III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 10:02   #1081
allckarola
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Robotnikom bede musiala zrobic. Jakos tak jestem nauczona ze jak ktos u mnie robi caly dzien cos to pasuje jakis obiad zrobic
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:05   #1082
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi nie wiem jak to będzie

w ogole to sie pobalsamowalam i jak zobaczylam swoj tylek w lustrze to prawie zemdlalam postanowilam pocwiczyc to https://www.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM
jeszcze zyje cwiczylam kiedys sporo z tej serii 8min ale jednak kondycja kiedys byla lepsza

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:11   #1083
allckarola
Zadomowienie

Jakie leginsiaki ach
Tez musze pocwiczyc zeby tylek mi nie rosną za duzy
Stary 2014-06-24, 10:12   #1084
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Robotnikom bede musiala zrobic. Jakos tak jestem nauczona ze jak ktos u mnie robi caly dzien cos to pasuje jakis obiad zrobic
Moja mama też zawsze robiła a ja na nią krzyczalam...
Tu w de jak przychodzi robotnik to robimy kawę i wodę a jak dobrze praca zrobiona to napiwek dostają. Tak mnie M nauczył. A jak on pracował też często jedzenie dostawali a napiwek juz nie. I on mówi lepiej napiwek niz jedzenie bo on ma zawsze amu przy sobie.
Ale kazdy robi inaczej. Ja np bym miala teraz problem z ibiadem bo bym musiala kombinować co ten maly pan z Indii nie może itd. Wole dać money. W pl tez bym obiad ugotowala bo mama tak nauczyla hehehe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-24, 10:13   #1085
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

I ja się witam☺
Dziś za półtorej godziny przyjdzie do mnie pani, która będzie przychodzić przez 8 dni po porodzie wszystko omówić.Stresuję się bo nie wiem o czym będzie konkretnie ta rozmowa i czy będzie to holenderka czy polka.Wolałabym tą drugą bo wiadomo co po swojemu to po swojemu.Trzymajcie kciuki za wizytę ☺

Stary 2014-06-24, 10:15   #1086
allckarola
Zadomowienie

Niestabilna Nam robi znajomy z kolega dach takze i tak robi nam za dobra cene. Dorzucimy mu za zalatwienie lepszej ceny ale tez obiad musi byc
Maj maz robil na budowlance wczesniej i byl zadowolony jak po takiej pracy dostal obiad i tak zarabail tyle samo wiec na wzmocnienie czemu nie ale teraz coraz mniej osob proponuje obiady
Stary 2014-06-24, 10:16   #1087
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Moja mama też zawsze robiła a ja na nią krzyczalam...
Tu w de jak przychodzi robotnik to robimy kawę i wodę a jak dobrze praca zrobiona to napiwek dostają. Tak mnie M nauczył. A jak on pracował też często jedzenie dostawali a napiwek juz nie. I on mówi lepiej napiwek niz jedzenie bo on ma zawsze amu przy sobie.
Ale kazdy robi inaczej. Ja np bym miala teraz problem z ibiadem bo bym musiala kombinować co ten maly pan z Indii nie może itd. Wole dać money. W pl tez bym obiad ugotowala bo mama tak nauczyla hehehe

My mieliśmy kiedyś kilka dni gości z Indii i powiem szczerze że to była masakra.Tego nie, tamtego też nie, moja mama miała nie lada problem z nimi 😈

Stary 2014-06-24, 10:24   #1088
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestabilna Nam robi znajomy z kolega dach takze i tak robi nam za dobra cene. Dorzucimy mu za zalatwienie lepszej ceny ale tez obiad musi byc
Maj maz robil na budowlance wczesniej i byl zadowolony jak po takiej pracy dostal obiad i tak zarabail tyle samo wiec na wzmocnienie czemu nie ale teraz coraz mniej osob proponuje obiady
Wiesz z jednej strony sie nie dziwie w koncu ludzie płacą kupe kasy to dlaczego maja jeszcze dopłacać. Kiedys to wyglądało inaczej... kiedyś więcej sie robiło po znajomości to i sie gotowalo tak jak Ty teraz znajomy robi.

