że wraca kobieta z pracy o 21, a o 23 miała jechać na pielgrzymkę do Częstochowy. więc wpadamy do nich na chwilkę o 21:05, ona otwiera nam drzwi, zaprasza nas, jej maz w pracy byl jeszcze, wchodzimy do pokoju a ona " to wy tak na szybcika tak? " Tz dal zaproszenie, i wyszlismy. nie wiem czy to trwało 2 min i idziemy a Tż " ja sie rozglądam gdzie tu siąść a ona że my na szybcika " ![]() Cytat:
|
|
|
#3194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witaj się po wyczerpującym weekendzie.
Byliśmy na ślubie i weselu i powiem Wam, że absolutnie du.y nie urwało. Mój TZ nawet śmiało twierdzi, że mu sie nie podobało. Mojakaren ale lecicie z zaproszeniami. Brawo Mysza kciuki dla TŻta Rabbitka raz jeszcze wyglądałaś cudownie. No i czekam na relację i fotki reszty PMek. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jednak wypada do Was osobiście zadzwonić pewnie, zadzwoń Ty potem, przecież mógł Ci nikt nie przekazać ![]() Cytat:
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
Uff, miałam pracowity wieczór
kupiłam kieckę na wesele przyjaciółki, kilogram cukierków na ewentualne bramy i organzowe woreczki do ich pakowania, awaryjne buty - o takie, coś balerinopodobnego z CCC, z małym koturnem:![]() I ulepiłam wreszcie wszystkie 77 winietek nie mam na razie zdjęcia, bo już na nie za ciemno, ale jestem dumna. Nawet K. poklepał mnie po plecach twierdząc, że to kawał dobrej roboty (pewnie to lizusostwo po tym, jak prosiłam go o pomoc, a on wybrał mecz )
|
#3197 |
|
Rozeznanie
|
Witam
u nas wszystko ruszyło w tym tygodniu na 95% skonczymy rozdawać zaproszenia wczoraj byliśmy w USC a potem w kancelarii i tym oto sposobem formalnosci mamy zalatwione, teraz tylko 2 spowiedzi i możemy brać ślub. .. musze tylko w przyszlym tygodniu pojsc do proboszcza i porozmawiać o kwiatach bo wczoraj go nie było ![]() No i TŻ stwierdził, ze w przyszlym tygodniu jedziemy po garnitur ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Ostatni tydzień do daty potwierdzenia przybycia. Dzisiaj jedziemy do hotelu z dekoratorka no i zobaczymy jakie pomysły jej wpadły do głowy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy wczoraj na kursie tańca indywidulany (kolejna lekcja) już mamy cały układ.. ale wczoraj tak średnio nam wychodziło i się zaczełam łamać
![]() Dziewczyny potrzebuje pomocy APARATOWEJ ![]() jak sie któraś zna to proszę mi doradzić Wahamy się z TŻ między dwoma aparatami ... nr. 1 http://www.chip.pl/testy/foto-video/...we/canon-eos-m http://www.saturn.pl/aparat-hybrydow...stm-,id-682489 nr. 2 http://www.samsung.com/pl/consumer/c...1100BABPL-spec http://www.optyczne.pl/1738-Samsung_...a_aparatu.html ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Opowiem Wam jak wczoraj było w USC wchodzimy... i pani pyta po co więć mówie ze po zaświadczenie do ślubu konkordatowego. Skierowała nas to kierowniczki na 1 pietro a tam KOLEJKA 3 pary już siedziały, my usiedliśmy a za nami przyszły jeszcze 4 a mówią, że ludzie się nie hajtają! 1.5 h tam czekaliśmy (ze wszystkim z rozmowa i wydaniem dokumentów i czekaniem w tej kolejce) Pani kierownik kazała nam usiąść dać dowody, czytała je dokłanie, potem odpis aktu urodzenia TŻ zapytała nam tak oficjalnie czy chcemy się pobrać, z własnej woli i mowieliśmy odpowiadać po koleji tak/nie a potem óświadczam, że chce zawrzeć związek małżeński z TŻ z własnej nieprzymuszonej woli. i TŻ to samo potem kazałą mi oświadczyć, oświadczam, że po ślubie przyjmuje nazwisko dwuczłonowe a nasze dzieci nazwisko męża. Dodała ze oświadczenie składamy pod przysięgą potem dała nam te akty 3 i wytłumaczyła co z czym i gdzie po ślubie się udać. Przypomniała, że na umowę o prace należą się 2 dni okolicznościowego urlopu, żeby nie zapomniała się już w kościele podpisać nowym nazwiskiem. Pow, że na wymianę dowodu mam 3 miesiące (opcja nieodpłatna) na wymianę prawa jazy tak samo (płatne) dowód rejestracyjny (płatne) paszport ważny jest tylko 6 tyg po zawarciu związku małżeńskiego. Podała nam rękę, powiedziała że życzy dużo szczęścia i pomyślności na nowej drodze życia i dodała do miłego zobaczenia przy oddawaniu dokumentów po ślubie Było baaaardzo miło i tak.. oficjalnie aż mi się ręce trzęsły |
|
|
|
#3200 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekam na zdjęcie Pewnie są cudne, zresztą jak cała Twoja robocizna ![]() bachara - Powodzenia z garniturem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że tak Wam dużo powiedzieli w USC U nas odbyło się raz dwa i na szczęście nie było kolejki
|
|||
|
|
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy wczoraj u księdza. Okazało się że nasz ślub jest jedyny wiec nie zaoszczędze na kwiatkach xD U was też jest taka dziwna ceremonia? Przy prosbach wiernych mamy podarować ciasto i wino a po przysiędze dostaniemy świece i mamy z gośmi iść do okola ołtarza. Hmm.. prócz tego świadkowie siedzą z gośćmi. Szkoda bo byłoby raźniej.
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 50 dni.
|