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
My mieliśmy kiedyś kilka dni gości z Indii i powiem szczerze że to była masakra.Tego nie, tamtego też nie, moja mama miała nie lada problem z nimi 😈

No niestety, inne religie. Jak pracowałam w hotelu i pruygotowywalam śniadanie to musiałam robić extra platte z drobiowymi wedlinami.

Stary 2014-06-24, 10:28   #1089
elffirka
Rozeznanie

Witam się i ja... Humor trochę lepszy choć dalej nie wiem co to będzie... Zaniosłam dokumenty do mojego wuja a brata mojego ojca... On ma trochę znajomości i zobaczy co się da zrobić... Najbardziej się boję o rzeczy które kupiliśmy z Małżem bo nie mamy na to faktur imiennych i mogą nam to zabrać ale kto wtedy myślał że coś takiego się może zdarzyć... Pisałam wczoraj z Małzem wieczorem smsy bo był w pracy i wspólnie ustaliliśmy że nawet gdybyśmy mieli żyć bez większości rzeczy a dziecko nosić na rękach zamiast nosić w nosidełku to i tak damy radę bo mamy siebie... Jeszcze pomyślałam że zawsze możemy coś wynająć albo zastanowić się z tym kredytem hipotecznym... Trudno coś się wymyśli... Może moja babcia nam trochę pomoże ale to dopiero pod koniec roku bo narazie krucho u niej z kasą ale będzie miała przypływ gotówki...
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... Na prawdę lepiej się robi na serduchu, gdy się czyta takie rzeczy...
Ciuszki dziecięce już się suszą... Małz śpi po nocce i nie idzie dziś na nadgodziny więc zagonię Go później do roboty, może poprasuje ciuszki bo On to lubi a ja ukręcę jakiś obiad... A potem będziemy sprzątać dalej kuchnię i wyrzucać stare graty bo ten remont nas czeka... Ale remont musimy zrobić bo mam takiego sąsiada który mi straszy psa i biedny z nerwów pogryzł mi całą podłogę w kuchni bo mieliśmy tą wykładzinę PCV chyba... Poza tym stare meble i trzeba tynk zrobić bo wszystko jest krzywo, bo mieszkam w mieszkaniu moich dziadków... W sumie mieszkam tu od urodzenia... Ale dopiero udało nam się zrobić remont 3 pokoi bo jak żyła moja babcia to nie pozwalała tu niczego dotknąć bo ma być po Jej myśli i broń Boże nowocześnie... Także tego... Łazienkę mam różową... Hehe... Taką Komuną zapodaje... Ale co zrobić... Po mału damy radę...
A mam pytanie: Czy też tak macie że coraz mniej czujecie kopniaki a bardziej takie rozpychanie takie jakby rozciąganie skóry w środku?? Bo mój Mały właśnie bardziej się rozpycha a kopniaki to co jakiś czas dostaję...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:31   #1090
Latte88
Zakorzenienie

Dzień dobry
Irenko brawo za inwencję i tort z ręczników będzie na pewno niepowtarzalnym prezentem

Niestabilna piękna podłoga hihihi

Agnes udanego i sprawnego malowania

Niedawno się obudzilam, mąż poszedł rano o pracy, więc miałam przebudzenie. Dziś kolejny dzień w łóżku, w połączeniu z nospa i magnezem robi mi to dobrze, kręgosłup boli mniej a co za tym idzie brzuch nie ciągnie.
Życzę Wam miłego dnia Bąbelki
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:49   #1091
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Witam się i ja... Humor trochę lepszy choć dalej nie wiem co to będzie... Zaniosłam dokumenty do mojego wuja a brata mojego ojca... On ma trochę znajomości i zobaczy co się da zrobić... Najbardziej się boję o rzeczy które kupiliśmy z Małżem bo nie mamy na to faktur imiennych i mogą nam to zabrać ale kto wtedy myślał że coś takiego się może zdarzyć... Pisałam wczoraj z Małzem wieczorem smsy bo był w pracy i wspólnie ustaliliśmy że nawet gdybyśmy mieli żyć bez większości rzeczy a dziecko nosić na rękach zamiast nosić w nosidełku to i tak damy radę bo mamy siebie... Jeszcze pomyślałam że zawsze możemy coś wynająć albo zastanowić się z tym kredytem hipotecznym... Trudno coś się wymyśli... Może moja babcia nam trochę pomoże ale to dopiero pod koniec roku bo narazie krucho u niej z kasą ale będzie miała przypływ gotówki...
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... Na prawdę lepiej się robi na serduchu, gdy się czyta takie rzeczy...
Ciuszki dziecięce już się suszą... Małz śpi po nocce i nie idzie dziś na nadgodziny więc zagonię Go później do roboty, może poprasuje ciuszki bo On to lubi a ja ukręcę jakiś obiad... A potem będziemy sprzątać dalej kuchnię i wyrzucać stare graty bo ten remont nas czeka... Ale remont musimy zrobić bo mam takiego sąsiada który mi straszy psa i biedny z nerwów pogryzł mi całą podłogę w kuchni bo mieliśmy tą wykładzinę PCV chyba... Poza tym stare meble i trzeba tynk zrobić bo wszystko jest krzywo, bo mieszkam w mieszkaniu moich dziadków... W sumie mieszkam tu od urodzenia... Ale dopiero udało nam się zrobić remont 3 pokoi bo jak żyła moja babcia to nie pozwalała tu niczego dotknąć bo ma być po Jej myśli i broń Boże nowocześnie... Także tego... Łazienkę mam różową... Hehe... Taką Komuną zapodaje... Ale co zrobić... Po mału damy radę...
A mam pytanie: Czy też tak macie że coraz mniej czujecie kopniaki a bardziej takie rozpychanie takie jakby rozciąganie skóry w środku?? Bo mój Mały właśnie bardziej się rozpycha a kopniaki to co jakiś czas dostaję...
To dobrze, że humor się troszkę poprawił. Tak jak napisałaś ważne że jesteście razem, razem łatwiej radzić sobie z problemami.
A co do ruchów dzidzi to też to zauważyłamMało tego, wcześniej jakoś od razu wiedziałam jak mała jest ułożona bo z jednej strony miałam górkę a za chwile z drugiej dostawałam kopniaka. A teraz mam najpierw górkę z jednej strony za kilka sekund z drugiej strony i jak mała nie kopnie to nie mam pojęcia co gdzie jest.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:14   #1092
Ana***
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47010197]Ten grzebyczek też ma takie kuleczki
Koleżanka kupiła w biedronce i była tak samo twarda jak ta moja
Ale dzisiaj byłam po glukoze w aptece i stoję w kolejce i patrzę, a tam różowa szczotka z grzebykiem z canpolu Macam... i mięciutka taka jak chciałam!!!!! To naturalne włosie ma inny kolor, takie bardziej żółtawe jest. Całkiem inna od tej z akuku którą też niby można używac od pierwszych dni życia maluszka!
Tak się cieszę, mam co chciałam!!!
[/QUOTE]

dobrze wiedzieć może też zakupię taki z canpolu

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Też już mam i jedno i drugie
aż mnie ścisnęło, ze Wy wszystkie juz tyle macie

nam wózka się nie opłaca jeszcze kupować, bo za szybko gwarancja wyjdzie (kupujemy nowy)

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
nam rano jak sie darł do smiechu nei było hehe bo serio histeria taka ze nei dał sobie nic wytłumaczyći powiedzieć , a w dodoatku myslałam ze pobudzi wszytkich mieszkańców, zamiast odpoczywac w wakacje mieli budzik w postaci krzyku ze Melek chce iśc siusiu na dwór
ale masz agenta!