#3202 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Odmowy zawsze są przykre- niezależnie od tego z jakiego powodu
Ale ja wyszłam z założenia, że ci, którym najbardziej zależy, na pewno z nami będą, a reszta niech żałuje, bo przegapi najlepszą imprezę tego roku ![]() Cytat:
Wiadomo, że najbliższej rodzinie daliśmy w pierwszej kolejności, a teraz rozdajemy np sąsiadom, których ciężko nam było zastać w domu czy znajomym, którzy pracują/ studiują w innym mieście i nie było ich przez dłuższy czas w domu A do kiedy masz potwierdzenia? Chyba już o tym pisałaś, ale zapomniałam, bo skleroza to siostra moja rodzona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co Ty chcesz, fajne butki! Cytat:
Wprawdzie między nami różnica wzrostu to tylko 11 cm (176 i 187), ale wyższa od TŻ nie będę więc mogę sobie pozwolić ![]() Cytat:
![]() fiu fiuuuuu Cytat:
![]() My wczoraj zamówiliśmy obrączki i byliśmy na lekcji tańca. Pięknie będzie, jeśli wszystko uda się zatańczyć tak, jak ma być i jeśli nie zabiję się przy obrotach w lewo Dzisiaj będziemy ćwiczyć w domu, w piątek kolejna lekcja Dziś idziemy też kupić koszulę dla TŻ i może spodnie na poprawiny. Wczoraj byliśmy w Bonarce i po kilku godzinach łażenia wyszliśmy źli, bo nie znaleźliśmy nic, co by nam się podobało Może na naszym zadupiu coś znajdziemy
|
|
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie tak bardzo krótko. Wiadomo, u niektórych dłużej nam schodzi ![]() U nas też jest to, że zapraszamy dość bliskie nam osoby = widujemy się dość często, czyli nie ma potrzeby siedzieć np. 7h, bo się taaaaak dawno nie widzieliśmy ![]() Ale większość po prostu rozumie, że mówimy, że 'będziemy się zbierać, bo jedziemy dalej zapraszać' i nie ma problemu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj nad ranem miałam taki realny sen. Śniło mi się że był dzień ślubu i najpierw kuzyn przyjechał autem dla nas i było inne niż chcieliśmy. Takie jakieś wyścigowe i myślałam sobie ,że muszę na wizażu napisać , że nie pojechaliśmy naszym wymarzonym autem do ślubu , nagle patrze na zegarek a jest 13,20 a ja sobie uświadomiłam że nie mam bielizny , rajstop ani grzebienia ani ogolonych nóg i przypomniałam sobie że kosmetyczka miała być przecież o 11,30. I nie wiedziałam co mam robić czy biec do sklepu i zaczełam na szybko te nogi na jakimś balsami i miśce golić . Ale co najgorsza to tak to było realistyczne , że ja w tym śnie myślałam że tak bałam się tego , że mogę nie zdązyć i tyle miałam czasu i że zapieprzyłam i że tyle razy śniło mi sie że nie zdąże i w końcu mi się to sprawdziło. A potem wmawiałam sobie że to tylko sen ale okazywało się że jednak nie:P i nagle usłyszałam dzwonek jak otworzyłam oczy i zoaczyłam że to budzik i jestem w łożku to poczułam ogromną ulgę . Masakra tak realnie w tym śnie myślałam że aż mnie to przeraziło:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
alejak to w kosciele podpisac sie nowym nazwiskiem? chyba nie zrozumialam, bo moja siostra podpisywala sie swoim, panienskim. Cytat:
u nas swiadkowie siedza za nami, zadnego spaceru po kosciele nie mamy. mamy tak zwyczajnie, normalnie. ciasto? wino? często takie mam, ta ulga po przebudzeniu jest jak woda w upalny dzień
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
bardorja widocznie podpisywała się zle
![]() w końcu podpisujesz akt małżeństwa a po małżeństwie nazywasz się juz inaczej ![]() 3 razy mi powtórzyła, żebym pamietala ze juz nazywam sie inaczej po mszy
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też się wydawało że się podpisuje jeszcze nazwiskiem panienskim bo na logikę masz dokumenty jeszcze że starym nazwiskiem jak na dowodzie musi być zgodność. Hm No ale jak ci tak babka powiedziała to może teraz tak jest, to ją też będę nowym haha się podpisywać ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Hm, to dziwne... na ślubie mojej kuzynki ksiądz podsunął jej dokumenty i przypomniał, że na tych ma się po raz ostatni podpisać nazwiskiem panieńskim.
Ja sama w zeszłą sobotę podpisałam już dwa z trzech egzemplarzy i na obu widnieje moje obecne nazwisko.
|
#3209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3210 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie na cywilnym też pani powiedziała, że mam się podpisać ostatni raz nazwiskiem panieńskim
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

pytam co i kiedy muszę załatwić to mi poopowiadał o tych metrykach chrztu itp., ale najbardziej mnie zaskoczył tym, że mamy już przyjść dać na zapowiedzi i badania
pani z kwiaciarni to jej znajoma, pokazałam im obu zdjęcia rzeczy, które mi się podobają, i mają coś wymyśleć trzymając się tego stylu, nie chcą mi powiedzieć, co konkretnie. Trochę się dygam, chociaż wczoraj widziałam ustrojony przez nią na wesele kościół i było ślicznie (przynajmniej nie zebrała dekoracji z powrotem, jak to robi inna nasza kwiaciarka - po weselu hyc! wszystkie kosze i bukiety do samochodu - nie wiem, co z nimi robi 

opowiem wszystko potem.....

ale jednak wypada do Was osobiście zadzwonić 

Może na naszym zadupiu coś znajdziemy