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Oki, jak tylko ukręcę to dam znać. Jeszcze teraz moja babcia ma 90 urodziny to choć nie pojadę to mieliśmy z rodzeństwem kupić kosz i uzupełnić jakimiś smakołykami, kawą, może nalewką babuni ale wieczorkiem udumałam, ze może zapodam jej tort Tak jak robię z pampersów tylko tu jakieś ręczniki kupię i ukręce, uzupełnię środek pozostałymi gadżetami i poślę kurierem. Kosze już oklepane i mozna je gotowe dostać, a ten mój pomysł będzie oryginalny i raczej pozostali wnukowie nie są tak pomysłowi
torcik też z chęcią obejrzę fajny masz pomysły

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość

a jeśli chodzi o gadżety to mam już:
-pieluchy tetrowe i flanelowe
-butelki avent,szczotka i smoczek=zestaw startowy
-sterylizator
-szczoteczka i grzebyk
-płyn do mycia butelek i smoczków
-proszek i płyn Dzidziuś
-ceratka wielorazowa do przewijania
-przewijak
-obcinaczka do paznokci
-łóżeczko turystyczne
-materac
Dla mnie:
-majtki poporodowe
-klapki do szpitala
-koszule do karmienia i porodu
-szlafrok
-wkładki laktacyjne
-staniki do karmienia
-podkłady poporodowe

Muszę kupić:
-Octanisept
-pieluchy
-sudocrem
-płyn do kąpieli malucha
-prześcieradła z ceratką
-śpiworek/pościel do gondoli
-chusteczki nawilżane
-tantum rosa i płyn do higieny intymnej
-podpaski poporodowe

i będzie już raczej wszystko,bo wózki,foteliki samochodowe itp. już mam-ufff
następna co już prawie wszystko ma kurka a ja sobie tak zwlekam i zwlekam i sobie myślę, ze jeszcze czas jest

muszę się zmobilizować:P jeszcze ostatecznej listy nie zrobiłam co potrzebuje

Cytat:
I ja się witam☺
Dziś za półtorej godziny przyjdzie do mnie pani, która będzie przychodzić przez 8 dni po porodzie wszystko omówić.Stresuję się bo nie wiem o czym będzie konkretnie ta rozmowa i czy będzie to holenderka czy polka.Wolałabym tą drugą bo wiadomo co po swojemu to po swojemu.Trzymajcie kciuki za wizytę ☺

powodzenia

Cytat:
fajnie, że macie jakiś plan

a co do ruchów to właśnie też miałam o to pytać że coraz częściej czuję rozpieranie, przesuwanie, kręcenie a typowych stuknięć jakoś nie tzn. czasem sporadycznie i to najczęściej w szyjkę albo pachwinę

Dobry dzień
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:25   #1093
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Dacie jakoś radę ! Najważniejsze,że razem a jak razem to wszystko da radę i nie ma żadnych barier,których nie da się przekroczyć
Ja też już słabiej czuję kopniaki,bardziej takie rozpychanie się ale czasem walnie mi kopniakiem,choć mniej niż na początku

W końcu zamówiliśmy łóżeczko A Tż szczęśliwy,że w końcu on mógł coś wybrać a nie tylko ciągle ja wybierałam wszystko

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 11:44   #1094
allckarola
Zadomowienie

Ogladam jakis program o in vitro na TLC i PAni urodzila blizniaki i ona ryczy i ja z nia hehe

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

No i znikam na moment bo wlasnie jada z blacha wiec musze ich przypilnowac
Stary 2014-06-24, 11:49   #1095
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
nam rano jak sie darł do smiechu nei było hehe bo serio histeria taka ze nei dał sobie nic wytłumaczyći powiedzieć , a w dodoatku myslałam ze pobudzi wszytkich mieszkańców, zamiast odpoczywac w wakacje mieli budzik w postaci krzyku ze Melek chce iśc siusiu na dwór
taaa, jak dziecko na coś się uprze to masakra, moja młoda ma podobnie. Np chce założyć zimą kapelusz na lato i potem 15 minut rozmowy i argumentacji, że nie może. Albo pobudka o 6 rano z tekstem "mama, nie śpij, nie jest już ciemno, możemy iść na plac zabaw"

a córeczka mojej znajomej, jak była na etapie odpieluchowania to sobie ubzdurała, że kupkę będzie robić tylko na dworze w krzaczkach. Bo jak była na placu zabaw to widocznie podobało jej się takie coś. No i był okres kilku tygodni (na szczęście miesiące ciepłe to były), co tylko gdy byłą na placu zabaw to robiła kupkę, w domu w ogóle

mój tata ten tydzień ma urlop, więc był tak kochany, że zawiózł mnie do lekarki po L-4, a potem do mojej pracy, bym oddała L-4, także nie musiałam komunikacją miejską się tłuc

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:07   #1096
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

elffirka-masz naprawdę wiele-super męża,który daje Ci ogromne wsparcie

Gotuję drugi raz z rzędu pomidorówkę, bo liczę na to,że córcia chętnie ją zje.Przy katarze jedzenie to droga przez mękęPoodkurzałam,umyłam podłogi, troche ogarnęłam chatę i czuję się zmęczona,a tu jeszcze córa marudzi:/Mam nadzieję,że jakimś cudem,mąż dziś wcześniej wróci z pracy - w sensie o 17,bo zwykle to przychodzi 19/20

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Ana***-nie stresuj się, że jeszcze nie wszystko masz,ja niektóre rzeczy mam po córci,albo dostalam od znajomych,więc tak już yszło,że tyle tego mamPoza tym odzywa się moja znerwicowana nar=tura,że wszystko musi być na już i koniec

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2014-06-24 o 12:09
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:29   #1097
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas tez daje sie pracownikom obiad ale zazwyczaj u nas pracuja znajomi, koledzy meza wiec i kawka i obiad a czasem na wieczor to jakas kolacja i piwko sie zdarza

bylam na zakupach spozywczych do domu i porzyjechalam i zdychamn jest mi nie dobrze, brzuch mnie boli wogole masakra

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:43   #1098
DorissiriD
Rozeznanie

Witajcie!
Jeszcze Was nie nadrobiłam, bo jakoś tak wczoraj wieczorem zeszło na inny temat z TŻ...

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Witam sie z rana

Wstalam pozbieralam brudne naczynia wpakowalam do zmywarki i juz uskuteczniaja kapiel, pranko tez sie robi, ogarnelam jeszcze co nieco i wskoczylam z powrotem do wyrka hehe a co sobie bede zalowac odpoczywania
Mala wlasnie zaczela fikac wiec mama moze byc spokojna

Udanego dnia
Jak ja marzę o zmywarce! Teraz najczęsciej zmywa TŻ, żebym nie musiała stać długo przy zlewie. Ale czasem naczynia zalegają i... wtedy nie mam ochoty iść i gotować. Żeby zacząć gotować muszę mieć kuchnię wysprzątaną... żeby znowu nabałaganić

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
kawał chłopa

Witam się Dziewczyny tak sie zastanawiam jak to będzie... my z Tztem mieszkamy w kawalerce i jak dziecko bedzie plakac w nocy to jak ten moj TZ sie wyspi do pracy
Bo np nasi znajomi to od razu tak robia ze dziecko spi z mama w pokoju a tata spi w pokoju z ich drugim dzieckiem... no ale my w kawalerce wyboru nie mamy chyba ze matę sobie Tz w kuchni rozlozy
Ja się starałam za wszelką cenę z mężem nie rozstawać na noc mimo przeciwności. Mała nam się budziła przez ok. półtora roku. Teraz sporadycznie się zdarza, ale i tak prawie co noc nas przebudzi bo lekki mamy sen a ona kwęknie czy coś. Idzie się przyzwyczaić i tego się trzeba trzymać. A jak pójdzie spać osobno to nie wiadomo kiedy wrócić... Ech!

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Komu obiad ??
Ja chętna! Bo mnie się nie chce strasznie gotować. I dziś odmrażam bigos... Wybiłam się z rytmu przez wyjazd do teściów na cały długi weekend...

Cytat:
I ja się witam
Dziś za półtorej godziny przyjdzie do mnie pani, która będzie przychodzić przez 8 dni po porodzie wszystko omówić.Stresuję się bo nie wiem o czym będzie konkretnie ta rozmowa i czy będzie to holenderka czy polka.Wolałabym tą drugą bo wiadomo co po swojemu to po swojemu.Trzymajcie kciuki za wizytę 
Trzymam kciuki. Rozmowa pewnie teraz trwa.

Cytat:
piękne słowa powiedział Twój TŻ! Że razem dacie radę i to jest najważniejsze nic dodać nic ująć. Szczęściara!

Tak ja też czuję rozpychania. W końcu miejca coraz mniej. Nawet ostatnio pytałam o skurcze, bo tak dziwnie mi macica pracowała - czułam najpierw taki ruch z lewej, potem z prawej strony potem od dna macicy w dół... I taka sekwencja kilka razy pod rząd. Nie wiedziałam czy skurcze, czy ruchy małej. Wy opisujecie zupełnie inne "doznania", więc to pewnie ruchy były.

Córka (starsza) mi się obudziła. A miałam pisać o łóżeczku... I nadrabiać Was... Przyjdzie czas, że się to stanie
Stary 2014-06-24, 12:55   #1099
Marcella_
Raczkowanie

Elffirka -najważniejsze,że jesteście razem i się wspieracie. Może znajdziecie jakieś rozwiązanie. Najważniejsze, że jesteście zdrowi a problemy finansowe da się pokonać. Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło.

Właśnie zjadłam zupkę ogórkową i knedle z truskawkami i ciągle głodna jestem jestem jak mały odkurzacz
Marcella_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 12:57   #1100
małaPaulina
Wtajemniczenie

elffirka bedzie dobrze predzej czy poźniej jakos sie ulozy my z Tztem teraz tez biede klepiemy,nawet nie mam za co kupic tych kosmetykow dla maluszka itp itd i nie wiem kiedy to kupię... rodzicow nie chce prosic bo maja problemy a teściow sie prosic nie bede na pewno... wiec na razie zakupy stanely w miejscu

W ogole wiecie ze teściowa dzwonila do NFZ i nie dofinansowują juz szkol rodzenia?? co za kraj podobno od tego roku wlasnie...

A ja bylam u fryzjera,ostatnie grosze wydalam na podcięcie włosow i czuje się od razu lepiej,a wlosow nie podcinalam juz dawno i nie moglam na siebie patrzeć...teraz jakos wygladam

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:20   #1101
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
elffirka bedzie dobrze predzej czy poźniej jakos sie ulozy my z Tztem teraz tez biede klepiemy,nawet nie mam za co kupic tych kosmetykow dla maluszka itp itd i nie wiem kiedy to kupię... rodzicow nie chce prosic bo maja problemy a teściow sie prosic nie bede na pewno... wiec na razie zakupy stanely w miejscu

W ogole wiecie ze teściowa dzwonila do NFZ i nie dofinansowują juz szkol rodzenia?? co za kraj podobno od tego roku wlasnie...

A ja bylam u fryzjera,ostatnie grosze wydalam na podcięcie włosow i czuje się od razu lepiej,a wlosow nie podcinalam juz dawno i nie moglam na siebie patrzeć...teraz jakos wygladam
ja ostatnio też klepie biede i jak dostanę jakieś pieniądze ze ZUSu to pierwsze co zrobię to pójde włosy podciąć bo patrzeć na siebie już nie moge
Stary 2014-06-24, 13:26   #1102
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

O to może dlatego u mnie za szkołę "na nfz" dopłaca się 100 zł. Ciekawe. A i mnie też coś wzięło na podcięcie włosów z samego rana i zaraz mykam do fryzjera,bo wyglądam już jak paszczur i patrząc w lustro to mi słabo.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:31   #1103
allckarola
Zadomowienie

Stwierdzam ze jestem zmeczona musze odpoczac. Kurde w nocy tak mialam i teraz tak mam ze mnie zoladek kuje i nie wiem dla czego az musze usiasc bo jest mi ciezko oddychac, mozliwe ze dzidzi mi uciska juz na zoladek ?? w nocy jak sie obudzialm to tez tak mialam hymm nie przyjemne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 13:38   #1104
nmartyna
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
po wczorajszej wizycie u lekarza Małż chyba oszalał jak mu powiedziałam, że gdy tylko gorączka się pojawi mam się od razu zgłosić, to łaził za mną z termometrem i co 5 minut! mierzył mi temperaturę! Przy 37 st. chciał mnie wozić do przychodzi no i mimo, że wczoraj na dworze było ciepło, to ten napalił w piecu, żebym nie marzła i jeszcze bardziej się rozchorowała. Głupolek kochany

Przywiozłam dzisiaj cały karton wysoki na ok 130 cm z ubrankami, jutro będę przeglądać wszystko co mam i segregować rozmiarami

elffirka kochany ten Twój Tż wszystko się ułoży, bo macie siebie nawzajem

małaPaulina u nas po tych naszych wyjazdach też kiepsko z kasą za dużo wydaliśmy i w tym miesiącu już zakupów nie będzie, dobrze, że z ZUSu pieniądze przyjdą jeszcze w następnym miesiącu, to kupi się resztę dla Lenusi. A powiem Ci, że dobrze, że włoski sobie podcięłaś, bo wiem, jak to poprawia humor I nie martw się, bo u Was też na pewno wszystko się ułoży i zdążysz przygotować wszystko dla Maleństwa

Niestabilna przetrzymasz remont podłogi, a później będziesz się cieszyła efektami

Co do spania po porodzie, to Małż będzie spał normalnie ze mną w sypialni.
Tylko prosił, żeby Malutka nie spała z nami, bo boi się, że ją zgniecie. Jak w łóżeczku nie będzie chciała spać, to mamy awaryjnie dostawkę do łóżka
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:46   #1105
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
ja ostatnio też klepie biede i jak dostanę jakieś pieniądze ze ZUSu to pierwsze co zrobię to pójde włosy podciąć bo patrzeć na siebie już nie moge
A ja właśnie sprawdziłam swoje konto i król ZUS przelał już kasęZamówię chyba w końcu pościel dla małej
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:47   #1106
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
O to może dlatego u mnie za szkołę "na nfz" dopłaca się 100 zł. Ciekawe. A i mnie też coś wzięło na podcięcie włosów z samego rana i zaraz mykam do fryzjera,bo wyglądam już jak paszczur i patrząc w lustro to mi słabo.
Dziwna sprawa, bo my chodzimy na sr na nfz i nie dopłacamy nic... Czort wie o co chodzi... Ja poprasowałam już 2 prania Milenki i kręgosłup mnie trochę boli... Teraz relaks, a na 18 na sr

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:04   #1107
201610121609
Konto usunięte

Hallo Mamusie

Niestabilna-nie wiem dlaczego mnie to tak rozbawiło ale jak przeczytałam określenie "mały pan z Indii" to sie zaśmiałam głośno

Drugi dzień jestem u mamy i wlasnie kurier przyniósł mi paczuszkę mamusia zamówiła dwa rożki i przewijak jutro bierze wolne z pracy i jedziemy do innego miasta do smyka mama mi zwariowała na punkcie wnusi ogólnie chyba mam wszystko dla malutkiej poza wanienka...tzn wszystko co konieczne i co mniej konieczne teraz to juz bardziej dublowanie i kaprysy
Mama i siostra w pracy a ja zamówiłam ruskie z pierogarni i czekam

ImageUploadedByWizaz Forum1403615030.642006.jpg

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:04   #1108
nmartyna
Zadomowienie

Macie jakiś fajny przepis na jagodzianki drożdżowe? Zrobiłabym, bo dostałam trochę jagód od mamusi i tak jakoś zachciało mi się takich bułeczek
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:25   #1109
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A ja właśnie sprawdziłam swoje konto i król ZUS przelał już kasęZamówię chyba w końcu pościel dla małej
zazdroszcze
Stary 2014-06-24, 14:29   #1110
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

W końcu zamówiliśmy łóżeczko A Tż szczęśliwy,że w końcu on mógł coś wybrać a nie tylko ciągle ja wybierałam wszystko
pokaż jakie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
taaa, jak dziecko na coś się uprze to masakra, moja młoda ma podobnie. Np chce założyć zimą kapelusz na lato i potem 15 minut rozmowy i argumentacji, że nie może. Albo pobudka o 6 rano z tekstem "mama, nie śpij, nie jest już ciemno, możemy iść na plac zabaw"

a córeczka mojej znajomej, jak była na etapie odpieluchowania to sobie ubzdurała, że kupkę będzie robić tylko na dworze w krzaczkach. Bo jak była na placu zabaw to widocznie podobało jej się takie coś. No i był okres kilku tygodni (na szczęście miesiące ciepłe to były), co tylko gdy byłą na placu zabaw to robiła kupkę, w domu w ogóle

mój tata ten tydzień ma urlop, więc był tak kochany, że zawiózł mnie do lekarki po L-4, a potem do mojej pracy, bym oddała L-4, także nie musiałam komunikacją miejską się tłuc
no z tą kupa w krzaczki to nieźle dobrze że mrozu nie było :P:P

tata kochany

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość

Ana***-nie stresuj się, że jeszcze nie wszystko masz,ja niektóre rzeczy mam po córci,albo dostalam od znajomych,więc tak już yszło,że tyle tego mamPoza tym odzywa się moja znerwicowana nar=tura,że wszystko musi być na już i koniec
ja właściwie też zawsze byłam z tych co muszą szybko ogarnąć i szybko zaczynają, ja nie wiem co się teraz dzieje jakoś żal mi tego wszystkiego naraz kupować. Myślę sobie, że potem się będę nudzić i nie będę miała co wybierać i taka przyjemna sprawa już odpadnie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Drugi dzień jestem u mamy i wlasnie kurier przyniósł mi paczuszkę mamusia zamówiła dwa rożki i przewijak jutro bierze wolne z pracy i jedziemy do innego miasta do smyka mama mi zwariowała na punkcie wnusi ogólnie chyba mam wszystko dla malutkiej poza wanienka...tzn wszystko co konieczne i co mniej konieczne teraz to juz bardziej dublowanie i kaprysy
Mama i siostra w pracy a ja zamówiłam ruskie z pierogarni i czekam
szalejecie
Przewijak śliczny

-

Byłam na rynku, kupiłam truskawki i czereśnie powiem Wam że mało już tych truskawek i takie mniejsze już są chyba powoli się kończą...

Ponad to zaszłam do dzieciowego sklepu, w końcu jakiś fajny znalazłam z ubrankami tylko ceny... yhh
i kupiłam małej białe body na długi rękaw rozm. 62 i dwie pary bielusich rajstopek 56/62 i 68/74

No a na koniec... poczułam jakiś dziwny śluz taki dość wodnisty i zaczęłam sobie wkręcać czy mi się wody nie sączą do tego mała dzisiaj jakaś mało ruchliwa... ehhh
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości